Forum » Loža » Koliko so krivi počasni vozniki?
Koliko so krivi počasni vozniki?
Temo vidijo: vsi
Gray_Warden_ ::
kot sem rekel. več kot očitno meniš da voziš bolje od nas, predvsem bolj varno.
There are things that go bumping the night. We are the ones who bump back.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gray_Warden_ ()
jype ::
Gray_Warden> kot sem rekel. več kot očitno meniš da voziš bolje od nas, predvsem bolj varno.
Kot si rekel, si rekel narobe.
Kot si rekel, si rekel narobe.
Ne. Jaz mislim, da moja vožnja manj ogroža vse nas, kot vaša vožnja ogroža vse nas, ker moja vožnja ogroža predvsem mene - za svojo glavo pa sem se naučil poskrbeti sam - vaša vožnja pa ogroža predvsem vse okoli vas, ki nimajo praktično nobenega vpliva na vaša dejanja (vas same pa manj, zato nimate nobene pametne motivacije, da bi navade spremenili - razen absurdno drakonskih kazni).
tu si jasno napisal da meniš da voziš bolj varno od vseh nas.
nekako pa ne verjamem da ljubljančan po mestu vozi bolj varno kot vsi ostali. izkušnje vožnje po ljubljani kažejo na ravno nasprotno: ljubljanski vozniki so večinoma naduteži ki trobijo vsem, prehitevajo povsod (tudi po odstavnem, če na prehitevalnem ni prostora) in izsiljujejo kjerkol lahko.
Zgodovina sprememb…
dobro veš o čem govorim, ne spreminjaj teme.
še nisi opazil kako avti z lj na registrski tablici po ljubljani vozijo nadvse naduto?
še nisi opazil kako avti z lj na registrski tablici po ljubljani vozijo nadvse naduto?
Zgodovina sprememb…
bluefish ::
Jaz pa ti še enkrat rečem, da samo na podlagi registrske težko sklepaš, ali je voznik iz mesta ali predmestja. In jasno, v Ljubljani je logično največ LJ registrskih, posledično je njihovo početje najbolj opazno.
Sploh pa me prav malo briga, kako registrsko ima nekdo. Naj bo Ljubljančan, Mariborčan ali pa Avstrijec. Če krši pravila, potem je v mojih očeh idiotizem na isti ravni.
Sploh pa me prav malo briga, kako registrsko ima nekdo. Naj bo Ljubljančan, Mariborčan ali pa Avstrijec. Če krši pravila, potem je v mojih očeh idiotizem na isti ravni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Gray_Warden> tu si jasno napisal da meniš da voziš bolj varno od vseh nas.
Absolutno. Kolesar praktično ne more voziti manj varno od avtomobilista, ne da bi skočil v globok prepad.
Absolutno. Kolesar praktično ne more voziti manj varno od avtomobilista, ne da bi skočil v globok prepad.
Utk ::
Če vozim VČASIH 10km/h nad omejitvijo, tudi takrat ko tako vozim, s tem ogrožam manj in manj ljudi, kot nekateri "znanstveniki" tu. Če je pri 60 smrtno nevarno za 300 metrski pas naokoli, ne more bit niti 50 strašno varno. Ko se vozim po Ljubljani po Celovški in podobnim, sem pa itak edini bedak, ki se vsaj približno drži omejitev. In če je tam varno it 70, tudi v največji gužvi in ko ljudje vseeno tečejo čez cesto kjerkoli se jim zazdi, ne vem zakaj bi blo pa 60 nevarno v neki vasi, kjer vidiš vse kar je 300 metrov naokoli.
jaz pa govorim o tvoji vožnji nasploh. tudi v vozilu. nonstop govoriš da si boljši od vseh. naj te punca poseksa da boš nehal težit vsem.
utk
če v ljubljani voziš po omejitvi ti VSI trobijo in te VSI prehitevajo.
da ne govorim o avtocesti kjer je povprečna hitrost danest 130-150 km/h.
utk
če v ljubljani voziš po omejitvi ti VSI trobijo in te VSI prehitevajo.
da ne govorim o avtocesti kjer je povprečna hitrost danest 130-150 km/h.
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden> naj te punca poseksa da boš nehal težit vsem.
Ji bom omenu, da bomo vidl, če kej pomaga.
Gray_Warden> če v ljubljani voziš po omejitvi ti VSI trobijo in te VSI prehitevajo.
Jaz vozim po omejitvi in mi odkar prehitra vožnja stane sto miljonov ne trobijo več, niti me ne prehitevajo. Sem precej zadovoljen.
Gray_Warden> da ne govorim o avtocesti kjer je povprečna hitrost danest 130-150 km/h.
Ne, 100 je.
Ji bom omenu, da bomo vidl, če kej pomaga.
Gray_Warden> če v ljubljani voziš po omejitvi ti VSI trobijo in te VSI prehitevajo.
Jaz vozim po omejitvi in mi odkar prehitra vožnja stane sto miljonov ne trobijo več, niti me ne prehitevajo. Sem precej zadovoljen.
Gray_Warden> da ne govorim o avtocesti kjer je povprečna hitrost danest 130-150 km/h.
Ne, 100 je.
ne, jaz vedno vozim 130 kmh po avtocesti in me _vsi_ prehitevajo.
ali pa ti govoriš o obvoznici okol ljubljane? še enkrat preber o čem jaz govorim.
na obvoznici ljudje povprečno vozijo okoli 120 kmh, saj tudi ko po obvoznici vozim 100, me spet vsi prehitevajo. tako da ne napadaj mene kako vozim ok?
ali pa ti govoriš o obvoznici okol ljubljane? še enkrat preber o čem jaz govorim.
na obvoznici ljudje povprečno vozijo okoli 120 kmh, saj tudi ko po obvoznici vozim 100, me spet vsi prehitevajo. tako da ne napadaj mene kako vozim ok?
Zgodovina sprememb…
Gray, če še nisi opazil, je zanj čisto vseeno kako kdo vozi. Tudi če bi vozili vsi točno tako kot on, se bi spet pizdil. Najbrž še bolj. Pomeni, da večina vozi bolje.
Ker on enostavno misli, da predvideva vse možne scenarije na cesti in zato vozi tako kot vozi, vsi ostali smo pa retardirani idioti, ki ne znamo mislit niti pol sekunde nazaj, kaj šele naprej. Da bi kdo vozil enostavno bolje, hitreje in bolj varno od njega, je pa tako in tako nemogoče.
Ker on enostavno misli, da predvideva vse možne scenarije na cesti in zato vozi tako kot vozi, vsi ostali smo pa retardirani idioti, ki ne znamo mislit niti pol sekunde nazaj, kaj šele naprej. Da bi kdo vozil enostavno bolje, hitreje in bolj varno od njega, je pa tako in tako nemogoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Gray_Warden> ne, jaz vedno vozim 130 kmh po avtocesti in me _vsi_ prehitevajo.
Jaz pa vedno vozim 100, pa me prehiteva tistih 10%, ki se jim vedno mudi - ostali pa vozimo v redki koloni z ustrezno varnostno razdaljo in vsake toliko morda prehitimo kakega šleparja.
Utk> Da bi kdo vozil enostavno bolje, hitreje in bolj varno od njega, je pa tako in tako nemogoče.
Ni nemogoče in sem celo že videl na lastne oči!
Jaz pa vedno vozim 100, pa me prehiteva tistih 10%, ki se jim vedno mudi - ostali pa vozimo v redki koloni z ustrezno varnostno razdaljo in vsake toliko morda prehitimo kakega šleparja.
Utk> Da bi kdo vozil enostavno bolje, hitreje in bolj varno od njega, je pa tako in tako nemogoče.
Ni nemogoče in sem celo že videl na lastne oči!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
M-XXXX ::
No no, ne pretiravat, pri 130km/h te kar lepo število voznikov prehiti (če seveda odštejemo tiste, kateri ne morejo tako hitro vozit (busi, kamioni)...
Jaz trdim, da te pri 100km/h prehiti 90% voznikov (pa sem definitivno bližje resnici kot ti s tvojo trditvijo).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
najbolj pri vsem me moti da vsak išče izgovor, zakaj lahko nared nek prekršek, če pa ga naredi kdorkoli drug pa se pizdi čez njega, češ da nima pravice narest takšne reči. Takšno vedenje ne sodi na cesto. Na cesti mora vsak poskrbeti za svojo varnost. Če bi vsi vozili tako da bi bili v svojem vozilu varni, nesreč sploh ne bi bilo več. Kej te briga kdo ti odvzame prednost??? pač ustavi vozilo in počakaj da nevarnost mine.
Noben jype pa me ne bo prepričal da vozi bolj varno od mene zato ker se je na pamet naučil vse možne izgovore, zakaj vozi tako kot vozi. Predvsem me moti to, da na začetku sem se z njim še deloma strinjal vendar je začel takoj nabijat da o varni vožnji ve bistvneo več od mene brez kakršnega koli potrdila. Preprosto je začel nabijat kako on vozi bolje od vseh, kako ima on 100 razlogov zakaj vozi na tak način in kako on nikoli ne gre čez omejitev hitrosti itd itd itd. Sori samo mene to spominja na idiote ki širijo vero in mislijo kako pravi majo. Ne obstaja le eno pravo mnenje, rešitev za dani problem je več.
Najbolj pa popizdim ko mi začne jype nabijat da naj potrpim ko dohitim 2 kolesarja ki vozita vzporedno, potem pa se on 4 strani joka kako mu je nekdo odvzel prednost.
M-XXXX redko dohitim človeka ki bi bil tako počasen da bi vozi l00 kmh po avtocesti. za take mi niti ni jasno kaj delajo na avtocesti. Jaz vedno vozim od 120-130 kmh in pri tej hitrosti redko koga prehitim. ponavadi moram celo upočasniti za avtobusi/tovornjaki saj je na levem pasu kolona vozil ki vozi bistveno hitreje od 130 kmh.
Noben jype pa me ne bo prepričal da vozi bolj varno od mene zato ker se je na pamet naučil vse možne izgovore, zakaj vozi tako kot vozi. Predvsem me moti to, da na začetku sem se z njim še deloma strinjal vendar je začel takoj nabijat da o varni vožnji ve bistvneo več od mene brez kakršnega koli potrdila. Preprosto je začel nabijat kako on vozi bolje od vseh, kako ima on 100 razlogov zakaj vozi na tak način in kako on nikoli ne gre čez omejitev hitrosti itd itd itd. Sori samo mene to spominja na idiote ki širijo vero in mislijo kako pravi majo. Ne obstaja le eno pravo mnenje, rešitev za dani problem je več.
Najbolj pa popizdim ko mi začne jype nabijat da naj potrpim ko dohitim 2 kolesarja ki vozita vzporedno, potem pa se on 4 strani joka kako mu je nekdo odvzel prednost.
M-XXXX redko dohitim človeka ki bi bil tako počasen da bi vozi l00 kmh po avtocesti. za take mi niti ni jasno kaj delajo na avtocesti. Jaz vedno vozim od 120-130 kmh in pri tej hitrosti redko koga prehitim. ponavadi moram celo upočasniti za avtobusi/tovornjaki saj je na levem pasu kolona vozil ki vozi bistveno hitreje od 130 kmh.
Zgodovina sprememb…
BlueRunner ::
Morda sem nepismen, vendar pa jype zadnje 4 strani pojasnjuje, da je pač storil prekršek in se izognil nekaj neposrednim nevarnostim, da se je zavaroval potem, ko ga je neko vozilo izsililo. Ostali pa hop po njemu kako slab kolesar, da je.
Mnja... definitivno tvega preveč, ampak ne izgleda pa drugim nevaren, če se mu tveganje ne bi izšlo.
če pogledaš še malo nazaj se je pogovor začel o tem kako kolesarji ovirajo promet, kako ne skrbijo za lastno varnost. To je potrdil jypov posnetek.
solatko ::
Toliko prerekanja zaradi jype-tovega filma, iz katerega se lepo vidi, da je notorični kršitelj predpisov, da ne prilagaja hitrost vožnje razmeram v prometu in, da je potencialni morilec otrok do 20kg telesne teže. Tu ni kaj dodati, saj to počne dnevno v lepem in grdem vremenu, ko pa naleti na napako drugega udeleženca v prometu (smo pač ljudje in vsi delamo napake), pizdi po forumu, kako je vedno v nevarnosti, zaradi nesramnih voznikov, kako smo vsi morilci, ki včasih, na odsekih ceste, kjer je to mogoče, vozimo malo čez omejitev, v isti sapi pa pozabi, da za njega na kakšnem drugem (hvala bogu za njega manj varnem vozilu), zakonski predpisi (o katerih vedno trola, da so produkt strokovnjakov in ne pride v poštev nikakršno gibanje mimo predpisov), enostavno ne veljajo.
Ne ozira se na nič, goni svoj trol in bicikel, ko pa bo ubil ali težko poškodoval kakšnega otroka (za katere po zakonu velja posebna obveza pazljivosti, tako kot za starejše in invalide), se bo pa zgovarjal, da se mu mudi v službo. Pozabljaš, da ob tej uri, starši vozijo v vrtec svoje otroke in se lahko zgodi, da ti skozi vrata na pločnik priteče ravno tak otrok -20kg, ki pa zna zelo hitro teči.
Če se pri vožnji z avtomobilom obnašaš kaj bolje, ti predlagam, da kolo zamenjaš za avto.
Ne ozira se na nič, goni svoj trol in bicikel, ko pa bo ubil ali težko poškodoval kakšnega otroka (za katere po zakonu velja posebna obveza pazljivosti, tako kot za starejše in invalide), se bo pa zgovarjal, da se mu mudi v službo. Pozabljaš, da ob tej uri, starši vozijo v vrtec svoje otroke in se lahko zgodi, da ti skozi vrata na pločnik priteče ravno tak otrok -20kg, ki pa zna zelo hitro teči.
Če se pri vožnji z avtomobilom obnašaš kaj bolje, ti predlagam, da kolo zamenjaš za avto.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
solatko, sam ne bi mogel lepše napisati!
Zatikate se ob 100 stvari, ki so hipotetične, teoretične, potencialne in podobno. Prevoženo rdečo na prehodu za pešce, kar je resen, nevaren in neodpusten prekršek, pa ste pustili kar nekje.
nisem gledal cleotnega posnetka, ker se mi enostavno ne da tega dolgčasa gledat. nisem sodnik za prekrške da bi gledal celoten posnetek in si zapiasl vse prekrške.
Za prekršek ki ga je storil nek kolesar ki je prevozil rdečo luč nekje na začetku posnetka sem ga pa že opomnil. ocenil je le da je takšno ravnanje kolesarjev resnično samo-ogrožujoče in rekel ad on tega nikoli ne počne.
če si najdel dokaz da se laže, pa povej kje je to storil, me zanima kako je to izgledalo.
Za prekršek ki ga je storil nek kolesar ki je prevozil rdečo luč nekje na začetku posnetka sem ga pa že opomnil. ocenil je le da je takšno ravnanje kolesarjev resnično samo-ogrožujoče in rekel ad on tega nikoli ne počne.
če si najdel dokaz da se laže, pa povej kje je to storil, me zanima kako je to izgledalo.
Zgodovina sprememb…
prej je bilo pa kaj bolje? cela tema, vseh 45 strani je mešanje megle. ugotovili nismo nič, pogovorili se nismo o ničemer , razn da smo se prepričali da jype vozi bolje od vseh na tem forumu.
odlično=)
BlaY0 ::
V bistvu tkole ti bom reku... po vseh podatkih, ki so bli zbrani v zadnjih 30 letih, sem jaz 17. najboljši voznik na svetu. Now beat this
Gray_Warden_ je izjavil:
nisem gledal cleotnega posnetka, ker se mi enostavno ne da tega dolgčasa gledat. nisem sodnik za prekrške da bi gledal celoten posnetek in si zapiasl vse prekrške.
8:53 - cca. na 1. tretjini avtobusne postaje (čez palec kakšnih 6 dolžin avtov - 25m?) je vidno, da se je na prehodu za pešce prižgala rumena (tržnica Moste). 8:54 se je prižgala rdeča - še kakšne 2 dolžini avtov od prehoda - 10m?
Potem je šlo samo še na polno v rdečo ob 8:56.
Hitrost čez palec 30km/h, na polno v rdečo na prehodu za pešce.
V mojo knjižici je to "inexcusable". Proti temu vse ostalo popolnoma zbledi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
HAHA pa res. ob točno 8.54 se prižge rdeča luč, jype pa direktno skozi rdečo. Naš sveti jype ki vedno vozi varno. Ta odsek sem celo gledal prej vendar sem ustavil posnetek preden je peljal skozi semafor tako da nisem opazil tega.
Poleg tega je ob tem prav lepo zarogovilil po cesti, da bi se izognil pešcem ki so hoteli čez cesto. MED TISTIMI PEŠCI JE BILA TUDI MATI Z OTROŠKIM VOZIČKOM. Prav tako NI upošteval kolesarske poti temveč vozil kar po cesti. mimo tistih parkiranih vozil za semaforjem pa je šel vsaj 40 kmh.
jype, to je zate varna vožnja? resno, pojdi k psihiatru preden se ubiješ na cesti. tistega otroka v vozičku ob 8.55 bi lahko ubil, veš ti to?
smešno. kot dokazno gradivo, kako varno vozi, objavi posnetek kjer ne spoštuje niti enega predpisa.
Poleg tega je ob tem prav lepo zarogovilil po cesti, da bi se izognil pešcem ki so hoteli čez cesto. MED TISTIMI PEŠCI JE BILA TUDI MATI Z OTROŠKIM VOZIČKOM. Prav tako NI upošteval kolesarske poti temveč vozil kar po cesti. mimo tistih parkiranih vozil za semaforjem pa je šel vsaj 40 kmh.
jype, to je zate varna vožnja? resno, pojdi k psihiatru preden se ubiješ na cesti. tistega otroka v vozičku ob 8.55 bi lahko ubil, veš ti to?
smešno. kot dokazno gradivo, kako varno vozi, objavi posnetek kjer ne spoštuje niti enega predpisa.
Zgodovina sprememb…
lahko bi ubil tistega otroka v otroškem vozičku idiot zabit. rdečo luč si imel ti pa si šel direktno skozi, čez prehod za pešce pa je hotela iti mati z otroškim vozičkom.
edit: da se jype ne bo obesil na moj stavek, tisto je mogoče fant, ne vidi se. definitivno pa poriva otroški voziček.
edit: da se jype ne bo obesil na moj stavek, tisto je mogoče fant, ne vidi se. definitivno pa poriva otroški voziček.
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden> tistega otroka v vozičku ob 8.55 bi lahko ubil, veš ti to?
Ne.
Gray_Warden> ti pa si šel direktno skozi, čez prehod za pešce pa je hotela iti mati z otroškim vozičkom.
Tako je, zato sem zavil proti središču ceste, da sem se lahko izognil tudi najhitrejšim pešcem.
Gray_Warden> tisto je mogoče fant, ne vidi se
Je bil fant, ja.
Ne.
Gray_Warden> ti pa si šel direktno skozi, čez prehod za pešce pa je hotela iti mati z otroškim vozičkom.
Tako je, zato sem zavil proti središču ceste, da sem se lahko izognil tudi najhitrejšim pešcem.
Gray_Warden> tisto je mogoče fant, ne vidi se
Je bil fant, ja.
prekršil si zakon. šel si skozi rdečo luč. kakšen izgovor imaš za to? nekaj strani nazaj si govoril da ti tega ne počneš...očitno si lažniva rit.
otroka ne bi mogel ubiti? kako to veš? s hitrosto 30 kmh si pripeljal, misliš da otrok ne bi umrl če bi z glavo udaril ob robnik?
zanima me če ta posnetek policija lahko uporabi proti jypu kot dokazno gradivo in mu izroči položnico?
otroka ne bi mogel ubiti? kako to veš? s hitrosto 30 kmh si pripeljal, misliš da otrok ne bi umrl če bi z glavo udaril ob robnik?
zanima me če ta posnetek policija lahko uporabi proti jypu kot dokazno gradivo in mu izroči položnico?
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden> kakšen izgovor imaš za to?
Nimam ga. Zakaj bi potreboval izgovor?
Gray_Warden> nekaj strani nazaj si govoril da ti tega ne počneš...očitno si lažniva rit.
Z avtomobilom tega ne počnem, ker je nevarno za ostale. S kolesom to počnem, ker ni (in ker zelena luč na semaforju ne pomeni, da kot kolesar smem skozi križišče).
Nimam ga. Zakaj bi potreboval izgovor?
Gray_Warden> nekaj strani nazaj si govoril da ti tega ne počneš...očitno si lažniva rit.
Z avtomobilom tega ne počnem, ker je nevarno za ostale. S kolesom to počnem, ker ni (in ker zelena luč na semaforju ne pomeni, da kot kolesar smem skozi križišče).
več kot očitno si bil na CESTI, torej rdeča luč velja tudi zate.
ampak spet iščeš izgovor, da bi izpadel kot angelček. zakoni zate ne veljajo, vsi se morajo prilagajat tebi. pešci so morali počakati da si jim ti odvzel prednost prendo so šli lahko čez prehod za pešce, ker se tvoja rit ni mogla ustaviti ob rdeči luči.
kaj ko bi nehal smetit tukaj ker več kot očitno ne spoštuješ zakona.
zarad takih kot si ti se dogajajo prometne nesreče. zaradi izmečkov ki mislijo da vedo vse in mislijo da so zmožni predvideti vse kar se lahko zgodi na cesti. KO pa naredijo prekršek pa itak niso nič krivi.
v bistvu sem vesel da že 45 strani smetiš to temo, ker si res odličen primer problematičnega voznika na naših cestah. Mamin sinček brez avta ki misli da o vožnji v prometu ve vse saj se vozi s kolesom in ob tem ne upošteva nobenih predpisov. Ko pa se vsede v mamin avto pa je tako prestrašen da bi mami dobila položnico domov, da pač ne upa it čez omejitev.
ampak spet iščeš izgovor, da bi izpadel kot angelček. zakoni zate ne veljajo, vsi se morajo prilagajat tebi. pešci so morali počakati da si jim ti odvzel prednost prendo so šli lahko čez prehod za pešce, ker se tvoja rit ni mogla ustaviti ob rdeči luči.
kaj ko bi nehal smetit tukaj ker več kot očitno ne spoštuješ zakona.
zarad takih kot si ti se dogajajo prometne nesreče. zaradi izmečkov ki mislijo da vedo vse in mislijo da so zmožni predvideti vse kar se lahko zgodi na cesti. KO pa naredijo prekršek pa itak niso nič krivi.
v bistvu sem vesel da že 45 strani smetiš to temo, ker si res odličen primer problematičnega voznika na naših cestah. Mamin sinček brez avta ki misli da o vožnji v prometu ve vse saj se vozi s kolesom in ob tem ne upošteva nobenih predpisov. Ko pa se vsede v mamin avto pa je tako prestrašen da bi mami dobila položnico domov, da pač ne upa it čez omejitev.
Zgodovina sprememb…
Gray_Warden> zanima me če ta posnetek policija lahko uporabi proti jypu kot dokazno gradivo in mu izroči položnico?
Žal ne. Žal tudi vseh ostalih posnetkov, v katerih avtomobili "lovijo rumeno" tako, da nekaj sekund po tem, ko se prižge rdeča, s hupanjem prinorijo skozi križišče, policija ne more uporabiti kot dokazno gradivo. Sem ji že poslal, pa so zavrnili, zato zdaj brez strahu objavljam takšne posnetke.
Gray_Warden> več kot očitno si bil na CESTI, torej rdeča luč velja tudi zate.
Po zakonu - ja. V resnici - se ne strinjam. Če bi veljala zame rdeča luč, bi veljala tudi zelena luč in talne označbe na cesti - pa ne. Na posnetku se jasno vidi, da fant z vozičkom, ki čaka pred prehodom za pešce, stoji na kolesarski stezi, kar v vaših glavah verjetno pomeni, da bi ga moral povoziti, da bi ga naučil manir.
Gray_Warden> ampak spet iščeš izgovor, da bi izpadel kot angelček.
To seveda ni res, samo ti bi se rad prepričal, da jaz razmišljam enako kot ti.
Gray_Warden> zakoni zate ne veljajo, vsi se morajo prilagajat tebi. pešci so morali počakati da si jim ti odvzel prednost prendo so šli lahko čez prehod za pešce, ker se tvoja rit ni mogla ustaviti ob rdeči luči.
V več kot 15 letih kolesarjenja po mestu se mi ni prilagodil niti en sam udeleženec v prometu, nikoli. Tudi izmed pešcev, ki so prečkali cesto, se ni bilo treba prilagoditi niti enemu, ker sem se prilagodil jaz. Tudi od vseh avtomobilov na posnetku se ni prilagodil niti eden - vsem sem se jaz.
Žal ne. Žal tudi vseh ostalih posnetkov, v katerih avtomobili "lovijo rumeno" tako, da nekaj sekund po tem, ko se prižge rdeča, s hupanjem prinorijo skozi križišče, policija ne more uporabiti kot dokazno gradivo. Sem ji že poslal, pa so zavrnili, zato zdaj brez strahu objavljam takšne posnetke.
Gray_Warden> več kot očitno si bil na CESTI, torej rdeča luč velja tudi zate.
Po zakonu - ja. V resnici - se ne strinjam. Če bi veljala zame rdeča luč, bi veljala tudi zelena luč in talne označbe na cesti - pa ne. Na posnetku se jasno vidi, da fant z vozičkom, ki čaka pred prehodom za pešce, stoji na kolesarski stezi, kar v vaših glavah verjetno pomeni, da bi ga moral povoziti, da bi ga naučil manir.
Gray_Warden> ampak spet iščeš izgovor, da bi izpadel kot angelček.
To seveda ni res, samo ti bi se rad prepričal, da jaz razmišljam enako kot ti.
Gray_Warden> zakoni zate ne veljajo, vsi se morajo prilagajat tebi. pešci so morali počakati da si jim ti odvzel prednost prendo so šli lahko čez prehod za pešce, ker se tvoja rit ni mogla ustaviti ob rdeči luči.
V več kot 15 letih kolesarjenja po mestu se mi ni prilagodil niti en sam udeleženec v prometu, nikoli. Tudi izmed pešcev, ki so prečkali cesto, se ni bilo treba prilagoditi niti enemu, ker sem se prilagodil jaz. Tudi od vseh avtomobilov na posnetku se ni prilagodil niti eden - vsem sem se jaz.
Zgodovina sprememb…
aham. si se prilagodil z vožnjo po cesti namesto po kolesarski stezi.
aham. si se prilagodil z vožnjo skozi rdečo luč.
aham. si se prilagodil s skakanjem na cesto ko te je tisti avto izsilil.
jap, vedno imaš prav. reč mamici da te pokrije ko boš šel spat.
aham. si se prilagodil z vožnjo skozi rdečo luč.
aham. si se prilagodil s skakanjem na cesto ko te je tisti avto izsilil.
jap, vedno imaš prav. reč mamici da te pokrije ko boš šel spat.
Gray_Warden> aham. si se prilagodil z vožnjo po cesti namesto po kolesarski stezi.
Tako je. Nikomur se ni bilo treba umikati in nikomur ni bilo treba početi ničesar nič drugače, kot če me ne bi bilo tam.
Gray_Warden> aham. si se prilagodil z vožnjo skozi rdečo luč.
Ja - ker je bila pot prosta, sem jo nadaljeval.
Gray_Warden> aham. si se prilagodil s skakanjem na cesto ko te je tisti avto izsilil.
Tako je - pot sem nadaljeval tam, kjer je bilo najbolj varno.
Gray_Warden> jap, vedno imaš prav. reč mamici da te pokrije ko boš šel spat.
Bi, pa so me našli v košarici na pragu samostana.
Tako je. Nikomur se ni bilo treba umikati in nikomur ni bilo treba početi ničesar nič drugače, kot če me ne bi bilo tam.
Gray_Warden> aham. si se prilagodil z vožnjo skozi rdečo luč.
Ja - ker je bila pot prosta, sem jo nadaljeval.
Gray_Warden> aham. si se prilagodil s skakanjem na cesto ko te je tisti avto izsilil.
Tako je - pot sem nadaljeval tam, kjer je bilo najbolj varno.
Gray_Warden> jap, vedno imaš prav. reč mamici da te pokrije ko boš šel spat.
Bi, pa so me našli v košarici na pragu samostana.
torej bi z avtom lahko jaz naredl isto? pač bi zavil na sredino ceste in po gasu, da bi se izognil vsem pešcem...
aja saj res to ne gre tako, ker zame veljajo drugačna pravila kot zate, oprosti, sem pozabil.
aja saj res to ne gre tako, ker zame veljajo drugačna pravila kot zate, oprosti, sem pozabil.
Gray_Warden> jype, to je zate varna vožnja?
Ne. Za ostale udeležence v prometu pa je.
Po tej logiki lahko nekdo vozi ponoči skozi naselje 100km/h, ker drugih udeležencev ni, da bi jih ogrožal.
No... jaz osebno tega ne sprejmem. Ostale stvari kot občasen kolesar razumem, ker vem kako je, ko moraš izbirati med počeno lobanjo in prekrškom. Za ta semafor pa samo fuj in fej. Nikakršnega razloga nisi imel, da ne bi ustavil in s tem, ko si ravnal tako, kot si, si pokazal, da na "motnjo" odreagiraš natančno tako, kot to počno tisti "v plehu", ki jih je iz dvokolesa včasih tudi preveč lahko kritizirati.
Moram priznat, da se tale tema nebi mogla lepše zaključit... Tako pametoval kako nimamo pravice dvomit v pravila, kaj šele kršit, pol se pa v rdeče vozi.
Kaj že rečejo: take a beer, popcorn, sit back and relax and enjoy in the show! Its gona bi IDBM 9.5+
Kaj že rečejo: take a beer, popcorn, sit back and relax and enjoy in the show! Its gona bi IDBM 9.5+
Gray_Warden> torej bi z avtom lahko jaz naredl isto?
Ne.
Gray_Warden> pač bi zavil na sredino ceste in po gasu, da bi se izognil vsem pešcem
Ne.
Gray_Warden> aja saj res to ne gre tako, ker zame veljajo drugačna pravila kot zate, oprosti, sem pozabil.
Ne. Za kolesarje veljajo drugačna pravila kot za voznike, pa če se vozniki na glavo postavite.
Kolesar lahko mirno preklaplja med cesto, kolesarsko stezo in pločnikom, ni se mu treba držat nobenih omejitev ali predpisov, vse, na kar mora paziti, je njegova lastna glava.
Vozniki, po drugi strani, morate paziti na glave vseh ostalih, ker je vaša glava obdana s par tonami pleha.
Ko boš to dejstvo ponotranjil, se bom s kolesom vozil po pravilih - obljubim.
BlueRunner> Nikakršnega razloga nisi imel, da ne bi ustavil
Pred rdečo lučjo sem se kot pešec in kolesar nehal ustavljati takrat, ko so me prvič povozili, ko sem šel peš po prehodu za pešce pri zeleni luči. Ustavim samo takrat, ko (ne glede na barvo na semaforju) bi bil z vožnjo komurkoli v napoto, ga ogrožal, ali bil ogrožen sam.
Odkar me je nekdo z vzvratnim ogledalom zadel ob balanco, potem pa pobegnil, sem tudi vsaj dvakrat že namerno povzročil prometno nesrečo, ter kolo spustil v križišče, ko sem videl, da voznik kljub temu da me vidi, ne misli zavirati, sam pa sem odskočil s kolesa, tako da je bila edina povzročena škoda na avtomobilu in biciklu - obakrat je bil seveda kriv voznik, jaz pa sem škodo na kolesu dobil povrnjeno. Tega več ne delam, a če se bo situacija spet poslabšala (z višjimi kaznimi se je dejansko precej izboljšala in kolesarje zdaj vozniki prehitevajo pravilno in veliko bolj varno), se ne bom preveč zadrževal. Kot kolesar si pač v svetu stalne smrtne nevarnosti in se moraš temu prilagoditi - tudi policisti se praviloma pustijo prepričat, da globa ni smiselna, ker da je nevarnost dovolj resna motivacija, da tvoje neupoštevanje predpisov nikogar ne ogroža. Seveda sem pred vožnjo skozi rdečo luč temeljito pregledal okolico, da sem se prepričal, da ne stoji slučajno kje kak policist.
Še ena zanimiva prigoda se mi je zgodila na križišču, kjer Zaloška cesta prečka progo pri gostilni Dubočica. Kolo sem ustavil pred rdečim semaforjem in čakal. S parkirišča gostilne sta pristopila dva policista in me vprašala, če sem ju videl in ko sem povedal da ne, sta vprašala, če vedno ustavim pred rdečim semaforjem. Ko sem povedal, da ne, sta si vidno oddahnila, eden je rekel "OK" in sta šla. Nimam pojma, kaj naj si mislim, vsekakor pa me to ni utrdilo v prepričanju, da bi morali kolesarji upoštevati prometne predpise.
BlueRunner> Po tej logiki lahko nekdo vozi ponoči skozi naselje 100km/h, ker drugih udeležencev ni, da bi jih ogrožal.
Ne, ne sme.
M-XXXX> Tako pametoval kako nimamo pravice dvomit v pravila, kaj šele kršit, pol se pa v rdeče vozi.
V pravila lahko dvomiš, kolikor hočeš, a če jih kršiš, zaslužiš kazen.
Ne.
Gray_Warden> pač bi zavil na sredino ceste in po gasu, da bi se izognil vsem pešcem
Ne.
Gray_Warden> aja saj res to ne gre tako, ker zame veljajo drugačna pravila kot zate, oprosti, sem pozabil.
Ne. Za kolesarje veljajo drugačna pravila kot za voznike, pa če se vozniki na glavo postavite.
Kolesar lahko mirno preklaplja med cesto, kolesarsko stezo in pločnikom, ni se mu treba držat nobenih omejitev ali predpisov, vse, na kar mora paziti, je njegova lastna glava.
Vozniki, po drugi strani, morate paziti na glave vseh ostalih, ker je vaša glava obdana s par tonami pleha.
Ko boš to dejstvo ponotranjil, se bom s kolesom vozil po pravilih - obljubim.
BlueRunner> Nikakršnega razloga nisi imel, da ne bi ustavil
Pred rdečo lučjo sem se kot pešec in kolesar nehal ustavljati takrat, ko so me prvič povozili, ko sem šel peš po prehodu za pešce pri zeleni luči. Ustavim samo takrat, ko (ne glede na barvo na semaforju) bi bil z vožnjo komurkoli v napoto, ga ogrožal, ali bil ogrožen sam.
Odkar me je nekdo z vzvratnim ogledalom zadel ob balanco, potem pa pobegnil, sem tudi vsaj dvakrat že namerno povzročil prometno nesrečo, ter kolo spustil v križišče, ko sem videl, da voznik kljub temu da me vidi, ne misli zavirati, sam pa sem odskočil s kolesa, tako da je bila edina povzročena škoda na avtomobilu in biciklu - obakrat je bil seveda kriv voznik, jaz pa sem škodo na kolesu dobil povrnjeno. Tega več ne delam, a če se bo situacija spet poslabšala (z višjimi kaznimi se je dejansko precej izboljšala in kolesarje zdaj vozniki prehitevajo pravilno in veliko bolj varno), se ne bom preveč zadrževal. Kot kolesar si pač v svetu stalne smrtne nevarnosti in se moraš temu prilagoditi - tudi policisti se praviloma pustijo prepričat, da globa ni smiselna, ker da je nevarnost dovolj resna motivacija, da tvoje neupoštevanje predpisov nikogar ne ogroža. Seveda sem pred vožnjo skozi rdečo luč temeljito pregledal okolico, da sem se prepričal, da ne stoji slučajno kje kak policist.
Še ena zanimiva prigoda se mi je zgodila na križišču, kjer Zaloška cesta prečka progo pri gostilni Dubočica. Kolo sem ustavil pred rdečim semaforjem in čakal. S parkirišča gostilne sta pristopila dva policista in me vprašala, če sem ju videl in ko sem povedal da ne, sta vprašala, če vedno ustavim pred rdečim semaforjem. Ko sem povedal, da ne, sta si vidno oddahnila, eden je rekel "OK" in sta šla. Nimam pojma, kaj naj si mislim, vsekakor pa me to ni utrdilo v prepričanju, da bi morali kolesarji upoštevati prometne predpise.
BlueRunner> Po tej logiki lahko nekdo vozi ponoči skozi naselje 100km/h, ker drugih udeležencev ni, da bi jih ogrožal.
Ne, ne sme.
M-XXXX> Tako pametoval kako nimamo pravice dvomit v pravila, kaj šele kršit, pol se pa v rdeče vozi.
V pravila lahko dvomiš, kolikor hočeš, a če jih kršiš, zaslužiš kazen.
Zgodovina sprememb…
Kdo je večja nevarnost:
ti ki se voziš s kolesom kakor se voziš (so ti že dostkrat izpostavili kaj pa kako)
jaz, ko grem v soboto ob 1h ponoči 60km/h čez 30km/h cono (šola) pa dobro vem, da ni žive duše v radiju 500m....
Ker če mene dobi polcaj me bo stalo 1200 plus izpit (rečmo da vse skupaj nanese 2500€), tebe bodo pa spustil z opozorilom?
M-XXXX> jaz, ko grem v soboto ob 1h ponoči 60km/h čez 30km/h cono (šola) pa dobro vem, da ni žive duše v radiju 500m....
Ti, jasno, ne moreš vedeti, kje je kakšna duša, živa ali ne, ker ti prevozno sredstvo ne omogoča zadostnega audiovizualnega zaznavanja okolice, da bi se lahko odločal o takih rečeh - poleg tega da visoka hitrost in izoliranost od okolice škodita predvsem "živim dušam", ki se bodo slučajno znašle tam, tebi pa praktično nič.
M-XXXX> Ker če mene dobi polcaj me bo stalo 1200 plus izpit (rečmo da vse skupaj nanese 2500€), tebe bodo pa spustil z opozorilom?
Tako je - z dobrim, zgoraj navedenim razlogom.
Mimogrede, še vedno sem mnenja, da bi bil promet bolj tekoč in učinkovit, če bi se vsi držali predpisov - v tem primeru bi se jih seveda držal tudi na kolesu, saj ne bi imel razloga za zaviranje pred zelenim semaforjem, ali pa pred vožnjo mimo vsake izvozno-dovozne ceste.
Ti, jasno, ne moreš vedeti, kje je kakšna duša, živa ali ne, ker ti prevozno sredstvo ne omogoča zadostnega audiovizualnega zaznavanja okolice, da bi se lahko odločal o takih rečeh - poleg tega da visoka hitrost in izoliranost od okolice škodita predvsem "živim dušam", ki se bodo slučajno znašle tam, tebi pa praktično nič.
M-XXXX> Ker če mene dobi polcaj me bo stalo 1200 plus izpit (rečmo da vse skupaj nanese 2500€), tebe bodo pa spustil z opozorilom?
Tako je - z dobrim, zgoraj navedenim razlogom.
Mimogrede, še vedno sem mnenja, da bi bil promet bolj tekoč in učinkovit, če bi se vsi držali predpisov - v tem primeru bi se jih seveda držal tudi na kolesu, saj ne bi imel razloga za zaviranje pred zelenim semaforjem, ali pa pred vožnjo mimo vsake izvozno-dovozne ceste.
Zgodovina sprememb…
jype, dovoli, da ti predstavim nekaj tvojih lastnih izjav.
Izjava 1:
Njen par:
Izjava 2a:
Izjava 2b:
Njun par:
O nekomu, ki namerno povzroča prometne nesreče, nimam niti ene lepe besede. Vem, da je prekršek nedokazljiv, ampak takšna početja kažejo na egotripanje najslabše vrste.
Ko boš fino potolkel enega pešca, mu ne bo niti najmanj v tolažbo, da si se ti verjetno potolkel še bolj.
Lahko pa mi kot petletniku razložiš, zakaj ti smeš v prometu ignorirati pravila in očitno (vsekakor niti najmanj dvoumno) signalizacijo na podlagi lastne ocene varnosti, drugim pa to pravico odrekaš.
Enkrat sam razlagaš kako si v "idealni poziciji", da oceniš položaj in nikogar ne ogrožaš, takoj zatem pa nekomu drugemu oporekaš, da je sposoben neko situacijo oceniti enako kvalitetno, kot ti svojo.
Egotrip much.
Izjava 1:
Ustavim samo takrat, ko (ne glede na barvo na semaforju) bi bil z vožnjo komurkoli v napoto, ga ogrožal, ali bil ogrožen sam.
Njen par:
Ne, ne sme.
Izjava 2a:
Pred rdečo lučjo sem se kot pešec in kolesar nehal ustavljati takrat, ko so me prvič povozili, ko sem šel peš po prehodu za pešce pri zeleni luči
Izjava 2b:
Odkar me je nekdo z vzvratnim ogledalom zadel ob balanco
Njun par:
Ti, jasno, ne moreš vedeti, kje je kakšna duša, živa ali ne, ker ti prevozno sredstvo ne omogoča zadostnega audiovizualnega zaznavanja okolice, da bi se lahko odločal o takih rečeh
Odkar me je nekdo z vzvratnim ogledalom zadel ob balanco, potem pa pobegnil, sem tudi vsaj dvakrat že namerno povzročil prometno nesrečo
O nekomu, ki namerno povzroča prometne nesreče, nimam niti ene lepe besede. Vem, da je prekršek nedokazljiv, ampak takšna početja kažejo na egotripanje najslabše vrste.
poleg tega da visoka hitrost in izoliranost od okolice škodita predvsem "živim dušam", ki se bodo slučajno znašle tam, tebi pa praktično nič.
Ko boš fino potolkel enega pešca, mu ne bo niti najmanj v tolažbo, da si se ti verjetno potolkel še bolj.
Lahko pa mi kot petletniku razložiš, zakaj ti smeš v prometu ignorirati pravila in očitno (vsekakor niti najmanj dvoumno) signalizacijo na podlagi lastne ocene varnosti, drugim pa to pravico odrekaš.
Enkrat sam razlagaš kako si v "idealni poziciji", da oceniš položaj in nikogar ne ogrožaš, takoj zatem pa nekomu drugemu oporekaš, da je sposoben neko situacijo oceniti enako kvalitetno, kot ti svojo.
Egotrip much.
Pyr0Beast ::
Ker je škoda povzročena z ignoriranjem pravil < škode povzročene s upoštevanjem pravil
V prvem trpi samo psevdo-morala
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
Kolo je relativno nenevarna zadeva. Nima velike mase, da se ga hitro ustaviti, ima tudi ogromno maneverskega prostora.
Poleg tega pa tudi ne greš tako hitro, ima ločene ročice za bremze ki so ti vedno na dosegu, brez da bi rabil preklapljati (v avtu se včasih zalotim da mi noga opleta med gasom in bremzo, ker ne vem, kaj bi v danem trenutnu uporabil)
S kolesom se je dosti lažje izogniti oviri, kakor pa to narediš z avtom.
In pri kolesu je hitrost za izmikanje oviram ključnega pomena, s prenizko si samo 'sitting duck'.
Rad bi pa tudi videl primer, kako zbiješ pešca s kolesom na način kot to naredi avto.
Avto se praktično ne ustavlja ob trku. Kolo+biciklist pa se.
krneki0001 ::
Ali drži, da bo od 1.7.2011 naprej hitrost na hitrih cestah in cestah rezerviranih za motorna vozila omejitev hitrosti 110km/h?
Namreč v novem zakonu to piše, koliko pa to drži, pa ne vem.
Namreč v novem zakonu to piše, koliko pa to drži, pa ne vem.
46. člen
(najvišje dovoljene hitrosti)
(1) Najvišja dovoljena hitrost vozila je:
1. na cestah v naselju 50 km/h;
2. v območju omejene hitrosti 30 km/h;
3. v območju umirjenega prometa in v območju za pešce 10 km/h.
(2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.
(3) Na cesti zunaj naselij je najvišja dovoljena hitrost za vozila:
1. na avtocestah 130 km/h;
2. na hitrih cestah 110 km/h;
3. na vseh ostalih cestah 90 km/h.
Aha, torej če JAZ ocenim, tudi glede na to v čem se vozim, da je zame in za vse ostale varno, smem vozit 150 na uro čez vsako naselje. Ker moja ocena pač ni nič slabša od tvoje na kolesu.
BlueRunner, me veseli, da si se nam pridružil :)
Ker je škoda povzročena z ignoriranjem pravil < škode povzročene s upoštevanjem pravil
Hočeš reči ena potencialna škoda manjša od druge škode, pri obeh pa je govora ignoriranjem pravil. Ja, se strinjam. Newton je že povedal zakaj. Vendar...
V prvem trpi samo psevdo-morala
Pa še vedno obstaja verjetnost škode in pravila veljajo enako za vse. Zaenkrat še nimamo pravil, ki veljajo za ene malo bolj, kot pa za druge. Če si na cestišču, se ravnaš tako, kot cestišču pritiče. Če obračaš kozolce za hišo, tam počni, kar hočeš.
Psevdo-moraliziranje je relativiziranje prekrška z razlagami tipa "jaz vem najbolje" in sočano kritiziranje drugih z razlagami tipa "drugi pojma nimate". To dvoje skupaj ni argument, je pa simptom.
Kolo je relativno nenevarna zadeva.
Dokler te en z njim ne poči (Lent - boleča izkušnja), morda res.
Nima velike mase, da se ga hitro ustaviti
Morda se ga da res hitro ustaviti (hvala na vprašanju, s tem še nisem eksperimentiral), vendar pa je to samo še bolj odpira vprašanje zakaj jype ni ustavil, v komentar pa je napisal dobesedno: "Na posnetku se jasno vidi, da fant z vozičkom, ki čaka pred prehodom za pešce, stoji na kolesarski stezi, kar v vaših glavah verjetno pomeni, da bi ga moral povoziti, da bi ga naučil manir." To se bere tako, kakor da bi moral fanta na kolesarski stezi pregaziti.
Torej bog ne daj, da bi jype ustavil, ker ima pred seboj na stezi oviro ali pa na cesti rdečo luč. Niti enega razloga ni imel, da ni ustavil, kljub temu, pa se je v lepi maniri prometnega huligana odločil, da se mu pač ni potrebno ustavljati.
OK. Si pač misli, kar si misli. Vendar pa njegova "morala" ni superiorna. Pravzaprav je enaka "morali" tistih, ki se kot opice obnašajo na AC, ko ignorirajo pravila levo in desno samo zato, da jim ni potrebno malo upočasniti, bog ne daj voziti po pravilih. Je očitno že res, da človeka pri drugih običajno najbolj moti to, kar podzavestno ve, da so njegove lastne napake.
Zdaj že bluzite in primerjate čebulo in paradajz. Oboje gre skupaj v solati, samo ena zadeva žge, druga pa ne.
Očitno tudi ne razumete razlike med 'varnost' in 'ne-ogrožanje'
150 čez naselje je nevarno in ogroža vse okoli
S 30 čelno s kolesom v avto pa je nevarno samo tebi in ne ogroža nikogar drugega.
Očitno tudi ne razumete razlike med 'varnost' in 'ne-ogrožanje'
150 čez naselje je nevarno in ogroža vse okoli
S 30 čelno s kolesom v avto pa je nevarno samo tebi in ne ogroža nikogar drugega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24354 (20744) | facepalm |
⊘ | Počasni vozniki (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Na cesti | 270027 (241058) | dzinks63 |
⊘ | Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 34534 (28762) | bluefish |
» | Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17746 (14146) | solatko |