» »

izsiljevanje...kaj naredil?

izsiljevanje...kaj naredil?

«
1
2 3

Doman ::

Včeraj sta moja sošolca na poti domov skoraj oropali. V podhodu pri maximarketu sta jima rekli za telefon. Ravno ko je postalo vroče pride še en sošolc, ki je na srečo poznal enega in vse je bilo ok.
Nakar jih danes na poti domov srečamo. Dva mulca, 2-3 razred ter njun starejši brat. Eden od tamalih prileti do sošolca ter mu začne dajat šamarčine, ga zmerja... Tist sošolc, ki jih pa pozna je rekel da jih slučajno nebi tepli, ker smo drugače gotovi. Pokličejo še 50 svojih "prijateljev".... Enemu so vzeli 500sit. Drugemu je en vzel uro (zelo draga-darilo) ter zanjo zahteval še 500sit. Ker jih ni imel je namesto njega dal sošolec. Nakar mu en od tamalih reče da more dat še 500 in ga začne brcat. Un ga prime za roke ter mu reče da on njega že nebo tepu. Pol je pa brat sošlca z vso močjo udaril po obrazu z pestjo, in je še v zid udaril z glavo. Potem so šli....
Govoril so v slovenščini, bosanščini, ter v albanščini. Pred tem so se hvalil kako so oropal interspar ter pokazal polno stvari. Ko so se name spravil sem jest tamaumu reku, da nej se rajš umakne, pa mu je brat v albanskem neki reku pa me je pustil
Mi lahko poveste kaj bi vi v mojem primeru naredil?-Mi ubijemo use tri mulce, strah me je tega da bodo potem njihovi prijatelji še mene :'(.
Da ne govorim o tem da so vsi kadil, imel tiste klasične Eurosport trenerke inp.
  • spremenil: Doman ()

frenk ::

kolk stara pa je bla ta druščina?...min, max, povprečje

Doman ::

Sošolci so vsi cca 16 let, tamala sem že povedal da sta 2-3 razred, brat je pa ene 17.
Pa prosim da mi ne odgovarjate v stilu:
Jst bi ga k prasca nalomu inp.

Jst njega, oni mene-pa še okradejo.

Daedalus ::

Policija, kaj češ drugega. Razni rambo obračuni so tako - če češ meti mir, boš mogo nekoga hudo zdelat - pol bojo pa plavi angeli tebe lovili. Prijavi, ni kaj drugega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matek ::

Vse kar lahko IMO narediš je, da se odpraviš z vsemi temi frendi na policijo in jih poskušaš prijavit... Če se boš tepu, ne boš dosti dosegu, ker se itak vedno povezujejo v večje skupine in te potem nasujejo, pa če si še tako sposoben za boj. Prijava na policiji jim dejansko lahko povzroči več težav, če gre za albanske pribežnike, nimajo državljanstva ampak zgolj začasno prebivajo tu in so lahko izgnani, če delajo sranje.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Doman ::

Sej še vem ne kako jim je ime.Oni pa mene hitr lahko najdejo-žal. Baje noben ne hodi v šolo :\ .

Doman ::

Zato se pa noben ni hotel tepst ker vemo kaj sledi ;(.

Matek ::

Jah, vseeno, ti lahko greš na Policijo. Reku si, da jih en frend neki pozna - mogoč ti on kaj več lahko pove. Mogoče ti bojo plavci kake fotke kazali, kaj jaz vem. A če bi ti ukradli avto pa ne bi poznal imena tistega, ne bi šel na policijo?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Doman ::

Dobra primerjava, najbrž bo res tako. Roke se mi še vedno tresejo :( Najbolj mi je pa žal tistega, ki je batine fasal. On je samo sošolcu hotel pomagat...

Daedalus ::

Lej, marš na policijo. Če so oni že delali kdaj prej kako sranje, bojo policaji itak takoj vedli za koga se gre in jih bojo šli lepo "pobrat na dom".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Doman ::

Kdo nam pa lahko zagotovi 100% anomimnost?

poweroff ::

Policija, pa naj potem policija kontaktira tistega, ki jih pozna.

Že samo razgovor s plavci jih zna malce umiriti.

Jaz sploh ne bi pomišljal, takoj bi šel na policijo.
sudo poweroff

Matek ::

Policija ti jo mora, pa verjemi da se bojo prestrašli modrih angelov.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

poweroff ::

Doman, zakaj pa hočeš anonimnost? A kaj prepovedanega skrivaš, a si terorist? :P

Hecno, kako začnejo ljudje spoštovati zasebnost in anonimnost, POTEM, ko imajo kakšno negativno izkušnjo....
sudo poweroff

Doman ::

Hočem tako anomimnost da tisti modeli nebi vedl da smo bli ravno mi! Ker če bi zvedl bi blo sam še huj.

poweroff ::

Jaz bi pa lepo naredil prijavo na policijo, potem pa se pri odvetniku pozanimal glede možnosti civilne tožbe.

In potem bi tipom tudi jasno povedal - če ga boste kaj srali, vedite, da policijski zapisnik obstaja, in za vsako poškodbo ali grožnjo, bo moj odvetnik zahteval več.

Oškodnine pa niso tako majhne....
sudo poweroff

Doman ::

Je prepozno da bi šli v ponedeljek vsi skupaj na policijo?-Sošolci so nekateri iz litije in ostalih mest....

Daedalus ::

Ker lahko grete - pejte zdaj. Ostali pa še lahko prijavo kasneje dopolnijo. Al pa če se iz Litije prikažejo v Lj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Jerebica ::

LP all =)
Sm sosolc od pirata , sm biv zravn . :D
Fak na avtobusu sm sam premišlevov omg ...
Taki pokovci pa že tko ... bi blo kr kul da bi oškodnino dobil ja ...
Zdej k vejo da se lahko na ns spravljajo se bo samo nadaljeval če nebomo hitr preprečl tko da bo treba hitr kej ...

#000000 ::

Ja kaj ti bo anonimnost, sej ti je ne morejo zagotovit, drugo pa itak vedo koga so oropal in pretepli, (edin če so jih 50) dans, pol si na konju, se navjo spomnil. Drugač pa takoj na policijo, in nič bat ker so kolegi iz litije, sej imajo tam tud policijo ane. Bodo šli pač dat prijavo tam ti pa kjer si doma, to že policija pol ureja med sabo. Važno je da greste vsi na policijo, podat prijavo, in naj te mulce (2-3) razred mal privijejo, zdej je še čas, ker ko jih bodo imel 20 je fertik. LP

poweroff ::

Mimogrede, policija po zakonu MORA ščititi vašo anonimnost. Pa tudi dejansko jo. Slovenski policaji so zelo v redu glede tega, imajo profesionalen odnos.

mislim tudi, da lahko prijavo podaš na katerikoli PP, se pravi tudi v Litiji.
sudo poweroff

Doman ::

Najbrž bova jaz & jerebica kr dons šla.

poweroff ::

Saj, če imajo normalne starše, jih bodo že starši privili.

Pri nas so eni mulci podobne starosti nekemu sosedu šli razbit šipe.

Je naredil prijavo na policijo, in policija je šla do staršev.

In potem je foter od enega teh mulcev nagnal svojega sina, da se je šel najprej opravičit temu sosedu, mu plača škodo, pa še na kmetiji mu je moral pomagati. Kazen je bila kar vzgojna, mulc se je pa tudi nekaj naučil v življenju.
sudo poweroff

Doman ::

Pardon, v šolo baje hodjo =)

ReBi ::

naštudiri, kje se zbirajo, pa babico najem d pulcijo pokliče, pa reče da "kadijo cigarete iz marihuane, teli narkomani" , gotov ma kšn kej stafa sabo, pa nej jih mal pogledajo. bo že edn mn. Pol spet pogledaš kje se zbirajo,pa mal čekiraš, slej ko prej bojo spet kšnmu za keš težil, pokličeš polcijo d nej hitr uletijo tja... sam paz d te ne bojo zapazl d jih gledaš. sm biu enkrat tepen, ker sm gledu... dobesedno samo to, nism meu druzga za delat pa sm mal gledu sm pa tja in slučajno tud enga k mu to ni blo všeč. pa meu je adidas trenitko pa nike superge in govoril v men nepoznanem jeziku. gotov je biu nemc:\

...sam, pr polcajih je to bedn, ker so isti k bankovc za jurja- k ga rabš ga nkol ni.

ReBi ::

če imajo normalne starše, jih bodo že starši privili.... bejžbejž. č bi mel normalne starše verjetn tega neb počel. kaj mislš?

poweroff ::

Večina staršev na žalost sploh ne ve kaj počnejo njihovi otroci. Dokler enkrat policaji domov ne pridejo.

A tvoji starši pa vejo katere porniče piratiziraš iz neta, ali kaj? :D
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Nič ne bo bilo... Ne mi s temi prijatelji pa ne vem čem... To je velik larifari sploh pri teh otrocih...

Pojdi na Policijo, podaj prijavo, oni bodo zadevo peljali naprej(bolj švoh pomje, ampak kaj češ), tebe se ne bo omenjalo, jim pa to lahko izrecno poudariš...

To je edina opcija ki ti ostane. To ali pa da si tiho in vse požreš... Kaj boš naredil je na tebi.

franci ::

Na žalost tut policija včas ne pomaga če je 'sine' mladoleten.
Men so tut enkrat težil, pa sem kar poklical policijo.
Vem da je moral it na sodišče. (če ne drugega)
Mam pa zdej mir...
Hello, hello, hello, how low?

gzibret ::

Takoj prijavit brez pardona! Pa hitre noge so najboljša obramba (če maš več kondicije kot oni se ti ni treba nič bat). Če jim uspeš zbežati, laufaj na policijo in se vrni skupaj s policaji.
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Jaz sem enkrat videl, kako so vlamljali v avto. Laufam do policije (ni bila daleč) in v 30 sekundah smo že sedeli v avtu in sem jih peljal do tatov (vse je potekalo res hitro, rečem da kradejo radio, takoj so prileteli štirje policaji s ključi od avta in že smo se peljali). Tipa (bila sta dva) so dobili pri delu. Kaj pa je bilo dalje pa ne vem.
Vse je za neki dobr!

gfighter ::

Eh, kje so ti časi... Vidim, da so se stvari zelo malo spremenile odkar sem hodil v srednjo šolo. Jaz sem imel sicer srečo, da sem imel tudi sam dosti kolegov, ki so bili na podobnem glasu, tako da ko so se nekoč "čefurji" spravili name na avtobusu samo zato, ker nisem zgledal njihov (dolga čupa&stuff) in me pretepli vpričo polnega avtobusa (ljudje na avtobusu pa nič;(( ), sem bil tako jezen, da sem šel takoj domov, obul bulerje, šel s kolegi takoj na njihovo zbirališče in smo jih nagarbali da je bilo. Jeza in presenečenje sta naredila svoje, čeprav jih je bilo več, jih je večina raje zbežala. Saj takšni imajo ponavadi samozavest samo takrat, kadar so v večini (ali mislijo da so). Od takrat naprej sem slišal veliko groženj, ampak doletelo me ni pa nikoli več nič, čeprav sem jih še videl na poti v šolo. Po parih letih pa mi je model ki me je takrat prvi udaril, v nekem lokalu rekel da kar je bilo je bilo, in da je vse skupaj pozabljeno. Pač, vsak tak razgretež se bo prej ali slej umiril, če se ne bo, ga bodo pa drugi. Se pa strinjam, da je kljub vsemu še najboljše iti na policijo, da se izogneš vsem problemom, ki bi lahko še nastali. Kaj pa veš, mogoče je pa kdo od tiste mularije ravno toliko neumen, da ima kakšen nož pa se lahko zgodi še kaj hujšega. S policijo boš pa naredil uslugo sebi ter njim.

Nejc Pintar ::

Pojdi na policijo, najdi si odvetnika, po možnosti kakšnega ki ga poznaš in mu lahko zaupaš...

Sem imel podobno izkušnjo lani, pa se mi je takoj po policijskem zapisniku opravičeval pa nevemkajševse:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Ćefur ::

Jst sm en od modelov k so bli zravn. Jst bi jih prjavu če moji starci ne bi vedl nč o tem. K pol bojo frke bl kt če me napade 50 modelov... (Mislm da je najboljši predlog dou Rebi)
AMD Duron 1800@2000, 1024MB RAM DDR, Hitachi 160GB, GF 6600 128MB

Nejc Pintar ::

@gfighter: pa še dobro za ostale državljane, če bi bil jaz na oblasti bi vsakogar ki bi koga fizično ali psihično napadal poslal nazaj v svojo državo, pa s tem nimam namena spodbujat rasizma, samo v svoji drćžavi bi se rad počutil varno:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

tx-z ::

citiram govor izpred enga bloka v ljubljani:
starejša gospa očetu enega sina(gospa ene 60-70, oče okol 35-45:"pa dejte že kej ukrent glede te mularije k se zbira pred blokom in pol z motorjm celo noč ropočejo tuki po ulci"
fotr:"kaj bom jst naredu, a sm jst zato kriv? vi jih prjavte polciji...ni to moj problem"
stara:"ja seveda je, sj je to vaš sin!! kaj nej jst nardim...mam 2x več let kt vi..."
fotr:"in kaj zj če je moj sin, kaj nj mu rečm da nj to ne dela več? pa kaj še, vi mu djte"
stara....gre naprej..

:\
ta mali krade/kadi/itd....star je 14...starši mu pa niso nkol dal podpore, zato tut če bi fotr ukrepu neb blo učinka i guess.družba use pokvarla
tx-z

frenk ::

mogl bi zakon, ki zadeva take prekrške krepko spremenit...pa zakon o priseljencih tud...pa minimalne pogoje za pridobitev državljanstva, in se pol teh pogojev tud držat, kdor bi jih pa kršil bi bil pa relativno ostro kaznovan...pa še velik bi blo treba spremenit

še najbol bi blo pa da bi mel vsak državljan "pager", ki bi ob sprožitvi policiji poslal koordinate...tko bi najbližja patrulja lahko hitrej ukrepala

ReBi ::

ja, in pol bojo spet "izbrisani" p a bo spet use narobe.

frenk ::

ne pol nebi blo izbrisani tko kot so bli tile...pol bi bli izbrisani po zakonu>:D...no ja tolk extremno nebi blo, bi blo pa velik pol logično

ReBi ::

in kaj druzga je blo prej? niso sprejel kar so jim ponudl kot pogoj...

fahrenGONE ::

To je zato ker nimajo zaposlitve. Doma in uradne. Ker imajo taki ljudje (domaci in tisti priseljeni, ne samo eni) nizko inteligenco se pac ne ukvarjajo z drugim kot s prevoznimi sredstvi in kaksnim sportom ter komentiranjem aktualnih dogodkov. Kar pac ne zahteva IQ visji od 72. Abstraktno misljenje je popolnoma odsotno pri takih osebkih.

Potem je tudi problem ko s kaksnimi (light) ilegalnimi fintami dobijo nekaj denarja, na primer kraja, blago izsiljevanje ali pa preprodaja droge in ukradene robe in tako jim za silo ni treba niti delat, vsaj dokler se ne mislijo porocit in na grozo vseh razmnozevat svoje zavozene gene.

Da ne govorim o tem koliko casa taki nepotrebni ljudje zapravijo policiji in ostalim. Enostavno drzba nima nic koristi od njih, zato bi bilo boljse ce bi se zadeve lotili sistematicno in jih nekje zaposlili ter umaknili od normalnih ljudi. Arbeit Macht Frei.

Ja, glede tvojega problema - lahko se pogovoris z njimi in sklenes premirje (to se da in celo frendi lahko ratate), lahko naredis en fight in morda boste frendi ali pa se poklali, lahko jih prides prebutat s tvojimi frendi, lahko pa gres na policijo ampak takoj ne bodo ukrepali, ker imajo prevec tega vsak dan.

uporcek ::

Ej a so bli to čefurji? K ponavat so taki glih oni 1 iziva pol ji pa ene 10 čefurjov pride k sam se pa neupa tepst! Kr se pa tiuče teh cmrkovcov 2 -3 razred ma vrat bi mu zlomu gunmu starejšmu k je biv zravn pa tut! >:D

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Matek ()

hlodek ::

Stare zgodbe se ponavljajo, vidim da se od mojih osnovnosolskih let ni nic spremenilo:)

Tud cez to je treba it, da se naucimo postavit za sebe. Na policijo seveda it in tud ko vam grozijo vmes stokrat povedat, da bos sel na policijo ce se te dotaknejo in podobne.
Ce jih boste tepl ali ne se sami odlocte. Ne pa pozabit, da tud ko dobis udarec, se lahko se vedno zacnes dret na vse pretege kot da se ti gre za zivljenje, takrat te skoraj vedno spustijo, ker so prevec sokirani.

Zlato pravilo, ki sem se ga zaradi raznih capcev je sledece:
NIKOLI se ne ustrasit
Nikoli, nikakor, pod nobenim pogojem. Naucit se mors, da je taksen strah le adrenalin in naucit se mors skrit strah pred njimi, kolikor pokazes da si presran bodo samo se bolj silili v tebe.

Je tud tko, da se da skor cisto vse zmenit in ko mas veckrat opravka z njimi in zeljo, da resis te probleme, jih zacnes vsaj delno razumet in se bos tud cist drugace menu z njimi, tak da jo bos potem vedno varno odnesu. Tud oni so ljudje in ce jim iskreno pojamras, da res rabis kar ti je ostal denarja, ti ga ne bojo kr tko vzel. Vedno je pa pametno met velike denarca v bolj skritih zepih in par sto tolarjev v sprednjih, da jim lahko pokazes kot da res nimas vec kot tisti drobiz.

To je bila defenzivna varianta, recimo da ze lep cas zagovarjam pacifizem:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hlodek ()

Stampl ::

ja kdo te je pa izseljeval? cefurji sigurnu jao...
kaj bos pa naredu druzga kuker sel na policijo ali pa mel sabo ene 20 frendov k njih ne bo nc mn na kupi ce jih boste hotel zgenka z bulerji al pa kakimi pripomocki^^>:D

Doman ::

Bom kar pozabu:'( . Če noben ne gre pol jaz tud nebom šel...Moji starši so mi rekli da naj se sam odločim, svetovali pa so mi prijavo.

djgigo ::

V NG že dolgo časa mislijo brici naredit malo miru, tako da bodo zbrali klapo in šla malo nabit te čefurčke in jim pokazali, da se ji za zajebavat z nami.

Doman ::

Sej oni meni niso nič naredili (malo strahu, ampak bom že preživel:)))
Poglavitni razlog za odprtje te teme je, ker mi je žal sošolca, ki je samo pomagati hotel prijatelju iz težav, ter še batine dobil zaradi tega. Brez besed sem ostal.

eaglexp ::

to je tud res useeno jst bi ti svetoval prijavo!
pa to po gorici res preveč teh čapcev hodi naokoli, pa neki izzivajo. To ni dobro za zdravje:)

Antares22 ::

Do najbližje policijske postaje ali pa poklicat 113 in povedat kaj se je zgodilo in podati ustno ovadbo oziroma predlog za pregon !!! Verjemi, da ne bo več problemov !!!!!
Everything he touches turns to gold....

Doman ::

Sem razmišljal in prišel do zaključka!
Najbolje se mi zdi, da v tem momentu 0 ne naredim/o. Ko se to ponovi(upam da ne) se odstranim iz skupine, pokličem 113 ter čakam da pridejo policaji. Ko bi prišli bi pa.....upam da se zgodi to kar mislim:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lažna izjava na policiji

Oddelek: Na cesti
357365 (943) St235
»

Uničen avto, uničen ponos (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11630780 (25844) Dami
»

Izsiljevanje v šoli. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16015014 (8118) poweroff

zakaj?????? ["kako se branit proti nasilnimi ljudmi"] (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14614465 (11391) OmegaBlue
»

PRETEPI IN NAPADI!!!

Oddelek: Loža
361691 (1238) Medved

Več podobnih tem