» »

Koliko so krivi počasni vozniki?

Koliko so krivi počasni vozniki?

Temo vidijo: vsi
««
43 / 81
»»

jype ::

Gray_Warden> aham. ti pa seveda nisi?

Ne, jaz pa nisem. Ne le, da nisem nikdar odvzel prednosti nikomur, še celo kadar bi moral, sem se vedno podredil šibkejšim in močnejšim. Prvim iz vljudnosti, zadnim pa zaradi svoje glave.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Utk ::

jype je izjavil:

Utk> Drugač pa tist filmček...če je res njegov, nam res ni treba poslušat njegovih pridig, če se vozimo 55 čez naselje.

Če se vozite s kolesom - ne.

Če se z avtom, potem ste okrutni serijski morilci.

Seveda. Ker se nekaj tebi ni zgodilo, je to vredu, ker ti prevoziš 10,000 km na leto. A nisi solatkota kregal zaradi take logike? Nič boljši nisi kot vsi drugi. Pač tam nekje v rangu katoliških župnikov.
Če z biciklom pobereš pešca, ga glih tako lahko ubiješ. Sicer pa ne vem kdo ti daje pravico odločat do katere poškodbe je tvoje norjenje še upravičeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Gray_Warden_ ::

nekako me spominjaš na tipičnega ljubljanskega voznika ki misli da je na cesti boljši voznik od vseh ostalih. Self-righteous varianta....

utk, se strinjam. Ko jype naredi pizdarijo na cesti ima za to pripravljeno "dobro" opravičilo, ko pa nekdo drug pa ga nima.

Self-righteousness @ Wikipedia
Self-righteousness (also called sanctimoniousness, holier-than-thou[1]) is a feeling of (usually) smug moral superiority[2] derived from a sense that one's beliefs, actions, or affiliations are of greater virtue than those of the average person.

vas ta opis kaj spominja na vedenje jypa?

vožnja jypa s kolesom po ljubljani na posnetku po prejšni strani pa tudi vse pove. Tisto ni neka varna vožnja, ko vozi med stožci in ljudmi s precej veliko hitrostjo.
There are things that go bumping the night. We are the ones who bump back.

Zgodovina sprememb…

Nobenega opravičila nimam - kar počnem, je narobe.

Kljub temu pa je bilo vse, kar sem zapisal, resnično in smiselno - v tem se očitno razlikujemo.

Utk> Ker se nekaj tebi ni zgodilo, je to vredu, ker ti prevoziš 10,000 km na leto.

Bodi tako dober kot WarpedOne, pa poišči prometno nesrečo, v kateri je kolesar ubil nekoga.

Zgodovina sprememb…

zakaj si od 8.50 vozil po cesti če imaš PRAZNO KOLESARSKO STEZO, malo prej si pa švignil med možakarjem in avtom kot kakšen superman.
zresni se in se nehaj obnašat kot svetnik, ker nisi.

Utk> Če z biciklom pobereš pešca, ga glih tako lahko ubiješ.

Ne, "glih tako" ga _izjemno težko_ ubiješ, medtem ko z motornim vozilom človeka lahko ubiješ tako zlahka, da sploh ne opaziš, da si ga [1]. Dokler tega ne razumeš, je nemogoče pričakovati, da se boš v prometu vedel ustrezno.

[1]:

jype je izjavil:

Utk> Ker se nekaj tebi ni zgodilo, je to vredu, ker ti prevoziš 10,000 km na leto.

Bodi tako dober kot WarpedOne, pa poišči prometno nesrečo, v kateri je kolesar ubil nekoga.

Tebi nisem dolžan nobenga linka. Ti si jih pa še kr nekaj. Drugač pa razbita glava ni dovolj zate? Šele ko boš ubil nekoga, boš nehal? Tipično slovensko.

s kolesom divjaš kot malo zmešan po ljubljani. če je to zate varna vožnja s kolesom......

v sloveniji kolesarji vozijo približno isto.

Zgodovina sprememb…

Utk> Ti si jih pa še kr nekaj.

Nope, si vse dobil od drugih.

Utk> Drugač pa razbita glava ni dovolj zate?

Imaš prav - je. Obljubim, da bom kupil večji starejši avto in se vsak dan z njim prehitro vozil po Ljubljanskih ulicah, nepravilno parkiral in se držal slovenskega vozniškega povprečja, ki je tako varno.

Gray_Warden> s kolesom divjaš kot malo zmešan po ljubljani. če je to zate varna vožnja s kolesom......

Vožnja s kolesom je za nekaj magnitud varnejša od vožnje z avtomobilom, tako da ja, statistično gledano je to zelo varna vožnja.

Gray_Warden> zakaj si od 8.50 vozil po cesti če imaš PRAZNO KOLESARSKO STEZO

Neizkušeno oko zlahka spregleda pešce, ki stojijo na kolesarski stezi za avtobusno postajo. No, moje oko ni tako, zato sem raje zapeljal na (prazno) cesto.

Zgodovina sprememb…

waw statistično gledano. Ne, to ni varna vožnja. Kaj tako divjaš mimo parkiranih vozil, kaj če ti nekdo odpre vrata in se ti lepo nasadiš na njih? Nič ne predvidevaš...

zanimivo da po forumu razlagaš kako varen voznik avta si, kako varno voziš kolo. dej povej, znaš vozit še letalo, da nam poveš kako varno ga voziš?

Self-righteousness @ Wikipedia
Self-righteousness (also called sanctimoniousness, holier-than-thou[1]) is a feeling of (usually) smug moral superiority[2] derived from a sense that one's beliefs, actions, or affiliations are of greater virtue than those of the average person.

jype zakaj pa ne upočasniš vožnje in voziš s prilagojeno hitrostjo? proklet self-righteous otrok.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Utk> Ti si jih pa še kr nekaj.

Nope, si vse dobil od drugih.

Nisem.

Ti pač nisi pooblaščen, da bi odločal kaj je bolj varno in kaj ne.
Pa sej ti se kr vozi, mene že ne boš poškodoval, samo nehaj pametovat, prosim.

Gray_Warden> malo prej si pa švignil med možakarjem in avtom kot kakšen superman.

Moral bi upočasniti, ja. Če bi potoval z mestnim kolesom tam itak ne bi šlo hitreje kot približno 10km/h, zaradi neustrezno izvedene kolesarske steze.

Gray_Warden> znaš vozit še letalo, da nam poveš kako varno ga voziš?

Pravzaprav ja, znam. Samostojno mi je dovoljeno pilotirati zgolj jadralna letala, a eventuelno si bom vzel čas tudi za PPL.

potem mi povej kako varno ga voziš, da se boš bolje počutil

Utk> samo nehaj pametovat, prosim.

Dokler ne pokažete, da se zavedate dejstev, ki jih tako vestno ignorirate, tvoji prošnji ne morem ustreči.

Gray_Warden> potem mi povej kako varno ga voziš, da se boš bolje počutil

Nevarna vožnja letala je, podobno kot nevarna vožnja bicikla, skoraj zagotovljen samomor, zato tega seveda ne počnem.

ja, prav imajo tisti ki pravijo da je skromnost lepa čednost.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> ja, prav imajo tisti ki pravijo da je skromnost lepa čednost.

Če to, da sem se pripravljen odpovedat varnosti in udobju avtomobila samo zato, da se vsi ostali, ki se niste, lahko vozite po malce manjši gneči, ni skromnost, potem pa res ne vem, kaj je.

Verjetno bi bilo res najbolje investirati v velik tovornjak, da bi lahko self-righteously trobil po mestu in vam paral živce v udobnem vedenju, da mi nihče nič ne more.

kaj me briga s čim se voziš po ljubljani? itak nism iz ljbuljane tko da se mi rahlo jebe kaj počneš tam.

govorim o tvojem pisanju po forumu.

jype je izjavil:

Utk> samo nehaj pametovat, prosim.

Dokler ne pokažete, da se zavedate dejstev, ki jih tako vestno ignorirate, tvoji prošnji ne morem ustreči.

Ti meni ne zaupaš, da se zavedam dejstev, jaz pa tebi še manj. Jaz tebi ne pametujem kako vozi, tako da ne rabiš niti ti meni. S svojimi ostalimi izpadi pa tudi ne kažeš neke pameti, da se bi kdo sekiral, če te ne upošteva. V nasprotju z nekaterimi drugimi iz tega foruma, s katerimi se tudi v marsičem ne strinjam.

taki ki takole mislijo da so boljši od vseh ostalih ponavadi prvi najebejo. Vedno je tako bilo in vedno bo tako. Treba je bit skromen in ne pametovat da vse veš.

Gray_Warden> Treba je bit skromen in ne pametovat da vse veš.

Ne pametujem da vse vem - dejansko pa vem veliko. Ne vidim razloga, zaradi katerega bi se moral pretvarjati, da to ni res. Da se boste ostali bolje počutili?

Utk> Ti meni ne zaupaš, da se zavedam dejstev, jaz pa tebi še manj.

Bom enkrat posnel še zakonito pot skozi Ljubljano s kolesom - traja približno 105 minut, skoraj 30% razdalje pa je treba prehoditi peš.

Vozniki avtomobilov imajo po drugi strani vse možnosti, da predpise upoštevajo - pa jih ne, posledica pa je veliko poslabšanje varnosti za vse ostale udeležence v prometu.

Pravično bi torej bilo, da bi bil motorni promet znotraj obvoznice po Ljubljani prepovedan, ker zanj ogromna večina voznikov ni usposobljena.

na podlagi česa sklepaš da veš veliko? Že samo ta izjava pove da ne veš ničesar.

Pravično bi bilo da bi se kolesarji vozili z avtobusi. bi bili varnejši. (samo očitno nimajo denarja za karto)

zunaj je sonce, grem malo kolesarit....po naravi.

lp

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> na podlagi česa sklepaš da veš veliko? Že samo ta izjava pove da ne veš ničesar.

Na podlagi tega, da vas je večina očitno zelo slabo prebrala ZVCP in še slabše premislila o vzgibih za varno oziroma nevarno vožnjo, posledicah takšne vožnje in predvsem o tem, na kakšne načine je mogoče vplivati na tiste, ki so se odločili v nasprotju z družbeno koristnim.

Gray_Warden> Pravično bi bilo da bi se kolesarji vozili z avtobusi. bi bili varnejši. (samo očitno nimajo denarja za karto)

Ja, zanje bi bilo bolj varno, če bi se vozili z avtobusi - a ker so avtobusi zaradi preostalega motornega prometa v Ljubljani praktično neuporabni, se ne.

Gray_Warden> zunaj je sonce, grem malo kolesarit....po naravi.

NE VEŠ, DA JE PREPOVEDANO!?!

Zgodovina sprememb…

ali so busi uporabni ali ne ni moj problem. Sam si se odločil da tvegaš svoje življenje z vratolomno vožnjo s kolesom po ljubljani, če se zgodi nesreča si sam kriv.

kako ti veš kaj sem jaz prebral in kaj ne? kaj te briga kaj sem jaz prebral? Kako veš o čem JAZ premišljuejm?

stari dej brigaj se zase in poskrbi da bosta ti in tvoje dekle varna v prometu, tu pa daj mir ker NISI jasnoviden in NE veš kaj ostali vemo in česa ne.

vse kar je vsem na tem forumu jasno je to da si ti: Self-righteousness (also called sanctimoniousness, holier-than-thou[1]) is a feeling of (usually) smug moral superiority[2] derived from a sense that one's beliefs, actions, or affiliations are of greater virtue than those of the average person.

saj imam za to 43 strani pogovora na tem forumu.

Zgodovina sprememb…

Glede na to kolikokrat si (baje) bil v življenjski nevarnosti na cesti, bi rekel, da ne veš kaj dost o varnosti. Jaz nisem bil še nikoli, vsaj ne v taki situaciji, da bi imel še zdaj travme. Nikoli še nisem imel gipsa, bil v bolnici ali kakorkoli poškodovan, kaj šele da bi bil kdo zaradi mene. Ti menda si, zato si nevaren zase in za okolico, in najbolje, da tudi čevlje prodaš, če bi moral jaz vrnit izpit, ker se včasih vozim 60 namesto 50.

the definition from the The American Heritage Dictionary1:

self-right?eous (sělf'r?'ch?s)
adjective
Piously sure of one's own righteousness; moralistic.
Exhibiting pious self-assurance: self-righteous remarks.
So, a self-righteous person is one who acts as if he is morally superior to everyone else.

jype, se opaziš v tem opisu?

Even though we cannot attain the righteousness of God through our own behavior, Christians are commanded to live godly lives.14 It is all fine and well that religious people want to live their lives with their own version of morality. However, why do Christians insist on telling others how they should live? It turns out that the Bible actually tells believers (both Jews and Christians) to warn others if their behavior does not meet God's standards.15 If we fail to warn the wicked, God will require their blood by our hands.16 However, if the wicked person turns from their sin, then even the evil they have committed in the past will be forgiven and forgotten by God.17 So, a Christian's motivation for telling others how they should behave is not one of self-righteousness, but one of concern for the fate of the other person's soul.

vir: http://www.godandscience.org/apologetic...

joj kako si dobra dušica jype, rešil si mojo dušo=)

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> Sam si se odločil da tvegaš svoje življenje z vratolomno vožnjo s kolesom po ljubljani, če se zgodi nesreča si sam kriv.

Absolutno.

Utk> Jaz nisem bil še nikoli,

Ko sem obdan s par tonami pleha, se tudi jaz zelo težko spravim v življensko nevarnost.

Utk> Nikoli še nisem imel gipsa, bil v bolnici ali kakorkoli poškodovan, kaj šele da bi bil kdo zaradi mene.

Jaz tudi ne (v bolnišnici sem že bil, ampak ne zaradi poškodb).

Utk> Ti menda si, zato si nevaren zase in za okolico, in najbolje, da tudi čevlje prodaš, če bi moral jaz vrnit izpit, ker se včasih vozim 60 namesto 50.

Čevlje bi z veseljem prodal, a to ne bi pretirano pomagalo - sem eden tistih norcev, ki za rekreacijo radi tečejo bosi.

Tečejo, si moraš mislit?

Utk> ker se včasih vozim 60 namesto 50.

Morilec!

Zgodovina sprememb…

Ja, ker jaz pa tudi na sekret hodim oz. se peljem s tremi tonami pleha, a ne. Tudi mene bi komot že kdo zbil, če bi hodil naokoli kot hodi večina, ali pa kolesaril tako kot ti.

Utk> ali pa kolesaril tako kot ti.

Neizkušeni kolesarji bi utegnili pomisliti na kaj takega, vendar se bodo vsi izkušeni morali strinjati, da to ne drži.

Pri takšnem kolesarjenju, kot je objavljen zgoraj na posnetku, je skoraj nemogoče, da bi te kdo zbil (ker kot kolesar v takem režimu nimaš nobenih pričakovanj do kateregakoli udeleženca in vedno paziš na vse hkrati ter se vsem verjetnim in neverjetnim scenarijem tudi vnaprej prilagodiš).

Pri kolesarjenju po predpisih in s povprečnim mestnim kolesom pa se stvar bistveno spremeni: Sunkoviti manevri postanejo nemogoči, močno zaviranje neučinkovito, sposobnost prilagajanja izrednim situacijam pa se zmanjša toliko, da je nujna reakcija pogosto neizvedljiva, kar privede do nesreče.

Tako lahko potrdim, da sem imel prometne nesreče zgolj in samo takrat, ko sem se s kolesom vozil počasi, zmerno in po vseh predpisih, saj ob taki vožnji nisem bil sposoben pritegniti pozornosti tistega, ki se bo v naslednjem trenutku zaletel vame.

Naj postrežem s primerom ob 6:20 (z običajnim mestnim kolesom in pri 20 km/h bi se reč končala s kolesarjem na pokrovu motorja):

Zgodovina sprememb…

ob 6.30 si prav nevarno vijugal mimo avta. Kakšne posebne table pa ne vidim, da bi imel ti prednost pred njim.

sem pa videl da se je tisti avto videlo vsaj 50 metrov pred križiščem, ti pa nisi zaviral temveč si zapeljal na CESTO da bi brez zaviranja peljal naprej. Kaj če bi te zbil avto ki je normalno vozil po cesti? bi bil kriv voznik?

zbudi se.

če sem iskren bi bilo zanimvo če bi te tisti zeleni vw polo zahaklal. me zanima čigava krivda bi bila po tvojem mnenju? sigurno na strani voznika polota, ker ni predvideval da obstaja bedak kot si ti in mu lahko skoči pred avto?

zbudi se preden te kdo ubije na cesti. nisi vseveden, na podlagi zgornjega posnetka lahko smatram le da se ogrožaš s svojo vožnjo na kolesu.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

jype - Nikoli ne vozim s hitrostjo, s katero bi ogrožal kogarkoli, po vseh prevoženih km, brez najmanjše praske po moji krivdi, z vsemi mogočimi prometnimi sredstvi - kolo, avtomatik, motorji od 125ccm - 1200ccm, osebni avto, kombi, poltovorni, lahko trdim, da nikogar ne ogrožam, kadar zavestno peljem preko omejitve hitrosti, saj to storim kadar mi okoliščine to dovolijo.
Ti pa s svojo predstavo kažeš ravno nasprotno, izzivaš varnost kjer je možno, še več pa tam, kjer nimaš niti najmanjše šanse, da bi uspešno rešil kritično situacijo. Da te spravim na realna tla - si smrtno nevaren kolesra vsem otrokom do 20 kg telesne teže, ki jih ubiješ kot mačko, brez da bi se tebi kaj hujšega zgodilo (če seveda nosiš pri svojem divjanju po pločniku in cesti, čelado).
Jaz si takih manevrov, tudi zaradi lastne varnosti ne privoščim v ali na nobeni vrsti prevoznih sredstev. Si potencialni morilec pa se tega ne zavedaš.
V prometu bi bilo idealno, če bi res prav vsak, pazil nase, ne pa da se obnaša kot idiot, drugim pa pametuje, da so morilci.
Predvsem morajo šibki udeleženci v prometu pazit nase, saj napaka močnejšega udeleženca škoduje samo šibkemu in tega se v prometno razvitih deželah hudičevo zavedajo predvsem pešci in kolesarji, ter drugi udeleženci na lahkih prevoznih sredstvih, zato je v teh deželah smrtnost v teh kategorijah praktično na ničli.
Delo krepa človeka

Gray_Warden> ob 6.30 si prav nevarno vijugal mimo avta. Kakšne posebne table pa ne vidim, da bi imel ti prednost pred njim.

A ti slučajno ne poznaš prometnih predpisov?

Gray_Warden> ti pa nisi zaviral

Sem zaviral, a sem se potem odločil pospešiti, ker sem videl, da avto na moji levi (zeleni polo) stoji pri miru, voznik avtomobila, ki mi je protizakonito odvzel prednost, pa se ni imel namena umakniti, temveč je tudi po tem, ko me je opazil, počasi rinil naprej (običajno bi v taki situaciji zavil desno, a ta specifična ulica je ozka in enosmerna in zato tega nisem storil).

Gray_Warden> Kaj če bi te zbil avto ki je normalno vozil po cesti? bi bil kriv voznik?

Če bi ta zeleni polo normalno vozil po cesti, potem jaz ne bi zapeljal nanjo.

solatko> Si potencialni morilec pa se tega ne zavedaš.

Ne, nisem. Otrok do 20kg ne le, da nisem še nič povozil - s kolesom imam tudi toliko krajšo zaviralno pot, da jih _zlahka_ opazim dovolj zgodaj.

Po drugi strani tisti, ki z 20km/h vozite mimo kolone parkiranih vozil, nimate nobenih možnosti, da bi ustavili, če med vozili na cesto steče otrok - poleg tega ste v avtomobilu prikrajšani tudi za sluh, ki dodatno zmanjša možnosti presenečenj.

Gray_Warden> me zanima čigava krivda bi bila po tvojem mnenju?

Krivdo bi pripisal vozniku sivega vozila, ki je z neprednostne ceste zapeljalo na prednostno, ne da bi se voznik prej prepričal, če to lahko varno stori. Ta voznik bi morda lahko trdil, da je kriv voznik zelenega polota, ki mu je namignil, da lahko zapelje na cesto, čeprav tega ne bi smel, ker je po njegovi desni vozilo kolo (jaz), ki ima v tem primeru z zakonom predpisano prednost pred obema (tudi če bi polo zavijal desno - v tem primeru zaradi enosmerne ulice ne more - bi jaz kot kolesar še vedno imel absolutno prednost pred obema pri vožnji naravnost).

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> se ogrožaš s svojo vožnjo na kolesu.

Še veliko izkušenj ti manjka, preden boš lahko sodil o tem, vse pa kaže, da tudi znanje o prometnih predpisih.

solatko ::

jype - Pri otroku, ki bi skočil na pločnik iz vhodov mimo katerih voziš nenormalno hitro, nikoli - morilec.
Delo krepa človeka

jype na posnetku se ne vidi da bi polo stal. vidi se samo da je polo vozil naprej, tovornjak pa je ustavljal zaradi česar bi se ti brez problema lahko prilimal v vozilo. tvoja vožnja je izjemno nevarna in lahkomiselna. Če si videl da ti ej avto vzel prednost bi lahko ustavil kolo in počakal da se umakne ti pa si silil z glavo skozi zid.

zakaj trolaš po forumu? več kot očitno imaš dvojna merila..ena zase in ena za vse ostale.

kako ti veš koliko izkušenj imam jaz? več kot očitno na leto naredim bistveno več km kot ti tako da nevem kaj jokaš.

predlagam da se tema zaklene in napiše naslov: NE PIŠITE V TO TEMO SAJ BO JYPE TROLAL IN ONEMOGOČIL KAKRŠNO KOLI IZMENJAVO MNENJA. EDINO MNENJE KI TU DRŽI JE JYPOVO.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> jype na posnetku se ne vidi da bi polo stal.

Seveda se vidi.

Gray_Warden> Če si videl da ti ej avto vzel prednost bi lahko ustavil kolo in počakal da se umakne ti pa si silil z glavo skozi zid.

V tem primeru to ustavljanje ni imelo nikakršnega smisla. Lahko mi pa poskusiš razložiti, kaj naj bi s tem pridobil?

pravzaprav je jype popolnoma uničil debato v tej temi. karkol kdorkol napiše, bo jype trolal kot malo prizadet ker misli da ima v vsem prav. kot nekakšen egoističen otrok.

PRIDOBIL BI NA VARNOSTI NEANDERTALEC.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> kako ti veš koliko izkušenj imam jaz? več kot očitno na leto naredim bistveno več km kot ti tako da nevem kaj jokaš.

Vidim, da nimaš izkušenj, niti ne poznaš predpisov. Kolesar ima pri vožnji po prednostni cesti prednost pred vsemi vozili, ki se nanjo vključujejo, ali ki jo zapuščajo.

to NI debata o tebi. nevem kaj tako smetiš to presneto temo? zakaj se vtikaš v vse? kaj te briga. 43 strani teme se prepriraš o tem kako ti voziš. se ti ne zdi da če se moraš pričkat na 43 straneh z VSEMI, da je nekaj narobe s tabo?

Gray_Warden> PRIDOBIL BI NA VARNOSTI NEANDERTALEC.

Čigavi varnosti? Polo je stal (se vidi na posnetku), siv avto pa izsiljeval (se vidi na posnetku). Če bi ustavil, bi tvegal, da vame prileti kolesar, ki je vozil za menoj, če bi zavil desno bi pa priletel v naslednje vozilo, ki je v pravilni smeri peljalo po enosmerni ulici.

Gray_Warden> je nekaj narobe s tabo?

Ne.

kolesar mora poskrbeti za svojo varnost. če mu nekdo odvzame prednost, kolesar nima nikakršnega razloga da dela pizdarije po cesti. Kaj pa če je polo zaustavil da bi tistega avta spustil na cesto? ti pa si prednost, ki jo je voznik polota dal vozniku ki je šel na cesto lepo odvzel.

AVTO NI IZSILJEVAL. POLO MU JE PODARIL PREDNOST, TI PA SI PRIGONIL TJA KOT KAKŠEN MANIJAK. ČE BI IT VOZIL POČASNEJE BI AVTO MIRNO LAHKO ZAPELJAL NA CESTO.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> kolesar nima nikakršnega razloga da dela pizdarije po cesti.

Nisem naredil nobene "pizdarije" - varno in premišljeno sem zapeljal po trajektoriji, ki mi je zagotavljala najvišjo stopnjo varnosti, kot že nekaj tisočkrat do zdaj.

ne nisi varno in prmeišljeno zapeljal na cesto. voznik polota je vozniku ki je šel na cesto dal prednost in zato upočasnil. ti pa si prigonil mimo kot da si glavni.

Gray_Warden> POLO MU JE PODARIL PREDNOST, TI PA SI PRIGONIL TJA KOT KAKŠEN MANIJAK.

Ne, vozil sem 25 km/h po kolesarski stezi. Polo mu lahko odstopi svojo prednost, moje pa ne.

Gray_Warden> ne nisi varno in prmeišljeno zapeljal na cesto.

Seveda sem.

Gray_Warden> ti pa si prigonil mimo kot da si glavni.

Kar potrjujejo tudi prometni predpisi.

Zgodovina sprememb…

dejstvo je da na obeh posnetkih: tako na posnetku tvoje vožnje avta in na posnetku vožnje s kolesom vidim da ne voziš NIČ bolje kot vsi ostali udeleženci prometa. zato se nehaj obnašat kot da si najboljši in bodi malo ponižen. tvoja vožnja s kolesom spominja na vožnjo osnovnošolca k brezglavo divja po cesti, tvoja vožnja z avtom pa ni nič boljša od vožnje voznika začetnika.

torej smo spet pri tem. on mora upoštevat predpise, tebi pa jih ni treba. lepo. odjebi.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> tvoja vožnja z avtom pa ni nič boljša od vožnje voznika začetnika.

Boljša? Na kakšen način pa bi morala biti boljša? Več kršenja prometnih predpisov? Več sunkovitega pospeševanja in zavijanja?

Gray_Warden> torej smo spet pri tem. on mora upoštevat predpise, tebi pa jih ni treba. lepo. odjebi.

On upravlja z nevarno napravo, jaz pa z biciklom. On mora na predpise in ostale udeležence paziti vsaj stokrat toliko, kot jaz - pa tega ne stori (in zato sem že prek deset let jaz edini, ki skrbi za mojo varnost).

Samo zato se o tem pogovarjamo in samo zato trdim, da se morate predvsem vozniki motornih vozil naučiti osnov prometne varnosti - ker nosite levji delež odgovornosti za vse, kar se na cesti lahko zgodi.

Zgodovina sprememb…

tudi če ti on odvzame prednost, moraš ti poskrbeti za svojo varnost, torej bi moral upočasniti vožnjo. Ti pa si samo skočil na cesto in gasa naprej.

ne zanima me kolikšen delež odgovornosti nosim jaz kot voznik avta. za svojo varnost mora poskrbeti vsak sam.

če bi voznik avta recimo pritisnil na gas in ti popolnoma blokiral pot, bi jaz 10000% trdil da je krivda na tvoji strani. videl si da ti bo odvzel prednost in nisi NIČESAR storil za svojo varnost.

tvoja vožnja bi morala bit neprimerno bolj varna od voznika začetnika, pa ni. avta ne obvladaš dobro, volana ne držiš pravilno, zunaj sneži, ti pa divjaš po avtocesti, medtem ko bi moral voziti malo počasneje zaradi povečane zavorne poti zaradi spolzke podlage.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> Ti pa si samo skočil na cesto in gasa naprej.

To je bilo v danem trenutku najbolj varno, kar sem lahko storil. Kolesar za menoj ni imel tako učinkovitih zavor, zato je celo za mano zavil na cesto.

Gray_Warden> ne zanima me kolikšen delež odgovornosti nosim jaz kot voznik avta. za svojo varnost mora poskrbeti vsak sam.

Torej se strinjaš, da bi moral jaz kupiti starega mercedeza in se v njem obnašati enako objestno, kot se voznik sivega vozila v zgornjem primeru, ker bi s tem bolje poskrbel za svojo varnost (v resnici ne bi - statistično gledano je poškodb tistih, ki se vozijo v avtomobilih, precej več kot poškodb tistih, ki se vozijo z bicikli - na enoto časa, preživetega v prometu)?

Gray_Warden> zunaj sneži, ti pa divjaš po avtocesti.

Zabavno - večina me obtožuje prepočasne vožnje, ti pa praviš, da divjam.

Gray_Warden> avta ne obvladaš dobro,

To pa lahko bolj podrobno utemeljiš.

Zgodovina sprememb…

statistično gledano je voznikov avtov bistveno več kot kolesarjev na cesti, zato je tudi več nesreč pri voznikih avtov. nekako tako kot je več napadov na windowse kot na appla...pač več uporabnikov je na windowsih.

ni mi treba ničesar utemeljevati, pač predvidevam tako kot ti predvidevaš koliko jaz vem o prometu in koliko izkušenj imam.

Gray_Warden> statistično gledano je voznikov avtov bistveno več kot kolesarjev na cesti,

Gray_Warden> ni mi treba ničesar utemeljevati, pač predvidevam tako kot ti predvidevaš koliko jaz vem o prometu in koliko izkušenj imam.

Jaz sem svoje "predvidevanje" utemeljil s tem, da si zapisal: "AVTO NI IZSILJEVAL". Seveda je - predpis je popolnoma jasen.

ko je začel lezti na cesto si bil ti še daleč. KO si bil blizu pa bi on res moral vozilo zaustaviti vendar bi moral tudi ti upočasniti vožnjo, tako pa si izsilil svojo prednost neglede na ceno.

kot da bi jaz prehiteval voznika ki bi pritisnil na glas do zgornje omejitve hitrosti, recimo 90 kmh, jaz pa bi mu dokazal svoj prav s tem da bi pospešil na 100 kmh, da bi ga lahko prehitel. Potem pa bi po forumu pisal da je bila cesta itak prazna, on bi pa po zakonu moral upočasniti da bi ga jaz lahko varno prehitel.....

ne gre to tako a?

Zgodovina sprememb…

««
43 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15224353 (20743) facepalm

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

1776269980 (241011) dzinks63

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17334533 (28761) bluefish
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

9517742 (14142) solatko

Več podobnih tem