» »

Koliko so krivi počasni vozniki?

Koliko so krivi počasni vozniki?

Temo vidijo: vsi
««
14 / 81
»»

pia2001slo ::

še moja včerajšnja "dogodivščina" :

se peljem zjutraj iz Zasavja proti Ljubljani v strnjeni koloni in v Dol-u, kjer je odcep za Jub se začne kolona ustavljati (bil sem tam nekje 20 v koloni) pred prehodom za pešce. V vzrvatnem ogledalu vidim bedaka (milo rečeno), ki švigne mimo mene (Sintal intervencija) po levi, ter mirno prehiteva vse po vrsti ker nasproti ni bilo nikogar,leti čez križišče ter šele potem počasi nekoga izsili. Čez dve sekundi gresta čez ta prehod dva šolarčka, ki sta očitno hvalabogu še enkrat pogledala na našo stran, čeprav je kolona stala, sicer ne bi bil noben danes več živ.
Za takšne bi bilo potrebno uvesti kazen ki je enačena z umorom iz malomarnosti,ter za večno vzeti izpit.
Še danes če se spomnim me srh spreleti

lp

jype ::

pia2001slo> Za takšne bi bilo potrebno uvesti kazen ki je enačena z umorom iz malomarnosti,ter za večno vzeti izpit.

Ja, za tistega prvega, ki je kar ustavil!

Ker če bi šibal lepo naprej, kot se spodobi, tistemu sintalovcu sploh ne bi bilo treba nič prehitevat!

Še en dokaz, da počasni vozniki povzročajo hudo nevarnost!

Pyr0Beast ::

Še en dokaz, da počasni vozniki povzročajo hudo nevarnost!
Počasni vozniki ne povzročajo nevarnost, dajo pa povod 'hitrejšim', kateri nato delajo neumnosti.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pyr0Beast> Počasni vozniki ne povzročajo nevarnost, dajo pa povod 'hitrejšim', kateri nato delajo neumnosti.

Otroci ne povzročajo pedofilije, samo povod dajejo starejšim, da postanejo pedofili?

Ta logični preskok ne gre skozi.

zee ::

+1
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

stock ::

Ja dejansko je res, 13 furajo miniče, kaj pa naj nek preprost nedolžn človek, ki mu žena doma neda ni 1/4 tolk kokr je vidu na poti do mercatorja??

Pyr0Beast ::

Otroci ne povzročajo pedofilije, samo povod dajejo starejšim, da postanejo pedofili?
No, še lahko bi moral vmes dati. Drugače je pa odvisno od pedofila ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

pia2001slo ::

@yipe

če nisi prebral je ustavil pred prehodom da sta otroka lahko prečkala..ti bi pa kar gas a ? zato pa je tako kaj misliš

Ziga Dolhar ::

Ja, jype, a vidš!
https://dolhar.si/

Pšenični ::

"Počasni vozniki ne povzročajo nevarnost, dajo pa povod 'hitrejšim', kateri nato delajo neumnosti."

Kdo so ti hitrejši vozniki. Lahko vam odgovorim - potencialni morilci. Ne razumem folk, ki po Ljubljani vozi čez 120km. Za take so vsi prepočasni. Jaz sem eden tistih, ki uživa v vožnji. Imam namreč dokaj močan avto -alfo 156. Vozim skoraj po predpisih, včasih po avtocesti gre malo hitreje to priznam. Tisti ki po mestu in po podeželju vozijo po predpisih me sploh ne motijo, dam jim celo prav. Spoh se ne jezim na njih in si jih ne jemljem za vzrok, da bi lahko divjal, pa bi lahko. Lahko bi šel hitreje od mnogih, ki se pedenajo in z mnogo slabšimi avti ogrožajo sebe in kar je še huje tudi druge. Sprostitev je potebno najti drugje, s punco na morju, s prijatelji na pivu..... Ne pa v smrt zaradi prehitre vožnje.

Ah pa ravno za vožnjo po podeželju je alfa zaradi lege na cesti, nevem pa kolk je močan sej maš u alfi tdudi 1.6 in 1.9 dizle tko da.
Sej to ne delaš za sprostitev ampak za zabavo... na poti do morja kjer boš potem...

šernk ::

Ah pa ravno za vožnjo po podeželju je alfa zaradi lege na cesti, nevem pa kolk je močan sej maš u alfi tdudi 1.6 in 1.9 dizle tko da.
Sej to ne delaš za sprostitev ampak za zabavo... na poti do morja kjer boš potem...

kdo je že tebi dal izpit??? namreč dobro bi bilo da se bi tudi tistemu ki ti ga je dal odvzelo.

jaz bom za zabavo začel streljati po ulici, pa saj nimam namena nikogar ubiti le malo bi se pač rad pokazal pred drugimi
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

streljaj ni pene.

Nekako se strinjam, dokler nikogar ne ubiješ zakaj bi plačeval kazn u naprej, zakaj plačati za prehitro vožnjo, ko narediš nesrečo, ko nekoga povoziš potem plačaj duplo! ali 15x več. Najbolje, da moški takoj damo DNK (davek na kurac) ker ga nosimo s seboj, smo usi potencialni posiljealci! Nosi pištolo streljaj ko pa boš koga ubil, tolko pa tolko...

In kot sm že rekel, ne limam se tolk folku na rit samo pravim, da se da 20km, np. Pa kolkor smo se zajbaval s kolegi je drugo. Drugače peljem lepo, le malo hitreje. (zdej se pa že ponavljam ;) )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stock ()

Zheegec ::

Ja, izpit odnesi na uničjenje. Pa še državljanstvo zraven, boš pomagal celi Sloveniji, ne samo tistim na cesti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

El Barto ::

@šernk
Kaj pa tebe moti?

Saj ni pred vsemi ovinki tabla in omejitev 30. Kakšni lepo zaviti so tudi omejeni na 90, tako da se da uživat tudi po predpisih - a je kje kakšna posebna omejitev na cesti na Knežak >:D (na vožnji iz morja so na vrhu Knežaka gume in motor moje Alfice vedno lepo ogrete).

PS
Alfice imajo tudi V6 v ponubi >:D
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

Thagirion ::

Dobro, da še jaz malo pokomentiram..eni so tukaj tak blazno zagledani v sebe in si tako zaupajo da ne vidijo meter pred sabo..no npr.ti stock, ko se lahko voziš 30cm za drugim vozilom, nevem ali si taki maher, vidiš v prihodnost kaj se bo zgodilo in kako si lahko vedno tako zelo skoncentriran ne..zaupaj še nam da bomo mi tudi taki super duper vozniki =) no, sicer se ni moj namen kregat ampak v avtu tu ne moreš previdet kaj se bo naslednjo minuto zgodilo, že zaradi tega, ker ko nisi skoncentriran ti še stvari prej uidejo iz nadzora..in ne, nisem prevozil tako veliko km odkar mam izpit, je tega že dve leti, sem veliko na terenu tudi zaradi službe, pa še vedno si ne upam 30cm za nekom vozit! in verjemi, 30cm ni nič, sem se že peljal tudi toliko za avtom, ko so se kolegi frajerje delali, samo potem pa se sprašujem, zakaj so že tolko prometnih imeli =) sam vem da ko poznam cesto in sem striktno sam bom dal malo bolj po gasu, logično če delaš vedno ene in iste relacije in veš kje približno stojijo policaji, ko pa ne poznam ceste pa vozim normalno, ne čisto po omejitvah ampak čim bližje tem.In ne boste verjeli kaj sem zadnje čase, ko sem začel opazovat videl na cesti..toliko nestrpnosti da glava peče. Folk te dejansko v križišču od zadaj prehiti ko zavijaš v levo, prednost imajo oni ki se pripeljejo proti tebi, drugi pa se kar rinejo, boli jih patak.In taki so nevarni, npr. gre se on rinit v križišče, kaj če bi kaki "mali psiho" pripeljal malo več v tisto križišče, spregledal onega in bum, še ti dobiš nekaj vstran.Hvala lepa, stopim ven, ga še vsipam zraven kaj je taki frajer, jaz pa ne morem več hodit v službo zaradi tega bedaka, ker si enostavno ali drugega avta ne morem privoščit/sposodit, z avtobusom je predaleč in še predrag je.Ja, razumem da tisti,katerim stari vse v "rit" porinejo ne znajo tako cenit kot pa če si sam moreš pridelat..in to je žalostno, in tudi zaradi tega je veliko nesreč.

Pšenični ::

"Ah pa ravno za vožnjo po podeželju je alfa zaradi lege na cesti, nevem pa kolk je močan sej maš u alfi tdudi 1.6 in 1.9 dizle tko da.
Sej to ne delaš za sprostitev ampak za zabavo... na poti do morja kjer boš potem..."

Vem sam če hočeš tist s punco delat na morju moraš tja pridet v enem kosu. Zabava s hitro vožnjo se lahko včasih zelo slabo konča.
Drgač so pa tudi naslabše alfe premočne za takšne voznike , ki razmišljajo samo o tem kako bi se dokazovali na cesti. Nezrelo in nespametno, pa kaj ko mi ne verjameš. človek takšne stvari verjame šele ko jih pobliže spozna. Na žalost je tako.

Mimogrede, moja Alfa 1.9JTD lahko tudi dobro potegne... na cesti tako in tako vidiš cel kup idiotov, ki divjajo s slabimi avti (tiščijo jih na polno), ki so vprašljivo izpravni in imajo najbrž slabe zavore... katastrofa.
Janez Janša, 29.04.2014

@ElBarto: moti me že to, da nekateri tu dirkanje in ogrožanje drugih na cesti štejejo kot zabavo, če dodaš h temu še nestrpnost dobiš ven hitrost x prehitevanje x nepregleden ovinek = .... rezultat si zračunajte sami v glavi

Res... vi ste pa polni znanja, bi pomagali celi sloveniji ane.

In ja pač lahko sm vedno tko skoncentriran, ker jst tisto kar delam delam 120% za razliko od ostalih, ki pač telefonirajo, drkajo, jedo, šminkajo itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stock ()

Saladin ::

Dajte se odločit, kaj vas pravzaprav bolj moti - da nekdo vozi točno po predpisih ali da jih drug blago krši ob primerni situaciji?

Namreč so kraji, kjer je tudi 30 v naselju prevelika hitrost in imaš kraje, kjer je znak za naselje še 2 km izven njega.

Poanta: Lahko se voziš po pravilih pa aktivno ogrožaš življenja in lahko kršiš pravila in minimalno riskiraš. Zakon ne odraža vedno realne situacije.

Problem je le, da ljudje ponavadi zavzamejo en od ekstremov - vozijo konstantno prehitro ali prepočasi na NAPAČNEM kraju in času. In problem so policaji, ki ne znajo (ali nočejo) pravilno priorizirat prekrškov.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Res je, škoda komplicirat zadevo. Dejstvo je, da je preveč prometa na cestah in seveda delajo živčki, sploh sedaj ko je vroče, pa ni klime itd.

Res... vi ste pa polni znanja, bi pomagali celi sloveniji ane.

In ja pač lahko sm vedno tko skoncentriran, ker jst tisto kar delam delam 120% za razliko od ostalih, ki pač telefonirajo, drkajo, jedo, šminkajo itd.

Jaz bi pomagal samo sebi. En norec manj na cesti pomeni več varnosti zame in za druge. Če se zaletiš v steber me pa sploh ne briga, dokler nimaš kakšnih sopotnikov.

Lahko si tako skoncentriran... dokler enkrat ne boš, ali pa bo pač nekdo pred teboj nenadoma pobremzal na polno in preden boš ti začel stiskati na bremzo bo že tvoja glava v njegovem prtljažniku. Možnosti je veliko, samo malo bo trajalo, da naletiš na tisti 0,01% verjetnosti. Če se pa dva takšna voznika vozita skupaj, je pa ta možnost že dosti večja.
Če bo poškodovana samo tvoja glava mi je super, če pa bo zaradi tebe poškodovan še kdo drug, pa je katastrofa, za katero boš kriv ti!

Še vedno predlagam, da oddaš vozniško in narediš ceste bolj varne, potem pa še nadaljuješ z osebno izkaznico. Pojdi se nekam v tujino tako vozit, mene tam ne bo in mi je vseeno.

Res je, škoda komplicirat zadevo. Dejstvo je, da je preveč prometa na cestah in seveda delajo živčki, sploh sedaj ko je vroče, pa ni klime itd.

Če ti delajo živčki, se idi zaletavati v drevo, ko se boš umiril pa pojdi na cesto.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Yossarian ::

Saladin, se podpišem pod tvoj post.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Migoče se je narobe slišalo... drugemu folku delajo živčki, jst sm si lajf uzeu na izi. Če usi peljejo 20, če se neda prehitet nimaš kej.

Btw. sm se vozu tud u tujini, Italija je zakon, vozniki še bolj.

svecka ::

Smešno mi da "norci" na cestah najdejo vsemogoče izgovore, samo da oni niso krivi in se obnašajo kakor bogovi na cesti. Kakor tudi ko berem komentarje da so krivi prepočasni vozniki da morajo potem oni prehitevati v škarjice, neuporabljati smernikov in voziti 50% nad dovoljeno hitrostjo da nadoknadijo zamujeni čas ki so ga izgubili.....

Konkretno danes primer, v Višnjegorski klanec - avtocesta se je na voznem pasu v hrib peljal stari frčo-tovornjak s hitrostjo 40km/h!!! Ker sem napačno ocenil njegovo hitrost sem zamudil (varno) priložnost za vključitev na prehitevalni pas , zato sem bil "prisiljen" zavirati na njegovo hitrost in vključiti vse 4 smernike. Za nama se je kmalu nabrala velika kolona dokler "ta frčo" le ni prilezel do vrha klančine. Nato je šlo vse normalno. Sem zato ker le ta voznik ni ustavil na počivališči bil prisiljen prehitevati s 40km/h na prehitevalni pas, ko so le na temu pičili s hitrostjo 120km/h? Sem bil prisiljen se zaleteti v "frčota" pred menoj da bi pospešil ali mu žmigati in hupati...ne, bil sem sproščen in počakal CELI DVE MINUTKI VEČ kot po navadi.

In smešno je da VI PREHITRI/PREDRZNI/NEUMNI vozniki za celih 5 km/h več kakor je moja vozna hitrost greste prehitevati v škarjice, hupati, žmigati in nasploh prehitevati po desnem pasu ali celo odstavnem. Vozil sme s hitrostjo 110 km/h na voznem pasu in folk še zmeraj se obnaša idiotsko in ker ne more prehitevati po levi, gre po desni. Prav tako v naselju že norijo ko vozim 45km/h in ne 50km/h. (sem ugotovil da moj števec hitrosti prikazuje dejansko hitrost za 4km/h preveč). Prav tako je vsakdanja situacija da vozniki s prehitevalnega pasu s hitrostjo 160km/h skočijo pred menoj, ki se nahajam na zaviralnem pasu in to ko vozim s hitrostjo 60km/h in še to pred menoj kakih 15-20 metrov pred ločilno ograjo. Takim norcem bi bilo treba vzeti izpit in nikakor ni izgovor da so za vaše norenje po cesti krivi drugi, krivi ste vi in nihče drug.

In novi zakoni niso nikakor spremenili vozniške norije na cesti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Krivi smo mi, zase. Ti zase si si pa tud sam kriv, pa pel za kamijonom.
In kdo ti je kriv da jim daješ prostor na zaviralnem pasu. Sam si si krin in nihče drug!!! -in ne išči izgovorov. ;)

zee ::

Razloži tole tistim, ki so po tuji (ie zaradi takih kot si ti) krivdi izgubili očeta, hčer, punco...

w1: odstranjena žaljivka
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

svecka ::

In kdo ti je kriv da jim daješ prostor na zaviralnem pasu. Sam si si krin in nihče drug!!! -in ne išči izgovorov. ;)

ever heard of IZSILJEVANJE? Kot zgleda ti je to v krvi in ne poznaš pomena te besede. Nekdo bo moral še enkrat opraviti vozniški izpit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

BigWhale ::

No, vsekakor bos ti kriv, ko bos med prehitevanjem priletel v nasproti vozeci avto, ker se ti ni uspel umakniti, med tvojim prehitevanjem.

Ceprav, po tvojem se mi zdi, da bil verjetno oni drugi kriv, ker ti pac imas pravico prehitevati.

TESKAn ::

Smešno mi da "norci" na cestah najdejo vsemogoče izgovore, samo da oni niso krivi in se obnašajo kakor bogovi na cesti. Kakor tudi ko berem komentarje da so krivi prepočasni vozniki da morajo potem oni prehitevati v škarjice, neuporabljati smernikov in voziti 50% nad dovoljeno hitrostjo da nadoknadijo zamujeni čas ki so ga izgubili.....

Konkretno danes primer, v Višnjegorski klanec - avtocesta se je na voznem pasu v hrib peljal stari frčo-tovornjak s hitrostjo 40km/h!!! Ker sem napačno ocenil njegovo hitrost sem zamudil (varno) priložnost za vključitev na prehitevalni pas , zato sem bil "prisiljen" zavirati na njegovo hitrost in vključiti vse 4 smernike. Za nama se je kmalu nabrala velika kolona dokler "ta frčo" le ni prilezel do vrha klančine. Nato je šlo vse normalno. Sem zato ker le ta voznik ni ustavil na počivališči bil prisiljen prehitevati s 40km/h na prehitevalni pas, ko so le na temu pičili s hitrostjo 120km/h? Sem bil prisiljen se zaleteti v "frčota" pred menoj da bi pospešil ali mu žmigati in hupati...ne, bil sem sproščen in počakal CELI DVE MINUTKI VEČ kot po navadi.

In smešno je da VI PREHITRI/PREDRZNI/NEUMNI vozniki za celih 5 km/h več kakor je moja vozna hitrost greste prehitevati v škarjice, hupati, žmigati in nasploh prehitevati po desnem pasu ali celo odstavnem. Vozil sme s hitrostjo 110 km/h na voznem pasu in folk še zmeraj se obnaša idiotsko in ker ne more prehitevati po levi, gre po desni. Prav tako v naselju že norijo ko vozim 45km/h in ne 50km/h. (sem ugotovil da moj števec hitrosti prikazuje dejansko hitrost za 4km/h preveč). Prav tako je vsakdanja situacija da vozniki s prehitevalnega pasu s hitrostjo 160km/h skočijo pred menoj, ki se nahajam na zaviralnem pasu in to ko vozim s hitrostjo 60km/h in še to pred menoj kakih 15-20 metrov pred ločilno ograjo. Takim norcem bi bilo treba vzeti izpit in nikakor ni izgovor da so za vaše norenje po cesti krivi drugi, krivi ste vi in nihče drug.

In novi zakoni niso nikakor spremenili vozniške norije na cesti.

Zanimivo, kako se noben ne pritožuje nad enimi kršitelji predpisov (je bil prilepljen izsek iz zakona malo nazaj), nad drugimi pa zlivajo gnojnico. Da se razumemo, meni grejo na živce kreteni, ki se mi nalimajo na zadnji odbijač, ker vozim "samo" toliko, kot je dovoljeno. In enako mi grejo na živce kreteni, ki mislijo, da lahko s počasno vožnjo delajo kolono za sabo in se jim ni treba umikat(ko je prilika, seveda), ko je ravna cesta blokirajo prehitevanje z vožnjo po sredini ceste, če ti že uspe jih začet prehitevat, pospešijo češ "ti pa mene že ne boš" in ko obupaš, lepo pobremzajo nazaj in si še mislijo, kok sm fajn unga divjaka (ki je šel sicer po omejitvah, ampak dejmo to spregledat, ne), da ne omenjam "konstantno varno 70(60)" idiotov, ki grejo s tako hitrostjo ne glede na to ali je ravnina, ovinki, izven naselja ali skozi naselje.

Zanimivo tudi nerazumevanje nekaterih tu do voznikov, ki jim prepočasna vožnja prekipi in grejo delat neumnosti. Zanimivo tudi zato, ker so taiste osebe polne razumevanja do pripadnikov neke vere, ki se grejo razstreljevat. Obsojajo ravnanje, a razumejo povode. Ok, se strinjam, ampak potem bodite dosledni in razumite tudi, da včasih komu prekipi, ko vozi 30kmh počasneje, kot je dovoljena hitrost na cesti, ki tako hitrost tudi varno omogoča. Tako, za intermezzo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vas ne učijo več, da NI PRAV, da se samo togo držiš CPP-ov, ampak da preventivno opazuješ in reagiraš na manj smotrne reakcije drugih?
Torej, če vidiš da bo veliko ljudi naredilo kako nezakonito neumnost zaradi tvoje (zakonite) vožnje, potem se ne voziš vzvišeno, ampak se prilagodiš. Pa četudi to pomeni kakšno manjšo kršitev zakona.
Kajti četudi si se ti vozil zakonito, ampak si obenem lahko predvidel nezakonito reakcijo drugih voznikov z sigurnim tragičnim izidom (pa nisi nič storil proti tem), z svojo "zakonito" vožnjo nisi le moralno odgovoren - verjamem da si lahko tudi pravno.

Tvoja (zakonita) vožnja ne bo nikogar naučila manir - to je naloga avtošol in policije. Pametnejši popusti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saladin ()

Vas ne učijo več, da NI PRAV, da se samo togo držiš CPP-ov, ampak da preventivno opazuješ in reagiraš na manj smotrne reakcije drugih?
Torej, če vidiš da bo veliko ljudi naredilo kako nezakonito neumnost zaradi tvoje (zakonite) vožnje, potem se ne voziš vzvišeno, ampak se prilagodiš. Pa četudi to pomeni kakšno manjšo kršitev zakona.
Kajti četudi si se ti vozil zakonito, ampak si obenem lahko predvidel nezakonito reakcijo drugih voznikov z sigurnim tragičnim izidom (pa nisi nič storil proti tem), z svojo "zakonito" vožnjo nisi le moralno odgovoren - verjamem da si lahko tudi pravno.

Tvoja (zakonita) vožnja ne bo nikogar naučila manir - to je naloga avtošol in policije. Pametnejši popusti.

marsikdaj ko me kdo izsiljuje si mislim: "škoda da ne rabim novega odbijača." kar si ti povedal, spet daje prednost vsem ki kršijo zakone in sili druge v kršenje zakonov. in če me nekdo hoče prehiteti skozi ovinek me prav ne briga zanj, poskušal bom preprečiti nesrečo le zaradi svojega zdravja. nihče me ne bo prisilil da bom vozil 80 kjer je omejitev 70 in nato plačal kazen. če bom pa hotel tako peljati pa bom na lastno odgovornost in me popolnoma nič ne briga kaj si misli tisti za mano

edge540 ::

Zelo lepo si to povedal, Saladin.

Kaj je po moje najnevarneje? Folk ki vozi in ne misli. Lahko se držiš vseh predpisov, pa se boš gladko zaletel. Ravno danes sem videl mojstra v avtomobilu, ki se je pogovarjal po telefonu in zraven jedel kebab. Opazil sem ga in mu preventivno prepustil prednost v krožišču (oziroma bolje rečeno umaknil sem se, ker sem predvidel da me bo izsilil - pa me je res). Slabo se mi zdi, ker se mi vsak dan zgodi kaj podobnega.

Dokler se to dogaja v mestu pri 30 km/h ni panike, v najslabšem primeru bomo zvili malo pločevine in fasali kakšno modrico. Ampak problem je ker ti bo tak voznik na AC menjal pas brez smerokaza (seveda sunkovito in čim bolj pred nos - če ste opazili to postaja nacionalni šport).

Kar se tiče voznikov, ki peljejo 30, kjer je omejitev 50 in je cesta primerna za 50 - če niste sposobni sledit omejitvam vsaj okvirno raje ne vozite.

Raptor001> Lahko se držiš vseh predpisov, pa se boš gladko zaletel.

Po mojih izkušnjah se braindead vozniki ne vozijo po predpisih, tako da je ta verjetnost izjemno majhna.

Raptor001> Ampak problem je ker ti bo tak voznik na AC menjal pas brez smerokaza (seveda sunkovito in čim bolj pred nos - če ste opazili to postaja nacionalni šport).

To ni vožnja po predpisih. Jaz še nisem zamenjal pasu na avtocesti ne da bi to prej nakazal z ustreznim svetlobnim signalom in mi sploh ni jasno, kako to nekaterim uspe.

Obsojajo ravnanje, a razumejo povode. Ok, se strinjam, ampak potem bodite dosledni in razumite tudi, da včasih komu prekipi, ko vozi 30kmh počasneje, kot je dovoljena hitrost na cesti, ki tako hitrost tudi varno omogoča. Tako, za intermezzo.

Vcasih tudi komu prekipi in postreli druzino. V bistvu je pa samo fussball hotel gledati v miru! A ga ne mores razumet?

Mene osebno bolj motijo tisti, ki jim prekipi ze takrat, ko jaz kar po predpisih s 130km/h prehitevam po avtocesti...

Oprosti ampak tole je load of crap!

Zato, ker je za mano nek bedak, ki bi rad vozil 120 po magistralki, ki je precej ovinkasta, bom jaz krsil zakon in vozil hitreje? Pa ce je za mano pet takih ne bom. Bom v bistvu se bolj upocasnil na primernem mestu, da me bo lazje prehitel in se prej ubil.

Da bo pa nekdo pravno odgovoren, ker nekoga ni spustil mimo in se je le-ta potem odlocil za prehitevanje in se ubil, je pa naravnost smesno. Ne, z zakonito voznjo nikakor ne mores biti odgovoren za neko nesreco, ki jo je povzrocil nekdo drug, ker je vozil nezakonito. Morda v kaki precej bizarni situaciji ampak... Daj no mir.

Tear_DR0P ::

ni jasno, kako to nekaterim uspe

ljudje se vožnje naučijo, ne pride jim pa pod kožo. pas pripnejo, ker se spomnijo, smernik vklopijo, ko se spomnijo da ga morajo in za prestavljanje gledajo na prestavno ročico, da vejo v kateri prestavi imajo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tear_DR0P> smernik vklopijo, ko se spomnijo da ga morajo

Brr, kar zmrazi me... A to pomeni, da tudi preverijo ogledala in stransko okno samo kadar se spomnijo, preden menjajo pas?

Očitno nekaj bo na tem :P

Zato, ker je za mano nek bedak, ki bi rad vozil 120 po magistralki, ki je precej ovinkasta, bom jaz krsil zakon in vozil hitreje? Pa ce je za mano pet takih ne bom. Bom v bistvu se bolj upocasnil na primernem mestu, da me bo lazje prehitel in se prej ubil.

Saj to JE upoštevanje realne situacije in prilagajanje. Nisem rekel VOZI HITREJE, ampak upoštevaj druge udeležence v prometu.

Khm.

No, kljub vsemu, ti tudi upocasniti ni potrebno, da bi divjaka spustil naprej. Tisti, ki je pameten, ga bo verjetno spustil, obveze pa nima nobene. In zaradi tega nikakor ne mores biti pravno odgovoren. :)

3p ::

stock: nošenje pištole seveda ni enako streljanju po ulici. Tudi sfriziran fičo na dvorišču še ni prekršek. Ko leti s 120 skozi naselje pa je. In **** v hlačah je seveda samo 200 konjev pod haubo, komaj ko jih spustiš na plano v križišču (manever "na pas za zavijanje v desno, potem pa jih spizdim ravno" recimo) je to posilstvo.
---
Drugače pa se mi v splošnem zdi, da največje probleme na cesti ustvarjajo modeli, ki jim je upravljanje lastnega avta največji dosežek in smisel življenja. Ki hočejo zablesteti v primerjavi z drugimi tudi v disciplini "vožna s 50km/h mimo šole"). In ki mislijo, da če so 120% zbrani (kar mimogrede itak pomeni, da vsaj za 20% precenjujejo svoje sposobnosti), da imajo vse pod kontrolo - ko v resnici kontrolirajo samo svoj avto, na cesti ki je polna neznank X,Y,Z itd, ki telefonirajo, se peljejo s pijanke, s stranske ulice vzvratno s traktorjem z obračalko sena zavijajo na cesto...

No, kljub vsemu, ti tudi upocasniti ni potrebno, da bi divjaka spustil naprej. Tisti, ki je pameten, ga bo verjetno spustil, obveze pa nima nobene. In zaradi tega nikakor ne mores biti pravno odgovoren. :)

Po zakonu lahko voziš 30 v naselju, za teboj pa je kolona 10 vozil, ki bi rada vozila 50, ampak okoliščine ne dopuščajo varnega prehitevanja (pa recimo da je dolgo naselje, torej več kot 5 minut že traja taka vožnja)

a) Lahko še naprej furaš 30 in veš, da te bodo ljudje začeli prehitevati (čeprav ni niti varno niti zakonito)
b) Lahko poiščeš prvi prostor in pustiš kolono naprej
c) Lahko tudi sam pospešiš

Večina "divjakov" tukaj nori nad prvimi. Teoretično ima res to pravico, ampak realna situacija zahteva! drugačno vožnjo. Verjetno bi tudi kak sodnik to sankcioniral.

Buggy ::

naslov teme: Koliko so krivi počasni vozniki?
moj odgovor: precej
kdo je "pocasni voznik": voznik, ki pelje obcutno pod omejitvijo in ne sledi toku prometa.
zakaj so precej krivi: pocasna voznja se ne pomeni, da je varna. Voziti pocasi veckrat pomeni tudi ukvarjanje se z drugimi stvarmi kot samo z voznjo (telefoniranje, kreganje, opazovanje jumbo plakatov, nepoznavanje prometnih predpisov, nacrtno izzivljanje....). Pozornost skratka ni osredotocena na cesto. Vecina teh "pocasnih" voznikov je neizkusenih mladih voznikov, ki niso prepricani vase ali pa starejsih ljudi, ki tudi niso vec prepricani vase, imamo pa seveda tudi scepec netalentiranih voznikov.
Z novimi kaznimi pa smo to druzino se povecali, predvsem s tistimi, ki ne poznajo prometnih predpisov se pa vseeno bojijo sankcij.

Pa stevilo nesrec kaj upada...bi prej rekel da jih bo se vec.

Tilen ::

Vecina teh "pocasnih" voznikov je neizkusenih mladih voznikov, ki niso prepricani vase ali pa starejsih ljudi, ki tudi niso vec prepricani vase, imamo pa seveda tudi scepec netalentiranih voznikov.

Torej ste edini normalni tisti, ki vozite [pre] hitro?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

Tilen: zanimivo sklepanje, si porabil veliko casa za ta zakljucek :)

Buggy> pocasna voznja se ne pomeni, da je varna.

Nobena vožnja ni kar sama po sebi varna, je pa dejstvo, da je počasna vožnja v vsakem primeru varnejša od hitre vožnje ob privzemanju enakih pogojev.

Buggy> Vecina teh "pocasnih" voznikov je neizkusenih mladih voznikov, ki niso prepricani vase ali pa starejsih ljudi, ki tudi niso vec prepricani vase, imamo pa seveda tudi scepec netalentiranih voznikov.

In če bi vozili hitreje naj bi to bilo bolje zakaj natančno?

AmokRun ::

Saj nihče ne pravi da naj vozijo hitreje. Boh ne daj!:D
Če delajo zastoje na cesti, so v prekršku. Zato morajo na primernem kraju ustaviti in spustiti kolono vozil naprej. Če to pomeni da se morajo ustaviti vsakih 5 minut, je pa to njihov problem.

jYpe: da ne bova zopet prevec teorizirala in se lovila za besede

Nobena vožnja ni kar sama po sebi varna, je pa dejstvo, da je počasna vožnja v vsakem primeru varnejša od hitre vožnje ob privzemanju enakih pogojev.

se popolnoma strinjam da nobena voznja ni varna sama po sebi, zal pa je v praksi posledica pocasne voznje (pre)veckrat pogojena z vozniskimi spososobnosti o katerih sem govoril zgoraj, zatorej pogoji niso enaki.

In če bi vozili hitreje naj bi to bilo bolje zakaj natančno?

bolje bi bilo toliko, da ne bi v temah z naslovom "Koliko so krivi počasni vozniki?" polemizirali o vzrokih zakaj vozijo (pre)pocasi.
Ker pa vemo, da pod tem soncem zivimo taksni in drugacni pa lahko imamo svoje mnenje o le-teh.

Zato bi bilo zame bolje, ce bi vozili hitreje recimo: hitreje bi bil na svojem cilju, sam bi manj stresno vozil (zaradi njih samih ali pa zaradi kolerikov, ki jim je pocil zivec in gredo prehitevati v kocljive situacije), ker so praviloma bolj nepredvidljivi moram toliko bolj posvecati pozornost njim kot pa cesti in dogajanju ob njej...

Oba pa voziva po zakonsko dovoljeni omejitvi in sicer jaz 90 on pa 60km/h (v ovinkih pa se malo pribremza)

@Buggy: sam prav nič bolj stresno ne vozim zaradi počasnežev, ker mi je vožnja v užitek. če pač upam grem na ravnini mimo, čene se pač malo pojezim sam pri sebi na avto ki vozi nasproti čeprav ni ničesar kriv. to je pač to. če bom zamudil eno zeleno luč na semaforju me pa prav nič ne briga, ker grem od doma vedno vsaj 15 min prej
««
14 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15224100 (20490) facepalm

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

1776268149 (239180) dzinks63

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

17334201 (28429) bluefish
»

Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )

9517635 (14035) solatko

Več podobnih tem