» »

wmv 100% CPU

wmv 100% CPU

tsh2 ::

ko igram nekatere wmv datoteke (v kateremkoli playerju) mi požre 100% cpu in zato ne igra normalno. namestil sem najnovejši windows media player 10 in nič bolje.

z 1.3ghz cpu-jem mislim da bi mi moralo igrati brez problema.

zakaj ne obstaja en player, ki mi pokaže, kateri video and avdio kodeki so uporabljeni za igranje določene datoteke, in možnost izbire, kateri kodek naj igra datoteko? tako bi lahko vsaj našel kodek, ki deluje dobro.

AlesC ::

probaj BSplayer bojda najman žre moč procesorja, glede na to, da je tvoj 1.3. K-lite kodeki mislim, da so eni taboljših. Sam za tvoj procesor ne vem. Včasi je blo boljš, ko si mel sam 3.11 kodeke in je vse špilal. Zdej morš met pa tolko sranja gor naloženga, da že mnda kodeki zahtevajo močnejši procesor. Windows media player je pa že od 7ke naprej znano, da ful matra slabe procesorje. Ker včasih so ljudje z slabimi procesorji uporabljal še on tastar media player 2.6 se mi zdi, ko je bil kr tak črn okvirček in znak od vindowsow. Probaj BsPlayer pa boš videl,če je kej bolje.

jan01 ::

Spreglej sporocilo prejsnega uporabnika(pa ne mislim o njegovemavtorju nic slabega!)
Raje povej kaj tocno predvajas. Ce npr imas film v kaki hd locljivosti, ti ne bo predvajalo.

zakaj ne obstaja en player, ki mi pokaže, kateri video and avdio kodeki so uporabljeni za igranje določene datoteke, in možnost izbire, kateri kodek naj igra datoteko? tako bi lahko vsaj našel kodek, ki deluje dobro.

A ves kaj: v vsakem playerju se da nastaviti(no, v windows medea player nisem zasledil)
Odinstaliraj(v bistve se odregistrirajo) vse kodeke in posnemi le najnovejsi ffdshow ( ffdshow.info /posnemi en generic build od clsida, recimo ffdshow_rev164_20060911_clsid.exe, ki preverjeno deloje dobro) in to je to.
wmv dekodira edino(obstajajo tudi slabe alternative) windowsov dekoder.

Se ena stvar: wmv je lahko zasciten(ce si iz kje zloadal kak film, za katerega nic placal...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21159423 (14571) BaRtMaN
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

11117449 (10334) GrimReaper
»

Težave z gledanjem filmov vseh formatov

82147 (1987) zee
»

Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )