» »

Koliko so krivi počasni vozniki?

Koliko so krivi počasni vozniki?

Temo vidijo: vsi
««
44 / 81
»»

Fuks ::

jype a je ta bicikel na elektriko?

jype ::

Gray_Warden> ne gre to tako a?

Kako da ne gre - v prometu to vsi ves čas počnejo - še na tem forumu se jih je cel kup pohvalilo s točno takim scenarijem - ampak z avtomobili, ne s kolesom. Verjetno mi ni treba še enkrat ponoviti, za kakšno nesorazmerje v nevarnosti takšnega početja gre.

Na primer kar danes, ravnokar: https://slo-tech.com/forum/t93975/p3161...

Fuks> jype a je ta bicikel na elektriko?

Ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

BlueRunner ::

Kako da ne gre - v prometu to vsi ves čas počnejo - še na tem forumu se jih je cel kup pohvalilo s točno takim scenarijem - ampak z avtomobili, ne s kolesom. Verjetno mi ni treba še enkrat ponoviti, za kakšno nesorazmerje v nevarnosti takšnega početja gre.

Brez veze jype... ne moreš se kregati z ljudumi, ki pod "nevarnost" pojmujejo samo "nevarno za njega samega", ti pa govoriš "nevaren drugim".

Sam mislim, da res voziš na meji in enkrat te bo en nekje snel, ko ga boš spregledal. Strinjam pa se tudi s tem, da kot kolesar praktično nimaš šans. V prometu si še najbolj "jeb*na stranka". Po eni strani imaš pravice/dolžnosti praktično enake štirikolesnim enotonarjem, na drugi strani pa je veliko voznikov teh štirikolesnih tonarjev zelo nepozornih, da ne rečem nesramnih, ker pač niso v enaki nevarnosti, če zaprejo pot kolesarju ali pa hruški polni betona.

Gray_Warden_ ::

če voziš tako da ne ogrožaš sebe, tudi ne boš ogrožal drugih. če pa ves čas misliš kako bolje se obnašaš v prometu kot vsi ostali udeleženci prometa te bo pa slej ko prej nekdo zradiral, ni pomembno ali si kolesar ali voznik avta ali tovornjaka. NI pomembno kakšne prednosti imaš na določeni cesti. če vidiš da ti nekdo zapira pot boš valda upočasnil vožnjo ali celo ustavil, da poskrbiš za svojo varnost, ne pa z glavo skozi zid in hopla mimo ovire.

tudi na prednostni cesti lahko brez problema ustaviš vozilo. Vklopiš vse 4 utripalke in vozilo ustaviš. Če tisti za tabo ni dovolj pozoren in se bo zakantal v tvojo rit, je to njegov problem. Ti moraš na prvem mestu poskrbeti za svojo varnost in varnost ostalih udeležencev prometa.

Če jype pod to smatra vožnjo ki je prikazana na posnetku s kolesom ob 6.25, potem je najbolje da se pogovor na tej točki prekine. na tistem posnetku kjer naj bi polo ustavil je jype brez razloga skočil na cesto in švignil med vozilom ki se je vključevalo v promet, zelenim polotom ter tovornjakom, namesto da bi ustavil vozilo.

Kot da bi mene nekdo izsilil na prednostni cesti, jaz pa bi šel v škarje prehitevat to vozilo da bi mu dokazal da imam jaz prednost. No go. Jype bi _moral_ ustaviti kolo ko je videl da mu je temno vozilo odvzelo prednost in bi _moral_ poskrbeti za svojo varnost, torej počakati da se mu pot izprazne.
There are things that go bumping the night. We are the ones who bump back.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

BlueRunner je izjavil:

Brez veze jype... ne moreš se kregati z ljudumi, ki pod "nevarnost" pojmujejo samo "nevarno za njega samega", ti pa govoriš "nevaren drugim".

Nevarno je nevarno, vseeno za koga. Državi je vseeno ali zdravi Jožeta ali Franclja, tudi kdo je kriv ni kaj dost pomembno. Jaz sem še zmeraj prepričan, da je marsikje in marsikdaj bolj varno (za vse) vozit 60 čez naselje z avtom, kot v največjem prometu kolesarit tako kot kolesari on. Pa ga to ne ustavi, da bi nehal pridigat.

solatko ::

Zato pa je v našem prometu tako, ker so najpametnejši tisti, ki so najšibkejši v prometu, namesto, da bi pazili nase, ne glede na prednost, ki jim jo po njihovo daje zakon. Pešci in kolesarji se poleg tega, da pametujejo, niti osnovnih zakonskih določil ne držijo. Samo država lažje lupi avtomobiliste, pa če prav bi ravno na pešcih in kolesarjih največ zaslužila (neopremljena kolesa, vožnja brez luči, vožnja po napačni strani, vožnja na prepovedanih conah, hoja po napačni strani ceste, skakanje na cesto, ob prečkanju, brez nakazanja namena, tudi, ko ni varno.....).
Delo krepa človeka

Nevarno je nevarno, vseeno za koga. Državi je vseeno ali zdravi Jožeta ali Franclja, tudi kdo je kriv ni kaj dost pomembno.

Tukaj se bolj nagibam k razmišljanju, ki ga ima WarpedOne za varnostne pasove. Država bi morala primarno preprečevati to, da bi povzročil škodo drugim (npr. kajenje v zaprtih javnih prostorih), odgovornost za lastno zdravje pa moraš v največji meri prevzeti sam (npr. kajenje in alkoholiziranje nista prepovedana). Po tej logiki se mora državni socialni sistem predvsem zavarovati pred škodljivimi posledicami (stroški zdravljenja nekoga, ki se je poškodoval po lastni krivdi), nevarno pa se je spuščati v smeri nanny state, ki ljudem razlaga kaj je za njih dobro.

Jaz sem še zmeraj prepričan, da je marsikje in marsikdaj bolj varno (za vse) vozit 60 (itd... ker nisem citiral cele povedi)

Isaac Newton je pokazal, da ne. Nuff said.

Zgodovina sprememb…

Zdaj pa niti celih povedi ne bomo več citirali? Ja, bolj je varno vozit 60 sred noči v osvetljeni vasi kot 35 na kolesu med pešci in avti, tudi če si prepričan (kot jype), da se pri tej hitrosti ustaviš po dveh metrih.

Evo, sem dopolnil. Pa še vedno lahko popolnoma mirne vesti povem, da je Isaac Newton pokazal, da temu ni tako.

Zgodovina sprememb…

No, se pač motiš.

amigo_no1 ::

ob 6.30 si prav nevarno vijugal mimo avta. Kakšne posebne table pa ne vidim, da bi imel ti prednost pred njim.

Glavno cesta vs stranska cesta dude :D in ni važno če se pripelje jype ali pa rikša po glavni.
Precej risky manever, tu bi jaz ustavil in spustil debila dalje (in ga obšel po desni, ker na glavni itak nebi prišel).Škoda igrati kaskaderja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

amigo_no1> Precej risky manever, tu bi jaz ustavil in spustil debila dalje (in ga obšel po desni, ker na glavni itak nebi prišel).Škoda igrati kaskaderja.

Imam tudi tak posnetek (ko ustavim in odstopim prednost), bi ga moral naložit. V tem primeru zaviranje ni bila opcija (na posnetku se sliši, kako popustim zavore takoj, ko pogledam nazaj), ker je dober meter za mano vozil drug kolesar.

Zgodovina sprememb…

pač bi se mu umaknil na desno, kaj tisti kolesar počne pa nekako ni tvoj problem. Če si šel ti narest tako zanimiv manever zaradi kolesarja za tabo, imam tudi jaz vso pravico iti čez zgorno omejitev hitrosti če 1 meter za mano vozi audi q9 in mi blenda kot zmešan. samo da sem varen, brez skrbi da me bo izrinil iz ceste.

bluefish ::

Za voznika Renaulta je prav malo vseeno, če je bila med tovornajkom in Polom vrzel, še vedno ima prednost kolesar. Osnove CPP.
Jure bi morda res lahko počakal, da vozilo spelje po svoje in ga obvozil po desni, vendar to ne spremeni dejstva, da je napako naredil voznik avtomobila.

Gray_Warden> pač bi se mu umaknil na desno, kaj tisti kolesar počne pa nekako ni tvoj problem.

Saj nisem pričakoval, da bi to razumeli tudi tisti, ki ne kolesarite, ampak tisti za menoj je lovil zavetrje in po kolesarski tradiciji sem bil jaz v tem primeru tisti, ki je bil odgovoren za to da se pred njim ne ustavim sunkovito.

Gray_Warden> imam tudi jaz vso pravico iti čez zgorno omejitev hitrosti če 1 meter za mano vozi audi q9 in mi blenda kot zmešan.

Hm, v bistvu se mi je točno to zgodilo na cesti med Dragomanom in Slivnico (v Bolgariji, audi je bil črne barve). Vključil sem varnostne utripalke, se postavil na skrajni desni rob pasu in upočasnil, pa me vsaj 10 minut ni želel prehiteti, ampak je vztrajal pri blendanju. Ker nisem vroče krvi, sem seveda vztrajal dlje, kot se mu je ljubilo težit.

Ne, te pravice nimaš.

Zgodovina sprememb…

ne bi ti blo treba ustavt sunkovito. videl si 100 metrov prej da avto leze na cesto, lahko bi predvideval da boš moral ustaviti ker ti bo dovzel prednost.

tako kot ti nimaš noben pravice takole skakat pred avto. smejal bi se ti če bi v tistem trenutku tovornjak ustavil in bi se ti čudovito prilimal vanj zarad tvoje adrenalinske vožnje

Zgodovina sprememb…

V LJ dnevno takole na cesto leze tisoč vozil. Se morajo potem vstaviti vsi in gospodom dati absolutno prednost?
Gremo še dalje. S stranske nekdo leze na cesto, naj se mu umaknejo ali zavrejo še vsi na prednostni cesti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Gray_Warden> videl si 100 metrov prej da avto leze na cesto

Vendar me takrat voznik zaradi hiše še ni videl - in še ni zapeljal na kolesarsko stezo.

Ko me voznik je videl, še vedno ni zapeljal na kolesarsko stezo, je pa takrat pospešil.

Gray_Warden> tako kot ti nimaš noben pravice takole skakat pred avto.

Saj nisem. Z manjšim zavojem sem se izognil trčenju pri vožnji po prednostni cesti. Nikomur nisem "skakal pred avto".

Gray_Warden> smejal bi se ti če bi v tistem trenutku tovornjak ustavil in bi se ti čudovito prilimal vanj zarad tvoje adrenalinske vožnje

Ne bi se - bi se pa kolesar, ki je vozil za mano, prilimal vame.

Zgodovina sprememb…

polotu vsekakor si. mogoče pa je polo ustavil ker je videl kakšen norec divja na kolesu in je naredil prostor da se ti izogneš nesreči saj je videl da nimaš namena ustaviti.

vsekakor se morajo vsi prilagajati tebi.

Gray_Warden> smejal bi se

O, vem - taka vas je večina voznikov motornih vozil - sicer meni ne bi bilo treba bit kaskader, da sem kot kolesar preživel na Ljubljanskih cestah več kot 10 let.

Gray_Warden> polotu vsekakor si.

Stal je na mestu.

Gray_Warden> mogoče pa je polo ustavil ker je videl kakšen norec divja na kolesu

Ne - voznik v polu je dobronamerno želel odstopiti prednost vozniku sivega avtomobila - ni pa pogledal v ogledalo, niti preko sedeža, da bi videl, če je na njegovi desni vse prosto.

A ti misliš, da jaz nič ne gledam okoli sebe, ko vozim bicikel?

Gray_Warden> vsekakor se morajo vsi prilagajati tebi.

_Nihče_ se mi nikoli ne prilagodi in tudi v tem primeru se mi ni - jaz sem bil tisti, ki je bil prisiljen v precej tvegan manever, ker ste vozniki motornih vozil tako pogosto popolnoma nesposobni.

Zgodovina sprememb…

aja pa zdej je že en kolesar vozil za tabo? zanimiv podatek, ki ga ne moreš dokazat.

Gray_Warden> aja pa zdej je že en kolesar vozil za tabo? zanimiv podatek, ki ga ne moreš dokazat.

Ti resnično misliš, da je meni _v veselje_ manevrirat med avtomobili in tovornjaki?

Saj nisem nek nepotešen najstnik!

pa ne seri da se s KOLESOM ne moreš umakniti KOLESARJU ki vozi ZA TEBOJ? pač bi zavil malenkost desno in upočasnil vožnjo. problem rešen. tako pa si ogrozil sebe in njega (sklepam da je tisti nesramnež naredil isti manever kot ti)

Nesramni, nesramni kolesarji, ki vozijo po kolesarski stezi

Utk je izjavil:

No, se pač motiš.

Jaz morda se. Newton se ne.

Če ne verjameš, si spusti opeko na prste iz višine 10cm in višine 1m.

Gray_Warden> sklepam da je tisti nesramnež naredil isti manever kot ti

Ni nesramnež in manever, ki sva ga morala oba izvajati je bil posledica neupoštevanja prometnih predpisov s strani voznika motornega vozila, ki se mu milo rečeno jebe, komu in kdaj zapre pot, ker je med mano in njim dovolj pleha in ojačanega stekla, da ga ne bom poškodoval v nobenem primeru.

BlueRunner> Če ne verjameš, si spusti opeko na prste iz višine 10cm in višine 1m.

Pa nikar pozabit, da mora biti druga opeka stokrat težja od prve - saj težni pospešek nanjo je itak enak.

Zgodovina sprememb…

Manever ki sta ga izvajala sta ga storila zaradi lastne egoističnosti. Kot kolesarja namreč menita da sta nedotakljiva in čeprav vama je zaprl pot, sta si na silo izsilila svojo prednost in šla motovilit izven svoje poti na _cesto_ in nazaj na svojo pot. Nikogar ne gane kaj je _vama_ zaprlo pot, vi2 sta motovilila izven svoje poti da sta tistemu v črnem vozilu dokazala da imata prednost in kakšen "kreten" je on. Sori samo ti si izpade še bistvneo večji kreten s tem merjenjem penisa.

Zgodovina sprememb…

• polepsal: bluefish ()

Gray_Warden> MANEVER KI STA GA IZVAJALA STA GA STORILA ZARADI LASTNE EGOISTIČNOSTI.

Ne - jaz sem ga izvedel zato, ker je bila verjetnost za razplet brez padca v tem primeru največja.

Tisti za menoj pa zato, ker je normalno, da ko cuzaš zavetrje tistega pred seboj, storiš vse točno enako kot on.

Gray_Warden> tistemu v črnem vozilu

Kje je pa črno vozilo?

ne mislm posnetka gledat vsakič ko ti odgovarjam. pač neko temno vozilo je bilo, me niti ne gane kakšna barva je. Temno vozilo, zelen polo in tovornjak. si zdaj zadovoljen, si doživel orgazm z iskanjem nečesa da lahko trolaš?

Zgodovina sprememb…

No sej podobno je zadnjič mene izsilil en na mopedu, jaz pa v avtu...samo da jaz ne vozim kot norec jype, tako da sem pravi čas ustavil, ne pa s polno hitrosjo zapeljal na levi pas... No, drugi point tu je, da so ljudje enako neumni, ne glede na to kolk ton pleha imajo okoli sebe.

Če je bila situacija podobna, potem si ti tisti, ki je nekoga izsilil, ne obratno.

pri taki hitrosti nimaš kej cuzat zavetrja. spet nesmiselna vožnja kolesarjev. a on pa lahko vozi pol metra za tabo? zakaj pa jaz ne smem vozit pol metra za vozilom pred mano in cuzat zavetrja?

self righteous jype.

bluefish je izjavil:

Če je bila situacija podobna, potem si ti tisti, ki je nekoga izsilil, ne obratno.

Podobna ja, samo da sem bil jaz v avtu v jypovi situaciji, se pravi na glavni cesti.

No, to je drugo.

bluefish, kaj si s tem mislil, ne štekam? če je tip izjavil da ga je en kreten na mopedu izsilil, ka jbi ti rad povedal?

edit: aha ok sta razčistla.

čeprav po jypovem mnenju bi utk brez problema lahko zavil na nasproten pas in prehitel mopeda.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> si zdaj zadovoljen

Ne, nisem - vpleten je zelen polo, ki se ustavi, ker je pred njim kolona. Pohvalno, ničesar ni storil narobe. Če je pomahal vozniku sivega vozila, da naj spelje, je na tem mestu naredil napako, za katero ga nihče ne more kaznovati. Voznik sivega vozila me je zagledal in _pospešil_, v tem trenutku sem jaz pritisnil na zavoro in pogledal nazaj, spustil zavoro in se odločil obvoziti siv avtomobil. Če bi storil karkoli drugega, bi bila verjetnost za padec precej večja, krivda za kakršnokoli škodo pa seveda na vozniku sivega vozila, ki je z neprednostne ceste zapeljal na prednostno, ne da bi to smel storiti.

Utk> No sej podobno je zadnjič mene izsilil en na mopedu, jaz pa v avtu...samo da jaz ne vozim kot norec jype, tako da sem pravi čas ustavil,

Ti bi mopedista ali nasproti vozečega lahko ubil, če ne bi. Jaz bi kvečjemu sebe, pa v tem primeru niti ni šlo za kritično situacijo, temveč tako, ki se pripeti skoraj vsak teden.

Gray_Warden> zakaj pa jaz ne smem vozit pol metra za vozilom pred mano in cuzat zavetrja?

Ker nisi kolesar.

Gray_Warden> pri taki hitrosti nimaš kej cuzat zavetrja. spet nesmiselna vožnja kolesarjev. a on pa lahko vozi pol metra za tabo?

Seveda imaš - prihraniš več kot polovico energije.

ti si pogledal nazaj, nato pa spustil zavoro. kaj eč se voznil avta ne bi ustavil? bi ti poletel lepo čez njegovo havbo kajne, mi bi imeli pa mir na forumu. ne bi bilo bolje ustaviti?.....nekdo anmreč more rešiti naše duše da ne gremo v pekel zarad naše neotesanosti na cestah.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> kaj eč se voznil avta ne bi ustavil?

Saj se ni!

torej se končno strinjaš da si se ogrozil ki nisi ustavil kolesa saj bi te tisti voznik lahko brez problema zahaklal s havbo, ti pa bi lepo poletel čez avto? hvala bogu da si spoznal kaj ti hočem povedat že ves čas.

zarad takšnih napak se dogajajo nesreče. zarad takšnih napak poizkušaš ti že 44 strani zajebavat ljudi na tem forumu, ljudi ki so vsaj tolk pošteni da priznajo svojo napako.

Zgodovina sprememb…

Moja edina napaka v tem primeru je bila, da sem narobe predvideval, da je voznik, ki jasno vidi, da bo kolesarjem zaprl pot, tako priseben, da ne bo pospeševal.

in zarad te napake bi lahko letel čez havbo. torej ne govori da si boljši od vseh nas tu. vsakmu bi se lahko to zgodilo.

Meni se je enkrat zgodilo da sem vozil za kamionom na neki stranski cesti (takrat sem bil še tako "pameten" da se ms kolesom vozil po cesti), ko je tovornjakar kar na lepem popolnoma ustavil vozilo. Lahko si predstavljaš kako lepo sem se prililam vanj. nekako mi ni bilo nič tako da sem šel s kolesom naprej, tovornjakar pa itak niti stopil ni iz vozila saj ni ničesar slišal, niti videl.

vsak mora za svojo varnost poskrbeti sam. v zgornjem primeru sem jaz narobe sklepal da tovornjakar ne bo ustavil in sem takrat v otroški razigranosti naredil napako. (waaaaaa kako gre hitro, zavetrje, zakon, buuuuum v tovornjak).

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> in zarad te napake bi lahko letel čez havbo.

Pa nisem, ker sem bil zaradi izkušenj in motoričnih sposobnosti zmožen najti pot, ki se je srečno končala - lahko bi tudi mirno peljal naprej, se vrgel čez pokrov motorja in voznika tožil, ker me je skoraj ubil.

ma kakšnih sposobnosti. samo srečen si lahko da je tovornjakar ustavil 1 meter kasneje.

poglej si opis self righteous in se zamisli nad sabo človek.

BlueRunner je izjavil:

Utk je izjavil:

No, se pač motiš.

Jaz morda se. Newton se ne.

Če ne verjameš, si spusti opeko na prste iz višine 10cm in višine 1m.

Ampak da bi bo padla opeka na prste ko se vozim 60 ponoči po praznem "naselju" je dost malo verjetno...jype se pa dnevno izogiba toči opek.

Utk> jype se pa dnevno izogiba toči opek.

Tudi ti se ji, le da se tega (več kot očitno) precej manj zavedaš - kar tvojo pot naredi bistveno nevarnejšo.

Gray_Warden> ma kakšnih sposobnosti. samo srečen si lahko da je tovornjakar ustavil 1 meter kasneje.

Si fouš, al kaj?

self righteous jype. bodi mal bolj skromen. tale nadutost ti prv nič ne pomaga pri komunikaciji s svetom. Tudi če se slučajno v nečem strinjam s tabo, se mi tvoj odnos do sveta tako gnusi da te na noben način ne morem podpret.

Gray_Warden> se mi tvoj odnos do sveta tako gnusi da te na noben način ne morem podpret.

Deal with it. Sem že rekel, da se samo zato, da bo nekdo s foruma lažje shajal z mano, ne bom pretvarjal, da nisem pretentious, kar je nekaj povsem drugega kot self-righteous, kar jaz nisem.

self-right?eous
[self-rahy-chuhs, self-] Show IPA
-adjective
confident of one's own righteousness, especially when smugly moralistic and intolerant of the opinions and behavior of others.

Adjective
pretentious (comparative more pretentious, superlative most pretentious)
Marked by an unwarranted claim to importance or distinction.
Their song titles are pretentious in the context of their basic lyrics.
Ostentatious; intended to impress others.
Her dress was obviously more pretentious than comfortable.

prav imaš, si oboje. hočeš nas impresionirat s svojo pravilno vožnjo, za katero več kot očitno meniš da je boljša od naše. vsekakor rabiš veliko pozornosti.

Zgodovina sprememb…

Pa nikar pozabit, da mora biti druga opeka stokrat težja od prve - saj težni pospešek nanjo je itak enak.

Ne želim za vedno pohabiti človeka, ampak mu samo predlagam eksperiment z dovolj "osebne vpletenosti", da bo jasno dojel razliko med linearnim in eksponentim povečevanjem sil udeleženih v srečanju prsta in opeke.

Ampak da bi bo padla opeka na prste ko se vozim 60 ponoči po praznem "naselju" je dost malo verjetno...jype se pa dnevno izogiba toči opek.

... na 10cm na svoje prste. Ti jih mečeš iz metra višine proti drugim. Poskusi pa boš videl kakšen je produkt verjetnosti dogodka in verjetnega obsega posledic. Potem pa razmisli še to kakšna je razlika, če to počneš sebi vs. to počneš drugim.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden> hočeš nas impresionirat s svojo pravilno vožnjo,

To ne drži! Moja vožnja ni pravilna, niti ni v skladu s predpisi! Me pa ohranja pri življenju že vrsto let, kljub trudu in količini voznikov motornih vozil.

Gray_Warden> za katero več kot očitno meniš da je boljša od naše.

Ne. Jaz mislim, da moja vožnja manj ogroža vse nas, kot vaša vožnja ogroža vse nas, ker moja vožnja ogroža predvsem mene - za svojo glavo pa sem se naučil poskrbeti sam - vaša vožnja pa ogroža predvsem vse okoli vas, ki nimajo praktično nobenega vpliva na vaša dejanja (vas same pa manj, zato nimate nobene pametne motivacije, da bi navade spremenili - razen absurdno drakonskih kazni).

Zgodovina sprememb…

««
44 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15224353 (20743) facepalm

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

1776269980 (241011) dzinks63

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17334533 (28761) bluefish
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

9517742 (14142) solatko

Več podobnih tem