» »

Najbolj ganljivi in kurjo-polt delajoči prizori

Najbolj ganljivi in kurjo-polt delajoči prizori

«
1
2

sbrezo1 ::

Pozdravljeni!

No...pa napišite, kateri film, oziroma natančneje prizor, vam je prinesel solzo v oči, ali pa vas je ob njem oblila kurja polt, ali da ste enostavno onemeli od mogočnosti. Name osebno so naredili trije prizori izjemen vtis, rangiral pa bi jih nekako takole (pri čimer je 1. najboljši):

1. Paths of Glory (Stanley Kubrick): zadnji prizor, ko pride na oder nemška pevka in se začnejo vsi vojaki norčevati iz nje. Potem pa začne peti in najprej nastane groba tišina, nato pa začnejo vojaki mrmrati melodijo, mnogim od njih priteče tudi solza v oči. Zelo ganljivo.
Paths Of Glory

2. Cabaret (Bob Fosse): nekje na sredi filma, ko začne peti nemški nacistični vojak pesem Tomorrow Belongs To Me, potem pa mu začne slediti še ostala čreda navzočih (morda so samo trije, ki ne pritegnijo arijskemu pevcu). Zelo mogočno.
Cabaret

3. The Sound of Music (Robert Wise): sklepna pesem (Edelweiss) na nemškem festivalu, po katerem bi se moral Von Trapp priključiti 3. Raichu. Von Trapp poje pesem, ko mu nekje na sredi pesmi zmanjka glasu, nato mu najprej pomaga Maria, potem otroci, na koncu pa zapojejo še vsi gledalci festivala. Mogočno in ganljivo.
Ljubo doma kdor ga ima

perci ::

Platoon: Po tem, ko Barnes poči Eliasa, se odpeljejo s helikopterje, spodaj pa laufa Elias pred mljaužnt gooki. Potem pokaže Eliasa kako pade na kolena, dvigne roke in potem pade dol.

KLIK - poglej zadnjo minuto.

Trubadur ::

http://www.youtube.com/watch?v=TmRJ7jOZ1aw

Black Hawk Down, Sgt. Pilla KIA.
Berite Thomasa!

Longinus ::

Cast Away (Chuck in Willson)
Prizor kjer Chuck ne more več rešit Wilsona.Za ta prizor bi oba morala dobit oskarja.
Wilson! I'm sorry! I'm sorry.......

The Shawshank Redemption
Trenutek kjer se Brooks Hatlen obesi.

Saving Private Ryan
Zadnji prizor ko starejši Ryan z družino stoji ob Johnovem grobu

itd.........

Lp
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Longinus ()

Gr0unD Zer0 ::

pri lord of the rings: return of the king, ko se pokleknejo frodo ter company pred aragornom. pa reče da se napačnemu klanjajo, da bi se mogli ljudstvo ter kralj njim... ter poklekne cel minas tirith pred hobbiti...
almost made me cry:'(

Zgodovina sprememb…

Backup22 ::

Braveheart - ko Mel Gibson vidi, da ga je kolega izdal in seveda konec...
//

@LOL ::

Vsekakor ne gre pozabiti na Das Boot, ko srečno po vseh težavah prispejo s podmornico na cilj, še z nasmeški na obrazu in ko koraka un general ali poveljnik pri podmornici, nakar pride do letalskega napada. Za v zgodovino
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Backup22 ::

Jep, tole je res adijo. Po vsem trudu, končaš tako... Ne pozabit tudi na zelo znano fotografijo. Mislim, da je fotograf celo storil samomor
//

ripmork ::

Pianist...potem ko na koncu spet zaigra na klavir.
takole iz glave se najprej tega spomnim, drugače pa tudi kaki Schindlerjev seznam tak film da si ga zapomniš...

kot froca me je pa najbolj ganil sklepni del Terminatorja dvojke, ko se gre robot rešitelj T101 prostovoljno reciklirat v razbeljeno železo...:D

@LOL ::

kot froca me je pa najbolj ganil sklepni del Terminatorja dvojke, ko se gre robot rešitelj T101 prostovoljno reciklirat v razbeljeno železo...

Tisti iztegnjen palec je klasika. Kot tudi tisti zaključni prizor iz T1 ko se Sarah odpelje z džipom v daljavo zraven pa legendarna simfonija8-) Cameron je itak mojster za podrobnosti (zdej baje nekaj dela na novem znanstveno-fantastičnem spektaklu8-) ).
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

OrkAA ::

Uf, zdi se mi da je film Apocalypto poln takih prizorov. Prvih 10 minut sem se smejal, potem pa cel film takole -> 8-O :O :'(

Saladin ::

Nikoli ne bom pozabil te scene ker sem kmalu po 9/11 gledal Fight Club.
Pa tudi drugače
najbolj romantična scena EVER
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

whatever ::

1.Mislim, da iz filma Schindlerjev seznam - ko se je mati morala odločiti, katerega otroka ima raje; tistega je lahko obdržala, drugega pa so odpeljali v smrt.

2. Ne vem naslova filma, je pa o tematiki nacizma in koncentracijskih taborišč... Mati izvaja prisilno delo (koplje jamo), nakar ji sojetnica pove, da sta oba njena otroka mrtva. Podre se ji svet, vendar je prisiljena kopati naprej, sicer bi jo paznik ubil.

3. Saving private Ryan - granata razkosa Ryanovega soborca na plaži Omaha ob izkrcanju v Normandiji, od katerega ostane le še zgornji del trupa, ven pa mu gledajo čreva... Ryan preostanek zvleče v zaklon, nakar ugotovi, da vleče za sabo le še neživ kup mesa.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

perci ::

whatever, številka 1.) je Sophie's choice (Meryl Streep) in ne Schindlerjev seznam.

whatever ::

Možno, da sem kaj zamešal.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

jype ::

Ko se za E.T.jem zaprejo vrata vesoljske ladje?

Coyote ujame RoadRunnerja...

Ko se Sean Connery "preda" v "The Rock" in reče: "I don't quite see how you cherish the memory of the dead by killing another million... And... This is not combat. It's an act of lunacy. Personally, I think you're a fucking idiot." In potem še izmenjava mnenj, ko Ed Harris reče "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants." in Sean Connery odgovori "Patriotism is the virtue of the vicious, according to Oscar Wilde", nakar mu general dokaže, da ima prav, in ga mahne.

jype ::

U, u, pozabil...

Ko Tuco pride na pokopališče in teče med grobovi. Tisti prizor je tudi čisto divje posnet (blazno hitri panning kadri), špila pa "Ecstasy of Gold" :)

norcuron ::

The Champ

Scena na koncu, ko Jon Voight leži mrtev na mizi v slačilnici, junior se joče zraven pa ga hoče zbudit: "Wake up, Champ, wake up!"
Great are mysteries of the mind ... or not?

kopriwa ::

The Crash
Film ima nekaj ganljivih trenutkov, najbolj sem si zapomnil tistega ko pride lastnik oropane prodajalne k človeku, ki mu je nekaj dni prej menjal ključavnice. Seveda s pitšolo da bosta poravnala račune. V tistem trenutku steče hčerka "ključavničarja" k njemu v naročje, prodajalec ustreli...na srečo so naboji slepi (zakaj in kako si oglejte v filmu)
Za moje pojme najboljši film, ever.

imagodei ::

jype: To bi bil The Good, The Bad and The Ugly?

Se ne spomnim čisto dobro, kaj je na omenjenem mestu res pretresljivega... Nočem nič zajebavat, ampak mi ni tako zelo v spominu ostalo. Spomnim se, da je dramatično, prav posebej me pa ni pretreslo. Je pa to itak subjektivno. :)
- Hoc est qui sumus -

|Luka| ::

Še malo Sci-Fi žanra
V filmu The Signs (Mel Gibson, Joaquin Phoenix), bolj proti koncu ko alieni že vdrejo v njihovo hišo in ko Mel vidi odsev v TVju...groza še en tedn sm mel kurjo polt, ko sem se na ta prizor spomnu 8-O

LP

robinson33 ::

On the beach

Dvodelni, zelo realističen TV film o svetu po nuklearni vojni.

http://www.imdb.com/title/tt0219224/

Grozljivi prizori razrušenega mrtvega San Francisca, umirajoče prebivalstvo v Avstraliji, kamor je zaneslo radioaktivno sevanje, razdeljevanje samomorilskih tabletk...


Višek pa je zaključni prizor, ko je zaradi radiacijske bolezni mlada družinica prisiljena storiti samomor. Mož/ati hčerkici vbrizga strup, z ženo pa vzameta ubijalski tabletki.

Ob ogledu teh strahot se ti stvari v glavi kar same postavijo na prava mesta, če niso čisto tam že od prej...

Edit: Popravljen link.//Looney

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Looney ()

sbrezo1 ::

Joj, prav vesel sem, da je tale tema naletala na soliden odzi. Ob vsem tem pisanju sem se tudi sam spomnil še na nekaj takih zelo močnih doživetij. Kot so že nekateri omenili, pri vojaku Rynu jih je res kar nekaj takih, zelo ganljivih. Pa tudi ko Tuco teče med grobovi in začne igrati nepozabljiv Moricconejev štiklc - res mogočno.

Drugače pa mi je zelo ostal v spominu tudi izsek iz filma Lost in Translation, ko se Bob Harris že pelje na letališče in potem zagleda v množici Charllote. Avto se ustavi in steče za Charlotte; objameta se. Ta trenutek sem si interpretiral kot nekakšno katarzo, na vso to nedostopnost, ki sta jo izžarevala preko celega filma.

Sicer pa mi je mama pripovedovala, da sem se zelo razjokal, ko sem imel kakih 5 let, ob ogledu filma Dumbo in sicer, ko odpeljejo proč Dumbovo mamo (sam se tega trenutka spominjam zelo medlo, se pa:D; vem da je bilo v kinu Mojca:\ )

Ko kojot ujame RoadRunnerja:D :D :D -->zelo simpatična.

LP,

Simon
Ljubo doma kdor ga ima

Tac20 ::

Mogoče sm soft, sam orosilo se je oko pri Beautiful mind, scena nevem kera zdj, jih je kr dost, recimo na koncu ko dobi nobelovo nagrado

WarpedGone ::

... I've seen things you people wouldn't believe.
Attack ships on fire off the shoulder of Orion.
I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate.

All those moments will be lost in time, like tears in rain.

Time to die.


In bel golob vzleti iz njegove mrtve roke v deževno nebo.

Roy Batty, BladeRunner
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

imagodei> Se ne spomnim čisto dobro, kaj je na omenjenem mestu res pretresljivega...

Jah, glede na to da je to po tisti klavnici ob reki, pa za tistim prizorom ko Blondie ponudi cigareto umirajočemu vojaku in mu pusti svoj plašč, ...

Si za vsakega od tistih par tisoč grobov lahko precej bolj slikovito predstavljaš zgodbo, iz katere je grob nastal. Med kostmi pa šiba Tuco in išče - kako človeško - denar.

Veliko platno je obvezno, tega ne moreš gledat na malem ekranu, pa če je še tako velik.

imagodei ::

@jype: hudiča... Ne spomnim se, moram v kratkem tale film spet pogledat. Je pa kot celota legendarna stvaritev, to je pa dejstvo, za to pa ni treba, da si ga še enkrat pogledam!
- Hoc est qui sumus -

Beralios ::

Der Untergang

Scena kjer gospa Goebbels umori svoje otroke. V kinu je vladala grobna tišina. Grozljivo.

STASI ::

V Untergangu je kar nekaj takih prizorov. Si bom danes ponovno ogledal ta film in mogoče napišem še kak prizor.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Vanich ::

WarpedOne, po moje maš narobe citat, ampak glasujem pa za isto sceno.
In pa seveda za cel film tudi.
Takih filmov ne delajo več. Konc.

P.S. zgleda da maš vseen pravi citat: sem si le jaz narobe zapomnil (Of the Shoulder of Orion)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Gr0unD Zer0 ::

armageddon, ko bruce willis ostane na kometu in ročno sproži atomsko bombo.
ter na sledečem pogrebu...

če je komu ob tem prizoru vseeno, pa res nima srca

leinad ::

hehe zanimivo, da je tudi drugim v otroštvu ostalo najbolj v spominu Schwarzijevo zadnje dejanje v T2, tale prizor mi je iz otroštva daleč daleč najbolj ostal v spominu.

Ko že omenjate Der Untergang, film je res poln fenomenalnih prizorov- Hitlerjevo rjovenje nad generali, Goebbels ustreli ženo in sebe, pijanska fešta oficirjev med bombardiranjem Berlina,...

Za njim pa niti malo ne zaostaja The Shining, delo velemojstra Kubricka: ko Nicholson preganja sina po zasneženem labirintu, Jackovo tipkanje za pisalnim strojem, preganjanje žene in otroka s sekiro, začetni prizor- ko kamera sledi njegovemu hrošču, vožnje njegovega sina s triciklom,... skratka res mojstrovina.

Saladin ::

Muzika naredi svoje v Gladiatoru...
Gladiator

Ring je bil dober, slednji pa je še boljši
A tale of two sisters
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

STASI ::

V filmu Tears of sun ali pa v Hotel Ruanda je kar nekaj prizorov oziroma scen.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

jest10 ::

V Društvu mrtvih pesnikov, ko ob odhodu učitelja vstanejo vsi učenci

gzibret ::

Nekaj takih prizorov je tudi v Benninijevem filmu "Življenje je lepo" - "La vita bella"

recimo, ko fotra tik pred koncem vojne peljejo ustrelit, sine skrit gleda, fater pa se heca kao kot da je na paradi..
Vse je za neki dobr!

Vajenc ::

Vedno sem dobil mravljince, ko sem gledal Rocky 1,2,3 in vedno solzne oči, ko sem gledal Lesija. Sicer me pa dostikrat zmrazi, ko je akter v filmu, resnično v nerodnem položaju. Npr. en tak prizor, ki se ga spomnim iz glave je, ko sektaši na plesu razkrijejo T.Cruisa (Eyes Wide Shut).

Tisti prizor od Saladina - Klub golih pesti, mi tudi zmeraj mravljince spusti. Zaradi tistega komada, sem začel poslušati Pixies ;)

imagodei ::

Še mojih par centov... Sem bolj na drame mahnjen. Filmov, ki bi ustrezali opisu v prvem postu, bi lahko našel kar nekaj, prizorov tudi. Po defaultu se mi zdijo hudi takšne drame, ki so postvljene v okvir in se glavni junak za nazaj spominja ter komentira določene dele. Pri dramah je itak bolj od posebnih efektov pomembna zgodba, tako da...

Recimo, svoj čas so se me res dotaknile drame, ki svet prikazujejo skozi otroške oči ali najstniške oči:

Stephen Kingov Stand by me, 1986 s pokojnim Riverjem Phoenixom in Wilom Wheatnom v glavni vlogi (slednji je kasneje na STTNG igral Wesleya Crusherja). Recimo prizori, kjer imata River in Wil tiste prave, zaupne prijateljske pogovore - ki so me spomnili na moje pogovore z najboljšim prijateljem. Pa recimo tista, ko družbo zajamejo Kiefer Shuterland & Co in Wil potegne ven pištolo, potem pa Kiefer vpraša: "What? You're gonna shoot us all?" in Wil odgovori: "No Ace, just you." Carsko...

Radio Flyer, 1992, v katerem igra eden redkih child actorjev, ki je preživel otroško prikupnost s svojim izjemnim talentom in kasneje postal znan v filmih Deep Impact, Faculty in, jasno, trilogiji LOTR. Mulec z imenom Elijah Wood je sicer že 1992 igral z Melom Gibsonom v Forever Young, drugače je pa praktično vsaka drama, v kateri nastopa, vredna ogleda. OK, mal trubute-ja za Elijaha, back to Radio Flyer: scena, ko Bobby odfrči z make-believe letalom, pa scene, v ki nakazujejo na fizično nasilje, ki ga je King izvajal nad Bobbyjem.

Jack the Bear, 1993, scena, kjer Norman (Gary Sinise) lovi Jacka po drevesu in mali izbruhne v solze ter prične klicati na pomoč svojega atija (Danny deVito). Kljub temu, da je star že celih 12 let in se včasih sprašuje, kdo hudiča je v njihovi familiji oče in kdo sin, bo treba pojesti še malo žgancev v tem krutem svetu, kjer zares živijo tudi pošasti. Pa seveda zaključna scena, ki se giblje ravno na meji tipične Holywoodske osladnosti in happy enda, ampak je po mojem mnenju še na strani dobrega okusa.

Jasno, Sixth sense, 1999, a moram posebej povedati, katera scena je res huda? Klasika...

Ko smo že pri Shocker Movies - Butterfly Effect, 2004. Mislim, filmov, v katerih so emocionalno nabite scene, je na ogromno - Se7en, Usual suspects... Žalosto je samo to, da sploh obstaja tržišče za filme, kjer se ljudje zadovoljijo z manj kot toliko. No, pravzaprav - to niti ne bi bilo žalostno, to bi bilo nesrečna okoliščina. Žalostno je to, da je velika večina filmov takšnih, da nanje pozabiš še isti večer. Beda, ampak to je Holywood...
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

@gzibret: ... La vita e bella...

Hud film, se strinjam. Pa scena, kjer pred tamalega pripelje tank, ravno tako, kot je obljubljal njegov oče... Zbrala sta največ točk in očitno sta zmagala. Hudo! Kje ljudje dobijo takšne ideje za zgodbo? Tisočkrat bolj dober IN pretresljiv film, kot vsak zmazek ala "teroristi napadajo" ali "neobriti morilec z nenabrušeno krožno žago" iz rok bebavih režiserjev (večinoma res ameriških), ki merijo svoj uspeh s proračunom za specialne efekte.

I mean - težko se primerja filme različnih žanrov, ampak v globalu: tudi klasike kot so Star Wars in ki jih v tem žanru kujem zelo visoko, pokleknejo pred enim takšnim filmčkom, ki je bil posnet z enim majhnim delčkom proračuna npr. Matrice...
- Hoc est qui sumus -

Saladin ::

Zadnji mohikanec je poln nabitih prizorov.
Grki so imeli prav - tragedija je najbolj čustvena oblika umetnosti.
Neučakanost
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Tomay ::

Plesalka v temi, tisti ki ste gledali boste vedeli katero sceno mislim.

Najini mostovi, ko Clint Eastwood odhaja z avtom v dežju.

Načeloma pa me človeške tragedije in ubijanje ljudi ne gane preveč.

Mogoče še ena dobra scena iz The One ko se začne od Drowning Pool - Let the bodies hit the floor...
Voodoo 4Ever

ripmork ::

u ja, La vita e bella je res dober film...

sem se spomnil na en dober tragikomičen film izpod rok Milosha Formana (zrežiral tudi film Man on the moon)
Let nad kukavičjim gnezdom

pa tut American history X je dober, posebej pa konec pretresljiv (pa odlična igra Ed Nortona)

Looney ::

Čudoviti um. Mnogi prizori. Eden izmed njih je podelitev Nobelovih nagrad.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

suntrace1 ::

Papillon

Ko Henriju uspe pobegniti iz zapora na otoku, na žaklju napolnjenim iz kokosovih orehov.

delfinus ::

Lawrence of Arabia

10 minutno priblizivanje Omarja Sharifa na kameli skozi miraž v Sahari. Nihce ni to naredil kot samo veliki David Lean.

nastyboy ::

the Phantom of the opera (ta nov)

sicer je musical, sam ko začne šopat glavna pesem ti grejo pa res kocine po konci.

the notebook
Čista romantika (priporočam za ogled v dvoje na valentinovo) , ena izmed zadnjih scen.


LP

budili ::

Irréversible

Ko Monico Bellucci pretepe in..., saj skoraj ne morem verjet kako jim je ratalo posneti tisto sceno
mogoce je na YouTube kak posnetek

pa se kaka scena iz 8mm bi se najdla

drugac akcijski pa vsekakor Black hawk down, kot je omenjeno prej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: budili ()

perci ::

Ko Henriju uspe pobegniti iz zapora na otoku, na žaklju napolnjenim iz kokosovih orehov.

Ne vem, če mu lih rata. Postane "svoboden" - to je res. Vprašanje pa če pri tem preživi.

ripmork ::

Če si bral knjigo (sam sem jo ene 6-krat in je edina knjiga ki sem jo dejansko prebral večkrat ker je fantastična) veš kakšen je konec.
Torej knjigo v roke, je opisano vse in ne le tisto kar je v filmu.;)

močno priporočam res.

Vanich ::

"Blue Velvet", ko pička poje "Crying" od Orbinsona v španščini na
plejbek. (Jorando?)
Raztura scena. Linch je totalno nor.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Iščem naslov filma (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Sedem umetnosti
2070671905 (866) offsummer
»

Filmi z maščevalno vsebino (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5612833 (4805) kiFni
»

Filmi ki so tako slabi, da so že dobri :-) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
16929503 (11384) LeQuack

Več podobnih tem