Forum » Konzole » PS3 vs. XBOX 360
PS3 vs. XBOX 360
Mavrik ::
Zavedaj se, da je Micrsoft že pobenal z Live servisa nekaj ljudi, ki so imeli tako "predelane" konzole. Sicer ni še bilo tega v velikem obsegu, samo se lahko kadarkoli zgodi.
The truth is rarely pure and never simple.
M-XXXX ::
Če te banajo potem ne moreš več igrati preko neta- ali je tudi "singelplayer" blokiran?
Še zdaj ne vem če se splača na bolhi kupiti kaj Podobnega temu?
Še zdaj ne vem če se splača na bolhi kupiti kaj Podobnega temu?
Če te banajo potem ne moreš več igrati preko neta- ali je tudi "singelplayer" blokiran?
To je bilo čisto teoretično vprašanje!
A je kakšna razlika med Xboxom iz slovenije ali nemčije- kašni meniji v drugem jeziku,....
Kako komentirate to- uradna trgovina z čipi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
LordWorm ::
natoxt:
Mislim da playgame in podobni prodajalci preko bolhe prodajajo xboxe360 s predelano DVD enoto s preprostim razlogom - ker je originalna glasna in regijsko zaklenjena. Ta predelava je cisto legalna in v MS-jevem interesu saj pri MS-ju zelijo odpraviti napake in to jim kar ratuje.
Najnovejsi predelan DVD pogon bo od BenQja, pogooglajte za info...
Mislim da playgame in podobni prodajalci preko bolhe prodajajo xboxe360 s predelano DVD enoto s preprostim razlogom - ker je originalna glasna in regijsko zaklenjena. Ta predelava je cisto legalna in v MS-jevem interesu saj pri MS-ju zelijo odpraviti napake in to jim kar ratuje.
Najnovejsi predelan DVD pogon bo od BenQja, pogooglajte za info...
ni podatka
Ne, glavni razlog za patch firmwara je zato, da se poganjajo neoriginalne igre. Zatem pridejo neoriginalni DVDji. In zatem je regijska zaščita in glasnost.
Zato... malo pazljivo.
Zato... malo pazljivo.
Gr0unD Zer0 ::
neoriginalne dvdje itaq bere brez kakrsnih koli predelav. vsaj moj ps2 mi jih je.
čipi/ostale predelave so bli mišljeni za igranje importov, ker japončki ene par iger pač ne izdajo v naši regiji... ali pa pri njih izide par mesecev prej...
veš da bi tudi jaz dal levo jajco vstran, samo da bi igral tekken 6 pol leta pred izidom v evropi(zgolj primer)
žal ma čip/predelava/softmod/whatever to lepo lastnost, da potem zadeva bere tudi pirate.
in če nisi ravno šprical osnovnošolske matematike, lahko izračunaš, da si boš čip pokril z dvema "novima" špiloma.
softmod pa je itaq zastonj
(sumim da zato štancajo vse več gnilih špilov, katerih cilj je ustvariti čim več dobička za čim manj denarja)
spipaš 30 špilov, pa si pokriješ xbox
čipi/ostale predelave so bli mišljeni za igranje importov, ker japončki ene par iger pač ne izdajo v naši regiji... ali pa pri njih izide par mesecev prej...
veš da bi tudi jaz dal levo jajco vstran, samo da bi igral tekken 6 pol leta pred izidom v evropi(zgolj primer)
žal ma čip/predelava/softmod/whatever to lepo lastnost, da potem zadeva bere tudi pirate.
in če nisi ravno šprical osnovnošolske matematike, lahko izračunaš, da si boš čip pokril z dvema "novima" špiloma.
softmod pa je itaq zastonj
(sumim da zato štancajo vse več gnilih špilov, katerih cilj je ustvariti čim več dobička za čim manj denarja)
spipaš 30 špilov, pa si pokriješ xbox
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gr0unD Zer0 ()
To je res... delna krivda za štancanje generičnih money-makerjev gre v dejstvo, da je toliko piratstva. Zato se recimo tudi igre selijo na konzole, kjer je piratstvo vsaj oteženo.
Drugače pa kakorkoli gledaš, ni veliko ljudi, ki si vgradijo čip zaradi igranja importov, ampak se jim gre primarno za piratizirane igre. Obstaja pa seveda možnost, zato se tudi vsi prispevki, ki vključujejo čipe ne brišejo
Sicer pa bom vsak čas nabavo Xbox 360... a ni dejansko nekih problemov zaradi NTSC in PAL standarda?
Drugače pa kakorkoli gledaš, ni veliko ljudi, ki si vgradijo čip zaradi igranja importov, ampak se jim gre primarno za piratizirane igre. Obstaja pa seveda možnost, zato se tudi vsi prispevki, ki vključujejo čipe ne brišejo
Sicer pa bom vsak čas nabavo Xbox 360... a ni dejansko nekih problemov zaradi NTSC in PAL standarda?
Orbit89 ::
Jaz pa imam vodo v PS2.
Sarkazem OFF
Učeraj sem dobil moj PS2 slim z čipom H20 in še pred enim dnevom kupil FFX in se lahko samo poklanjam PS2.
Res fantastično zgleda in se tudi igra tako. Do konca tedna bom probal dobit še kakšno PS2 eksluzivo in
upam da mi bo uspelo pošlihtat da delajo Divx.
LP
PS: Računalnik bo samo še za Benchanje!
Sarkazem OFF
Učeraj sem dobil moj PS2 slim z čipom H20 in še pred enim dnevom kupil FFX in se lahko samo poklanjam PS2.
Res fantastično zgleda in se tudi igra tako. Do konca tedna bom probal dobit še kakšno PS2 eksluzivo in
upam da mi bo uspelo pošlihtat da delajo Divx.
LP
PS: Računalnik bo samo še za Benchanje!
matjash ::
Nisem še slišal za kakšne probleme NTSC in PAL obrazloži prosim malo vir informacij.
... bolje pozno kot nikoli.
Pesimist ::
JA ameriske nedelajo na PAL konzolah razen ce so region free. As simple as that... tudi ce mas extrem mod
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Še dve igri objavljeni za konzole:
- ET: Quake Wars prihaja na xbox360 in PS3.
- Warhound prihaja na xbox360.
PS: Še posebej sem vesel zarad ETja ki je za moj okus ena najboljših nalinijskih streljačin (osebno mi je ljubša kot Unreal)
- ET: Quake Wars prihaja na xbox360 in PS3.
- Warhound prihaja na xbox360.
PS: Še posebej sem vesel zarad ETja ki je za moj okus ena najboljših nalinijskih streljačin (osebno mi je ljubša kot Unreal)
Ne vem kje si ti bil, samo v zadnjem času je večina streljačin izšla na konzolah... in precej od teh se na PCju ni pojavilo. Tako ideja o QW na konzoli tudi ni niti približno smešna... še posebej če se bo dalo zadevo kontrolirati z miško in tipkovnico.
Žalim, PC je začel na veliko zgubljat tukaj.
Žalim, PC je začel na veliko zgubljat tukaj.
ce ni na misko sploh ni govora o streljačini...
kot da maš avto s samo dvemi kolesi...
kot da maš avto s samo dvemi kolesi...
nvidiaboy ::
Pa kva vsi kle neki pametujete! Js mam xbox 360 (firmwiran) že en let z wireless network adapterjem in gold kartico in mi vse normaln dela. Niso me banal in internetna povezava je zelo vredu! Js ne vem kva eni neki jamrajo da jim laga! Vse odlično dela nč ne laga!
Z xbox liva ti vse do limita dol vleče! Tko da ne pametujte.
Z xbox liva ti vse do limita dol vleče! Tko da ne pametujte.
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Mavrik ()
Zaščita za HD DVD-je in Bluray-e je v celoti skrekana
A hacker by the name of Arnezami has now found the processing key used to decrypt ALL HD DVD and Blu-ray Disc movies.
It is no longer needed to use an individual encryption key per title, this new crack provides a media key, a processing key and the volume ID that allow any HD DVD or Blu-ray Disc film to be copied.
SlySoft has announced that the hack is working on a spiritual successor to AnyDVD and CloneDVD that will allow the back-up of any HD DVD movie. Even more, the utility will automatically remove messages such as the FBI warning.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
LuGi ::
Konzole ownz :) Nastane pa problem ce imas dober PC in next-gen konzol, ker bi se dokaj hitro navelical konzole.. vsaj tako je bilo pri meni ko sem kupil xbox 1. Tk da najbolsa kombinacija je slap pc in dobra konzola pa se nikol ne navelicas Sicer pa Pcjasi sploh nevem zakaj se oglasate v tem postu..spamajte v PC igre threadih.
@LOL ::
Sawyer: lahko nehaš prosim v vsaki temi kritizirat Xbox360 (dvomim da si si ga sploh lastil) in pa GoW (poznam okrog 10 folka ki so to igrali in vsem je igra nadmočna).
Morda konzolne igre tebi ne sedejo (kakor sem razbral imaš raje simulacije vožnje) ampak to še en pomeni da so igre crap in konzole slabe
Pa že 1000x si povedal da si se rešil Xbox. Ne vem kje je poanta da to v vsaki temi poudarjaš. Ti ne sede in je. Medtem ko drugim tako zelo da ne bodo nikoli več kupovali 2000eur vrednega PCja za igre
Morda konzolne igre tebi ne sedejo (kakor sem razbral imaš raje simulacije vožnje) ampak to še en pomeni da so igre crap in konzole slabe
Pa že 1000x si povedal da si se rešil Xbox. Ne vem kje je poanta da to v vsaki temi poudarjaš. Ti ne sede in je. Medtem ko drugim tako zelo da ne bodo nikoli več kupovali 2000eur vrednega PCja za igre
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!
Tak se bomo dogovorili... vi boste začeli držati normalno debato (enovrstičnice ter prepiranje na ravni osnovne šole to niso), jaz pa bom nehal polivati rdečo barvo. Bo?
Sony bo znova oskubil evropske kupce in jim kratkomalo odrezal čip iz PS3-ja ki omogoča igranje iger iz starejših konzol.
Novica (1up.com)
Novica (1up.com)
bo pa omogočeno z software emulacijo...
in mislim da je ps3 dovolj močan za take akrobacije.
i don't care how it works, as long as it works
in mislim da je ps3 dovolj močan za take akrobacije.
i don't care how it works, as long as it works
AHH! Potem ubijejo polovico zabave.
(Shadow of The Colossus v HD in z 60FPS bojo samo mokre sanje)
LP
(Shadow of The Colossus v HD in z 60FPS bojo samo mokre sanje)
LP
...In kaj ima to veze z igranjem iger za PS2 na PS3.
Vendar sem zasledil novico na Đokerjevi strani, da nekaj se jih bo dalo igrat, toda ta spisek pri PAL verzijah bo mnogo krajši.
Še link: "http://www.joker.si/novica.php?novicaid...
Mater! Tega PS3 so čisto ZA ŠUŠTRALI!!!
LP
PS: Na PS2 pa čisto normalno lahko igram rimejke od taprvih Final Fantasy (1-6) za PS1!
Vendar sem zasledil novico na Đokerjevi strani, da nekaj se jih bo dalo igrat, toda ta spisek pri PAL verzijah bo mnogo krajši.
Še link: "http://www.joker.si/novica.php?novicaid...
Mater! Tega PS3 so čisto ZA ŠUŠTRALI!!!
LP
PS: Na PS2 pa čisto normalno lahko igram rimejke od taprvih Final Fantasy (1-6) za PS1!
mah sony ne samo, da si pljuva v lastno skledo, dobesedno serje si vanjo na evropskem trgu s tem ps3...
Kato ::
obeta se pocenitev xbox-a, s to pocenitvijo bo xbox core cenejši kot Wii, cena po novem bo okoli 220€, premium bo pa okoli 70 € cenejši torej okoli 330 €. S to pocenitvijo bo dejansko mogoče kupiti Wii + Xbox + Zelda + Gears of War pa bo vseno ceneje kot 600 € za PS3.
Kako se gre ven iz Xbox360 iger- kako se EXIT-a?? Vem da je malo bedno vprašanje pa vendar!
Stisni oni okrogli X nasredini kontrolerja dokler se na levi ne pokaze menu pol pa Y pa prides v desktop. Za cisti izklop pa se bol dolgo drzi X na sredini.
Mater Xbox sux povprecno 10x na tedn mi je frizno ko sem se v menujah sprehajo in le 2x v igri vse vkup menda.
Mater Xbox sux povprecno 10x na tedn mi je frizno ko sem se v menujah sprehajo in le 2x v igri vse vkup menda.
TechBeats ::
Zdej nevem, nism vse prebral, sam sm slišu da bo PS3 začeparjen u nulo - za evropski trg...
Naj bi bil dražji k na Japonskem in USA pa še švohnejši čip bo mel notr ( zarad tega ker mamo v evropi ene fore z daljšo garancijo, pa so se kekci pr Sonyju odločil da nm bodo eno posebno verzijo izdal) , tko da sm jst bl za Xbox k pa PS3...
Naj bi bil dražji k na Japonskem in USA pa še švohnejši čip bo mel notr ( zarad tega ker mamo v evropi ene fore z daljšo garancijo, pa so se kekci pr Sonyju odločil da nm bodo eno posebno verzijo izdal) , tko da sm jst bl za Xbox k pa PS3...
Kato ::
PS3 za evropski trg bo enak kot za ostal trg, se pa ta verzija razlikuje od verzije ki je že vzunaj. Baje bo SONY s tem ,da ne bo vključil tega čipa prišparal 27$ na konzolo. Je pa res ,da bo evropski PS3 88% dražji od japonskega , pa cenejše verzije kar nekaj časa ne bo.
pa who cares racunalnik si nabavimo en 8800 pa bo. Kaj te bos z 1 leto staro tehnologijo torej PS3
Glede na to da vecina iger tak steka na PS3 napram Xboxu je to samo lol....
Glede na to da vecina iger tak steka na PS3 napram Xboxu je to samo lol....
Zgodovina sprememb…
@LOL ::
Dej
Pa smo te dobili. V eni temi si rekel da si ga prodal po 2 (dveh dneh)
Pa smo te dobili. V eni temi si rekel da si ga prodal po 2 (dveh dneh)
Hippy: The Doors?
natox: idi brati opise za PS3 igre. Redko kira bo omenjena da dela cisto tekoce lol.
GOW sem prodal po dveh dneh xbox po mesecu dni mogoce malo majn.
GOW sem prodal po dveh dneh xbox po mesecu dni mogoce malo majn.
Zgodovina sprememb…
flipflop ::
Je pa ta boga konzola pustila resne posledice na tebi da jo ne morš pozabt in jo vsak dan ene 15 spluvaš.
Sawyer če misliš tolko oporekat konzolam povej kaj te je tako motilo na njih da bomo vidli tvoje argumente, upam da boš grafično superiornost highend 8800GTX corequad PCjev izpustil.
Razumem če ti igra ne leži in jo po pol ure igranja nočeš več videt. Ampak da po eni ali mogoče dveh igrah ocenjuješ konzolo se mi zdi smešno. Sem bil tud sam nad dosti PC igrami razočaran pa zato nikoli nisem govoril da je PC zanič. To da ti konzola zmrzuje verjetno ni dober znak, meni po 4 mesecih uporabe ni še nikoli zmrznila. So tud meni šle 2 grafične falit, 3-je procesorji en par matičnih pa kakšna palčka rama falit nekatere pred in nekatere po preteku garancije. Kej se bom zdej jokal po forumih kako je PCjaški svet kruh ko sem moral med študijem s tanko denarnico plačevat za te stvari. Zato pa je garancija. Al si ti kar od piratkov zmodano konzolo nabavil brez da bi probal če brez dodatkov sploh deluje.
Razumem če ti igra ne leži in jo po pol ure igranja nočeš več videt. Ampak da po eni ali mogoče dveh igrah ocenjuješ konzolo se mi zdi smešno. Sem bil tud sam nad dosti PC igrami razočaran pa zato nikoli nisem govoril da je PC zanič. To da ti konzola zmrzuje verjetno ni dober znak, meni po 4 mesecih uporabe ni še nikoli zmrznila. So tud meni šle 2 grafične falit, 3-je procesorji en par matičnih pa kakšna palčka rama falit nekatere pred in nekatere po preteku garancije. Kej se bom zdej jokal po forumih kako je PCjaški svet kruh ko sem moral med študijem s tanko denarnico plačevat za te stvari. Zato pa je garancija. Al si ti kar od piratkov zmodano konzolo nabavil brez da bi probal če brez dodatkov sploh deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjash ()
ne konzolo sem zmodal sam. Zmrzovala pa je ze prej tudi najvec v menuju tak da to nima veze. Kolko sem vido na slo konzole formumu doben nima konzole Xboxa ki se mu ni zrmznila tak da... . Kaj mi je suxalo druga kot bedne igre pa je online play ki je totalni random kam te pac vrze tam spilas in so pingi temu tudi primerni, (1 od 100 iger res niski ping kot navajen z PCja in izrbanih streznikov) ni namesnkih low ping serverov, kontroler totalno sux miska rox uber ales. Niti SaintRowa nisem mogo spilat dobro z kontrolerjem. Fight Night 3 edino ampak to je tak primarna igra za kontroler.
Lepo je blo da vse igre delale online brez da jihje blo treba kupit ampak glede na kvaliteto le teh se je prevagalo v prodajo konzole .
Reje dam 7k za spil ko je kvalitetni kot pa polno zastojn bednih spilov.
Lepo je blo da vse igre delale online brez da jihje blo treba kupit ampak glede na kvaliteto le teh se je prevagalo v prodajo konzole .
Reje dam 7k za spil ko je kvalitetni kot pa polno zastojn bednih spilov.
Online play si narediš listo prijateljev in lahko spsremljaš kaj igrajo jih povabiš v igro ali se jim pridružiš. Ko sem testiral Live! za par dni sem mel okrog 10 ljudi (slovencev) in so bli pingi prav normalni, če pa sem random izbral pa sem z američani igral pa normalno da so bli pingi astronomski. Tudi sam spremljam konzole slovenija forum ampak sem o kakšnem zmrzovanju slišal le od 3h ljudi.
GUD NJUS ::
Europske cene first party PS3 software-a so znane:
Cel vir: klik
Na koncu sem zasledil tudi to:
Ali sem sam jaz spregledal, ali res nikjer ne piše kere države so to
European PLAYSTATION 3 First Party Software Pricing Announced
Providing details of the prices to be charged for first party software available on both disc and through the PLAYSTATION®Network1, SCEE confirmed that its five disc based launch titles, including the highly acclaimed Motorstorm™ and Resistance: Fall of Man™ will be priced at an RRP of €59.99 (£39.99, AUD 99.95, NZ 109.95).
In addition to the disc based games SCEE also announced that exclusive and innovative experiences developed especially for download from the PLAYSTATION®Network such as BlastFactor, flOw and Super Rub a Dub, together with iconic gaming brands such as Tekken 5: Dark Resurrection will be made available for an introductory period at prices which range from €2.99 to €9.99 depending on the specific title.
Cel vir: klik
Na koncu sem zasledil tudi to:
1. At launch the PLAYSTATION®Network will be available in 44 countries, and downloadable content will be available in 23 countries across the SCEE territories.
Ali sem sam jaz spregledal, ali res nikjer ne piše kere države so to
lahko si ziher da slo nebo med njimi mi nismo drzava ampak malo vecja kmetija thats it.
Zgodovina sprememb…
mtosev ::
jebo htel bi met xboxa a igrica katero hocem igrat bo za Wii.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mtosev ::
Slovenija kmetija? Kaj pa je bol Albanija?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ja te pa kupi wii...
kaj bos s konzolo, na kateri ne bos igral spilov?
jaz cez 14 dni letim po gamecuba...
in me za next gen trenutno boli kita
kaj bos s konzolo, na kateri ne bos igral spilov?
jaz cez 14 dni letim po gamecuba...
in me za next gen trenutno boli kita
nvidiaboy ::
|Sawyer| ti maš resne probleme .... Men X360 še nikol ni zaštekal, Xbox live dela zelo dobro , ping je tudi zelo dober tko da js ne vem kašne probleme maš ti ... Pa mogoče ti X360 zmrzuje zato ker ne znaš zmodad ... In si si sam kriv !! Pa ne štekam ko da ti ni nobena igrca všeč:
Crackdown, Gears Of War, Test Drive, Call of Duty 3 in še veliko igric res najbolj owna ... Pa ne morem ti pomagat če ne znaš z kontrolerjem ... Če je pa že tako hudo si pa lahko nabaviš XCM XFPS 360 (http://www.xcm.cc/)
Crackdown, Gears Of War, Test Drive, Call of Duty 3 in še veliko igric res najbolj owna ... Pa ne morem ti pomagat če ne znaš z kontrolerjem ... Če je pa že tako hudo si pa lahko nabaviš XCM XFPS 360 (http://www.xcm.cc/)
Tr0n ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 15109 (11628) | PARTyZAN |
» | kaj menite o novem playstationu 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 8928 (5133) | blaz87 |
» | Nakup konzole (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 5332 (3846) | marcel282 |
» | Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3Oddelek: Novice / Konzole | 8719 (3490) | RuskiSnajper |
» | PS3 vs. XBox 360 [grafika, strojna oprema]Oddelek: Konzole | 6414 (5582) | Berserker |