» »

Kako hitro onesposobiti človeka

Kako hitro onesposobiti človeka

1
2
3

Karen ::

Praksa: mednožje, nos.
Še boljša praksa: http://www.samuraj-klub.si/
Ampak ko nekaj časa treniraš dobiš na samozavesti (trenutno si prestrašen piščanček ki bo napadel iz strahu (in tudi pokasiral svoje, ker o napadu nimaš pojma)) - ponavadi v praksi nikoli ni treba uporabit sile. Sam recimo v zadnjih 16 letih kar se bavim s tovrstnim športom nikoli nisem na ulici potreboval veščin, pa sem bil v tistih težavnih letih veliko zunaj. Resno ti svetujem kako etično borilno veščino - ne gre samo za fizične veščine, ampak dobiš na samozavesti tudi v glavi, potem gre pa brez fizične sile.

Dejavu01 ::

resno hvala za odgovore!! mogoče kdo bi vedu za kko strelivo ki ne bi ubil ampak sam onesposoblo? sam na daljavo da bi ga lah, da nebi trebal hodt blizu?

BigWhale ::

resno hvala za odgovore!! mogoče kdo bi vedu za kko strelivo ki ne bi ubil ampak sam onesposoblo? sam na daljavo da bi ga lah, da nebi trebal hodt blizu?


Phaser das na STUN namesto na KILL.

Karen ::

resno hvala za odgovore!! mogoče kdo bi vedu za kko strelivo ki ne bi ubil ampak sam onesposoblo? sam na daljavo da bi ga lah, da nebi trebal hodt blizu?

Lej sinko, da te mal rezsvetlim: "Sliobran je tista sila, ki je nujno potrebna, da se od sebe odvrne istočasen protipraven napad".
Če boš streljal na daleč, si zadel definicijo "sile", nujne potrebnosti ne boš dokazal, hkrati pa tudi ne istočasnosti ker bo daleč in protipravnosti, ker te na daleč ne bo napadel. Beri sedel boš 100% zaradi povzročitve splošne nevarnosti, pa zaradi poskusa umora (ok, boš dokazal da to ni mogoče, se pravi povzročitve hude telesne poškodbe - kar pa lahko dokažejo ker lahko poškodbo zadaš npr. v oko in oslepi). Pa upam da te jaz dobim v roke da ne bo pogojna, ampak da boš dejansko odsedel, pa da dobiš enga kul cimra v sobo za analno zabavo:-). Skratka moj nasvet: moderator naj zaklene temo ker avtor spodbuja k nasilju, avtorju pa pregovor: Boljš z biciklom na babe k z mercedesom v službo. Dej pejt rajš babe preganjat, bo več učinka tudi če ne bo nobenega (aja, pa s fračami moraš bit nežen če še nisi pogruntal).

Mehmed ::



Phaser das na STUN namesto na KILL.

Bvahaha

Drugace lahko zacnes trenirat nekaj, samo ne pricakuj prevec v kratkem casu.
Orozje pa odmisli. Ne toliko zaradi zakonov, pac delujes tak, da bi te verjetno zabodli s tvojim nozem.
Lahko si das 10 ostrih piercingov po glavi, da se nekdo poreze. Mogoce jih to odvrne.

Tako ali drugace pa bodi bolj natancen. Ce te muci morebiten napad v temni ulici, se jim pac izogibaj. Ce imas pa z nekom v svoji okolici tezave pa jih lahko pricakujes redno, potem povej tako.

Dejavu01 ::

prosim če za posledice prepustite meni, bom že js poskrbel, po vašem vidiku slabo al dobr, kokrkol,

edin lepo vs bi prosu če me lahko seznante s tem če je kako nadaleč strelivo ki onesposobi človeka in nepoškoduje huje ali trajno ali celo smrtno...

sam to bi rd zvedu, za posledice pa prosm dovolte men da ih prevzamem, ker ih bom jaz nosil, ne vi

Mehmed ::

Mehmed ::

Aja pa obvezno si kaj takega obleci, ce se bos sel batmana.

BigWhale ::

prosim če za posledice prepustite meni, bom že js poskrbel, po vašem vidiku slabo al dobr, kokrkol,

edin lepo vs bi prosu če me lahko seznante s tem če je kako nadaleč strelivo ki onesposobi človeka in nepoškoduje huje ali trajno ali celo smrtno...


Evo tole je idealna stvar zate! Je relativno dolg doseg. Pa zlo tezko trajno koga poskodujes, ...





sam to bi rd zvedu, za posledice pa prosm dovolte men da ih prevzamem, ker ih bom jaz nosil, ne vi


To pa na zalost ne mormo. Kaj ce bo kak slotechar zraven?

Pa se to ni nujno da je ...

"Zakaj mu je tale zajla glavo odtrgala?"
"Ja jest nevem, na slotehih so mi rekl, da s tem ne mors poskodovat trajno!"

Pol bomo mi vsi krivi za tvoje neumnosti.

jype ::

Utežno oblačilo mu oblečeš!

TOP ::

Mislim,da je to eno neumno uprašanje,ker zlato pravilo je,nikoli ne podcenuj nasprotnika.Saj ga lahko onesposobiš,to je tamanši problem.Problem bo pa nastal ko bo ta možakar zvedu,kaj si mi ti storil in bo on tebe,kje počaku.Pa še pomožnosti s kakšnimi prijatelji.:)) Potle pa boš spraševal,kaj naj naredim,ker so me nabutali.

Dejavu01 ::

Tek-Na-Dom

ej a baje obstaja kaka pištola k izvaja elektroide?

brez skrbi noben slotehovc najebu al biv kriv

a obstaja kaka pištola k sam neki sprož pa onesposob človeka?

ok vem da delam glupe poste k se marsikje začuti nesmisev, ampak lejte vroče je in nemorm mislt dost zravn

poleg tega pa komi čakm da me kateri slotehovc nasmehne k mam tako iskušno da poznate veščine koljenjanja ljudi s posmehljivimi forami hehehe, iskreno povedano

se opravičujm ker sm se delu krejzi-boja, sam pa po pravic povedan na slotechu je velik komedjantov in je to en izmed razlogov takega pisanja, poleg tega je pa uzun vroče,

se pa opravičujem če je to za večino nadležno :(

a lah unaprej povem, da zdej pa res kak resni odgovor mi date, lejte situacija je resna, v okolici se zbadam z nekaterimi uličnjaki k iščejo pozornost in spoštovanje in hočjo da sm im js večkrat žrtev... čis nč im nepisnm, ampk oni sami od sebe pridejo pa rečejo dej gnar, to sm js že doskrat doživu, in zakaj to kle postam? da mi date pomočliv odgovor, vrjetno sm pa js kriv ker sm tkole nesmiselno mazal s posti...

za na daljavo pa zato, ker lahko bi stopu korake nazaj, pa ih tudi do 3 postrelu, sej mam te sposobnosti

zdej pa res, provite razumet da je situacija resna, in da hočm da mi povete kaj je primerno za samoobrambo, kateri pripomoček... na žalost čefurjem vzbujam občutek da me lahko nadlegujejo, ker sem bil v mlajših otroških letih žrtev ogromnih dejanj, katera mislm da nism sam priklical, ali se pač nism mogu zavedat da sem, in sedaj imam te ovire v podzavesti in zto me trza nihova bližina k sm marsikej vidu...

in zto bi opravičeno od vs kot za pomoč rabu nasvet, kako RES, iz resnega vidika probate mi svetovat kaj naj imam na ulici če hodm sam, za obrambo, borilne veščine so postopajoč dosežek koristenja, nekaj kar bi lahko fizično mev takoj in uporabu...

prosm za resnejši nasvet, js se bom pa potrudu da ne delam smešne slike iz sebe

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

outsider ::

Prosi oceta, ce te pospremi v solo in iz sole.

Dejavu01 ::

outsider, nimam staršev ;) [ :( ] večina vas je življensko razvajenih, zto mormo tud od vs poslušat blebetanja... dokler mormo dolgoročno premagovat svoje ovire v živlenju (vas ne krivim, ker tega itk nemorte prepoznt, sam ns je pa sram govort o tem, jbg mogoče mormo mi kdaj povedat mogoče smo vseen sami krivi, nč nepravm)

prosm če mi lah kdo kej svetuje za resno samoobrambo v primeru napada in ogroženosti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

jype ::

Dejavu01> Tek-Na-Dom

To jaz treniram in se obnese odlično.

jeti51 ::

Grappling (kakšen jui-jitsu) odsvetujem ker v praksi enostavno nisi dovolj hiter da bi izvajal take naučene prijeme, in deluje samo če se ti nasprotnik pusti prijeti


Je pa res, da moraš biti močnejši od napadalca, ker mu drugače v realni situaciji enostavno ne boš mogel naredit ključa.


Pa sta vidva že kdaj resno trenirala grappling? (ni mišljeno provokativno) Ker iz citiranega bi sklepal, da ne. Grappling pač ni samo jalovo poskušanje, da bi pa v borbi nekako le ujel naprotnikovo roko ter mu naredil ključ, popolnoma jasno je, da je to brez kooperativnega nasprotnika zelo težko izvesti. Zakaj mu ne bi recimo tam na prvem posnetku enostavno "vzel hrbet" in ga spravil na tla tako, da potem pristaneta v zate ugodni poziciji, od tam pa potem naprej? Poleg tega prav tako ne drži, da moraš za uspešen grappling biti močnejši od nasprotnika, saj bi v tem primeru najboljši grapplerji bili kakšni dvigovalci uteži.

Bistvo je, da s tehniko dosežeš takšne položaje, v katerih lahko z relativno veliko manj moči obvladaš nasprotnika (npr. fizikalni princip vzvoda), iščeš položaje, v katerih se s svojimi nogami boriš proti njegovim rokam (noge so namreč mnogo močnejše od rok), oziroma položaje, v katerih določenih delov telesa nasprotnik sploh ne more efektivno uporabljati, tako da je tam njegova fizična premoč nevtralizirana itd.
Izkušen grappler lahko zelo hitro podjarmi težjega in močnejšega, a netreniranega nasprotnika.

----

Glede na to, da se večina pretepov hitro preseli na tla, je še kako pomembno, da da nekdo za samoobrambo pozna tudi tehnike v tej fazi borbe (in teh učinkovitih tehnik je mnogo mnogo več, kot si nepoznavalec predstavlja). Če namreč znaš samo dobro brcati in udarjati, si na tleh kot riba na suhem. Po drugi strani pa se je tudi nesmiselno zanašati izključno na grappling (drugi youtube link), zakaj neki bi se umetno omejeval samo na en aspekt borbe? Malo udarcev, brc, potem pa se mu v primernem trenutku, ko nasprotnik to manj pričakuje, zakadiš pod noge in ga spraviš na tla.


Kar se pa tiče začetnega vprašanja - daleč daleč najbolje se je pretepu izogniti. Če pri tem trpi ego, je to problem, ki ga je treba razčistiti v glavi, nobena borilna tehnika tu ne bo pomagala. Če pa že RES ni izhoda, pa je najbolj enostavno in učinkovito nasprotnika presenetiti npr. s kakšnim dobro merjenim kolenom v prašnike, potem pa zbežati. Za backup (če se že znajdeš na tleh) pa imaš jiu-jitsu tehinke, ampak tudi z njimi se ti proti več kot enemu nasprotniku ne piše dobro. In se spet vrnemo na začetek, kjer smo ugotovili, da se je pretepu najbolje enostavno izogniti. In to ni še zdaleč nobena sramota, ampak zdrava pamet, če pa za kakšne prepotentne komaj odrasle mladiče to ni sprejemljiva opcija, je pa to njihov problem. Se bodo sčasoma že naučili, ko jih bodo zaradi tega nekajkrat konkretno fasali.

Mehmed ::

Ok, cist resno, ce te ropajo, klici policijo.
Pistole odmisli. Elektrosoker lahko dobis, samo ne tak, kot ga gledas v ameriskih filmih. Ne bos stresal z par metrov ampak neposredne blizine. Enega po enega. Ucinek bo pa tak, da jih dolgorocno ne bos ne poskodoval ne spametoval, samo razjezil.
S celo ulico se pa tudi ne mores sam bosti.

Mipe ::

Če razmišljaš o nasilju, boš v vsakem primeru slabo končal. Glavo v roke, človek - zaradi takih kot si ti obstaja nasilje na ulicah, ker se ne znaš brzdat. Če se tip ne zna brzdat, je to njegov problem, ne tvoj; če te napade, imaš povod za prijavo na policiji. Samo dokaze zberi, vedno imej verodostojne priče, gibaj se pred stavbami, kjer so varnostne kamere.

Ampak spomni se dobrega starega rekla:
"Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade."

innerspace ::

jype>Utežno oblačilo mu oblečeš!

:))

innerspace ::

Dejavu...ce te mucijo ljudje v ulici, se preseli, bo najboljse.
Obstaja moznost, da jih bo vedno vec...

Mehmed ::

Eh, avtor je zajebal, ker je zadevo razlozil sele na koncu. Pa se to ne dovolj.

Za nakljucen napad nekje v mestu je dovolj solzilec ali pa te nasveti, kako se za silo ubranit, zbezat itd.

Ce je pa problem v domacem okolju, ce se ti to dogaja vsak dan pred bajto recimo, potem ti te kratkorocne resitve delajo vec skode kot koristi. Vsak dan pac ne mores stresti nekoga pa teci domov.

Bolj kot bos natancen, lazje ti bo kdo svetoval.

bluefish ::

Če se ti to dogaja nenehno, potem boš z omenjenimi sredstvi le stežka kaj dosegel. Kvečjemu se bodo še v večjem številu zaganjali vate.

Louro ::

Pa nehajte ze s predlogi, naj bezi. Z 20-kilskim brezrokavnikom in 40-kilskimi kratkimi hlacami ne more sprintat.

BigWhale ::

Tek-Na-Dom

ej a baje obstaja kaka pištola k izvaja elektroide?


elektroide? Ziher! Ce pa se ne, jo bojo pa kmal pogruntal!


brez skrbi noben slotehovc najebu al biv kriv


Kako pa to ves? Jest recimo ne nosim majice Slo-Tech Troll™, kako bos potem preprican, da nisi na meni izvedel _elektroidov_



a obstaja kaka pištola k sam neki sprož pa onesposob človeka?


Ja. Veterinarji in lovci jih redno uporabljajo!


ok vem da delam glupe poste k se marsikje začuti nesmisev,


Delas?


ampak lejte vroče je in nemorm mislt dost zravn


Meni se cedalje bolj zdi, da ni to sam od vrocine. Verjetno bo genetika!


poleg tega pa komi čakm da me kateri slotehovc nasmehne k mam tako iskušno da poznate veščine koljenjanja ljudi s posmehljivimi forami hehehe, iskreno povedano


V tem smo pa neprecenljivi! Sem te nasmehnil?


se opravičujm ker sm se delu krejzi-boja, sam pa po pravic povedan na slotechu je velik komedjantov in je to en izmed razlogov takega pisanja, poleg tega je pa uzun vroče,


Spet vrocina, a? Pr nas je ze dvakrat dezval. In k na dezju tkole stojis in delas neki, te kr mal zazebe. Probi!


se pa opravičujem če je to za večino nadležno :(


Ma v bistvu je zabavno! :)

T-h-o-r ::

ampak s heavy oblačili bo naredil bolj močan udarec 8-)


and now i will use troll spray on you

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Pyr0Beast ::

Pravijo da je smrad najboljša obramba :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

amigo_no1 ::

grappling = gre za to da skušaš nekoga obvladati, kontrolirati, da se obnaša v tvojih rokah/nogah kot lutkar lutko na vrvici

V RL te bo ulični pretepač 3x nekam fino mahnil medtem ko boš ti čakal na primerno priložnost da ga "ustrezno zagrabiš" (v parih sekundah bo vsega konec) (če ga ne boš ti prej ali nahnil ali blokiral/preusmeril udarce) in te bo posledično **zelo hitro*** minilo vsakršno obvladovanje nasprotnika (grappling)..

To ni športni dvoboj z nekimi pravili!! ampak gre za "no rules are rules"


Še slabše kot biti nesamozavesten je imeli fake samozavest, ko v realni situaciji spoznaš da stvari ne potekajo tako kot "naj bi"...

eno je teorija, drugo praksa


@Dejavu01
odpraviti moraš vzroke ne posledic
Še vedno te daje preteklost oz neprijetni dogodki iz nje, predlagal bi ti dobrega psihologa/psihiatra da to skupaj odpravita.
Primer: greš ti mimo teh tipov, postaneš ves na trnih/živčen ,
grem jaz mimo relax z glavo pokonci in se nič ne zgodi.. tako kot se eni bojijo zaprtih prostorov, pajkov,vode whatever je pri tebi pač nekaj drugega.. in ta strah kot si lepo ugorovil "uskladiščen" v tvoji podzavesti, sam ga boš zelo težko odpravil..

strah privlači strah

Zgodovina sprememb…

boogie_xlr ::

http://www.taser.com tukaj boš našel nekaj zase...

krneki0001 ::

Hitro in učinkovito podreš človeka, če ga močno brcneš s strani v koleno ali naravnost v golen. Poanta je v tem, da človek zadet v ta dva dela vedno klecne in nima več dovolj opore in ga potem samo odrineš in pade na tla. S tem si pridobiš dovolj prednosti, da se uspešno umakneš.

Okapi ::

Če razmišljaš o nasilju, boš v vsakem primeru slabo končal.

Dejansko. Ker če nimaš močnih prijateljev, ti noben trening borilnih veščin ne bo pomagal. Vsak ulični nasilnež ima namreč močne prijatelje, proti vsem pa ne moreš, če nisi Bruce Lee ali Chuck Norris.

Če imaš močne prijatelje, pa itak nimaš problemov, te bodo že branili.

Tako da trening borilnih veščin je koristen le, da te ne bo preveč strah po mestu hoditi ponoči, pomagal pa v resnici ne bo nič. Me prav zanima recimo, koliko ženskam so tečaji karateja in podobnih zadev res kdaj prav prišli, proti posiljevalcu ali roparju.

O.

Dejavu01 ::

BigWhale: aha, lej glede na to da smo itak anonimni na netu, ns BO*I KU*A*, kaki izpadamo, ker je ANONIMNO, halo? pač stranski cilj je, da se lah smejimo is tega, čeprov je to na naš (anonimen) račun...

vrjamm da zgleda glupo k pišm na tak način, sam sm ti povedu da je zajbancija, pa naj bo na moj račun BOLI ME, anonimni smo


kdo se pa na netu iskreno predstavlja dej lepo te prosm velikikit, pol boš pa še po presojenju, ko neka anonimna oseba na netu ki se spiše za 15 min, da je zato udarla GENETIKA! mah ej dej mal počekiri svoje gene hahahaha XD

raj svojo "velepamet" včasih izberi opcijo velemute




Am, sm slišu da če človka do neke mere udarš tam pod kostjo od lobanje lahko zgubi spomin za dalši čas, je to res? je tuki kaka ahilova peta, koristna za posledice "folka"?

a sm kej prekršu pravila sloteha? se opravičujm bom popravu karkol, upam da ni delanje komedij na napačen način prepovedan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

Dejavu01 ::

ampak s heavy oblačili bo naredil bolj močan udarec 8-)


Spoštovanje!


itak stari, heavy obleke bom btw nosu na začetku pod 1 uro na dan, in stopnevov usak mesec po mal več, MAL, se pravi uro pa pov itd nasledn mesc 2 uri pa še mal in tko, nč ne bo na hitr šlo... kar se tiče tega...

ker pa moji prjatli nažalost se izogibajo nasilnim situacijam, bi pa kle mislm da lah obstajala neka pot, štekate?

se pravi, meti neko strelivo sam za obrambo za od dalč, daleč... zamislte si da me napadajo ene 5 mrg, in js tečm ful hitr (sm zlo dobr v tekanju, ampak ker bi šli oni za mano bi jim rad kaj spustil od uzadi, s svojim pripomočkom...)

a je kaka taka vrjanta? kaka dimna stvar, k res zadim al pa kej? kaj ta taser nardi? k ustreliš?

neki kar bi lah sam stopu nazaj, pa nahitr po 5 ludi postrelu, za stabilnost tega, bi se pa pač natreniral s tistim pripomočkom,

Torej, izbrati en ciljni samoobrambni pripomočk s pogoji, da:

lah usaj malo dlje je sprožljivo, je hitro iztreljivo glede na število drugih, (za korake nazaj ne skrbite, sem hiter), za sposobnost uporabe orožja se bom že naučil... se pravi izbrat en ciljni obrambni pripomočk, k lah delaš na tem da ga čimbolj stabilno uporablaš, se prav treniraš z njim,

npr spomnte se unga azijca k je u ameriki pobov 30 sošolcev nahitro! noben ni mogu pobegnt, pred nosom jim je stov!

se prav neko strelivo k nebi ubil, a obstaja poleg tega še kaka kemična fora k mu lah kej podtaknš da mu prepreči spomin? se pravi ko bi ga unesposobu, bi ga poknu tam pod lobanjo uzad in baje da se pol nč nespomni, to mi je dans en kolega reku da je priča enmu kolegu k se res pol ni nč spomnu k so se neki zabaval...

ker pripomočk?

probite me sam primerjat ud cheung sui-ja (azijc iz amerike k je ubil 30 sošolcev), da bi za razliko js od nega, da nebi ubiv, temmanj "onesposobil" tako ali podobno število ljudi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

Meizu ::

Če ti fantje delajo probleme ti ostane samo ena in sicer zanimiva zadeva. Kupi originalni policijski solzivec, z dometom 5m, ali več, ter zelo močno mešanico. Verjemi, sem izkusil to na lastni koži (ne, ni bil policaj, hehe). In verjemi, da ko te to zadene v oči, si končal za vsaj kakšno uro ali več.

Zgodilo se mi je pa tole tako, da je enkrat en moj prijatelj imel original policijski solzivec. Pride v takšni majhni flaški, pod visokim pritiskom, perfekten za pod majico. Neopazen. No uglavnem. Hotel sm to sprobat, koliko daleč špricne. Problem je bil, da je pihal veter, jst sm pa brezglavo špricnu ravno proti vetru. Del (ampak res delček, bognedaj, da bi mi vsa tista tekočina prišla v stik s kožo/očmi) te tekočine se je obrnil nazaj k meni in me popršil po obrazu. Pol ure sm si spiral oči, ki so me pekle kot sam satan. Resno mislim, proti tistem solzivcu, ga ni junaka, ki bi se obdržal na nogah, ter te napadel nazaj. Če tisto nabaviš, si zmagal. Ne stane dosti btw.

Druga opcija je, pa da se greš obrit in greš trenirat v Šaolinski tempelj k menihom in sicer Kung Fu. Meni osebno najbolj strupena borilna tehnika, ki obstaja. Baje znajo najbolj izkušeni Šaolinski menihi Kung Fuja z enim dobro umerjenim udarcem zaustaviti delovanje srca. Poleg tega so hitri ko sam hudič. Nekoč sem o tem že razlagal, saj sem jih imel priliko videt v živo.

Dejavu01 ::

tenx meizu, ke bi lah dubiv tak solzivc?

pa še to, kaj pa če bodo pametnakovič začeli kaka očala nesti za to, da prikrijejo uči? tut podrobneje treba mislit...
je mogoče kej kar hitr zadimi?

vseeno me zanima ta tvoj solzivc, kje ga dobim? pa dej še kej svetuj za v primeru da ma napadalc učala?

ma še kdo predlog kako se zaščitt u faco? k utežna oblačila bodo pomoje odporna marsičem (neprčakujm preveč, saj usaka energija pusti posledico, tudi večjo)

iskreno resno hvala ker mi pomagate priti do odgovora!!

se da u šaolina pridt dobesedno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

Okapi ::

z enim dobro umerjenim udarcem zaustaviti delovanje srca.

In to trem hkrati:P

O.

Dejavu01 ::

use te teme mi izhajajo is tega da mam slabe iskušne v domači okolici in zunanji, glede na to da sem odraščal bres staršev, je bilo ogromno periode oz dobe, ko je bila oskrba vzgoje odsotna in sem to prenašal na mnogo ljudi, na žalost zavedat se nism mogu, in mam še danes pri 19ih težave z mnogimi, hvala bogu so tam tudi ne taki, sam te nimajo moči da ti pomagajo u takih situacijah, js sm pa sit tega da se mi dogaja in hočm zaščitt svoje počutje iz podzavesti...

res upam da me boste ucilili z odgovorom...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

Meizu ::

Hehe, tisto za Šaolina sm se hecal, najbrž moraš biti njihovih korenin. Kaj pa vem no, mogoče se pa le da ;)

http://www.najoglasi.com/detail.php?sit...

Eko, tukaj lahko kupiš solzivec, ki naj bi bil visoke kvalitete 40ml za 4€
pa nekaj.

Dražljivec @ Wikipedia

Tu imaš vse o solzivcih in njegovih sorodnih alternativah. Moraš se zavedati, da tudi s solzivcem lahko povzročiš resne poškodbe (seveda če te prej določen osebek napade, se ne sekiraj), za legalno uporabo vsaj splošno dovoljenih solzivcev pa moraš imeti 18 let ali več.

Edit: Popravki

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Meizu ::

z enim dobro umerjenim udarcem zaustaviti delovanje srca.

In to trem hkrati:P

O.


Resno mislim, težko je verjet, ampak glede na to, česa so vse sposobni bi jim kar verjel ja. Sicer sem pa to zasledil v dokumentarcu o teh Šaolinih na National Geographic channelu kakšno leto, dve nazaj.

Dejavu01 ::

spoštovanje Meizu, a mi lahko pol prosm še svetujš v situaciji ko bo očala mel na sebi? ta solzivc daleč nese? kaj nardim da ma očala?

pa a obstaja kaka metoda da mu uškudujš spomin, kje je tista centrala sprejemanja informacij v možganihm, kje tist del, (nebi preveč udaril) iz doživljanja, zanima me kje so tista odprta vrata v podzavest k dogodki grejo, da jih zaprem, predn grejo v tisto sobo... aje to baje pod lobanjo, bo kdo potrdiv kej če ve?

dejte res usako vrsto obrambe na daljavo svetvt, zrt mene če je tut neznosen smrad, dim, elektrika, paraliziranje, sam naj bo na daleč, da bom lahko nazaj teku pa jih velik strelu... meizu mi npr reku za sprej, sam tuki ko bo očala lah mev tip, kaj bom js pol? a je kej res tko u usakm prmeru unesposoblajoče...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

Meizu ::

Po glavi ravno ne bi tolkel, če nočeš trajno poškodovati nekoga. Igranje z možgani človeka ni bilo in tudi ne bo nikoli varno, zato ti tole močno odsvetujem.

Torej, kot si verjetno opazil v opisu solzivca, vpliva tudi na dihalne poti. Če ima že oči nekako zaščitene imaš še vedno skoraj tri četrtine ostalih simptomov, ki so ravno tako boleči in ti preprečijo normalno delovanje za tisti čas. Četudi ima očala, bo tekočina prišla v stik z očmi, saj se del tekočine razprši in tisti majhni delčki tekočine pridejo skozi reže očal. AFAIK če ravno nimaš nekih ultratesnilnih plavalskih očal ali plinske maske, se IMO nimaš kaj sekirat, saj ga bo gotovo onesposobilo. Če pa že nekako teče proti tebi, se bo itak nonstop sklanjal in sopihal, saj ga bo dušilo, takrat mu pa sam eno brco v njegovo "moškost" prilimaj ali pa kam drugam in si zmagal. S solzivcem se nimaš kaj sekirat. Folk (še posebej če se nate spravi bolj manjše število) ti ob neprimerni zaščiti ne bo moglo nič.

Dejavu01 ::

ok, prevzamm tvoj nasvet Meizu kot do zdaj najbolj koristn, povej mi še, a je ta link k si ti dov direkt policijski solzivc? al je kaj manj sposobn? a daljava sprejanja je dost dolga? a ga bo hitr zmankal, v kovkem cajtu ti menš? tenx stari, teh se bom pa nakupu, a sam ta sprej priporočaš kot celotno obrambo?

a obstaja kaka taka metoda k mu spomin zbrišš pa četudi je lah to za nevm ker kratk cajt? sam tok da bi se mogoče posledic branu, ki bi izviral iz negovega zavedanja kaj sm mu naredu? npr ko je onesposoblen da mu kko raztopino daš al karkol, in potem se on nespomne več...

kaj pravš?

Okapi ::

a obstaja kaka taka metoda k mu spomin zbrišš

Ne obstaja. Lahko si 100%, da ko ga boš pošprical, si bo to zelo dobro zapomnil, te naslednjič počakal za kakšnim vogalom in razbil ko gajbo.

O.

Meizu ::

a obstaja kaka taka metoda k mu spomin zbrišš

Ne obstaja. Lahko si 100%, da ko ga boš pošprical, si bo to zelo dobro zapomnil, te naslednjič počakal za kakšnim vogalom in razbil ko gajbo.

O.



Niti ne. Če si bo zapomnil tudi kako boleč zna biti solzivec, ti ne bo ravno prihajal pred ksiht, da ga boš vedno znova namočil ;)

Okapi ::

Jaz se ne bi na to zanašal. Ob spominu na solzivec bo samo še bolj besen in hujše batine bodo padale.

O.

svecka ::

Mah teli nasvteti in vse ostalo je kurac...večina napadalcev je strahotepcev in vedno udarijo odzadaj v glavo...tak da ti nobeno čudo od tehnike ne pomaga, ker nimaš oči na hrbtu. Potem pa padeš na tla in si gotov. Tako je žal v življenju...to niso filmi.

BigWhale ::

a obstaja kaka taka metoda k mu spomin zbrišš pa četudi je lah to za nevm ker kratk cajt? sam tok da bi se mogoče posledic branu, ki bi izviral iz negovega zavedanja kaj sm mu naredu? npr ko je onesposoblen da mu kko raztopino daš al karkol, in potem se on nespomne več...

kaj pravš?


Ej, kolk si ti star?!

BigWhale ::

večina napadalcev je strahotepcev in vedno udarijo odzadaj v glavo...


Strahopetcev? Ce napadas od zadaj je to tvoja takticna prednost. :>

Dejavu01 ::

svecka, sej se blizina tud zacut pa marsikej se zacut od sile okol tebe, sam mors znt nadzorovt silo okol sebe. vsaka stvar ma svojo energijo in ti jo mors prepoznt in ze sam prek te emocije se lah upraviceno razgledas (znt hitr pregledat) in isti cajt k misls kej pogledat, se še hitrej umaknš, po mojm mnenju če te doleti sumliv občutk morš isti cajt ful naprej it pa se od tm obrnt da vidš ka bi lah blo uzad in za usakim vogalom in tko, drgac pa ob takih primerih sam res hitr ene par korakov razdalje narest da si oddaljenost nardis od napadalca, cimprej, sam je bol manj vrjetno, napadalc te lah svetlobno hitr napade

pa na vogale primerno zavijat itd

ok recmo solzivc, škoda k znajo use ud tehnologije narest, kšn tak merilnik sile vate k gre da bi kk alarm naredu, nevm če so kej razmišlal, sam stoposto se bi dal kej, pol pa bi sam kot reflex spustil eno silo, jaja fantazije ja...

dobr bom js kot bolše kot nula mev ta sovzivc, js mislm da je to dobr način, drgač bom pa še razmislu o kaki teleskopski palci al pa inekciji za iglo...

ker ko je pa igla ubodena vate, si pa totaln paralizeran in v slabi zavesti, če že si...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejavu01 ()

imagodei ::

Tek-Na-Dom

ej a baje obstaja kaka pištola k izvaja elektroide?

brez skrbi noben slotehovc najebu al biv kriv

a obstaja kaka pištola k sam neki sprož pa onesposob človeka?

ok vem da delam glupe poste k se marsikje začuti nesmisev, ampak lejte vroče je in nemorm mislt dost zravn

poleg tega pa komi čakm da me kateri slotehovc nasmehne k mam tako iskušno da poznate veščine koljenjanja ljudi s posmehljivimi forami hehehe, iskreno povedano

se opravičujm ker sm se delu krejzi-boja, sam pa po pravic povedan na slotechu je velik komedjantov in je to en izmed razlogov takega pisanja, poleg tega je pa uzun vroče,

se pa opravičujem če je to za večino nadležno :(

a lah unaprej povem, da zdej pa res kak resni odgovor mi date, lejte situacija je resna, v okolici se zbadam z nekaterimi uličnjaki k iščejo pozornost in spoštovanje in hočjo da sm im js večkrat žrtev... čis nč im nepisnm, ampk oni sami od sebe pridejo pa rečejo dej gnar, to sm js že doskrat doživu, in zakaj to kle postam? da mi date pomočliv odgovor, vrjetno sm pa js kriv ker sm tkole nesmiselno mazal s posti...

za na daljavo pa zato, ker lahko bi stopu korake nazaj, pa ih tudi do 3 postrelu, sej mam te sposobnosti

zdej pa res, provite razumet da je situacija resna, in da hočm da mi povete kaj je primerno za samoobrambo, kateri pripomoček... na žalost čefurjem vzbujam občutek da me lahko nadlegujejo, ker sem bil v mlajših otroških letih žrtev ogromnih dejanj, katera mislm da nism sam priklical, ali se pač nism mogu zavedat da sem, in sedaj imam te ovire v podzavesti in zto me trza nihova bližina k sm marsikej vidu...

in zto bi opravičeno od vs kot za pomoč rabu nasvet, kako RES, iz resnega vidika probate mi svetovat kaj naj imam na ulici če hodm sam, za obrambo, borilne veščine so postopajoč dosežek koristenja, nekaj kar bi lahko fizično mev takoj in uporabu...

prosm za resnejši nasvet, js se bom pa potrudu da ne delam smešne slike iz sebe

:)


Lej, če te izsiljujejo, pojdi na policijo. Morda lahko kak napad posnameš tudi z mobitelom, magari če ga imaš v žepu - vedno lahko rečeš, da se ti je snemanje prižgalo ponevedoma.

Z orožjem ga pa ne srat, ker se lahko ustreliš v nogo. Dobesedno in v prenesenem pomenu.
- Hoc est qui sumus -

T-h-o-r ::

the five point palm exploding heart technique
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Borilne veščine specialnih enot (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
7013350 (10880) Andrej14

Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26151637 (46339) bluefish
»

Kali - filipinska borilna veščina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516452 (11395) imagodei
»

Elektrošoker (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9213565 (8295) imagodei
»

Samoobramba (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
839740 (7236) Daliborg

Več podobnih tem