» »

Slovenija obsojena zaradi mučenja!

Slovenija obsojena zaradi mučenja!

1
2
»

Barakuda1 ::

Tkaj moram na načelni ravni dati prav Thomasu.

Država mora poskrbeti, da bo takoimenovanih sivij polj čim manj (povsem se jih vrjetno ne bo izkoreninilo nikoli)

Če bi bili postoki transparentni, kontrola postopkov prepuščena organom izven policijskih vrst, odpravljena negativna in lažna solidarnost med posameznimi vejami oblasti, se nam ta sodba sploh ne bi (ali pa vsaj zelo težko) zgodila.

Vsa ostala "modrovanja" gredo hote ali nehote v smeri vzdrževanja nedopustnega stanja.

p.s.
V primeru Matko res ni najbolj pomembno to ali je bil Matko mučen ali ne. Pomebneje je, ali in kako se je država odzvala na takšno trditev.
V našem primeru tako, da je poskušala zadevo pomesti pod preprogo.
Že to je z vidika pravne države nevzdržno.
V tem je problem.

Thomas ::

> se nam ta sodba sploh ne bi (ali pa vsaj zelo težko) zgodila.

Ja. Bi jo sfiltrirali ven, z veliko verjetnostjo.

Mensezdi, da se ne zavedajo, da odkar so državljani EU dobili vstop na ESČP, se bodo morale države modernizirat, če ne bodo hotele PLAZU.

Po mojem (itak optimističnem) mnenju, si policaji kmalu ne bodo več mogli privoščiti vožnje preko omejitve. Ali pa jim jo bo moral zakon eksplicitno dovoliti.

Info putuje ko strela med milijoni, vse se hitreje renda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Brane2, če govorimo o pravu, se je potrebno držati pravnih definicij. Zato ker, če si zmišljujemo neke nove, kot jim ti praviš, "tehnične", pride do takega nerazumevanja, kot ga imaš. Pa se ti nemara svita, kako bi bili npr. v elektrotehniki, kjer bi si vsak izmišljal svoje "tehnične" izraze?

Barakuda1, nobenih sivih polj ni. V zaporu pazniki ne smejo pretepati zapornike, pa četudi jim gredo še tako "na živce". Takšne nezakonita ravnanja je potrebno reševati "po ameriško". Oškdovanci oz. zaporniki naj v takih primerih združijo moči, najdejo zastopnika in nato tožijo državo. Ko bo država mastno plačala, bo začela urejati te stvari. Podobno kot sodne zaostanke. Šele potem, ko je država začela plačevati odškodnine, je začela resno razmišljati, kako odpraviti sodne zaostanke.

Thomas ::

> Šele potem, ko je država začela plačevati odškodnine, je začela resno razmišljati, kako odpraviti sodne zaostanke.

Traparija. Plačali so drobiž, denarno gledano.

"Ugled države" je bolj na tnali, kot tistih par 1000 evrčkov, pri milijardnem proračunu.

Včasih je na TV kaj za bruhat. Recimo Dinastija, epizoda, ko tipček prodaja Blejku naftno polje za 300 tisoč dolarjev. Kot da ne bi imel idiotski scenarist večjega honorarja za svoj zmazek.

No, jamranje za tiste tisoče evrov je isti tak idiotizem. Dodatni sodniki bi stali več.

No, dokler se ne sproži PLAZ. TM.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Mensezdi, da se ne zavedajo, da odkar so državljani EU dobili vstop na ESČP, se bodo morale države modernizirat, če ne bodo hotele PLAZU.
ESČP je zadeva povezana s Svetom Evrope in nikakor ne z EU. Zato smo imeli dostop do ESČP že prej. Thomas, informiraj se malo. >:D

Drugače se pa s tvojim mnenjem strinjam.
sudo poweroff

Thomas ::

> ESČP je zadeva povezana s Svetom Evrope in nikakor ne z EU.

Vzeto na znanje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Glede odškodnin za sojenje v nerazumnen roku: Slovenijo čakajo na sodišču še na stotine podobnih tožb. In še več jih bo sedaj, ko širša slovenska javnost ve za to možnost Poleg tega ESČP od začetka prisoja nekoliko nižje odškodnine in da tako možnost, da jo država zadevo uredi in jo relativno poceni odnese. Čez čas bodo tudi zneski bistveno višji. Danes so izplačani zneski majhni? Da. Jutri bodo hudičevo višji.

Brane2 ::

Brane2, če govorimo o pravu, se je potrebno držati pravnih definicij.


Res je. Če in ko govorimo o pravu.

Zato ker, če si zmišljujemo neke nove, kot jim ti praviš, "tehnične", pride do takega nerazumevanja, kot ga imaš. Pa se ti nemara svita, kako bi bili npr. v elektrotehniki, kjer bi si vsak izmišljal svoje "tehnične" izraze?


Od kod ti to, da sem si to zmislil jaz ? če ne bi obstajal tehnični kriterij dopustnosti, bi bili vsi izdelki okrog tebe veliko slabši in mnogi tudi nevarnejši.

Barakuda1, nobenih sivih polj ni. V zaporu pazniki ne smejo pretepati zapornike, pa četudi jim gredo še tako "na živce".


In kako potem, da to počnejo ? Če so droge prepovedane, sploh pa v zaporu, kako potem da jih rutinsko najdemo tudi tam ?

Se tzi ne zdi, da je recimo v tem primeru tehnična dopustnost vsem vpletenim bolj pomembna ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

zavajon ::

Zanimiv primer, vendar žal nič nenavadnega za te kraje.
Ker mi objavljen link do sodbe ne dela, ga navajam tukaj.
Upam, da bo takih primerov pred ESČP še več. Pa ne zato, ker bi želel, da jih čimveč ljudi "faše" od policajev, ampak ker je to edina možnost, da se način razmišljanja tukajšnjega življa malo spremeni. Večina slovenceljnov namreč o teh stvareh razmišlja v stilu "je že kaj naredil, če jih je fasal","policija mora biti stroga, sicer bo anarhija", "pa kaj, če jih je dobil, samo da nisem bil jaz tisti". Pojem "pravna država" tukaj ne kotira ravno visoko v zavesti ljudi. Moj oče npr. pravi: "gospodar mora biti, četudi je slab", in menim, da njegov način razmišjlanja ni ravno osamljen. Na srečo pa so ljudje izredno občutljivi, če jih udari po žepu, kar je razvidno iz prvih postov te teme. Ko je namreč prejšnja vlada (LDS,SD,DESUS) spremenila postopek pritožb na delovanje državnih organov v sistem "kadija tuži, kadija sudi", v javnosti ni bilo zaslediti prav veliko nasprotovanj. Pa tudi sedanja vlada (SDS,NSI, SLS, DESUS) ni pokazala nobenega interesa, da bi to spremenila. Iz tega je razvidno to, da nobeno oblast, pa naj bo katere koli barve, policijsko nasilje ne moti, nekoliko jih motijo samo pritožbe na to nasilje. Tako imamo sedaj stanje, ko je izmed vseh pritožb na postopke policije, 9x% neutemeljenih. Sam sicer malo dvomim v to, da obstaja tolikšen procent ljudi, ke so ga "usrali", jih nato malo "dobili", po prespani noči in razmisleku pa spisali pritožbo. Najbrž jih tudi ne ravno veliko piše pritožbe v afektu takoj, ko se priplazijo domov in si dajo obkladke na buške.
Kaj nam je torej storiti tistim, ki nam ni vseeno? Menim, da prav veliko možnosti ni.
1. Izbira "ustrezne" stranke na volitvah. Glede na seznam strank, odgovornih za tako stanje, kaj dosti izbire ne ostane (morda sem v navedku kakšno celo pomotoma izpustil).
2. Dosledno uporabljati vsa pravna sredstva, vklučno s tožbo na ESČP, če se nam kaj takega zgodi.
3. Če smo priča kršitvi pravic, poskušajmo priti v kontakt z žrtvijo in ji ponudimo pričanje ob morebitni tožbi. Morda bomo človeka s tem vzpodbudili, da se bo podal v pravdanje.

lp
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Meje hrambe bioloških sledi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7125572 (18338) AndrejO
»

Sovin strateški nadzor telekomunikacij verjetno krši človekove pravice

Oddelek: Novice / Zasebnost
138157 (6279) antonija
»

ESČP: Delfi vs. Estonia (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8335317 (30618) AndrejO
»

Meje zbiranja bioloških sledi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14638438 (35130) kuglvinkl
»

Evropsko sodišče za človekove pravice: policija ne sme hraniti DNK profilov nedolžnih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
528656 (7320) perci

Več podobnih tem