» »

izsiljevanje...kaj naredil?

izsiljevanje...kaj naredil?

1
2
3

Slo-One ::

omisli si solzilec al pa kakšno električno pištolo :D

Enega z električno pa se bojo vsi vstrašli.>:D

SebaR ::

Če bi jih prijavil oz. ko jih boš bi bilo dobro omenit da so kradli v intersparu. Potem bi policaji verjetno šli gledat tudi tja na kamere pa bi jih še malo stisnili v kot.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Kami ::

Ja glej, tak je.

Če neboš prijavil, bodo oni mislili "kul" pa bodo nadaljevali pa nebo nič drugače, če pa boš prijavo pa bo drugale.

alum ::

itak da prijavit. nevem kaj sploh kolebas. razen, ce hoces, da se ti podobne stvari dogajajo dalje.

farko ::

V kolikor sta bila tvoja dva frenda vpletena sta dobro vedela da jima je edini izhod da prijvita na policijo.Ti pa če si pameten se ne boš vpletal v ta dogodek ker lahko je tudi rekla kazala.Je pa res da okoli maximarketa ni dobro kaj veliko hoditi ker se dogajajo čudne stvari tudi sam sem doživel šok pred letom dni vendar mi je zratalo da sem ušel.Nisem se oziral na besede samo na hrbet sem pazil.
farko

fahrenGONE ::

Razlog vec za legalizacijo nosenja orozja. Ce drzava ne naredi reda, ga bo Smith & Wesson. >:D

Brane2 ::

Te stvari prijavit na policijo, takoj brez odlašanja.

Male barabice se ne zavedajo nečesa: roka zakona je počasna, ampak ko te enkrat zagrabi, te ne spusti kar tako še leta za tem. Preizkušeno.

Če sprožiš postopek in pri njem vztrajaš, lahko mulcem narediš precej težav.

Naj te ne bo sram ali strah. Zakon/policija je zato, da jo uporabljaš. Če je nekdo problematičen, je prav, da zanj zve tudi policaj. Če ne zaradi drugega, pa zaradi tega, da bo težje kradel okrog.

Ni se ti treba tega sramovati. Moč je deloma stvar genov, v mnogočem pa tudi časa. Če bi ti pustil šolo in bi svojo inteligenco, moč in voljo vpregel v take zadeve, bi bil v kratkem bistveno močnejši, hitrejši, spretnejši, hladnejši in agresivnejši kot si sedaj. Nič posebnega- stvar treninga in volje.

Kaj misliš, bi bili tvoji napadalci tudi tako pametni/pogumni in glasni, če ti/vi ob obstoječi moči ne bi bili civilizirani ?

Zamisli si isti potek dogodkov doživetemu, vendar samo do točke ko ste se ustavili. Kaj bi bilo, če bi takrat vsi skupaj odložili torbe, potegnili iz njih recimo manjše, nabrušene sekire in resno poskusili pokončati napadalce ?
Muisliš, da bi bili napadalci tako agresivni tudi takrat ? Očitno je, da so se izživljali nad vami, ker so hoteli uživati v svoji premoči, ki jim jo daje brezobzirnost, bolj kot eventualna fizična premoč, nič drugega.

Iz doživetih izkušenj ti lahko rečem:

- ta folk je asocialen in njim ti ne predstavljaš ničesar, razen tarče.
- prošnje in moledovanja tu ne pomagajo, razen v meri, v kateri napadalcu nabijajo ego
- pogajanja in plačevanaj ne bodo izboljšala situacije na dolgi (nit srednji rok), le nakopala ti bodo nove težave.
- UPORABLJAJ Z ZAKONOM DOLOČENA SREDSTVA IN PRIJEME, KJER SE LE DA.

Take stvari je treba jemati skrajno resno in jih prijaviti. Sploh ne vem, kaj se obirate. Ker ste mladoletni ? Pa kaj. Zato ste kvečjemu BOLJ, ne pa MANJ zakonsko zaščiteni .
Če bi tvojega fotra razbili ko kanto, mu pobrali avto in plačo, misliš da ne bi šel prijavit ?
Saj ni fora prijave v tem, da policaji poprvijo škodo ali da ti vrnejo ukradeno blago.

Fora je v tem, da imajo evidenco. Takrat pa poslovanje lopovov postane tvegano in drago. Če naletijo na žrtve, ki se upirajo, se tja ne morejo kar tako vrnit, ko zmanjka denarja. Iskat morajo torej nove žrtve in "kolobarit" po terenu hitreje, kot jim sledijo policaji. Ti pa jih bodo enkrat ujeli, in takrat se bo na tipe usul plaz starih grehov, z zamudnimi obrestmi.


Skratka: NIHČE SE TE NE SME NITI DOTAKNIT !

Če se te, so bile tvoje pravice kršene. Prijavi ga in če okoliščine dovoljujejo, tudi toži za odškodnino !

Pa ne mislit, da se ne splača, ker tip ničesar nima. Ravno takrt je najbolj zabavno. Te stvari ne zastarajo kar tako in ne izginejo, tudi če greš zaradi njih v zapor. Ko prideš ven, si dolžan vse z zamudnimi obrestmi.
Ni zabavno, če ti nihče ne da niti službe ker te pozna in ko se te vsi izogibajo v velikem loku. Pa ne, ker bi se te bali, bolj zato, ker te živega ne morejo in ker jim predstavljaš samo možen vir problemov.

Kot državljani imate določene pravice. Če jih nočete izkoriščat, ker ste preponosni ali neumni, tudi prav. Malo naravne izbire pa more bit tudi v civiliziranem svetu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::


Razlog vec za legalizacijo nosenja orozja. Ce drzava ne naredi reda, ga bo Smith & Wesson.


Smith&Wesson ? Kaj manjka Crveni Zastavi ? SPloh pa, stvar ne bi veliko rešila.

Cel problem je nastal, ker napadalci znajo bolje uporabljat pesti in imajo manj moralnih zadržkov od napadenih...

Kako bi orožje spremenilo stvari ? Kdo pa ima več časa za trening streljanja z oroožjem in boljše orožje- tisti ki se preživlja z napadanjem in ropanjem ali nekdo, ki mora kaj zaslužit s poštenim delom in plačuje davke ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

fahrenGONE ::

Smith&Wesson ? Kaj manjka Crveni Zastavi ? SPloh pa, stvar ne bi veliko rešila.

Crveno Zastavo naj imajo oni, jaz bom imel S&W. :D

Brane2 ::

IIRC dela CZ tudi določene izvedenke modelov S&W. Kot sem uspel zasledit, sploh ne gre za slabe stvari.
On the journey of life, I chose the psycho path.

vrtnyka ::

Nam je lahko govoriti, kaj naj on naredi. Ce bi bili pa v njegovi situaciji pa ne vemo, ce bi tako odreagirali:\ Skratka, ce se bojis ponovnega napada in ne upas na policijo osebno potem poskusi zadevo prijavit anonimno:) Ker tega nasilja je res prevec in to ze za usako brezvezno stvar;(

Upam, da bos fajn resil ;)
vrtnyka ma resota rada

Brane2 ::

Kdo pravi, da nismo bili ?

IMHO anonimne prijave so bolj pederizem kot ne. Saj morajo vse preverit, samo vprašanje kolk se bojo potrudili.

Koliko bi ti verjel/a anonimni prijavi ?

Povsem druga stvar pa je, če stvar prijaviš in se predstaviš.

Tudi ni fora, da stvar prijavljaš po telefonu, razen če niamšvzroka za to- da stvar prijaviš recimo prek mobilca takoj ko se je zgodila in takrat pač lahko daš točne podatke, ker imaš stvar pred očmi ali kaj podobnega.

Drugače pa kaže telefonski klic na nespoštovanje policaja in pomanjkanje volje.
On naj kao preišče zadevo, tebi pa se ni dalo niti osebno prit tja...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Daedalus ::

Nam je lahko govoriti, kaj naj on naredi. Ce bi bili pa v njegovi situaciji pa ne vemo, ce bi tako odreagirali:\ Skratka, ce se bojis ponovnega napada in ne upas na policijo osebno potem poskusi zadevo prijavit anonimno:) Ker tega nasilja je res prevec in to ze za usako brezvezno stvar

Če si v taki situaciji je najboljš ohranit čimbolj trezno glavo, dat denar, pa tistega jurja, ki ga maš v žepu. Pa če te tip enkrat klofne - pa naj. V kolkor nisi 100%, da lahko z napadalci pobrišeš pločnik - se to najbolj splača. Če pa so se tipi odločli, da te pošteno prebunkajo - pa glej, da boš naredil čimveč škode. Čeprav če nisi tečn in glasn - pol praviloma grejo, ko dobijo jurja. Pol pa lepo na policijo, daš izjavo za kriminaliste in je to to. Ne vem za ostale - sam jaz za ušivega jurja/dva ne bi lih bil pripravljen tvegati pretepa al pa noža pod rebre.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

frenk ::

Prijava policiji ni sam tvoja pravica, ampak tud dolžnost.

Nejc Pintar ::

@vrtnyka: sem bil v podobni situaciji, sem rpijavil policiji, in vsakomur svetujem da take stvari prijavi:\

Drugače pa klicat policijo ko se dogaja je prepozno, policija ob pretepih ponavadi ne pride na kraj dogajanja :\ , osebno sem dobil odgovor da naj grem v zdravstven dom pol naj pa pridem prijavit:\ , ker se je to dogajalo v okolici šole je na srečo šola ukrepala ter našla storilca. Je pa tudi problem potem na policiji za zapisnik povedat po pretepu ker se ne spomniš natančno dogodkov od prej. In potem te gospod Meglič sprašuje ali je bila ena flaša ob ali pred klopco, IMO bad work.:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

TRIROG ::

uhhhh me kr pogreje ko berem te stvari ...

Opazam da se je spet zacel ... cefurcki bojo spet sikal okrog, tamala dva sta bla na "USPOSABLJANJU" ta velik je biu pa za podporo in za nadzor kako to pocneta, te se tepejo med sabo da lahko vadjo, pol se pa na ulco preselijo ... Zalostno je to ...

Vidm da vse to prihaja v valovih, mogoce ib blo treba spet ksn bar za skinheade v centru lj odpret-mogoce kr tm okol maxija ... to je 100% zdravilo za take stvari ... kr spomnem se kok so se potuhnl te cefurcki ko so skinheadi okol hodil , vecina se jih je pobrila(cefurckov) da s svojimi "cupami" niso bli prevec opazni ... Ah kje so tisti dnevi ...

Zdej pa nazaj na stvar ...
Predlagam ko ti pridejo taki nasprot pa ce nisi sam nadaljujes pot, kolegom zabicas naj se noben ne ustavi gledas naravnost naprej kot da jih ni in gres mimo, ce ti stojijo na poti probas RAHLO zavit, ampak samo rahlo, ne naglo spremenit smeri, in nadaljujete svojo pot!
Ce te hocjo ustavt nostavno predijes cez njih, ne s silo ampak samo naprej hodi kot da jih ne slisis/vidis kot da jih ni ...

Ce so te ze ustavili mas izbiro, NIKOLI NE DAS STVARI, denar zarad mene lahko ampak NE IZ DENARNICE, ker ce ti se denarnico poberejo si v k??????, zato ce ma sv zepu denar jim ga das drugega pa ne , sploh ne ur itn ker tega ne dobis nazaj, ne za 500 sit ne za vec ...
Ce jim nicesar noces dat reces nimam nic, mudi se mi spusti me naprej, ce ne zaleze ponovis Prosim spusti me naprej mudi se mi ... ce ne zaleze Ponovis GLASNEJE Se skoraj zaderes, in ga gledas v oci ... v tem trenutku bo tisti ponavadi popustil in te ob pustil iti svojo pot ...

ali pa te bo napadel, v tem primeru lahko z dobro namerjenim udarcem v obraz hitro ustavi njegovo voljo zaradi presenecenja takrat je trenutek da pac odides ( zbezis) ali pa zavpijes na pomoc, ceprav vecina ljudi ne bo pomagala na zalost ...

Thomas ::

Linija fronte tukaj niti ni nacionalna, po moje.

Kamere, kamere na javnih mestih. Te so nujne.

----

Law enforcement forces pa ta trenutek zelo rabijo THz kamere. Ki gledajo pod obleko. Nože, pištole, nahrbtnike z eksplozivom ...

Jasno, joške, riti (in tiče) naj gledajo pri ljudeh policaji/policajke samo takrat, kadar ima dotični s sabo štalet ali kaj podobnega. Ne zaradi pohujšanja, zaradi učinkovitosti! Sicer naj gleda AI.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Trubadur ::

Doman ob keri uri se je to dogajalo?
Berite Thomasa!

Doman ::

Okoli 11ih dopoldne! Podhod poln ljudi in da noben ni nič rekel ali ukrepal...

Res žalostno:\

Nejc Pintar ::

S tem se posledično tudi sam spraviš v nevarnost, in popolnoma razumem da ljudje ne pomagajo:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Slo-One ::

Gwanaroth ::

Mah, dvomim da boš kaj rešil s pomočjo policije. Rekli ti bodo "dokler jih ne zalotimo pri dejanju, ne moremo ukrepat". Smo imeli podoben primer v Novi Gorici.. in dvomim, da ti bodo kar tako verjeli na besedo.

Kaj misliš, da so policaji kot tvoja dobra mati, h kateri se greš malo zjokat, ko te kdo klofne ? [nič osebnega!:=) ]

Taki so pač tej naši.. plavi.
Lights often keep secret hypnosis..

Brane2 ::

Pa kaj, če ne morjo takoj ukrepat ?

Važno je, da stvar prijaviš. Takrat, ko bodo lahko ukrepali, bodo še zate zaračunali zadeve.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Ćefur ::

Dej, eni modeli zdej tega niso razumel, ta napad sploh ni imel zveze z čefurji, uno so bli cigani al šiptarji (100%). Na čefurje slabo folk gleda k so eni poedinci čefurji ki kvarijo ugledo ostalih čefurjev. Zato ne biti tako žaljivi do njih. (Kdor je dobr do mene, sm jst dobr do njega.)
AMD Duron 1800@2000, 1024MB RAM DDR, Hitachi 160GB, GF 6600 128MB

frenk ::

Na čefurje slabo folk gleda k so eni poedinci čefurji ki kvarijo ugledo ostalih čefurjev.


tisti ki kvarijo ugled so čefurji, tisti ki ga ne pa niso...ne morš bit čefur če ne kvariš ugleda:D...loh si samo hrvat, srb, bosanc, črnogorc al pa makedonc;)

Doman ::

Ćefur: Sej oni uporabljajo besedo čefur za vse, ki živijo južno od slovenije! To se pravi da vse od Albancev, Bošnjakov, Črnogorcev, Hrvatov, Makedoncev in Srbov... ( sej jaz sem tud)

Tic ::

Drugic ko tezijo, rec da naj prpele svoje frende, pa da boš ti svoje, ki so v bljizini (vzemi ven telefon in zacni klicat). Če se userjeta, jim poberi kar mata, če se pa ne pa run to the nearest police station.


lp
persona civitas ;>

Nejc Pintar ::

ćefur: A tiste ki pa niso dobri do tebe pa kuj gremo tepst?
S tem še vedno nisi naredil nič. Povprečen Slovenec rešuje probleme s pogovorom, povprečen JužnoOdKolpaš pa fizično, get the point?
Lahko je biti prvi, če si edini!

poweroff ::

Kamere, kamere na javnih mestih. Te so nujne.

Zakaj že?
Američani so se na Floridi lepo naučili, da kamere na javnih mestih ne rešijo ničesar. Po parih letih so jih odstranili, ker ni bilo pozitivnih učinkov. So pa prodajalci kamer fino zaslužili...

Thomas, daj bolj utemeljuj svoje poste. KEr zaenkrat so na ravni trditve brez dokaza. In kot si sam nekoč trdil - zadeve niso intiutivne.

Sicer pa si pogooglajte primer Kitty Genovese. Ena ženska (v ZDA), kjer jo nekdo na ulici umoril. Polno ljudi je šlo mimo in noben ni "nič videl".

Žalosten, a znan efekt človeške družbe...

P. S. Še enkrat poudarjam: zanimivo, kako ljudje potem, ko imajo neko negativno izkušnjo začnejo ceniti anonimnost in zasebnost. Ja, to leti na začetne poste o anonimnosti prijave.
sudo poweroff

TRIROG ::

jst pravm CEFUR usakmu k se ni sposoben podrediti obnasanju druzbe v katero je prisel ZIVET!

Ne mi bluzizi neki kao SUbkultura blablabla sociologija crap ... Ce si u SLOVENIJI govori SLOVENSKO, ne mi zdej neki bluzizi tuki kdo je cefur pa kdo ni ...ce si u SLOVENIJI se obnasi kot SLOVENC, bot fouz da KONCA svojmu sosedu ker ma on Kravo k da 3l na nad mleka, tvoja pa samo 2,5l na dan, NE HODI OKOL PA NE KRADI!, ARGHHHHH kok mene to razkur tuki ...

DOMAN kar se tebe tice, mas da gres na policijo pa da prijavis dogodek, ker drgac ne bojo nic pocel policaji, ker ne bojo vedl ... sej ti lhako reces, ja kaj se bom not rinu, pa vas 10 tkole uni cefurcki okol obrnejo, oni so zasluzil 5jurjev za 20 minut ustrahovanja solarckov, vi si pa lahko rit obrisete ker jutri pridejo spet .... pa vsak rece ah ne bom sou na policijo ker itak sm edini PA NISI!, vas je vec takih 100%, in ko bojo 3 prijavl poodben incident se bojo policaji mal zresnl ...

Sm se pa zdele lih iz centra vrnu pa sm se za foro pelu tm okol maxija, he he ... se zbirajo ja ... tm k je Parlament bar al kaj ze, pa ursula bar, se kr crno dela, pa tut za eno mizo se ne govori slovensk ...

kr bodite pametni pa tih, sam ne stokat kako polcija nc ne nardi, gres ke poves kaj je blo uni zapisejo... pol pa vidjo da je porast takih dogodkov pa zacnejo tm patrulje spuscat... kokr polet ob petkih ob ljubljanici v trnovem, vsak petek patrulja 2x po 3 policaji u setnjo tm cez ... je biu tak mir ...
pa ne niso sikal folku k je piu apmak so ugotovil porast kraj in izsilkjevanj na tem delu ...
tko da policja dela se kako ... vsaj preventivno

Iskreno se opravicujem za mogoce zelo jezen in direkten nacin izrazanja ampak me pogreje ko gledam folk k se samemu seb smili da bi pa kdo kej na glas reku pa nc ... zakaj ? ah ker pol bom mogu na sodisce, al pa ker me bojo polcaji sprasevali ... al pa ker bojo... alpa ...

poweroff ::

Trirog - jst pravm CEFUR usakmu k se ni sposoben podrediti obnasanju druzbe v katero je prisel ZIVET!
V Sloveniji se obnašamo kulturno, ne zmerjamo in nismo nestrpni. Torej se obnašaj tako, oz. se podredi obnašanju v družbi v katero si prišel živet. Pa ne glede na to ali si priseljen ali rojen sem.

Ja? :P ;)
sudo poweroff

fahrenGONE ::

Moje izkusnje - cefurji, 'bosanci', ipd... znajo bit malo bolj glasni, malo bolj agresivni ampak tudi dobri sosedi in frendi. Seveda na vsi, ampak tudi slovenci niso vsi nedolzni. Ce imate konflikt s kom se povecini da vse uredit, na pa bit nek geek in tekat z mamico na policijo. >:D

kivi113 ::

pejte na polcijo ane. čene nej grejo pa vaši ta stari zraven če vas je tok strah.

une pederčine čefurske bojo pa itak mal bl posrane, če pa bojo še problemi z njimi bojo pa pač šli v zavod oz. v zapor.


za takole nasilje bi mogl vsi povrst na polcijo skos hodit. to res ni več normalno da folk po mestih niti normalno žvet več en more. če je kšna grupica mlajših ljudi (starost 20 in malo več) vsi starejši ljudje v mestu sam glavo dajo dol in lepo previdno mimo, da se ne bi kdo v njih vtaknu. to ni nkamor več podoben in država bo mogla neki naredit v smeri proti čefurskemu nasilju.

na srečo živim na vasi

Brane2 ::


Ce imate konflikt s kom se povecini da vse uredit, na pa bit nek geek in tekat z mamico na policijo. >:D


Če imaš z nekom konflikt tega tipa, je policija edini pravi odgovor- tudi če ne ukrepa.

Če ne drugega, "nek uđe u zapisnik", da so te napadli. če se stvar poniovi, spet na policijo. Če vidiš kje une tipe v mestu, spet prijavit. Če ne drugega, na ta način opozoriš,d a se nekaj dogaja in dokumentiraš dogodke.

Če te spšet napadejo in se stepete, ne bo mogu tip trdit, da si v bistvu ti napadel njega.

Od policajev pa ni pričakovati trenutnega efekta. Roka pravice je zelo počasna, ni pa brez moči.
Najzanmivejše pri njej je, da te lahko tepe še leta zatem, ko si nehal delat sranja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

fahrenGONE ::

Mi smo vedno resevali zadeve na licu mesta, brez smrkcev okoli nas. Ni se treba tepst, ker bos samo razpizdil koga, ampak se nekako pogovori, ce se da. Ljudje se samo nekaj tozarijo namesto da bi naredili en piknik. :D

Doman ::

Zdej šele vidm zakaj imaš status persona rudis:\

alum ::

fahrnheit, brez zamere, ampak ti si bedak! velik!

fahrenGONE ::

Naziv sem dobil ker sem dal par linkov na torrente in to nekatere tukaj zelo moti. :)

Ne vem kaj je tako slabega, ce sem predlagal da se pogovorite. Prijave na policiji zaradi takih malenkosti samo jamljejo cas tebi in njim.

Morda imam jaz drugacno mnenje (in sem za nekatere bedak) zato ker nisem bil vedno med vzorno mladino, hehe. Noben od nas pa ni kradel po ulici in ce bi koga videli da tezi, bi dobil svoje in potem bi nehal tezit, garant. Taki ki ti kradejo 500 SIT so ponavadi eni bogi usraneti. Je pa res da ne mores kar sam neke vojne delat, zato sem predlagal da se pogovorite saj iz izkusenj vem da je to mozno.

Ce pa imas rad policaje in te je strah, pa jih prijavi. Saj so ti tako skoraj vsi tukaj svetovali. Ampak moras vedet, da te bo tak folk prijavil tudi ce bos napacno parkiral pred njihovim blokom, tisti 'cefur' pa te ne bo nikdar. Saj ne pricakujem, da bo kdo razumel kar sem ravnokar napisal, heh. :)

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Hrup takih, ki te bo prijavljal za bedarije, bodo pa policaji izfiltrirali.

Tudi njim se ne da podit po terenu za vsak prdec.

Tisti "pogovori" so pa IMHO tud bolj leva možnost. Kako se lahko pogovarjaš z nekom, ki te je hotel fizično napasti ?
Kaj ga lahko prepriča v to, da te ne napade ? Grožnja ? Ampak groziš lahko le, če imaš neko zaledje.

Kaj pa če ga nimaš ?

Tudi če v tem prevladaš, dosežeš bolj malo. Napadalec se bo pač spravil na nekoga, ki je šibkejši od tebe.
Ravno tako bo pa kdo drugi, ki mu je napad na koga močnejšega od tebe spodletel ob pogledu nate poskusil znova.

Zato je policija daleč najboljša rešitev. Ni nujno da je edina, je pa praktično nujno da je uporabljena rešitev.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

#000000 ::

Ah ja fant, se mi je zdelo da se bo tole končalo tako ' z ničemur ' torej resno ti svetujem sledečo zadevo.

Lepo začni hodit v cerkev k maši, in povprašaj župnika 'Far-a' o tem, kako gre tista zadeva z levim in desnim licem in si jo ponavljaj tolko časa da si jo zaponmiš.

In ko boš naslednjič v situaciji, ko bodo naslednjič oropali in prebutali, jim nastavi še drugo lice.

Brez zamere, ampak s tarnanjem in javkanjem tukaj gor ne boš pomagal nikomur, še najmanj pa sebi, pač nimaš Jajc 'oprosti izrazu' ampak tko je in verjam da nisi osamljen.

Za v bodoče pa nared tkole, upam da ti ne bo treba nikoli ampak vseeno, useki prvega fejst po kepi, al pa ga u kolen brcn 'isto boli k da bi ga na gobec' :D

To da bo pršlo 50 nevem kerih opasnih tipov in ti naredil ne vem kaj, pa pozab, ker to je taka neumnost da glava boli. Kaka mafija 'al pa banda neki' to so obični trenerkarji, in če vseh 10 skup iz gat streseš od njih ne pade več kot 20 evrov, torej so navadni klošci ne pa banda.

Mal razmisli, kaj vam morjo uzet in kolk vas morjo pretepst, da se splača prijavt na policijo. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Brane2 ::


Ah ja fant, se mi je zdelo da se bo tole končalo tako ' z ničemur ' torej resno ti svetujem sledečo zadevo.

Lepo začni hodit v cerkev k maši, in povprašaj župnika 'Far-a' o tem, kako gre tista zadeva z levim in desnim licem in si jo ponavljaj tolko časa da si jo zaponmiš.


Ta "far" ima take denarje, da si ti v primerjavi z njim tako kot oni trenerkarji s tabo- prdec.
Ne bi kar tako vnaprej podcenjeval tega folka, kar se življenjskih izkušenj tiče.


In ko boš naslednjič v situaciji, ko bodo naslednjič oropali in prebutali, jim nastavi še drugo lice.

Brez zamere, ampak s tarnanjem in javkanjem tukaj gor ne boš pomagal nikomur, še najmanj pa sebi, pač nimaš Jajc 'oprosti izrazu' ampak tko je in verjam da nisi osamljen.


Sam sem v teh letih videl veliko tipov, ki so svoja jajca kazali javno na ogled in jih prav tako zgubili.

Kar se tarnanja in javkanja tiče, je ravno obveščanje pristojnega organa pravi-optimalni ukrep. Policija je usposobljena za take zadeve- bo že ona uredila tako da bo prav. S tistim "okrog kepe" je nekako tako kot s prehitevanjem na cesti.
Prehitevanje v bistvu nikoli ni zares potrebno, daje nam le udobje, vsake toliko pa se treagično zaplete, tudi tako da ljudje živi zgorijo v avtih itd.
Dokler so te zadeve v mejah samoobrambe in napadalec ne komplicira dalje, prav. Če se pa stvari zapletejo, te pa lahko recimo celo napadalec toži, lahko celo dokazuje, da si ti napadel njega in da te je nabutal v samoobrambi itd.

Jaz bi se tu na vašem mestu ne delal junaka, ampak bi se učil od velikih učiteljev- uspešnih današnjih posameznikov.

Recimo kak politik. Mladina napiše neumnosti o kom in ta nemudoma doživi take psihične težave, stres, začne jecljat itd, da mu prisodijo mastno odškodnino. Nekdo mahne nekoga z zvitim časopisnim papirjem in ta ga toži itd.

Junaki so Hollywoodska fikcija. V življenju zmagujejo predvsem pi*de.

Celo psiho kot je Janez Gale je stalno razlagal: "Bolje živa pi*da kot mrtev heroj".


Za v bodoče pa nared tkole, upam da ti ne bo treba nikoli ampak vseeno, useki prvega fejst po kepi, al pa ga u kolen brcn 'isto boli k da bi ga na gobec' :D


Brez zamere, a tole so bolj taborniški nasveti.


To da bo pršlo 50 nevem kerih opasnih tipov in ti naredil ne vem kaj, pa pozab, ker to je taka neumnost da glava boli. Kaka mafija 'al pa banda neki' to so obični trenerkarji, in če vseh 10 skup iz gat streseš od njih ne pade več kot 20 evrov, torej so navadni klošci ne pa banda.


Saj ne rabiš bande da fašeš nož v rebra ali kak kritičen udarec v glavo recimo. Kakšne zveze ima denar s tem ?


Mal razmisli, kaj vam morjo uzet in kolk vas morjo pretepst, da se splača prijavt na policijo. LP

Zakaj se to "ne bi splačalo" ? Kokr vem, ti policija ne računa za uslugo.
Ravno obratno- policiji take stvari itak MORAŠ prijavit, mlatit se za jurja se pa ne splača vedno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

JO_16 ::

Evo da še jas povem mojo zgodbo

Bil sem z frendom pred extremom (lokal v mb) pa sedim jas na oknski polici pa se menim z frendom med tem sem gledal okoli folk pa vidim enega (čapac) pa ga pač gledam.Ovi prleti do naju pa začne krilit nekaj z rokami češ če sem peder da ga gledam,Jas njemu hladnokrvno ne še kuj nekaj gnavi pa reče veš kak se jas pišem mi čisto hladnkrvno odgovorim ne pa pove svoj priimek (nebom govoril) pa jas skomignem z rameni češ kaj me briga.DEd me nekaj časa gleda malo čudno pa reče tebe nič ni strah rečem zakaj me bi blo strah ( saj me je blo samo nisem pokazal ker primek je znan po celem mb pretepač pa to ) pa reče pol grema na pir pa mi je plačo pir pa to samo straha ne smeš pokazat pa bojo te pustli na miru tudi če te vdari ne pokaži straha.pol te bojo ponavadi pustli :D

fahrenGONE ::

brane2: Pa ti mislis da oni ne bodo vedeli, da si jih prijavil? Nekateri znajo bit sele potem agresivni.

JO_16, se strinjam. Ni treba vedno tekat na policijo. Samo straha ne smes pokazat in ce se obnasas normalno je ponavadi vse ok.

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::


brane2: Pa ti mislis da oni ne bodo vedeli, da si jih prijavil? Nekateri znajo bit sele potem agresivni.


Policja je najmočnejše orodje, ki ga navadni smrtnik na voljo.
Kar se tiče agresivnosti, ako ti veš,d a se tipu ne bo strgalo, če ga počiš okrog kepe ?

S to razliko, da boš takrat veliko težje jokal,d a si žrtev. Vsi bodo videli to kot pretep in tam bo vloga žrtve in napadalca manj jasna.

S čemerkoli se braniš, se zna zgoditi, da bo napadalec zaradi tega bolj agresiven. Je pa tako, da se vse barabe, ki sem jih jaz videl, _izredno_ nerade pogovarjajo s policijo. Tudi največji "junaki" so bistveno manjši kot bi bili sicer, če vidijo, da izziv prenašaš racionalno-vojaško. Trpiš izgube in vračaš napade, kjer lahko.

Saj ne pravim, da moraš dati denarnico vsakemu, ki te prijazno zaprosi zanjo. Ni naloga policaja, da te ujčka-za to si najami varnostnika. Ni ti pa treba bit Chuck Norris, če se hočeš sprehodit po mestu. Tudi če namlatiš napadalce, bi jaz vsekakor prijavil napad. Drugače bodo pač napadli koga šibkejšega.


JO_16, se strinjam. Ni treba vedno tekat na policijo. Samo straha ne smes pokazat in ce se obnasas normalno je ponavadi vse ok.


1. To je neumnost.

2. Kaj je zate O.K. ? To, da te pustijo pri miru in se spravijo na koga drugega ? To je IMHO logika prehlajenega uma.

Stvar je čisto simpl. Policija ti je na voljo in plačuješ jo iz davkov.Vsake toliko ti zagreni življenje kaka radarska kontrola itd.
Zakaj policije ne bi uporabljal takrat, ko jo rabiš sam ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

perci ::

No, bom jst povedal en primer izkušenj s policijo.

Igramo košarko z dvema frendoma in nasprotno ekipo. Grem na polaganje, nakar me en iz nasprotne ekipe užge namerno z vso silo po roki. Vprašam ga, če je prfuknjen, nakar mi model začne nalagat, da je to streetball in da se tukaj tepe. Nakar me vpraša, če sem pička. Odgovorim, da sem res, da on je pa pravi moški.

Pol se modelu čist strga, začne neke krožne mimo mene razmetavat, jst se mu umikam. Potem se spomni, da me bo na gobec, zalaufa proti meni, jst pa mu v samoobrambi spustim en direkt in model se zlozi po tleh. Jst se umaknem, model se pobere, zalaufa proti meni in me rukne na spodnjo ustnico, tako me je zadel ravno v zobe in mi naredil 2 cm raztrganino v gobcu in luknjo skoz in skoz žnabl.

Nič, grem na policijo, povem zgodbo - poznal sem tudi ime vpletenega, dal sem jim tudi imena nekaj prič. Mislim, da je oslu jasno, da tu gre za lahko telesno poškodbo. Pa vendar policisti niso podali kazenske ovadve na državno tožilstvo.

No, da bi bila zgodba še bolj idiotska, dobim čez kak mesec domov položnico od sodnika za prekrške, češ, da sem ogrožal javni red in mir. Tipa sem menda zmerjal, psoval, potem pa orng pretepel medtem ko se je on ves čas umikal in takorekoč prosil za milost. Zaslišali niso niti ene priče, ki sem jih predlagal, več kot očitno, pa je tip poznal policaja, ker zgodbica, ki sem jo dobil domov je bil čista znanstvena fantastika.

Sam tolk, da ne boste mislili, da policaji vedno potegnejo z žrtvijo.

P.S. Se pa vseeno strinjam z Branetom, da je treba it na policijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

#000000 ::

Brane brane ccc, lej če misliš neki pametovat ti ni ratal, ker si izumu toplo vodo, če bi prebral nekej postov nazaj bi ugotovu da sm fantu svetoval naj grejo vsi takoj nemudoma na Policijo prijavt zadevo.

Glede farov in denarja ipd. pa ne govort gluposti oz. ne govort po lastni presoji, sej itak ne več niti tega kdo sem, kakor tud če bi vedu moje ime in priimek ne bi mogu vedet kaj delam v lajfu in s čim se preživljam ter ostalo.

Glede jajc, pa mi ne govort pravljic o kazanju in zgubljanju le teh, ker teh zgodbic sem slišu že od pgromno folka, ampak noben pravljičar ni vedu točnih podatkov vsi so samo govorili zgodbe katere so se zgodile nekomu tretjemu, znancu, ali znancu od znanca. Jest pa ti lahko povem kar nekaj zelo resničnih in preverljivih zgodb, ter kako se rešuje probleme pravega izsiljevanja 'beri 50 in več tisoč mark. valuto katera ne velja več sem uporabil zato ker se je pač dogajalo takrat ko so bile še marke v igri.

Prvo pravilo je, nikoli ne plačaj tud če gre za 1 evro, ker če ga boš dal se bo to razvedelo in ti odo začel hodt po dnar vsi keri imajo 5 minut časa. Boljš da te pretepejo itd. kot da si ob 'ponos' ker ko si ob njega ti ga noben denar ne povrne.

No pa mi ti branko zaupaj makar na ZS. kako si ti rešu svoj problem z izsiljevanjem, oz. komu ki se je takoimenovano, 'kurčil' si ti odkurčil ?

Seveda pa za take fante kot je poba ki je odpru tole temo ne pride v poštev drugega kot da gre na policijo, 'nikoli ni prepozno' ali pa da nkaj ukrene glede tega da se mu v bodoče to ne bo dogajalo več. Npr se upiše na kak tečaj borilnih veščin, 'en dober klub je na rimski ulici v Lj. Karate Klub Emona'

No tolk je od mene v tejle temi, in mislim da sem fantu pravilno svetoval naj gre na policijo in prijavi zadevo, malo pa sem jezen ker še do danes tega ni naredil, in te klošci veselo harajo po mestu kokr da so nevem kaj. LP

Brane2 ::

Podobno zgodbo lahko povem tudi sam.
Dobili smo novega soseda v bloku.

Tip je bil ful prepotenten in vse je moralo biti po njegovem. A sam nisem imel problemov z njim, ker sem bil pač tako redko doma.

No, enkrat se pripeljem pred blok na parking, kjer parkiram zraven njega, ko je nekaj delal na avtu.

čez urco pridem dol, se usedem v avto in odpeljem.

Dobim obvestilo s policije, da naj se čimprej zglasim tam, oziroma naj pokličem TAKOJ ko pridem domov.
Ker je bilo to opolnoči in ker sem planiral pot v tujino, pač pokličem takrat.

Ob poltreh zjutraj prideta dva policaja. In zahtevata izjavo od mene glede pobega s karaj nesreče (!?)

Potem se izkaže, da me je prijavil novi sosed. Tip je med montažo prtljažnika na parkingu pustil nekaj drobnarij pod gumo mojega avta. Zadevo sem verjetno povozil, ko sem vzvrtatno odpeljal s parkinga. Tip je vedel, da je sam kriv, vendar me je takoj šel prijavit na policijo, češ da sem namenoma polomil zadevo ( če se prav spomnim, naj bi SKAKAL po njej) in ZBEŽAL.

Kot sem pozneje dojel, sta bila policaja neka njegova kolega, ki sta me "pač prištimala". V zapisnik sta napisala mojo verzijo dogodkov, vendar je bila ta na kljuučnih mestih prirejena tako kot sta hotela.

Seveda sem dobil od sodnika za prekrške kazen itd.

Spomnim se da takrat nisem imel niti za sendvič. Za neke sodne dvoboje preprosto ni bilo $$$. Pač požrl sem zadevo.
Poleg ponižanja me je full zabolel vsak jurij kazni.

A stvar me je izučila in v poznejših srečanjih z raznoraznim folkom sem se obnesel veliko bolje.

Pač policija ni idealna. Treba se jo je naučit uporabljat in znat pritisnit, kjer je treba.

Tudi kar se tvojega primera tiče, bi pač šel do odvetnika, če ti kaj ni bilo prav.

Sam lahko rečem, da me je šele taka izkušnja pripeljala enega glavnih pravil- UMZ/ "Uči Mujo Zakone".
Treba je že prej vedet kaj o tem, kako stvari delajo. Ko sam padeš v drek, je za listanje po bukvah prepozno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Brane2: Ja, lahko bi šel do odvetnika, ampak nekako tudi sam nisem hotel porabiti tolk in tolk denarja, da bi onemu pokazal svoje. Sem pač požrl. Na kazen pa sem se seveda pritožil, še enkrat navedel priče in itak, da ni bilo nikol več nič slišat od tistega sodnika.

Sicer se pa strinjam z vsem, kar si napisal.

Tic ::

Prvo pravilo je, nikoli ne plačaj tud če gre za 1 evro, ker če ga boš dal se bo to razvedelo in ti odo začel hodt po dnar vsi keri imajo 5 minut časa. Boljš da te pretepejo itd. kot da si ob 'ponos' ker ko si ob njega ti ga noben denar ne povrne.

Tebe pretepejo in ti vzamejo, ne pa samo pretepejo. Rezultat je enak.
persona civitas ;>

Brane2 ::


Glede farov in denarja ipd. pa ne govort gluposti oz. ne govort po lastni presoji, sej itak ne več niti tega kdo sem, kakor tud če bi vedu moje ime in priimek ne bi mogu vedet kaj delam v lajfu in s čim se preživljam ter ostalo.


Kar je za dani primer nepomembno. če nisi vsakih 5 min na dnevniku ker ti mora država vrnit gozdove itd., si zanje prdec, tako kot vsi mi. Dal si primer "drugega lica", jaz samo pravim da fari niso neumni, nič več.


Glede jajc, pa mi ne govort pravljic o kazanju in zgubljanju le teh, ker teh zgodbic sem slišu že od pgromno folka, ampak noben pravljičar ni vedu točnih podatkov vsi so samo govorili zgodbe katere so se zgodile nekomu tretjemu, znancu, ali znancu od znanca. Jest pa ti lahko povem kar nekaj zelo resničnih in preverljivih zgodb, ter kako se rešuje probleme pravega izsiljevanja 'beri 50 in več tisoč mark. valuto katera ne velja več sem uporabil zato ker se je pač dogajalo takrat ko so bile še marke v igri.


Določene stvari so se zgodile meni, določene kolegom itd. A ne bi o tem.


Prvo pravilo je, nikoli ne plačaj tud če gre za 1 evro, ker če ga boš dal se bo to razvedelo in ti odo začel hodt po dnar vsi keri imajo 5 minut časa. Boljš da te pretepejo itd. kot da si ob 'ponos' ker ko si ob njega ti ga noben denar ne povrne.


Verjetno res. Po moje odvisno od situacije.


No pa mi ti branko zaupaj makar na ZS. kako si ti rešu svoj problem z izsiljevanjem, oz. komu ki se je takoimenovano, 'kurčil' si ti odkurčil ?


Ne bi o tem. To je v bistvu kazanje jajc.
SPloh pa, ker globoko v sebi verjamem da jih nihče v bistvu nima, le nekaterim to udari v kontra smer.
Ko bom videl razne črnopgorce, ki se v avtu razstrelijo pred bajto žrtve v stilu "ubiću te, makar crko" pol bom začel verjet v kaj takega. Sedaj gledam na to kot na egzibicionizem-razkazovanje.



Seveda pa za take fante kot je poba ki je odpru tole temo ne pride v poštev drugega kot da gre na policijo, 'nikoli ni prepozno' ali pa da nkaj ukrene glede tega da se mu v bodoče to ne bo dogajalo več. Npr se upiše na kak tečaj borilnih veščin, 'en dober klub je na rimski ulici v Lj. Karate Klub Emona'


Borilne veščine so IMHO TOTALNO zgrešena naložba, vsaj v ta namen.
Sicer fine za malo pljuča preluftat in mogoče se malo razgibat, za kaj več pa ne.
Po moje s tem samo kojekakvi klubi fino služijo. Poleg tega te tako napadalci spravljajo v podrejen položaj. Zaradi grožnje si moraš utrgat del svojega življenja in se ukvarjat s stvarmi, ki te mogoče ne zanimajo.

Če hočeš imet realne koristi od tega, ti mora stvar priti v kri. Poleg tega jo moraš prakticirat v situacijah, podobnim realnim. Se pravi, borit se moraš z neznanci, ki jim je RES do zmage. S stvarjo se torej moraš ukvarjat tekmovalno, zelo verjetno v kontaktnem športu.
Če pogledaš malo po klubih, boš videl, da temu ustreza mogoče 1% članstva.
Veliko truda, časa in majhne možnosti za uspeh.

Poleg tega ti to ničesar ne garantira. Napadalci to zlahka kompenzirajo tako, da te napadejo v večji skupini ali pa recimo uporabijo kole ali kaj tretjega, če jim je res do tega.
On the journey of life, I chose the psycho path.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lažna izjava na policiji

Oddelek: Na cesti
357327 (905) St235
»

Uničen avto, uničen ponos (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11630544 (25608) Dami
»

Izsiljevanje v šoli. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16014948 (8052) poweroff

zakaj?????? ["kako se branit proti nasilnimi ljudmi"] (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14614426 (11352) OmegaBlue
»

PRETEPI IN NAPADI!!!

Oddelek: Loža
361688 (1235) Medved

Več podobnih tem