Forum » Šola » fizika na maturi
fizika na maturi
Neon87 ::
Lani delu na maturi,..šlo je na tesno,...
Vpisal sem se na 3 univerzitetne programe, zato sem fiziko opravljal kot 5.predmet in če bi bil neuspešen bi sedaj ne bil študent.
Pisal sem nekaj nad 50%... Je blo pa kar precej težko, glede na poklicno maturo. Fajn naredi laboratorijske vaje, da dobiš vsaj 15 točk, potem moraš iz dveh pol(ena za obkroževat, ena za reševat naloge) dobiti le še 30 točk...se splača.
Vpisal sem se na 3 univerzitetne programe, zato sem fiziko opravljal kot 5.predmet in če bi bil neuspešen bi sedaj ne bil študent.
Pisal sem nekaj nad 50%... Je blo pa kar precej težko, glede na poklicno maturo. Fajn naredi laboratorijske vaje, da dobiš vsaj 15 točk, potem moraš iz dveh pol(ena za obkroževat, ena za reševat naloge) dobiti le še 30 točk...se splača.
tx-z ::
Phiiuu :D Ja vaje bo trebo fejst delat Drgač pa najbrž ne bi smel bit tok težko? A ni tut pr fizki kao da se kriterij določ po neki povprečni oceni? Vsaj kakor mi je en reku je lani pisu 40% vseskp al clo še manj in je pisu dobro 2 Kao če vsi dobr pišejo se povprečje dvigne in zto lažje dobiš višjo oceno?
tx-z
bluefish ::
tako kot pri vseh drugih predmetih se kriterij spreminja glede na splošno uspešnost. Mislim da probajo iz rezultatov narediti Gaussovo krivuljo in potem kriterij prilagodijo le-tej.
marnit ::
Drgač pa je bilo nam rečeno, da ima fizika ponavadi najnižji kriterjij, potem je bajla in na koncu kema.
McHusch ::
Fizika je way to go na maturi, če imaš le količkaj smisla za fizikalno razmišljanje. V njen prid govorijo vsako leto nižji kriteriji, ki so pri fiziki tako ali tako med najnižjimi sploh, malo zahtevanega faktografskega znanja (celo vse formule so napisane na poli) in 20% točk iz laboratorijskih vaj. Pri študiju na naravoslovnih fakultetah pa je fizika poleg trdne matematike najbolj koristno znanje iz srednje šole. Razne kemije in biologije z mature so na faksu vredne pol k**ca.
MeGreat ::
hmm, ja mene fizika načeloma zanima in jo bom nadaljeval na študiju(strojna), ampak imamo zdej tako prfokso da ni za nikamor.(ocene imam 4,5 itak) samo naučimo se malo/nič. Samo tisto teorijo govori vaj nobenih, njene vaje so tudi za nikamor...
Priporočate fiziko na maturi?
Priporočate fiziko na maturi?
Fizikalko ::
Več kot priporočam. Če nisi ravno zabit ali nimaš obupne prfokse/prfoksa, bi moralo iti kot po žnorci. Jaz sem delal maturo leta 1997, pa je blo zlo na izi, zdaj je pa še ene 3x bolj (verjemi, inštruiram tu pa tam, že kar precej snovi so apriori ven vrgli). Ene 30% je blo že za 2, 70'% pa za 5. Skratka - zelo se splača, če maš vsaj malo smisla (in znanja).
BCSman ::
da ne odpiram nove teme; če na splošni maturi zarijem en predmet, bi se dalo "uveljaviti" opravljeno poklicno maturo in se vpisati na visokošolski študij?
kopriwa ::
Verjetno ja, ampak ti kr nared še ta dva al en predmet ne bo nč škodlo. Ni neka baubau zadeva tko kot vsi pravjo. Maturo je že kr težko ruknt :).
miko 55 ::
McHusch ima popolnoma prav. kaj pol niti 0,05% niso vredne. če vidiš fiziko kot bav bav je ku#$%. v srednji šoli so nas postavili pred dejstvo. za maturo imate to, to, to, to in fiziko. vseh 5 predmetov določenih. ja vzemi ali pusti. pa smo vzeli in naredili.
brerz muje se še čevelj ne obuje.
lp
brerz muje se še čevelj ne obuje.
lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vegova (LJ) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Šola | 43451 (3654) | WizzardOfOZ |
» | FMF - Pedagoška (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 14871 (10109) | lebdim |
» | "Bedastoce" v srednji soli (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 9333 (7411) | glinik |
» | Zdej pa še FEOddelek: Šola | 2912 (2487) | Microsoft |
» | Izbira šole (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 8547 (7770) | Klemenn |