Forum » Loža » normalen slovenski forum
normalen slovenski forum
tsh2 ::
Zanima me, če obstaja kakšen normalen slovenski forum.
Pod "normalen" mislim tak, da imajo ljudje lahko zelo različna mnenja, in se lahko še vedno normalno pogovarjajo. Firbec me matra, kako bi to zgledalo, ker si kar težko predstavljam. Do zdaj takega še nisem videl.
Normalen tuji forum je naprimer tale: http://forums.philosophyforums.com/
Pod "normalen" mislim tak, da imajo ljudje lahko zelo različna mnenja, in se lahko še vedno normalno pogovarjajo. Firbec me matra, kako bi to zgledalo, ker si kar težko predstavljam. Do zdaj takega še nisem videl.
Normalen tuji forum je naprimer tale: http://forums.philosophyforums.com/
- premaknilo iz Problemi človeštva: Barakuda1 ()
NavadniNimda ::
Tlele tudi še niso nikoli nikogar cenzurirali (razen spammerjev):
http://cvekalnica.myfreeforum.org/
http://cvekalnica.myfreeforum.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
'FireSTORM' ::
ne vidim smisla v "normalnem" forumu, za to je kak mass chat ala irc ali podobno lahko :)
ni prvotni namen vseh forumov bil se osredotočiti na neko stroko kot se je slo tech osredotočil na računalnike, zdaj se priseljujejo tudi malo konzole
avtomobilizem kot forum o avtomobilih
avtoakustika forum o ozvočenju v avtu
itd itd...
ni prvotni namen vseh forumov bil se osredotočiti na neko stroko kot se je slo tech osredotočil na računalnike, zdaj se priseljujejo tudi malo konzole
avtomobilizem kot forum o avtomobilih
avtoakustika forum o ozvočenju v avtu
itd itd...
Those penguins.... They sure aint normal....
SavoKovac ::
Moski smo po naravi teritorialna bitja.
Zatirano teritorialnost (zaradi druzbenih norm itd.) radi izzivljamo kje drugje.
Včasih so se tepl po veselicah, dons pa tezimo po forumih. Nekaj samo po sebi umevnega.
Obstaja pa nekaj moskih, ki so po naravi kao good natured. Ziher globoko v sebi skrivajo zelo nasilna čustva. Trust on that.
Al pa igrajo nogomet, kosarko, veslajo. Npr. navijači so nasilni prav zato, ker sedijo in pijejo in gobcajo.
Torej, ce bi kdo rad kramljal s prijaznimi ljudmi, naj to pocne tam, kjer osebki ne preždijo 10 ur na dan za računalom. tako nekako.
Zatirano teritorialnost (zaradi druzbenih norm itd.) radi izzivljamo kje drugje.
Včasih so se tepl po veselicah, dons pa tezimo po forumih. Nekaj samo po sebi umevnega.
Obstaja pa nekaj moskih, ki so po naravi kao good natured. Ziher globoko v sebi skrivajo zelo nasilna čustva. Trust on that.
Al pa igrajo nogomet, kosarko, veslajo. Npr. navijači so nasilni prav zato, ker sedijo in pijejo in gobcajo.
Torej, ce bi kdo rad kramljal s prijaznimi ljudmi, naj to pocne tam, kjer osebki ne preždijo 10 ur na dan za računalom. tako nekako.
Rapsey ::
Če je ena beseda ki jo res ne maram je to "normalen". Vsakdo ki jo pogosto uporablja je zame bedak.
Drugače pa, na internetu ni foruma boljšega kot something awful. Slo-tech je verjetno še najboljši slovenski, zato ga še obiskujem.
Drugače pa, na internetu ni foruma boljšega kot something awful. Slo-tech je verjetno še najboljši slovenski, zato ga še obiskujem.
Dealing with failure is easy: Work hard to improve.
Success is also easy to handle: You've solved the wrong problem.
Work hard to improve. - Alan J. Perlis
Včasih so se tepl po veselicah, dons pa tezimo po forumih.
Najbrž. A vseeno lahko obstajajo tudi prijazni forumi.
Če je ena beseda ki jo res ne maram je to "normalen". Vsakdo ki jo pogosto uporablja je zame bedak.
Zanimivo. Moral bi še razložiti zakaj.
Mogoče zato, ker je beseda "normalen" zelo odvisna od konteksta, in zato lahko hitro pride do nesporazuma, kaj točno človek misli, ko reče "normalen". Ni ravno matematična beseda :)
Ljudje bi se najbrž drugače obnašali na forumih, če bi se moral vsak podpisati s svojim imenom in priimkom, po možnosti pa dati še sliko zraven, da te lahko vsak znanec prepozna.
Ljudje bi se najbrž drugače obnašali na forumih, če bi se moral vsak podpisati s svojim imenom in priimkom, po možnosti pa dati še sliko zraven, da te lahko vsak znanec prepozna.
Seveda bi se drugače obnašali. Samo rezultat tega bi bil, da se ljudje nebi obnašali in razkrili za osebe kakšne res so, ampak bi vzdrževali masko ki jo ljudje nadenemo v javnosti. Jaz sem zelo prijazen do ljudi, ki me poznajo, na internetu pa bom bedaku rekel bedak če menim da to tudi je. V pravem svetu ga bom toleriral če je to v mojem interesu, če ni pa ignoriral. Če bi se obnašal v pravem svetu popolnoma v skladu z tem kar si dejansko mislim, bi me malo ljudi maralo. To mogoče pomeni da sem v resnici slaba oseba, samo sem precej prepričan da če bi se vsi obnašali tako kakor v resnici mislimo, bi se zelo malo ljudi maralo. Dovolj dobra mera anonimnosti na ineternetu ja natanko to zaradi česar je internet uspel in je tako pomemben.
Kar se pa tiče besede normalen je res, da je beseda izredno odvisna od konteksta, ampak to ni to kar me res moti glede te besede. Ljudje ki uporabljajo besedo normalen so nestrpni, saj z tem točno to izražaš. Nestrpnost do drugačnosti. "Ti nisi normalen", dejansko pomeni ti si drugačen od mene in to me moti. Hočem da se tako obnašaš kot se jaz obnašam. Ljudje ki radi uporabljajo to besedo, jo večinoma uporabljajo v tem kontekstu.
Če rečeš da te zanimajo normalni forumi, je to zelo slab način izražanja, ker ne bo noben ki bo pomislil o pomenu teh besed vedel kar v resnici hočeš. Če interpretiraš direktno, to pomeni da hočeš forum v katerem se vsi strinjajo z vsemi. Ne vidim enega samega konteksta v katerem je beseda normalen dobra. Ali te užali, ali ti pa čisto nič ne pove.
Zakaj menim da je something awful forum najboljši forum na internetu (čeprav seveda nisem videl vseh forumov na netu)? Menim da je najboljši razlog točno to, za kar ga ljudje najbolj kritizirajo, in sicer da je treba plačat da se registriraš. Rezultat tega je, da se z tem znebiš veliko otrokov in veliko bedakov. Točno zato ker so ljudje plačali, prevladuje splošno teženje k kvaliteti. Vsi si jo želijo. Če ljudi žališ, se obnašaš kot bedak (trol), pišeš poste brez vsebine boš zato kaznovan. Admini še zdaleč niso trigger happy in še nisem nikoli bil mnenja, da je oseba bila kaznovana nepravično. Tudi takrat ko so mene kaznovali. Začne se z prepovedjo postanja za določen čas, konča za banom. Na internetu je ogromno humorja in bil bi presenečen kako velik delež tega dejansko izhaja iz something awful forumov.
Admini so ljudje ki so bili izbrani ker res vejo kako se moderira (nekaj kar ne vidiš skoraj nikjer). Noben post se ne briše. Če je nekdo bil kaznovan je to popolnoma odprto, da vsi vejo zakaj je bil kaznovan. Kar pa pomeni da se admini ne morejo it forum nacijev, ker vsi vidijo kaj delajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rapsey ()
miko 55 ::
jest ti rečem da takšnega v sloveninji ne boš našel in pika.
lp
lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
Vsak človek se zelo dobro zaveda, kaj je normalno obnašanje v družbi in kaj nenormalno. Kaj je družbeno sprejemljivo in kaj ne. V tem smislu sem uporabil besedo "normalno".
Trdim, da je normalno obnašanje skoraj vedno boljše kot nenormalno. Ne-normalno se večinoma obnašajo kriminalci in podobni ljudje, ki škodijo družbi ali posameznim ljudem. So pa izjeme.
Družba sili ljudi v določeno sprejemljivo obnašanje. V tem mora biti neka evolucijska prednost. Po moje je bistvo te prednosti tole: posameznik mora paziti, da se ne zameri drugim ljudem s tem, kar dela. Da ne gleda samo na sebe, ampak tudi na druge ljudi. To je bistvo te prisile oziroma maske, ki si jo moramo dati v javnosti. In to ni slabo, po moje.
Trdim, da je normalno obnašanje skoraj vedno boljše kot nenormalno. Ne-normalno se večinoma obnašajo kriminalci in podobni ljudje, ki škodijo družbi ali posameznim ljudem. So pa izjeme.
Družba sili ljudi v določeno sprejemljivo obnašanje. V tem mora biti neka evolucijska prednost. Po moje je bistvo te prednosti tole: posameznik mora paziti, da se ne zameri drugim ljudem s tem, kar dela. Da ne gleda samo na sebe, ampak tudi na druge ljudi. To je bistvo te prisile oziroma maske, ki si jo moramo dati v javnosti. In to ni slabo, po moje.
Če je to tvoj kriterij, torej da se ne zameriš drugim. Je to zelo nerealno mišljenje. Ni osebe na svetu, ki se nebi zamerila neki drugi osebe enkrat v življenju.
Siljenje osebe da se obnaša družbeno sprejemljivo je vse drugo kot evolucijska prednost. Evolucijska prednost je strpnost do drugačnosti, če le ta drugačnost ne ogroža drugih ljudi. Vsi najbolj pomembni ljudje v zgodovini, ljudje ki so resnično vplivali na celotno človeštvo in so krivi za napredek celotne družbe, so morali biti po definiciji bistveno drugačni od drugih ljudi.
Tody ::
nevem kaj javkaš, kar se tiče moderiranja mogoče slo tech strog ampak samo do legalne meje seveda se krešejo mnenja ampak...
Tudi jaz urejam en forum poleg slo techa pa nekako ratalo dolgcajt ker so se vsi z vsem strinjal. In potem maš maljon tem pa v vseh je 5 postov kjer so se uporabniki strinjal z prvim postom.
Če pa hočeš forum v katerem se bodo vsi strinjal z tabo si pa naredi takega ane ;D
Tudi jaz urejam en forum poleg slo techa pa nekako ratalo dolgcajt ker so se vsi z vsem strinjal. In potem maš maljon tem pa v vseh je 5 postov kjer so se uporabniki strinjal z prvim postom.
Če pa hočeš forum v katerem se bodo vsi strinjal z tabo si pa naredi takega ane ;D
krneki0001 ::
Jst sm v realnem življenju tak kot na forumih. Enako se obnašam in vse ostalo, kar zraven paše. Mi je pa vseeno kakšen naziv imam tukaj ali pa kje drugje - sekiral se zaradi tega ne bom, če mi nekdo podeli naziv.
Na nekaterih forumih sem moderator, na nekaterih administrator, pa na večini forumov katere obiskujem imam preko par tisoč postov.
Na nekaterih forumih sem moderator, na nekaterih administrator, pa na večini forumov katere obiskujem imam preko par tisoč postov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
nič ne javkam. samo opažam. kot sem napisal v prvem postu, normalen forum je zame tak, kjer imajo ljudje lahko zelo različna mnenja, pa zaradi tega še ne čutijo potrebe, da bi do tistega, ki nima istega mnenja, postali sovražni ali ga začeli žaliti.
ljudje, ki so bili krivi za napredek celotne družbe, so bili predvsem uspešni in delovni. ti dve lastnosti pa sta družbeno zelo sprejemljivi. "drugačno" ni isto kot "družbeno ne-sprejemljivo". ljudi najbolj moti neka lastnost na nekom, zaradi katere bi lahko oni (ali celotna družba) utrpeli škodo. to je evolucijska prednost.
ljudje, ki so bili krivi za napredek celotne družbe, so bili predvsem uspešni in delovni. ti dve lastnosti pa sta družbeno zelo sprejemljivi. "drugačno" ni isto kot "družbeno ne-sprejemljivo". ljudi najbolj moti neka lastnost na nekom, zaradi katere bi lahko oni (ali celotna družba) utrpeli škodo. to je evolucijska prednost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()
Tody ::
pri pisnem pogovoru manjka govorica telesa ki je tako pravijo 80 % pogovora tako imajo možgani čas delat marsikaj vmes in ko nekdo kaj bere lahko možgani vmes že kujejo kak čudn scenarij.
Da bi našel kak forum kjer se ne kregajo in kjer ni izpadov pa je dost folka in debat bo težka .
Saj veš kako pravijo. 100 ljud 100 čudi, 100 žena 200 sisa.
Da bi našel kak forum kjer se ne kregajo in kjer ni izpadov pa je dost folka in debat bo težka .
Saj veš kako pravijo. 100 ljud 100 čudi, 100 žena 200 sisa.
Zgoraj nisi tako napisal. Napisal si da se ljudje ne smejo zamerit drugim. Pojem družbene sprejemljivosti je veliko preširok, da bi ga uporabljal za to kar želiš. Židi v nacistični nemčiji so bili popolnoma družbeno nesprejemljivi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rapsey ()
LuiIII ::
Pravzaprav bi bil lahko vsak forum tak, če bi se na njem zadrževali zreli uporabniki. Kaj pomeni zreli?
To, da se zavedajo, da njihovo mnenje ni nujno pravilno a ga vseeno branijo z argumentiranim, duhovitim in civiliziranim dialogom,
to, da vsake stvari ni potrebno jemati preveč osebno in resno,
to, da je žaliti drugega pluvanje v lastno skledo in
to, da anonimnost ne sme biti razlog za sproščanje trenutnih frustracij.
Vse to pa zahteva čas in dobro vzgojo. Mlajšim je pač potrebno pojasniti, da forum ni adrenalinski šport, čeprav je bolj varen. Zaradi anonimnosti so forumi (eni bolj, eni manj) leglo alternativnih egov in konsistentno oblikovanje alterega je precej zahtevna naloga. No razen, če si tudi v realnosti malce razcepljen.
Lui
To, da se zavedajo, da njihovo mnenje ni nujno pravilno a ga vseeno branijo z argumentiranim, duhovitim in civiliziranim dialogom,
to, da vsake stvari ni potrebno jemati preveč osebno in resno,
to, da je žaliti drugega pluvanje v lastno skledo in
to, da anonimnost ne sme biti razlog za sproščanje trenutnih frustracij.
Vse to pa zahteva čas in dobro vzgojo. Mlajšim je pač potrebno pojasniti, da forum ni adrenalinski šport, čeprav je bolj varen. Zaradi anonimnosti so forumi (eni bolj, eni manj) leglo alternativnih egov in konsistentno oblikovanje alterega je precej zahtevna naloga. No razen, če si tudi v realnosti malce razcepljen.
Lui
Jezus kristus, v kakšnem fantazijskem svetu pa ti živiš.
Tic ::
Lepe, utopične sanje.
-- Sem bil prehiten.
-- Sem bil prehiten.
persona civitas ;>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tic ()
jype ::
Če si majhen žgoljav debel pamž z debelimi očali, kot na primer jaz, potem ti je gradit internetni alter-ego precej prijetno in prav nič zahtevna naloga.
Meto ::
nekdo je nekoč rekel...
Mobisux je kot črna luknja ki posrka vse pizdarije tega sveta. Ni se zmotil.
Mobisux je kot črna luknja ki posrka vse pizdarije tega sveta. Ni se zmotil.
Šola je za neumne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [FORK]Pedofilija in krščanske vrednote. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9322 (7606) | imagodei |
» | Diktatorstvo je morda gensko pogojeno (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8366 (6936) | jype |
» | HomoseksualnostOddelek: Znanost in tehnologija | 2944 (2282) | Thomas |
» | Posilstvo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 28846 (13474) | Barakuda1 |