Forum » Loža » Koliko so krivi počasni vozniki?
Koliko so krivi počasni vozniki?
Temo vidijo: vsi
Gray_Warden_ ::
če pa se tem oviram na kolesarski stezi kolesar ne zna varno umakniti mu svetujem da proda kolo in gre na avtobus.
There are things that go bumping the night. We are the ones who bump back.
jype ::
Gray_Warden> kolesar ne zna varno umakniti
Kam pa? Ko je zapeljal mimo ovire, je dobil kazen.
Kam pa? Ko je zapeljal mimo ovire, je dobil kazen.
na posnetku ni vidno koliko časa je vozil po cesti da je dobil kazen. Lahko da je vozil po cesti dlje, ko pa ga je policist kaznoval pa je iskal izgovor?
Kasneje pa se namerno zaletava v vse živo, tudi policijski avto, s čimer poizkuša bit car.
ne moreš ravno newyorčana vzet za zgled dobrega kolesarja....
Kasneje pa se namerno zaletava v vse živo, tudi policijski avto, s čimer poizkuša bit car.
ne moreš ravno newyorčana vzet za zgled dobrega kolesarja....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gray_Warden_ ()
BigWhale ::
Gray_Warden_ je izjavil:
če pa se tem oviram na kolesarski stezi kolesar ne zna varno umakniti mu svetujem da proda kolo in gre na avtobus.
Ce nisi ugotovil, da tukaj ne gre za to, da se tip ne bi mogel umakniti potem se ene desetkrat poglej video. :)
hja tukaj se gre za to da je tip vozil po cesti in zaradi tega bil primerno kaznovan. edino pravilno. če obstaja kolesarska steza, naj se kolesar poči na njo in da mir. Ali mi lahko z avtom vozimo po kolesarski stezi če popravljajo cesto?
BlaY0 ::
Jaz bi mirno odpeljal naprej, naj si zapiše mojo registrsko naj me lovi, naj pokliče helikopter. Naj se saj kaj dogaja če mi že hoče napisat kazen.
kakšen car si. čestitam!
BlaY0 ::
Ja, car pa sem! Hvala za čestitke.
Še dobr da med tem ko mu je pisal pildek ni kakšen klavir na policijski avto padu, al pa se kakšno dostavno vozilo zaletelo njemu v rit al pa kakšna bjonda rikverc v njegov nos.
Še dobr da med tem ko mu je pisal pildek ni kakšen klavir na policijski avto padu, al pa se kakšno dostavno vozilo zaletelo njemu v rit al pa kakšna bjonda rikverc v njegov nos.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
kot jype rad reče....če nekdo drug dela pizdarije na cesti to tebi nikakor ne razloga da bi imel ti pravico kršiti cestno prometne predpise.Torej tudi če policist naredi pizdarijo, to ne pomeni da jo lahko tudi ti.
Pyr0Beast ::
Gray_Warden_ je izjavil:
kot jype rad reče....če nekdo drug dela pizdarije na cesti to tebi nikakor ne razloga da bi imel ti pravico kršiti cestno prometne predpise.Torej tudi če policist naredi pizdarijo, to ne pomeni da jo lahko tudi ti.
Ne daje ti to pravice. Kaznovan pa bi moral biti. Kdo bo kaznoval policaje, ki delajo pizdarije ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
S čim ? :)
haha :)
Utk ::
Utk> Tvoja katarinca pa tudi ne pomaga dost pri tem.
Ti si z njo v žlahti, ne jaz. Ti ji reci, da naj pomaga.
Utk> Prekršek je ali ni, policaj nima pravice odločat katera pravila bo vsiljeval in katera ne.
Ja, ima jo (le da tebi to očitno ni in verjetno še dolgo ne bo jasno).
Očitno si ti z njo v žlahti, ne jaz. Oba imata poln gobec pravne države in upoštevanja pravil, ko bi pa morala sama kaj upoštevat, je pa takoj 100 izgovorov pri roki.
Če je prenevarno vozit po kolesarski stezi, imaš vsaj 3 možnosti, lahko se voziš po cesti, lahko po pločniku, ali pa izjahaš. V prvih dveh primerih pač tvegaš kazen in nehaš pametovat drugim, ki se ne držijo vseh pravil. Bi rekel, da je vožnja s kolesom po cesti vseeno malo bolj nevarna kot vožnja v avtu z 2km/h višjo hitrostjo od dovoljene, sploh tam kjer je kolesarska steza...ker ponavadi jih ne delajo tam, kjer je po cesti varno kolesarit.
Tist model iz videa si je pa zaslužil kazen, ne vem kaj mu ni jasno. Če ne more po kolesarski, gre lahko po pločniku, peš seveda. Če drugi kršijo pravila, to ni izgovor, da jih še on, a ne?
Utk> pač tvegaš kazen
Gladly.
Utk> in nehaš pametovat drugim, ki se ne držijo vseh pravil.
Never!
Utk> Bi rekel, da je vožnja s kolesom po cesti vseeno malo bolj nevarna kot vožnja v avtu z 2km/h višjo hitrostjo od dovoljene
Haha. Za koga, natanko, je pa bolj nevarna? Peljat 100 km/h z avtom skozi naselje je bolj varno kot s kolesom po kolesarski stezi - za tistega, ki vozi. Za vse ostale pa seveda ni.
Utk> Tist model iz videa si je pa zaslužil kazen, ne vem kaj mu ni jasno. Če ne more po kolesarski, gre lahko po pločniku, peš seveda. Če drugi kršijo pravila, to ni izgovor, da jih še on, a ne?
Vendar je policist tisti, ki se odloča, katere prekrške bo sankcioniral. Če misliš, da to ne drži, potem si zelo slabo premislil, kako policist v prometu deluje.
Gladly.
Never!
Utk> Bi rekel, da je vožnja s kolesom po cesti vseeno malo bolj nevarna kot vožnja v avtu z 2km/h višjo hitrostjo od dovoljene
Haha. Za koga, natanko, je pa bolj nevarna? Peljat 100 km/h z avtom skozi naselje je bolj varno kot s kolesom po kolesarski stezi - za tistega, ki vozi. Za vse ostale pa seveda ni.
Utk> Tist model iz videa si je pa zaslužil kazen, ne vem kaj mu ni jasno. Če ne more po kolesarski, gre lahko po pločniku, peš seveda. Če drugi kršijo pravila, to ni izgovor, da jih še on, a ne?
Vendar je policist tisti, ki se odloča, katere prekrške bo sankcioniral. Če misliš, da to ne drži, potem si zelo slabo premislil, kako policist v prometu deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Gregor P ::
Kolesarji so v bistvu tudi en kup nestrpnežev, ki so vsem fouš ker imajo avto ker si jih on ne more privoščiti (v bistvu še za kolo nima), potem pa teži vsem naokrog z nekimi predpisi, ki jih sam itak ne upošteva (zgolj da sprošča tako svoje frustracije nad nepravičnim svetom do njega) in se dela, da je zelen kot izgovor za vse. Čas je, da še njim drastično povečamo kazni; če ne vozi po kolesarski stezi pa bi lahko, 5000 evrov, če vozi pa v območju, ki je namenjen samo pešcem pa 30 dni zapora, 15.000 evrov ter odvzem kolesa in vseh možnih dokumentov, če slučajno nima vozniške ... jih bo že izučilo te kolesarske zločince
... pa vesel praznik vsem
P.S.: bodi pozoren na smajlije
... pa vesel praznik vsem
P.S.: bodi pozoren na smajlije
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Utk> pač tvegaš kazen
Gladly.
Never!
No, zdaj vidimo, da samo gobcač, sam se pa ne držiš tega kar pridigaš. Kot kak katoliški župnik si.
Ne vem iz kod si prišel iz 52 na uro na 100. Če se voziš z avtom 52, je že višja kazen kot večina neumnosti, ki jih lahko narediš s kolesom. Tudi če nisem privezan v avtu, ogrožam samo sebe, pa je tudi kazen višja od večine neumnosti na kolesu.
Seveda je tako, ker imamo policijo, ki si jo postavili podobni gobcači kot si ti. Strogo kaznovanje, pa dovolj lukenj, da se "pravi" izvlečejo.
Utk> sam se pa ne držiš tega kar pridigaš.
Seveda se. Avtomobile vozim po predpisih. Pri vožnji s kolesom bi nesorazmerno ogrožal predvsem sebe, a vozim varno, kar pa pri vožnji s kolesom ne pomeni, da tudi v skladu s predpisi. Če se vam zdi vožnja s kolesom na kakršenkoli način podobna vožnji z avtomobilom, vam primanjkuje bodisi znanja, bodisi intelektualne kapacitete.
Utk> Če se voziš z avtom 52, je že višja kazen kot večina neumnosti, ki jih lahko narediš s kolesom.
Kar je prav - ker če se ne držiš predpisov pri vožnji avtomobila, si izjemno nevaren vsem ostalim udeležencem v prometu - če se ne držiš predpisov na biciklu, pa najbolj ogrožaš samega sebe (kar je čisto dovolj dober razlog, da s kolesom ne pičiš skozi križišče, ne da bi se prej prepričal, če to lahko storiš varno).
Utk> Tudi če nisem privezan v avtu, ogrožam samo sebe, pa je tudi kazen višja od večine neumnosti na kolesu.
Potem se ne privezat in sprejmi kazen, tako kot jo jaz na biciklu. Jaz se strinjam z WarpedOne, da je te vrste prisila nesmiselna - čeprav se strinjam tudi s tem, da bi moralo biti obvezno, tako kot je kolesarska čelada - le da za kršitev predpisa ni zagrožena kazen.
Utk> Seveda je tako, ker imamo policijo, ki si jo postavili podobni gobcači kot si ti. Strogo kaznovanje, pa dovolj lukenj, da se "pravi" izvlečejo.
Policist ne more kaznovati vseh, ki naredijo kakršenkoli prekršek, kar nima nobene zveze s tem da jaz z vožnjo s kolesom zvišujem prometno varnost v mestu, ker je v mestu ena tona pleha manj, v katero se lahko potencialno zaletite neodgovorneži, ki ne zmorete vožnje s kolesom ali javnim prevozom.
Seveda se. Avtomobile vozim po predpisih. Pri vožnji s kolesom bi nesorazmerno ogrožal predvsem sebe, a vozim varno, kar pa pri vožnji s kolesom ne pomeni, da tudi v skladu s predpisi. Če se vam zdi vožnja s kolesom na kakršenkoli način podobna vožnji z avtomobilom, vam primanjkuje bodisi znanja, bodisi intelektualne kapacitete.
Utk> Če se voziš z avtom 52, je že višja kazen kot večina neumnosti, ki jih lahko narediš s kolesom.
Kar je prav - ker če se ne držiš predpisov pri vožnji avtomobila, si izjemno nevaren vsem ostalim udeležencem v prometu - če se ne držiš predpisov na biciklu, pa najbolj ogrožaš samega sebe (kar je čisto dovolj dober razlog, da s kolesom ne pičiš skozi križišče, ne da bi se prej prepričal, če to lahko storiš varno).
Utk> Tudi če nisem privezan v avtu, ogrožam samo sebe, pa je tudi kazen višja od večine neumnosti na kolesu.
Potem se ne privezat in sprejmi kazen, tako kot jo jaz na biciklu. Jaz se strinjam z WarpedOne, da je te vrste prisila nesmiselna - čeprav se strinjam tudi s tem, da bi moralo biti obvezno, tako kot je kolesarska čelada - le da za kršitev predpisa ni zagrožena kazen.
Utk> Seveda je tako, ker imamo policijo, ki si jo postavili podobni gobcači kot si ti. Strogo kaznovanje, pa dovolj lukenj, da se "pravi" izvlečejo.
Policist ne more kaznovati vseh, ki naredijo kakršenkoli prekršek, kar nima nobene zveze s tem da jaz z vožnjo s kolesom zvišujem prometno varnost v mestu, ker je v mestu ena tona pleha manj, v katero se lahko potencialno zaletite neodgovorneži, ki ne zmorete vožnje s kolesom ali javnim prevozom.
Zgodovina sprememb…
Utk> sam se pa ne držiš tega kar pridigaš.
A tako. Ko vozimo avto smo totalno nesposobni ocenit kaj je varno in kaj ne, zato se moramo slepo držat vseh predpisov. Ko se vsedemo na bicikl, naenkrat požeremo vso pamet vesolja in to ne velja več, zato se lahko vozimo po svoji pameti, predpisi pa...ko jih jebe. Lepo nas to učiš.
Utk> Ko vozimo avto smo totalno nesposobni ocenit kaj je varno in kaj ne
Ne - ko vozimo avto _ne moremo računat s tem, kaj bodo ostali storili - pa jih vseeno življensko ogrožamo_, zato je edino smotrno voziti po predpisih - zakon celo pravi, da moramo pričakovati, da bodo tudi ostali vozili po predpisih - nikakor pa ne moremo pričakovati, da bodo pešačili ali kolesarili po predpisih. Peljat z bistveno znižano hitrostjo (v primerjavi z omejitvijo) mimo šole, vrtca, gruče kolesarjev, na cesti parkiranih vozil - je v skladu s predpisi in tudi pametno.
Utk> Ko se vsedemo na bicikl, naenkrat požeremo vso pamet vesolja in to ne velja več, zato se lahko vozimo po svoji pameti, predpisi pa...ko jih jebe. Lepo nas to učiš.
Tega nisem zapisal - ko se vsedemo na bicikel, moramo paziti na ostale udeležence v prometu zato, da nas kdo ne ubije - v avtomobilu pa zato, da mi koga ne ubijemo.
Če ne razumeš razlike, temeljito premisli, da ne bomo spet naredili deset krogov, preden bomo prišli do spoznanja, da se v resnici strinjamo.
Ne - ko vozimo avto _ne moremo računat s tem, kaj bodo ostali storili - pa jih vseeno življensko ogrožamo_, zato je edino smotrno voziti po predpisih - zakon celo pravi, da moramo pričakovati, da bodo tudi ostali vozili po predpisih - nikakor pa ne moremo pričakovati, da bodo pešačili ali kolesarili po predpisih. Peljat z bistveno znižano hitrostjo (v primerjavi z omejitvijo) mimo šole, vrtca, gruče kolesarjev, na cesti parkiranih vozil - je v skladu s predpisi in tudi pametno.
Utk> Ko se vsedemo na bicikl, naenkrat požeremo vso pamet vesolja in to ne velja več, zato se lahko vozimo po svoji pameti, predpisi pa...ko jih jebe. Lepo nas to učiš.
Tega nisem zapisal - ko se vsedemo na bicikel, moramo paziti na ostale udeležence v prometu zato, da nas kdo ne ubije - v avtomobilu pa zato, da mi koga ne ubijemo.
Če ne razumeš razlike, temeljito premisli, da ne bomo spet naredili deset krogov, preden bomo prišli do spoznanja, da se v resnici strinjamo.
Jaz se strinjam s tem, da je treba vozit predvsem po pameti, šele potem tudi po predpisih. Ampak kot ti ne zaupaš v mojo presojo ko sem v avtu in zahtevaš, da se vozim po predpisih, in ne po (moji) pameti, tako jaz ne zaupam v tvojo presojo ko se ti voziš na kolesu, zato zahtevam, da se voziš po predpisih. Ker če te poderem na cesti nekje kjer tebe sploh ne bi smelo bit, bo tvoja, v najboljšem primeru, samo razbita glava, ZAME bolj majhen problem, večji pa kdo mi bo plačal škodo na avtu, sploh če te še ubijem. Pa še probleme bom imel v vsakem primeru, ne glede na to kdo bo kriv.
Zato se ti kar vozi po svoji pameti, jaz se bom pa po svoji, samo nehaj pametovat ostalim kako se naj vozijo.
Zato se ti kar vozi po svoji pameti, jaz se bom pa po svoji, samo nehaj pametovat ostalim kako se naj vozijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Utk> večji pa kdo mi bo plačal škodo na avtu, sploh če te še ubijem.
No further comment.
Utk> Pa še probleme bom imel v vsakem primeru, ne glede na to kdo bo kriv.
Vozi po predpisih, pa ne bo nobene možnosti, da bi me kadarkoli lahko "podrl".
No further comment.
Utk> Pa še probleme bom imel v vsakem primeru, ne glede na to kdo bo kriv.
Vozi po predpisih, pa ne bo nobene možnosti, da bi me kadarkoli lahko "podrl".
Aha, smo spet pri tem. Vsi drugi se morajo držat predpisov, zato da se jih tebi ne bo treba. Če se ti voziš po cesti tam kjer je kolesarska steza, se "lahko" vozijo tudi avti 70 namesto 50, pa jih nimaš nobene pravice obsojat.
amigo_no1 ::
Vsi avto-fan gobezdači, 1 teden se vozite vsak dan s kolesom po LJ da se malo spustite iz višav.
Potem boste videli zadevo z druge perspektive.
Potem boste videli zadevo z druge perspektive.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
... da v redu, evo že ... "prekleti pešci!!!"
Zgodovina sprememb…
Utk> Če se ti voziš po cesti tam kjer je kolesarska steza, se "lahko" vozijo tudi avti 70 namesto 50, pa jih nimaš nobene pravice obsojat.
Seveda jih imam pravico obsojat, pa še glasno! To, da ti izpuščaš vejice iz besedila, meni ne daje pravice, da te umorim, ali pa da tvoje prispevke izbrišem, kajne?
Gregor P> ... da v redu, evo že "prekleti pešci!!!":P
Daj preberi zadnjih par strani teme, no.
Seveda jih imam pravico obsojat, pa še glasno! To, da ti izpuščaš vejice iz besedila, meni ne daje pravice, da te umorim, ali pa da tvoje prispevke izbrišem, kajne?
Gregor P> ... da v redu, evo že "prekleti pešci!!!":P
Daj preberi zadnjih par strani teme, no.
Hudimana človek se še pošaliti ne sme več ... čeprav sem v bistvu le ironično predstavil kruto realnost kulture voznikov na naših cestah ne glede na to kaj vozijo.
(tema je vendar v loži)
(tema je vendar v loži)
Zgodovina sprememb…
sam pismo jype kaj je s tabo? obnašaš se kot nekakšen sodnik, k teži dobesedno vsakmu ki si dovoli kaj napisat v tej temi. Get a life...
dobesedno na vseh 42 straneh teme je več kot pol postov tvojih :O
dobesedno na vseh 42 straneh teme je več kot pol postov tvojih :O
Zgodovina sprememb…
Po moje se šali tist, ki krši predpise in tvega SVOJO glavo (in probleme, ki jih bi lahko imeli drugi zarad tega), obsoja pa vse ostale, ki z kršenjem predpisom bojda ogrožajo njega. To je meni za crknit smešno. Ko boš vse razčistil pri sebi, začni pametovat drugim.
ma ja karkol prebereš od jypa ima nek izgovor zakaj on ne upošteva predpisov, zajebava pa vse druge ki so vsaj toliko iskreni da priznajo kaj jih živcira.
Točno kot kakšen policist k ti da položnico ker si šel 2 kmh prehitro, potem pa gre po avtocesti 150 brez lučk.
edit: celo tako strog je da začne zajebavat tipa ki se pošali in v šali napiše resnico, da niti pešci ne znajo poskrbet za svojo varnost in skačejo čez cesto kot kakšni kegli.
Točno kot kakšen policist k ti da položnico ker si šel 2 kmh prehitro, potem pa gre po avtocesti 150 brez lučk.
edit: celo tako strog je da začne zajebavat tipa ki se pošali in v šali napiše resnico, da niti pešci ne znajo poskrbet za svojo varnost in skačejo čez cesto kot kakšni kegli.
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden> Get a life...
Utk> krši predpise in tvega SVOJO glavo
To si pa narobe razumel - kolesar z upoštevanjem predpisov tvega precej več kot z neupoštevanjem predpisov.
Seveda ni vsaka kombinacija neupoštevanja predpisov enakovredna vsaki drugi, a kolesar se mora ves čas zavedati, da ne glede na to, kaj pravijo predpisi, _nikoli_ nima prednosti, _nikdar_ ne sme predvidevati, da se bo kdorkoli drug držal predpisov, predvsem pa mora poskrbeti, da ga tisti, ki ga potencialno lahko ogrozijo, dovolj hitro opazijo - če to pomeni vožnjo po sredini cestišča, potem glede tega pač nima izbire.
Utk> Ko boš vse razčistil pri sebi, začni pametovat drugim.
Se opravičujem, ker nisem oznanil, da sem že razčistil pri sebi - to se je zgodilo oktobra leta 1997. Od takrat naprej pametovanje drugim smatram za svojo državljansko dolžnost.
Utk> To je meni za crknit smešno.
Pa kljub temu še vedno dihaš!
Grey_Warden> ima nek izgovor zakaj on ne upošteva predpisov
Ja, imam ga - vozim se s kolesom. Če vozim avtomobil, si tega ne privoščim - jasno, predvsem zaradi varnosti drugih.
Grey_Warden> zajebava pa vse druge ki so vsaj toliko iskreni da priznajo kaj jih živcira.
Če vozijo avtomobil - potem naj se kar podredijo predpisom, da ne bodo koga spravili v grob.
Grey_Warden> Točno kot kakšen policist k ti da položnico ker si šel 2 kmh prehitro, potem pa gre po avtocesti 150 brez lučk.
Ampak jaz avtomobila še nisem vozil 150, ker je prepovedano - in ne čutim nobene potrebe, da bi ga, razen v primeru, ko bi bila s počasnejšo vožnjo ogrožena človeška življenja, kar se mi po nekem čudnem naključju ne zgodi vsako drugo soboto.
Utk> krši predpise in tvega SVOJO glavo
To si pa narobe razumel - kolesar z upoštevanjem predpisov tvega precej več kot z neupoštevanjem predpisov.
Seveda ni vsaka kombinacija neupoštevanja predpisov enakovredna vsaki drugi, a kolesar se mora ves čas zavedati, da ne glede na to, kaj pravijo predpisi, _nikoli_ nima prednosti, _nikdar_ ne sme predvidevati, da se bo kdorkoli drug držal predpisov, predvsem pa mora poskrbeti, da ga tisti, ki ga potencialno lahko ogrozijo, dovolj hitro opazijo - če to pomeni vožnjo po sredini cestišča, potem glede tega pač nima izbire.
Utk> Ko boš vse razčistil pri sebi, začni pametovat drugim.
Se opravičujem, ker nisem oznanil, da sem že razčistil pri sebi - to se je zgodilo oktobra leta 1997. Od takrat naprej pametovanje drugim smatram za svojo državljansko dolžnost.
Utk> To je meni za crknit smešno.
Pa kljub temu še vedno dihaš!
Grey_Warden> ima nek izgovor zakaj on ne upošteva predpisov
Ja, imam ga - vozim se s kolesom. Če vozim avtomobil, si tega ne privoščim - jasno, predvsem zaradi varnosti drugih.
Grey_Warden> zajebava pa vse druge ki so vsaj toliko iskreni da priznajo kaj jih živcira.
Če vozijo avtomobil - potem naj se kar podredijo predpisom, da ne bodo koga spravili v grob.
Grey_Warden> Točno kot kakšen policist k ti da položnico ker si šel 2 kmh prehitro, potem pa gre po avtocesti 150 brez lučk.
Ampak jaz avtomobila še nisem vozil 150, ker je prepovedano - in ne čutim nobene potrebe, da bi ga, razen v primeru, ko bi bila s počasnejšo vožnjo ogrožena človeška življenja, kar se mi po nekem čudnem naključju ne zgodi vsako drugo soboto.
Zgodovina sprememb…
WarpedGone ::
Jaz z avtom ne morem furat po pločniku in se mešat v promet pešcev. Za kolesarje to žal ne velja.
Posledično so trki kolesarjev in peščcev precej pogosti, neredko s težkimi posledicami ampak ker niso udeležnci grdogrdi grdobci z dragimi vozili padejo pod radar zakona. In pametnjakovičev.
Ogroženi kolesarji, ki ogrožajo le sebe:
Kolesar zbil pešca
Zbil peščca in pobegnil
Kolesarji, upoštevajte predpise
Posledično so trki kolesarjev in peščcev precej pogosti, neredko s težkimi posledicami ampak ker niso udeležnci grdogrdi grdobci z dragimi vozili padejo pod radar zakona. In pametnjakovičev.
Ogroženi kolesarji, ki ogrožajo le sebe:
Kolesar zbil pešca
Zbil peščca in pobegnil
Kolesarji, upoštevajte predpise
Zbogom in hvala za vse ribe
saj pravim...si neki svetnik ki nikdar ni ničesar storil narobe. Za tisto kar pa slučajno narediš narobe pa imaš dober izgovor da ne boš kaznovan.
ne skrbi, bog te ima rad, mi bomo šli pa v pekel=)
ne skrbi, bog te ima rad, mi bomo šli pa v pekel=)
bog, oprosti mi ker me kolesarji spravijo ob živce, daj mi moči da enkrat enega kolesarja ki bo ogrozil svoje življenje s tem da bo nenapovedano zavil pred moje vozilo ne ustavim in naučim kozjih molitvic. Daj mi moči tudi da ne kupim vlečnega tovornjaka in sledim voznikom ki divjajo po cestah in ogrožajo vse okoli sebe in jim odpeljem vozilo ko parkirajo.
bolje jype?
bolje jype?
Gray_Warden> saj pravim...si neki svetnik ki nikdar ni ničesar storil narobe.
A si pozabil, kaj smo se včeraj menili?
Gray_Warden> Za tisto kar pa slučajno narediš narobe pa imaš dober izgovor da ne boš kaznovan.
Ne, nimam! Rad bi bil kaznovan! Potem bi se lahko uradno pritožil nad neustrezno infrastrukturo, zagnal cel halo da priviligiramo tiste, ki so nevarnejši, pa še Jankoviću bi lahko rekel, da naj pa peš hodi v službo, če bi rad imel okoli magistrata območje brez prometa - ne pa da samo on lahko tam parkira!
WarpedOne> Ogroženi kolesarji, ki ogrožajo le sebe:
Death toll, please?
Mimogrede - mene je na pločniku že zbil avto - a mi ni bilo hudega, ker sem se zaradi obilnih kolesarskih izkušenj znal pravilno zavaliti prek pokrova motorja.
Grey_Warden> daj mi moči da enkrat enega kolesarja ki bo ogrozil svoje življenje s tem da bo nenapovedano zavil pred moje vozilo ne ustavim in naučim kozjih molitvic.
Ti raje moli, da ti tega ne stori nekdo s šleparjem na avtocesti.
A si pozabil, kaj smo se včeraj menili?
Gray_Warden> Za tisto kar pa slučajno narediš narobe pa imaš dober izgovor da ne boš kaznovan.
Ne, nimam! Rad bi bil kaznovan! Potem bi se lahko uradno pritožil nad neustrezno infrastrukturo, zagnal cel halo da priviligiramo tiste, ki so nevarnejši, pa še Jankoviću bi lahko rekel, da naj pa peš hodi v službo, če bi rad imel okoli magistrata območje brez prometa - ne pa da samo on lahko tam parkira!
WarpedOne> Ogroženi kolesarji, ki ogrožajo le sebe:
Death toll, please?
Mimogrede - mene je na pločniku že zbil avto - a mi ni bilo hudega, ker sem se zaradi obilnih kolesarskih izkušenj znal pravilno zavaliti prek pokrova motorja.
Grey_Warden> daj mi moči da enkrat enega kolesarja ki bo ogrozil svoje življenje s tem da bo nenapovedano zavil pred moje vozilo ne ustavim in naučim kozjih molitvic.
Ti raje moli, da ti tega ne stori nekdo s šleparjem na avtocesti.
Zgodovina sprememb…
eh to je že mnogokrat naredil vendar pri šleperjih na avtocesti vedno gledam kaj nameravajo narest. Najbolj me je panika zagrabila enkrat na klancu od Razdrtega do Senožeč, ko je nek šleper vozil 70 kmh, za njim pa star mercedes. Jaz sem po tistem klancu vozil 130, ko pa sem bil kakih 40 metrov za obema se je pa tisti mercedes odločil da bo šel prehitevat tovornjak, kar je seveda storil s hitrostjo 75 kmh. (tovornjak je bil na navadnem voznem pasu ker je prehiteval drug tovornjak). Lahko si predstavljaš kako se je pokadilo izpod mojih pnevmatik ko sem zaviral.
Počasni vozniki na naših cestah niti niso največji problem. Veliko večji problem je da vsak misli da je na cesti bog, skoraj nihče se noče umakniti (na avtocestah velikokrat dohitim kakšen avto ki vozi 120 in ga hočem prehiteti, kar pa ne morem storiti ker se bumbar prilepi na prehitevalni pas), vsak meni da ima dober izgovor zakaj ne upošteva predpisov. Po mestu mnogo voznikov meni da je čisto okej eč ne upoštevajo semaforjev ker se jim mudi, menijo da lahko vozijo 55 namesto 50, saj se jim mudi v službo, najdeš celo ljudi ki dajo v vozilo malenkost boljše zavore in že mislijo da lahko vozijo malo hitreje ker se bodo kao prej ustavli.
Najbolj pa se mi zdi smešno ko nek neandertalec vozi 1 metr za mojim vozilom, me prehiti, potem moram pa jaz upočasniti vožnjo ker tisti neandertalec vozi počasneje kot sem prej vozil jaz ker očitno ne pozna ceste in hoče voziti "varno".
skratka še dobro da obstaja dobra stara igra GTA San Andreas, kjer takšne kretene lahko mirno ustaviš in avto predelaš z bejzbolsko palico, v realnem življenju pa se samo nasmehneš in si zamisliš prej opisan prizor=)
Najbolj pa se mi zdi smešno ko nek neandertalec vozi 1 metr za mojim vozilom, me prehiti, potem moram pa jaz upočasniti vožnjo ker tisti neandertalec vozi počasneje kot sem prej vozil jaz ker očitno ne pozna ceste in hoče voziti "varno".
skratka še dobro da obstaja dobra stara igra GTA San Andreas, kjer takšne kretene lahko mirno ustaviš in avto predelaš z bejzbolsko palico, v realnem življenju pa se samo nasmehneš in si zamisliš prej opisan prizor=)
solatko ::
jype - Iz filmčka tvojega kolesarjenja v službo vidim, da ko si na kolesu, se za predpise ne zmeniš kaj dosti. Že na začetku, kar nekaj časa voziš v nasprotni smeri, potem prečkaš križišče na kolesu v nasprotni smeri (oprosti, moral bi peš, po prehodu), potem prevoziš rdečo luč, voziš skoraj celo traso izven steze, ki ti je namenjena (kaj bi se zgodilo, če bi ti iz kakšnega vhoda, na pločnik skočil otrok), zapustiš kolesarsko stezo in se mirno voziš po cesti, skoraj celo pot voziš nad dovoljeno hitrostjo, skratka, če bi se za teboj vozil policist in beležil, ter sešteval kazni za prekrške, bi v enem tednu zapravil plačo. Če je steza neustrezna za tvoje pojme, potem prilagodi hitrost, pa bo čisto v redu ali pa se strinjamo, da se naj vsi udeleženci v prometu obnašajo kakor se komu zdi in v nekaj letih bo preživelo nekaj voznikov najtežjih vozil.
Skozi se prepiramo s teboj o tem, da malo hitrejši voznik ne pomeni povečane nevarnosti v prometu, če hitrost in promet dejansko obvlada - enako se ti obnašaš na kolesu, ker si prepričan, da vožnjo z biciklom obvladaš, kar naenkrat prometni predpisi zate ne veljajo.
Kar se tiče prednosti kolesarjev v rondojih - na Vrhniki pri Hoferju je zanimiv rondo, ki ima na kolesarski stezi narisan trikotnik - nimaš prednosti. Ko sem nekaj časa nazaj ustavil kolesarju, da bi šel mimo mene, je v moj zadek počil avto (ne zaradi tega, ker bi vedel, da kolesar nima prednosti, temveč, ga je v mene porinilo tretje vozilo, ker je imela voznica preveč opravka s telefonom). Ko smo zložili vse tri avtomobile na pločnik in čakali ablast, sem to zanimivost - trikotnik, opazil in pozneje omenil policaju, ki je pisal zapisnik dogodka. Ne boš verjel, ampak z začudenjem si je ta prometni znak na kolesarski stezi ogledal in rekel, da bo to omenil na pravem naslovu.
Po nekaj mesecih je znak še vedno in po zakonu, bi bil za nesrečo kriv jaz, ker na prednostni cesti, nimaš kaj ustavljat, brez razloga.
Skozi se prepiramo s teboj o tem, da malo hitrejši voznik ne pomeni povečane nevarnosti v prometu, če hitrost in promet dejansko obvlada - enako se ti obnašaš na kolesu, ker si prepričan, da vožnjo z biciklom obvladaš, kar naenkrat prometni predpisi zate ne veljajo.
Kar se tiče prednosti kolesarjev v rondojih - na Vrhniki pri Hoferju je zanimiv rondo, ki ima na kolesarski stezi narisan trikotnik - nimaš prednosti. Ko sem nekaj časa nazaj ustavil kolesarju, da bi šel mimo mene, je v moj zadek počil avto (ne zaradi tega, ker bi vedel, da kolesar nima prednosti, temveč, ga je v mene porinilo tretje vozilo, ker je imela voznica preveč opravka s telefonom). Ko smo zložili vse tri avtomobile na pločnik in čakali ablast, sem to zanimivost - trikotnik, opazil in pozneje omenil policaju, ki je pisal zapisnik dogodka. Ne boš verjel, ampak z začudenjem si je ta prometni znak na kolesarski stezi ogledal in rekel, da bo to omenil na pravem naslovu.
Po nekaj mesecih je znak še vedno in po zakonu, bi bil za nesrečo kriv jaz, ker na prednostni cesti, nimaš kaj ustavljat, brez razloga.
Delo krepa človeka
kot jype rad reče. Če kdo drug naredi pizdarijo to ne pomeni da jo lahko tudi nekdo tretji. Torej če se na kolesarski stezi nekdo odloči da bo treniral jogo, to ne pomeni da gre lahko kolesar na cesto in ovira avtomobile tako kot je tisti ki je treniral jogo oviral njega.
Mene pa zanima, če je bil jype na biciklu ko ga je zbil avto na pločniku...
Drugač pa tist filmček...če je res njegov, nam res ni treba poslušat njegovih pridig, če se vozimo 55 čez naselje. Človek je na biciklu hitrejši kot v avtu. In potem smo vsi drugi nevarni norci.
Drugač pa tist filmček...če je res njegov, nam res ni treba poslušat njegovih pridig, če se vozimo 55 čez naselje. Človek je na biciklu hitrejši kot v avtu. In potem smo vsi drugi nevarni norci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
solatko> kaj bi se zgodilo, če bi ti iz kakšnega vhoda, na pločnik skočil otrok
Ja, ane! Bi bilo veliko bolje, če bi vozil po na pločnik narisani kolesarski stezi, po kateri se tre pešcev! Mimogrede, roke imam vedno na ročkah in ustavim lahko v manj kot dveh metrih, če imam hitrost pod 35km/h.
Gray_Warden> to ne pomeni da gre lahko kolesar na cesto in ovira avtomobile
Bom si enkrat dal kamero na čelado, da se boste lahko prepričali, da ne oviram avtomobilov. Ne le zato, ker je to smrtno nevarno - tudi zato, ker jaz nisem eden tistih, ki si mislijo, da je moja dolžnost ostalim udeležencem v prometu pokazat, da nisem nič manj pomemben kot oni.
Tudi tistih, ki me direktno ogrožajo, se nikoli ne maščujem, ker morda imajo dober razlog za to, da so storili prekršek.
Moj stric je enkrat na Roški cesti parkiral na pločnik in kolesarsko stezo, pa mu je kolesar odlomil ogledalo. Kolesar seveda ni mogel vedeti, da je na pločnik zapeljal zato, ker je imel na zadnjem sedežu otroka, ki mu je bilo slabo in je moral bruhat - če bi to vedel, se morda ne bi tako agresivno odzval na "vožnjo po kolesarski stezi".
Utk> Mene pa zanima, če je bil jype na biciklu ko ga je zbil avto na pločniku...
Ne, sem pa bil na biciklu, ko mi je na Letališki cesti po kolesarski stezi nasproti (v napačno smer) pripeljal "športni" avto, ki je na ta način prehiteval kolono tovornih vozil, ki so čakala na uvoz v tedanjo carinsko cono BTC. Seveda se nisem imel kam umakniti, zato sem se ustavil in čakal - nebodigatreba pa je tik pred mano zavil na cesto in se zaletel v nasproti vozeče terensko vozilo. Takoj je skočil iz avtomobila in pričel z zmerjanjem _mene_ - po njegovih besedah sem kreten, ker se mu nisem umaknil. Do tega, da bi ga lahko vprašal "Kam?" - nisem prišel, ker je na srečo le nekaj sto metrov vstran stalo policijsko vozilo, ki je bilo v petnajstih sekundah na kraju nesreče in poskrbelo, da se je "športni" voznik hitro umiril.
Ja, ane! Bi bilo veliko bolje, če bi vozil po na pločnik narisani kolesarski stezi, po kateri se tre pešcev! Mimogrede, roke imam vedno na ročkah in ustavim lahko v manj kot dveh metrih, če imam hitrost pod 35km/h.
Gray_Warden> to ne pomeni da gre lahko kolesar na cesto in ovira avtomobile
Bom si enkrat dal kamero na čelado, da se boste lahko prepričali, da ne oviram avtomobilov. Ne le zato, ker je to smrtno nevarno - tudi zato, ker jaz nisem eden tistih, ki si mislijo, da je moja dolžnost ostalim udeležencem v prometu pokazat, da nisem nič manj pomemben kot oni.
Tudi tistih, ki me direktno ogrožajo, se nikoli ne maščujem, ker morda imajo dober razlog za to, da so storili prekršek.
Moj stric je enkrat na Roški cesti parkiral na pločnik in kolesarsko stezo, pa mu je kolesar odlomil ogledalo. Kolesar seveda ni mogel vedeti, da je na pločnik zapeljal zato, ker je imel na zadnjem sedežu otroka, ki mu je bilo slabo in je moral bruhat - če bi to vedel, se morda ne bi tako agresivno odzval na "vožnjo po kolesarski stezi".
Utk> Mene pa zanima, če je bil jype na biciklu ko ga je zbil avto na pločniku...
Ne, sem pa bil na biciklu, ko mi je na Letališki cesti po kolesarski stezi nasproti (v napačno smer) pripeljal "športni" avto, ki je na ta način prehiteval kolono tovornih vozil, ki so čakala na uvoz v tedanjo carinsko cono BTC. Seveda se nisem imel kam umakniti, zato sem se ustavil in čakal - nebodigatreba pa je tik pred mano zavil na cesto in se zaletel v nasproti vozeče terensko vozilo. Takoj je skočil iz avtomobila in pričel z zmerjanjem _mene_ - po njegovih besedah sem kreten, ker se mu nisem umaknil. Do tega, da bi ga lahko vprašal "Kam?" - nisem prišel, ker je na srečo le nekaj sto metrov vstran stalo policijsko vozilo, ki je bilo v petnajstih sekundah na kraju nesreče in poskrbelo, da se je "športni" voznik hitro umiril.
Zgodovina sprememb…
solatko> enako se ti obnašaš na kolesu, ker si prepričan, da vožnjo z biciklom obvladaš, kar naenkrat prometni predpisi zate ne veljajo.
Skratka, vsi se strinjamo, da to ni dobro?
Me veseli! Sam smatram, da z vožnjo s kolesom ne morem povzročiti znatne škode, zato sem se ustrezno zavaroval za škodo, ki jo kot kolesar lahko potencialno povzročim. To mi ne daje pravice kršenja predpisov, zato s takim kršenjem sprejemam tudi odgovornost za tako kršenje, morebitne kazni, ki bi jih lahko dobil in seveda vaše kritike.
Nikakor pa ne sprejemam vaše interpretacije, da lahko vozniki motornih vozil počnejo isto - ker na leto pobijete par sto ljudi, morate biti veliko strožje sankcionirani kot kolesarji, ki na leto ne ubijejo nikogar.
Skratka, vsi se strinjamo, da to ni dobro?
Me veseli! Sam smatram, da z vožnjo s kolesom ne morem povzročiti znatne škode, zato sem se ustrezno zavaroval za škodo, ki jo kot kolesar lahko potencialno povzročim. To mi ne daje pravice kršenja predpisov, zato s takim kršenjem sprejemam tudi odgovornost za tako kršenje, morebitne kazni, ki bi jih lahko dobil in seveda vaše kritike.
Nikakor pa ne sprejemam vaše interpretacije, da lahko vozniki motornih vozil počnejo isto - ker na leto pobijete par sto ljudi, morate biti veliko strožje sankcionirani kot kolesarji, ki na leto ne ubijejo nikogar.
vsekakor me najbolj moti da smatraš da ti o prometu in varni vožnji veš vse in meniš da vsi ostali na tem forumu o tem ne vemo nič.
brigaj se za svojo varnost in ne kaj počnejo vozniki. bodi malo toleranten do njih no=) kaj te tako motijo?!? pač upočasni vožnjo na kolesu in počakaj da se nesposobni voznik umakne pa bo vse ok=)
brigaj se za svojo varnost in ne kaj počnejo vozniki. bodi malo toleranten do njih no=) kaj te tako motijo?!? pač upočasni vožnjo na kolesu in počakaj da se nesposobni voznik umakne pa bo vse ok=)
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden> vsekakor me najbolj moti da smatraš da ti o prometu in varni vožnji veš vse in meniš da vsi ostali na tem forumu o tem ne vemo nič.
Tega ne smatram jaz - verjetno pa je, da iz mojega pisanja to razberejo tisti, ki vedo premalo.
Tega ne smatram jaz - verjetno pa je, da iz mojega pisanja to razberejo tisti, ki vedo premalo.
Utk> Drugač pa tist filmček...če je res njegov, nam res ni treba poslušat njegovih pridig, če se vozimo 55 čez naselje.
Če se vozite s kolesom - ne.
Če se z avtom, potem ste okrutni serijski morilci.
Utk> In potem smo vsi drugi nevarni norci.
Moje kolo tehta 12 kilogramov, kar je več kot stokrat manj kot povprečen avtomobil, kar pomeni, da lahko komu zlomim rebro, če se resnično potrudim.
Da bi koga ubil, bi moral izvesti manever, ki ga tudi sam ne bi preživel.
Ja, ste - nevarni zato, ker upravljate s smrtno nevarno napravo, kar bicikel ni, norci pa zato, ker se vam zdi, da imate do takšnega početja kakršnokoli pravico.
Če se vozite s kolesom - ne.
Če se z avtom, potem ste okrutni serijski morilci.
Utk> In potem smo vsi drugi nevarni norci.
Moje kolo tehta 12 kilogramov, kar je več kot stokrat manj kot povprečen avtomobil, kar pomeni, da lahko komu zlomim rebro, če se resnično potrudim.
Da bi koga ubil, bi moral izvesti manever, ki ga tudi sam ne bi preživel.
Ja, ste - nevarni zato, ker upravljate s smrtno nevarno napravo, kar bicikel ni, norci pa zato, ker se vam zdi, da imate do takšnega početja kakršnokoli pravico.
Zgodovina sprememb…
aham. ti pa seveda nisi? kakšen angelček si! Sveti jajp
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24353 (20743) | facepalm |
⊘ | Počasni vozniki (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Na cesti | 269980 (241011) | dzinks63 |
⊘ | Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 34533 (28761) | bluefish |
» | Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17742 (14142) | solatko |