» »

Projekt: Sestava 'homemade' DiVX/XviD player-ja z mrežno podporo

Projekt: Sestava 'homemade' DiVX/XviD player-ja z mrežno podporo

bastadu ::

Ker že nekaj časa razmišljam, kater divx player z mrežno podporo naj kupim za mamo (namreč ima televizijo nadstropje nižje od mojega računala, utp kabel kamot potegnem do televizije), sem nekako začel razmišljati, da bi ga sestavil sam iz enega starejšega mini-računala (ala zadeve z mini-atx plato, mrežno, tv-out itd.), ki ga že dobiš za cankar ali dva. Namreč za ne dosti denarja bi se pomoje dalo skupaj sestaviti player, ki ne bi imel nevem kakšnih problemov s predvajanjen današnjih, starejših in kodekov prihodnosti (s kasnejšo nadgradnjo seveda) pa še mrežno podporo bi imel. Torej najprej bi rabil en softwer, najraje da je kar samostojen namenski OS (temelječ na win, linux...), ki je namenjen samo predvajanju filmov, seveda mora imeti podporo za podnapise in mrežo (najraje kar podpora Windows file sharing-u). Obstaja mogoče kaj takšnega? Potem bi se glede na zahteve tega softwera odločal naprej glede samega hardwera računala... Hvala za pomoč!

b ::

mythtv je ena stvar... sicer je namenjen za PVR (tudi snemanje), a bo po mojem tudi za predvajanje cisto zadoscal.

roli ::

Še vedno lahko kupiš Xbox,ki sicer ni nadgraljiv je pa trenutno vse kar rabiš.

Drugače pa se mi zdi dober program ShowShifter,ki ga poganjaš na windows sistemu.
http://www.r00li.com

Big Poppa ::

Xbox dobiš v mediamarktu za smešnih 99 eur,dodaj kakšno "kobilico" za vgradnjo modčipa.Po potrebi nabaviš še daljinec in samo še naložiš xbox media center in to je to. Pomisli če se ti sploh splača kaj drugega čarati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27857880 (34605) Netrunner
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Zvok in slika
2330257941 (72033) dope1337
»

Nakup TV - povezljivost, slika

Oddelek: Kaj kupiti
91985 (1848) zavajon
»

HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
41760331 (22397) umexteacher
»

DVD/Divx/mp3 predvajalnik za lenobnejše (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
669954 (8275) Gregor P

Več podobnih tem