» »

Zvok hitrejši kot slika - Winfast 2000 TV WDM

Zvok hitrejši kot slika - Winfast 2000 TV WDM

user80 ::

Kartica: Leadtek TV2000


Imam to kartico in sem se z njo kot sam začetnik ogromno namučil - ter naučil!, vzelo mi je cel dan in pol, ta tehnologija nas bo res pokopala....:\
Najprej sem ugotovil, da driverji na inštalacijskem CD - ju niso pravi, ker inštalacije niso bile uspešne, driverji niso delovali, kar se je lepo videlo v Device Managerju pod Sound, Video and Game Cotrollers, kjer je prikazalo rumene klicajčke. Seveda pa sem še prej moral stuhtat, kaj je kaj, zakaj inštalacija ni uspešna (ČE PA JE ZRAVEN CD?!?). In tako sem poizkušaval..... CD not, inštalacija, ponovni zagon....čakanje....preizkus. NE DELA! In tako naprej, dokler nisem po enih treh urah obupal in se posvetil par urnemu srfanju po internetu in iskanju nasvetov in novih informacij. Še sreča da je praznično obdobje in imam čas! Drugače bi kartico vrgel v kot in adijo Tv. Puško v koruzo.

Torej ugotovil sem, da mi je CD, ki sem ga dobil zraven naredil eno kopico ugank, sranja in dodatnega dela, zato sem ga vrgel stran in vse driverje, ki mi jih je naložil - naložil mi jih je 8 driverjev, in to kar po 2x, od tega mi 4-je TA GLAVNI niso delali, IZBRISAL.

Kmalu sem prisrfal do strani proizvajalca LEADTEK... http://www.leadtek.com.tw/eng/support/l..., kjer sem tudi našel odgovore na vsa vprašanja. Pri njih TV Tunerje navajajo kot DIGITALNE in ANALOGNE. In
ker nismo tehnični ljudje in imamo o računalnikih bolj malo pojma, smo bili spet izgubljeni... kaj torej imamo??! Hmmm... predlogi...verjetno ANALOGNEGA, za kar kasneje ugotovimo, da imamo prav :\

Ker imajo pri njih narejen ISKALNIK, kamor vpišeš kakšne driverje iščeš...torej, TV TUNER - Analog - itd, te samo privede do strani, kjer te driverji že čakajo. Še prej moraš pa poiskati pravega :) Mi smo se odločili za tega Winfast TV 2000 XP Delux. Ker imamo pač operacijski sistem Windows XP. To je tukaj http://www.leadtek.com.tw/eng/support/d...

Še prej smo pa na internetu poiskali in naložili DirectX 8.1 . Zakaj, nimam pojma, na Leadtekovi strani pač tako piše, da ga moraš met preden inštaliraš driverje. Po njegovi inštalaciji smo naložili še driverje, ki pa jih nismo takoj inštalirali. Najprej smo zbrisali vse prejšnje napačne iz priloženega CD-ja, tako da nam je računalnik ponovno napisal NAŠEL SEM NOVO STROJNO OPREMO.... No potem pa smo začeli z inštalacijo novih driverjev, za kar smo si pa tudi morali prebrati in natuhtati navodila. Najprej je blo treba prenešeno datoteko, kjer so driverji shranit in si zapomnit kam smo jo dali, pri inštalaciji pa ne več uporabljat CD-ja ampak to omenjeno datoteko poiskati na računalniku in jo vpisat v okence pri inštalaciji. Vse ostalo je naredil računalnik sam. Ponovili smo 4x, da so se inštalirali vsi:
1. WINFAST TV 2000 WDM AUDIO CAPTURE
2. WINFAST TV 2000 WDM VIDEO CAPTURE
3. WINFAST TV 2000 WDM CROSSBAR
4. WINFAST TV 2000 WDM TV TUNER


Potem pa je sledil še download za Aplikacijo - programček za gledanje TV-ja. No tudi to smo uredili. Povezali kabelski priključek in zvočno kartico s TV kartico v računalniku.

Zaključek, 1 dan in pol dela, izgubljanja živcev, je pa res, da smo se ogromno naučili. Sreča, da je bil čas, drugače NE HVALA! Ni primerno za ljudi, ki ga nimajo, ki s takimi stvarmi nimajo potrpljenja in hitro izgubijo živce.
Stvar deluje brezhibno, slika 1A, kristalno čiste, še posebej če imate LCD, skupno preko 60 kanalov, zvok 1A. Zvok in slika delujeta super - posamezno seveda, da se razumemo :) Če pa gledamo skupno pa ZVOK prehiteva SLIKO. Zakaj, se mi pa ne sanja. Vem samo to, da je moteče. ZAMIK JE 1 SEKUNDEN. Mogoče še malenkost več.

VPRAŠANJE: A se kdo spozna na to, zakaj pride do tega zamika in kaj je rešitev problema? Ali je stvar v kablu? Dolg je 5 metrov. Pa že tako je prekratek, bom moral daljšega kupit. Torej....kaj????

user80 ::

Opisal sem pa zato na dolgo in široko, ker bo morda komu prišlo prav in mu ne bo potrebno zabijat in stran metat dragocenega časa, da bo vse to ugotovil.

Phawex ::

Obvezno inštalirati najnovejši DirectX ( http://download.microsoft.com/download/... ) in driverje za grafično kartico. Ne bi bli odveč tudi driverji za zvočno kartico, če le-ta ni vgrajena na osnovno ploščo. Potem moraš preveriti, če nima te napake slučajno že signal, ki prihaja. Potem pa poskusi še nekaj posneti, pa potem povej, če zvok še vedno zaostaja/prehiteva.

Primorec ::

Jaz bi pa vprašal kako se ti obnese snemanje? Tudi jaz imam leadtek winfast tv2000 RM XP kartico pa nisem zadovoljen z kvaliteto snemanja..

user80 ::

Phawex, najlepša hvala za nasvet. Najnovejši DirectX inštaliran, vendar nič ne pomaga, zvok je ok, slika pa še kar za 2 sekundi zaostaja. Sedaj bom še driverje za zvočno in grafično.

Da bi bilo kaj narobe že s signalom, ki prihaja? Ne vem, na ta kabel so priključene 3 televizije, ker je pač priključkov v hiši več, pa povsod deluje normalno.

No, če pa kaj posnamem, je pa sploh slabo, slika blokira, premza... pa tudi zvok, povsem negledljivo.

user80 ::

Hmmm, en problemček. Kje pa jaz naložim te driverje za zvočno pa grafično, mislim kako vem katere imam, kam naj pogledam??

jureK ::

Predvidevam, da za gledanje in snemanje uporabljaš WinFast PVR. A si snemal v formatu MPG-1? Zanimivo bi bilo preveriti, kako bi se pri gledanju obnesel kakšen drug program, npr. DScaler (najdeš ga na spletu - je zastonj).
Se trudimo, se trudimo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jureK ()

user80 ::

JureK, ja Winfast PVR, ker imam tud driverje te naložene. Snemalo je v formatu, ki je bil že avtomatsko nastavljen - MPEG 2 - optimal quality

Bi poskusil še druge, samo brezveze se mi zdi, ko mi že tako ne delata skladno slika in zvok.

Kaj pa ploščo - mainbord posodobiti? Bi bilo kaj bolje? Poskusil sem že 3dfx voodoo3 posodobit za XP-je (a ima to mogoče kake veze ali je to samo za igre?), pa ne najdem driverja :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: user80 ()

jureK ::

No, moje izkušnje z Leadtekovo TV kartico so naslednje. Že 5 let uporabljam WinFast TV 2000, gonilniki zanjo pa so isti kot za WF TV 2000 XP. Takrat sem jo dobil z novim računalnikom (AMD XP 1600+), gonilniki pa so že takoj pokazali svojo muhavost, saj so se v WIN 98 tepli z gonilniki zvočne kartice Creative SB Live!, zato so mi inštalirali WIN 2000. Ta OS mi nekako ni bil preveč všeč, ker me je omejeval v igrah, zato sem še enkrat poskusil z WIN 98. Potrdilo se je že prej povedano. Stvar pa je delovala z DScaler-jem. Pogrešal sem edino daljinca. Kasneje, ko sem menjal disk, sem moral zopet vse naložiti od začetka - in stvar je čudežno delala tako kot je treba - tudi WF PVR. Gonilniki so mi pa spet "zaštrajkali" po nalaganju paketa video kodekov, kriv pa je bil ffdshow. Pojma nimam zakaj. No, tukaj moram omeniti še to: če sem snemal v formatu MPG-1 ali nekompresiran AVI, je bilo vse OK, v formatu MPG-2 pa se je vse obupno zatikalo (ne vem, mogoče prešvoh procesor ali premalo spomina - 256 MB).
Lansko pomlad sem preskočil na AMD 3200+ z WIN XP, obdržal sem tako zvočno kot TV kartico (za moje potrebe sta čisto v redu) in vse dela OK. Tudi snemanje v MPG-2 je BP. Pa tudi ffdshow je čudežno nemoteč. Toliko o mojih izkušnjah.
Kar se pa tvojega problema tiče pa tole: nič nisi opisal ostale strojne opreme, vendar če še uporabljaš 3dfx-ovo grafiko predvidevam, da je stvar že malo v letih. Namestil si že najnovejši DirectX. OK. Jaz bi še enkrat odstranil gonilnike za TV in zvok in jih ponovno namestil - najprej za zvok, nato za TV. Žal je res, da je potrebno pri TV vsak gonilnik posebej nameščati ročno. Ponovno bi namestil tudi WF PVR in na novo preveril zadevo. Vsaj snemanje v MPG-1 bi moralo potekati tekoče, zelo pa bi me zanimalo, kako se tu ujema zvok s sliko. Na koncu bi pa preveril še z DScaler-jem. Če tudi tu ne bi bilo v redu, bi pa začel razmišljati o ...
Se trudimo, se trudimo

Ghero0 ::

da ne odpiram nove teme.

Zanima me keri programi so kej na voljo za gledanje tvja z winfast tunerji in so boljs od tega PVRja? DScaler sem videl da ste omejali, je se kaksen vreden omembe?
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

gruntfürmich ::

v monitorju so bili in še prihajajo testi tv kartic.

probajte kontaktirat na leadtek. so prijazni in v 1 dnevu odgovorijo. ampak pozor: vedo pa nič.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Tormentor30 ::

Tudi sam sem imel podobne probleme s tei driverji. Sploh pa njhov softvr smdi do neba. Zato vam priporočam naslednje:

- odstranite ves Leadtekov softver iz kište
- namestitite zadnjo verzijo Dx
- ponovno namestitie zadnjo verzijo gonilnikov za kartico (brez tistega Winfast d*eka za gledanje TV)
- za gledanje TV programa namestite ChrisTV (www.chris-tv.com)

To je bil moj postopek in sedaj deluje vse bp.

|ke ::

mene zanima če so te driverji za winfast tv2000 xp za celo gručo teh kartic isti? ker jih je miljon.. deluxe, fm, rm.. ne spoznam se na te zadeve, zato raj vprašam?

kere driverje je najbolš namestit in pa kere programe za gledanje tvja itd..

hvala, lp
Ike


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509820 (7629) edublin
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918284 (5256) Pyr0Beast
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918924 (11964) Izi
»

tv tuner

Oddelek: Pomoč in nasveti
91018 (877) zed 5.0
»

Nakup TV Kartice

Oddelek: Kaj kupiti
81707 (1511) Bramac ^^

Več podobnih tem