Forum » Problemi človeštva » Ljudska "demokracija" na ambruški način
Ljudska "demokracija" na ambruški način

jype ::
Thomas, kot običajno imun na sarkazem> A jim to pa ne bo padlo v glavo?
Ne "na novo". Taki smo že od vekomaj.
Jaz recimo si že mislim svoje, ko se pogovarjam z redneckom. Ampak zmerjam ga zaradi njegove manjše intelektualne kapacitete ziher ne. Razen seveda v primeru, ko je treba pokazat, da ima vsaka palica dva konca.
Ne "na novo". Taki smo že od vekomaj.
Jaz recimo si že mislim svoje, ko se pogovarjam z redneckom. Ampak zmerjam ga zaradi njegove manjše intelektualne kapacitete ziher ne. Razen seveda v primeru, ko je treba pokazat, da ima vsaka palica dva konca.

Aggressor ::
Nebivedu se nima kaj opravičevati za rasistične izjave, ker to enostavno niso bile. Kot take jih lahko razume zgolj nekdo, ki je funkcionalno nepismen. Za golazen lahko jaz označim kogarkoli, ki mi fizično grozi, iz konteksta pa je jasno, da nekajletnih otrok semkaj nihče ni štel.
Zabavno se mi zdi popolno relativiziranje romske kriminalne problematike s strani MadMicke, ki enostavno hoče minimalizirati učinek s tem, da trdi, da smo pač tudi neromi kriminalci in tudi neromski otroci kradejo. Prikladno pozabi povedati, da je Romov na Dolenjskem stokrat manj od civilov, storijo pa precej več kriminalnih dejanj. Bom jaz uporabil Matthaijevo metodo in od njega zahteval, naj predloži procentualne podatke glede deleža kriminalnih dejanj. Pa ne mislim pravnomočno obsojenih, ker je takih peščica, ampak samo popisov.
Zabavno se mi zdi popolno relativiziranje romske kriminalne problematike s strani MadMicke, ki enostavno hoče minimalizirati učinek s tem, da trdi, da smo pač tudi neromi kriminalci in tudi neromski otroci kradejo. Prikladno pozabi povedati, da je Romov na Dolenjskem stokrat manj od civilov, storijo pa precej več kriminalnih dejanj. Bom jaz uporabil Matthaijevo metodo in od njega zahteval, naj predloži procentualne podatke glede deleža kriminalnih dejanj. Pa ne mislim pravnomočno obsojenih, ker je takih peščica, ampak samo popisov.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aggressor ()

krneki0001 ::
Nori micka nikomur se nimam za opravičevat
1.) zato še nisem rasist, če ne maram ene familje, ki dela preglavice, enako bi se obnašal tudi do slovenske familje, ki bi isto počela in vedno obsojam take zadeve.
2.) zemlja je njihova, a je specificirana kot gozd, kar pomeni da ni zazidljivo in da tam na tej zemlji nima noben za gradit in živet in vse kar je tam gor postavljeno je črna gradnja. Poleg tega se v gozdove ne sme metati smeti, oni imajo pa tam cel odpad - zatajila država in njeni inšpektorji, ki bi morali to sanirati že pred leti.
3.) tudi drugi lastniki gozdov so bili pregnani iz svojih gozdov na ambrusu, ker so jih preganjali točno ti cigani, pa se hanžek ni zmigal niti svoje riti ni dvignil, da bi šel enkrat pogledat, kaj se tukaj dogaja. Torej so s cigani na istem.
4.) Očitno so na občini prodali gozd nad zajetjem pitne vode ciganom, torej naj se zmeni sedaj tisti, ki je to prodal
5.) ko bodo začeli spoštovati slovenske zakone se bomo pa naprej pogovarjal o tem kdo bi se komu moral opravičit. Predvsem ti meni, ker če bi prebral poste na prvi strani(pa vem da jih nisi, ker si preveč površen in bereš samo tisto, kar ti paše) bi videl, da sem en izmed prvih napisal, da je zemlja njihova, pa sem potem spremenil izjavo na naslednji strani, ker so me zavedli domačini s tem, ko je tam zajetje vode in da je to državna zemlja. Očitno pa je res bila do leta 1997, ko jo je občina prodala Mihu Strojanu.
In upam, da bodo črne gradnje(vse na slovenskem ozemlju) kmalu podrli.
Uglavnem pa, dol mi visi za strojanove in me ne zanima kje bodo sedaj živeli, samo v občini Ivančan gorica jih ne bo več. Vzemite si jih na svoje vrtove, tukaj jih nočemo, ker je bilo z njimi preveč problemov. Zdej se pa še vi ki samo pametujete soočite z njimi, pa magari jih dajte v kak blok v ljubljani, ali pa na metelkovo - sej tam jih bodo veseli, ker bodo redno mel zaloge drog.
V vsakem primeru pa bodo(tako kot so bili) vsem nam na grbi, ker jim plačujemo njihovo socialno podporo. Ampak zato ker jim to plačujemo nam pa ni treba trpeti še kraj, izsiljevanja in pretepov, samo to je pa delo države da uredi zadeve.
1.) zato še nisem rasist, če ne maram ene familje, ki dela preglavice, enako bi se obnašal tudi do slovenske familje, ki bi isto počela in vedno obsojam take zadeve.
2.) zemlja je njihova, a je specificirana kot gozd, kar pomeni da ni zazidljivo in da tam na tej zemlji nima noben za gradit in živet in vse kar je tam gor postavljeno je črna gradnja. Poleg tega se v gozdove ne sme metati smeti, oni imajo pa tam cel odpad - zatajila država in njeni inšpektorji, ki bi morali to sanirati že pred leti.
3.) tudi drugi lastniki gozdov so bili pregnani iz svojih gozdov na ambrusu, ker so jih preganjali točno ti cigani, pa se hanžek ni zmigal niti svoje riti ni dvignil, da bi šel enkrat pogledat, kaj se tukaj dogaja. Torej so s cigani na istem.
4.) Očitno so na občini prodali gozd nad zajetjem pitne vode ciganom, torej naj se zmeni sedaj tisti, ki je to prodal
5.) ko bodo začeli spoštovati slovenske zakone se bomo pa naprej pogovarjal o tem kdo bi se komu moral opravičit. Predvsem ti meni, ker če bi prebral poste na prvi strani(pa vem da jih nisi, ker si preveč površen in bereš samo tisto, kar ti paše) bi videl, da sem en izmed prvih napisal, da je zemlja njihova, pa sem potem spremenil izjavo na naslednji strani, ker so me zavedli domačini s tem, ko je tam zajetje vode in da je to državna zemlja. Očitno pa je res bila do leta 1997, ko jo je občina prodala Mihu Strojanu.
In upam, da bodo črne gradnje(vse na slovenskem ozemlju) kmalu podrli.
Uglavnem pa, dol mi visi za strojanove in me ne zanima kje bodo sedaj živeli, samo v občini Ivančan gorica jih ne bo več. Vzemite si jih na svoje vrtove, tukaj jih nočemo, ker je bilo z njimi preveč problemov. Zdej se pa še vi ki samo pametujete soočite z njimi, pa magari jih dajte v kak blok v ljubljani, ali pa na metelkovo - sej tam jih bodo veseli, ker bodo redno mel zaloge drog.
V vsakem primeru pa bodo(tako kot so bili) vsem nam na grbi, ker jim plačujemo njihovo socialno podporo. Ampak zato ker jim to plačujemo nam pa ni treba trpeti še kraj, izsiljevanja in pretepov, samo to je pa delo države da uredi zadeve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

Madmicka ja tudi slovenski otroci kradejo, samo v tej temi se pogovarjamo o ciganih in tukaj slovenski otroci ki kradejo niso del te teme. Še vedno pa ni to da nekdo krade opravičljivo s tem da tudi drugi kradejo - oboji so lopovi in oboje je treba privit.
Kar se pa tiče tega kaj smo delali kot mulci - jst tut žvečilnega nisem nikoli ukradel, ker so me tko doma učili, da je to grdo in da se tega ne sme, tko da se malo zamisli nad svojima staršema, ki te nista dobro vzgajala, pa potegni še smernico s cigani in se zamisli nad tem, kaj se lahko nauči otrok, če v trgovini že njegova mati krade. Če se že ti naučil krasti, pa najbrž starša nista kradla, kako bo šele z mladimi cigančki, ki jim vzor vsega(starši) kradejo in pretepajo ter izsiljujejo druge ljudi.
Kar se pa tiče tega kaj smo delali kot mulci - jst tut žvečilnega nisem nikoli ukradel, ker so me tko doma učili, da je to grdo in da se tega ne sme, tko da se malo zamisli nad svojima staršema, ki te nista dobro vzgajala, pa potegni še smernico s cigani in se zamisli nad tem, kaj se lahko nauči otrok, če v trgovini že njegova mati krade. Če se že ti naučil krasti, pa najbrž starša nista kradla, kako bo šele z mladimi cigančki, ki jim vzor vsega(starši) kradejo in pretepajo ter izsiljujejo druge ljudi.

MadMicka ::
Vsakdo, ki trdi, da so Romi, Slovenci, Židi ipd. golazen, zalega ali kaj takega, JE RASIST.
Izgovor, češ, saj je iz konteksta razvidno, da se na otročičke to ne nanaša, je še vedno samo izgovor Zadeve ne spremeni.
nebivedu, kaj ti ni nič nerodno?
- najprej trdiš, da Strojanovi niso lastniki, da ti in tisti tvoji tam doli že veste
- nato se izkaže, da so lastniki
- zatem trdi, da so lastniki postali šele 10.10.2006
- ko mu povem, da ni funkcionalno pismen in da ne loči med datumom in opravilno številko,
začne zopet govoriti kar nekaj tretjega
Ja, na tak način lahko debata dejansko traja v nedogled.
.
Izgovor, češ, saj je iz konteksta razvidno, da se na otročičke to ne nanaša, je še vedno samo izgovor Zadeve ne spremeni.
nebivedu, kaj ti ni nič nerodno?
- najprej trdiš, da Strojanovi niso lastniki, da ti in tisti tvoji tam doli že veste
- nato se izkaže, da so lastniki
- zatem trdi, da so lastniki postali šele 10.10.2006

- ko mu povem, da ni funkcionalno pismen in da ne loči med datumom in opravilno številko,
začne zopet govoriti kar nekaj tretjega
Ja, na tak način lahko debata dejansko traja v nedogled.
.

_marko ::
A sem jaz tudi rasist ko govorim, da so nekateri romi kot tudi nekateri ostali prebivalci Slovenije golazen?
Kako je lahko nebivedu rasist, če ti je povedal da nima nič proti npr.prekmurskim romom. A niso ista 'rasa'? wtf?!
Kako je lahko nebivedu rasist, če ti je povedal da nima nič proti npr.prekmurskim romom. A niso ista 'rasa'? wtf?!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko> Kako je lahko nebivedu rasist, če ti je povedal da nima nič proti npr.prekmurskim romom. A niso ista 'rasa'? wtf?!
Preprost preizkus (nebivedu se preseli v prekmurje) pokaže, da je rasist, saj ko živi v prekmurju nima nič proti dolenjskim romom, le prekmurski ga motijo.
Preprost preizkus (nebivedu se preseli v prekmurje) pokaže, da je rasist, saj ko živi v prekmurju nima nič proti dolenjskim romom, le prekmurski ga motijo.

Še vedno lahko kriminalce označim z zalego in golazen, pa to še ni rasizem, razen za izjemne butle.
Miha strojan je lastnik zemlje od leta 1997, leta 1999 je bilo to vpisano in 10.10.2006 so bili vpisani njegovi dediči. Ampak to sem zvedel uradno šele po percijevih postih. Po pogovoru z občino še ne vedo čigava je zemlja.
Lahko si pa še enkrat prebereš vse skupaj, da si bokš bolj na jasnem - lahko pa jih tudi sprejmeš k sebi domov.
Drugače pa je tole malo bolj zanimivo (iz enega drugega foruma).
Miha strojan je lastnik zemlje od leta 1997, leta 1999 je bilo to vpisano in 10.10.2006 so bili vpisani njegovi dediči. Ampak to sem zvedel uradno šele po percijevih postih. Po pogovoru z občino še ne vedo čigava je zemlja.
Lahko si pa še enkrat prebereš vse skupaj, da si bokš bolj na jasnem - lahko pa jih tudi sprejmeš k sebi domov.
Drugače pa je tole malo bolj zanimivo (iz enega drugega foruma).
Včeraj sem na tenisu po naključju srečal človeka, ki živi v bližini Ambrusa in je tudi osebno poznal starega Strojana (bivšega poglavarja družine, že mrtev) in tudi mladega Strojana (zdajšnjega poglavarja družine). Z njimi je imel celo opravka, ko je bil kosovni odvoz in so prišli k njemu domov ter ga prosili ali lahko odpeljejo neke stare omare in ostalo ropotijo. Vse, kar so se dogovorili je držalo. Strojanovi so se držali dogovora in za nameček domov odnesli še 3 vreče starih oblek za otroke. Tako, da je rekel, da ima on z njimi dobre izkušnje. Je pa povedal zanimivo stvar in sicer, da cigani naj nebi nadlegovali tistih, ki imajo pri hiši psa. Pes naj bi bil po njegovih besedah za cigane podobno kot za Indijce krava (koliko je to res ne vem). Poleg tega je tudi povedal, da so prebivalci Ambrusa že sami po sebi precej "pičena" in "vase zaprta" skupnost in da se ne čudi, da je problem prilezel na plan ravno v Ambrusu. Po drugi strani pa, da jih popolnoma razume (povedal precej zgodb iz preteklosti). Strojanovi naj bi bili zares huda nadlega za okoliške prebivalce in jih nihče ne mara. Pa še nekaj je posebej povdaril, da so informacije v medijih zares popolnoma izkrivljene in da prebivalci niti slučajno nimajo nič proti ciganom, saj so jih že od nekdaj navajeni in so v vseh letih nekako uspeli urediti medsebojne odnose tako, da ima vsak svoj mir. Strojanovi, da so pa poseben primer in povsod naokoli na zelo slabem glasu. Ljudje se jih bojijo, pa ne zato, ker kradejo in grozijo ampak zato, ker naj bi bili tudi morilci. Baje naj bi bil nek umor neraziskan že 15 let, kljub temu, da vsi vedo kaj se je dogajalo. Rekel je tudi, da so po njegovem mnenju Strojanovi ravnali pametno, ker so se umaknili, saj bi se v nasprotnem verjetno zgodila še kakšna večja neumnost, kot se je. Cigani so bili dejansko na svoji zemlji (zemljo so pred leti odkupili od občine), vendar zemlja ni in nikoli ne bo zazidljiva (pa kera pizda je bila tako pametna, da jim je šla prodat ravno to zemljo). Samo enega krivca za nastalo situacijo ni, je pa poleg Strojanovih posebej omenjal župana Ivančne Gorice, ki do sedaj ni storil nič, za rešitev tega problema in pa policijo, ki zaradi svojega mira ne opravlja službe tako, kot bi morala (proklete pizde, mi jih pa plačujemo). Poleg vsega tega je na koncu še dodal, da on ve za način, kako bi on rešil problem s cigani. Podelil bi jim občinske koncesije za reciklažo in uredil primerne prostore, kjer bi cigani lahko živeli in se ukvarjali z reciklažo, saj so po njegovem, daleč največji mojstri, kar se tega tiče. Naj še dodam, da je gospod deloval zelo umirjeno in govoril zelo racionalno. Morda je njegov predlog malo naiven ampak očitno ljudje razmišljajo o tem, kar lahko pomeni samo dobro. Več glav, več ve pravijo. Meni se ideja sploh ne zdi slaba. Vprašanje je samo, kako je glede birokracije. Upam samo, da je država pripravljena na to, da bo sposobna hitro in učinkovito reagirati, morda tudi zamižati na eno oko, ko se bo našla primerna rešitev.

Seveda lahko traja v nedogled, če pa ne bereš. Poglejva definicijo rasizma (SSKJ):
rasizem -zma m (i) miselnost ali ravnanje,
ki temelji na rasnem razlikovanju, zlasti glede na
družbeno vrednost, pravice: obsojati rasizem; boj
proti rasizmu
V nebivedujevem pisanju ni nič takega, kar bi nakazovalo na rasno razlikovanje. Golazen je vsekakor zmerljivka, ni pa v tem primeru rasistična zmerljivka.
MadMicka, dvakrat globoko vdihni, pejt malo na zrak in si nehaj delati sramoto.
rasizem -zma m (i) miselnost ali ravnanje,
ki temelji na rasnem razlikovanju, zlasti glede na
družbeno vrednost, pravice: obsojati rasizem; boj
proti rasizmu
V nebivedujevem pisanju ni nič takega, kar bi nakazovalo na rasno razlikovanje. Golazen je vsekakor zmerljivka, ni pa v tem primeru rasistična zmerljivka.
MadMicka, dvakrat globoko vdihni, pejt malo na zrak in si nehaj delati sramoto.

jype moti me vsakdo ki zganja kriminal v sloveniji, pa naj bo to slovenc, tujec ali pa cigan, pa ni važno v katerem koncu slovenije živi.

perci ::
Miha strojan je lastnik zemlje od leta 1997, leta 1999 je bilo to vpisano in 10.10.2006 so bili vpisani njegovi dediči.Nebivedu, nehaj klobasat in malo bolj poglej vpise. Datum 10.10.2006 v celem izpisku ni niti enkrat omenjen.

ok moja napaka 11.4.2006 se je vpisalo. Sej ni čudno da je slovenija v takem slabem položaju, ko pa se vsi v podrobnosti spuščate. Noben ne vidi cele slike, vsi pa vidite samo majhne podrobnosti.

nebivedu> jype moti me vsakdo ki zganja kriminal v sloveniji, pa naj bo to slovenc, tujec ali pa cigan, pa ni važno v katerem koncu slovenije živi.
Torej moraš bodisi natančneje opredeljevati svoje misli, bodisi boš označen. Prenekatera tvoja izjava kaže na to, da si rasist. Če nisi, potem se moraš takšnih izjav vzdržati. O vsaki stvari lahko pišeš dokumentarno, brez komentarjev in stilističnih dodatkov, ali pa tako kot ti (in npr. jaz v enem svojem pisanju, ki je zbodlo celo Thomasa).
Izkrivljanje dejstev je druga kategorija, v kateri blestiš. No, k sreči se je našel nekdo, ki je papirje, ki te postavljajo na laž, postavil semkaj, vsem na vpogled. Vse priznanje perciju, meni se recimo ni ljubilo tako poglobljeno ukvarjat s tvojimi trditvami.
Aggresor> V nebivedujevem pisanju ni nič takega, kar bi nakazovalo na rasno razlikovanje. Golazen je vsekakor zmerljivka, ni pa v tem primeru rasistična zmerljivka.
Pa prevedimo v nerasistični jezik tole pisanje nebiveduja (da bo razlika očitna):
nebivedu> Včeraj so dobili 2 roma, ki sta kradla v trgovini v Višnji gori. Sicer tega ne bo nikjer napisanega v nobenih medijih, so jih pa domačini predali policistom, ki pa so jih potem spustili. Naj bi šlo za 2 nepolnoletna iz družine Strojan.
nebivedu> Očitno se ne mislijo poboljšat in hočejo s kriminalom nadaljevati. Sej potem ni nič čudno, da jih niti cigani v grosupljem nočejo sprejeti medse.
tisk> Včeraj so v trgovini v Višnji gori pri kraji ujeli dva mladoletnika, jih predali policistom, ki pa so ju po kratkem pridržanju izpustili.
Namreč, jasno je, da "naj bi šlo", "očitno se ne mislijo poboljšat" in "hočejo s kriminalom nadaljevati" in seveda "potem ni nič čudno". Bere se skoraj kot kakšna vremenska napoved izpred petdesetih let.
Torej moraš bodisi natančneje opredeljevati svoje misli, bodisi boš označen. Prenekatera tvoja izjava kaže na to, da si rasist. Če nisi, potem se moraš takšnih izjav vzdržati. O vsaki stvari lahko pišeš dokumentarno, brez komentarjev in stilističnih dodatkov, ali pa tako kot ti (in npr. jaz v enem svojem pisanju, ki je zbodlo celo Thomasa).
Izkrivljanje dejstev je druga kategorija, v kateri blestiš. No, k sreči se je našel nekdo, ki je papirje, ki te postavljajo na laž, postavil semkaj, vsem na vpogled. Vse priznanje perciju, meni se recimo ni ljubilo tako poglobljeno ukvarjat s tvojimi trditvami.
Aggresor> V nebivedujevem pisanju ni nič takega, kar bi nakazovalo na rasno razlikovanje. Golazen je vsekakor zmerljivka, ni pa v tem primeru rasistična zmerljivka.
Pa prevedimo v nerasistični jezik tole pisanje nebiveduja (da bo razlika očitna):
nebivedu> Včeraj so dobili 2 roma, ki sta kradla v trgovini v Višnji gori. Sicer tega ne bo nikjer napisanega v nobenih medijih, so jih pa domačini predali policistom, ki pa so jih potem spustili. Naj bi šlo za 2 nepolnoletna iz družine Strojan.
nebivedu> Očitno se ne mislijo poboljšat in hočejo s kriminalom nadaljevati. Sej potem ni nič čudno, da jih niti cigani v grosupljem nočejo sprejeti medse.
tisk> Včeraj so v trgovini v Višnji gori pri kraji ujeli dva mladoletnika, jih predali policistom, ki pa so ju po kratkem pridržanju izpustili.
Namreč, jasno je, da "naj bi šlo", "očitno se ne mislijo poboljšat" in "hočejo s kriminalom nadaljevati" in seveda "potem ni nič čudno". Bere se skoraj kot kakšna vremenska napoved izpred petdesetih let.

Poslano: 27.10.2006 14:00:17 | odgovori
Sem živel 600m zračne linije stran od ambruških romov in ciganov. (romi zato, ker so nekateri res romi in tudi tako živijo , tisti ostali pa so cigani(najdeš tudi slovence vmes) in jih tut romi ne marajo. Če pa omeniš prekmurskemu romu, rome iz dolenjske bo izjavol, da so to vsi cigani in ne romi.
Živijo na lastni zemlji, ki jo je njihov predstavnik(Miha - spoštovana osebnost, ki je miril ene in druge, ter so se ga bali vsi) kupil za svojo familjo. Od tam jih ne more nihče pregnat, ker so na lastni zemlji, torej da bi jih preselili že takoj odpade.
Na žalost je Miha umrl par let nazaj in od takrat se dogajajo borbe med njimi za vodjo(ki med drugim dobiva ogromno denarja od države za vodstvo vasi). Problem je ker nimajo nekoga, ki bi jih s trdo roko vodil in zato počnejo res karkoli hočejo.
jype in matthai pa še za micko - tole je moj prvi napisan post v tej temi. Če ne berete vam jaz ne morem pomagat. Napisal pa sem potem na naslednji strani, da niso lastniki, ker so me zavedli ljudje, ki so govorili, da niso lastniki. Sedaj je perci preveril in je dokazal, da so lastniki zemlje, a se ej izkazalo da nezazidljive, kar pomeni da je samo za uporabo in ne za živet na njej.

jype to da sta bila starejša mladoletnika (poročena po njihovih običajih in z otroci, ki jih kažejo po popTV-ju) roma(po tvoje, po moje pa cigana) iz družine Strojan pa je nepomemben podatek?

jype, iz nebivedujevega pisanja je zelo jasno razbrati, da je poanta celega tistega odstavka namigovanje na to, da Strojanovi že nadaljujejo s kriminalno prakso. Nič drugega. Je pa res, da je mogoče tekst razumeti malo drugače, če ne poznaš konteksta te teme, v katerem je napisan. Ampak to ni nebivedujev problem, ker se da vsako stvar izroditi, če izločiš kontekst. Ljudje, ki ne preberejo celotne teme, nimajo kaj komentirati sogovornikovih stališč.
Lahko se pa zmenimo, da se prav vsakič, ko se v stavku pojavi beseda "Rom", zraven napiše še nekaj v smislu [ampak ne vsi Romi, samo nekatere problematične skupnosti, kot so npr. Strojanovi]. Prav vsakič. Mislim, da mi ni treba razlagati, kako nečitljiva bi besedila postala. Ljudje se nekako zanašamo na to, da znajo sogovorniki brati med vrsticami in zapopasti vsebinske okvire, ko so enkrat vzpostavljeni, da jih ni potrebno vsakič znova ponavljati.
Lahko se pa zmenimo, da se prav vsakič, ko se v stavku pojavi beseda "Rom", zraven napiše še nekaj v smislu [ampak ne vsi Romi, samo nekatere problematične skupnosti, kot so npr. Strojanovi]. Prav vsakič. Mislim, da mi ni treba razlagati, kako nečitljiva bi besedila postala. Ljudje se nekako zanašamo na to, da znajo sogovorniki brati med vrsticami in zapopasti vsebinske okvire, ko so enkrat vzpostavljeni, da jih ni potrebno vsakič znova ponavljati.

nebivedu> jype to da sta bila starejša mladoletnika (poročena po njihovih običajih in z otroci, ki jih kažejo po popTV-ju) roma(po tvoje, po moje pa cigana) iz družine Strojan pa je nepomemben podatek?
Ti si napisal "Naj bi šlo za 2 nepolnoletna iz družine Strojan."
Tega resen tisk (direkt, slovenske novice in podobne podlage za čiščenje zelenjave sem ne spadajo, tudi dopisniki teh publikacij so pogosto povsem rasistično nastrojeni in totalno nekredibilni) ne more napisat, dokler informacija ni potrjena. Ko je, jim ni treba več napisat "Naj bi šlo".
Zdaj pa še moj "reasoning"...
Zakaj so policisti mladoletnika izpustili, je povsem jasno. Ker to zahteva postopek. Ko sta se name in skupino kolegov spravila dva mulca, sem, kot vsak normalen človek ki hitro teče, pritekel do policistov, preden so me ujeli. Policisti so mulca popisali in izpustili. Lahko bi sicer poklicali starše, a ker so mulca že poznali, jim je bilo očitno jasno, da bo to bob ob steno.
Zakaj sta mulca kradla, je tudi jasno. Tako počneta že ves čas. Saj jima je vseeno. Vedno ju izpustijo in če ju ne dobijo, jima ukradene reči ostanejo. Kdo ju bo kaznoval za takšna KD, dokler sta mladoletna? Edini, ki lahko doseže, da sta zaprta, je državni tožilec, če se jaz kaj spoznam.
In kaj stori "nebivedu" ? Kot vsi dolenjski rednecki tuli v isti rog. Cigani spet kradejo. You're barking up the wrong tree. Pa papirjev, ki jih obljubljaš, še vedno ne vidim.
Ti si napisal "Naj bi šlo za 2 nepolnoletna iz družine Strojan."
Tega resen tisk (direkt, slovenske novice in podobne podlage za čiščenje zelenjave sem ne spadajo, tudi dopisniki teh publikacij so pogosto povsem rasistično nastrojeni in totalno nekredibilni) ne more napisat, dokler informacija ni potrjena. Ko je, jim ni treba več napisat "Naj bi šlo".
Zdaj pa še moj "reasoning"...
Zakaj so policisti mladoletnika izpustili, je povsem jasno. Ker to zahteva postopek. Ko sta se name in skupino kolegov spravila dva mulca, sem, kot vsak normalen človek ki hitro teče, pritekel do policistov, preden so me ujeli. Policisti so mulca popisali in izpustili. Lahko bi sicer poklicali starše, a ker so mulca že poznali, jim je bilo očitno jasno, da bo to bob ob steno.
Zakaj sta mulca kradla, je tudi jasno. Tako počneta že ves čas. Saj jima je vseeno. Vedno ju izpustijo in če ju ne dobijo, jima ukradene reči ostanejo. Kdo ju bo kaznoval za takšna KD, dokler sta mladoletna? Edini, ki lahko doseže, da sta zaprta, je državni tožilec, če se jaz kaj spoznam.
In kaj stori "nebivedu" ? Kot vsi dolenjski rednecki tuli v isti rog. Cigani spet kradejo. You're barking up the wrong tree. Pa papirjev, ki jih obljubljaš, še vedno ne vidim.

Če državljan Republike Slovenije krade, to ne pomeni, da lahko kdorkoli zahteva njegovo preselitev. Niti iz Slovenije, niti iz kraja v kraj. Pika.
Kar pa se poroke mladoletnikov tiče, pa kot zanimivost, sicer po spominu, tako da se lahko malce motim:
Polnoletni Rom se je poročil z mladoletno Romkinjo, mela sta tudi otroka (se pravi sta očitno seksala
) in zoper tega Roma je stekel kazenski postopek, ker pač je kaznivo, če ima polnoletna oseba spolno odnose z mladoletno (koliko točno je bila stara, ne vem).
Seveda so Roma njegovi, vkjučno z ženo in njeno družino na vso moč zagovarjali. Sodišče, mislim, da iz Novega Mesta je odločilo, da je bil Rom upoštevajoč romske običaje v pravni zmoti in ga je zato oprostilo. Slovenca gotovo ne bi. Ali je to pravično? Bi rekel, da je.
p.s.: no, poročena po naših zakonih nista bila
Kar pa se poroke mladoletnikov tiče, pa kot zanimivost, sicer po spominu, tako da se lahko malce motim:
Polnoletni Rom se je poročil z mladoletno Romkinjo, mela sta tudi otroka (se pravi sta očitno seksala

Seveda so Roma njegovi, vkjučno z ženo in njeno družino na vso moč zagovarjali. Sodišče, mislim, da iz Novega Mesta je odločilo, da je bil Rom upoštevajoč romske običaje v pravni zmoti in ga je zato oprostilo. Slovenca gotovo ne bi. Ali je to pravično? Bi rekel, da je.
p.s.: no, poročena po naših zakonih nista bila
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()

Thomas ::
Jah no. Dolenjcev je ene 100 tisoč. Vsak naj da jurja, da bodo kupili stanovanje Strojanovim nekje, kjer je koncentracija strpnežev največja. Center Ljubljane ali Murgle. Potem naj jim ga dajo v brezplačni 10 letni najem.
Potem bomo videli, da so SLO strpneži navadni rasisti, zlasti do sonarodnjakov dalenjskega narečja.
Potem bomo videli, da so SLO strpneži navadni rasisti, zlasti do sonarodnjakov dalenjskega narečja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Evo, to bi bila super rešitev.
Samo da mamo mi bližje do institucij države, kjer je treba protestirat, če se sosedje ne držijo zakonov, tko da vseeno ne bi bil fair play.
Samo da mamo mi bližje do institucij države, kjer je treba protestirat, če se sosedje ne držijo zakonov, tko da vseeno ne bi bil fair play.

Keyser Soze ::
jype... OMFG pa še moj podpis poglej. Opravičuješ nekaznovanje storilcev KD zaradi prezapletenih postopkov? Saj sem slišal za cost/benefit ampak tole je čisti absurd. 
MadMicka... Glede na to, da se sklicuješ na funkcionalno nepismenost nekaterih tule na forumu in glede na to, da se precej hudo obešaš na natančnost definiranja v postih posameznikov (pa še nekaj hočeš bit pravnika al kako) bi te prosil, da rahlo preurediš svoj zadnji odgovor. Kaznivost spolnega odnosa med mladoletno in polnoletno osebo ipd.

MadMicka... Glede na to, da se sklicuješ na funkcionalno nepismenost nekaterih tule na forumu in glede na to, da se precej hudo obešaš na natančnost definiranja v postih posameznikov (pa še nekaj hočeš bit pravnika al kako) bi te prosil, da rahlo preurediš svoj zadnji odgovor. Kaznivost spolnega odnosa med mladoletno in polnoletno osebo ipd.
OM, F, G!

Keyser Soze> Opravičuješ nekaznovanje storilcev KD zaradi prezapletenih postopkov?
Ne. To JE postopek. Mladoletnika ne moreš kaznovati kar za vsako KD, kolikor vem, vsekakor pa tega ne sme in ne more storiti policist. Policist mora ravnati skladno z zakonom in ker zakon pravi, da mora mulca izpustit, ga mora izpustit.
Ničesar ne opravičujem. Meni se tudi to zdi narobe, a po drugi strani si lahko predstavljam tisoč primerov, ko to ni narobe.
Ne. To JE postopek. Mladoletnika ne moreš kaznovati kar za vsako KD, kolikor vem, vsekakor pa tega ne sme in ne more storiti policist. Policist mora ravnati skladno z zakonom in ker zakon pravi, da mora mulca izpustit, ga mora izpustit.
Ničesar ne opravičujem. Meni se tudi to zdi narobe, a po drugi strani si lahko predstavljam tisoč primerov, ko to ni narobe.

kako do poceni strehe nad glavo?
dragi slovenci, predlagam rešitev, da pridete do poceni strehe nad glavo
1. kupite si lepo lokacijo v sloveniji, ki ni zazidljiva in poceni ter se tja naselite
2. prehranjujte se s pridelki drugih iz okoliških polj in vozite se z neregistriranimi vozili saj pac nimate sredstev
3. grdo se obnašajte do sosedov in jim po možnosti tudi kaj ukradite
4. ce se sosedje ne strinjajo z vašim nacinom življenja lahko z njimi tudi fizicno obracunate
5. to morate poceti toliko casa, da sosedje ponorijo in vas hocejo izgnati
6. takrat postanete najvecji reveži na svetu in država bo poskrbela za vas
7. dobili boste vsaj tri lokacije na izbiro za novo življenje
8. lahko boste postavili casovni rok in vrsto objekta ki vam ga morajo postaviti saj za vami stoji tudi evropa
pozitivne strani
1. ne bo vam treba varcevati za drago zazidljivo zemljo
2. ne bo vam potrebno urejati in placevati, da parcela postane komunalno urejena
3. na bo vam potrebno varcevati za izgradnjo hiše in ne boste izgubljali živcev z obrtniki, ki jih boste najemali
negativne strani
1. nekaj let boste morali živeti z naravo

lufthammer ::
>>>>>to ne pomeni, da lahko kdorkoli zahteva njegovo preselitev
Mirno te preselijo na Dob, če koga pihneš in te dobijo. Premik zaukaže sodnija.
Mirno te preselijo na Dob, če koga pihneš in te dobijo. Premik zaukaže sodnija.

lufthammer> Premik zaukaže sodnija.
Ki je edina v državi pooblaščena za kaj takega. V tem primeru ni videti, da bi imela kaj poleg.
Ki je edina v državi pooblaščena za kaj takega. V tem primeru ni videti, da bi imela kaj poleg.

Problem;
Tega vidim da ni noben prebral, še vedno se kregate o drobnarijah, ko vam pa kdo obesi možno rešitev celotnega problema ga pa noben sploh ne prebere.
Rešitev;
Vidim, da se raje kregate na vsakega, ki kaj napiše, rešitve pa nima noben izmed vas.
Poleg tega je tudi povedal, da so prebivalci Ambrusa že sami po sebi precej "pičena" in "vase zaprta" skupnost in da se ne čudi, da je problem prilezel na plan ravno v Ambrusu. Po drugi strani pa, da jih popolnoma razume (povedal precej zgodb iz preteklosti). Strojanovi naj bi bili zares huda nadlega za okoliške prebivalce in jih nihče ne mara. Pa še nekaj je posebej povdaril, da so informacije v medijih zares popolnoma izkrivljene in da prebivalci niti slučajno nimajo nič proti ciganom, saj so jih že od nekdaj navajeni in so v vseh letih nekako uspeli urediti medsebojne odnose tako, da ima vsak svoj mir. Strojanovi, da so pa poseben primer in povsod naokoli na zelo slabem glasu. Ljudje se jih bojijo, pa ne zato, ker kradejo in grozijo ampak zato, ker naj bi bili tudi morilci.
Tega vidim da ni noben prebral, še vedno se kregate o drobnarijah, ko vam pa kdo obesi možno rešitev celotnega problema ga pa noben sploh ne prebere.
Rešitev;
Poleg vsega tega je na koncu še dodal, da on ve za način, kako bi on rešil problem s cigani. Podelil bi jim občinske koncesije za reciklažo in uredil primerne prostore, kjer bi cigani lahko živeli in se ukvarjali z reciklažo, saj so po njegovem, daleč največji mojstri, kar se tega tiče. Naj še dodam, da je gospod deloval zelo umirjeno in govoril zelo racionalno. Morda je njegov predlog malo naiven ampak očitno ljudje razmišljajo o tem, kar lahko pomeni samo dobro. Več glav, več ve pravijo. Meni se ideja sploh ne zdi slaba. Vprašanje je samo, kako je glede birokracije. Upam samo, da je država pripravljena na to, da bo sposobna hitro in učinkovito reagirati, morda tudi zamižati na eno oko, ko se bo našla primerna rešitev.
Vidim, da se raje kregate na vsakega, ki kaj napiše, rešitve pa nima noben izmed vas.

sparklyslo ::
Tole odvračanje problemov strpnežev....
Kdaj se bo njihova strpnost končala: Ko bodi dobili Strojanove za sosede. Takrat bodo nehali pametovati.
Do takrat lahko iz varne razdalje komentirajo dogodke. Postavite se v kožo Strojanovih najbližjih sosedov.
In vi nebi ukrepali ničesar? Tukaj se strinjam s Matthajem, ko je napisal da bi bilo potrebno zborovanje
pred policijsko postajo. Ta je očitno kriva za veliko zdrah tam okoli, ker ne ukrepa v okviru zakonskih pooblastil,
ki jih ima. Ampak, ker je policija očitno tam popolnoma zanič so se samoorganizirali.
Ni prišlo do nobenega linča (ponovno pretiravnaje s strani "strpnežev"), noben Rom ni dobil niti ene same praske.
In kaj so krajani dosegli? Veliko:
O romski problematiki se govori kot še nikoli, očitno so vsi končno uvideli,
da je to problem, ki ga ni za pometat pod preprogo. Hanžek je Slovenijo zatožil Evropi, ta si je prišla ogledat situacijo,
najbrž bo vlada dobila kakšno opozorilo, to pa je tudi vse.
Kar pa se tiče preselitve. Romi so nomadi. Se radi selijo. Seveda se imajo pravico vrniti na svojo zemljo,
iz katere se bodo verjetno sami kmalu odselili, saj jim bo potrebno porušti črno gradnjo (če pravna država funkcionira),
brez strehe nad glavo pa ne morejo živeti. In ta selitev seveda ne pomeni konca pravne države.
Kaj pravite na to, da mora mati otrok, zaradi družinskega nasilja zapustiti dom in se odpraviti v varno hišo?
Pa veste koliko je takšni primerov na leto v Sloveniji? Hanžek, kje si, če ne gre za Rome ali izbrisane te ni?
Mene predvsem zanima, kako si Hanžek in podobni misleči predstavljajo rešitev tega problema, ko pravijo,
da se morajo romi vrniti na svojo zemljo. Država, če hoče dokazati, da zakonodaja ni le nek kup papirja,
mora porušiti črno gradnjo. Mora zagotoviti, da se zajetje pitne vode ne zastruplja. Če bo država postopala
po zakonih, bodo ponovno skočili strpneži in dejali da gre za napad na manjšino. Bo država dopustila šotorjenje
romov, dopustila, da romski otroci pri -15° spijo v šotorih?
Meni se takšni otroci smilijo, če bi pozimi sredi Ljubljane nekdo šotoril z majhimi otroci,
se bi verjetno (vsaj upam) vmešala socialna.
Torej je vrnitev Romov na njihovo "bivališče" dobra rešitev. Meni se zdi da ne.
Kdaj se bo njihova strpnost končala: Ko bodi dobili Strojanove za sosede. Takrat bodo nehali pametovati.
Do takrat lahko iz varne razdalje komentirajo dogodke. Postavite se v kožo Strojanovih najbližjih sosedov.
In vi nebi ukrepali ničesar? Tukaj se strinjam s Matthajem, ko je napisal da bi bilo potrebno zborovanje
pred policijsko postajo. Ta je očitno kriva za veliko zdrah tam okoli, ker ne ukrepa v okviru zakonskih pooblastil,
ki jih ima. Ampak, ker je policija očitno tam popolnoma zanič so se samoorganizirali.
Ni prišlo do nobenega linča (ponovno pretiravnaje s strani "strpnežev"), noben Rom ni dobil niti ene same praske.
In kaj so krajani dosegli? Veliko:
O romski problematiki se govori kot še nikoli, očitno so vsi končno uvideli,
da je to problem, ki ga ni za pometat pod preprogo. Hanžek je Slovenijo zatožil Evropi, ta si je prišla ogledat situacijo,
najbrž bo vlada dobila kakšno opozorilo, to pa je tudi vse.
Kar pa se tiče preselitve. Romi so nomadi. Se radi selijo. Seveda se imajo pravico vrniti na svojo zemljo,
iz katere se bodo verjetno sami kmalu odselili, saj jim bo potrebno porušti črno gradnjo (če pravna država funkcionira),
brez strehe nad glavo pa ne morejo živeti. In ta selitev seveda ne pomeni konca pravne države.
Kaj pravite na to, da mora mati otrok, zaradi družinskega nasilja zapustiti dom in se odpraviti v varno hišo?
Pa veste koliko je takšni primerov na leto v Sloveniji? Hanžek, kje si, če ne gre za Rome ali izbrisane te ni?
Mene predvsem zanima, kako si Hanžek in podobni misleči predstavljajo rešitev tega problema, ko pravijo,
da se morajo romi vrniti na svojo zemljo. Država, če hoče dokazati, da zakonodaja ni le nek kup papirja,
mora porušiti črno gradnjo. Mora zagotoviti, da se zajetje pitne vode ne zastruplja. Če bo država postopala
po zakonih, bodo ponovno skočili strpneži in dejali da gre za napad na manjšino. Bo država dopustila šotorjenje
romov, dopustila, da romski otroci pri -15° spijo v šotorih?
Meni se takšni otroci smilijo, če bi pozimi sredi Ljubljane nekdo šotoril z majhimi otroci,
se bi verjetno (vsaj upam) vmešala socialna.
Torej je vrnitev Romov na njihovo "bivališče" dobra rešitev. Meni se zdi da ne.

Ja piše, da sta dve in ve se tudi, da je inšpekcija že 2x dala nalog za rušenje, pa ni nihče tega upošteval. Če bi bilo to kje ob morju bi to že storili, tako kot so hrvatje, vendar ker je to bogu izza nogu se noben ne pomuja.

perci ::
5 let je že vpisana črna gradnja v zemljiško knjigo. Še vedno zadeva ni bila porušena. Bo to dovolj materialen dokaz, Matthai?

Keyser Soze ::
Ma brezveze pomoje. Tile t.z. "mirovniki" na tem forumu so en qrc vredni. Najbolj glasni pa najmanj naredijo.
Ko je na vrsti teorija so pametni kot sam hudič. Ko pa pride do izkazovanja v praksi stisnejo rep med noge in gremo.
Boring so ratal. Zato jih pa nihče ne jemlje resno.
Ko je na vrsti teorija so pametni kot sam hudič. Ko pa pride do izkazovanja v praksi stisnejo rep med noge in gremo.

OM, F, G!

Rešitev je preprosta. Država začne izvajat lastne zakone v celoti.
Črne gradnje se podrejo, prestopniki se kaznujejo in ostalim lokalni center za socialno delo zrihta prebivališče, zavod za zaposlovanje pa jim pomaga iskat službe.
Brez tega ne more biti nobene rešitve, ker cigani niso neumni, da bi delali, če lahko kradejo in jim je to lažje, amburžani pa tudi niso neumni in ne bodo v luft gledali, ko se država dela norca iz njih. Na žalost tudi niso toliko pametni, da bi za kravateljc prijeli državo.
Črne gradnje se podrejo, prestopniki se kaznujejo in ostalim lokalni center za socialno delo zrihta prebivališče, zavod za zaposlovanje pa jim pomaga iskat službe.
Brez tega ne more biti nobene rešitve, ker cigani niso neumni, da bi delali, če lahko kradejo in jim je to lažje, amburžani pa tudi niso neumni in ne bodo v luft gledali, ko se država dela norca iz njih. Na žalost tudi niso toliko pametni, da bi za kravateljc prijeli državo.

Jype 12 let so se trudili da bi jih država vsaj slišala, pa tega ni bilo. Kako naj bi jo sploh prijeli, če jih še hanžek ni hotel poslušat. Saj ravno zarad tega je vse skupaj nastalo, ker jih noben ni jebal 5%.

Danes ob 15 uri bodo oblasti probale izvest naselitev romske družine strojan na Hudo ob Ivančni gorici. Vabljeni vsi, ki ste proti takim stvarem da pomagate domačinom pri preprečitvi tega podlega dejanja vlade in njenih podrepnikov.

>>>>V tem primeru ni videti, da bi imela kaj poleg.
Vidiš jype in to že vsaj 12 let, kar je najbolj narobe - da ne bo kdo samo Mateja krivil in kakšno Zver.
Sicer je Mici napisal "da lahko kdorkoli zahteva" kar pa ni res, če pobrskaš malo nazaj po temi, boš našel odgovor. (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...
Je pa res, da imamo prag tolerance različno nastavljen, v Ambrusu je kar visok, marsikdo bi prej zgubil živce.
Vidiš jype in to že vsaj 12 let, kar je najbolj narobe - da ne bo kdo samo Mateja krivil in kakšno Zver.
Sicer je Mici napisal "da lahko kdorkoli zahteva" kar pa ni res, če pobrskaš malo nazaj po temi, boš našel odgovor. (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...
Je pa res, da imamo prag tolerance različno nastavljen, v Ambrusu je kar visok, marsikdo bi prej zgubil živce.

Dr Evil ::
Pitbula sta sredi Maribora napadla sprehajalki
Psa nista bila odvzeta, policija je izdala plačilni nalog, zadeva je pri tožilcih, ena od napadenih pa na zdravljenju v mariborski bolnišnici
Neuradno smo izvedeli, da je tožilec nameraval zahtevati odvzem psov, a se policisti menda za to niso odločili, ker je lastnik pitbulov Rom, zato niso hoteli prilivati olja na ogenj, ki se je že tako preveč razplamtel zaradi dogodkov v zvezi z Romi na Dolenjskem. Ob tem naj še spomnimo, da sta se nedavno tega zgodila dva podobna dogodka. Eden v Ljubljani, ko so Tržičana napadli štirje psi bulmastifi, ki so jih ustavili šele streli iz pištole, drugi pa konec maja v Mariboru, ko je pitbulka brez ovratnice in brez povodca v Valvazorjevi ulici napadla in poškodovala Mariborčana. Oba dogodka še čakata na epilog na sodišču, nam pa so včeraj tako na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru kot na Veterinarski upravi Slovenije obljubili, da bomo danes prejeli odgovore na vprašanja v zvezi s torkovim napadom psov v Mariboru.
Tudi v Mariboru gre enakopravnost pred zakonom, rakom živžgat. Ampak hej, glavno da imamo anarholevake, ki nam povedo, da cigansko nasilje ni nasilje, ampak kultura.
Psa nista bila odvzeta, policija je izdala plačilni nalog, zadeva je pri tožilcih, ena od napadenih pa na zdravljenju v mariborski bolnišnici
Neuradno smo izvedeli, da je tožilec nameraval zahtevati odvzem psov, a se policisti menda za to niso odločili, ker je lastnik pitbulov Rom, zato niso hoteli prilivati olja na ogenj, ki se je že tako preveč razplamtel zaradi dogodkov v zvezi z Romi na Dolenjskem. Ob tem naj še spomnimo, da sta se nedavno tega zgodila dva podobna dogodka. Eden v Ljubljani, ko so Tržičana napadli štirje psi bulmastifi, ki so jih ustavili šele streli iz pištole, drugi pa konec maja v Mariboru, ko je pitbulka brez ovratnice in brez povodca v Valvazorjevi ulici napadla in poškodovala Mariborčana. Oba dogodka še čakata na epilog na sodišču, nam pa so včeraj tako na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru kot na Veterinarski upravi Slovenije obljubili, da bomo danes prejeli odgovore na vprašanja v zvezi s torkovim napadom psov v Mariboru.
Tudi v Mariboru gre enakopravnost pred zakonom, rakom živžgat. Ampak hej, glavno da imamo anarholevake, ki nam povedo, da cigansko nasilje ni nasilje, ampak kultura.

Keyser Soze ponovno (poleg nekaterih drugih) omenja zalego. Tokrat v povezavi z Hanžkom, Hammarbergom in "ostalo mirovniško zalego".
Prosim moderatorje, da pobrišejo takšne žaljive poste.
Keyser Soze, verjetno bi bilo najbolje, da ukinemo šole in fakultete, saj strokovnjakov ne potrebujemo. Ne potrebujemo sodišč. Zadostuje en Keyser Soze, ki bo znal rešiti katerikoli problem, ki se bo pojavil v družbi. On ve, kaj je prav in kaj ne. Komisar Sveta Evrope za človekove pravice, ki celo življenje študira in se ukvarja s tovrstno problematiko in ki je bil imenovan na ta položaj zaradi njegovih referenc, pa nima pojma. In je zalega.
Škoda se mi zdi, da bi dober forum propadel zaradi nekaterih posameznikov, ki očitno in grobo žalijo druge posameznike ali pa kar cele skupine.
p.s.: Mogoče bom pa enkrat te dni vložil kazensko ovadbo zoper takšne, ki tako očitno žalijo.
Prosim moderatorje, da pobrišejo takšne žaljive poste.
Keyser Soze, verjetno bi bilo najbolje, da ukinemo šole in fakultete, saj strokovnjakov ne potrebujemo. Ne potrebujemo sodišč. Zadostuje en Keyser Soze, ki bo znal rešiti katerikoli problem, ki se bo pojavil v družbi. On ve, kaj je prav in kaj ne. Komisar Sveta Evrope za človekove pravice, ki celo življenje študira in se ukvarja s tovrstno problematiko in ki je bil imenovan na ta položaj zaradi njegovih referenc, pa nima pojma. In je zalega.
Škoda se mi zdi, da bi dober forum propadel zaradi nekaterih posameznikov, ki očitno in grobo žalijo druge posameznike ali pa kar cele skupine.
p.s.: Mogoče bom pa enkrat te dni vložil kazensko ovadbo zoper takšne, ki tako očitno žalijo.

Dr Evil ::
Mici.Saj proti tebi in tebi podobnim bi lahko tudi. Marsikje sem zasledil levaške izpade, ko so posamezniki obžalovali, da med in po vojni ni bilo še več domobranske zalege poklane. In ne le to. Tudi klevetanje proti duhovnikom z zelo ugabnimi in večinoma neresničnimi izjavami, je za pred sodišče. Ampak jaz kaj takega ne podpiram, ker potem se bomo spet vrnili v stare svinčene čase, ko je vsak imel enako mnenje kot njegov sosed. Najbolje je, da dokler se ne gre za osebno grožnjo, pustimo cyber netu na milost in nemilost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dr Evil ()

Thomas ::
Takoimenovan "sovražni govor"?
A sem po kakšnem čudežu spada recimo hvaljenje ciganov, kako policija ne bo nikoli našla njihovega orožja?
A je to pa spet "romska kultura, ki jo moramo spoštovati"?
Jest mislim, da bi kvečjemu Komisarja in Hanžka bilo dobro ovaditi za "sovražni govor proti Dolenjcem".
Skrajna levica je totalno iz uma, IMO.
A sem po kakšnem čudežu spada recimo hvaljenje ciganov, kako policija ne bo nikoli našla njihovega orožja?
A je to pa spet "romska kultura, ki jo moramo spoštovati"?
Jest mislim, da bi kvečjemu Komisarja in Hanžka bilo dobro ovaditi za "sovražni govor proti Dolenjcem".
Skrajna levica je totalno iz uma, IMO.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Micka mora vedno speljat vstran, da slučajno nebi ugotovili kok nima pojma o zadevah v realnem svetu, očitno preživi v virtualnem svetu preveč časa.
Mici, realnost na dolenjskem je nekaj čist drugega kot pa si jo ti predstavljaš.
Vabim te danes ob treh, da prideš pogledat kaj se v resnici dogaja na dolenjskem. Sam grem poslikat in posnet vso zadevo, da jo bom imel dokumentirano.
Mici, realnost na dolenjskem je nekaj čist drugega kot pa si jo ti predstavljaš.
Vabim te danes ob treh, da prideš pogledat kaj se v resnici dogaja na dolenjskem. Sam grem poslikat in posnet vso zadevo, da jo bom imel dokumentirano.

Super Sonic ::
Zagradec bo gorel!
»Zbirajo se na moji zemlji. Zapirajo cesto, ki vodi do moje zemlje. To so največji gnoji. Vse bom zažgal. Zagradec bo gorel in vsi bodo bežali. Nimajo pravice zapirat našo pot. Po celi Sloveniji se zbirajo Romi. Podporo so nam izrekli tudi hrvaški Romi. Naj krajani Ivančne Gorice ne mislijo, da smo sami,« je izjavil Strojan in dodal, da je njihova preselitev sramota za državo in policijo.
p.s.
Poor Tiddy Widdy. . .
»Zbirajo se na moji zemlji. Zapirajo cesto, ki vodi do moje zemlje. To so največji gnoji. Vse bom zažgal. Zagradec bo gorel in vsi bodo bežali. Nimajo pravice zapirat našo pot. Po celi Sloveniji se zbirajo Romi. Podporo so nam izrekli tudi hrvaški Romi. Naj krajani Ivančne Gorice ne mislijo, da smo sami,« je izjavil Strojan in dodal, da je njihova preselitev sramota za državo in policijo.
p.s.
Poor Tiddy Widdy. . .
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

zavajon ::
To misli tudi en šved.
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=125822

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=125822

urban99 ::
naj kdo posname dolenjske vaške straže... mogoče bi lahko naredili dokumentarec o tem dolenjskem avtohtonem refleksu

" Kot pozitiven premik v Sloveniji je komisar omenil tudi usposabljanje policistov za delo v romskih skupnostih."
Me prav zanima kaj se učijo, ha, ha.
Me prav zanima kaj se učijo, ha, ha.

svecka ::
Nekateri mediji še niso pod vplivom političarjev:
http://shrani.si/o.php?img35921090619.j...
Citat poglavarja družine Strojan:
'Zagradec bo gorel!' (vir:24ur.com)
http://shrani.si/o.php?img35921090619.j...
Citat poglavarja družine Strojan:
'Zagradec bo gorel!' (vir:24ur.com)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()

zee ::
bo gorel ja, najprej pa njegova crna gradnja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Super Sonic ::
Sarkazem on:
Jah samo fantje, tlele gor so eni tipi, k hočjo dokaze za tole kar piše. Ja, to ne bi preveč pametni.
Sarkazem off:
Sej je Strojan še na trenjih "priznal", da za kraje pač nič ne rečejo, ampak za tisto lovsko hišo je pa res, da niso bili oni. Pa še pohvalil se je, da ima njihova vas/familija 3 vozniške - ker to pač nimajo vsi.
Pa noben nič. Se sprašem če vsi živimi v isti državi.
p.s.
Si predstavljate, da vas ustavi policaj pa je zraven še tv kamera in vas vprašajo po vozniški in potem bi, čisto trezen, odgovoril, da imaš v familiji ene 2 vozniške, sam ti je pa tud nimaš. Ane.
Najbrž bi te dal v kiblo, na sodišču opilili ko zmaja, pa še sedet bi šel - v psihiatrično.
Jah samo fantje, tlele gor so eni tipi, k hočjo dokaze za tole kar piše. Ja, to ne bi preveč pametni.
Sarkazem off:
Sej je Strojan še na trenjih "priznal", da za kraje pač nič ne rečejo, ampak za tisto lovsko hišo je pa res, da niso bili oni. Pa še pohvalil se je, da ima njihova vas/familija 3 vozniške - ker to pač nimajo vsi.
Pa noben nič. Se sprašem če vsi živimi v isti državi.
p.s.
Si predstavljate, da vas ustavi policaj pa je zraven še tv kamera in vas vprašajo po vozniški in potem bi, čisto trezen, odgovoril, da imaš v familiji ene 2 vozniške, sam ti je pa tud nimaš. Ane.
Najbrž bi te dal v kiblo, na sodišču opilili ko zmaja, pa še sedet bi šel - v psihiatrično.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.

Tok o revčkih ki grozijo iz postojne.
Na upor krajanov se je odzval tudi poglavar družine Strojan, Mirko Strojan. Kot je za 24ur.com povedal, vaščanom Malega Hudega ne zameri upora, ne more pa verjeti, da policija ne prepreči protesta krajanov Zagradca. »Zbirajo se na moji zemlji. Zapirajo cesto, ki vodi do moje zemlje. To so največji gnoji. Vse bom zažgal. Zagradec bo gorel in vsi bodo bežali. Nimajo pravice zapirati našo pot. Po celi Sloveniji se zbirajo Romi. Podporo so nam izrekli tudi hrvaški Romi. Naj krajani Ivančne Gorice ne mislijo, da smo sami,« je izjavil Strojan in dodal, da je njihova preselitev sramota za državo in policijo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6859 (4886) | krneki0001 |
» | Končno dočakali (Strojanovi)!!!Oddelek: Loža | 3085 (1827) | šernk |
» | Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6856 (5869) | Brane2 |
» | Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12698 (9146) | čoko |