» »

zakaj?????? ["kako se branit proti nasilnimi ljudmi"]

zakaj?????? ["kako se branit proti nasilnimi ljudmi"]

1
2
3

poweroff ::

Najbolje, da s sabo VEDNO nosiš tri brzostrelke, 10 ročnih bomb, 20 litrov bencina pa vsaj ene 200 vrst različnih nožev. Pa še na gorjačo ne pozabit, ampak ne sme biti lažja od 20 kg. :D

Mislim, dejte se no malo zresnit! Najboljša varianta je policija in pa seveda tako obnašanje, ki ne izziva nevarnih situacij. Se pravi ne v črnskem getu hodit okrog s kljukastim križem in dvignjenim sredincem.
sudo poweroff

@LOL ::

Čefurji so mentalno nižja oblika bitja ki se mu reče človek. To je najbolj preprosta definicija in hkrat precej pravilna.

Najboljša varianta je policija

Dej povej mi kaj mislišd a bo po tvoje naredila policija? (ničj)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

A. Smith ::

Marsikaj. Kot sem razbral iz razlage, fanta mučijo več ali manj isti osebki. Če bo zanje zvedela policija, jim bo enostavno dala vedeti, da bodo, če se mu kadarkoli kaj zgodi, tedno taprvi, ki jo bodo za kazen dobili po gobcu. Brez skrbi, da se bodo zbali za svoje riti.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

cirecire ::

mp44... a si iz LJ doma?

Grey ::

A. Smith:
Ne, Smith. Serjem samo na WCju. Dovolim pa ti čistiti umazano školjko za menoj. ;)

A. Smith ::

Verjemi, da rit ni edina odprtina, skozi katero si zadnje čase sral >:D

Potem z mojo repliko v glavnem soglašaš?

Ne zdi se mi namreč prav, da jih fant nekje faše, drugje mu pa razlagajo, da je (čeprav ni provociral) sam kriv za to.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

Grey ::

@A. Smith:
No...bruhanje je tudi sranje, samo na drugi strani leti ven. Se javiš za osebnega čistilca?

A. Smith ::

>>>Se javiš za osebnega čistilca?

Saj to nekako počnem - čistim čudne izjave. Ampak ti na rgumente ne odgovarjaš...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

sumadinac ::

Čefurji so mentalno nižja oblika bitja ki se mu reče človek. To je najbolj preprosta definicija in hkrat precej pravilna.


Če si tak frajer pol pejt do njih in jim to reci v obraz. Samo boš pomoje potem rabil pomoč zobozdravnika in lepotnega kirurga.

Grey ::

A. Smith:
Slabo čistiš slabo...svoje izjave še vedno lahko berem. Prav tako jih lahko še vedno berejo ostali.

Si je sam kriv ja(se nanaša na primer, ki si ga navedel):
1. tak mladič pozno ponoči nima kaj iskat zunaj; raznorazne bauke in baddiji se zbirajo takrat (ne se haklat na noč, ker je samo primer; je pa največja verjetnost napada - podnevi se lahko kje najde kak superman, ki ti priskoči na pomoč)
2. malo se lahko predvideva, kje bi lahko bilo varno hodit, v kake lokale zahajat itd.
3. moški se mora znat tolčt ko volk (kako za vraga bo zaščitil najdražje pred nevarnostjo, če se ne zna?)
4. dec mora biti malo psihača ala hitman in na temu ustrezen način poskrbeti za sovražnike
5. če nič od zgoraj navedenega ne pomaga - policija, tožbe,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

@LOL ::

Če si tak frajer pol pejt do njih in jim to reci v obraz. Samo boš pomoje potem rabil pomoč zobozdravnika in lepotnega kirurga.

Posamezno čefurja zbijem vsakega. Problem je ker so pussyiji in so posamično čisto pridni ter pohlevni. Skratka so hijene, napadajo v tropu
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

A. Smith ::

1. Mojega znanca so oropali na tak način, ko je šel iz šole (Z avtobusom se je vozil v Lj). Saj res, kar doma naj bo. Kaj mu je sploh treba v šolo? Narod naj bo doma! Sploh ni treba nikomur iz hiše!
2. Če se ti to dogaja na poti v šolo (ali v šoli?), kako se boš izognil?
3.A ti si iz pradavnine al kaj? A za civilizacijo si že slišal? Pomoje si en navaden geek, ki niti iz hiše ne upa, lahko se tudi motim. Ampak zavedaj se, da bodo na svetu vedno taki, ki bodo od tebe močnejši. In ko boš priletel na mino, te bo nekdo do smrti pretepel sredi ulice, ali pa se pustil pretepsti in te iztožil ko bedaka. V naši družbi te stvari rešuje policija, ampak ti si še prezelen, da bi to dojel.
4.Ugasni računalnik in stopi malo na svež zrak. Ko sem nekoč trdil, da so računalniške igre neškodljive, sem se očitno motil.
5.Ne, NAJPREJ to.

Lej Grey. Najin konflikt je nastal, ko si mp-ju zatrdil, da je sam kriv, da se mu to dogaja. To ni res. Kriv je IZKLJUČNO izvajalec nasilja!
Morda boš dočakal visoko starost v svoji lastni hiši. Morda ti bo prišel ne 18-letni huligan pobrat penzijo in te pri tem morda pretepel. Ja, zakaj pa ne boš takrat mlad, nabildan in oborožen?

Daj že dojemi, da bodo na svetu VEDNO šibki in močni, da šibki ne morejo biti odgovorni za svoje stanje, ter da so za nasilje krivi IZKLJUČNO tisti, ki ga izvajajo!
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Brane2 ::

Branit se je treba znat, vsaj v neki osnovi.

A čez vse je znanje uporabe policije. Pri tem ne gre samo za to da pokličeš 113 in prijaviš zadevo. Poznat moraš procedure in zakon in vztrajno gnati zadevo, pa če traja 5 let.Povprečen policaj bo dal vse d sebe, da ne bi naredil nič, ti pa mu moraš dat vedet, da poznaš svoje pravice.

Ko pa bo policija "pojasnila primer", no takrat se pa spraviš na barabo. Ta ima zagotovo še vsaj nekaj če ne nekaj deset podobnih stvari za vratom in ko bodo začele pritekati tožbe, bo to zagrabila panika. Lahko sicer hodi okrog in grozi tožnikom, a za male barabe so ta lahko slabo konča, tudi telesno.

To,d a te nekdo izsiljuje ali prebuta nikakor ne bi smela biti nekakšna nesreča ali sramota. NIhče od tebe doslej ni zahteval biti bojevnik ampak to, da si normalen, pošten, moralen in da dosegaš uspehe v šoli. Zato ni osnove za tovrstne frustracije.

Uporabljaj policijo, brez pretiranih "razmišljanj". Če jo boš pravilno uporabil, bo efekt bistveno večji in s tem tudi korist, zate in za ljudi okrog tebe.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Vice ::

Najboljša rešitev je da najameš Matthaia, da se demokratično pogovori, tako se boš na enostaven način rešil vseh problemov

MarkV ::

Kup si velkega psa, najboljš dogo, namreč teli čefurčki kokr sem opazu se ne bojijo ne policije, pištol, batin ipd. vsi po vrst pa se bojijo psov in teme. :D


Ja, to je najboljša rešitev. Natreniran pes napadalne pasme. Priporočam dobermana. Sicer zelo nenapadalna pasma, ampak pravilno streniran je lahko izjemen. Zato pa jih tudi uporabljajo specialci>:D Pa še hudo zgleda. Obvezen tečanj obrambe. Obvezen!! Obrambno treniran pes je sposoben "opraviti" s 5 oboroženimi ljudmi (pod pogojem da ima le 1 od njih pištolo npr in da so dokaj blizu), poleg tega, če je pravilno natreniran ne bo nobenega ubil. Samo onesposobil.>:D

V primeru da ne narediš obrambnega tečaja in kupiš napadalno pasmo (npr APBT) in ga po možnosti nekaj treniraš sam doma, se bo zgodilo, da bo tvoj pes v primeru napada dobesedno znorel in poklal vse čefurje. Dobesedno poklal. Ti pa boš končal v zaporu. Oziroma tvoji starši. Tečaj obvezen torej:D

Brane2 ::

Pameten nasvet, ni kaj. Zjebe naj si par ur življenja vsak dan samo za sprehode psa in zagoni naj goro denarja- tako za psa, oskrbo zanj, dresuro in seveda hrano.

Ostane še majhne problemček kam z njim, ko greš recimo na kak temeljitejši dopust...

To "zdravilo" zna postati slabše od "bolezni", ki naj bi jo pozdravilo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Grey ::

A. Smith:
Pozabljaš, da sva midva generacija e-tehnologije. Meni huligan, ko bom star, ne bo imel kaj pobrat, ker bom imel vse preko e-bančništva. Kaka penzija po pošti...si zmešan? Probleme s tem imajo samo današnji starci. Ljudje, ki bodo postali starci za nama pa sploh ne.

Zakaj iz pradavnine? Potem podpiraš to, da se moški čedalje bolj obnašajo kot ženske al kaj?? Na koncu bodo vsi postali metrojčki pa tople ritke al kaj? Ženske pa vodile planet? Daj nehaj no. Kot je tudi Brane2 rekel, branit se moraš znat.

E Smithek moj, tukaj si pa predstavil problem, ki gre pa meni zelo na živce - tožbe. Kako naj se branim in nekoga nalomim kot prasca, če me bo potem tožil in bom moral JAZ njemu plačati, ker je ON nesposoben tat/huligan. To je absurdno. Zato je pa treba delati kot "čistilec" - efektivno in brez sledi oz. se takim situacijam izogibat. In komu se da je*at 5 let po sodiščih zato, ker te je mahnil na gobec? Mahneš ga nazaj pa je. Definitivno pa se ne pustiš pretepst, ker je to pussyjevsko. Vsaj potrudit se moraš.

MarkV:
Po današnjih merilih je to ravno toliko efektivno kot to, da ga sam prebutaš ko vola. Zakaj? Zato, ker si bo pezde izmislil, da ga je tvoj pes napadel in te tožil. In spet smo pri sodiščih *argh*.

MarkV ::

Prijetno s koristnim. Ker bo psa vozil na sprehod bo še kondicijo dobil in ne bo samo gnil za računalnikom>:D Pa še občutek za odgovornost bo razvil. Je pa edino vprašanje, če je tak pes primeren za v roke 16 letnika...:\

Glede tožb: ne vem, če bi se upali napasti, ko bi videli popizdjenega psa renčati in lajati. Če pa bi napadli, pa se šteje napad psa kot samoobramba. Dokler ga imaš na verigi. Če ga spustiš, da lahko prosto napada, si pa v k... (razen v primeru napada s pištolo)

Brane2 ::

Mogoče bi bila realnejša rešitev ukvarjanje s kakim borilnim športom.

Res je, da ne smeš postati ujetnik situacije in sedaj samo zaradi tega zagoniti bistven del življenja v to, ampak neke osnove so vendarle dobre nasploh.

Če si sedaj pri 16-tih prišel v tako situacijo, lahko domnevaš, da bi se to ali kaj slabšega znalo ponoviti tudi (veliko ?) pozneje kje drugje in s kom drugim.

Pri tem pa ne delaj napak, ki smo jih delali mi in se ne odločaj za stvari, o katerih vsi sanjajo (full-contact, boks etc) ampak se odloči za tisto, kar bo dalo v tvojih situacijah največji efekt in kar ne bo od tebe zahtevalo da se totalka spremeniš. Boks in podobne zadeve zahtevajo, da zanje živiš, seveda tam na veliko pojejo posebni režimi treninga in prehrane itd. To potrpiš, če misliš delat kariero v tem, ni pa to za navadne smrtnike.

Jaz bi se na tvojem mestu ozrl po čem, kar ti omogoča obrambo ob uporabi kolikor toliko normalnih orožjih, ki jh bodisi lahko nosiš s sabo ali na hitro najdeš v okolici (npr palica itd), kar recimo za katano ne velja ravno najbolj. Pa tudi zadeva ne bi smela biti zasnovana ne na čisti fizični moči (full-contact, box itd), ne na totalni njeni odsotnosti (aikido), ker gresta obe v težki, za navadne smrtnike neživljenjski skrajnosti.

Mogoče kak Jeet-kune-do ali Wing-Chun ali .... mah tega imaš sedaj na tone. Včasih je bila odločitev veliko lažja, saj je bil na razpolago samo karate in boks.
Aja, še to. Pri teh zadevah šteje okolje in atmosfera v klubu enako ali več kot sama izbira veščine. Premnogo teh klubov je zasnovano na sanjah in namenjeno pobiranju članarine bolj ko čemu drugemu.

Probaj in oglej si vse, kar vidiš in se nato odloči. Če se odločiš pametno, potem ure v takem klubu ne bodo izgubljene ampak dobljene. Komaj boš čakal, da se greš nekam lahko spraznit za uro ali dve in se dobit z ljudmi, ki jih boš sčasoma spoznal in na katere se boš lahko obrnil. Ni pa nič slabšega kot klub, ki je bistvu skupina neznancev in podskupin in kjer ti je vedno rahlo nerodno, sploh pa se počutiš nekako izobčenega. Vse se dogaja v nekih kastah in mimo tebe. Takih klubov je na žalost večina danes.

Recimo tisti predlog z zložljivimi batoni mogoče ni bil slab, če bi bil zasnovan na treningu veščine, kjer bi se lahko specializiral (tudi) zanj.

Če so seveda legalni, to se je treba pozanimat. Če niso, je problem trivialno rešljiv. Zakon ti ne more kar tako prepovedat posesti navadne palice in palic je okrog nas res veliko...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

A. Smith ::

>>>Meni huligan, ko bom star, ne bo imel kaj pobrat, ker bom imel vse preko e-bančništva.

Vedno boš imel nekaj, kar bodo hoteli drugi. Ko boš star in nesposoben slediti tehnologiji, te bo pač zje*al nek heker.

>>>Kot je tudi Brane2 rekel, branit se moraš znat.

Že res, ampak zato še vedno ne pomeni, da si sam kriv, da te je nekdo napadel.

>>>Mahneš ga nazaj pa je. Definitivno pa se ne pustiš pretepst, ker je to pussyjevsko. Vsaj potrudit se moraš.

Odvisno. Če so trije, boš kaj? Izkrvavel. Jasno, da se boš uprl, ČE si izračunal, da se ti izplača. In da je dobro vlagat v to, da bi se ti upirati izplačalo.

Ampak moralno odgovornost za napad še vedno nosi samo napadalec.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

BEGINER ::

Koga vi definirate pod ''cefurja'' ?
Bom kr jst zaceu: Jst besede CEFUR ne uporabljam, ker po moji logiki mi ni lepo definirana...pretepaci, lopovi, nasilnezi so ljudje vseh ver, nacij, ljudstev, itd...povsod se skrivajo :D

Se pravi te lahko napade kdorkoli pa bo CEFUR, uglavnem...mene je napadu na parkingu en ata k mi je podrajsu vrata z njegovim vozilom, pa sm stopu vn mu pokazu kaj je naredu, on se je pa naredu francoza...in je lepo sou, no pol k je pa sou lepo stran sm mu pa jst kljuc zaril v avto in mu potegnu dolgo crto cca 1 m. Moje praske sm pa doma lepo spoleru in se komajda poznaju...Kdo je v najinem priemru CEFUR?

Skratka...dejte mal razmislit...

Brane2 ::

Po tej zgodbi sodeč tudi ti ne uideš definiciji.

Bolj je stvar slišat kot medčefursko praskanje... :D

Poklical bi policijo in ureidl stvar. Vsaj jaz sem jo tako, pa še praktično kdorkoli drug.
On the journey of life, I chose the psycho path.

A. Smith ::

Aja, še to.

Jype trenira neko borilno veščino, kakor jaz vem. Pa je predlagal tek.

Ne splača se umret zato, da si izpadel zadnjih pet minut mačo.

Je kdo gledal Generation X ?

Edin tip, ki jo odnese cel je tisti, ki je imel nekje vmes razbit nos, ker se ni branil. Skin, ki se je uprl, je dibil metek u glavo. In ne mi razlagat, da se to ne dogaja.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: A. Smith ()

MarkV ::

Kako ste eni dvolični, pa to je neverjetno:D

Pameten nasvet, ni kaj. Zjebe naj si par ur življenja vsak dan samo za sprehode psa in zagoni naj goro denarja- tako za psa, oskrbo zanj, dresuro in seveda hrano.


A z borilnimi veščinami pa si ne bo zjebal par ur življenja na dan? Pa tečaji so tudi zastonj ane?>:D Pa tudi če obvladaš borilne veščine jih še vedno lahko fasaš. Razlika je samo v tem da bodo fasali tudi tisti, ki te napadajo. Ti pa boš še vedno potolčen, kar je v končni fazi z posameznikovega stališča gledano enako, kot bi se pustil pretepsti. Razen ego pač ne trpi. Sploh pa borilne veščine takoj odpadejo ko imaš 10+ čapcev okrog tebe.

Kaj pa če se zbere 10+ čapcov in imaš dresiranega psa? Samo ukažeš naj se drži čim bolj blizu tebe, zavaruješ si hrbet (zid) in nobeno budalo ti ne bo prišel blizu saj bo hitro ostal brez roke ali pa z arterijsko krvavitvijo.

Brane2 ::

Dogaja se, verjetno. A preizkušeno se dogaja to, da se napadalec spravlja na slabo žrtev, h kateri se vrača.

Če nekdo ve, da si "mehak", te ne bo napadel samo enkrat.

Če te napade skupina in pri tem doživi uspeh brez upiranja, se ti lahko zgodi, da se silovitost napada poveča zaradi evforije in črednega nagona.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

A z borilnimi veščinami pa si ne bo zjebal par ur življenja na dan? Pa tečaji so tudi zastonj ane?>:D


Če izbere napačno, verjetno. Če izbere pravo, mu bo ta lahko zamenjala ali dopolnila fitnes ali kolesarjenje recimo. Sploh pa ta ni obvezna za večno.
Ko enkrat dosežeš iskano veščino, ti ni treba biti tam stalno.

Pa tudi če obvladaš borilne veščine jih še vedno lahko fasaš.


Seveda. Lahko jih fašeš, če si ameriški specialec z najmodernejšim orožjem- dokazi o tem so v novicah vsak dan.
Tisto, kar je pomembno, je verjetnost, da jih fašeš in posledice, ki ti jih bo to pustilo, tudi če jih fašeš. A boš sam zakompleksan v tišini do smrti zaradi tega (pa če si to priznaš ali ne) ali boš to jemal kot posebnost življenja in imel ob sebi ljudi, ki ti to lahko potrdijo v vsakodnevnih borbah. Ne moreš v vsaki zmagat.

Razlika je samo v tem da bodo fasali tudi tisti, ki te napadajo. Ti pa boš še vedno potolčen, kar je v končni fazi z posameznikovega stališča gledano enako, kot bi se pustil pretepsti. Razen ego pač ne trpi. Sploh pa borilne veščine takoj odpadejo ko imaš 10+ čapcev okrog tebe.



Kar seveda ni res. Je razlika, pa če imaš 1, 10 asli 1000 nasprotnikov. Kot sem ti rekel, folk bo veliko raje napadel nekoga, ki se ne zna ali ne upa branit. Če naletiš nekoga, ki se brani, točno veš, da ta nekdo ne bo imel verskih zadržkov, da bi te tožil, se ne bo usral če mu boš grozil in bi te celo znal kdaj prijateljsko obiskati, ko ne boš v skupini.

Kaj pa če se zbere 10+ čapcov in imaš dresiranega psa? Samo ukažeš naj se drži čim bolj blizu tebe, zavaruješ si hrbet (zid) in nobeno budalo ti ne bo prišel blizu saj bo hitro ostal brez roke ali pa z arterijsko krvavitvijo.


Ma ti imaš ob sebi lahko baterijo 90 mm havbic in 5 tankov s pripadajočimi moštvi. Če si cepec, ki računa na druge in se ne zna branit sam, potem pričakuj težave.
Ali te bo kdo tožil zaradi psa ali kaj drugega. In tudi psa ni tak problem ubit ali onesposobit , če si v skupini in če veš kako.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

A. Smith> Jype trenira neko borilno veščino, kakor jaz vem. Pa je predlagal tek.

To velja samo v primeru da sta bodisi programiranje, bodisi vzgoja psa borilna veščina. Tek mi gre pa odlično od nog že od osnovne šole, ker sem že takrat bil pussy.

Brane2 ::

Mogoče ne bi bila slaba ideja povprašat policijo kaj ona "svetuje" glede tega na policija.si.

Tako policija kot vojska imata stalno tovrstna usposabljanja, ki jih verjetno izvajajo posamezniki, ki nekaj vedo.
Ker policija prakticira te zadeve na veliko, je verjento izfitrirala bleferje in boš tako zgubil manj časa na iskanje...
On the journey of life, I chose the psycho path.

A. Smith ::

Jype, se opravičujem, malo sem zamešal.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

poweroff ::

Najboljša rešitev je da najameš Matthaia, da se demokratično pogovori, tako se boš na enostaven način rešil vseh problemov
Jaz bi zadevo uredil s policijo in odvetnikom (odškodninsko tožbo). In za razliko od predlogov drugih bi po moji variani končal z rešitvijo problema in denarjem za pivo na Maldivih v žepu. :D
sudo poweroff

MarkV ::

Absolutni rekord naj bi bil po zapisih 180 podgan v ENI minut, to pomeni povprečno tri v eni sekundi, to se mi zdi malo pretirano zato bom navedel še Guinnessov rekord, ki pravi, da je bullterier Billy, v letih med 1820 in 1824, nekajkrat v samo 17 urah ulovil in raztrgal prek 4000 podgan, največji uspeh je dosegel 23. aprila 1825, ko je v posebni areni na londonski Tufton Street v petih minutah in 30 sekundah ulovil natanko 100 podgan, res lep dosežek, še posebej, če upoštevamo, da je bil slep na eno oko.


Rad bi videl čefurja, ki je soposoben onesposobiti takega psa. Res rad.>:D

smilyxx ::

Kakor jst vidim tele zadeve v moji okolici, je vedno slabše. Glih prejšnji vikend je en kolega šel peš domov (glavna cesta Radovljica - Lesce, osvetljeno, okoli hiše), pa je bil zraven ceste parkiran avto pa 4 osebki okol. Je šel samo mimo, nekdo pritekel za njim vrgel na tla ga zbrcal ter se odpeljal.
Policaji vsaj pri nas proti nasilju še niso nič dosegli, pa dobro vedo kdo je kdo. Sem bil priča ko so razbili s kijem avto in še lastnika avtomobila. Naslednji vikend se je zopet tepel, pa policajev sploh blizu ni blo. Tako da jst se nebi zanašal na policijo, ker koncu koncev boš ti še zmerej pretepen, tudi če kej dosežejo. Tako da jst bi se zanesel izključno nase. Lahko si umisliš kakšen teleskopski pendrek(pomoje so prepovedani),načeloma se ga bojijo. Sicer pa poznam nekoga ki hodi ven z dvema rotvajlerjema (ne sodi ravno med uravnotežene ljudi), pa ma mir pred čefurji, kljub temu da je skin. Pa obnašaj se kot čimvečji "psihič", ne smeš jim pokazat strahu.
Save water.
drink beer.

Brane2 ::

Jaz bi zadevo uredil s policijo in odvetnikom (odškodninsko tožbo). In za razliko od predlogov drugih bi po moji variani končal z rešitvijo problema in denarjem za pivo na Maldivih v žepu. :D


To je sicer fino (in verjetno nujno), je pa problematično če ti je to edini odgovor. Ti se sicer lahko odpraviš na Maldive z bogato odškodnino a vprašanje kaj ti to koristi, če so ti recimo odrezali tiča in recimo ušesi, nato pa te zažgali in si sedaj recimo zrel za stransko vlogo v "Jagenjčkih 3".
Saj npr Stephen Hawking ima dokaj cool utrgan nastop, samo verjetno je totalka bad če ti mora tehnik tedensko ali recimo enkrt na dva tedna naložiti videokaseto s porničem po želji in se namesto tebe dati dol z "kulturno delavko".
Nekako ni to to. YMMV, seveda. :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

jype ::

MarkV> Rad bi videl čefurja, ki je soposoben onesposobiti takega psa. Res rad.

Jaz pa ne bi rad videl človeka, ki ima takega psa za "samoobrambo", tako kot nerad vidim okoli sebe ljudi, ki se ne počutijo varne, če nimajo pri roki velike pištole.

poweroff ::

Brane: no, seveda nisem nič rekel, da se ne bi branil. Samoobramba je dovoljena. Ne bi pa zaradi tega rdikalno spreminjal svojih življenskih navad. Če že, bi s seboj nosil kakšen meter ali meter dvajset dolg gumijast električni kabel. Tisti, centimeterski pa pol.

Precej grdo izgleda, če koga usekaš okoli vratu. Seveda bi se pa temu skušal izogniti. Udaril bi res v skrajni sili - ko bi vedel, da ne bo na koncu tako, da bo napadalec tožil in iztožil mene.
sudo poweroff

Grey ::

Matthai:
Ravno to je narobe. Te vrste tožb bi morali ukiniti. Če te nekdo napade, imaš vso pravico, da ga polomiš. Ne govorim o nekem bežnem dotiku (se je ponesreči zaletel vate ali kaj podobno absurdnega). Govorim o dejanski fizični grožnji. In pa seveda to, da te na sodišču obravnavajo drugače, če obvladaš borilno veščino. Če te debil napade in sam ne zna kake posebne borilne veščine, potem si je sam kriv in bo pokasiral batine. Ampak neeee, on te lahko toži, ker si ga znal močneje okoli kepe mahnt...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

jype ::

Saj to imamo. Institut pravo pozna. Imenuje se silobran.

SaXsIm ::

dejstvo je, da že prvič ne smeš pokazati strahu, in imeti jajca. Sicer jih vseeno znaš dobiti, vendar se potem napadalci vsak pri sebi malo zamislijo (tip je psihič, me bo še kje počaku itd). Pri nas smo probleme s čefurji rešl takoj na začetku. So se priselil, smo vedl kakšne probleme majo v sosednjem mestu z njimi. Prvi večer v lokalni gostilni jih je blo par pametnih. Sicer smo problem rešl s silo, ampak pač smo v takih koncih k se to dela. Dejstvo je, da tisti čefurji niso nikoli več nč rekl, nikjer nikol nobenga prefukal. Zato ker pač domačini držimo skupi.
SaXsIm

Stampl ::

ta samoobramba je malo čudna na sodiščih. Že dovgo nazaj je fotra napadel sosed na vikendu in mu z prvim udarcem razbil glavo z ključem(ključ kot je za vinsko klet), fotr ga je odrinil a on se je vrnil za "več" in pri tem ga je fotr dokaj oreng pretepu in na sodišču plačal veliko odškodnino, ker kot razlog je prekoraču samoobrambo in potem vpraša sodnika kaj naj bi naredu, da je nebi prekoraču in ta mu odgovori, da bi lahko tam stal pa se probal izmikat udarcem:\
drgač pa, da gre se spravit trenirat borilne veščine je bol rešitev na dolgo rok, ker se ne bo naučil branit v enem tednu...(treniram sam, tak da vem). tak da, če te že redno matratirajo ko te vidijo, se jim je bolš izogibat če si sam, ker ponovadi se taki moteni osebki, ki iščejo probleme potikajo po nekem teritoriju kot psi:P

tud tist, da ga enkrat nalomiš, ko ga videš samega ni kaj preveč dobr nasvet, ker nasleden dan te on lahko poišče z 20+ njegovimi(moč skozi skupnost->živali)...
anyway...gl^^

jype ::

Če ga je "dokaj oreng pretepu", potem je to pač prekoračen silobran. Drugič naj se tega vzdrži, pa mu ne bo treba plačat.

Sicer se hitro zgodi, da kdo koga pohabi, ker ga je oni grdo in postrani gledal.

Stampl ::

ah to je tud bol tak rečt, če te bo en napadel mislm da ne bo odnehal, če mu bos zadal en al pa dva udarca ampak večina takih ljudi bo odnehala, ko so že dost bogi in če tist k se brani zna vsaj malo glede tega ni nujno, da bo sprejel še kak udarc polej prvega. torej če nočes samoombrambe prekoračit ampak vseeno ustavit, se moraš pustiti, da te še on dokaj zdela..ne videm smisla samoombrambe tle...če te napade in da poznaš metode, da ga ustaviš...njegov problem kaj je začel pa se nate spravu:\

Brane2 ::

Ja, to njihovo viteško pojmovanje samoobrambe je zanimivo. Vedo ti povedat vse o tem, kaj bi moral ti storiti, vendar odpovedo ko se znajdejo sami v taki situaciji.
Po tej njihovi logiki bi morali zapreti sodnika, ki mu je obtoženec hotel s svinčnikom izkopati oko, saj se ta ni samo "izmikal napadom" ampak je uporabil policaja, ta pa seveda NajmanjšoMožnoSilo™
On the journey of life, I chose the psycho path.

Amare ::

Policije ne.Oni raje pretepajo Slovence...

BEGINER ::

Ma dej folk vi ste vsi neki pametni, me zanim kaj bi se zgodila ce vas kdo napadel...vsi neki definirate ne vem kaksne pse, elektrosokerje, bombe in vse ostalo...
Zakaj mene nikoli nihce ni napadel v mojih 20 letih zivljenja...sm 175cm visok...72kg tehtam...res pa je da teniram judo in ji-ju-jitsu ze skoraj 9 let...sam sej to mi ne pise na celu...pa bi prav veselo pocakal koga da me napade...da uporabim kksn udarc ali vzvod v ''silobranu''
Res pa je da sem normalen decko, vsaki vikend sem uzuni ga zuram (grem tud dons seveda) in nikoli mi nihce ni nic storil...vas pa vsi neki napadajo in ne vem kaj...
Ali ste take pussy-ke pa se neznate zase postavt al kaj? ce vas je pa tolk strah okol hodt pa doma za racunalniki sedte...
sem tudi jaz, ki sem rojen v Ljubljani, starsi pa so cistokrvni Crnogorci, ''CEFUR'' ? in utemeljite svoj odgovor...

Res pa ce greste trenirat kksno samoobramo ali kaj podobnega...je poleg samoobrambe to dobro tudi za telo, zdravje, telo in duha, ša se bi se dalo nastevat...

jype ::

BEGINER> Ali ste take pussy-ke pa se neznate zase postavt al kaj?

Jaz sem tak pussy, da znam zase hitro pobegnt, pa se mi še nikoli ni blo treba tepst. Glede na to da se pred pretepom običajno odločam tako, da do situacije, ko bi se moral tepst, sploh ne pride, me to ne skrbi tako zelo.

Glede silobrana pa je stvar, kar se zakona tiče, povsem jasna. Če ne moreš dokazat, da ti je grozila večja ali najmanj enaka sila, potem si zajebal. Live with it.

BEGINER> Res pa ce greste trenirat kksno samoobramo ali kaj podobnega...je poleg samoobrambe to dobro tudi za telo, zdravje, telo in duha, ša se bi se dalo nastevat...

Predvsem je pri treningu dobro, da je poudarek na samokontroli. K borilnim veščinam spada tudi to, da nikoli ne zlorabiš svojega znanja.

Legend(SLO) ::

Dej beginner preber si tm uzgori definicijo čefurja, sej so ble dost lepe. Drgač pa si odgovor na nasledna vprašanja:

K si skupi s prjatli moreš pač navsaketolk koga pretepst, ker gre mim al pa mu vsaj težit, da izpadeš faca?
Če ti nekdo reče da se mu zdiš totalen idiot in da se s tabo ne misl ukvarjat bo čez 20min pršlo 15 tvojih prjatlov in ga zbil k prasca?

No če odgvoriš z JA si če z NE pa nisi.
krneki

thramos ::

Glede silobrana me zanima kako je v primeru, da ti nekdo grozi z uporabo strelnega orožja. Ne da ti jo pomoli pod nos, ampak da reče neki v smislu "potegnu bom gan in te ustrelu" ipd. Zdej čakat da te ustreli ni lih rešitev, torej kaj mu lahko "preventivno" nardiš?

tx-z ::

Prej ste govoril da bi na polcijo prjavl, koga pa? Boš reku čefur me je pretepu...:\
tx-z

jype ::

thramos> Glede silobrana me zanima kako je v primeru, da ti nekdo grozi z uporabo strelnega orožja. Ne da ti jo pomoli pod nos, ampak da reče neki v smislu "potegnu bom gan in te ustrelu" ipd. Zdej čakat da te ustreli ni lih rešitev, torej kaj mu lahko "preventivno" nardiš?

To ti lahko reče vsak. Maksimalna sila, ki jo pri tem lahko uporabiš je, da mu nazaj rečeš, da imaš pištolo enakega kalibra in da jo lahko potegneš prej kot on.

#000000 ::

Jah neč uletiš v neko jugo's kafano in samo rečeš Ima li koji karatista ovđe. Pol pa vidš če so se usral so tiho, če ne pa tko veš da se niso.

:D
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26151695 (46397) bluefish

Kako hitro onesposobiti človeka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11215469 (12687) imagodei

chapci in obramba pred njimi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
856930 (4727) hamax
»

Kaj je narobe z ljudmi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
736137 (4009) Blum
»

izsiljevanje...kaj naredil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11721187 (18832) Nejc Pintar

Več podobnih tem