» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
23 / 51
»»

AngelOfDeath ::

cigàn -ána m (ȁ á) 1. pripadnik iz Indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega bivališča: pravili so, da cigani kradejo otroke; ogrski cigani; tolpa ciganov; črn kot cigan; laže kot cigan ∙ ekspr. je tak cigan slabo oblečen; ekspr. pri nas je kot pri ciganih vse je v neredu; smeje se kot cigan belemu kruhu široko, na vsa usta 2. slabš. zvit, lahkomiseln ali malopriden človek: to ti je pravi cigan; še hujši cigan je, kot si ti; potepa se, cigan / kot psovka cigan ciganski ♪

zaléga -e ž (ẹ̑) 1. zaležena jajčeca ali iz njih izležene ličinke, bube, mlade živali: čebele, mravlje hranijo svojo zalego; bolezni zalege / čebelja, trotovska zalega; ribja zalega ♦ čeb. krmiti na zalego krmiti čebele, da bi matico bolj silile k zaleganju; gnilobna zalega obolela za hudo gnilobo; odkrita v kateri so jajčeca in mlade ličinke, pokrita zalega v kateri so bube in dozorevajoče mladice; presledkasta zalega pri kateri so med zaleženimi celicami prazne celice 2. mladiči, zlasti manjših, nezaželenih živali: samica krmi zalego; gnezdo s kačjo, mišjo, polžjo zalego 3. nezaželene, škodljive živali, navadno v večjem številu: v okolici smetišča se je kmalu pojavila zalega; uničiti, zatreti zalego; gosenice, podgane, voluharji in druga zalega 4. slabš., navadno s prilastkom nezaželeni, škodljivi ljudje: ta zalega se hoče polastiti oblasti; izkoriščevalska, tatinska zalega / bibl. gadja zalega / kot psovka ustrelim te, zalega pasja ♪

golázen -zni ž (ȃ) manjše, odpor, gnus vzbujajoče živali: vsa golazen je prilezla na sonce; stenice in druga golazen / pohodi to gnusno golazen // nizko, navadno s prilastkom ničvredni, škodljivi ljudje: hoteli so iztrebiti tatinsko golazen; tuja golazen je gospodarila po naši zemlji / kot psovka ti prekleta golazen

sociológ -a m (ọ̑) strokovnjak za sociologijo, družboslovec: sociologi raziskujejo ta pojav; posvetovanje sociologov / industrijski sociolog / diplomirani sociolog / pog. sestanek sociologov prvega letnika slušateljev sociologije ♪

sociologíja -e ž (ȋ) znanost, ki proučuje človeško družbo in zakonitost njenega razvoja, družboslovje: ta problem spada v sociologijo; metode, predmet sociologije; inštitut za sociologijo / marksistična, meščanska sociologija / predavati sociologijo; izpit iz sociologije / industrijska sociologija ki proučuje sociološko problematiko v industriji; obča sociologija; pedagoška sociologija ki proučuje uporabo socioloških izsledkov pri vzgoji in izobraževanju; sociologija dela, družine, religije

-----------------
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

dejanrus ::

Iz tega sledi, da Rom misli o sebi naslednje:
pripadnik iz Indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega bivališča: pravili so, da cigani kradejo otroke; ogrski cigani; tolpa ciganov; črn kot cigan; laže kot cigan ∙ ekspr. je tak cigan slabo oblečen; ekspr. pri nas je kot pri ciganih vse je v neredu; smeje se kot cigan belemu kruhu široko, na vsa usta 2. slabš. zvit, lahkomiseln ali malopriden človek: to ti je pravi cigan; še hujši cigan je, kot si ti; potepa se, cigan / kot psovka cigan ciganski
:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dejanrus ()

Thomas ::

Če ne veste, da naši Cigani so 1000 krat manjši problem za Slovenijo, kot Arabci, Iranci, Pakistanci, Indonezijci za svet, potem ste mau ... lahkomiselni.

Tega se je dobro zavedati. Da nam postane jasno, kako nestabilni smo in kako velik je na videz nepomembni izziv.

Zapiranje oči pred Irakom do Busha mlajšega, je podobno zapiranju oči pred takoimenovano "romsko problematiko", do polovice Janševega mandata.

Ne vem sicer, če je v obeh primerih šlo ravno za zatiskanje oči. Bolj za podcenjevanje resnosti situacije.

Pa obakrat so bili "levi recepti" enako neumestni. Čakam samo še na predlog o umiku iz Iraka in umiku iz Ambruške gmajne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

marvin42 ::

Matthai: izraz "dolenjčki" pa seveda ni žaljiv, ne?
Mostly Harmless

krneki0001 ::

Thomas iz iraka bo prej umik, kot pa da bi se ambrušani umaknili iz vaških straž.

taurennn ::

Sem za to, da se Strojanove naseli v center Ljubljane.

bar 2 bo kmalu fertik...stanovanje bo pa prazno.bolj center bi tezko nasli.pa kamere so tudi ze nastimane, tak da jih imate lahko potem 24/7 na oceh.

Policija se je delno že umaknila iz ciganskih naselij, leta nazaj. Vsaj tako jo obtožujete, jaz ne vem.

"Vladujoča" leva in mirovniška ideologija je "različnost skozi kulturo" stalno odobravala in jo še odobrava. Tudi ima "pasivnost" policije in drugih represivcev korenine v tem gledanju - "vsi drugačni, vsi enakopravni" in "odnosa do drugačnih".

Temu se nehote dali prednost pred ustavo, ki naj bi jo branili. Oziroma, zaradi česar na papirju hodijo v službo, v resnici pa velja še "neformalna ustava". Naprimer, da je "Cigan v pravni zmoti, če posiljuje hčerko".

Podobno kot v Franciji. Tam dopuščajo "družinsko šerijo", kar se zdi našim strpnežem imenitna reč. Takooooo multikuturni so, da ti gre na bruhanje.

Ziga Dolhar ::

> Naprimer, da je "Cigan v pravni zmoti, če posiljuje hčerko".

To je dejanski al izmišljeni primer?
https://dolhar.si/

> To je dejanski al izmišljeni primer?

To je izmišljen primer.

MadMicka ::

Tale debata se je že večkrat zavrtela v krogu. Ampak verjetno se strinjamo, če rečemo:
Ali imajo Romi pravico krasti? Nimajo.
Ali imajo Dolenjci pravico izseliti Rome, če kradejo? Nimajo.
Ali se lahko Roma, ki krade, kaznuje? Da.
Ali se imajo Romi pravico vrniti na svojo zemljo? Da.
Ali jim mora država porušiti črno gradnjo? Da.
Ali lahko Romi, državljani RS, živijo v katerikoli občini v Sloveniji? Da.
Ali lahko Dolenjci toliko časa preprečujejo dostop Romom na njihovo zemljo, dokler jim država ne poruši črne gradnje? Ne.
Zdej, če se še kdo spomini kako primerno vprašanje, na dan z njim.

Oxford ::

Luka Percic ::

Ali se imajo Romi pravico vrniti na svojo zemljo? Da.

Zdaj mi pa ni jasno ali so lastniki tiste zemlje ali ne.

jk ::

So lastniki zemlje. Hiše so pa črne gradnje torej jih je treba zrušit!

_marko ::

->Ali se lahko Roma, ki krade, kaznuje? Da.

NE ali lahko, MORA jih!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Double_J ::

Če ne veste, da naši Cigani so 1000 krat manjši problem za Slovenijo, kot Arabci, Iranci, Pakistanci, Indonezijci za svet, potem ste mau ... lahkomiselni.

Mene zanima kdaj bo Aggressor, ki je tako dobro analiziral Strojane, ugotovil da so Palestinci ena velika družina Strojanovih?

Ali imajo romi pravico ŽIVETI na lastni zemlji, navkljub temu, da ni gradbenega dovoljenja in da je tam prepovedano bivanje zaradi prvega zaščitnega pasu vodovarstvenega območja?

Ne rečem, da zemlje ne smejo uporabljat, vendar ali lahko na tej zemlji tudi živijo?

Se pravi, jaz si kupim gozd, v njem postavim hišo in noben mi nič ne more. Elektriko dobivam z agregatom, za vodo pa uporabljam deževnico, ki se mi zbira v šterni. Ali je to dovoljeno?

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Glede izraza "dolejnčki" se mi ne zdi preveč žaljiv. Konec koncev sem jaz tudi "žabar" in "forešt", ko grem v Izolo (pa sploh ne živim v Ljubljani).

Tudi izraza komunist in levičar nista žaljiva. Pač označuje pripadnika določene politične usmeritve. Je pa zame osebno iraz "desničar" precej bolj žaljiv kot karkoli drugega... >:D

No, resno. Izraz Cigan ima slabšalen pomen. Podobno kot "nigger". Ali pa "peder". Je že tako, da so nekatere besede politično obremenjene. Zato uporabljamo "črnec", "Rom" in "homoseksualec".

In je razlika ali si niger reče črnec sam, ali pa mu to reče white supremacy rasist.

Pa obakrat so bili "levi recepti" enako neumestni. Čakam samo še na predlog o umiku iz Iraka in umiku iz Ambruške gmajne.
Glede na to, da je ZDA vojno v Iraku izgubila lahko pričakujemo tudi umik iz ambruške gmajne? :D

Dejstvo je, da se je plaz sprožil in ga bo težko ustaviti. Ižanski župan je tako že sklical izredno sejo občinskega sveta. Ambrus - Hudo - Ig. Vsak naslednji bo Strojanove lažje in bolj utemeljeno zavrnil.

Rešitev?

No, povejte sedaj rešitev. Ljudje namreč nekje MORAJO živeti. Deportacija v tujino? Ali dva metra pod zemljo? Ali stalna začasna bivališča? Glede na to, da so ljudje vobodni, jih tudi ne morejo prisiliti, da bi nekje živeli.

Torej???

Se pravi, jaz si kupim gozd, v njem postavim hišo in noben mi nič ne more. Elektriko dobivam z agregatom, za vodo pa uporabljam deževnico, ki se mi zbira v šterni. Ali je to dovoljeno?
Ne. Oz. - če to narediš, ti izdajo odredbo za rušenje. Ti se potem malo pritožiš, itd. na koncu pa pridejo in zadevo zrušijo.

Ampak KADARKOLI pa lahko prideš v svoj gozd se sprehajat, nabirat gobe ali kar tako. Sosedje se pa lahko na glavo postavijo.
sudo poweroff

Ne. Oz. - če to narediš, ti izdajo odredbo za rušenje. Ti se potem malo pritožiš, itd. na koncu pa pridejo in zadevo zrušijo.

Matthai, torej priznaš da družina Strojan ne sme živeti na svoji zemlji, ker nimajo urejenih papirjev?

Zakaj potem silijo nazaj na svoj "dom"?

No, resno. Izraz Cigan ima slabšalen pomen. Podobno kot "nigger". Ali pa "peder". Je že tako, da so nekatere besede politično obremenjene. Zato uporabljamo "črnec", "Rom" in "homoseksualec".

Ni čist tako kot pri nigerjih. Oni sami sebi tega ne pravijo (vsaj uradno ne). Če ga boš vprašal kaj je on ne bo rekel niger, naš "Rom" pa bo reku da je Cigan!

Bolj podobno bi bilo to, da bi mi zapisali v SSKJ recimo, da je Američan pravilno, American pa pomeni debel, neumen, nerazgledan, nacionalist...

Zgodovina sprememb…

jk ::

Glede izraza "dolejnčki" se mi ne zdi preveč žaljiv.

Tebi se ne zdi PREVEČ žaljiv. Se pa mnogim Dolenjcem to zdi žaljivo ja. Tudi meni. Sicer se ne bi spotikal ob to ampak ko si tako strpen in nežaljiv do Romov prosim bodi tudi do drugih. To da tebe kličejo žabar in podobno ni moja stvar - nisem še nkomur rekel žabar itd.

Mogoče se pa nekaterim tud ne zdi PREVEČ žaljivo rečt cigan vsem Romom.

Torej?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jk ()

lufthammer ::

>>>>Ampak KADARKOLI pa lahko prideš v svoj gozd se sprehajat, nabirat gobe ali kar tako. Sosedje se pa lahko na glavo postavijo.

Prav gotovo lahko, ne moreš si pa NIČ zgraditi brez dovoljenja.

Če pridejo nazaj, kdo bo podiral barake, če bodo okrog skakali mali cigančki (ljubkovalno)? Nihče.

Zato je pomoje edina rešitev nadomestna parcela, eventuelno komunalno opremljena (da preprečiš težave na štartu) in tam naj si potem legalno gradijo, kar jim bo od pristojnih dovoljeno z vsemi dovoljenji in prispevki in nič drugače. Lahko pa si jo kupijo in obdržijo gozd in plačujejo davek od posesti in nabirajo gobe, če imajo tolk keša.

edit: mal dodal

Zgodovina sprememb…

_marko ::

Cigan dejansko ni žaljivka za naše Rome. Naši romi so podmnožica ciganov. Tako, da so posledično cigani.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

To so v svojem stilu napisal naši leposlovci. Sej se še spomnimo briljantnih idej za slovenske besde (razpočnica, zgoščenka, tlačenka...).

Zgodovina sprememb…

perci ::

Gypsies, Gitanos, Cigani, Romi - meni se nič od tega ne zdi žaljivka. Žaljivka je kvečjemu cigo.

Tako kot se mi ne zdi žaljivka beseda šiptar.

Zato je pomoje edina rešitev nadomestna parcela, eventuelno komunalno opremljena (da preprečiš težave na štartu) in tam naj si potem legalno gradijo, kar jim bo od pristojnih dovoljeno z vsemi dovoljenji in prispevki in nič drugače. Lahko pa si jo kupijo in obdržijo gozd in plačujejo davek od posesti in nabirajo gobe, če imajo tolk keša.

Če bodo njim dali nadomestno parcelo eventuelno komunalno opremljeno, potem jo hočem tudi jaz in še vsi v sloveniji. Razlika med gozdom (1 euro na meter) in zazidljivo površino (najmanj 100eurov na meter) je namreč ogromna. (pol dam tut jst svoj gozd državi, oni naj mi dajo pa zazidljvo površino). Imajo denar pa naj si jo kupijo (vsi ki smo hoteli kaj imet, smo morali to kupit, nihče nam ni dal nič zastonj), če nimajo denarja (komu pravljice govorim) pa naj zaprosijo za socialno stanovanje in čakajo nanj več let, tako kot ostali socialni problemi v sloveniji.

BluPhenix ::

Ja samo najprej te more nekdo (po možnosti država) "izgnat" iz tam. KAr pa mislim, da bo malo težje, ne?

Jaz nočem na tak način zastonj zemlje, ker nočem potem komu kaj "vračat".
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

a to pomen da jih bodo pustili živet na nezazidalni zemlji?

svecka ::

Jaz bi imel tudi zastonj hišo, mamo mi dosti nezazidljive parcele , oziroma hoste in jo z veseljem zamenjam za bajto. Naj mene nekdo izžene !!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

nebivedu:
Ne, postavili jim bodo nove bajte na zazidljivih parcelah in bodo v beli Lljubljani vsi zadovoljni, kako so rešili "romsko problematiko". Mirko se jim bo smejal v faco, dolenjčki se ga bomo pa itaq ene dvakrat napili in pozabili.

Tem ljudem kle ne boš nikoli dopovedal v čem je problem, ker ne živijo zdraven Strojanov, nimajo pri sebi ciganov in jih zanimvo, tudi ne bi hoteli imeti v prihodnje. Bi pa jim "revežem" dali bajte, k smo jih tako kruto izselili iznad našega črpališča pitne vode in iz njihovih na črno postavljenih barak.

nebivedu kdo je pa rekel da enako kvadraturo? Ustrezno veliko bi pa šlo, a ne? Me prav zanima, ker cepec jim je to parcelo prodal.

Če se ne motim, je bil ta cepec župan.

Ker je bila to občinska zemlaj je to bilo prodano le z županovim blagoslovom, torej je vse skupaj zakuhal župan.

Čudno da sedaj noben jolbe ne upa podret tistih dveh barak, pa sta izdani že 2 odločbi o podiranju.

A je priženjen? Če je domačin bi lahko vedel, da bodo v naslednjem hipu začeli sekat in barake delat. Al je neumen ali pokvarjen ali pa kar oboje.

>>>Čudno da sedaj noben jolbe ne upa podret tistih dveh barak

Zdajle? Potem bi šele poskočili eni tlele gor!!! (čeprav je krasna priložnost)

Ampak enkrat bo treba, zlepa ali zgrda.

Upam da jih bodo kmalu podrli, pa da bodo račun tudi njim poslali, še za tistih 50 specialcev, ki bodo morali biti zraven, da ne bo kateri od delavcev ustreljen.

Mati ::

Ubogi Strojanovi, nihče jih noče v svoji bližini, kar je normalnemu umu tudi razumljivo.

Me pa zanima sledeče. Zakaj vsi vrli anarholevičarji z Matthaiom na čelu, ne organizirajo enega sestanka in uboge cigane vzamejo pod svojo streho?

Smo morda prefini za njih? Ali pa lajamo samo, ko smo varno daleč stran za svojo ograjo?

epona ::

Nisem prebral cele teme in lahko da ste o tem že razpravljali.

V Sloveniji imamo zakone. Drži. (1)
Vsi državljani so enaki pred zakonom. Drži. (2)

Torej zame in za roma veljajo enaki zakoni. Drži. (3)

Newsflash - zadnja trditev ne drži.

Če bi to (3) držalo se romi nebi smeli naseliti na zemljo katere lastniki niso poleg tega pa tista parcela niti zazidljiva ni.
Če bi to (3) držalo se romi nebi vozili okrog v neregistriranih vozilih brez vozniškega dovoljenja.

Mit o Sloveniji kot pravni državi in demokraciji je padel že davno pred Ambrusom.

Poleg tega so romi, vsaj na Dolenjskem, sami krivi za večino "stereotipov" ki se jih držijo.

Pamet v zvezi z romi pa itak zmeraj solijo tisti k niso nikol živel kje blizu romov in niso imel stikov z njimi, oz. je njihov največji stik z njimi Romska/Ciganska glasba.

Edina rešitev - ENAK ZAKON ZA VSE in to ne samo v teoriji ampak tudi v praksi.

Drugače pa: rom, cigan - drugo ime za isto stvar.
Thomas - ovca transhumanizma.

MadMicka ::

Mati, sploh se ne gre zato, kdo hoče imeti Strojanove za sosede. Ampak se gre za to, koga hočejo Strojanovi imeti za sosede. In če hočejo imeti za sosede Dolenjce, je to stvar Strojanovih. Če pa Dolenjci nočejo Strojanovih za sosede, pa se lahko kadarkoli izselijo.

Sej razumeš ne, Mati? Če bi se npr. taki kot si ti ali pa nebivedu naselili zraven moje hiše, mi sicer ne bi bilo všeč, ampak, kjub temu vas ne bi smel s silo pregnati. V skrajnem primeru bi si pač poiskal drugo hišo in molil, da ne pridete za menoj.

perci ::

Če bi to (3) držalo se romi nebi smeli naseliti na zemljo katere lastniki niso poleg tega pa tista parcela niti zazidljiva ni.
Kaj pa klobasaš? Iz ZK izpiskov izhaja, da so lastniki, kaj si pa ti pogruntal, se mi pa ne sanja.

poweroff ::

Predlagam, da se dolejnci izselijo. Ni problema, jih bomo že vzeli za sosede. >:D
sudo poweroff

MiHec ::

Jaz pa mislim da bi bila za njih zelo primerna lokacija Rakova Jelša >:D . Tam bi jih "domačini" že spravl v red >:D
PaintBall rules!

ZLOky ::

A je to v Sloveniji? :D
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Mati ::

Kaj pa klobasaš? Iz ZK izpiskov izhaja, da so lastniki, kaj si pa ti pogruntal, se mi pa ne sanja.

A jim ni bila kupnina takrat vrnjena, ko se je ugotovilo, da je to vodovarstveno območje?
Sem kaj zamudil?

epona ::

Perci tisto ni letelo direktno na Strojanove ampak je blo mal bolj splošno.

Pa eno vprašanje zate: Kakšne ižkušnje maš ti z romi?

Sklepam da si sosed romskega naselja in so ti tvoji sosedje čisto zlati.:D

Je tko?

Dvomim...

Pa se ti nasel na vodovarstveno območje pa počak kaj bo rekla država.
Niti kupnine ti najbrž nebi vrnili (prznam da ne vem če so jo njim, sklepam iz posta od Mati-ja).

Pa še en primer - probaj ti svojga otroka ne pošiljat v šolo, boš vidu kaj se zgodi. Ciganom se v tem primeru NIČ. Enakost pred zakonom? Niti ne.
Thomas - ovca transhumanizma.

A. Smith ::

>>>> Če bi to (3) držalo se romi nebi smeli naseliti na zemljo katere lastniki niso poleg tega pa tista parcela niti zazidljiva ni.

>>Kaj pa klobasaš? Iz ZK izpiskov izhaja, da so lastniki, kaj si pa ti pogruntal, se mi pa ne sanja.

Perci, a ni tako, da so se romi tam najprej naselili, šele zatem jim je bila zemlja prodana?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Ejsi_Disi ::

A. Smith

Saj ni važno kdaj so se naselili. V ZK lepo piše, da je zemlja njihova.

Sedaj ko Strojanovih ni več v Ambrusu, zakaj ne podrejo črni gradnji? Ve kdo. Imajo idealno priložnost.

Zato ne podrejo, ker župan ne upa podpisat naloga za podiranje - preveč groženj in se boji (ena grožnja je bila izrečena celo javno, da mu bo zgorela hiša, če bo to naredil).

ZLOky ::

:D :D :D Ma sej ma zavarovano bajto valda, bo pa tako skoraj novo imel potem, jelen:D :D :D . Res pa da se mora prej izselit brez vednosti cigotov.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

klemenSLO ::

In tu pride do izraza NEizvrševanje kazni/odlokov

Enaki smo vsi pred zakonom.
Romi so državljani slovenije.
So na svoji zemlji.

kok so pa kej kaznovani za vse prekrške???;(

to se vleče že skoz! Jasno da si župan ne upa posredovat če mu grozijo....
Potem pa začnimu vsi vsem grozit...kam pa prideš???? kaos....
««
23 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786859 (4886) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323085 (1827) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776855 (5868) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012695 (9143) čoko

Več podobnih tem