» »

wlan problem

wlan problem

gregor- ::

sem uporabnik siol adsl, 1Mbit paket ter siol TV.

imam 3 računalnike, od tega je en fiksen, ostala dva pa sta notesnika (prenosnika)

iz telekom škatlice gre kabel najprej v switcher, od tam ven gre en kabel naprej na SIOLTV sprejemnik, drug kabel pa v adsl router, prek katerega tudi tiskam in uporabljam druge mrežne storitve (interni prenosi datotek).

včeraj sem kupil od asusa wlan router, ki ima tudi 4LAN izhode.

priklopil sem kabel iz switcherja na WAN vhod wlan routerja, stabilni računalnik na LAN1 vhod, na enemu notebooku sem vzpostavil brezžično povezavo.

notebook je povsem v redu zaznal mrežo, ter se nanjo priklopil (64bit security)

in problem:
ko na notebooku hočem prek mreže natisniti kaj, mi router prekine adsl povezavo ter se "resetira", na stabilnem računalniku napiše network cable unpluged, 3sek kasneje pa že netw.cable is now connected.
enako se naredi, ko zaženem odjem pošte!

ob tem se za hip tudi "pokvari" slika na TV, kot da bi bilo premalo hitrosti oziroma ozko grlo.

kaj je lahko narobe??

koliko bi mi kdo od mogoče vas zaračunal, pa da meni, laiku, uredi to wlan mrežo na teh treh računalnikih? sem iz ljubljane, trnovo!

hvala in l.p.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569729 (6558) c23po
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544097 (19637) imallears
»

Wireless router canyon cn-wf514

257309 (5314) jancus
»

Homenetwork

333472 (2748) MrStein
»

razdeljen ADSL