» »

SIOL odklop priklop

SIOL odklop priklop

stjalone ::

Danes sem se na Telekomu pozanimal o možnosti prehoda iz iz enega starega paketa ADSL na drugega Solo. (stara vezava potekla)
Ker bi rad imel pogodbo na drugo ime a isti naslov, mi je najbolj logično odjavit obstoječe razmerje in podpisat novo pogodbo. A beje bodo nastopili problemi. Telekomovec me je opozoril, da je zelo verjetno, da bom do 5 dni brez internetne povezave, saj je toliko njihov rok, za izvedbo priključka. Vse kar bi jaz rad, je da stvar deluje, torej ko se eno prekine naj se drugo prikluči, oziroma to naredi vsaj isti dan.
Celo na Amisu, so mi obljubljali, da ne bom brez interenta, torej odklop Siola in potem takoj priklop AMIS . Ali so lagali, ali pa so na telekomu in siolu taki "konji" da tega ne morejo speljati tekoče brez nepotrebnih muk. In ti bi se radi združili.
Imam telekomov ISDN prikluček in tega bom tudi obdržal. A Ima kdo izkušnje iz takih prehodov ?? kolk časa brez interenta in kaj se da stroit da tega ne bi bilo. Hvala

Medica ::

ne veš kaj naredi. Vnesi prehod na staro ime, in potem pokliči na naročniško službo, da ti tam spremenijo na drugo ime, oz. povejo kaj moraš narediti. je čisto preprosto :)

prehod se naredi v roku enega tedna, in potem ko dobiš vse potrebno na dom oz. ti pride monter to zamenat, opraviš ta klic. Drugače se to vse pisno ureja, pošlješ lepo na Siol da želiš spremembo naročniškega razmerja in to je to. Nobene prekinitve ti ni potrebno narediti. le prehod iz stare sheme na novo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Medica ()

bobyx ::

Tisto do 5 dni brez interneta ni čisto iz trte izvito. Meni se je namreč zgodilo, da sem imel serviserja z modemom najavljenega v ponedeljek, v petek je pa internet čudežno nehal delati. Kar je bilo najbolj smešno je, da so mi na 0801000 zagotavljali da ni pri njih nič narobe in da naj resetiram modem. Po nekaj resetiranjih in zamenjavi operaterja, sem prišel do tega da sem moral prijaviti napako na telekom. Ko sem jih spraševali, če so me že preklopili na adsl2+, so zatrjevali da to ni mogoče. No, v soboto so telekomovci poklicali da bi se oglasili pa sem jim povedal da imamo v ponedeljek naročenega serviserja in so rekli da naj potem počakam do ponedeljka. No, v ponedeljek sta prišla serviserja, zamenjala modem in zadeva je takoj začela delovati.

jurre ::

ti naredi prehod na solo, kot je Medica napisal, potem pa poslji na siol obrazec za spremembo lastnistva, ki ga najdes na netu, pa bo v parih dneh popravijo lastnistvo, da ne bos zaradi tega odjavljal pa priklapljal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurre ()

stjalone ::

hvala za informacije. Pri prenosu lastništva, za kar Siol zaračuna cca. 10 EUR, se prenesejo vse obveznosti na drugega? Kako pa je z bonitetami, torej bonus zvestobe. Se prenese tudi ta?
Lp

Medica ::

pri prenosu lastništva dobi uporabnik tudi novo uporabniško ime. Torej, se ne prenese tudi popust za zveste naročnike. Le če bi obdržal tisti uporabnik tvoje uporabniško ime. Če želiš uporabiti bonitete, ti to opcijo toplo priporočam.

Če nočeš da dobi novi uporabnik oz. nosilec paketa, novo uporabniško ime, moraš na Siol poslat dopis kjer prosiš da ti uporabniško ime, mejle,.... vse pustijo isto kot prej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25136791 (20737) Bug
»

Volja ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
13312175 (6343) angus255
»