Forum » Loža » * * * sneži * * * *
* * * sneži * * * *
Temo vidijo: vsi
Xserces ::
ja kot da gre železnica čez triglav LOL! za hribe nevem. Vem pa da v Domžalah smo mi tisti ki nas kličejo za vsak drevo. imajo drugače tut gasilci terence, tovornjake za gozdne požare tako da če je neka pot bodo zih pršli
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
rozica ::
Kranjska Gora - okrog 10 cm in še rahlo pada
Če hočeš videti mavrico, se moraš veseliti dežja.
Xserces ::
Trzin - vse skp nč :)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
Alexius Heristalski ::
Nima samo SŽ težav. Pri nas 15 ur in pol ni bilo elektrike (od devetih zvečer).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
menjalnik ::
Evo avtoček spucan again, Janac na moji havbi sem tolko zmeril
Kako gre že un pregovor....Zima, zima bela, spet bo ročna pela
Kako gre že un pregovor....Zima, zima bela, spet bo ročna pela
einstein :P ::
Ja pri nas je tudi okoli 10cm.
@menjalnik
danes sem si že enega ogledal, kako je z bmw-jem driftal po parkingu
@menjalnik
STAY OUT OF MY TERRITORY!
huh zadnji pogon, zakon!
Najbolj smešna mi je ena iz našega naselja k se z letnimi gumami še kar okrog vozi pa še nizkoprofilne(Predrag avto si je kupla za prvega in zmanjkal ji je za zimske gume ), kok se bom jutri zjutraj smeju ko bo morala it v šolo hehe
Najbolj smešna mi je ena iz našega naselja k se z letnimi gumami še kar okrog vozi pa še nizkoprofilne(Predrag avto si je kupla za prvega in zmanjkal ji je za zimske gume ), kok se bom jutri zjutraj smeju ko bo morala it v šolo hehe
jype ::
menjalnik> Najbolj smešna mi je ena iz našega naselja k se z letnimi gumami še kar okrog vozi pa še nizkoprofilne(Predrag avto si je kupla za prvega in zmanjkal ji je za zimske gume:)) ), kok se bom jutri zjutraj smeju ko bo morala it v šolo hehe
V šolo se hodi bos, peš, 40 kilometrov navkreber po metru snega, ne pa z avtom.
V šolo se hodi bos, peš, 40 kilometrov navkreber po metru snega, ne pa z avtom.
Alexius Heristalski ::
huh zadnji pogon, zakon!
Hahahahahaha, res smešno, ko bo nekdo umrl zaradi tega.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Alexius Heristalski je izjavil:
huh zadnji pogon, zakon!
Hahahahahaha, res smešno, ko bo nekdo umrl zaradi tega.
Ah ne, neverjamem da bo šla res v šolo, že tko se "boji" vozit, kaj šele zdaj.
Evo še eno testiranje
kixs ::
@menjalnik:
Nisem se videl, da bi kdo oporekal zimskim gumam v sneznih razmerah. Povej pa kako se te zimske gume obnesejo na suhem ali mokrem asfaltu? Tega pa noben ne pokaze.
Nisem se videl, da bi kdo oporekal zimskim gumam v sneznih razmerah. Povej pa kako se te zimske gume obnesejo na suhem ali mokrem asfaltu? Tega pa noben ne pokaze.
gruntfürmich ::
Povej pa kako se te zimske gume obnesejo na suhem ali mokrem asfaltu?
sumiš da se slabše kot letne?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Aston_11 ::
Kdo je to za en prekrškar? V 39 sekudah že za en dober dnevni šiht glob. Po občutku je to specialka - kako kaj oprijem v snegu?
Odličen, glede na to da so gume dovolj ozke, da imajo ves čas stik z asfaltom.
Kdo vozi pa ne vem, kamera ne pokaže.
Kdo vozi pa ne vem, kamera ne pokaže.
TehDucky ::
Zanimivo mi je, da ko je sneg padal na veliko v LJ, da sem prav pomislil, če se jype fura po taklem. Zgleda, da že =) Big respect, ne jebeš narave 5% ;)
Aston_11 ::
Ja, ravno te ozke gume me zanimajo, ker zelo hitro zgubijo stik z asfaltom, če dobijo kaj spodaj in te odnese. Smo padali, padali, juhuhu in se navadili, navadili, navadili...
Aston_11> ker zelo hitro zgubijo stik z asfaltom, če dobijo kaj spodaj in te odnese.
Ne, dokler ne zmrzuje ne izgubijo stika z asfaltom, saj so preozke, da bi zaplavale - tudi na snegu, ki je čisto voden, ne morejo.
Seveda pa je najmanjši radij zavoja precej večji kot ob suhem vremenu. Zavore tudi po snegu v ravni črti delujejo odlično (se vidi na nekaterih mestih na posnetku).
Za volitve je tudi snežilo.
Ne, dokler ne zmrzuje ne izgubijo stika z asfaltom, saj so preozke, da bi zaplavale - tudi na snegu, ki je čisto voden, ne morejo.
Seveda pa je najmanjši radij zavoja precej večji kot ob suhem vremenu. Zavore tudi po snegu v ravni črti delujejo odlično (se vidi na nekaterih mestih na posnetku).
Za volitve je tudi snežilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
kixs ::
gruntfürmich je izjavil:
Povej pa kako se te zimske gume obnesejo na suhem ali mokrem asfaltu?
sumiš da se slabše kot letne?
Po mojem obcutku, ja. Sem vrsto let menjaval kot ostali. Nato pa enkrat za foro pustil letne. Od takrat menjam samo, ko je res potrebno. Sicer pa se v snegu tudi ne bi vozil - ker so letne, ko je na cestiscu sneg, cista katastrofa.
Res bi rad enkrat videl test Letne proti Zimski pri -10stC na suhem obicajnem cestnem asfaltu in v mokrem pri +2-3stC tudi na obicajnem asfaltu.
Nekaj se najde na na YT, v mokrem vendar na progi, ki simulira spolzek asfalt. V takih razmerah bo zimska vedno boljsa, tudi pri +20stC - kar povedo tudi na Vranskem. A se tudi pri tem testu pokaze letna boljsa pri zaviranju od 100-0 za 6 metrov - slabsa pa je pri dirkanju po tej gladki progi.
Vsi testi kar jih vidis, vedno kazejo sneg in led... za to je seveda zimska narejena. Vsi tudi govorijo, da pod 7stC letna ne prime vec dobro!? Ne vem, js nisem avtoriteta, da bi temu oporekal, vendar moje izkusnje so drugacne.
PS:
Pa v vecini testov delajo z cisto novimi gumami. Znano pa je, da vsaka nova guma potrebuje cca 500km, da pride do svojega optimalnega oprijema.
lp
šernk ::
Vsi testi kar jih vidis, vedno kazejo sneg in led... za to je seveda zimska narejena. Vsi tudi govorijo, da pod 7stC letna ne prime vec dobro!?
sam se z letnimi na mokrem tudi precej bolj stabilno počutim skozi ovinke. Zimske pridejo do izraza le v snegu ali rahlo poledeneli cesti, vse ostalo...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Yohan del Sud ::
Iiiii, pršič (ali neki podobnega) pada tle v lublan. Kaj ga bo užitek kidat, za razliko od običajne brozge, ki pada ponavadi tu okol.
www.strancar.com
korenje3 ::
jype, si ti pozimi na kolesu, al je kolo na tebi?
aja vidm da kr po snegu pelješ... torlol.
jype, a maš zimske gume?
aja vidm da kr po snegu pelješ... torlol.
jype, a maš zimske gume?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
dottor ::
V kopru ga je tudi lepo napadlo že... ceste službe pa od nikoder. Hvala Popovič za krožna križišča in veliko parkirišče ob stadionu. Je blo treba provat nov avto kako se odnese z novimi zimskimi gumami na snegu, kjer po nesreči še malo ročno provaš
IgorGrozni ::
Lepo je tole, lepo. Pa še sobota je.
Pogled ven, radiator malo bolj na toplo in topel čaj. Knjiga. Internet. Čaj.
Zima, zima bela, vrh gore seedela, pa tako je peela...
Pogled ven, radiator malo bolj na toplo in topel čaj. Knjiga. Internet. Čaj.
Zima, zima bela, vrh gore seedela, pa tako je peela...
oo7 ::
Zelo zelo lepo padatle pri nas na dolenskem ga je že kar dost zapadlu.
Nič gremo malo kidatzdaj je taprava ura
Nič gremo malo kidatzdaj je taprava ura
Mipe ::
Sem ravno kidal... ceste ne plužijo pogosto ob tej uri, tako da je cca 15 cm snega na njej. Na dvorišču pa na oko 30 cm. En kombi je že obupal nad klancem pri mojem domu in rikverc odpeljal tja, od koder je prišel. Suckers.
Relanium ::
einstein :P je izjavil:
Ja pri nas je tudi okoli 10cm.
@menjalnik
Ohhh ja, js sm tud šel ponoč še pred plugom na roglo (z zadnjim pogonom pa dost konji seveda)
Cesta pa ni bla še nič zvožena, pa ene 15-20cm
(pa naj reče kdo še da zadnji pogon ni za po snegu)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Relanium ()
korenje3 ::
jype ma plug na kolesu
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zapadel je prvi sneg... (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 36164 (5779) | globoko grlo |
» | *** sneži 2016-2017 *** (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36682 (19527) | krneki0001 |
» | DARS je spet presenetilo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 43353 (37146) | stara mama |
» | *** sneži 2015-2016 *** (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13055 (9214) | Phantomeye |
» | Zima, ki ni zima (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 18964 (15109) | Riff |