» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
37 / 51
»»

Keyser Soze ::

če bi bil Matthai indijanec in bi ga kdo napadel [ali zoper Matthaijevo zbrcanje iz avta uporabil še intenzivnejšo silo], bi ga Matthai eventuelno lahko tudi ustrelil z lokom.

Je pa treba poudarit, da bi bil odvzem skalpa v vsakem primeru pa že prekoračitev silobrana.:D
OM, F, G!

perci ::

Kot je razvidno iz same situacije bi rekel, da je šlo tole vse skup mimo Strojanovih.
Sodišče ne bi nikoli vpisalo tega v zemljiško knjigo, če odločba ne bi bila vročena.

Barakuda1 ::

Po zadnjih prispevkih sodeč, so se pričeli nekateri uporabniki močno sprenevedat ali pa so postali najbolj zagreti aktivisti zelenih oziroma najbolj aktivni okoljevarstveniki daleč naokoli.

Človek bi po vaši aktivnosti sodeč, (če sem malce zloben) pričakoval, da nameravate prevzeti vse aktivnosti stranke Zelenih in vseh ostalih združenj borcev za ekološko čisto Slovenijo.

V ospredje se (pod težo argumentov) namreč, zmeraj bolj poriva dejstvo, da Strojanovi žive in bivajo v objektu, ki je zgrajen na "črno", stoji pa na edinem vodnem viru za celo Suho krajino.

O.K. Se strinjam. Objekt je zgrajen brez ustrezne dokumentacije, ter ga je potrebno na podlagi pravnomočnih in izvršljivih sodnih odločb porušiti.

Zaradi same okoliščine, da gre pri tisti lokaciji za edini uporaben vodni vir za celotno Suho krajino, ter je tako tudi za kakršno koli drugo bivanje neprimeren in neustrezen, o.k., se tudi strinjam.

Ampak, gospodje zagovorniki abruške "vstaje", še zmeraj mi niste argumentirano pojasnili

Od kod vam pravica, da odločate kje (v katerem kraju) sme kdo od državljonov RS stanovati. Oziroma, kdo vam daje pravico, da nekomu ne dovolite stalne naselitve v vaši občini.

To, namreč z vašimi ekološko, okoljevarstbvenimi obrazlagami nima nič skupnega.

krneki0001 ::

Barakuda ne sprenevedaj se. Dobro veš, da si morajo zemljo kupiti in si na njej z ustrezno dokumentacijo zgraditi hišo, če hočejo kje živeti.

Pa ne gre za nobeno zamenjavo ali nadomestno zemljo - na tej, katere lastniki so, ne morejo in ne smejo živet, zato bi jih država morala iz nje deložirat že leta 1999. Na drugi, ki bo zazidljiva pa lahko živijo, samo kupijo naj si jo, ne pa da jim država zastonj nekaj daje.

Če jim bo pa država dala zastonj zemljo, jo hočem tudi jaz.

Zgodovina sprememb…

Oziroma, kdo vam daje pravico, da nekomu ne dovolite stalne naselitve v vaši občini.

Kako je pa z lastninsko pravico? Care to explain?

Hočeš rečt, da jaz ne morem zavrnit kupca? Oz. kako hudiča lahko država podarja našo zemljo kar tako, brez pravne podlage. Na lepe oči.

Me res zanima. In me lahko podučiš. Da ne bom preveč "zelen" na tem področju.
OM, F, G!

jype ::

Keyser Soze> "našo zemljo"

Tvojo?

poweroff ::

Ambrušani te pojejo živega predn rečeš a.
Kaj pa če se jim zataknem v grlu? :D
Ampak glej ga vraga - a niso kao "cigani" nasilni? Mogoče ste pa vi nasilni, pa so se Roi samo nalezli slabih navad od vas... >:D

Torej je po tvoje potrebno delati kot nam pridigaš samo do takrat dokler nisi TI osebno oškodovan. Potem pa je TEBI osebno dovoljeno vse.
Mislim da bi se temu že lahko reklo FAŠIZEM.

Oooooooooooooo, smo dojeli! :P ;)
Ko "grozim" jaz, je to fašizem. Ko pa grozite vi - kaj je pa tisto potem? No, na dan z besedo.

(hehe, sem vas le sprovociral k priznanju)

Ti očitno ne bereš postov. Jaz sem reku, da bi abrušani, kot zelo močni ljudje ljudje za šalo pospravili Matthaia, razen, če ni Bruce Willis, al pa Bruce Lee. Ker namreč on bi jih kao vse prefukal, če bi mu kej hotli. Samo hotu sem mu razložit, da ni sposoben "po buči" nobenga iz ambrusa (vsaj od odraslih ne). Nism reku, da bodo kdaj koga, ali da so ga že, ok?
Ne pravim, da jih ne bi tudi jaz dobil, če bi me seveda dobili iz avta ven. Gotovo bi jih dobil tudi jaz. Ampak napadalci bi tudi odnesli kakšno lepo prasko za spominček, brez skrbi. In en incident bi bil dovolj, da bi policija začela drugače ukrepati. Dokler je pa folk, ki ga ustavljajo tiho, je pa pač tako kot je.

Če bi bilo pa napadalcev več (se pravi horda strahopetcev proti enemu), bi jih pa vljudno povabil na kakšno pijačo. Recimo Molotov koktajl, ki baje v mrzlih nočeh lepo tekne. :D

Maš morda podatek, da Ambrušani že 12 (dvanajst) let na barikadah terorizirajo mimoidoče - predvsem Strojane, pa si nam ga zamolčal?
Se pravi Romi so 12 let na barikadah terorizirali vaščane? Kdaj so pa našli čas za krasti in graditi črno gradnjo (da o "delanju otrok" ne govorimo)? :D

Nestrpneži lahko premečejo tvoj avto in pretipajo tvojo babo, ti pa se lahko pritožiš na sodišče. Preden bo sodišče presodilo, bo tvoja že tolk stara, da bo jim še žal.
Neposrednemu nasilju se imaš pravico neposredno upreti. In verjemi, če me kdo ustavi in začne brskati po mojem avtu in pretipavati moje sopotnike, jih bo fino dobil po buči. Recimo z gasilskim aparatom, ki je kar priročen za take zadeve.
In če me toži? Je bil pač silobran.

"Ironično" je, da bi v tem primeru šel Matthai nato na sodišče, in bi bili ti vandali obsojeni, Matthai, ki pa bi jim morda povzročil še večje zlo/škodo, pa ne.
Hvala Ziggga. In to (tožba proti vandalom) bi tudi z užitkom naredil. :D Denar od odškodnine bi šel pa seveda Romom v humanitarne namene. :P
sudo poweroff

Hočeš rečt, da jaz ne morem zavrnit kupca? Oz. kako hudiča lahko država podarja našo zemljo kar tako, brez pravne podlage. Na lepe oči.

Ti lahko zavrneš kupca kadrkoli.

Pravtako lahko država neko parcelo, ki je njena last proda, da v najem, če hočeš - tudi podari, kadarkoli in komerkoli, ki za to izpolnjuje pogoje.

Država je nenazadnje s takoimenovanim Jazbinškovim zakonom velikemu številu slovencev tudi praktično padarila stanovanja, ali pa mu jih vsaj prodala daleč pod pošteno tržno ceno. Če bo sedaj država "pomagala" Strojanovim (recimo, da bo zamenjala njihovo parcelo za neko drugo parcelo), pa bo po vašem mnenju priviligirala Rome.

A ko so bili priviligirani Slovenci, se vam je pa zdelo O.K.

Sem prepričan, da je kar precej Ambrušanov dobilo stanovanje tudi s pomočjo Jazbinškovega zakona. Zato ne bit no dvolični.

Če se torej država odloči (kar se lahko in ima za kaj takšnega tudi vso pravico) Strojanovim podariti parcelo, mi še zmeraj "okoljevarstveniki" odgovorite (do zdaj mi še niste) na zastavljeno vprašanje

Od kod vam pravica, da odločate kje (v katerem kraju) sme kdo od državljonov RS stanovati. Oziroma, kdo vam daje pravico, da nekomu ne dovolite stalne naselitve v vaši občini.

da vprašanje dopolnim.

Če družina Strojan legalno pridobi zazidljivo parcelo v vaši občini (pa čeprav v Ambrusu), torej "okoljevarstveniki" ne boste organizorali vaških straž in poskušali preprečiti izgraditve objekta in naselitve Strojanovih.

Ali se morda motim

dejanrus ::

EDINI, ki je na tem forumu grozil z naslijem si bil ti Mathhai. Jaz sm ti samo povedal, da proti ambrušanom ne bi mel šans, ker so zelo močni ljudje. Samo to.

Vice ::

Matthai zdaj si pa smešen. Najprej obsojaš "dolence" potem pa praviš da so takšna dejanja upravičena - seveda če se jih poslužujejo samo mirovniki. A so sedaj mirovniki po novem kakšna zaščitena horda?
Mogoče pa so po imuniteti takoj za cigani. :D :D

@jype

Kdo pa je država konec koncev? Ne more kar tako delat in talat zemljo, ki je naša. Če smo sprejeli zakone, ki urejajo kdo lahko dobi zemljo in zakaj je to treba spoštovat.

@Barakuda

Država nima pogojev, da Strojanom podari zemljišče. Al se motim?
Tako da bolj realen scenarij bi bil na mestu.
OM, F, G!

Ziga Dolhar ::

Vice,

napad "Dolencev" ni usmerjen zoper protipraven napad in je zato sam protipraven,
napad Matthaija pa zoper protipraven napad "Dolencev" in je zato protipravnost izključena.

Glej KZ 7, 11 in 12.
https://dolhar.si/

poweroff ::

Vice, ne se smešit.

Na NEPOSREDNO nasilje se imaš pravico braniti. Temu se reče silobran.

Ali pa misliš, da bi moral nastaviti še drugo lice če kdo leta za tabo z nožem? :D

Nasilni pa ste nasprotniki Romov, res je pa, da se tega ne vidi več, ker je bila večina vaših postov pobrisanih. Nekateri so direktno pozivali k pobojem, kar je celo kaznivo dejanje.
sudo poweroff

dejanrus ::

Od kdaj pa je to, da če te nekdo vpraša, če lahko pogleda v tvoj avto napad? Kokr jaz vem, se niso nobenga dotaknil.

SmeskoSnezak ::

Očitno ste slabo gledali včeraj poročila. Poglejte jih še enkrat. :8)
@ Pusti soncu v srce... @

TO da so pregledovali avtomobile na drugih lokacijah kot v ambrusu je za v drugo temo, ker že mešate vse ljudi skupaj.

Barakuda, seveda da lahko kupijo zemljo kjerkoli v sloveniji. Ampak KUPIJO in ne zastonj dobijo od države - to je velika razlika. Mi je prav vseeno, kje v sloveniji jo kupijo, pa tudi če v ambrusu. Vendar po parih neplačanih položnicah in parih kaznivih dejanjih, bo zemlja itak spet državna, ker ne bodo mogli plačat kazni in jih bodo rubili.

Tako bi moralo biti v pravni dežavi, dokler pa večina dolenjskih romov meče položnice v kanto(bilo v medijih uradno povedano) je pa itak vseeno. Sej vsi mi namesto njih plačamo.

Binji ::

Na NEPOSREDNO nasilje se imaš pravico braniti. Temu se reče silobran.

Samo da smo si na jasnem..tudi na nasilje drugih oseb, ne samo Dolenjcev? Mogoce celo Romov?:\
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

V pravni državi lahko država z zemljo v državni lasti razpolaga, kakor ji drago.

Ta zemlja ni "naša" in ni "vaša". Je državna. Država je lastnik in država je Ludvik XIV, ne pa kdorkoli na tem forumu.

Matthai no počasi... Sedaj pa zamenjaj te nasilne dolence kot jih sedaj hočeš na vsak način prikazati, s Strojan family, ki ti vsakodnevno na način kot si ga opisal ogrožajo (grozljivi dolenci bi bili na vsak način veseli če bi samo to morali prenašati). Na koncu seveda si lahko vesel, da se za samoobrambo spet ne zagovarjaš pri sodniku. Kaj boš naredil?
Zakaj potem ne obsojaš npr. izbrisane, ki se valjajo po cestah v Ljubljani, mirovnike, antiNatovce... ki zaprejo glavno mesto in se derejo kot žvali? Bi jih bilo potrebno povoziti, če bi se počutil ogroženega, saj veš.. glasna množica proti tebi... udarjanje po avtu... :\

Nasilni pa ste nasprotniki Romov
Ne vem kaj tiščiš sedaj cigane notri, do sedaj ni bil nihče niti promil toliko nasilen kot Strojanovi.
A ti rad tako kritiziraš samo tisto kar se ne dogaja in vrti samo in izrecno okoli "Mirovnikov"?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vice ()

Še vedno nisem dobil jasnega in enoznačnega odgovora

Če družina Strojan legalno pridobi zazidljivo parcelo v vaši občini (pa čeprav v Ambrusu), torej "okoljevarstveniki" ne boste organizorali vaških straž in poskušali preprečiti izgraditve objekta in naselitve Strojanovih.

Legalna pridobitev zemljišča pa je poleg direktno sklenjene kupoprodajne pogodbe med katerim koli lastnikom zazidljive parcele v Ambrusu tudi:

- z darilno pogodbo med katerimkoli lastnikom izmed prebivalcev Ambrusa in družino Strojan
- z menjalno pogodbo med katerimkoli lastnikom izmed prebivalcev Ambrusa in družino Strojan
- s kupoprodajno pogodbo med državo RS in družino Strojan
- z menjalno pogodbo med državo RS in družino Strojan
- z darilno pogodbo med državo RS in družino Strojan

Država, če je lastnik (torej titular), lahko pač s svojim premoženjem prosto razpolaga v okviru zakona. Zakonski okviri za razpolago s svojim premoženjem, pa so za državo povsem enaki kot za druge pravne subjekte.

Nobene ovire torej ni (pravne), da država proda zemljišče, ki je njena last, komer hoče, če le ta izpolnjuje tudi druge zakonske pogoje. Ker so Strojanovi državljani RS, pa sploh ni nobenih pravnih zadržkov za sklenitev kateregakoli od zgoraj navedenih pravnih poslov.

Tisti, ki poskušate tukaj z demagogijo, da je to "naša" zemlja, ste malce zamešali letnice. Časi, ko je bilo vse "naše", torej družbeno, so se končali leta 1990, zdaj se piše leto 2006.

Čakam torej na, jasen in nedvoumen odgovor na zastavljeno vprašanje.

TO da so pregledovali avtomobile na drugih lokacijah kot v ambrusu je za v drugo temo, ker že mešate vse ljudi skupaj.

Se povsem strinjam.

Bom poskusil še danes, (če bo čas dopuščal) del teme, ki se nanaša izključno na dogodke z ustavitvijo policijskega konvoja, sforkat v drugo temo. Do tačas uporabnike prosim za malce potrpljenja.

In še dodatno opozorilo sodelujočim.

Razni prispevki o globalistih, antiglobalistih, protestnikih kar tako mimgrede in mirovnikih ter podobno, se bodo brisali, če res ne bodo imeli tehtne podlage in razloga za objavo v tej konkretni temi.

O načinih in razlogih za proteste in demonstracije kot take, si odprite drugo temo.

Ne vem kaj sploh hočeš Barakuda, zaradi mene so lahko Strojanovi moji sosedi.

Ko pa ravno težiš če mi država na moji zazidljivi parceli lahko z vso pravico prepove imeti prašičerejo, ker so se temu uprli sosedje, saj jih bo motil smrad, ne vidim razloga zakaj se nebi smeli vaščani upreti kriminalu, ki ogroža njihova življenja in zahtevati od države rešitev, pa naj bodo ti kriminalci Japonci, Črnci, Slovenci kdorkoli pač.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vice ()

Samo da smo si na jasnem..tudi na nasilje drugih oseb, ne samo Dolenjcev? Mogoce celo Romov?

Binjib :)

Ne mogoče, ampak zoper vsako nedopustno nasilje.

Pogoj je le naslednji.

Napad (nasilje) mora biti protipraven, odgovor nanj pa neposreden (torej takrat ko si napaden) in le v okviru, ki preprečuje protipravni napad.

Ni ne silobrana in ne skrajne sile, če boš ti napadlca, ki ti je razbilo nos, prišel napast in mu tud zlomit nos, nekaj ur, ali celo samo nekaj minut, po tem ko se je dogodek zgodil.

Takrat si storil samostojno kaznivo dejanje (iz maščevanja), kar se šteje kot kaznivo dejanje iz nizkotnih nagibov, te se obravnava celo strožje, kot temeljno kaznivo dejanje.

Torej, če se hočeš sklicevati na silobran, ali skrajno silo, moraš odreagirati takoj in le v mejah preprečitve napada.

A je zdaj jasno :)

Vice :)

Ne se no sprenevedat.

Hočem samo jasen odgovor na zastavljeno vprašanje

Če družina Strojan legalno pridobi zazidljivo parcelo v vaši občini (pa čeprav v Ambrusu), ali boste "okoljevarstveniki" organizirali vaške straže in poskušali preprečiti izgraditev objekta in naselitev Strojanovih?

DA

NE

Ali je to tako težko, al kaj?

Barakuda, seveda da lahko Strojanovi kupijo zemljo kjerkoli v sloveniji. Ampak KUPIJO in ne zastonj dobijo od države - to je velika razlika.

Barakuda, seveda da lahko Strojanovi kupijo zemljo kjerkoli v sloveniji. Ampak KUPIJO in ne zastonj dobijo od države - to je velika razlika.

Že res, da je razlika med darilno pogodbo in kupoprodajno pogodbo.

Ampak to prav nič ne vpliva na legalnost pravnega posla.

Tudi če jim država parcelo podari, jo bodo pridobili legalno in v skladu z zakonom.

Torej, tudi tebe ponovno pozivam, da jasno, kratko in jedernato odgovoriš na zgoraj zastavljeno vprašanje samo z

DA

NE

Vsi ostali odgovori so slepomišenje in demagoško politikantsko sprenevedanje.

Ko dobim kratek in jasen odgovor, pa se lahko o drugih problemih pogovarjamo dalje.

Brez odgovora na to vprašanje, je kakršna koli diskusija odveč.

Pravzaprav boste že z molkom povedali vse.

Čakam torej odgovor.

Z moje strani(osebno mnenje) JA in NE.

Ja, če ne bodo zaprli kriminalnega dela te družine.

Ne, če bodo zaprli kriminalni del družine, ki je kriv za vse probleme ki so nastali v zadnjem mesecu.

Pa sej v tem je vsa poanta teh štrajkov in barikad in vseh prepirov na Ambrusu - to so zahtevali prebivalci že na začetku - enakost pred zakonom in naj vsak plača za to kar je storil.

Bi pa še postavil policijsko postajo v Ivančno gorico ali še bližje, da bi jih imeli bolj pod nadzorom.

Zgodovina sprememb…

Ali je to dovolj iskren odgovor? Kriminalcev pač v Ambrusu ne potrebujejo.

nebivedu> Ne, če bodo zaprli kriminalni del družine, ki je kriv za vse probleme ki so nastali v zadnjem mesecu.

Kako to misliš? Saj če so dokazano krivi kaznivih dejanj, potem država nima izbire. MORA jih zapreti, ker tako veleva zakon. Se mi zdi, da je to povsem druga debata, kot dejanska romofobija.

jype ne nakladaj! Pejt enkrat izza računalnika pa si mal poglej okolico tvojega doma, potem pa pejt na ambrus pa si poglej okolico ambrusa. Prepoznal boš par zadev, ki so enake in pri tebi in na ambrusu, pa v obeh primerih se tisti, ki bi morali kaj storiti obrnejo stran.

Zakaj za 126 kaznivih dejanj še noben ne sedi od strojanovih?

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Policaji ne zapirajo.

Ko ti je "zadnjič" tožilstvo dalo možnost, da zahtevaš kazenski pregon onega mladoletnika -- kaj si storil? (Šel jamrat na forum?)
https://dolhar.si/

Ali je to dovolj iskren odgovor? Kriminalcev pač v Ambrusu ne potrebujejo.

Odgovor je sicer iskren.

Ima le eno "lepotno" napako.

Za začetek.

Problem neoddobravanja naselitve Strojanovih je torej zmeraj manj skrb za čisto okolje in edino zajetje vodnega vira za Suho krajino, ter nelegalna gradnja, (kar se nekateri že ponavljate kot pokvarjene plošče) pač pa to, da je del družine Stojan (po vašem prepričanju) kriminalcev.

Kdo pa ste vi, da boste odločali o tem, kdo je in kdo ni kriminalc, ob sočasnem zavzemanju za zakonitost in enako obravnavo pred zakonom.

Iz tega zornega kota, je torej odgovor še naprej nejasen.

Vprašanje pa ostaja še naprej odprto.

DA

NE

Kdo smo mi?
Mi smo tisti, ki smo s strani Strojanovih oškodovani (nekateri bolj in nekateri manj).
Pri nas je bilo sicer samo 15 kur in piščancev in okoli 400 jajc, pa futr za kure vse skupaj v vrednosti okoli 40.000 sit za futr, okoli 22.000 sit za kure in 10.000 sit za jajca, nekaterim so pa zagrenili življenja, recimo človek, ki bo imel do konca življenja metek v hrbtenici in bo invalid, stare mame, ki so morale dajat tut do 25% svojih pokojnin zato, da niso imele problemov s strojanovimi in drugi ljudje, ki so bili ob drva, pridelke, prihranke in ki so bili pretepeni, pa nas ni država zaščitila pred kriminalci..

Zgodovina sprememb…

Če dobijo zemljo v Ambrusu nalegalen način se komot vrnejo. Z mojega stališča. Za druge tu ne morem govorit. Upam, da je tebi Barakuda to jasno. Kaj pomeni tule IMO.

Boš pa dodatno pojasnil tole.

z darilno pogodbo med državo RS in družino Strojan

Me resno zanima kako se tole izvede.

P.S.: Barakuda, pričakujem opravičilo s tvoje strani vsem, ki si jih označil z "okoljevarstveniki". Ne potrebujemo takšnih oznak v tej temi. Ali pa pač odstopi z mesta moderatorja. Jelinčič namreč uporablja enake principe.:| Sramota.
OM, F, G!

nebivedu :)

ne se no izmikat konkretnemu vprašanju.

Lepo odgovori na vprašanje

Ga bom še enkrat ponovil

Če družina Strojan legalno pridobi zazidljivo parcelo v vaši občini (pa čeprav v Ambrusu), ali boste "okoljevarstveniki" organizirali vaške straže in poskušali preprečiti izgraditev objekta in naselitev Strojanovih?

DA

NE

@jype

V pravni državi lahko država z zemljo v državni lasti razpolaga, kakor ji drago.

Človek, pa daj zresni se. In se hitro popravi. Da ne bo slučajno kdo tega resno vzel. :|
OM, F, G!

Ja, če ni jasno, da vse to v okviru lastnih zakonov, potem smo pa res že daleč prišli.

Barakuda nič se ne izmikam. V prvi vrsti je enakost pred zakonom in če država ne bo urihtala s krinminalnim delom te družine, se bomo strojanovim zoperstavili na barikadah in jih ne bomo sprejeli medse.

Nočemo še enkrat skozi vse to, kar je bilo zadnjih 15 let od osamosvojitve naprej.

Barakuda jest pravim DA vendar pod enim samim pogojem, če vlada odkupi dovolj velik del zemljišča in okoli Strojanovih naseli še vse prebivalce iz ustanove zaprtega tipa na Dobu. Naj zakon potem velja za vse enako. ;)

Ko pa bodo krivci za kriminalna dejanja zaprti ali plačevali za svoje zločine in kazniva dejanja, pa lahko ostanek družine brez problemov kupi zemlji tudi v sredi Ambrusa(če jim jo bo kdo seveda prodal).

T0MA2 ::

Barakuda1, problem je v tem da so bili na vodovarstvenem zajetju in se zelo kriminalno aktivni. Sej veliko ciganov po dolenjski krade, pa razen strojanovih niso nobenega izgnali. Seveda da ambrusani ne bi smeli narediti kar so, ampak ne hodijo vsi ambrusani na pravno fakulteto in niti nimajo casa v prostem casu zasledovat in jih snemat, tako da bi imeli vse dokaze. To bi morala drzava pocet, pa ocitno ni oz zelo slabo.

p.s. ce bi slo za tvojo pitno vodo bi se tut ti mal sekirou, right ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T0MA2 ()

@jype

Nič ni jasno v tej temmi, kar se je izkazalo že precej kmalu, ko se je začelo posploševati iz problem z družino strojan na vse rome.

Tako da pričakujem od tebe kot od moderatorja, da si v prihodnje bolj dosleden pri svojih navedbah in ne razmišljaš v stilu, saj je to jasno. Tvoj stavek je jasen samo v tem, da država lahko "POČNE VSE". Bodisi v skladu z zakonom ali ne. Hvala bogu, da večina ljudi v javni upravi ne razmišlja tako kot ti.

Dobrodošla Romunija.:|
OM, F, G!

P.S.: Barakuda, pričakujem opravičilo s tvoje strani vsem, ki si jih označil z "okoljevarstveniki". Ne potrebujemo takšnih oznak v tej temi. Ali pa pač odstopi z mesta moderatorja. Jelinčič namreč uporablja enake principe. Sramota.

Ko se prične neka skupna državljanov sklicevati na varovanje okolja (nelegalna gradnja, problem zajetja edinega vodnega vira za Suho krajino, kar sicer drži), pod pretvezo, da je to razlog za organiziranje vaških straž, proteste in preprečevanje naselitve družine Strojan v njihovem kraju, so si pač sami privzeli atribute okoljevarstvenikov.

Žal ne tistih pravih, zato sem to besedo dal tudi v narekovaje.

Besede tako nisem uporabljal kot žaljivko, pač pa kot opozorilo, da naj se nihče ne pretvarja in skriva resničnih nagibov za neko povsem drugo (legalno) opcijo.

Za razliko od Jelinčiča jaz nikogar ne žalim in še manj zagovarjam pogrome in zakon ulice. Ravno nasprotno.

Da pa ti bo lažaje razumljivo vprašanje (no nanj si sicer že odgovoril - ampak tudi drugim), bom vprašanje ponovil tako, da se bo sedaj nanašalo na vse in vsakogar v tej državi (in ne le na tiste, ki so izgovor za svoje nestrinjanje z nastanitvijo družine Strojan v Abmrusu, opravičevali s skrbjo za čisto okolje), čeprav je prvenstveno namenjeno prebivalcem, ki so do sedaj organizorali razna zborovanja, vaške straže, ustavljali policijske konvoje itd, vse z namenom, da preprečijo naselitev družine Strojan v svojem okolju.

Če družina Strojan legalno pridobi zazidljivo parcelo v vaši občini (pa čeprav v Ambrusu), ali boste organizirali vaške straže in poskušali preprečiti izgraditev objekta in naselitev Strojanovih?

DA

NE

T0MA2 ::

Barakuda ti se zmer ne dojames da ne gre le za vodo, gre za kombinacijo vsega. Ko bos to dojel, se lahko pa pogovarjamo. Drgac pa odgovor na tvoje vprasanje, ne, ker nisem bil se na nobenem tovrstnem shodu in tudi ne mislim.

DA!

Dokler ne bo kriminalni del družine Strojan odpeketal v zapor, kamor sodi, potem se pa lahko naseli ostanek družine tudi sredi ambrusa.

Zgodovina sprememb…

No, tle se je jype morda malce nerodno izrazil, čeprav je verjetno mislil prav.

Bom jaz na kratko pojasnil.

Družbne lastnine, torej "lastnine" v smislu, da smo vsi lastniki, kot smo jo poznali v času bivše YU, več NI.

Vsaka stvar, ki je lahko predmet v prometu ima torej svojega točno znanega lastnika (titularja). Titular je zmeraj lahko le subjekt prava in ne objekt prava. Kot tak ima torej s svojo lastnino pravico razpolagati v skladu z zakonom.

Država je tako (kot titular) lastnik posameznih nepremičnin.

Razumete država RS, kot titular, torej kot pravni subjekt, ki ima vsa upravičenja (in dolžnosti) vezane na to lastnino.

Država lahko tako svojo nepremičnino (ne našo - svojo), če tako oceni ali želi, proda.

Edino kar jo veže, so zakoni, ki pa so zanjo v principu enaki kot za Poldeta ali Micko.

Če se torej država odloči neko parcelo Strojanovim prodati, podariti ali dati v najem, to lahko stori in zato ne potrebuje nobenega soglasja svojih državljanov.

A je sedaj dovolj jasno.

Dokler na tej zemlji ne živi trop kriminalcev, ki ogrožajo ostale krajane - potem pa se začne šov, ki ga spremljamo zadnji mesec.

Ravno tako je že nekdo iz višjega položaja (župan) prodal nezazidljivo zemljo strojanovim in pustil da so se naselili na njej, država jih ni nadzirala in imammo resničnostni šov.

Kr glejte ga, pa čez 5 let bomo šli še enkrat čez vse to, ker se že v prvo noben noče nič naučiti iz tega..

nebivedu (in ostali somišljeniki) :)

A ne razumete vprašanja, ali ga nočete razumeti.

VI (in v pravni državi to velja za vse - torej NIHČE) ne morete postavljati pogojev in odločati kdo sme kje živeti in kdo ne.

Pravtako ne morete VI odločati o tem, kdo je kriminalec in kdo ni. Kdo mora v zapor in kdo ne. Komu se bodo odvzeli otroci preko socialne in komu ne.

Ko pričnete postavljati te pogoje, ste si ozirpirali "pravico", ki je nimate in vam ne gre.

Kdo je storil kaznivo dejanje in kdo ne, o tem odloča sodišče in ne krajani Ambrusa (ali katerikoli drugi krajani).
Komu se sme odvzeti otroke in komu ne, se tudi odloča po za to v naprej določenih pravilih in preko pristojnih organov države, ki pa niso vaške straže.

Ali vam je sedaj jasno v čem je bistvo.

Cela tema se vrti v bistvu okli enega vprašanja.

Terjate enakost pred zakonom ob sočasnem zatrjevanju (in prakticiranju), da pa ste VI nad zakonom in da imate VI pravico določati in odločati kaj je prav in kaj ne.

Ne dragi prijatelji, NIMATE te pravice. To "pravico ste si "uzorpirali".

Lahko razumem vše razočaranje nad delovanjem državnih institucij, vašo jezo in občutek nemoči. A nič od tega vam ne daje pravice, da se povzdignete nad vse in sedaj VI odločate kaj je prav in kaj ne.

Še več, da se istočasno pojavljate v vlogi sodnika in eksekutorja (preprečitev naselitve - da ne bo izvenelo preveč grobo).

Ko ste to storili, ste se defcto in de iure postavili onstran zakona.

A je to res tako težko razumeti.

p.s.
Pa da ne bo pomot. Ne zagovarjam Strojanovih kot Strojanovih. Zagovarjam zgolj in samo pojem pravne države.
Ta je ob neljubih dogodkih pogrnila na celi črti.
Upam le, da bo čimprej znala in zmogla rešiti to kar je zakuhala (govorim o oblasti RS od leta 1990 dalje, da ne bo nepotrebnih replik)

Barakuda v 12ih letih se ni nihče potegnil za ljudi, ki so bili ogroženi, nihče ni niti pritisnil na sodišče ali policijo, da bi opravljali svoje delo. In ker 12 let ni bilo nič narejenega, so ljudje vzeli to v svoje roke - recimo temu samoobramba. In branili se bodo toliko časa, dokler jim ne bo uspelo vsaj tisto, kar so v osnovi s shodom (ki se je potem prelevil v barikade) hoteli pokazati - da v okolici ambrusa ne velja pravna država in da je nihče ne podpira, ter da imajo tam glavno besedo kriminalci.
Ti ljudje se borijo za svoje osnovne človekove pravice - da jih nihče ne bo pretepal, ropal, posiljeval in izsiljeval, in tukaj imajo vso mojo podporo.

Torej, če je država 12 let zatiskala oči, potem imajo tudi oni pravico kriminalce držat stran od svojih domov!

lufthammer ::

Barakuda, a ti resno misliš, da država lahko nekomu, ki že ima neko lastnino, podari parcelo? Kaj, ono drugo naj jim pusti za letno rezidenco? Kaj bo rekla Kosova ali pa kakšna druga komisija na tako razmetavanje državnega premoženja? Zamenja, mogoče, ja.
««
37 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786535 (4562) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323019 (1761) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776579 (5592) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012233 (8681) čoko

Več podobnih tem