» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
36 / 51
»»

Keyser Soze ::

@MadMicka
Družino sestavljajo vsaj eden od staršev in vsaj en otrok. Kakšne probleme točno so povzročali nekaj mesecev in nekaj let stari otroci družine Strojan?

Na žalost imajo otroci to srečo, da so po zaslugi ostalih (starejših članov) del ene neumne družine, ki ne zna delat drugega kot bedarije. Zgled pa vleče to vemo. In ti nedolžni 8-letni otroci so zelo iznajdljivi lopovi. Če ne bi pred par leti moj fotr dva nagonil(in to konkretno, da jih ni bilo več na spregled v naši vasi, vsaj samih) bi 90 letnik, ki je sicer še vedno dokaj gibčen za svoja leta, ostal brez kante goriva in par tisočakov. Ali pa še česa bolj vrednega.
Koikor jaz poznam Strojane, vem da niso vredni niti kančka zaupanja.:|
OM, F, G!

MasterS ::

Vsi nekaj proti kmetom, nihče pa se ne zaveda da majo marsikateri kmeti po 10,100miljonov ali več imetja. Biti kmet ni tako žaljivo..., vsaj zame ne pa nimamo nobene kmetije.

Gavran ::

He, he, Micka, moji "strpni dvoličneži" letijo na dejstvo, da vsi zagovorniki ciganov mislite da se je svet začel vrteti PO izgonu ciganov. Ne, za Ambrušane je ta dan pomenil točko ko jim je počil film zaradi ravnanja Strojanov. Dvoličnežev ne zanima kaj se je dogajalo 12 let prej, zanje je bistven tisti dan. Torej strpni do Strojanovih ciganov in njihove "kulture" in nestrpni do samozaščitne akcije Ambrušanov.

Crimson_Shadow ::

Policija nima pravice nikor tepst. ...

Hmm? A ni policija represivni organ? Tako, da lahko vsakega, ki dela kažih in ne upošteva njihovih navodil, s prisilo, odvedejo iz lica mesta?

Aja, sej res! Živimo v demokratični družbi in zato se nikomur ne sme kratit pravice, da dela kar hoče a ne?

...

Zakaj potem sploh rabimo policijo, če lahko počnemo vse kar se nam zljubi?

Vem, ja! Je malce vzeto iz konteksta, ampak nič zato. 1dl sarkazma na dan odžene vso tegobo stran. :D
We create worlds

krneki0001 ::

Madmicka - ogromnokrat se je povedalo o tem problemu, pa je vse hitro potihnilo, ker vlada ni hotela nič slišat.

Pred policijo se pa ni splačalo štrajkat, ker grosupeljska policija itk še zase ni sposobna skrbet, kaj šele da bi po porotestu kakega Strojana potem probali loviti.

Prijav na policijo in tožb pa je ogromno - samo da jih spet nihče ne obravnava. Policija je dala "uradno" 126 prijav naprej - pa nobena ni bila obravnavana. Zakaj?

Micka sam bi lahko do sedaj že videl, da izhoda drugačnega kot shod ljudi, ni bilo. In zdej smo kjer smo.

@ nebivedu: se kaj dogaja okrog rušenja?

Nimam pojma. Zaenkrat ni še nobenega bagra videt. Pomoje bodo samo naenkrat Strojanove pripeljal in bo vse po starem naprej.

MadMicka ::

Gavran, vse je že bilo povedano, pa naj bo zate še enkrat, ko se že tako rad smeješ:

Zločin se z zločinom ne rešuje!

In če k temu še dodamo, da kraje in nek nelagoden občutek ni v primerjavi z izgonom družine NIČ, potem je stvar jasna.

Ampak, gremo raje k rešitvi problema.

Družina Strojan se bo morala nekje naseliti. In če si želi, da se naseli v domačem kraju, ima vso pravico. Če pa bodo posamezniki kradli, pa v zapor z njimi. Ali kdo tukajle trdi drugače?

In to dvoje mora dopovedati ljudem tam doli tako vlada RS, kot tudi lokalna vlada oz. župan.

Zločin z zločinom - temu se reče "samoobramba".

Žal, nima pravice bivanja. Na nezazidljivi parceli, v na črno zgrajeni stavbi nad vodnim zajetjem nima pravice prebivanja noben državljan Slovenije. Če mi dokažeš nasprotno, častim gajbo piva - imam lepo parcelo v gozdu ob potočku (resno), pa bi tam postavil kočico.

Edit: dodal stavek

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gavran ()

Gavran, nikjer nisem zapisal, da naj bi se vrnili ravno na svojo zemljo. Če država meni, da tam zaradi vodnega zajetja ne smejo bivati, jim naj pač v zameno ponudijo drugo zemljišče. Točno to, kar sicer že nekaj časa neuspešno počno.

BluPhenix ::

To, da so čivile čez spuščal je blo pri dnevniku, ne me jebat zdej kle. Edini, ki so tam zaustavljali kdarkoli čivile so bili Strojani in policaji. Da smo si na jasnem. Strojani ene 12 let, policaji pa ravno tist večer za katerega se obtožuje abrušane.

Vaščani Grčarice so celo ustavili policijska vozila, naprej pa so jih spustili šele, ko so se prepričali, da v njih ni članov družine Strojan. Vaščani so ustavili in pregledali tudi vsak tovornjak, ki je pripeljal mimo, saj menijo, da je policija sposobna Strojanove pripeljati na skrivaj. (vir:24ur.com)

Torej, bo treba malo brati? Tudi pri dnevniku so povedali, da so pregledovali tovornjake, še posneto je bilo. Še voditeljica je povedala, da se je dvignil pritisk, ko je pripeljal mimo tovornjak s postojnsko registracijo, pa so kazali kako je folk plezal po tovornjaku. Prosim, da drugič preveriš to kar pišeš.

Pred policijo se pa ni splačalo štrajkat, ker grosupeljska policija itk še zase ni sposobna skrbet, kaj šele da bi po porotestu kakega Strojana potem probali loviti.

Pol pa spet o izkoriščenih vseh možnih poteh. Raje pišite izkoriščene vse poti, za katere se nam je dalo premaknit. Žiga ti je lepo pokazal, kako bi se dalo ukrepati po zavrnitvi tiste obravnave na sodišču, ko si rekel, da se ni dalo nič več narediti. kot je on napisal zadeva zgleda precej enostavna, če veš, da jo lahko narediš. Zanimivo, kako potem, ko ti je bilo omenjeno, da se nekaj da narediti, pozabil še naprej govoriti kako je nesposobno sodišče...

Kdo je pa koga udaril oz se nasilno obnašal ?

Tukaj ljudje pišejo, se hvalijo kako so policistom preprečili dostop do vasi. Smejejo se temu, da so policijskemu vozilu zaprli pot in ga potem spravili v greben. Če to ni nasilno obnašanje, pa ne vem kaj je. Pa tudi dvomim, da ni kaj letelo proti komu. Če policija izda ukaz, da ji moraš pustiti prosto pot ji moraš, po zakonu. Če tega ne storiš, lahko uporabi represivne metode.

da bi kak shod pred najbližjo policijsko postajo organizirali in za kako uro blokirali to postajo
Je pa res razlika, al bi jih v grosuplju blokiral, al pa v ambrusu. Evo 100 tonskega argumenta.

V kolikor nobeno od zborovanj ni prijavljeno, je oboje enako, ker je nezakonito. Če pa bi bilo zborovanje pred policijsko postajo napovedano pa bi bila velika razlika. Nekako se mi zdi, da blokada kot je bila izvedena nebi mogla biti zakonita nikjer.

EDIT:
Zločin z zločinom - temu se reče "samoobramba".
Lahko, vendar je potem tudi tisti, ki je izvedel samoobrambo, v kolikor jo je izvedel ob različnem času, kot prvoztni zločin, zločinec. Štekaš? Samoobrambo lahko izvedeš ko te nekdo napade. Ne pa čez 14 dni, potem je to maščevanje. Pa sej je logično no.

Žal, nima pravice bivanja. Na nezazidljivi parceli, v na črno zgrajeni stavbi nad vodnim zajetjem nima pravice prebivanja noben državljan Slovenije.
Dokler pa ni v zaporu ima pravico da gre na to svojo zemljo in da se naseli kjerkoli v Sloveniji mu to paše (seveda tam, kjer je to dovoljeno). Kdo pa daje pravico državljanom, da pravico in IZVAJANJE ZAKONOV prevzamejo v svoje roke? Čeprav v kolikor bi v Ambrusu resno hoteli narediti to kar sem rekel (prevzeti pravico nad izvajanjem zakonov) bi lahko le zrušili črne gradnje, dostopa pa nebi smeli preprečiti.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

bojank ::

pozdravljeni,
kdor misli, da so od gipsiyev problematični samo Strojani se zelo moti :\ . Res je da je vsa stvar v prekmurju kr ustimana ampak na dolenjskem pa zadeve se zdalec niso urejene (in tudi ne boje se nekaj desetletij) >:D . Tudi v okolici Nm imamo kr nekaj ciganov, ki so resnicno problematicni. Nekajkrat na teden se sliši streljanje iz avtomatskih pusk, pištol iz naselja... Zavedati se moramo, da vsak metek, ki se izstreli v zrak pade nekje na tla. Na sreco (še) ni padel nobenemu otroku na glavo, posledice pa bi lahko bile tudi... Ko kličemo policijo, se resnično pripeljejo do razdalje 1km od vasi in sedijo v marici tud po dve tri ure dokler ne nehajo streljati. Potem se obrnejo in odpravijo nazaj v policijsko postajo. Ko sprasujemo operaterje, ki se javljajo na nase klice zakaj policaji ne ukrepajo, dobimo odgovor, da so premalo placani in vprasanje ALI BI VI izpostavili svoje življenje??! Zavedati se tudi moramo, da je v času vojne v Slo iz bližnje vojašnice v Nm izginila velika količina orožja. Najbližnji sosedi vojašnice so pa? Ja brajdimiri:)) Tako da imajo verjetno resnično več orožja, kot ga premore Nm policija. Ironično je pa tudi, da skoraj nikoli nič ne najdejo ko naredijo preiskave. Mi je rekel kolega, ki je bil takrat v akciji, da je prišla neka mala punčka do njih in rekla da nebodo nič našli ker so že včeraj vse poskrili:D . Tako da so dobro obveščeni kaj se dogaja.
Toliko o pooblastilih policistov, ko varujejo davkoplacevalce. Drugače pa še zanimivost o Strojanovih. Tudi oni so se prej pisali BRAJDIČ kot 3/4 ciganov na dolenjskem. Pol je pa ena hčerka hudo zbolela in jo je ozdravil pediater Novomeške bolnišnice (g. dr. Strojan), zato so klenili da se bodo preimenovali v Strojane, ki pa niso ravno zgled SLO prebivalcev.
lp
e kidam ja naljevo

Hm, nekako se mi zdi, da Strojani "nimajo" te pravice.

Trenutna zemlja, katere lastniki so, ne omogoča bivanja oz. ni primerna za to. Kje drugje pa kolikor vem, nimajo parcele.
Tako da... Bummer... Ne bo šlo, dokler ne kupijo zemlje in si na njej zgradijo bivališče. Samo problem je kdo jim bo prodal zemljo?:D

Gavran, nikjer nisem zapisal, da naj bi se vrnili ravno na svojo zemljo. Če država meni, da tam zaradi vodnega zajetja ne smejo bivati, jim naj pač v zameno ponudijo drugo zemljišče. Točno to, kar sicer že nekaj časa neuspešno počno.

Ajej? Zakaj jim mora v zameno ponudit drugo zemljišče?:| Če lahko, bi cenil kakšne zanesljive vire, ki bodo potrdili tole trditev.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Sorry, Mmicka, nesporazum.

Ko sprasujemo operaterje, ki se javljajo na nase klice zakaj policaji ne ukrepajo, dobimo odgovor, da so premalo placani in vprasanje ALI BI VI izpostavili svoje življenje??!

A zdej se bo pa policaj odločal za kaj je premalo ali preveč plačan (zanimivo to niso nikoli, niti ko sedijo v pisarnah). ČE se ti zdi, da si za svoje delo premalo plačan, daj odpoved. NE pa da se začnejo: to lahko delam, to tudi, za to sem pa premalo plačan, to lahko, tisto tudi. Tako kot če se vojak med akcijo odloči, da je premalo plačan in se skrije v tanku. Proti takemu vojaku bodo sankcije, tako kot bi morale biti proti policistom.

EIDT: sedaj bilo po TV.

Neuradno naj bi policisti odšli v Gotenico na usposabljanje zaradi zostrovanja razmer v Državi (in ne zaradi evrov). Proti pregledom niso ukrepali, ker so imeli taka navodila, so pa izdali veliko plačilnih nalogov in ovadb proti ljudem, ki so kršili zakon. Torej zgleda, da nekatere stvari "še nekako" delujejo.

Zgodovina sprememb…

@BluPhenix

Policisti SO premalo plačani! To je več kot dejstvo. Nisem policist, poznam pa njihovo delo, psihologijo njihovega dela, metode, obseg... Skratka. Policisti SO PREMALO šolani in PREMALO plačani. Samo tega se marsikdo ne zaveda. In zato je standard državne varnosti na tako nizkem nivoju kot je. Zakaj pa misliš, da tako dobro uspeva zasebni sektor?
OM, F, G!

Keyser, to naj potem odloči in ukrepa njihov sindikat. NE pa sam policist pred posredovanjem.

Žal, nima pravice bivanja. Na nezazidljivi parceli, v na črno zgrajeni stavbi nad vodnim zajetjem nima pravice prebivanja noben državljan Slovenije.

Dokler pa ni v zaporu ima pravico da gre na to svojo zemljo in da se naseli kjerkoli v Sloveniji mu to paše (seveda tam, kjer je to dovoljeno). Kdo pa daje pravico državljanom, da pravico in IZVAJANJE ZAKONOV prevzamejo v svoje roke? Čeprav v kolikor bi v Ambrusu resno hoteli narediti to kar sem rekel (prevzeti pravico nad izvajanjem zakonov) bi lahko le zrušili črne gradnje, dostopa pa nebi smeli preprečiti.

Kdo pa upa dati roko v ogenj, da bodo strojani če pridejo na svojo zemljo v Ambrus odšli iz nje, ker tam nebi smeli živeti?

Osebno mislim da bodo prišli nazaj v ambrus in ko bodo prišli na to svojo zemljo bodo tam ostali in nihče jih ne bo niti mogel, niti hotel spraviti stran. Država bo pozabila na vse skupaj, podrli jim barak ne bodo, za kriminalna dejanja ne bodo odgovarjali in čez par let se bo zadeva ponovila. Ampak do takrat pa bodo spet kršene človekove pravice Ambrušanom. Konec koncev je pa to državi in medijem čisto vseeno - v zadnjem mesecu nisem slišal niti enega poročila iz medijev, kako je z G. Šinkovcem, ki je bil pretepen na cesti pred ciganskim naseljem. Neuradno pa sem zvedel, da je priklopljen na aparate samo zato, da nebi javnost zvedla, da u bistvu nima možnosti za preživetje, ker so poškodbe glave tako hude. Umetno ga držijo pri življenju, da ljudstvo v Ambrusu nebi znorelo in naredilo še kake hujše bedarije.

nebivedu, kaj želiš? Da gre ljudstvo iz Ambrusa do tistega Slovenca, ki je s kolom užgal nesrečneža po glavi, da pretepe in nato še izžene njegovo družino, kjerkoli pač že živi?

Tako se na srečo v sodobni državi zadeve pač ne ureja.

Madmicka pa ja ne verjameš, da je en 65kilogramski fiksarček pretepel 2 kmeta, ki imata vsak 120kg. Enako kot je en pijanček tok nažgan, da se nič ne spomni ustrelil Krambergerja.

Ceo priče so videle, da je bilo 5 avtomobilov postavljenih preko ceste, torej najmanj 5 ljudi.

poweroff ::

Vedno več nas je in kmalu več ne boste mogli govoriti o posameznikih, ki kršijo pravo, ampak o najmočnejši skupini. Kmalu boste manjšina, ki boste prav tako nastavljali prepreke in imeli nelegalne shode proti nam, ki smo večina.

Hehe, bomo šli pa v partizane.

Brez skrbi - če bo porast fašizma drastičen, se bomo svobodoljubni ljudje že znali braniti. Če odpove država, še vedno ostane pritisk tujine. In če odpove še to, imamo pravico do vstaje proti fašizmu.

Vaščani so ustavili in pregledali tudi vsak tovornjak, ki je pripeljal mimo, saj menijo, da je policija sposobna Strojanove pripeljati na skrivaj. (vir:24ur.com)
Ej, če mene ustavijo jih bodo fino dobili po bučah. No, ustavljanje bom še prenesel, ampak v MOJE vozilo brez mojega izrecnega dovoljenja noben razen policaja NE BO gledal!

Če pa me zrine v graben mu bo pa žal da je zjutraj sploh vstal iz postelje in se spravil jemat zakon v svoje roke. Če ne drugače se čez nekaj ur do zapore vrnem s kamionom. In potem se zadeva garant ne bo dobro končala.
sudo poweroff

Martin Krpan ::

Ali kdo kaj ve ali država že kaj ukrepa? Ali je kriminalni del strojanove družine že v preiskovalnem zaporu? Ali so odstavili komandirja policijske postaje ,sodnike in tožilce v Ivančni gorici ali katere druge,ki so pač pristojni za tiste kraje?
In če ne zakaj ne? Saj so oni največji krivci za vso zadevo!
Glede kazni pa "lepo po vrsti kot so hiše v Trstu" najprej Strojani ,potem ambrušani!

T0MA2 ::

Ej, če mene ustavijo jih bodo fino dobili po bučah. No, ustavljanje bom še prenesel, ampak v MOJE vozilo brez mojega izrecnega dovoljenja noben razen policaja NE BO gledal!

Obstajajo primeri kjer so romi ob svojem naselju ustavljali ljudi, jih tudi pretepli. Ce bi slucajno pet let prej prsu slucajno kje blizu pa bi te ponesrec ustavl romi in te okradl in pretepl. A bi jim reku da jih po zakonu ne smes pretepst. V 12 letih se veliko stvari zgodi, ce pogledas da so v 2h letih dobil 126 kazenskih ovadb. In to se nabira v glavah vascanov in enkrat samo poci, tocno to se je zgodilo.

dejanrus ::

Ej, če mene ustavijo jih bodo fino dobili po bučah.

Ambrušani te pojejo živega predn rečeš a.

Martin Krpan ::

Če pa me zrine v graben mu bo pa žal da je zjutraj sploh vstal iz postelje in se spravil jemat zakon v svoje roke. Če ne drugače se čez nekaj ur do zapore vrnem s kamionom. In potem se zadeva garant ne bo dobro končala.

Sedaj pa negiraš samega sebe! Drugim soliš pamet z sodišči ,EU, demokracijo ,varuhi človekovih pravic, mirnimi protesti......Sam pa bi obračunaval kar po zakonih Divjega zahoda,po zakonih močnejšega ,kar z kamijonom!

Torej je po tvoje potrebno delati kot nam pridigaš samo do takrat dokler nisi TI osebno oškodovan. Potem pa je TEBI osebno dovoljeno vse.
Mislim da bi se temu že lahko reklo FAŠIZEM.

lufthammer ::

>>>>>Če pa me zrine v graben mu bo pa žal da je zjutraj sploh vstal iz postelje in se spravil jemat zakon v svoje roke. Če ne drugače se čez nekaj ur do zapore vrnem s kamionom. In potem se zadeva garant ne bo dobro končala.

Pa ja nebi na nasilje odgovoril z nasiljem? Kaj pa pravne poti?:D

>>>>Osebno mislim da bodo prišli nazaj v ambrus in ko bodo prišli na to svojo zemljo bodo tam ostali

V to si lahko prepričan. Le kdo je tako brez srca, da bi lahko pognal male, uboge, nič krive otročičke na mraz? Kar tukaj jih je nekaj, ki bodo takoj zmerjali s fašisti.

Ambrušani te pojejo živega predn rečeš a.

Tole zelo govori v prid vaši strpnosti in dobrohotnosti. Torej če me ustavijo in se jaz pač odločim, da ne bodo pregledovali mojega avtomobila me bodo nalomili? (sicer pa tisto dejanje se ni zgodilo v ambrusu, ampak tukaj nima veze). Sedaj mi pride na pamet tisto kar je napisal TOMA2:

Obstajajo primeri kjer so romi ob svojem naselju ustavljali ljudi, jih tudi pretepli.

Torej, če že Strojanovi niso povzeli kulture in načina življenja Abružanov, lahko iz tega sklepamo, da so Ambružani sprejeli kulturo in način življenja Strojanovih? Ne trdim, da se je to zgodilo, samo sprašujem v čem se ti dve stvari razlikujeta? Samo ne zdej hodit ven s takimi kot to: "če oni lahko tudi mi lahko" ... ker to je tako malo ... čudno razmišljanje.

Dej prosim povej, kdaj pa koga so ustavli pa pretepli?

Dej lahko še enkrat prebreš, tako da boš razumel kaj sprašujem, prosim ne se sprenevedat, pač direkten odgovor na vprašanje.

Aja ustavili so policiste in vse tovornjakarje, ki so šli mimo ... pretepli zaenkrat še nobenega, zanima me, kaj bi se zgodilo v kolikor en izmed tovornjakarjev nebi dvolil, da mu preiščejo tovornjak. Iz tvojega posta sem sklepal, da bi ga nalomili, bi bilo tako ali ne?

somebody16 ::

Ok ...

Pomembno je da ločite Ambrus od ostalih vasi (Grčarice - nimam pojma kje hudiča je to, Ribnica, Kočevje,...).

g. Šinkovec ima okoli 100kg, njegov sin pa ene 80kg. Še vedno ju pa ni pretepel samo 65kg težek Čmak.

Ambrusašni ne bomo nikogar pojedli preden bi reklel "a". Če bi s tem kršil kakšen zakon bi ga prijavlili policiji. Če bi kljub temu nadaljeval in bi govorjenje "a"-ja kršilo naše človekove pravice in policija 12 let ne bi ukrepala proti temu človeku, ki bi govoril "a" s tem pa bi že ogrožal naša življenja bi zaradi tega začeli protestirati in zahtevati da država kaznuje tega človeka zaradi govorjenja "a"

Saj upam da razumete kaj sem hotel povedati.

Ambrušani ne ustavljamo tovornjakov in policistov in jih ne pregledujemo. Ambrušani z zagradčani protestiramo proti kršenju naših pravic in proti naselitvi strojanivih na njihovo nezazidljivo parcelo. Nimamo nič proti sprehajanju po njihovi zemlji in sekanju hjihovih dreves. Protestiramo proti grajenju na nezazidljivem in vodovarstevenim območjem + proti ostalim prekrškom.

Zavedamo se, da smo s tem protestom in zaporo ceste kršili nekaj zakonov. Pripravljeni smo sprejeti kazen, upamo pa, da jo bodo deležni tudi strojanovi (vključno z rušenjem objektov na njihovi nezazidljivi parceli)

Reče se Ambrus torej ambrušani in ne ambružani ( ne "ž" ampak "š")

Pa ne preveč mešati ostalih krajev v to temo, ker nekateri malo mešajo vse skup in potem smo kar za vse krivi AmbruŠani. Naslov teme je Demokracija na AMBRUŠKI način

Zgodovina sprememb…

BluPhenix

Ti očitno ne bereš postov. Jaz sem reku, da bi abrušani, kot zelo močni ljudje ljudje za šalo pospravili Matthaia, razen, če ni Bruce Willis, al pa Bruce Lee. Ker namreč on bi jih kao vse prefukal, če bi mu kej hotli. Samo hotu sem mu razložit, da ni sposoben "po buči" nobenga iz ambrusa (vsaj od odraslih ne). Nism reku, da bodo kdaj koga, ali da so ga že, ok?

mchaber ::

Verjetni ni cela vaš šla ustavljat vozila, le določeni osebki, tako da posplošujete(kdo je komu to očital???)>:D
.

>>>>Ne trdim, da se je to zgodilo, samo sprašujem v čem se ti dve stvari razlikujeta?

Maš morda podatek, da Ambrušani že 12 (dvanajst) let na barikadah terorizirajo mimoidoče - predvsem Strojane, pa si nam ga zamolčal?

IgorGrozni ::

Če se ne motim: Dokler ne pridejo delavci z bagri skupaj z z požegnanim papirjem od oblasti in podrejo tisto kočico, je tista črna gradnja še vedno lastnina Strojanovih. In še vedno lahko počnejo kar hočejo z njo. Tudi stanujejo v njej. Pa čeprav je črna gradnja.
Ne vi ne kdorkoli drug brez odredbe sodišča in izvršitve pristojnega organa države jim te pravice ne more vzeti.

Spet smo tam. Nihče v tej državi nima pravice početi kar koli na svojo roko. Ker to potem ni več država. Vsaj suverena urejena država ne. Ker enako velja za vse prekrške, črne gradnje, alimente, nasilne vselitve, rubež....
Dokler ubraniš svoje z odvetniki in ležanjem na pragu, ipd. pred rubežniki, rušitelji črnih gradenj, ipd. je tvoje, tvoje. Ilegalno ali ne.

Predstavljajte si, da bi vas sosed tožil zaradi žalitev, poškodbe, ipd. tožbo dobil, za odškodnino pa bi prikorakal k vam in vam lastnoročno odpeljal vaš avto iz garaže, ali pa kravo iz hleva, zamejil kos travnika, vas užgal po gobcu, pognal čez prag hiše....

Vendar če izganjajo na Dolenjskem Rome kar sosedje in jim odreja, kako bodo ravnali s svojo lastnino in kako bodo živeli prav prav vsakdo, ki se tega spomni, zakaj pa ne bi potem ljudje tudi druga medsebojna razmerja urejali kar sami. Pa avto iz garaže, pa ovco iz hleva, pa malce obračunavanja z pištolami, pestmi, pajsarji, ognjem, .... Pravica močnejšega pač. Kakšna sodišča in organi neki.

Lp.IgorGrozni

Zaradi dogodkov v Ambrusu bi morali interpelirati J.J. in ga odstopiti, ker je s svojim vladanjem pripeljal državo na rob smisla obstoja . Mate pa bi moral že dolgo tega dežurati ponoči z loparčkom na cestnih zaporah Dolenjske.
Gospodje opozicijski poslanci pa interpelirajo Simonitija zaradi par preveč plačanih sveč RKC ( v primerjavi z izgubo temeljnih atributov moderne demokratične države, kot jih povzročil s svojim ravnanjem celotni ostali korpus vlade). Pha !:\

(Prav zanimalo bi me, kaj bi o tehle dogodkih izjavili Libertalci, ki so pred časom na S-T zganjali poceni PR za svojo novo stranko. Tole je recimo tako, tapravo strankarsko vprašanje. Ampak so pa potem kar šli, šmrc !)

luli ::

Ne Mathai ne seri zdaj s takimi fintami. Saj veš, kako bi moglo biti.

Nestrpneži lahko premečejo tvoj avto in pretipajo tvojo babo, ti pa se lahko pritožiš na sodišče. Preden bo sodišče presodilo, bo tvoja že tolk stara, da bo jim še žal.

Ne moreš biti tako nestrpen : Probleme le rešuj na sodišču!

OChack ::

tisti k mate radi cigane bi mogl probat kko zgleda njihova zapora ceste, gor spustijo koze pa pse pa otroke da se igrajo, lih povozt ih ne morš, pol ti pa una starka uleti morit za denar, in če en daš par jurju uletijo "črnci" in pol poka
Int€l inside, IDIOT Outside

Dokler ne pridejo delavci z bagri skupaj z z požegnanim papirjem od oblasti in podrejo tisto kočico, je tista črna gradnja še vedno lastnina Strojanovih.

Prej sm se pogovarja z enim človekom v Zagradcu, ki pravi, da bodo baje jutri porušli. So hotli že danes, pa je odpadlo kao. Bomo vidli.

Em, nezakonito gradnjo si dolžan sam odstranit kolikor je meni znano. Če tega ne storiš, stori to občina oz. najeti izvajalec ti pa dobiš kazen + plačilo stroškov rušenja.

In ne vem, če imaš, pravno gledano, pravico živet v nezakoniti gradnji. Da pa Strojanom od leta 2000(???) ni bila vročena odločba inšpektorata me pa tudi čudi. Morda se je pa golob zgubil?
OM, F, G!

OChack ::

problem je k si inšpektor ne policija (razn kup specialcov) ke nikol niso upal, še poštar je prosu če bi ga ke pospreml, tk da mislm da sm dost povedu o teh ljudeh. drugač so pa po TVju cigani zlo dobri igralci, bol ko ambrušani, problem je le, da skoz kaže 10 istih ciganov, kje je pa ostalih 30 črncov?>:D
Int€l inside, IDIOT Outside

Danes pri poročilih: "V občini Moravske Toplice je policija deložirala skupino umetnikov iz prostorov Art centra na Goričkem."

Postopek je tekel dokaj hitro, jasno, čeprav so bili stanovalci oboroženi - s čopiči.:(

Hočem povedat, da policija zna, če hoče.

Zgodovina sprememb…

St@jler ::

Sej nevem če je še smiselno odgovort ker se je tolk materiala umes nabral, ampak useen :d :
st@jler še enkrat (al pa še 100x, če bo treba) govorimo o 35 glavi družini in ne o ciganih ali romih! In ne vmešavaj manjšine ne take ne drugačne, ker to nima veze z nobenimi drugimi romi in cigani, temveč samo s strojanovimi. Torej eno družino, ki je terorizirala ambrušane in osltale prebivalce suhe krajine.

vem da govorimo o strojanovih in ne na splošno o ciganih.
Sem samo hotel povedati kaj piše v sskj (in me zanima od kje ubistvu beseda rom-romi).

Aja pa še nekaj sem hotel napisati. A imamo pri nas tudi tak zakon, kakor na hrvaškem, ki prepoveduje kampiranje na svoji zemlji. Ker če nimamo, potem bi strojanove morali pustiti na svojo zemljo (po tem, ko jim podrejo hiše) in oni bi vseeno lahko tam živeli (kakor se pač znajdejo cigani). Če se ne motim so oni to zemljo kupili in imajo papir (kako so jo kupili je pač zajeb župana). Čist tko v premislek, koliko je njihovo bivanje nelegalno (ne me tukaj prosim razumet, da jih zagovarjam, samo razmišljam, če je res nelegalno, ali so nelegalne samo stavbe). Ker jaz načeloma na svoji zemlji lahko delam, kar hočem. :))

Zgodovina sprememb…

Končno se je oglasil en ob Ambrušanov (se opravičujem za Ambružane), ki dejansko pove stvari, tako kot se zagre, hvala somebody16.

Upam, da se bo črna gradnja res rušila, saj bo tako mogoče steklo reševanje problema.

Ziga Dolhar ::

luli:

> Nestrpneži lahko premečejo tvoj avto in pretipajo tvojo babo, ti pa se lahko pritožiš na sodišče.

Niti ne. V tem primeru bi šlo za kaznivi dejanji kršitve nedotalkljivosti stanovanja [velja za "zaprte prostore", tudi avto] in še kaj v zvezi z njegovo "babo". Ker je tak napad protipraven, bi se Matthai smel braniti (in jih zbrcati iz avta, če pa bi odgovorili z še ostrejšim nasiljem, bi morda smel celo uporabit svoje vozilo proti njim).

"Ironično" je, da bi v tem primeru šel Matthai nato na sodišče, in bi bili ti vandali obsojeni, Matthai, ki pa bi jim morda povzročil še večje zlo/škodo, pa ne.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

somebody16 ::

Na začetku teme sem sodeloval malo več, sedaj pa mislim, da se stvar bolj ali manj ponavlja. Pa tudi sam težko sledim, saj je časa malo ta tema pa se širi zelo hitro. Preberem pa še vseeno vse.

Ne vem kako je s kamipiranjem, po moje pa jih na vodovarstvenim območjem ne smejo pustiti niti kampirati. Ne poznam zakonov tako dobro, da bi lahko trdil.

perci ::

Da pa Strojanom od leta 2000(???) ni bila vročena odločba inšpektorata me pa tudi čudi.
Očitno jim je bila, če je pa črna gradnja zaznamovana v zemljiški knjigi? Kako bi sicer (brez izvršilnega naslova) sodišče naredilo zaznambo?

Kampiranje na vodovarstvenem območju je strogo prepovedano. Pa tudi tako ali tako na svoji zemlji ne smeš početi vsega karkoli hočeš, drgač bi jst že mel brunarco ker imam en res lep kotiček zanjo - pa je ne smem postavit kar tako, niti dovoljenja nebi dobil, če bi bila narejena čist naravno - samo iz lesa in kamna.

Vice ::

Ziga Dolhar tvoje znanje prava je bolj podobno Strojanovim, pozabil si samo še dopisati, da če bi bil Matthai indijanec bi jih lahko mirne volje še postrelal z lokom.

Ziga Dolhar ::

Vice,

če bi bil Matthai indijanec in bi ga kdo napadel [ali zoper Matthaijevo zbrcanje iz avta uporabil še intenzivnejšo silo], bi ga Matthai eventuelno lahko tudi ustrelil z lokom.
https://dolhar.si/

Očitno jim je bila, če je pa črna gradnja zaznamovana v zemljiški knjigi? Kako bi sicer (brez izvršilnega naslova) sodišče naredilo zaznambo?

Kot je razvidno iz same situacije bi rekel, da je šlo tole vse skup mimo Strojanovih. Sicer ne vem kako imajo lahko pravico bivati v tisti hiši. Glede na izjavo Igorja.
OM, F, G!
««
36 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786536 (4563) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323019 (1761) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776579 (5592) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012235 (8683) čoko

Več podobnih tem