» »

Kaj je narobe z ljudmi?

Kaj je narobe z ljudmi?

«
1
2

MihaFirst ::

Danes me je neznansko presenetil dogodek, v katerega sem bil sam neposredno vpleten.

V lokalu, kamor zelo pogosto zahajam sem prijateljici mimogrede navrgel šaljivo opazko o "čefurjih", ko od nekje skoči tip (zagnal se je kr preko klopi z visokim naslonjalom) pride do mene (jst sm ga z nasmeškom začudeno pogledal, ker sem mislil da se zafrkava) in se mi s čelom zabije v ličnico. Hja, več kot očitno je, da me je slišal :D

No, tipa je umiril natakar in so ga odvlekl stran. Zdej, recimo da obstajajo psihopati, ki eno naključno šalo vzamejo kot največjo možno žalitev časti in so zato pripravljeni z nekom težko fizično obračunat --> kar se mene tiče v zapor s takimi :\

Tisto, kar me je zares šokiralo je, da se je tip začel dret, da me bo čakal pred klubom in me "razbil", VSI prisotni (moji frendi so sicer v glavnem že šli, še to "šalo" sem pljunil med odhajanjem) pa so začeli zmajati z glavo in imeli pripombe, iz katerih sem razbral, da se jim to zdi NORMALNO.

Je res??? A jemljemo kot samoumevno in običajno, da ljudje fizično obračunavajo SPLOH, kaj šele na podlagi neke (pa ko bi to v tem primeru vsaj zares bila) verbalne provokacije???

Sem zelo liberalen, mam realen poglede na svet, ampak to je pa nazadnjaško tolk da ne morš verjet :\

Kakšni so pa vaši pogledi na to? 0:)

strictom ::

Jah eni so res tako občutljivi. Ampak čefurji so ponavadi ravno toliko nasilni kolikor folka jih vidi. Postavljači. Prijavi ga policiji in potem vsem njegovim frendam povej da ti bo še dolgo plačval.

Naj bo đek pol.

Taki tudi mene razjezijo.

;(
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Volta ::

Moje mnenje: Nekateri ljudje niso zmožni prenesti kakršnegakoli mnenja s katerim se ne strinjajo, niti realnih opazk, včasih pa tudi ob nedolžnih šalah vzrojijo in te napadejo. Stvari jemljejo preveč osebno in ne tako, kot so bile povedane - torej ne dobesedno. Dandanes te ljudje gredo tožit, če tvoj petelin preglasno kikirika ( malo nazaj v Italiji ) in kar me najbolj preseneti, tožbo dobijo. Mislim da je to problem, ki se začne že v družinah oz. razmerah v katerih ljudje živijo, kjer jim nihče ne zna pokazat, da jih ima rad. Tako jemljejo vsakovrstno mnenje ( tudi dobronamerno ) kot nekaj, kar je proti njim, jih ovira, v resnici pa jih skušaš pomagat oz. pokazat dejansko resnico. Žal je dandanes vse več takih ljudi in dokler se ljudje ne bomo zavedli tega problema in ga poskušali razrešit že ob nastanku, bodo stvari šle le še na slabše.

Seveda so čisto nekaj drugega neslane šale na račun verskih, narodnostnih in ostalih pripadnosti, ki pa nikakor niso sprejemljive!

LP

Brane2 ::

Jaz bi takoj poklical policijo, da pač naredi zapisnik, potem bi pa delal na odškodnini in bolečinah, če ne drugače duševnih.

In nenehnih glavobolih, meglenju pred očmi in seveda- odškodnini.

Če bi ratalo, bi, če ne pač so tudi druge metode, če se kdaj pozneje ne odločiš pozabit na vse skupaj, seveda.


Je pa tudi vprašanje kaj si reku in kako si to reku.

Če bi šlo za kaj res resnega, bi človek pričakoval, da te bo tip namlatil ko kanto in pol ure skakal po tebi, tole je slišati bolj kot napihovanje.

In če tip pozira, zakaj to ne bi resno plačal ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

BTW: SI ga poslikal z mobilcem ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

kixs ::

Samo tok:

Vcasih so besede hujse od fizicnega nasilja.

lp

MihaFirst ::

Brane2: Ne, nisem ga slikal niti ga nikjer ne morem najt --> takšni ljudje so daleč od kroga mojih znancev, torej tudi ne vem, kako bi ga prijavil or whatever, sploh sem pa parkrat videl kako pri nas policija ukrepa v tovrstnih primerih: samo še večja štala bi bila. Žal.

Sploh pa, sem kr dobro grajen mladenič in me to ni toliko prizadelo :D Bolj me zanima kaj bolj splošnega o tem. Jst lahko komentiram samo: absurd.

Voltaspeeder17: Šlo je za malenkost brezvezno šalo, je pa tako, da ni bla namenjena njemu in med prijatelji so lahko pa komot tudi bolj krute, a ne? Jst nimam občutka, da sem KARKOLI naredil narobe, čeprav so mi to ljudje vsiljevali :)


EDIT: kixs97, se strinjam, ampak takle nekontroliran primitivni odziv na neosebno šalo, ki ti sploh ni namenjena je pa tumač :\

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Tožita se eden drugega. Eden je trpel duševne, eden pa telesne bolečine.

Da si ne bi delala nepotrebnih sodnih stroškov, si zamenjajta 10000 €, pa bo. Al pa če ga ti mau tepeš, on pa tebe žali. Bosta pa tko kvit, brez cash flowa.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Volta ::

Se strinjam s tem. Vendar če bi bil tisti tip koliko toliko pameten, bi to njemu povedal v obraz, da ga je s temi šalami užalil oz. nekaj podobnega. Če se pa spusti vanj in ga začne ustrahovat pa bi moral poklicat policijo, al ga pa konkretno prebutat. Tisto bi pomoje že razumel.

Volta ::

Strinjal sem se z postom kixs97-sa :)

jest10 ::

No podobno se je zgodilo včeraj(ozeroma danes zjutraj) enemu mojemu profesorju, ki je tik pred upokojitvijo.
Naj bi ga čez noč malo popival po centru Lj. V enem lokalu je en mlajši fant hodil naokoli zgoraj brez-profesor naj bi dal pripombo, da se ne rabi slačiti pred njim, ker ni peder. Nato sta ga ta pobček in njegov kolega počakala pred lokalom. Pobček ga je vdaril s kolom po glavi, drugi pa ga je hotel brcniti v mednožje, samo je k sreči malo falil. Nato sta oba zbežala stran.

Backup22 ::

Vcasih so besede hujse od fizicnega nasilja.


To je seveda res, ampak, če te nekdo užali, še ne pomeni, da ga imaš pravico fizično napast... Če žališ uradno osebi, lahko plačaš kazen, če pa žališ navadnega državljana, pa ti nima kaj. Lahko te nazaj žali...
//

jype ::

Problem je, ko so besede hujše, tisti, ki si ga užalil, pa nima dovolj razvitega besednjaka, da bi te znal užalit nazaj.

Potem je pa jezen.

Brane2 ::

edward:

Nisem mislil, da bi klical policaje zato, da kaj naredijo, ampak zato da napišejo zapisnik.

V bistvu bi se verjetno zganili že na vloženo tožbo tvojega odvetnika, prej zelo verjetno ne.

Rabiš v bistvu zapisnik in priče kot osnovo za ukrepanje naprej.

Če gre za kakega reveža ki semtertja napraska kakega beliča, bi znale stvari postati zelo zabavne.

Vključno z rubežem, ki je čista "top lista nadrealista" >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Backup22 ::

jyepe ja, ravno zato je treba delat tako, kot pravi Brane2. Lepo zapisnik (brez tega, nimaš kaj) in vložit tožbo (kazensko ovadbo itaq zaradi napada na osebo in poškodovanje let-te)... Nimaš kaj zgubit - pa tudi, če nimaš nič od tega - neintelegentnemu nasilnežu ziher ne paše...
//

zcetrt ::

Kaj je narobe z ljudmi? Pomanjkanje izobrazbe.

Sicer se je pa bolj varno šaliti iz gejev, kot iz prišlekov in njihovih domačih somišljenikov iz bivše skupne države z značilnimi neprimernimi vedenjskimi vzorci. Geji niso nasilni ;)

(Upam, da jutri ne bom potplut na široko hodil)


Je pa splošen problem z interpretacijo besed. Nekdo, ki te ne pozna, te ima lahko za rasista in težkega bedaka. Če bi bil sam svoj neodvisen opazovalec, bi se verjetno tudi uvrstil mednje. Zato uporabljaj take šale raje med ljudmi, ki te dobro poznajo. Seveda pa je reakcija mladeniča popolnoma neopravičljiva, da ne bo pomote. Upravičeno pa bi te ožigosali, ker res ne moreš pričakovati od tujcev (pa ne takih geografskih), da vse tvoje besede pravilno interpretirajo.
4.

strictom ::

zcert, ne vpeljevat pomankanja izobrazbe ali pa karkoli v to. Poznam take čefurje in jim je bolj bitno to da ga bodo kolegi čefurji poznali kot "Almire je un k mu je en reku čefur pa mu je gobc razscefuku!". Če jih dovolj opazuješ spoznaš da so bolj kot ne živali, ki se grabijo za samice z nasiljem in postavljaštvom.

Žalost je, da je takih ogromno. Največ na območju Trbovelj in Velenja. Ljubljana pa itak. V Mariboru jih menda ni toliko.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

hamax ::

Edward, bi bil tako prijazen in z nami delil to šalo?
Te ne bom udaril, prisezem. :P

Karaya 52 ::

No, v Velenju so uspeli spremeniti narečje. Predvidevam da je multikulturnikom to všeč. Mogoče so pa zakrinkani unitaristi, kaj veš? Drugače so me pa enkrat ta bitja, skoraj pretepla v knjižnici... Zunaj ga je pa čakal starešji brat na poročilo kako je šlo. Zgleda da sem bil v napačnem oddelku.

P.S.: ne mi dat oblasti.

MihaFirst ::

Problem je, ko so besede hujše, tisti, ki si ga užalil, pa nima dovolj razvitega besednjaka, da bi te znal užalit nazaj. Potem je pa jezen.


Kr res... sva se še neki drla drug na drugega pa je blo kot da bi govoril šestletnemu otroku: nič od nič, samo ponavljanje stavka "greva vn, greva vn" :\

@Brane2: Imaš prav, zagotovo, pa mislim da zdaj nima več smisla.

@strictom: Zelo stereotipna, a na žalost popolnoma resnična oznaka.

@hamax: V enem takem mirnem hard rock clubu lahko sam naročiš glasbo. Tipi naglas nek rap, kr neki, jst kolegici v šali "to je pa zato, ko čefurje not spuščajo", tip slišal.... ostalo sem že opisal :|


Sej vem, popolnoma kr neki, ma če je to mišljeno kot inside joke opazka se mi pa pač ne zdi nič narobe.... :\ Koma. :|

zcetrt ::

@zcert, ne vpeljevat pomankanja izobrazbe ali pa karkoli v to.

Se tako obnašajo izobraženi ljudje? Preberi, kaj si napisal. Saj ni nič narobe s tem, ampak ni ravno kontraargument moji pripombi oz. razlogu, ki se mi zdi, da lebdi nad vsemi podvzroki.
4.

whatever ::

Se popolnoma strinjam s kixsom97. In če ne znaš nazaj zajebavat oziroma bolje vihtiš pesti kot gobec še ne pomeni nujno, da nisi inteligenten.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

MihaFirst ::

Se popolnoma strinjam s kixsom97. In če ne znaš nazaj zajebavat oziroma bolje vihtiš pesti kot gobec še ne pomeni nujno, da nisi inteligenten.


Ja, pomeni. Inteligenten, razumen človek pač nikoli ne poseže po uporabi fizične sile, dokler njega ali koga drugega nekdo neposredno fizično ne ogroža.

whatever ::

Odvisno od okoliščin.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Volta ::

Zadnjih nekaj postov je legendarnih >:D Tolko o inteligentnosti, haha :)

Sc0ut ::

Poznam take čefurje in jim je bolj bitno to da ga bodo kolegi čefurji poznali kot "Almire je un k mu je en reku čefur pa mu je gobc razscefuku!". Če jih dovolj opazuješ spoznaš da so bolj kot ne živali, ki se grabijo za samice z nasiljem in postavljaštvom.


S tem se 100% strinjam.

Očitno se vzgoja začne že zelo zgodaj. Part 1
Očitno se vzgoja začne že zelo zgodaj. Part 2
Očitno se vzgoja začne že zelo zgodaj. Part 3
Očitno se vzgoja začne že zelo zgodaj. Part 4
Očitno se vzgoja začne že zelo zgodaj. Part 5
Očitno se vzgoja začne že zelo zgodaj. Part 6
Očitno se vzgoja začne že zelo zgodaj. Part 7


Prav blo mi je malo po glasujzame skakat pa linke iskat, fenomenalni so.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

opeter ::

Žal se moram strinjat z whateverjem.

Na akademiji smo imeli enega, izredno inteligentnega profesorja, vendar z dokaj slabimi živci. Samo pozneje, ko sem prebral njegovo biografijo, razumel, zakaj je imel tako slabe živce in sploh prenašal osebe okoli sebe.

Ker je možak bil že rahlo starejši in imel eno večjo telesno hibo (ki jih ni podedoval ob rojstvu, ampak pozneje, zahvala gre predvsem prejšnjemu sistemu) je rahlo šepal.

Eden mojih takratnih sošolcev se je iz tega malo pošalil, profesor pa je to slišal in ga s svojo leseno palico udaril tako močno, da mu je kri špricnila iz nosa. Nos mu je sicer ostal cel, vendar je bil ves zatečen in modrikast. Vendar se zgodba tukaj ni ustavila. Sošolec je udaril nazaj... žal.
No, profesor je preživel, sošolcu pa niso upali nič. Posledice vsega tega so bile samo te, da so tako profesorja (ponovno) kot sošolca opozorili, naj to nikoli več ne naredita. Kar se profesorja tiče, to ni bil njegov prvi takšen "podvig". Niso ga nikoli odpustili, ker je bil izredno nadarjen in hiper inteligenten. Žal pa je znal biti izredno agresiven. Čeprav v osnovi ni bil slab človek. Dalo se je z njim izredno dobro pogovarjati.

Seveda je tudi moj sošolec (podobno kot avtor teme) mislil vse to samo kot šala, vendar pa je druga oseba vse to vzela izredno resno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MihaFirst ::

Morda je moja percepcija tega specifičnega problema rahlo izkrivljena, ampak če se ti norčuješ iz telesne hibe nekoga je malo drugače, kot če se norčuješ iz neke neuradne skupine ljudi, kot v tem primeru in je potem sranje, če kdo do te skupine čuti pripadnost in zraven šalo po pomoti sliši.

Še iz osnovne šole se spomnim primera, ko je, meni osebno strašno všečen, učitelj matematike, rojen v Srbiji, z močnim dialektom, razlagal, katere jezike vse govori (je namreč sicer strašno izobražen) in ga je eden od učencev prekinil: "Kaj pa slovensko?". To je primer strašno neokusne in neprimerne šale... vsaj po mojih merilih.

Spet pa poudarjam, da v nobenem primeru ne sme priti do fizičnega obračuna :\



EDIT: whatever, WTF? Dejmo mal držat nek minimalni nivo, no :\

Zgodovina sprememb…

jype ::

whatever> Al se spravljaš na mene samo, ker se ti zdi zabavno?

Tole je. Se ti opravičujem - bila je le demonstracija.

whatever> Vidiš, tebe bi moral en ornk po gobcu, eno vzgojno.

Ah, saj ko sem bil mlajši so me precej tepli... potem si pa niso več drznili - tistim, ki so se mi zamerili, nisem pomagal pri učenju, prebutali so jih pa potem itak kar njihovi starši.

whatever ::

Nisem jaz začel, preberi si zgoraj.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

whatever ::

Dobr, pol zakopljeva bojno sekiro?:)
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

jype ::

whatever> Nisem jaz začel, preberi si zgoraj.

To je res, vendar si trdil, da "če ne znaš nazaj zajebavat še ne pomeni, da nisi inteligenten". Jaz menim, da si (ne ti - tisti, ki se na besedni napad ne zna odzvati z besednim protinapadom).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

K0K0 ::

V enem takem mirnem hard rock clubu lahko sam naročiš glasbo. Tipi naglas nek rap, kr neki, jst kolegici v šali "to je pa zato, ko čefurje not spuščajo", tip slišal.... ostalo sem že opisal :|

Tole ni ravno šala, ki bi jo pričakoval od "inteligentega" človeka. Pomoje sta kr oba na približno istem nivoju s to razliko da ima on mišice ti pa gobc.:D

whatever ::

Torej misliš, da jaz nisem inteligenten, tisti, ki pa se na besede ne zna odzvati z besedami, pa je? Potem si potrdil to kar sem jaz rekel, obenem pa napadel mene kot osebo, čeprav se strinjaš s tistim, kar sem rekel. Tako vsaj razumem tvoj zadnji post.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()

OmegaBlue ::

Prosim če debato, ki je že tako na slabi poti vsaj dvignete stran od osebne ravni. Nekaj malo preveč nizkih postov je šlo v maloro.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

drejc ::

Dva nasveta iz ulce:

Ko je nepoznan, potencialno nevaren, človek v direktni bližini tvoje glave je dobro:

1. gledat izpod čela ako si manjši/na isti višini

2. Z dvignjeno brado ako si glavo večji od njega
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

OChack ::

tkole je s temile "čefurji"
slovenci smo bli dobrega srca in duha ter smo jih sprejel iz oblegane bosne ter drugih jugo dežel, v upanju da ih ne pospravijo med množičnimi genocidi.
zdej bi blo lepo da se vsi dol vrnejo na domove. ampak kle ej pa tko oni bi radi našo državo anredl za svojo, po svoje seveda, .
sicer ni nobenga lepo žalt itd z raznimi opazkami.
ampak nj bojo tok ljudje in nj se ne delajo neke mačote in uber kretene ter podobno, ker nekega prostaškega izstopanja tud jst ne prenesem......in iz tega skedijo pol sam pizdarije in podobno, kar dodatno v isti koš vrže tud ostale nič krive južnake
Int€l inside, IDIOT Outside

krneki0001 ::

Zakaj ga pa nisi nazaj poču? Zalepu bi ga tok, da bi se tip ulegu, pa še par vicev o čefurjih bi mu povedal, medtem ko bi on ležal na tleh. Eni se pa res ne znajdete!>:D

ffka ::

lejte eni čefurji so rec cudni jz jih velik poznam in velika vecina jih je vredu itak pa jih puste zdej k so mev nekateri bozic mrde so se mal natovkl pa se jih se mal drzi >:D


brane2 pa nekateri kwa neki o tozbah sanjate pac bi ga nazaj mal ruknu pa bi reku samoobramba nebos ga zrt enga odziva juznaskega tozu .

Zgodovina sprememb…

MeGreat ::

Če maš gobec za zajebavat je treba znat vsaj nazaj udarit ali pa imeti "močne" prijatelje . Ker se nisi branil, bo imel čefur za naslednjič še več poguma..
To pa, da v lokalu polnem čefurjev pripoveduješ vice o čefurjih je pa iskanje težav :D

jype ::

whatever> Torej misliš, da jaz nisem inteligenten, tisti, ki pa se na besede ne zna odzvati z besedami, pa je?

Ne. Jaz mislim, da so tisti, ki se na besede odzovejo s pestmi, manj inteligentni od tistih, ki se na besede odzovejo z besedami.

Besedni karate se mi hkrati zdi veliko zabavnejši od telesnega.

MihaFirst ::

nebivedu: Tip je ena sama mišica, za sabo je mel pa še tri frende. :(

MeGreat: Vem. Vse to vem. :\

whatever: Samo baje :P

jype ima pa ponovno popolnoma prav in se sploh strinjam z njim.

Nej še enkrat poudarim, da tema ni zasnovana kot analiza moje izkušnje, pač pa sem poskusil zastavit širšo debato o splošni tovrstni mentaliteti ljudi.

whatever ::

ffka: rdeče bo, rdeče:D

edward: ne vem, tako sem slišal od članov mense. morda je res, morda ni.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

DominusSLO ::

V enem takem mirnem hard rock clubu lahko sam naročiš glasbo. Tipi naglas nek rap, kr neki, jst kolegici v šali "to je pa zato, ko čefurje not spuščajo", tip slišal.... ostalo sem že opisal :|


Človeku je všeč en komad, si ga po legalni poti predvaja in ti mu rečeš, da je čefur? Ni jih malo takih v Sloveniji, ki bi te v takem primeru še malo bolj obdelali. Po svoje jim dam prav. Sam pa bi ti samo povedal kaj takega: "Jebi si mater, idiot!". S tem mislim, če bi me zmerjal s čefurjem, da se razumemo.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

whatever ::

Ne vem kaj se jeziš sploh. Jaz sem želel povedat le to, da ne sodi ljudi po papirju, ki so ga pridobili, ker smo čisto vsi enakovredni (in krvavi pod kožo).
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

ffka ::

heheh to pa ne drzi

clovek ki se trudi nekaj doseze clovek ki ga pa bk za use pa je to kar je

djordjevic ::

Hehe, zanimiva debata. Naj se še jaz malo vmešam. Na štajerskem koncu smo meli svojčas težave z raznimi tipi iz Haloz (nič kaj čefurskega porekla), ki so te razbili, če si jih samo pogledal. Sem imel toliko sreče, da sem na te tipe običajno nagrabusal, ko je bla zraven pijača in sem jih uspel pomirit z Daj, stari, boma škropec spila, pa bo vreji. Vreji?. Predstavljajte si situacijo, ko si mrtvo pijan v nekem vaškem gasilskem domu, gledaš v tla, ker drugam enostavno več ne moreš, pol pa ti frajer reče: Kaj me gledaš? Priceless. :)

ffka ::

off topic :OmegaBlue dej mi pravico do javnega izrazanja


on topic : no pac ko si u lj se ne zajebavi z takimi forami sploh pa na čopovi če pa že morš komu kej nujn povedat pa to nared potih sej ves inteligent je treba bit :D

Medica ::

Jaz pa pravim, da pač nekatere besede se ne smejo izreči na določenih krajih. Ampak pravim, da so čefurji (če jim ravno tako pravite) neverjetno občutljivi glede njihove narodnosti... poglejte kakšni "zelo" dobri odnosi so z hrvaško. Če pride Hrvaška v Schengen, bo taka vojna da bo joj :\

#000000 ::

LOL. edi a maš slučajno Amazing Rasist sindrom ? Pejt v kak lokal, recimo na štajersko in začni stresat šale o štajercih, mislm, če boš kaseru samo eno čelno, si na konju, enako je drugje po sloveniji, tko da čefurji nimajo kej dost tle vloge. LP
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zivljenje in delo v tujini - je se kdo izkusil, da je povsod cefur? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8414860 (9978) Scaramouche

chapci in obramba pred njimi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
856922 (4719) hamax
»

Pretep... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717936 (4996) Weedy

Izkušnje slovenk z južnjaki

Oddelek: Loža
366903 (5863) kuglvinkl
»

ctrl alt del-okni se nočjo odpret!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
8870 (752) STASI

Več podobnih tem