» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
25 / 51
»»

poweroff ::

Kakšen konkreten dokaz za tole?
Vir je članek v Mladini. Bom pa povprašal avtorja.

Normalno??
Normalno je, da se človek bori za preživetje. Temu se reče silobran. Če te pa izženejo v gozd in te hočejo istradati do smrti, pa v pojem silobran spada, da si sam vzameš tisto, kar ti preživetje omogoča.

EDIT: Matthai, ni važno, kaj je bilo nekoč, ker Romom nihče ne oporeka človeškosti in možnosti za integracijo. Važen je današnji položaj nekaterih kriminalnih skupnosti. Da kradejo in ne delajo, ni desničarski mit, ampak dejstvo, ki ti ga govorijo policijske kartoteke, podjetniški zapisniki in pričevanja domačinov.
"Dejstvo" tudi je, da so vsi Židje slabi, pa da črnci smrdijo, pa da so čefurji kriminalci? In seveda je "dejstvo", da smo Slovenci najbolj delaven narod na svetu? Seveda - vsi po vrsti brez izjeme.

A nismo teh otročarij s posploševanjem že malo prerasli?

Nebivedu: hvala za članek iz katerega je razvidno, da je policija ukrepala.
sudo poweroff

marvin42 ::

Matthai: ti si en hud teoretik. Ko boš moral pa eno prikolico drv s sekiro razklat, bo pa hudo :) S tako močnim tempom postavljaš neka meglena vprašanja, da verjameš samo še sam sebi.
Mostly Harmless

MadMicka ::

marvin42, ti si te stvari precej narobe predstavljaš. Jasno pa, če bi kdo kaj takega rekel o moji mami, bi mi bilo pod častjo, da takemu primitivcu sploh kaj odgovorim, kaj šele, da bi ga zaradi tega udaril na gobec. Tako, da si izbral hudičevo ponesrečen primer. Ampak to je tvoja stvar. Če ti misliš, da je normalno, da kak član tvoje družine kaj ukrade, da izženemo tebe in tvojo družino iz tvoje zemlje, potem kar začni pakirati kovčke.

Glede tistega članka: "Strojanovi kradli" Mislim, kako velika pa je ta družina, če so njeni člani 23 letnik iz Kočevja ter 19 letnica iz Novega Mesta? A so danes že kar vsi Romi iz Dolenjske Strojanovi? :)

Še to: tipično za nekatere, bi rekel takšne, ki jim hitro zmanjka argumentov v debati, je napad na sogovornika, češ, da je tak in tak, da tudi sicer nima pojma itd. Nekaj je pač treba povedati, pa četudi čisto nekaj tretjega, samo da ima človek zadnjo besedo, mar ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

krneki0001 ::

Nebivedu: hvala za članek iz katerega je razvidno, da je policija ukrepala.

Ja vprašaj se kje je policija ukrepala in kdaj. Bilo je v Postojni par dni nazaj, in bilo je sedaj, ko so na to bolj pozorni, ker vsi pljuvajo po njih in se morajo pokazat v lepši luči.

Mathai po toči zvoniti je prepozno - kje so pa bili toliko let prej Grosupeljski policisti?
Al je pa to da postojnski še niso dobili groženj, pa si še upajo to počet?

Presodite pa sami, vendar je tole očiten dokaz da je del te familje naravnan samo k kriminalnim dejanjem.

Keyser Soze ::

Opa, opa. Matthai... Ne tako hitro.

Normalno je da se začne preživljat s KRAJO?

Potemtakem je normalno, da so se domačini po večletnem opozarjanju na problem zbrali na neprijavljenem(???) shodu in protestirali proti Strojanovim?

Ali pač ne? Odloči se.

@MadMicka
Če ti misliš, da je normalno, da kak član tvoje družine kaj ukradeš, da izženemo tebe in tvojo družino iz tvoje zemlje, potem kar začni pakirati kovčke.

Hm, kdo je koga izgnal MadMicka? Kaj ti še vedno ni jasno, da so se Strojani izselili prostovoljno? Kaj, a govorimo stvari tukaj omejenim ali mogoče odraslim ljudem? Če so bili prisilno izseljeni pričakujem dokaz. ČE ga nimaš je to zgolj klevetanje in pričakujem od "vestnih" moderatorjev, da to izbrišejo.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Micka, na tem naslovi jih je prijavljenih 23, ostali pa so tudi iz družine strojanov, vendar so na drugih naslovih.

kayser shodi so bili vsi prijavljeni - barikade pa napovedane, vendar nedovoljene.

Glede vodovarstvenega območja in življenja na tisti "njihovi" zemlji pa samo tole.

Aggressor ::

>> "Dejstvo" tudi je, da so vsi Židje slabi, pa da črnci smrdijo, pa da so čefurji kriminalci?

Ti moram še enkrat ponoviti tisti del moje povedi, ki govori o zapisanemu in izkušnjah malone večine ljudi tam doli? Torej vehementno trdiš, da so policijske kartoteke lažnjive, da so zapisi o tem, da redki Romi zdržijo v službi dlje kot en teden, ponarejeni, da se je celotna Dolenjska nenadoma obrnila proti Romom zaradi rasnega sovraštva, ko pa so na lastne stroške speljali veliko projektov za integracijo? Ti dejansko bodisi živiš v svojem pravljičnem svetu, bodisi si tule trol.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Daedalus ::

Pristranski si tudi ti, ko hervarde obtožuješ kot neonaciste.

Kje točno?

Erm, lahko vprašam, kaj na bi bilo v tem tako pristranskega?

Splošnost izjave. V istem sestavku namreč govori o nehotenju integracije (kot da se nihče noče), pol pa zmedeno prešalta na omenjanje integriranih Romov. Izguba fokusa?

Da cvetk ala tole:

V ciganskem jeziku pomeni beseda rom dejansko človeka, v nekaterih ciganskih narečjih pa je ta definicija še natančnejša in rom pomeni omikanega, kulturnega človeka. Preimenovanje ljudstva, ki ga Slovenci že 500 let imenujemo Cigani, v Rome, je pravzaprav povsem nesprejemljivo in po našem prepričanju celo rasistično in diskriminatorno do nas Slovencev in do drugih narodov. Noben narod v Evropi, samega sebe, v svojem jeziku ne imenuje »Človek«, ostale narode pa »Neljudje«, kot to počno Cigani v primeru uporabe poimenovanj Rom in Nerom, zadnja leta pa tudi skoraj vsi slovenski mediji! Zavedati se moramo, da nam Cigan, ko nas poimenuje Neromi, v bistvu govori, da smo neljudje! In kaj je lahko bolj nestrpno, sovražno ali rasistično, kot to, da neko ljudstvo druge imenuje Neljudje?

Swašta,ne?

Edino, kar je tam karokoli vredno, so skenirani dokumenti. Vse ostalo pa ima lepo agendo, ločevati nas od onih. Pač znana retorika raznih ne-strpnežev. Ki se btw ne zavedajo, da je major screw up na strani naše države. Čisto vsak človek bo namreč začel kršiti pravila igre, takoj ko je to dovoljeno. Še podkrepitev:

Na eni strani torej Cigani zahtevajo »svoje pravice«, na drugi strani pa družbi prav ničesar ne vrnejo, ali prispevajo in zanje zakoni dejansko ne veljajo. Konkretno to zgleda tako: vozijo se z neregistriranimi avtomobili, pogosto tudi brez vozniških dovoljenj in ob tem ogrožajo ostale udeležence v prometu; preprosto ne plačujejo stroškov povezanih z njihovim bivanjem – sami si napeljejo elektriko z najbližjega električnega droga, ki jo potem uporabljajo za razsvetljavo, gretje ipd.; na bencinskih črpalkah napolnijo avtomobilski rezervoar za gorivo, nato pa se odpeljejo, ne da bi poravnali račun; pogosto iz trgovine kar odnesejo tisto kar potrebujejo; če jim državni organi naložijo kakšno kazen, ker so kršili zakone in predpise, je praviloma ne poravnajo; svoja naselja si postavijo na črno in ne spoštujejo nikakršnih odlokov ali predpisov o okolju; nadlegujejo zlasti starejše in nemočne državljane, od katerih zahtevajo denar; ne spoštujejo obveznega šolanja za otroke itd.

Le kako je to možno? Z nesankcioniranjem s strani države.

Kot sem rekel - jaz bi jih makjavelistično privil. Z ustrezno odmerjeno količino prisile. Pa me zanima, kolko generacij bi se še to nadaljevalo. Civilizacijski standardi niso od Boga dani. So vzpostavljeni in vzdrževani z nasiljem. Takim, konkretnim, policijskim. Ki seveda ne pomeni nekontrolirano divjanje policije, ampak prisilo, s katero le-ta izvaja spoštovanje zakonov. Da bi jih kdo spoštoval zarad dobre volje - je pač napačno pričakovat. Je zdaj bolj jasno kaj me moti pri tem tekstu?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Bom pa jaz drugič uporabil za argumentacijo kako "rahlo pristransko" neo naci stran. Vela?

Tole sem jaz razumel, da je letelo na to stran. Če ni se oproščam.

Kot sem rekel - jaz bi jih makjavelistično privil. Z ustrezno odmerjeno količino prisile. Pa me zanima, kolko generacij bi se še to nadaljevalo. Civilizacijski standardi niso od Boga dani. So vzpostavljeni in vzdrževani z nasiljem. Takim, konkretnim, policijskim. Ki seveda ne pomeni nekontrolirano divjanje policije, ampak prisilo, s katero le-ta izvaja spoštovanje zakonov. Da bi jih kdo spoštoval zarad dobre volje - je pač napačno pričakovat. Je zdaj bolj jasno kaj me moti pri tem tekstu?

Glede tega da bi morala tukaj država s prisilo privit, se mislim da strinjajo celo vsi Ambrušani, ki so že v osnovi na začetku hoteli samo to da so pred zakonom vsi enaki in ker tega ni bilo se je vse skupaj začelo.

Tko da večina nas ve, da je za vse kriva država, problem je pa v tem da je zdej ta družina Strojan "uboga".

Glede njihovega domovanja - 7 let nazaj bi moralo biti podrto in ...

marvin42 ::

MadMicka: ne bodi takoj užaljen za brezveze, saj samo debatiramo. Mogoče je bil zate primer res slab, ampak sigurno pa si razumel kaj sem hotel povedati... brez vzroka ni posledice.
Dejstvo pa ostaja, da imamo nekateri prvoosebne izkušnje z družino Strojan, drugi pa ne. Ne strinjam se z nasilno preselitvijo, da ne bo pomote... sem pa 100% tudi na strani tistih, ki pravijo da je zakon enak za vse ali ga pa ni. In v Ambrusu ga ni bilo.
Pa še to... ciganske družine so zelo velike. Zares zelo velike. Ena ciganska stara mama pri 60ih ima lahko 100 in več živečih potomcev. Dejansko lahko na Dolenjskem na prste ene roke prešteješ vse ciganske družine.
btw: moji romski sošolci in sošolke so sami sebi vedno pravili Cigani, beseda sam ni nič žaljiva, dokler je ne uporabiš v žaljivem smislu. Tako kot vsaka druga. Da se ne bo kdo spotaknil še ob to.
Mostly Harmless

>> Splošnost izjave. V istem sestavku namreč govori o nehotenju integracije (kot da se nihče noče), pol pa zmedeno prešalta na omenjanje integriranih Romov. Izguba fokusa?

Z izjavo ni nič narobe, samo ti nisi čisto razumel njihovega besednjaka. Tvoja trditev bi držala, če bi avtor vseskozi govoril o Romih kot vsej romski skupnosti, pa tega ne stori. Deli jih na integrirane in neintegrirane. So skupnosti/posamezniki, ki imajo voljo in namen, da se integrirajo in so skupnosti, ki se temu upirajo. Skratka, še enkrat, gre za nesporazum pri besedi Rom. Ta ne označuje Romov kot celote, temveč Rome kot pripadnike romske skupnosti. Iz narave tvoje trditve bi recimo lahko jaz potegnil logičen sklep, da če je en Slovenec tihotapec drog, da so to vsi. Absurd. Zakaj se uporablja beseda Rom za vse Rome (hihi)? Ker drugače ne gre. Ne moreš na vsakem koraku v besedilu pisati Romi [tisti, ki so blablablalba] in drugi Romi [tisti, ki blablabla]. Besedilo bi bilo neberljivo. Ljudje pričakujejo, da bo bralec znal dojeti kontekst. In kontekst tistega odstavka je zelo jasen: Romi niso totalno homogena skupnost, kjer imajo vsi iste lastnosti, temveč skupek različnih skupnosti. Enako kot pri Slovencih, Tajvancih in črncih ali hinduistih.

Še tole: nedelujoč represivni sistem ne more biti izgovor za kriminal. Je lahko vzrok, ki nam pove možnosti sistemskih rešitev. Ampak falot je še vedno tisti, ki kaznivo dejanje stori. Če najdeš odklenjen avto s ključem v volanu, to tudi ne more biti izgovor, da ga pajsneš.

EDIT: ja, besede so seveda postavljene v trenutne razmere. Kaj bi bilo, če bi jih dejansko, kot praviš, zares močno privili? Sam menim, da bi spet prišlo do izbruha borcev za človekove pravice, tokrat zaradi domnevnega policijskega nasilja. Zato se mi zdi integracija dolgoročno ustreznejša rešitev. Bi res hitro dobili voljo do integriranja, če bi pritisnil nanje s policijo? Mislim, da samo policija ni rešitev, ker imaš še vedno problem slabe vzgoje, ki je ne moreš spremeniti na poskok, probleme z lastništvi zemlje itd. Potrebno je sodelovanj večih resorjev, ne samo policije.

Zgodovina sprememb…

perci ::

No, nebivedu je končno dal en pameten dokaz na net. Sicer smo to zadevo zanesljivo vedeli že prej, saj je itak narejena zaznamba v zemljiški knjigi ampak vseeno bolje kot nič.

Matthai: Tisto, kar si pa napisal o silobranu pa jasno kaže, da ne poznaš definicije silobrana.

Če iščeš vzroke za romski kriminal v ostalem prebivalstvu, potem bodi še tok fer in išči razloge za ambruške proteste v romskem prebivalstvu. Treba bit do obeh strani enak.

Daedalus ::

Hja, sem očitno sestavek razumel malo po svoje...mi pa še vedno ni všeč:D Je not še marsikaj za lase privlečenega...sam ne bom več spamal teme s tem. Če kdo hoče kako dodatno pojasnjevanje, mamo zs.

Kaj bi bilo, če bi jih dejansko, kot praviš, zares močno privili? Sam menim, da bi spet prišlo do izbruha borcev za človekove pravice, tokrat zaradi domnevnega policijskega nasilja. Zato se mi zdi integracija dolgoročno ustreznejša rešitev. Bi res hitro dobili voljo do integriranja, če bi pritisnil nanje s policijo? Mislim, da samo policija ni rešitev, ker imaš še vedno problem slabe vzgoje, ki je ne moreš spremeniti na poskok, probleme z lastništvi zemlje itd. Potrebno je sodelovanj večih resorjev, ne samo policije.

Maš prav. Sprednjeročno in dolgoročno je potrebno sodelovanje večih resorjev. Kratkoročno je pa potrebno zagotoviti red. Če kdo misli, da so mu s tem kršene pravice, mamo za to ustrezne organe, ki omogočajo pritožbe in tožbe. Prvo pa - red in to ne z moledovanje, da naj nehajo krast. Borci za človekove pravice se pa naj bunijo. Majo to pravico.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Se strinjam. :) Tudi glede tistega, da stran pri razlagi poimenovanj (Romi, Cigani) bluzi.

Trubadur ::

No ja, jaz sem tisti link napopal tja samo zato, da se vidi tiste članke in slike.
Berite Thomasa!

Matev ::

Sedaj sem slišal po radiu da je možna lokacija tudi Sostro.

aerof ::

Na tv je Jankovič izjavil, da ne bi imel nič proti, če ima Strojanove za sosede. Ker je župan Ljubljane in ima parcelo na lepem kraju zraven gozda (kar je baje pogoj), je problem Strojanovih rešen.

Strojanovi, dobrodošli na Rudniku!

Srb pokaže več strpnosti, kot Dolenjci. Daleč smo prišli...

btw., svaka mu čast.

aerof ::

Da ne bi mislil, da je to res, vsaj zaenkrat še ne. Zdaj jih je lažje pošiljat drugim.
Ima pa res lepo priložnost, da dokaže kako resno je mislil in da vse skupaj niso samo floskule za rajo. ;)

Če jih bi on socializiral, bi bilo veliko lažje. Vendar, ne vem zakaj se mi zdi, da do tega ne bo nikoli prišlo. ;(

Oxford ::

@MadMicka: Srb pokaže več strpnosti, kot Dolenjci. Daleč smo prišli...

Micka - malo za provokacijo: Zoran Janković je SLOVENEC! Zakaj? Zato, ker je njegova mati Slovenka. Če se sklicujem na gospoda Plemenitega, ki je dejal za Josipa Broza:"Tito je bil Slovenec, ker je bila njegova mati Slovenka. Za očeta itak nikoli ne moreš biti 100 procenten." ... potem lahko isto rečemo za Zokija. :D

Srb pokaže več strpnosti, kot Dolenjci.

Mici, ti si lokal patriot. Kako lahko tako grdo posplošuješ in vse dolenjce mečeš v en koš. Otroci gotovo niso ničesar krivi.

Gavran ::

@ Matthai:
"1. Niso se hoteli asimilirati. To se razume kot nekaj slabega, hkrati pa smo Slovenci ponosni na to, da naši ljudje v tujini gojijo slovensko besedo, slovensko kulturo, itd.??!? Od kje takšna patološka dvoličnost?"

Tole primerjati je neumnost da večje ne more biti. Ali je kriminal kultura Romov? Kolikor je meni znano, NE!

Kaj je kultura? Ali mi znaš ta pojem definirati?

Ali mi znaš poiskati nekaj primerov Slovencev, ki živijo v tujem okolju in gojijo slovensko kulturo na način da v kratkem času storijo 126 kaznivih dejanj?

Mati ::

Matthai-ja in Micija pa še koga so dobro tukaj opisali.
Imajo pač politični motiv, da udrihajo čez vlado, ki je za rešitev Romskega vprašanja naredila, več, kot leva bagra v 12 letih.

Večer, 23.11.2006

Matev ::

strpnost?

če ti cena nepremičnine pade za 50% ker se v bližino naselijo cigani
ni tu nobene strpnosti

zgubiš in to je to

ali se pa upreš in zahtevaš da zadeva glede dotičnega problema ostane takšna kot je

da pač ciganov ni tam

zakaj ne gredo na zaplano - tam je več gozda in bi bili bolj na samem

Perci, če je oseba A bolj strpna od osebe B, ali to pomeni, da je oseba B nestrpna? ;)

p.s.: Gavran, grem stavit, da tista družina, ki je bila izgnana oz. kot nekateri pravijo, ki se je prostovoljno preselila - sedaj pa se ne sme vrniti, ni storila v času izgnanstva 126 kaznivih dejanj. Sicer pa, ti trdiš, da so storili KD, daj torej na mizo dokaze.

Zgodovina sprememb…

dejanrus ::

Dokaze, ki sem jim bil osebno priča sem enkrat že naštel, tako da ne mi s takimi.

To, da so med Strojanovimi kriminalci je dejstvo, kdor tega ne ve naj bo tiho!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dejanrus ()

gruntfürmich ::

Zelo zanimiva debata. Z zelo zanimivo temo. Kr tako naprej. Ampak tale matthai pa kr neki po svoje, brez kančka treznosti in odgovornosti.

Glede ambrusa: če bi nam LDS že pred 15 leti zagotovil pravno državo brez priviligiranih državljanov, bi bilo polovica teh ciganov zaprtih. ostali bi samo tisti, ki niso problematični in ki bi se razumeli s sokrajani. in do te afere ni bi nikoli prišlo.

Glede dela za rome: če bi romi sloveli po pridnosti in delavnosti, ne bi bilo treba uvažati tuje delovne sile za dela, ki ostalim slovencem smrdijo.

Tako je to.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Mici: Hočeš, reči, da dolenjski otroci sicer niso nestrpni, ampak srbski so vseeno bolj?

Če bi bil Janez Janša na oblasti že zadnjih 15 let, potem danes ne bi imeli problema ne z Romi, ne z javnimi mediji, ne z opozicijo. Bili bi gospodarji na svoji zemlji in ne hlapci EU (beri, ne bi bili člani EU). Bilo bi čisto drugače.

perci: srbski bi bili po tej logiki kvečjemu manj nestrpni

gruntfürmich ::

ja, brez LDS bi bil naš svet veliko lepši. verjetno bi z janšo bil kr lep, samo misli da z jelinčičem pa še malo bolj.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ja, narobe sem zapisal.

No, sam da je jasno, kakšno je tvoje stališče. Mislim, da si s tem pokazal, da nisi ravno kredibilen v tejle debati.

jk ::

Toliko govorite Romi so Romi in ne Cigani, kaj vse rome mečete v en koš potem pa SPET izjava Dolenjci nestrpni oz. en Srb je bolj strpen kot Dolenjci.

KHM - protestirajo tuidi Ljubljančani (le zakaj jim Mici ne omenjaš?). Sem Dolenjec in imam cca 100 Romov ali Ciganov kakor hočete 100m od hiše. In kot kaže sem nestrpen (nisem ker pač spoštujejo zakon). Kot kaže sta Matthai in Micka nestrpna do Dolenjcev. In kot je že Thomas povedal - bedno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jk ()

Očitno bodo potem vsi ostali za v zapor, samo družina Strojan bo pa vsega oproščena, ker so bili taki revčki teh par dni.

dick666 ::

Zanimivo je poslušati zagovornike Romov.

Jest živim v okolici kjer je najmanj 4 barakarskih naseljih z Romi in bi prosu zagovornike Romov da :
cim prej prodajo zemljo ROMOM (Dobro plačajo, sosednje parcele bodo imele vrednost blizu 0).
Dogodki:
Občasno streljanje bo vsakdanje, da vam ne bo dolgčas.
Občasno bo malo zadimljeno, treba je malo zaslužit zraven podpore(cena barvnim kovinam je zadnjih 6 mesecih zelo narasla).
Občasno kraja živali (kure,zajci) neki je treba jest.
Občasni obvozi z neregistriranimi vozilo,( otroki so za v prtljažnik min. 3-je)
Lokalni bari imajo krajši delovni čas (občasni obiski skrajšajo delovni čas).

Cigana se ne da kaznovat na običajen način. Namreč nimaš mu kaj vzeti. Pretepli so bratranca, da ga ni bilo za prepoznat, cigan itak pol dobi zastonj hrano in toplo posteljo tako da je se na boljšem.

Sploh pa mi gredo na živce določeni osebki, ki jih tako branijo, na koncu pa sploh nikoli niso imeli opravka z njimi.

jk, izjava, da je en Srb bolj strpen, kot Dolenjci, ne pomeni nujno, da so Dolenjci nestrpni.

dick666, praviš, da ti gredo na živce ljudje, ki jih branijo. Lahko, da ti gredo na živce. Tvoja stvar. Ampak, važno, da se zavedaš, da ima vsak človek pravico do obrambe. Celo tisti najbolj okoreli kriminalci. Celo serijski morilci, kot je moj sosed. No, živi blizu, ni ravno neposredni sosed. Ki je danes baje celo poročen !? (pogumna tista, ki se je z njim poročila), pred 20 let pa je moril izkjučno ženske po Ljubljani.

Če je že zakon za vse enak in če lahko nekateri Dolenjci izženejo ali pa ne dovolijo stanovati družinam, v katerih so tudi kriminalci, v svoji soseščini, bi bilo verjetno pošteno, da vsem takšnim družinam prepovemo bivanje v naši bližini. Sicer rata problem, kam te ljudi potemtakem
naseliti, ampak to gotove ve minister Zver, ki ob malo večjem problemu začne zavijati z očmi. Kar je znak močnega intelektualca. >:D

Zgodovina sprememb…

klemenSLO ::

Radikalen predlog:
tko kt majo američani 4-ti al keri že amandma:
Orožje je dovoljeno.... pa naj še kak cigan koga maltretira....

pa vzemimo to bolj za šalo kot zares :)

KlemenSLO, če imajo vsi lahko orožje, ga bodo imeli tudi cigani. Posledica ogromno pobitih na obehj straneh(predvsem pa ogromno nedolžnih, ki bi bili ubiti med divjim obstreljevanjem)

jk, izjava, da je en Srb bolj strpen, kot Dolenjci, ne pomeni nujno, da so Dolenjci nestrpni.
Ja, ampak kako veš, da je ta Srb bolj strpen kot dolenjski otroci? Zakaj si jih ze kar vnaprej obsodil za manj strpne od tega srba?

Lepo si se štihnu Mici, ni kej. Monty Pythonovci bi te vzeli za svoj suicide squad.>:D

Super Sonic ::

Družina Strojan verjame, da bo ljubljanski župan Janković uredil vse potrebno za njihovo preselitev v Sostro.

Trenutno izgleda, da jih bodo nategnil ko vole. Izgleda, da so v Sostrem sami Matthai pa MadMicke doma, definitivno so pa izjeme (Kot je za 24ur.com povedal predsednik krajevne skupnosti Sostro, je včeraj zvečer med 22. in 23. uro prišlo do manjšega požara nekaj metrov stran od hiše, v katero naj bi se naselili Strojanovi. Zagorela je manjša lesena baraka. Gasilcem, ki so bili na kraju dogodka, ni bilo potrebno posredovati. Vzrok požara ni znan, pravi Moškrič.) ampak kot izgleda, jih bo premalo.

Pa saj je prav. Naj še mal v Ljubljano prilomastjo.

Naj bo veselo!
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

perci, kot pravniku ti ni potrebno posebej razlagati, da izjava;
- "Srb je bolj strpen od Dolenjcev" ni kazniva.
- "Cigani, Hanžek in drugi levičarji so golazen in zalega" je kazniva.
S tem upam, da smo to poglavje zakjučili. Upam tudi, da danes že vsi vemo, da državljana RS ne moreš preprosto izgnati iz Slovenije, niti ne iz enega kraja v drugi kraj. Če to vemo, je to velik korak naprej. In če še vemo, da o zapletu med Strojanovimi in nekaterimi iz Ambrusa ne morejo soditi niti prvi, niti drugi, temveč le tretji, ki v to ni vpleten, smo naredili še en korak naprej.

"Cigani, Hanžek in drugi levičarji so golazen in zalega" je kazniva.

Spustiva golazen. Ker tega se pač ne spomnim, da bi kdo kje omenjal.
Sedaj se pa loti dela in dodobra utemelji zakaj je to kaznivo. Lahko dodaš še kakšen primer iz prakse. Če si pa že tako sveto prepričan pa podaj prijavo. Ali pa pač prenehaj z nekimi subtilnimi" grožnjami, ker si dolgočasen.

Mi je pa fino za cigane. Ni kaj. Da bodo v Sostrem. Škoda ker so jih spraševali kam in kako in jih niso dali v center. Žal mi je samo za Sostrčane.

P.S.: Pa upam, da se Strojani ne bodo prehitro poboljšali. Samo zato, da bo bolj pestro in da pokažejo svoj pravo naravo. Sicer pa, prav vleikega upanja v neko normalizacijo obnašanja le ni.
OM, F, G!

Osemnajsto poglavje

KAZNIVA DEJANJA ZOPER ČAST IN DOBRO IME

Razžalitev

169. člen

(1) Kdor koga razžali, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom
do treh mesecev.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po
radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali
na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z
zaporom do šestih mesecev.

(3) Ne kaznuje se, kdor se o kom žaljivo izrazi v znanstvenem,
književnem ali umetniškem delu, v resni kritiki, pri izvrševanju
uradne dolžnosti, časnikarskega poklica, politične ali druge
družbene dejavnosti, pri obrambi kakšne pravice ali pri varstvu
upravičenih koristi, če se iz načina izražanja ali iz drugih
okoliščin vidi, da tega ni storil z namenom zaničevanja.

(4) Če je razžaljenec razžalitev vrnil, sme sodišče obe stranki
ali eno izmed njiju kaznovati ali kazen odpustiti.

Obrekovanje

170. člen

(1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj neresničnega, kar lahko
škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, čeprav ve, da je to, kar
trdi ali raznaša, neresnično, se kaznuje z denarno kaznijo ali z
zaporom do šestih mesecev.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po
radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali
na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali z
zaporom do enega leta.

(3) Če je tisto, kar se neresnično trdi ali raznaša, take narave,
da ima hude posledice za oškodovanca, se storilec kaznuje z
zaporom do dveh let.

Zbujanje narodnostnega, rasnega ali verskega sovraštva,
razdora ali nestrpnosti

300. člen

(1) Kdor izziva ali razpihuje narodnostno, rasno ali versko
sovraštvo, razdor ali nestrpnost, ali širi ideje o večvrednosti
ene rase nad drugo, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s prisilo,
grdim ravnanjem, ogrožanjem varnosti, s sramotitvijo
narodnostnih, etničnih ali verskih simbolov, s poškodovanjem
tujih stvari, z oskrunitvijo spomenikov, spominskih znamenj ali
grobov, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

(3) Material in predmeti, ki nosijo sporočila iz prvega odstavka
tega člena, kot tudi pripomočki, namenjeni za njihovo
izdelovanje, razmnoževanje in razpečevanje, se vzamejo.

p.s.: naj ti pravnik Perci razloži, zakaj je trditi o nekom, da je zalega ali golazen, kaznivo.

Barakuda1 ::

:| ;(( :|

da se ne bi več ponavljali z prispevki off topic.

Ne mi bit pod častjo, pa nekaj suhoparno lepit tukaj členov iz KZja? Kaj misliš da sem butelj al kako?

In zakaj bi perci čistil tvojo svinjarijo tule gor in razlagal tvoje maslo? Začel si ti, še končaj ti.

Če pa nisi kompetenten za kaj takšnega pa se naslednjič vzdrži komentarjev v tej smeri.:|
OM, F, G!

Barakuda1 ::

DOST JE BOLO

Vsak naslednji post (vključno z replikami na že obstoječe), ki bo off topic, se bo brezkompromisno brisal.

lufthammer ::

Hanžek za avstrijsko agencijo:

Preselitev družine Strojan je po Hanžkovem mnenju precendenčen primer. "Medtem se je pojavilo že več predlogov za preselitev drugih nesimpatičnih ljudi, ne le Romov. Odprta je bila Pandorina skrinjica," je menil Hanžek. Zaradi tega je zahteval ukrepe EU proti Sloveniji. "Brez pritiska od zunaj se ne bo spremenilo nič."

Temu se je skeglal. Kje je Spomenka, da bi rekla "ustavite Hanžka". Ali kdo ve kaj o kakšnem preseljevanju nesimpatičnih?

V drugi novici piše: V Aktivni Sloveniji so zaskrbljeni zaradi kršenja človekovih pravic Romov .....:D

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Če je verjeti današnjim poročilom ob 17.00 na TV SLO1, jih ne bodo naselili v Sostrem.

Ampak ne vem čemu komplicirajo. Znano je, da so si Strojanovi nabrali lepe kartoteke pri policiji. Sodstvo naj naredi to kar bi že davno moralo. Bo problem naselitve velike večine rešen za kar precej let.
Nekoč je bil Slo-tech.
««
25 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786859 (4886) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323085 (1827) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776855 (5868) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012694 (9142) čoko

Več podobnih tem