Forum » Loža » Koliko so krivi počasni vozniki?
Koliko so krivi počasni vozniki?
Temo vidijo: vsi
jype ::
Gray_Warden> Me zanima kaj boš razlagal na forumu ko ti bo zdrsnilo na spolzki podlagi in boš odletel pod kakšen avto...da je krivda na vozniku?
Seveda - vedno je kriv voznik! Or so you'd like me to believe. V resnici je voznik kriv samo takrat, kadar kolesarja ne upošteva - če kolesar prevozi rdečo luč, pripelje iz napačne smeri ali po napačnem pasu, zagotovo ne bo kriv voznik. Pa se strinjam, da mnogi kolesarji vozijo objestno in nikakor ne previdno, a iz izkušenj tudi vem, da se je dnevno vozit v službo povsem prijetno šele ko naštudiraš slabe navade voznikov, režime semaforjev in se naučiš izogibati pešcem (ki ti v avtu niso nevarni, na biciklu pa precej).
V resnici pozimi vozim bistveno drugače kot poleti in mi tudi ne pade krona z glave, če moram kakšen odsek prehoditi peš, ker bi bila vožnja s kolesom tam prenevarna.
M-XXX> po drugi strani pa vsaj jaz večino teh stvari delam (opazujem) tudi v avtu,
Pred križiščem ustaviš, če je na semaforju zelena? Ustaviš se na svojem pasu, ker nekdo na levem morda želi brez uporabe smerne utripalke zaviti desno? Dvomim.
Seveda - vedno je kriv voznik! Or so you'd like me to believe. V resnici je voznik kriv samo takrat, kadar kolesarja ne upošteva - če kolesar prevozi rdečo luč, pripelje iz napačne smeri ali po napačnem pasu, zagotovo ne bo kriv voznik. Pa se strinjam, da mnogi kolesarji vozijo objestno in nikakor ne previdno, a iz izkušenj tudi vem, da se je dnevno vozit v službo povsem prijetno šele ko naštudiraš slabe navade voznikov, režime semaforjev in se naučiš izogibati pešcem (ki ti v avtu niso nevarni, na biciklu pa precej).
V resnici pozimi vozim bistveno drugače kot poleti in mi tudi ne pade krona z glave, če moram kakšen odsek prehoditi peš, ker bi bila vožnja s kolesom tam prenevarna.
M-XXX> po drugi strani pa vsaj jaz večino teh stvari delam (opazujem) tudi v avtu,
Pred križiščem ustaviš, če je na semaforju zelena? Ustaviš se na svojem pasu, ker nekdo na levem morda želi brez uporabe smerne utripalke zaviti desno? Dvomim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Gray_Warden_ ::
jype narobe si razlagaš stvari. Ni moja krivda če se ti zrušiš na svoji strani ceste in te odnese v moj avto, ki je pravilno pripeljal po nasprotnem pasu.
There are things that go bumping the night. We are the ones who bump back.
Gray_Warden> Ni moja krivda če se ti zrušiš na svoji strani ceste in te odnese v moj avto, ki je pravilno pripeljal po nasprotnem pasu.
Kolkrat na dan se ti pa to pripeti?
Ker meni se ni še nikoli, pa s kolesom prevozim okoli 10.000 kilometrov letno že skoraj 15 let.
Kolkrat na dan se ti pa to pripeti?
Ker meni se ni še nikoli, pa s kolesom prevozim okoli 10.000 kilometrov letno že skoraj 15 let.
BlaY0 ::
Gray: Če si car, boš predvidel kakšno neumnost bo naredil kolesar oziroma da obstaja možnost, da se pred tabo zloži.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
me veseli da se ti še ni zgodilo in upam da se ti nikoli ne bo.
blayo nemogoče je predvideti kaj bo storil kolesar. Zato pravim da morajo kolesarji prav tako upoštevat vse okoli sebe kot tudi poskrbeti za svojo varnost. Tako kot vsi udeleženci v prometu.
Vendar morata oba, ti in jype priznati da 3/4 kolesarjev vozi naravnost objestno po cesti misleč da so bogovi na cesti in da se jim morajo vsi vozniki avtov klanjati.
blayo nemogoče je predvideti kaj bo storil kolesar. Zato pravim da morajo kolesarji prav tako upoštevat vse okoli sebe kot tudi poskrbeti za svojo varnost. Tako kot vsi udeleženci v prometu.
Vendar morata oba, ti in jype priznati da 3/4 kolesarjev vozi naravnost objestno po cesti misleč da so bogovi na cesti in da se jim morajo vsi vozniki avtov klanjati.
Ja, zato se jaz kot voznik avtomobila obnašam temu primerno in strpno pazim na tiste ki so eno tono lažji od mene pa čeprav so objestni in brezbrižni.
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden> Vendar morata oba, ti in jype priznati da 3/4 kolesarjev vozi naravnost objestno po cesti misleč da so bogovi na cesti in da se jim morajo vsi vozniki avtov klanjati.
Vedno je tako, da bi se moral močnejši, bolj zaščiten udeleženec prilagajati šibkejšim. Sem ravno zadnjič poslušal enega kolesarja, ki se je skregal s pešcem, ker se mu pešec ni želel umakniti _s pločnika_! Pločnik je za pešce in čeprav se tudi jaz vozim po njem, si niti v najbolj absurdnih sanjah ne predstavljam scenarija, po katerem bi se mi zdelo da se mora katerikoli pešec umakniti ali se kakorkoli drugače prilagoditi meni, ko vozim po pločniku.
Enako velja za vožnjo kolesarskih objestnežev po cestiščih - tudi jaz vozim precej od roba cestišča, še posebej ob parkirnih mestih, kjer je nevarnost naleta ob sveže odprta vrata vozila ogromna (enemu sem že zlomil vrata, ker jih je odprl tik pred mano - k sreči sem eden tistih, ki ves čas pričakujejo take reči in sem vrata lahko odprl do konca, sicer bi se napičil nanje), nikakor pa pri taki vožnji ne vztrajam, če me poskuša prehiteti katerokoli vozilo - nič me ne stane, da upočasnim in se umaknem, da lahko varno prehiti. Tudi jaz vozim po cestišču tam, kjer je kolesarska steza neustrezna, a če se na cesti pojavi avtomobil, ki sem mu v napoto, me ni nič sram, da se takoj umaknem.
Ni mu treba kaznovati vožnje po cesti - lahko bi jo, pa ker je s kolesom tako vožnjo na tem mestu očitno razume in je ne sankcionira. Očitno tudi nisem nikomur v napoto in nikogar ne ogrožam.
Vedno je tako, da bi se moral močnejši, bolj zaščiten udeleženec prilagajati šibkejšim. Sem ravno zadnjič poslušal enega kolesarja, ki se je skregal s pešcem, ker se mu pešec ni želel umakniti _s pločnika_! Pločnik je za pešce in čeprav se tudi jaz vozim po njem, si niti v najbolj absurdnih sanjah ne predstavljam scenarija, po katerem bi se mi zdelo da se mora katerikoli pešec umakniti ali se kakorkoli drugače prilagoditi meni, ko vozim po pločniku.
Enako velja za vožnjo kolesarskih objestnežev po cestiščih - tudi jaz vozim precej od roba cestišča, še posebej ob parkirnih mestih, kjer je nevarnost naleta ob sveže odprta vrata vozila ogromna (enemu sem že zlomil vrata, ker jih je odprl tik pred mano - k sreči sem eden tistih, ki ves čas pričakujejo take reči in sem vrata lahko odprl do konca, sicer bi se napičil nanje), nikakor pa pri taki vožnji ne vztrajam, če me poskuša prehiteti katerokoli vozilo - nič me ne stane, da upočasnim in se umaknem, da lahko varno prehiti. Tudi jaz vozim po cestišču tam, kjer je kolesarska steza neustrezna, a če se na cesti pojavi avtomobil, ki sem mu v napoto, me ni nič sram, da se takoj umaknem.
Ni mu treba kaznovati vožnje po cesti - lahko bi jo, pa ker je s kolesom tako vožnjo na tem mestu očitno razume in je ne sankcionira. Očitno tudi nisem nikomur v napoto in nikogar ne ogrožam.
Zgodovina sprememb…
true. vendar to ne spremeni dejstva da so problematični na cesti. Vsak ki jih vidi mora paziti na njih poleg tega da pazi kaj se dogaja za njegovim vozilom in kaj se dogaja na nasprotnem pasu. Ko jih prehiteva mora paziti da kolesar slučajno ne bi zavil na levo (ker ima kot sem opazil veliko kolesarjev mp3 v ušesih ko vozi kolo...na tak način dvomim da slišijo avto za njimi).
preprosto tolerirat in ignorirat ni rešitev. Če bi bilo tako, bi bli še vedno v jugi.
preprosto tolerirat in ignorirat ni rešitev. Če bi bilo tako, bi bli še vedno v jugi.
Gray_Warden> ker ima kot sem opazil veliko kolesarjev mp3 v ušesih ko vozi kolo...
Meni se to zdi isto, kot da voziš avto z masko za varjenje.
Gray_Warden> preprosto tolerirat in ignorirat ni rešitev. Če bi bilo tako, bi bli še vedno v jugi.
Jaz bi bil zadovoljen, če bi me policist s slike zgoraj oglobil. Ne bi se pritoževal. Verjetno bi še vedno vozil enako, vsaj dokler se mesto ne zresni in ne uredi zadostne kolesarske infrastukture tudi za tiste, ki niso tako izkušeni in vztrajni, kot sem jaz - ampak pritoževal se ne bi. Kazen bi vsekakor zaslužil.
Meni se to zdi isto, kot da voziš avto z masko za varjenje.
Gray_Warden> preprosto tolerirat in ignorirat ni rešitev. Če bi bilo tako, bi bli še vedno v jugi.
Jaz bi bil zadovoljen, če bi me policist s slike zgoraj oglobil. Ne bi se pritoževal. Verjetno bi še vedno vozil enako, vsaj dokler se mesto ne zresni in ne uredi zadostne kolesarske infrastukture tudi za tiste, ki niso tako izkušeni in vztrajni, kot sem jaz - ampak pritoževal se ne bi. Kazen bi vsekakor zaslužil.
Zgodovina sprememb…
vem. zato me to moti. Kot da bi jaz odstranil vsa ogledala v avtu in dal glasbo do konca naglas, potem pa vijugal po cesti kot me je volja...če me tovornjak zradira bo pač tovornjakar kriv?
ne gre to tako. vsak mora poskrbeti za svojo varnost.
ne gre to tako. vsak mora poskrbeti za svojo varnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gray_Warden_ ()
Gray: Te popolnoma zastopim. Dokler se ne postaviš tudi v vlogo kolesarja za najmanj en mesec (brez avta), kolesarjev ne boš razumel.
Gray_Warden> če me tovornjak zradira bo pač tovornjakar kriv?
Česar jaz ne razumem pri takih kolesarjih je to, kako jim pomaga da je kriv voznik, če oni ležijo v komi na urgenci?
Tudi s čeladami je tako - jaz čelade ne nosim, kadar grem po opravkih z mestno kripo - nimam je kam spravit in bi bila v napoto, itak pa tiste kripe ne smem tolk pritiskat, da bi dosegla nevarnejšo hitrost, ker bi kaj odlomil. Ko grem v office z resnim biciklom, imam vedno čelado.
Česar jaz ne razumem pri takih kolesarjih je to, kako jim pomaga da je kriv voznik, če oni ležijo v komi na urgenci?
Tudi s čeladami je tako - jaz čelade ne nosim, kadar grem po opravkih z mestno kripo - nimam je kam spravit in bi bila v napoto, itak pa tiste kripe ne smem tolk pritiskat, da bi dosegla nevarnejšo hitrost, ker bi kaj odlomil. Ko grem v office z resnim biciklom, imam vedno čelado.
Zgodovina sprememb…
Pomaga jim prav nič. Lahko pa bi vsaj toliko poskrbeli za svojo varnost da bi namesto kape na glavo nataknili čelado...mogoče potem ne bi razbili glave ob srečanju z asfaltom (v kolikor trk ni premočan bi kolesarju to mogoče pomagalo...). Dejansko se ne spomnim kdaj sem nazadnje prehitel kolesarja s čelado.
Zgodovina sprememb…
No, tudi na otroke moraš paziti, ki včasih skočijo na cesto, pa živali, pa vse ostale udeležence, ki jim ni bilo potrebno iti skozi kakršnokoli dokazovanje znanja o prometu in predpisih, pa kljub temu smejo biti prometni udeleženci.
Zato se moraš kot voznik pač sprijazniti s tem, da vedno obstaja možnost, da boš koga nasadil - in se pač maksimalno potrudiš s konzervativnim predvidevanjem in defenzivno vožnjo.
Zato se moraš kot voznik pač sprijazniti s tem, da vedno obstaja možnost, da boš koga nasadil - in se pač maksimalno potrudiš s konzervativnim predvidevanjem in defenzivno vožnjo.
Paziti na otroke je nekaj popolnoma drugega kot paziti na kolesarja. Za kolesarja nikoli ne veš ali te je slišal, ali ve da ga boš šel prehitevat? Ali bo ravno v trenutku ko ga boš prehiteval začel vijugat po cesti, ko pa voziš tam kjer lahko otrok skoči na cesto pa je ponavadi itak omejitev 50 kmh...
Prehiteti počasnega voznika je mački kašelj...na prvem primernem mestu pritisneš do konca na gas in ga prehitiš, problem rešen, ampak pri kolesarjih pa je stvar nekako drugačna saj kot sem rekel, je manjša verjetnost da sploh ve da voziš za njim. Večina današnjih vozil je itak tako tihih da se jih verjetno res ne sliši nevem kako zelo ko voziš kolo in ti veter piha v glavo..
glede dokazovanja znanja o prometu pa zate nevem vendar mene so v vrtcu naučili da moram pogledat levo, nato desno in nato spet levo preden grem čez cesto.
Prehiteti počasnega voznika je mački kašelj...na prvem primernem mestu pritisneš do konca na gas in ga prehitiš, problem rešen, ampak pri kolesarjih pa je stvar nekako drugačna saj kot sem rekel, je manjša verjetnost da sploh ve da voziš za njim. Večina današnjih vozil je itak tako tihih da se jih verjetno res ne sliši nevem kako zelo ko voziš kolo in ti veter piha v glavo..
glede dokazovanja znanja o prometu pa zate nevem vendar mene so v vrtcu naučili da moram pogledat levo, nato desno in nato spet levo preden grem čez cesto.
Zgodovina sprememb…
Gray: Ti še eno zgodbo povem... kolesar pred mano, cesta frej spredi, zadi. Stisnem full gas, da ga prehitim in to praktično po nasprotnem voznem pasu. V tem se on spomni da bo prečkal cesto in se znajde pred mano na nasprotnen voznem pasu. Lepo sem ga naložil na havbo in ker sem pred tem precej pospešil ga je odbilo naprej ene 10 metrov. Jasno nisem bil kriv in tudi zlahka bi to dokazal, ker so bili zraven očividci in skupaj smo ga pobirali ampak od takrat ne pospešujem več tako, ko prehitevam kolesarje.
Gray_Warden> ko voziš kolo in ti veter piha v glavo..
Ti pa ne kolesariš kej pogosto, ane? :) Če si pozoren, slišiš tudi priuse, ki vozijo za tabo.
Če nisi pozoren, je pa itak vseeno.
Gray_Warden> glede dokazovanja znanja o prometu pa zate nevem vendar mene so v vrtcu naučili da moram pogledat levo, nato desno in nato spet levo preden grem čez cesto.
Ja, saj jih zdaj tudi učijo, ampak na cesto te spustijo tudi, če sediš na ušesih, ko to razlagajo. Nobenega izpita ni in nobenih papirčkov, na katerih bi pisalo "dokazal je sposobnost pešačenja po prometni cesti".
Ti pa ne kolesariš kej pogosto, ane? :) Če si pozoren, slišiš tudi priuse, ki vozijo za tabo.
Če nisi pozoren, je pa itak vseeno.
Gray_Warden> glede dokazovanja znanja o prometu pa zate nevem vendar mene so v vrtcu naučili da moram pogledat levo, nato desno in nato spet levo preden grem čez cesto.
Ja, saj jih zdaj tudi učijo, ampak na cesto te spustijo tudi, če sediš na ušesih, ko to razlagajo. Nobenega izpita ni in nobenih papirčkov, na katerih bi pisalo "dokazal je sposobnost pešačenja po prometni cesti".
jype, prav imaš, nikoli ne vozim kolesa po cesti kjer vozijo avti. Ravno zato ker se mi takšno početje zdi nesmiselno in nevarno. Rajši grem na izlet s kolesom po kakšni prazni makadamski cesti kjer se počutim varnega.
motiš pa se glede papirčkov. Mi smo moral narest izpit za kolo. Se prav spomnim ko so nas peljali po mestu in so učiteljice gledale če vozimo pol metra od roba ceste in ne vijugamo.
motiš pa se glede papirčkov. Mi smo moral narest izpit za kolo. Se prav spomnim ko so nas peljali po mestu in so učiteljice gledale če vozimo pol metra od roba ceste in ne vijugamo.
Zgodovina sprememb…
Gray: Evo, rešitev zate... ko zagledaš kolesarja si predstavljaj da je nič hudega sluteč predšolski otrok. Ti bo veliko lažje in ne boš se sekiral, ker ne pazijo nase in na ostale okoli sebe.
blaYo, saj ravno o tem govorim. Za kolesarja nikoli ne veš kaj bo storil. in nihče ni rekel da ne pazim na njih.
samo mislm da imam pravico do tega da me njihovo obnašanje moti in da bi bil izjemno vesel če bi se takšno vedenje na cesti sankcioniralo.
ni vedno rešitev v tem da izjaviš: TO MORAŠ ENOSTAVNO TOLERIRAT IN SE PRILAGODITI. VEDNO MORAŠ BITI POZOREN NA NJIH, DA JIH NE UBIJEŠ KER SAMI NASE NISO SPOSOBNI VOZITI. Sori samo to ni odgovor.
Potem lahko rečemo tudi za našo vlado..ni pritožujte se čez njih, pač jih tolerirajte in počakajte da mine...
samo mislm da imam pravico do tega da me njihovo obnašanje moti in da bi bil izjemno vesel če bi se takšno vedenje na cesti sankcioniralo.
ni vedno rešitev v tem da izjaviš: TO MORAŠ ENOSTAVNO TOLERIRAT IN SE PRILAGODITI. VEDNO MORAŠ BITI POZOREN NA NJIH, DA JIH NE UBIJEŠ KER SAMI NASE NISO SPOSOBNI VOZITI. Sori samo to ni odgovor.
Potem lahko rečemo tudi za našo vlado..ni pritožujte se čez njih, pač jih tolerirajte in počakajte da mine...
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden_ je izjavil:
blaYo, saj ravno o tem govorim. Za kolesarja nikoli ne veš kaj bo storil. in nihče ni rekel da ne pazim na njih.
Saj zato ti pa govorim da če že oni ne pazijo nate, pazi vsaj ti na njih. Tudi jaz nisem nikjer napisal ta ti ne paziš ampak vidim da iz tebe vre jeza in te kar vidim kako sediš v avtu in bentiš na kolesarje kar je slabo.
bentim zdaj za računalnikom. Jezo je treba enkrat spravt iz sebe. Bolje zdaj kot pa v avtu...
Zgodovina sprememb…
Jaz sem se tudi svoje cajte jezil na voznike avtomobilov, ki so se mi zalimali za zadnje kolo bicikla in mi trobili. Zdaj jim samo pomaham nazaj v pozdrav in se nasmehnem pa jim potem nič ni jasno, jaz pa se ne jezim za prazen nič, ker vem da večina ni takih kot je bil ta.
Gray_Warden> Mi smo moral narest izpit za kolo.
Sicer sem govoril o papirju za otroke, ki po cesti hodijo peš, ampak tudi kolesarjem izpita ni treba imeti. Policist ga ne more zahtevati in nihče ti ga ne more odvzeti.
Lahko te kvečjemu oglobi, če nisi sposoben vožnje ti jo lahko prepove, v izjemnih primerih mislim da lahko "vozilo" zapleni.
Kolesarje to premalo prizadane, da bi bila kazen učinkovita.
Gray_Warden> bi bil izjemno vesel če bi se takšno vedenje na cesti sankcioniralo.
Uh, jaz bi pred končno rešitvijo kolesarskega vprašanja rad videl da se avtomatično sankcionira voznike, ki vozijo prehitro, ki na avtocesti prehitevajo po desni, ki ne upoštevajo semaforjev in ki se pri zavijanju desno ne prepričajo, če ne bodo zaprli poti kolesarju.
Sicer sem govoril o papirju za otroke, ki po cesti hodijo peš, ampak tudi kolesarjem izpita ni treba imeti. Policist ga ne more zahtevati in nihče ti ga ne more odvzeti.
Lahko te kvečjemu oglobi, če nisi sposoben vožnje ti jo lahko prepove, v izjemnih primerih mislim da lahko "vozilo" zapleni.
Kolesarje to premalo prizadane, da bi bila kazen učinkovita.
Gray_Warden> bi bil izjemno vesel če bi se takšno vedenje na cesti sankcioniralo.
Uh, jaz bi pred končno rešitvijo kolesarskega vprašanja rad videl da se avtomatično sankcionira voznike, ki vozijo prehitro, ki na avtocesti prehitevajo po desni, ki ne upoštevajo semaforjev in ki se pri zavijanju desno ne prepričajo, če ne bodo zaprli poti kolesarju.
Gray_Warden_ je izjavil:
bentim zdaj za računalnikom. Jezo je treba enkrat spravt iz sebe. Bolje zdaj kot pa v avtu...
To je dobro.
PS: Je pa zaHebano vse to pisat na telefon, me že prsti bolijo
Drugače pa kot rečeno, na kolo za en mesec in avto v garažo, boš videl, to dela čudeže pri strpnosti... glej mene, calm and submissive kot bi rekel Cesar Millan
Jure je pa že preveč na kolesu, to pa spet ni dobro pa ga glej zdej kako se pizdi
Zgodovina sprememb…
Hehe, varianta Demolition Man
Se strinjam ja, kolesarskega izpita ti nihče ne more odvzeti, je nekako le papir ki ga imaš za spomin na osnovno šolo. Vendar vseeno te tam naučilo osnovnega obnašanja.
Strinjam se tudi s kaznovanjem ljudi ki ne znajo vklopiti smernika preden zavijejo v križišču in ki ne upoštevajo semaforjev. vendar če moram na svojo varnost paziti jaz, lahko tudi kolesarji in pešci.
Sicer pa...če jaz prehitevam kolesarja in on brez opozorila zavije levo, naravnost pod moj avto, jaz pa naj bi bil kriv je to nekako tako kot da pred hišo posadim drevo in se čez 30 let nekdo zaleti vanj in poizkuša okriviti mene ker sem posadil drevo.
BlaYo...vse to na telefon? haha, lepo da se ti da vse to na telefon napisat, jaz redko na sms odgovorim, rajši pokličem nazaj..=)
Strinjam se tudi s kaznovanjem ljudi ki ne znajo vklopiti smernika preden zavijejo v križišču in ki ne upoštevajo semaforjev. vendar če moram na svojo varnost paziti jaz, lahko tudi kolesarji in pešci.
Sicer pa...če jaz prehitevam kolesarja in on brez opozorila zavije levo, naravnost pod moj avto, jaz pa naj bi bil kriv je to nekako tako kot da pred hišo posadim drevo in se čez 30 let nekdo zaleti vanj in poizkuša okriviti mene ker sem posadil drevo.
BlaYo...vse to na telefon? haha, lepo da se ti da vse to na telefon napisat, jaz redko na sms odgovorim, rajši pokličem nazaj..=)
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden> jaz pa naj bi bil kriv
Saj nisi ti kriv, no. Lahko si, ampak tudi če avto, ki je na desnem pasu nenadoma zavije levo pred tebe, pa ga ti zadaneš ko je že na tvojem pasu, boš ti kriv, ker da si imel premajhno varnostno razdaljo - treba je pač biti pripravljen na take trenutke, kolikor se da bit.
Na, lej, jaz se grem vsak dan nekaj temu podobnega, včasih pa potem še kaj za rekreacijo:
Bom enkrat posnel še z glave, da se bo videlo, kako mora kolesar spremljat promet.
je pa statistika te vožnje.
Saj nisi ti kriv, no. Lahko si, ampak tudi če avto, ki je na desnem pasu nenadoma zavije levo pred tebe, pa ga ti zadaneš ko je že na tvojem pasu, boš ti kriv, ker da si imel premajhno varnostno razdaljo - treba je pač biti pripravljen na take trenutke, kolikor se da bit.
Na, lej, jaz se grem vsak dan nekaj temu podobnega, včasih pa potem še kaj za rekreacijo:
Bom enkrat posnel še z glave, da se bo videlo, kako mora kolesar spremljat promet.
je pa statistika te vožnje.
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden_ je izjavil:
Sicer pa...če jaz prehitevam kolesarja in on brez opozorila zavije levo, naravnost pod moj avto, jaz pa naj bi bil kriv...
Jaz nisem imel niti kančka slabe vesti ko sem ga naložil (ker nisem bil kriv), sem mu pa jasno potem pomagal in sem si kar malo oddahnil, ker ni bil nič poškodovan (na srečo). Od takrat, kot sem že napisal, prehitevam čisto drugače.
si vide kolesarja ob 3.55 ki je šel skozi rdečo in vijugal po cesti pred črnim avtom? That is what i am talking about.
tvoja vožnja s kolesom me pa ful spominja na posnetke iz nanizanke ki se je včasih vrtela na pop tv.
hec=)
tvoja vožnja s kolesom me pa ful spominja na posnetke iz nanizanke ki se je včasih vrtela na pop tv.
hec=)
Zgodovina sprememb…
Pyr0Beast ::
blayo nemogoče je predvideti kaj bo storil kolesar.
Nemogoče ?
V večini primerov bo šel preprosto naravnost. Če bo zavijal te ne ovira. Če gre naravnost, te ne ovira.
Edino če ti seka pot, imaš težavo.
To je pa tudi edino predvidevanje, ki ga rabiš.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Gray_Warden> si vide kolesarja ob 3.55 ki je šel skozi rdečo in vijugal po cesti pred črnim avtom? That is what i am talking about.
Ja, jaz si tega ne privoščim, ker je prenevarno - tudi nazaj ves čas pogledujem, da nisem komu v napoto. Včasih mi potrobijo, ko s tokom vozil vozim 40 ali 50, nimam pojma, čemu.
Ja, jaz si tega ne privoščim, ker je prenevarno - tudi nazaj ves čas pogledujem, da nisem komu v napoto. Včasih mi potrobijo, ko s tokom vozil vozim 40 ali 50, nimam pojma, čemu.
ej pusti to. To so pač ljubljanski objestni vozniki ki trobijo vsemu kar leze, tudi semaforju da bi hitreje preklopil na zeleno.=)
Pyr0Beast
hm, ja, če je en sam kolesar ni panike. Kaj pa ko prehitevaš par kolesarjev ki vozita vzporedno in zasedeta celotn vozen pas, tako da ju prehitevaš kot traktor? Saj ju ni problem prehiteti vendar vožnja 2 kolesarjev vštric ne sodi na cesto.
Pyr0Beast
hm, ja, če je en sam kolesar ni panike. Kaj pa ko prehitevaš par kolesarjev ki vozita vzporedno in zasedeta celotn vozen pas, tako da ju prehitevaš kot traktor? Saj ju ni problem prehiteti vendar vožnja 2 kolesarjev vštric ne sodi na cesto.
Kaj pa ko prehitevaš par kolesarjev ki vozita vzporedno in zasedeta celotn vozen pas, tako da ju prehitevaš kot traktor?
Obesiš se na trobljo d'oh.
Ne, resno. Upočasniš in se pelješ za njimi, ni tako težko. Se tudi sam včasih vštric peljem pa ko vidim nekoga za seboj greš lepo eden za drugim.
mahanje ljude ki ti trobijo je jebanje v glavo, kar spet ni okej.
oprostite izrazu.
oprostite izrazu.
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden_ je izjavil:
Kaj pa ko prehitevaš par kolesarjev ki vozita vzporedno in zasedeta celotn vozen pas, tako da ju prehitevaš kot traktor? Saj ju ni problem prehiteti vendar vožnja 2 kolesarjev vštric ne sodi na cesto.
Mah pusti to no, nisi ti poklican da jih boš učil kozjih molitvic ali česa podobnega. Enostavno se skoncentriraj nase in svoje predvidevanje njihovih neumnosti.
Zgodovina sprememb…
zakaj potem sploh obstaja ta pogovor če je odgovor na vse "bodi toleranten in se skoncentriraj nase"?
Gray_Warden_ je izjavil:
mahanje ljude ki ti trobijo je jebanje v glavo, kar spet ni okej.
oprostite izrazu.
Saj jim ne maham kot kakšen idiot ampak samo dvignem roko v pozdrav, tako da v bistvu niti ne vejo a jim hočem sredinec pokazat ali jim maham, važno je to, da sem jaz sam sebe s tem prepričal da naj se ne jezim, ker lahko bi pa pač zabentil in bi potem še lep čas ves znerviran vozil kar je pa nevarno tako zame kot za ostale. Enostavno jaz sebe "prepričam", da to ko je on zatrobil je v bistvu samo hotel mene pozdravit oziroma opozorit na svojo prisotnost. Dobronamernega trobljenja pa sem se jaz že zgodaj navadil, ko sem se vozil po jugu Italije - tam je še vedno (nepisano) pravilo, da ko koga prehitevaš, potrobiš.
Zato ker je to edino, kar ti preostane ? :)
Pa ne se sekirat :)
Na cesti je olala bedakov.
Pa ne se sekirat :)
Na cesti je olala bedakov.
Gray_Warden> zakaj potem sploh obstaja ta pogovor če je odgovor na vse "bodi toleranten in se skoncentriraj nase"?
Jaz sem z dekletom prevozil (na biciklu in v avtu) večji del severne evrope. Ne le, da je kolesarska infrastruktura v primerjavi z našo izjemna (no, na Nizozemskem so mi šli tisti tlakovci malce na živce, ker sva bila s specjalkami), tudi kultura voznikov motornih vozil je taka, da se prav nič ne razburjajo, če kdaj dohitijo kolesarje, ki vozijo vštric. Enostavno počakajo, da se spokajo vstran, kot pravi BlaY0.
Na Danskem, na primer, je v nekaterih mestih cel prometni režim urejen tako, da pospešuje kolesarski promet na račun upočasnjevanja motornega.
Pa zapomni si: Vsak dan, ko grem v mesto s kolesom, je parkirno mesto zate prosto - če bi šel z avtomobilom, bi ga pa zasedel.
Jaz sem z dekletom prevozil (na biciklu in v avtu) večji del severne evrope. Ne le, da je kolesarska infrastruktura v primerjavi z našo izjemna (no, na Nizozemskem so mi šli tisti tlakovci malce na živce, ker sva bila s specjalkami), tudi kultura voznikov motornih vozil je taka, da se prav nič ne razburjajo, če kdaj dohitijo kolesarje, ki vozijo vštric. Enostavno počakajo, da se spokajo vstran, kot pravi BlaY0.
Na Danskem, na primer, je v nekaterih mestih cel prometni režim urejen tako, da pospešuje kolesarski promet na račun upočasnjevanja motornega.
Pa zapomni si: Vsak dan, ko grem v mesto s kolesom, je parkirno mesto zate prosto - če bi šel z avtomobilom, bi ga pa zasedel.
Zgodovina sprememb…
hja. Vem da je to edino kar mi preostane. Samo nisem pričakoval da bom prišel na forum kjer so vsi tako popolni da so vedno tolerantni do vseh bedakov na cesti, vedno mirno reagirajo in nikoli ne vozijo čez omejitev hitrosti.
zanimivo.
zanimivo.
Gray_Warden_ je izjavil:
zakaj potem sploh obstaja ta pogovor če je odgovor na vse "bodi toleranten in se skoncentriraj nase"?
Ker je to bistvo varne vožnje. Če ti bentiš ker nekdo pred tabo s klobukom na glavi in podni od flaše na nosu cjazi med tem ko se tebi mudi v službo on gre pa samo do Telekoma kjer bo plačal račun za telefon (ker ima pač cajt... pa glih zjutrej ane ko se teb mudi v službo on je pa itak v penziji in bi šel lahko ob 11h dopoldne), si potem ves znerviran še nekaj cajta in si potencialno veliko bolj nevaren tudi potem ko tega modela že zdavnaj prehitiš. Fant, hormoni delajo svoje.
Gray_Warden> vedno tolerantni do vseh bedakov na cesti
Saj jaz včasih izrečem kakšno kletvico, ko kdo naredi neumnost, če neumnost naredim jaz, jih pa vsaj deset.
Ampak - kaj pa boš drugega, kot da si toleranten, defenziven in vsaj toliko odgovoren, da voziš po predpisih? Upravljaš z napravo, ki je smrtno nevarna za praktično vso neposredno okolico, ki ni v napravah s podobno močnim oklepom - absolutno, da moraš biti ustrezno zbran in v glavi ohranjat perspektivo potencialne škode zase in za druge v primeru nepredvidenih dogodkov.
Saj jaz včasih izrečem kakšno kletvico, ko kdo naredi neumnost, če neumnost naredim jaz, jih pa vsaj deset.
Ampak - kaj pa boš drugega, kot da si toleranten, defenziven in vsaj toliko odgovoren, da voziš po predpisih? Upravljaš z napravo, ki je smrtno nevarna za praktično vso neposredno okolico, ki ni v napravah s podobno močnim oklepom - absolutno, da moraš biti ustrezno zbran in v glavi ohranjat perspektivo potencialne škode zase in za druge v primeru nepredvidenih dogodkov.
se strinjam ja.
no ja, če drugega ne smo vsaj ugotovili da niso vsega krivi samo počasni vozniki=)
no ja, če drugega ne smo vsaj ugotovili da niso vsega krivi samo počasni vozniki=)
Gray_Warden_ je izjavil:
hja. Vem da je to edino kar mi preostane. Samo nisem pričakoval da bom prišel na forum kjer so vsi tako popolni da so vedno tolerantni do vseh bedakov na cesti, vedno mirno reagirajo in nikoli ne vozijo čez omejitev hitrosti.
Ne ne ne, se tudi jaz zalotim, da sem netoleranten in bentim, priznam, vendar poskusim to čim prej preprečiti. Ne vozim striktno po omejitvah in sicer tam kjer poznam cesto, nikoli pa pa tudi v takih primerih ne prekoračim hitrosti za več kot 10 km/h. Izjema so območja umirjenega prometa in cone kjer se striktno držim omejitev ter na cestah, ki jih ne poznam.
Ja, to je prav pristop. Meni je največji safr, če sam v koloni "zabarikadiram" križišče, ker nisem bil pozorn in se nisem pred križiščem ustavil. Se mi je zgodilo ene parkrat in bi se takrat najraje v zemljo vgreznil. Ampak eni pa mirno zabarikadirajo križišče in so čista flegma kaj zdej jest hočm tle čez križišče lih ko on tm stoji ane, ker oni so carji v bavariji X5 al pa audiju Q7 in jim ni treba gledat na to kdaj se ostalim zelena prižge. Takrat dostikrat pomislim na to oh kaj bi dal, če bi "še" mel tisto Lado Nivo z ukradenimi tablcami, tako fino bi se naslonil na audija in ga bočno odrival 100 metrov ven iz križišča in pa mirno odpeljal naprej. Potem se spet zdrznem in si začnem požvižgavat da vse skupaj mine...
Zgodovina sprememb…
BigWhale ::
WarpedGone je izjavil:
Če že, bi mogu rečt poškoduje in ne ubije.
Zdravljenje mrtvega je precej poceni ...
Ampak mrtev ne placa prav nobenega davka vec v svojem zivljenju. Zato je v interesu drzave, da ima cim vec zivih drzavljanov, ki so sposobni placevati davke.
sliši se kot da je smisel države pobiranje davkov...
Vsekakor, ce jemljes stvari iz konteksta in odgovarjas na posamicne stavke v debati.
Hehe, fotr mi je nekoč pravil o sodelavcu, ki se je s kolesom nalašč čelno zaletel v eno žensko, ki je prav tako s kolesom pripeljala po isti kolesarski stezi vendar v napačno smer. Ženski ni bilo nič on je pa s počeno lobanjo, tremi zlomljenimi rebri in zvitim gležnjem preživel naslednji mesec v bolnišnici
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24352 (20742) | facepalm |
⊘ | Počasni vozniki (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Na cesti | 269946 (240977) | dzinks63 |
⊘ | Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 34532 (28760) | bluefish |
» | Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17741 (14141) | solatko |