Forum » Problemi človeštva » Ljudska "demokracija" na ambruški način
Ljudska "demokracija" na ambruški način

poweroff ::
iration in Mati: verjamem, da vaju boli, ko vidita, da Janša, Mate in Zver preko policije tepejo svoje lastne volilce.
Verjamem, da je šok, ko vidiš, da "tvoja oblast" ni nič drugačna od komunistov in LDS.
Je pa treba razumeti, da tako funkcionira vsaka Oblast in vsaka Država. Levica je bila seveda gnila (in je še). Ampak Janševa oblast je enako gnila.
In da. Sedaj so Ambružani enaki "kriminalci" kot Romi. Bravo. "Veliko" ste dosegli.
Verjamem, da je šok, ko vidiš, da "tvoja oblast" ni nič drugačna od komunistov in LDS.
Je pa treba razumeti, da tako funkcionira vsaka Oblast in vsaka Država. Levica je bila seveda gnila (in je še). Ampak Janševa oblast je enako gnila.
In da. Sedaj so Ambružani enaki "kriminalci" kot Romi. Bravo. "Veliko" ste dosegli.
sudo poweroff

Double_J ::
Janša je zajebal, ker ni dovolj počistil policije... ampak so vseeno takrat jokali, kako preveč čisti.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()

dejanrus ::
St@jler
Naj ti samo povem, da so policaji poskušal prit do vasi NASILNO in da so jim ambrušani pobrali ene par pendrekov, postavili jeep z rešetkami v graben ob cesto.Zato so odnehali, ne zaradi dobre volje! Zato ne lapej žabica. Pa ne se delat zdej civiliziranega. če si p... Žal so naši policaji nesposobni, kar smo že večkrat tu pokazali. Če ne morejo v 12. letih ukrotiti parih Strojanov, bojo pa celo krajno v enem večeru. Nemogoče. Žal. Srečo so edino meli, da so se posrali, ker kolikor sem jaz slišal danes v lokalni gostilni, so se za prvimi linijami že polnile molotovke.
Naj ti samo povem, da so policaji poskušal prit do vasi NASILNO in da so jim ambrušani pobrali ene par pendrekov, postavili jeep z rešetkami v graben ob cesto.Zato so odnehali, ne zaradi dobre volje! Zato ne lapej žabica. Pa ne se delat zdej civiliziranega. če si p... Žal so naši policaji nesposobni, kar smo že večkrat tu pokazali. Če ne morejo v 12. letih ukrotiti parih Strojanov, bojo pa celo krajno v enem večeru. Nemogoče. Žal. Srečo so edino meli, da so se posrali, ker kolikor sem jaz slišal danes v lokalni gostilni, so se za prvimi linijami že polnile molotovke.

lufthammer ::
Po moje je pa država lahko hvaležna "dolenčkom", kot jih nekateri ljubkovalno imenujete. Dali so ji povod, da bo končno uredila stvari, za katere prej ni bilo volje - podrla črne gradnje, počistila teren in pogozdila tam, kjer so zdaj podirali. Strojane ima lepo na očeh in si ne predstavljam, da bi se včeraj vrnili, danes pa buldožerji začeli z rušenjem. Spet bi bil vik in krik češ, le kje bodo mali cigančki, ko bo mraz pritisnil. Spomladi bo problem dež, poleti vročina, itd... Pustimo to, da se nekateri hvalijo z debli, slikami itd. Mislim, da bi z veseljem pokazali, če bi kaj imeli.

Pa še nekaj bi dodal. Kolegi na policiji so ves čas odkrito priznavali, da si ne upajo v cigansko naselje! Ne pozabi tega! V soboto pa jih je prišlo po moji oceni kakih 1000. Nič čudnega, da se je folku strgal. Sej pravim, na srečo so se usrali in pobegnili.
P.S.
Na koncu so mogli še papirčke za sabo pobrat, ko kašna mularija, k je mela žurko na travniku.
P.S.
Na koncu so mogli še papirčke za sabo pobrat, ko kašna mularija, k je mela žurko na travniku.

Trubadur ::
>>Srečo so edino meli, da so se posrali, ker kolikor sem jaz slišal danes v lokalni gostilni, so se za prvimi linijami že polnile molotovke.
o.O
o.O
Berite Thomasa!

Jaz sicer dvomim, da so se policaji "usrali". Čeprav se eni precej širokoustite po forumih.
Vidim pa, da veliki Vodja Janša ne zna kontrolirat države, ki jo vodi. Velikemu Vodji stvari uhajajo iz rok.
Vidim pa, da veliki Vodja Janša ne zna kontrolirat države, ki jo vodi. Velikemu Vodji stvari uhajajo iz rok.
sudo poweroff

Srečo so edino meli, da so se posrali, ker kolikor sem jaz slišal danes v lokalni gostilni, so se za prvimi linijami že polnile molotovke.
Napad na uradno osebo in preprečiev uradnega dejanja uradni osebi je kriminal. Povzročitev telesne poškodbe ali uboj policista pa gnusen zločin!
Vidim, da se eni ne razlikujete or "romskih kriminalcev" oz. kriminalce celo zagovarjate.
Bedno do skrajnosti.
Napad na uradno osebo in preprečiev uradnega dejanja uradni osebi je kriminal. Povzročitev telesne poškodbe ali uboj policista pa gnusen zločin!
Vidim, da se eni ne razlikujete or "romskih kriminalcev" oz. kriminalce celo zagovarjate.
Bedno do skrajnosti.
sudo poweroff

Nič oo. Ne more se tako delati z ljudmi. Da jih 12 let ne jebejo nikjer 5%, pol pa ko oni nekej naredijo, pride 1000 policajev.
Naj še povem, da to ni edini problem, ki ga je LJUBLJANSKA politika naredila v SK. Naj samo omenim cesto, ki bi jo morala država zrihat že pred skoraj 20. leti, pa se šele danes neke luknice pacajo tam. Kdor se je kdaj celo peljal tam, za razliko od tistih, ki samo pametujejo, ve o čem govorim. Da o ostalih problemih sploh ne govorim. To je problem, ki ga izpostavljajo ves čas (nabirajo glasove), naredijo pa nič. Regionalni razvoj oni to imenujejo, v resnici pa se je Slovenija spremenila v bivšo Jugoslavijo, samo da je CK v Beogradu zamenjal CK v Ljubljani. Ostalo je vse enako, poglejte si samo imena politikov.
Naj še povem, da to ni edini problem, ki ga je LJUBLJANSKA politika naredila v SK. Naj samo omenim cesto, ki bi jo morala država zrihat že pred skoraj 20. leti, pa se šele danes neke luknice pacajo tam. Kdor se je kdaj celo peljal tam, za razliko od tistih, ki samo pametujejo, ve o čem govorim. Da o ostalih problemih sploh ne govorim. To je problem, ki ga izpostavljajo ves čas (nabirajo glasove), naredijo pa nič. Regionalni razvoj oni to imenujejo, v resnici pa se je Slovenija spremenila v bivšo Jugoslavijo, samo da je CK v Beogradu zamenjal CK v Ljubljani. Ostalo je vse enako, poglejte si samo imena politikov.

lufthammer ::
>>>>Velikemu Vodji stvari uhajajo iz rok.
Aja? Se ti zdi, ane? To, da prejšna oblast vsa leta ni imela kontrole, te pa ne gane, ane. Ti pa res težko spiš zaradi JJ.
Aja? Se ti zdi, ane? To, da prejšna oblast vsa leta ni imela kontrole, te pa ne gane, ane. Ti pa res težko spiš zaradi JJ.

St@jler ::
@dejanrus: če nisi sposoben sprejeti drugačne resnice, kakor jo ti braniš, potem me ni treba žaliti. Pač se ne strinjam s tvojim de bilnim načinom razmišljanja.
Na žalost samo potruješ, da je večina vaščanov Ambrusa in okolica še vedno na nivoju srednjeveške razjarjene množice. Saj se mi smilite.
Lepo, da se vam fino zdi, da ste (baje) razgnali policaje. Čeprav se mi osebno zdi, da je ukaz prišel z vrha in so se umaknili oz. zato, ker so Strojanove ustavili in poslali nazaj v Postojno.
Osebno menim, da če bi prišel ukaz iz vrha, da se zadeva v Ambrusu umiri, bi lahko bilo precej bolj krvavo vse skupaj. K sreči pametnejši odneha (v tem primeru policija).
Ampak uredu. Samo da imate svojih 5 minut slave in ste si dvignili ego s tem, ko ste "razgnali" policijo. Čestitam.

Na žalost samo potruješ, da je večina vaščanov Ambrusa in okolica še vedno na nivoju srednjeveške razjarjene množice. Saj se mi smilite.
Lepo, da se vam fino zdi, da ste (baje) razgnali policaje. Čeprav se mi osebno zdi, da je ukaz prišel z vrha in so se umaknili oz. zato, ker so Strojanove ustavili in poslali nazaj v Postojno.
Osebno menim, da če bi prišel ukaz iz vrha, da se zadeva v Ambrusu umiri, bi lahko bilo precej bolj krvavo vse skupaj. K sreči pametnejši odneha (v tem primeru policija).
Ampak uredu. Samo da imate svojih 5 minut slave in ste si dvignili ego s tem, ko ste "razgnali" policijo. Čestitam.

Keyser Soze ::
@Matthai
Daj malo se skuliraj, pa se ni treba spuščat na takšne nivoje z nekmi mulci.
Nekih namišljenih scenarijev, kaj bi lahko bilo tudi ne rabimo tule.
@dejanrus
Nič novega, par bedakov se najde v vsaki populaciji. Žal tudi tule dol pri nas nismo izjeme in jih imamo tudi mi. NAjveč po vaških gostilnah. Ker je to pač njihov šport, hobi oz. kar večji del njihovega prostega časa. To zna pripeljat do resnih frustracij in podobnih nabijanj, kot je tole v citatu.
Nekdo mora špilat lokalnega frajerja, bit ultra pogumen, dokler je v množici. Ko so pa osamljeni je pa tišina, tema. Mentalno je pa itak skoz, tema namreč.
Daj malo se skuliraj, pa se ni treba spuščat na takšne nivoje z nekmi mulci.

@dejanrus
Srečo so edino meli, da so se posrali, ker kolikor sem jaz slišal danes v lokalni gostilni, so se za prvimi linijami že polnile molotovke.
Nič novega, par bedakov se najde v vsaki populaciji. Žal tudi tule dol pri nas nismo izjeme in jih imamo tudi mi. NAjveč po vaških gostilnah. Ker je to pač njihov šport, hobi oz. kar večji del njihovega prostega časa. To zna pripeljat do resnih frustracij in podobnih nabijanj, kot je tole v citatu.
Nekdo mora špilat lokalnega frajerja, bit ultra pogumen, dokler je v množici. Ko so pa osamljeni je pa tišina, tema. Mentalno je pa itak skoz, tema namreč.

OM, F, G!

Spet edn extremno pametn. Si bil kdaj v Ambrusu? Si se kdaj mimo naselja peljal? Si kdaj srečal Strojane? Domenvam, da nič od tega. Zato bodi tiho! Ker nič ne veš! Nič! In takih, ki nič ne vejo, a veliko povejo je že dovolj, zato si lahko tiho, ker že drugi govorijo neumnosti v tvojem imenu.
opomba: brisan offtopic
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Nič oo. Ne more se tako delati z ljudmi. Da jih 12 let ne jebejo nikjer 5%, pol pa ko oni nekej naredijo, pride 1000 policajev.
To samo potrjuje mojo tezo, da bi moral folk že v osnovi protestirati proti državi in policiji.
To samo potrjuje mojo tezo, da bi moral folk že v osnovi protestirati proti državi in policiji.
sudo poweroff
Zgodovina sprememb…

BluPhenix ::
Naj ti samo povem, da so policaji poskušal prit do vasi NASILNO in da so jim ambrušani pobrali ene par pendrekov, postavili jeep z rešetkami v graben ob cesto.Zato so odnehali, ne zaradi dobre volje! Zato ne lapej žabica. Pa ne se delat zdej civiliziranega. če si p... Žal so naši policaji nesposobni, kar smo že večkrat tu pokazali.
Po katerem zakonu ste vi policajem blokirali dostop do vasi? Ok, niste jim pustili priti tja, pa so poskušali nasilno ... nekako se mi dozdeva, da imajo za to pooblastila. Čudno, ko pa vi izvajate nasilne blokade, pa se vam zdi najbolj pravična zadeva na tem svetu.
Na zadnji stavek pa: "Ja, prav imaš, vse ki so delali pizdarije in so jim preprečevali dostop bi morali ukleniti in jih peljati na noč na hladno (marsikaterega verjetno na streznitev), tiste, ki bi se upirali bi morali pretepsti, potem pa seveda še na sodišče." Resno se mi dozdeva da nekateri tam dol niso nič boljši od Strojanovih, zavedno kršijo zakone, ne upoštevajo odredb organa države, ... Nekateri se tam dol v bistvu borijo proti sami sebi, le da tega še ne vedo in verjento nikoli ne bodo opazili. Torej, je treba te ljudi izgnati al kako?
Keyser Soze, ja prav maš vedno se nekje najdejo taki. Ampak take morajo sami domačini umiriti, tisti, ki vedo, da to ni način. Ker taki potem mečejo slabo luč na vse tiste, ki si prizadevajo priti do ene pametne rešitve po pametni poti.
Po katerem zakonu ste vi policajem blokirali dostop do vasi? Ok, niste jim pustili priti tja, pa so poskušali nasilno ... nekako se mi dozdeva, da imajo za to pooblastila. Čudno, ko pa vi izvajate nasilne blokade, pa se vam zdi najbolj pravična zadeva na tem svetu.
Na zadnji stavek pa: "Ja, prav imaš, vse ki so delali pizdarije in so jim preprečevali dostop bi morali ukleniti in jih peljati na noč na hladno (marsikaterega verjetno na streznitev), tiste, ki bi se upirali bi morali pretepsti, potem pa seveda še na sodišče." Resno se mi dozdeva da nekateri tam dol niso nič boljši od Strojanovih, zavedno kršijo zakone, ne upoštevajo odredb organa države, ... Nekateri se tam dol v bistvu borijo proti sami sebi, le da tega še ne vedo in verjento nikoli ne bodo opazili. Torej, je treba te ljudi izgnati al kako?
Keyser Soze, ja prav maš vedno se nekje najdejo taki. Ampak take morajo sami domačini umiriti, tisti, ki vedo, da to ni način. Ker taki potem mečejo slabo luč na vse tiste, ki si prizadevajo priti do ene pametne rešitve po pametni poti.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Mati ::
Poglejte. Ljudje iz Ambrusa so verjeli državi 15 let. Njihovo zaupanje je bilo izigrano. Komu še naj verjamejo, če ne sebi? Mar klovnu Hanžeku?
Edino sprejemljivo za njih je, da se Strojani ne vrnejo, ker vedo, da če se vrnejo, se bo vse začelo znova, policija bo pa spet glavo potisnila v pesek. Kako naj dosežejo, da se Strojani ne vrnejo? Z blokadami in vaškimi stražami. Drugega načina ni. In treba jim je priznati, da so pri tem zelo uspešni in verjetno bodo tudi v tem uspeli.
Zakaj bi se oni zdaj ozirali na neke ljubljanske mirovnike, ki imajo polno rit vsega in popustili, če pa ima država črnega Petra v rokah in ne oni?
Edino sprejemljivo za njih je, da se Strojani ne vrnejo, ker vedo, da če se vrnejo, se bo vse začelo znova, policija bo pa spet glavo potisnila v pesek. Kako naj dosežejo, da se Strojani ne vrnejo? Z blokadami in vaškimi stražami. Drugega načina ni. In treba jim je priznati, da so pri tem zelo uspešni in verjetno bodo tudi v tem uspeli.
Zakaj bi se oni zdaj ozirali na neke ljubljanske mirovnike, ki imajo polno rit vsega in popustili, če pa ima država črnega Petra v rokah in ne oni?

Trololololo1 ::
Sem 100%, če bi država na hladno dala tisti del družine, ki dela sranje, bi jih lepo nazaj še moogče vzeli. Je pa vprašanje koliko bi jih potem še samo ostalo.

krneki0001 ::
Bluphenix
Napisal sem da nimam pisem, ki so jih pisali Ambrušani hanžku - moja pisma so pa na sodišču in se tam ukvarjajo z njimi. Ko bodo dovolili, jih bom pa objavil v javnosti - samo takrat bo hanžek letel iz svojega položaja.
nebivedu, ti si pa že tako dolgocajten za brat, da ni res, stalno vrtiš eno in isto, na druga vprašanja pa nimaš konkretnih odgovorov. Najprej si trdil, da si ti poslal ne vem koliko dokumentov, da je bilo vse podpisano bla bla .. Hanžek reče, da je prejel le dve, trdiš da laže. Dokazov, ki bi to dokazovali ni in ni. Sedaj praviš, da so jih drugi pošiljali. Na koncu si nekako priznal, Hanžkovo verzijo (da sta bli dve) ampak si jezen, ker ju ni upošteval, ker sta bili anonimni ... malokdaj se v resnih stvareh upošteva anonimne stvari, prav zato, ker niso preverljive. Dokumente si obljubljal do enega petka, potem si pravil, da si jih dal vse odvetniku .. sedaj praviš da jih nimaš, ker so jih pošiljali drugi. Zakaj bi tebi sploh še kaj tukaj verjeli. Sej, verjamem večini, kar pišeš da so delali in imam tudi jaz mnenje, da so Strojani kriminalci in da si jih zato nihče ne želi imeti v bližini, ampak vseeno te začne človek po tolikem času jemati z rezervo in to tvojim ljudem ne dela nikakršne usluge.
Napisal sem da nimam pisem, ki so jih pisali Ambrušani hanžku - moja pisma so pa na sodišču in se tam ukvarjajo z njimi. Ko bodo dovolili, jih bom pa objavil v javnosti - samo takrat bo hanžek letel iz svojega položaja.

jype ::
nebivedu> Ko bodo dovolili, jih bom pa objavil v javnosti
Svoja pisma lahko v javnosti objaviš tudi brez dovoljenja sodišča. Čakamo.
Svoja pisma lahko v javnosti objaviš tudi brez dovoljenja sodišča. Čakamo.

In zakaj bi se potem policija ozirala na kršitelje zakona? Jih pač potipa s pendreki, pa je stvar zaključena!
Je pa nekaj res: če nekje ljudje uspešno preprečijo policiji izvajanje njenih nalog, pade suverenost države. Potem imamo "avtonomno cono" (spet lep "antiglobalistični" izraz) ali pa državljansko vojno.
Od "Avtonomne cone Molotov" do "Avtonomne cone Ambrus". Lepo se sliši, ni kaj. In lepo je videt, da je desnica pričela izpolnjevati mokre sanje antiglobalistov...
In zakaj bi se potem policija ozirala na kršitelje zakona? Jih pač potipa s pendreki, pa je stvar zaključena!
Je pa nekaj res: če nekje ljudje uspešno preprečijo policiji izvajanje njenih nalog, pade suverenost države. Potem imamo "avtonomno cono" (spet lep "antiglobalistični" izraz) ali pa državljansko vojno.
Od "Avtonomne cone Molotov" do "Avtonomne cone Ambrus". Lepo se sliši, ni kaj. In lepo je videt, da je desnica pričela izpolnjevati mokre sanje antiglobalistov...

sudo poweroff

IgorGrozni ::
Takole se je začelo v Yugi:
...balvanska revolucija-policaji nič....... SAO Dnevna soba - policaji nič,.... SAO Kupatilo...SAO Ambrus.... in ni, ni več R Slovenija >:D.
Potem pa bodo Dolenjčki preganjali Žabarje, Žabarji Čefurje, Štajerci tudi Žabarje
,....... PAC Man....... vsi skupaj pa očitno najbolj številčno šibke, Cigane.
( Top lista nadrealista ).
Tjah, takole mamo.
Lp.IgorGrozni
...balvanska revolucija-policaji nič....... SAO Dnevna soba - policaji nič,.... SAO Kupatilo...SAO Ambrus.... in ni, ni več R Slovenija >:D.
Potem pa bodo Dolenjčki preganjali Žabarje, Žabarji Čefurje, Štajerci tudi Žabarje

( Top lista nadrealista ).
Tjah, takole mamo.
Lp.IgorGrozni

Saj si je Policija sama kriva, da je tako kot je. Če bi stali za svojimi dejanji bi bilo vse OK. Problem je do se neusklajeni. In problem je, da neodvisen organ vodi v bistvu minister. To se zdi pa kar vsem OK.
Kot sem povedal. Žrtvovali so Slaka, ki je imel pač pokončno drži in je uporabil pooblastila popolnoma skladno z zakonom (predvidevam - pač še ni nadzornega poročila). In "ovce" so zadovoljne. In to vse, črne in bele. To je najhujše. Pa vedno jim uspe.
Kaj je pa zdaj s Strojani pa nihče ne ve. Trenutno je aktualen samo domačin z buško na glavi in pa Slak.
Dolgčas.
@IgorGrozni - Bedno. Kot vedno.
Kot sem povedal. Žrtvovali so Slaka, ki je imel pač pokončno drži in je uporabil pooblastila popolnoma skladno z zakonom (predvidevam - pač še ni nadzornega poročila). In "ovce" so zadovoljne. In to vse, črne in bele. To je najhujše. Pa vedno jim uspe.
Kaj je pa zdaj s Strojani pa nihče ne ve. Trenutno je aktualen samo domačin z buško na glavi in pa Slak.

@IgorGrozni - Bedno. Kot vedno.
OM, F, G!

@Matthai
Si predstavljaš bedo, da Strojani ne bi bili romi, temveč družina dolenjskih zapitkov? Kakšna škoda za medije in vse, ki lahko sedaj celoten problem esklairajo na osnovi narodnostne pripadnosti. Kaj bi vam bilo početi? Verjetno bi vse nekako izgubilo smisel.
V takih situacijah se najprej vidi kako je kdo razgledan in kako hitro sploh ljudje dojemajo. Prekleto počasi. Oz. sploh ne. Le držijo se nekih prepričanj kot pijanec plota. In to je to. In potem naj človek pričakuje nek pogovor na nivoju z takšno osebo?
Nemogoče.
opomba: pobrisan del, ki se je nanašal na izbrisan post
Si predstavljaš bedo, da Strojani ne bi bili romi, temveč družina dolenjskih zapitkov? Kakšna škoda za medije in vse, ki lahko sedaj celoten problem esklairajo na osnovi narodnostne pripadnosti. Kaj bi vam bilo početi? Verjetno bi vse nekako izgubilo smisel.
V takih situacijah se najprej vidi kako je kdo razgledan in kako hitro sploh ljudje dojemajo. Prekleto počasi. Oz. sploh ne. Le držijo se nekih prepričanj kot pijanec plota. In to je to. In potem naj človek pričakuje nek pogovor na nivoju z takšno osebo?
Nemogoče.
opomba: pobrisan del, ki se je nanašal na izbrisan post
OM, F, G!
Zgodovina sprememb…

Trololololo1 ::
Če Strojanovi ne bi bili romi, bi jih že država prej pospucala. Tudi tiste hiške bi jim hitro podrla, takoj ko bi se začel upor.

TESKAn ::
Zanimivo mi je, da nekateri govorijo, da bi mogli ambružani protestirat proti državi in se ne spravljat nad rome, hkrati pa veselo udrihajo po ambružanih, čeprav je tudi v tem primeru zatajila država.
IMO je situacija zavožena, že na začetku bi mogli pognat sodne mline in sprocesirat vse prekrške strojanovih in lepo sproti talat kazni še ambružanom, tistim, ki so šli prek meje.
IMO je situacija zavožena, že na začetku bi mogli pognat sodne mline in sprocesirat vse prekrške strojanovih in lepo sproti talat kazni še ambružanom, tistim, ki so šli prek meje.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Če Strojanovi ne bi bili romi, bi jih že država prej pospucala. Tudi tiste hiške bi jim hitro podrla, takoj ko bi se začel upor.
Gola sreča Strojanov, da so romi. Se reče temu.
Intelektualci? Mislim, da je intelekt v Sloveniji dosegel svoj nov "maksimum". Gledano z vidika celotne zgodovine človeštva. Folku se je scufalo na najvišji možni ravni.
OM, F, G!

_marko ::
Videonovice RTV
Glejte video: Janša o Strojanovih.
Glejte video: Janša o Strojanovih.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Najbrž noben tukaj ne ve, da se je pred leti podobna situacija že dogodila v bližnjem kraju. Tudi takrat je bila zadeva zelo podobna. Pretepanje civilistov, naselja na nezazidljivih parcelah, kraje... Rešeno je bilo še huje kot tokrat in sicer tako, da so ljudje dobesedno preselili rome (nekateri so bili predniki Strojanov) pred občinsko stavbo. Od takrat naprej je tam pravi mali raj, skoraj nikoli se nič ne ukrade, nikoli nikogar organizirano ne pretepejo, ne glede na to, da je ta občina do danes plačevala prispevke nekaj 10. romom, ki tam sploh niso živeli. Nihče se ni enkrat glede tega pritožil, problemi so bili samo, kadar so v kraj prišli Strojani, pa še oni so iz strahu prihajali le k osamljenim starejšim osebam v času penzije, vemo po kaj.
Pa če me mislite brisat, brišite tudi tiste poste z besednimi zvezami: dolenjski zapitki, srednjeveška nevemkaj in podobno.
Pa če me mislite brisat, brišite tudi tiste poste z besednimi zvezami: dolenjski zapitki, srednjeveška nevemkaj in podobno.

In še nekaj. Nedaleč stran živi še ena družina ciganov, s katero pa nikoli ni bil en problem. Lepo živijo v sožitju z domačini, čeprav tudi kdaj kaj kje "pajsnejo", jim tega nihče ne zmeri. Lokalni podjetnik ima pri njih celo parkirane svoje tovornjake, ker so tam zaradi arzenala, ki ga imajo Romi najbolj varni.
Tudi v mojem kraju živi družina, katere glava je ROM in naj samo povem, da zelo lepo poslovno sodelujeva in ima ta ROM kar lep ugled med domačini. Tako da, toliko o dolenjski oz. srednjeveški nestrpnosti.
Tudi v mojem kraju živi družina, katere glava je ROM in naj samo povem, da zelo lepo poslovno sodelujeva in ima ta ROM kar lep ugled med domačini. Tako da, toliko o dolenjski oz. srednjeveški nestrpnosti.

V tazadnji Mladini je članek o tem, kako so sosedje izsilili (dosegli) preselitev bolnika z AIDSem. Pred leti so stanovalci neke ljubljanske soseske dosegli, da se pri njih ni zgradil vrtec za otroke z multiplo sklerozo.
To je normalno?
To je normalno?
sudo poweroff

Daedalus ::
Ne, je precej bolano.
Je pa tudi rpecej jasno, da večina Slovenije noče tako ali drugače drugačnih. Od starejših, bolnikov, invalidov, centrov za zdravljenje od odvisnosti, ipd... Je pač treba vzdrževat podobo lepe in prijazne soseske. Tole z Romi je pa itak komedija. 35 ljudi vs. vesoljna Slovenija. Groza res, kako hudo ogrožene se počuti večina prebivalcev.
Je pa tudi rpecej jasno, da večina Slovenije noče tako ali drugače drugačnih. Od starejših, bolnikov, invalidov, centrov za zdravljenje od odvisnosti, ipd... Je pač treba vzdrževat podobo lepe in prijazne soseske. Tole z Romi je pa itak komedija. 35 ljudi vs. vesoljna Slovenija. Groza res, kako hudo ogrožene se počuti večina prebivalcev.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Brane2 ::
Groza res, kako hudo ogrožene se počuti večina prebivalcev.
Če večine ne smeš izkoriščat, kakšno zaščito ti nudi in zakaj te ne more ogrožat manjšina ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Z ogroženostjo sem mislil na domala ljudsko vstajo zaradi nekaj ljudi. Ne trdim pa, da te manjšina ne more ogrožat. Sem pa po drugi strani precej prepričan, da je šlo vse tole paničarjenje daleč preko vsake meje nekega normalnega diskurza o problematiki. In da se vse skup nikamor ne bo premaknilo, dokler bo folk za vsako "novičko," kje bi lahko naselili Strojanove postavlal vaške straže, kuril barake in se spopadal s policijo. Politiki pa naj bojo tudi vsaj delno pametni in naj nehajo forsirat Strojane nekam, dokler se situacija ne pomiri. Ker samo (hote ali nehote) razpihujejo strasti.
Predvsem je tole zgoraj mišljeno kot en "poziv" k ohlajanju glav. Ker podivjana množica še nikol ni rešla nobenega problema, si je kvečjemu kakega nakopala. Tist, ki jih je zadnjič fasal s pendrekom po buči, še to najbolj ve (in občuti). Če je pa kdo mnenja, da je takle razvoj dogodkov OK...pol pa tud prav.
Predvsem je tole zgoraj mišljeno kot en "poziv" k ohlajanju glav. Ker podivjana množica še nikol ni rešla nobenega problema, si je kvečjemu kakega nakopala. Tist, ki jih je zadnjič fasal s pendrekom po buči, še to najbolj ve (in občuti). Če je pa kdo mnenja, da je takle razvoj dogodkov OK...pol pa tud prav.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Po moje folk zgublja živce, ker točno ve, da cesar poskuša te tipe čimbolj neopazno skriti nekam in pozabiti nanje, nato pa se bdo spet začeli problemi.
In iz te perspektive imajo mogoče prav. Cesar naj lepo pokaže,d a misli problem rešiti pošteno in ne spet na račun nedolžne okolice in takrat bo mogoče še našel kje koga, ki ga je pripravljen poslušat.
In iz te perspektive imajo mogoče prav. Cesar naj lepo pokaže,d a misli problem rešiti pošteno in ne spet na račun nedolžne okolice in takrat bo mogoče še našel kje koga, ki ga je pripravljen poslušat.

Double_J ::
Problem je, ker bi bili za nastanitev Strojanovih še na Povšetovi hudi protesti in izgredi. Situacija je res težka.

Po moje folk zgublja živce, ker točno ve, da cesar poskuša te tipe čimbolj neopazno skriti nekam in pozabiti nanje, nato pa se bdo spet začeli problemi.
Folk izsiljuje. Ker je vidal, da se država očitno userje pred parimi ljudmi na improvizirani barikadi. Na lepem nikjer več ne bi meli Strojanov, samo enkrat jih bojo mogli nekam dat, rajt? In država bo počasi tud mogla nazaj vzpostavit pozicijo moči do tistih na barikadah. Ker drugače je brezveze, da sploh mamo državo, rajt? Sej lahko (bolj al manj) podivjana horda očitno čisto komot "rešuje" probleme.
Folk izsiljuje. Ker je vidal, da se država očitno userje pred parimi ljudmi na improvizirani barikadi. Na lepem nikjer več ne bi meli Strojanov, samo enkrat jih bojo mogli nekam dat, rajt? In država bo počasi tud mogla nazaj vzpostavit pozicijo moči do tistih na barikadah. Ker drugače je brezveze, da sploh mamo državo, rajt? Sej lahko (bolj al manj) podivjana horda očitno čisto komot "rešuje" probleme.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Pri merjenju moči bi tu čisto lepo znala izpušiti država.
Cesar je sedaj "obziren" mogoče tudi zato, ker mediji vneto spremljajo zadevo in ker vsaka napaka v korakih lahko pomeni odlet ustreznega ministra.
Brez skrbi, če namlatijo še koga v tisti "hordi" in če bo folk to videl kot neupravičeno, bi se znala horda krepko povečati čez noč.
In lahko rečem, da jo razumem, vsaj deloma.
Začetek je bil bedast in neprimeren a sedaj v tej situaciji, kdo hoče take sosede brez kakršnekoli garancije varnosti ?
Cesar je sedaj "obziren" mogoče tudi zato, ker mediji vneto spremljajo zadevo in ker vsaka napaka v korakih lahko pomeni odlet ustreznega ministra.
Brez skrbi, če namlatijo še koga v tisti "hordi" in če bo folk to videl kot neupravičeno, bi se znala horda krepko povečati čez noč.
In lahko rečem, da jo razumem, vsaj deloma.
Začetek je bil bedast in neprimeren a sedaj v tej situaciji, kdo hoče take sosede brez kakršnekoli garancije varnosti ?

Martin Krpan ::
Po zakonih in ustavi....R Slovenije so vsi državljani enakopravni. Torej če lahko ti Strojani nekaznovano zganjajo pi+++++je zakaj jih ne bi smeli tudo ambrušani &Co. Pa ne sedaj vsi "kao" levičarji(ker to niso) bluziti o pravni državi ,zakonih in pristojnosti policije. Ker PRAVIM levičarjem je cilj odmiranje države(tako smo se včasih učili v šoli pri predmetu imenovanem Socializem z temelji marxizma oz. STM).Te vaške straže pa v tem kontekstu lahko obravnavamo kot ustanovitev ti.Ljudske milice (oborožega ljudstva oz.ljudske policije).

Aggressor ::
Daedalus, mislim, da se imajo čisto pravico upirati. Ker kot je Brane zapisal, se kristalno jasno vidi, da hoče država stvari pomesti pod preprogo in Strojanove nekam vriniti, ne da bi dolgoročno rešila problem. Torej jih kazensko obravnavala in sankcionirala. Tu je spet odpovedala država in ljudje se imajo moralno pravico upreti.
Najbolj zanimivo se mi zdi, da se zdaj, ko je dejansko počilo med ljudmi in državo, ljudje usajajo še bolj. A ni to tisto, kar ste hoteli?
Ja, počutimo se ogrožene. Ne toliko od Strojanov, ampak od nesposobnosti države.
Najbolj zanimivo se mi zdi, da se zdaj, ko je dejansko počilo med ljudmi in državo, ljudje usajajo še bolj. A ni to tisto, kar ste hoteli?
Ja, počutimo se ogrožene. Ne toliko od Strojanov, ampak od nesposobnosti države.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aggressor ()

gruntfürmich ::
point vsega je, da če država ne bo poskrbela zate, boš pa sam. kdo pa bo? (država ni nekaj imaginarnega, država smo mi vsi, brez nas ni države, in če si sami pomagajo, pomeni da jim pomaga država, pač na drugačen način). in to delajo ambružani (ambrus~ambush). jaz jih 200% podpiram in se čudim, kako so bili vsa ta leta tako zelo strpni. in še premalo so nestrpni.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Aggressor, mnja. Folk se ma pravico upret. Samo tole ratuje že nevarno absurdno. Samo omeniš Strojane, pa maš vaške straže in barikade? Ne vem, če je to generalno gledano kaj preveč dobrega, sploh zato ne, ker se onemogoča konstruktivni dialog. Ja, zdaj je že počasi čas za dolgočasno politiko in sklepanje kompromisov. Kar pa trenutno onemogočajo razne vaške straže in ne država. Razen, če je po novem dialog pač takšen - enostaven odpor in barikade za vsak problem. Kot naši ljubi tovornjakarji - ko se jim zdi, da ne bojo dosegli svojega - blokirajo ceste. Kar je sploh dolgoročno gledano popolna neumnost in izsiljevanje. To pač ni dolgoročna rešitev, ne glede na boge Dolenjce in hudobne Strojanove.
Se strinjam. Samo meni se bolj zdi, da "takih" sosedov sploh nočejo več. Tud če se bojo problematični obravnavali. To lahko traja zelo dolgo, medtem pa?
p.s. - si bom privoščil malo konstruktivne zlobe - v bistvu so se zgleda državljani dobro naučili vedenjskega vzorca s pozicije moči. Točno to je namreč praksa sedanje oblasti - ne poslušamo, ne sklepamo kompromisov, ampak preglasujemo. Na čisto osebni ravni jim tako situacijo iskreno privoščim.
Hja, pol pa na barikade. Al pa začet delovat rahlo bolj konstruktivno in v kaki organizirani obliki gledat državi pod prste. Sej, zanimivo je, kako se da informacije spravit v javnost, če je res kriza (skeni na strani Hervadov). Samo zakaj se jih pa drugače ne? Ob vsej notorični nesposobnosti države?
Malo aktivnega državljanstva, prosim. Je situacija precej primerna. Al pa pač čakat do naslednjega sranja, pa spet vsi na barikade. Kar pa (vem ja, se ponavljam) dolgoročno ne bo rešilo NIČESAR.
(država ni nekaj imaginarnega, država smo mi vsi, brez nas ni države, in če si sami pomagajo, pomeni da jim pomaga država, pač na drugačen način).
Zdaj pa to stlači v moj "poziv" k aktivnemu državljanstvu. Pa dobi en tak, zelo moderen, demokratičen in kul kontekst.
Se strinjam. Samo meni se bolj zdi, da "takih" sosedov sploh nočejo več. Tud če se bojo problematični obravnavali. To lahko traja zelo dolgo, medtem pa?
p.s. - si bom privoščil malo konstruktivne zlobe - v bistvu so se zgleda državljani dobro naučili vedenjskega vzorca s pozicije moči. Točno to je namreč praksa sedanje oblasti - ne poslušamo, ne sklepamo kompromisov, ampak preglasujemo. Na čisto osebni ravni jim tako situacijo iskreno privoščim.
Hja, pol pa na barikade. Al pa začet delovat rahlo bolj konstruktivno in v kaki organizirani obliki gledat državi pod prste. Sej, zanimivo je, kako se da informacije spravit v javnost, če je res kriza (skeni na strani Hervadov). Samo zakaj se jih pa drugače ne? Ob vsej notorični nesposobnosti države?
Malo aktivnega državljanstva, prosim. Je situacija precej primerna. Al pa pač čakat do naslednjega sranja, pa spet vsi na barikade. Kar pa (vem ja, se ponavljam) dolgoročno ne bo rešilo NIČESAR.
(država ni nekaj imaginarnega, država smo mi vsi, brez nas ni države, in če si sami pomagajo, pomeni da jim pomaga država, pač na drugačen način).
Zdaj pa to stlači v moj "poziv" k aktivnemu državljanstvu. Pa dobi en tak, zelo moderen, demokratičen in kul kontekst.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()

Thomas ::
Hja, lahko se pogleda tudi s te strani. Če država zataji, imajo državljani pravico in dolžnost ukrepati sami.
Cesar (eni njegovi stalni koleščki) še naprej verjame, da mora biti manjšinam dovoljeno več, kot je večini. Zato se ne bo zelo trudil za integracijo. To mu je mrzko delo. Eni (gnili koleščki cesarja) enostavno ŽELIJO takšno "biotsko pestrost". Se jim škoda zdi asimilirat cigane, kot se jim škoda zdi podreti kakšno staro bajto. V idealnem slučaju, če bi imeli dovolj denarja, bi celo financirali status quo.
To donekle delajo.
Cesar (eni njegovi stalni koleščki) še naprej verjame, da mora biti manjšinam dovoljeno več, kot je večini. Zato se ne bo zelo trudil za integracijo. To mu je mrzko delo. Eni (gnili koleščki cesarja) enostavno ŽELIJO takšno "biotsko pestrost". Se jim škoda zdi asimilirat cigane, kot se jim škoda zdi podreti kakšno staro bajto. V idealnem slučaju, če bi imeli dovolj denarja, bi celo financirali status quo.
To donekle delajo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sej država je dost jasna. "Vi bodite strpni, ker Cigani kot Strojani, so bili in bodo."
Resne volje, da se polovi in umije tiste taumazane otroke in jih natera v šolo, njihove tastare pa da za nekaj destletij na hladno - NI.
Resne volje, da se polovi in umije tiste taumazane otroke in jih natera v šolo, njihove tastare pa da za nekaj destletij na hladno - NI.

jype ::
Aggressor> Tu je spet odpovedala država in ljudje se imajo moralno pravico upreti.
Lahko grejo na volitve. To je vse.
Lahko grejo na volitve. To je vse.

> Lahko grejo na volitve. To je vse.
"Lahko" naredijo kar hočejo. Če so naredili "nekaj česar ne bi smeli", jih bo nadaljni proces dal "upravičeno" za rešetke.
Država ni granit ali beton. Prej testo.
"Lahko" naredijo kar hočejo. Če so naredili "nekaj česar ne bi smeli", jih bo nadaljni proces dal "upravičeno" za rešetke.
Država ni granit ali beton. Prej testo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6858 (4885) | krneki0001 |
» | Končno dočakali (Strojanovi)!!!Oddelek: Loža | 3085 (1827) | šernk |
» | Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6851 (5864) | Brane2 |
» | Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12692 (9140) | čoko |