» »

Rad bi navil Ram-e:512MB DDR2 667Mhz

Rad bi navil Ram-e:512MB DDR2 667Mhz

BuDyA ::

POzdravljeni!

Sem novinec na področju navijanja pa bi prosil za pomoč.:\
Zanima me če se mi sploh splača naviti te rame ali je boljše, da kupim kar večje??
Drugače pa imam: AMD Athlon 64 3800+ (2.41Ghz)/ plošča: AS Rock AM2 / 250GB SATA, 7200rpm, 8M / nVidia 7600GT 256MB

Če še rabite kašno informacijo o računalniku vprašajte.

Lep pozdrav

Sem si že prebral temo ki jo je odprl Barthez, pa zdaj nevem če to za moje komponente tudi velja? :'(
Prosim pomagajte mi!!
Hvala za odgovore.

Lp

Čmrlj ::

Iz to asrock plato boš bolj malo navijal;)

Tic ::

Zanima me če se mi sploh splača naviti te rame ali je boljše, da kupim kar večje??

Velikost pomnilnika ni odvisna od hitrosti.
persona civitas ;>

Verjetno je mislil hitrejše;)

edit:dobro bi bilo če bi napisal tudi točen model plate in rama.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Čmrlj ()

jest10 ::

Zakaj sploh navijati rame??
Navij procesor in hkrati bodo tudi rami delovali na višji frekvenci.

čmrlj: Te plate res da ne poznam, samo govoriti, da se z Asrockom ne da lepo navijati je bedarija!(imam 3 različne Asrock plate)

Nisem rekel da se ne da navijat,rekel sem da se ne da dosti,ker imajo precej gole oc nastavitve v biosu (ni veliko možnosti za spreminjanje voltaž,latenc ramov itd....) z vmodom se to spremeni.Za 939 in 462 sem imel tud jaz asrock plate,ki so bile dokaj solidne,pri am2 je pa to bolj tko.

Tic: Mislo sem hitrejše, ne večje se opravičujem.

Črmlj: plata je AM2NF6G-VSTA od ASRocka
rami so pa CL5, 240-DIMM

Pejt v bios na advanced pa daj na manual, pol pa dvigneš cpu frequancy na recimo 220,pa ko navijaš daj cool n quiet na disable.Pol mal z orthosom potestiraj in spet dvigneš na recimo 235-240,ko nebo več boothalo oz.se bo sesulo v orthos,memtest ...dvigneš voltažo cpu in spet probaš.Nekaj nastavitev ima tale plata tudi za rame,sam ne dosti (mislim da nima za spreminjat voltažo ramov,tko da si obtičal na 1.8v) lahko pa jim malo zrahljaš latence.

Čmrlj kaj moram dat na manual?? Pod advanced sem namreč našel 2 možnosti, zdaj jaz seveda ne vem katero moram spremenit?

help please

cpu-overclock mode-manual.Pa am2 boost dj tud na disable,pa cool n quiet tudi na disable.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

8800gtx 768mb na 420W? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
543320 (2383) einstein :P
»

Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
72940286 (20845) igor0203
»

nenavijanje na AM2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
513875 (3263) Pyr0Beast
»

Navijanje AM2 (strani: 1 2 3 4 )

16411797 (8340) asus
»

Ne gre naviti A64 3000+ ? Pomoc ! (strani: 1 2 )

535423 (4237) Cranchi

Več podobnih tem