» »

kaj menite o novem playstationu 3

kaj menite o novem playstationu 3

1
2
»

TechBeats ::

Ja pred dvemi leti heheh>:D , sam grafo sm si kupu 8800gts, na nou komp bo pa še počaku, ker pridejo vn nove verzije core2duo, pa še pocenil se bojo.
Ja mal sm spluvu ta ps3, k je tud mene konkretno matru firbec kakšne špilke oz grafika bo bla, ker smo pr kolegu dostkrat na ps2 špilal Tekken5, Soul calibur 3, Mortal kombat,...pa sm bil s prvimi vtisi negativno presenečen, je hudo na hd tvju, sam zame sorry ni tak boom kot so hotl pokazat, da bo, oz so jo kr še skrival en let ker ni bla kao še čist narjena,...
Pol so nam pa kazal zrenderirane špilke pa pesek u oči metal kao da je ful huda grafika, ubistvu so bli pa sam že v naprej narejni posnetki:\ .
Ja uglavnm zihr se bo še izboljšal stanje, npr prehod pri ps2 SoulCalibur 2 na SC3, se je vidla boljša grafika...
bomo vidl ne, sam že zdej bi lohka dost bolj izkoristl te celične procesorje kokr so.
Vam ponosnim lastnikom pa rečm, nej vm sede ne, pa obilo užitkov8-), vam nism nč fouš, pač eni kopujemo pc komponente drugi pa konzole.

svecka ::

Moje osebno mnenje - predrago, rajši si kupim Wii in mi ostane še lep kupček denarja za ostale "droge", pa še bolj se zabavam ob njim.
In Blue-ray mi sedaj nič ne pomaga v Slo, si lahko samo rit obrišem z njim. Čez nekaj let pa mogoče - če se sploh bo prijel.

Zheegec ::

Samo mimogrede: Upam da imate vsi PS3 lastniki omogočen folding@home klient za PS3.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mtosev ::

Kdo pa bo placal elek racune da PS3 folda? :\
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

JutriPS3 ::

ja Wii je idealen za na katodnike priklopit, na pravi HD televizor je pa stvarca malo boga (sploh ko vidiš sliko 360 ali PS3).
Je pa isto kot s PS3 -> zaenkrat pomanjkanje iger. Ampak bo bolje:) Ne znam si predstavljati kaka slika bi bila če to beštijo priklopiš na en >100cm televizor.

Pol so nam pa kazal zrenderirane špilke pa pesek u oči metal kao da je ful huda grafika, ubistvu so bli pa sam že v naprej narejni posnetki

Ja to je bilo podlo>:D (vendar ne pozabi da ture HD špili šele prihajajo). Tudi Crysis je bil na enih slikcah men dost lepši kot pa potem v gameplay filmčkih (sploh tista fotka ko so primerjali ena vrata al eno kolibo z pravo kao)...


pač eni kopujemo pc komponente drugi pa konzole.

Eni pa oboje:D

BluRay filmov ni (pri nas v trgovinah), ko bo (če se bo) zadeva zares prijela bodo na razpolago predvajalniki bistveno cenejši od PS 3

No napisal sem -> zadeva je pred časom ; en velik plus za lastnike true HD TVjev (ki jih pri nas vsekakor ni veliko, v tujini je pa slika verjetno malce drugačna). Pa tudi že spletno nakupovanje je tako omiljeno da ni problema s tujino poslovati.

pa so grafično (in v bistvu splošno hardwaresko) tako PS 3 kot XBox 360 že prehiteli.

Ne me narobe razumeti da flamam ampak -> za PC še ni igre ki bi prehitela po grafiki boljše X360ine-> torej kva, ta superioren PC hardware je totalno neizkoriščen? (stanje je trenutno tako)

No ja vsakemu svoje, samo gre pa človeku pošteno na jetra ko nekateri tule kritizirate kao visoko ceno v drugih temah pa hvalite kok s ugodni 150eur vredni napajalci ... Malo širše objektivnosti ne bi škodilo.

Senitel ::

XBox 360 z edram-om, ki ga ni dovolj za eno spodobno HD ločljivost in AA, te prisili v malo drugačno razmišljanje ob programiranju. Kljub temu ne vidim razloga, da ne bi mogu sprogramirat recimo Gears of War 2 za PC.
Lair? Gledam screenshote, not impressed.
Pa ne mi zdej za PC vlečt vn ta nov crap ala NFS Carbon, Rainbow Six Las Vegas,... Poglej si recimo Half Life 2 Episode 1 in na kakšnem hardwareu ta zadevca teče hudo lepo.

XS!D3 ::

Zanimiv se mi zdi pr PS3-ju to da lohk lepo gor naložiš Linux, res da zaenkrat še ni vse porihtam kot je treba pa vendar fukncionera in je uporabnost PS3-ja dost večja kot drgač, prou pride kot predvajalnik HD zadev v dnevni, zadeva lohk kr direkt z neta potegnš pa pogledaš, lohk po netu brskaš, maš lepo Blu-Ray player, pa še kej se najde, pa vrjetn bojo še kr en cajt igrce delal k bojo delale na PS3, če pa še zrihtajo ozeroma ko bojo zrihtal da bojo 3D zadeve laufale pod Linxom pol bo pa sploh hudo. Drgač sm že od nekdaj za PC, pa vendar me je tale zadeva navdušla, res da če tko pogledaš cena ni nizka, glede na hardware ozeroma performance napram kompu je pa zadeva dokaj pocen za moje pojme, sploh ko se bo to dal komplet izkorist.

Wrop ::

JutriPS3:
-->prav smilite se mi nekateri ostri zagovorniki PCja ko igrate igrice na ubogih 19" ekranih, medtem ko jaz špilam (oz. bom ko pridejo prave igre) na cca 100cm diagonale. Lepo zleknjen v fotelj z brezzičnim ploščkom v rokah.

meni se pa smiliš ti, ker ti očitno diagonala največ pomeni. Jaz pa špilam igre na tistem zaslonu, ki stoji v LJ, postaja pošta, na stavbi! he he he... zdaj pa vrži tvoj TV stran, ker nima diagonale 10m. Šalo na stran.
LCD televizorji imajo resolucijo 1366 x 768 pik, pri TV-ju, ki ima diagonalo 94cm, znaša ena točka okoli 0.6x0.6mm, trenutno najbolj uporabnjen-(kupljen) rač. monitor 19"(1280x1024) pa okoli 0.29mm, kar je pol manj oz 4x manjša površina. dobiš pa tudi že 22" 90.000sit oz 365 evrov(mimovrste). Pa rač. monitor imajo v povprečju še vedno več pik(mogoče se motim). Če bi ti rekel "pa glej ti TV pol metra pred sabo!", ti bi mi pa bevsknil nazaj "pa ti glej 3m stran"... Hočem rečt, da vsak ima svojo uporabo lastnost. Pri meni je 19" bila najbolša izbira (igre, internet, programi, kak film...). Seveda če pa igraš samo igre je pa 100% bolje imeti TV.

---PS3 je bila investicija za daljše obdobje in ne kot nekateri patetični zagovorniki PCjev ko se zgražajo nad ceno PS3 po drugi strani pa imajo mokre sanje nad napajalci za 40k sit (če pa to ni precenjeno pa ne vem kaj je) in pa grafami za 150k sit ki bodo čez 3 leta samo za na odpad

in ja sem zagovornik PCja, ker mi je všeč in meni ponuja več kot vse konzole skupaj. Mokrih sanj nimam, ker ne kupujem 40k Sit dragega napajalca. V večini primerov je dober tisti, ki ga dobiš zraven, če kupiš komplet računalnik. Jst sm pred kakim letom kupil 550 watnega za 10k sit, kar mi več kot preveč zadostuje. Moja stara grafa 9800se primerljiva s 9600pro je pa stara že več kot tri leta in mi še vedno služi. Najnovejših iger res ne morem igrati, sicer jih tudi velikokrat nimam časa. Nova grafa 7600gt pa trenutno še dobro služi namenu.
Konzole pa imajo dobro grafiko zato, ker so zato tudi narejene.

igra je vse kaj drugega kot samo grafika
Ja res je. Zato mi pa resolucija in nevem koliko kvalititna slika ne pomeni tako veliko, da bi kupoval nevem kako grafo (bi jo če bi imel debelo denarnico). Deus ex (ena mojih najboljših iger) sem prvič prešpilal pri 500MHz na 16Mb kartici, pri 640*480. Po 7 letih bi jo lahko na enkrat večji resoluciji+najboljši kvaliteti. Tudi PC-ji napredujejo ne samo konzole.

Da ne boš narobe razumel, ti bom še skrajšal. Nisem proti konzolam, (bi jo mogoče kupil, če bi imel denar), bolje služijo svojim namenom, kot PCji. Igranje in gledanje ogromno HD-DVD filmov je pa tudi vse(drugače me razsvetlite). Kot multi naprava se pa lahko kanzole samo skrijejo pred PCji.

Mavrik ::

Wrop: 720p resolucija je 1280x720, 1080p pa 1920x1080. Vsak HD ready televizor podpira to resolucijo in vsak, ki ma kaj pameti ko kupuje nov LCD/plazma televizor se prepriča da je HD ready, še posebej če nameravaš gor konzole laufati.
The truth is rarely pure and never simple.

Senitel ::

Mavrik: HD Ready je tako kot je Wrop napisal 1366x768 ločljivost oziroma na to ločljivost raztegnejo običajnih 1280x720 720p. 1080p oziroma 1920x1080 televizorjev pri nas praktično ni (v bofu sem našel samo enega sonya).

Mavrik ::

Hm, prisegel bi, da sem nekje bral, da morajo v evropi HD-ready televizorji biti sposobni prikazovati 720p in 1080p sliko. Možno je, da sem se motil.
The truth is rarely pure and never simple.

Zheegec ::

HD ready je 720P in več, full HD ima pa samo peščica TVjev (1080p je full HD) - 24" LCD monitor ima pa že večjo ločljivost kot je full HD >:D
PS3 + full HD TV je kar dražje kot high-end komp pa 24" LCD.

Senitel - ene 5 modelov bi že moralo biti, očitno nisi dosti dobro pogledal 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Senitel ::

ALIEn3001: Ok 5, še vedno jih lahko prešteješ na prste ene roke, HD Ready jih je pa celo morje. >:D

Gr0unD Zer0 ::

ne vem, kje so žaljivke, ne vem kje so enovrstičnice...(v mojem prejsnjem postu) sem pač povedal svoje mnenje in mislim da na dokaj korekten način...(vsaj drugi del)

Gr0unD Zer0 ::

PS3 + full HD TV je kar dražje kot high-end komp pa 24" LCD.


ampak 24" lcd je vseeno patetičen proti 40" lcdju, boljša resolucija gor ali dol...


in high end komp pride krepko preko 2400€:\ (kar zaružiš za ps3 ter full HD tv od phillipsa(37 colni)

Zheegec ::

High-end komp je 1500€ max. 24" monitor pa še 900€, pa imaš ločljivost višjo kot "full-HD", manjši pixel pitch kot pri LCD TVju... Zakon >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Matek ::

-zadeva je napram Xbox360 s takimi featuri kot jih ima PS3 poceni.1) Pri Xbox360 ne moreš menjati diska z večjim 2) HD-DVD predvajalnik stane 200$ -> in pazi ni namenjen igram ampak LE filmom. S tem da imaš poleg še eno škatlo ter množico kablovja. Pa tut precej glasen baje je

1) Po novem lahko.
2) Kolk jaz vem, bo stvar namenjena tudi igram, samo da Microsoft noče, da bi kadarkoli izšle igre ZGOLJ na HD-DVDjih, saj bi bili potem tisti, ki nimajo HD-DVD enote, prikrajšani. Prav možno je, da bodo igre v prihodnosti izšle na kupu DVDjev in na enem HD-DVDju.
3) Tudi glasen baje ni. Jaz sem večinoma bral komentarje, da je tišji od hlajenja in dvd enote v sami konzoli.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

c3p0 ::

Novejši X360 z Benq pogonom bi naj bili mnogo tišji od predhodnikov. Baje jih vgrajujejo nekje od konca novembra naprej, odvisno od linije/tovarne.

Gr0unD Zer0 ::

High-end komp je 1500€ max. 24" monitor pa še 900€, pa imaš ločljivost višjo kot "full-HD", manjši pixel pitch kot pri LCD TVju... Zakon


link

mišek, to je high-end komp:D


in na tv gledaš z najmanj 3 metre razdalje. ne samo da mislim, drznem si 100% trditi da ne boš opazil razlike v velikosti pixlov.

če pa je tako, pa ti zrihtam službo na firmi, kjer delam, in boš s svojim sokoljim očesom nadomeščal merilni laboratorij, da ne bom 3 ure čakal na meritve

2) Kolk jaz vem, bo stvar namenjena tudi igram, samo da Microsoft noče, da bi kadarkoli izšle igre ZGOLJ na HD-DVDjih, saj bi bili potem tisti, ki nimajo HD-DVD enote, prikrajšani.


mislim, da še najmanj gledajo na prikrajšan folk...
ko bo par dobrih špilov samo na HD-DVDju bo pač tak, ali kupi pogon, ali pa se obriši pod nosom za gears of war 2/ut 2k8/ninja gaiden/halo 4/deluxe lawn mower 3000(igre so prosto izmišljene). (ajde če torrenti nosijo špile se pač ne boš sekiral glede tega - mišljeno nasplošno, ne tebe osebno, da se razumemo)

Zgodovina sprememb…

Senitel ::

Če mašina nima 2x 8800GTX SLI ni high end al kaj? Pa še firmo treba pošteno plačat... :\

Al maš full HD TV 3 metre stran al pa en 24" monitor 1 meter stran... Ja se bo opazila razlika med resulucijo oziroma velikostjo pik...

Zheegec ::

Ground Zer0 - PCjaši, ki smo navajeni na kvalitetne monitorje in majhne pixle to definitivno opazimo, ti pa mogoče ne. Drugače pa high-end je po mojem tisto, kar trenutne špile poganja na višji ločljivosti kot PS3 >:D >:D Torej nekje 1500€ za sestav, razna fensi ohišja pa dobre ferme pa so temu primerno dražji. Recimo 1700€ s HD-DVD enoto od Xbox360 na USB pride vse skupaj, da lahko še HD filme gledaš.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gr0unD Zer0 ::

Al maš full HD TV 3 metre stran al pa en 24" monitor 1 meter stran... Ja se bo opazila razlika med resulucijo oziroma velikostjo pik...

na 3 metre ne boš opazil razlike med 0,6mm in 0,3mm.
in ne govorit bedarij


Če mašina nima 2x 8800GTX SLI ni high end al kaj?

toyota z 1.6 mašino tudi ni high-end

PCjaši, ki smo navajeni na kvalitetne monitorje in majhne pixle to definitivno opazimo,

verjamem da opaziš. zakaj? ker maš monitor maksimalno meter vstran od face, ne pa 3-5 metrov

Drugače pa high-end je po mojem tisto, kar trenutne špile poganja na višji ločljivosti kot PS3

in enim letom je bil high-end komp tisto, kar je špile poganjalo v 480p? malo morgen :\

Senitel ::

Zakaj bi imel monitor 3m stran?
Toyota z dvema 1.6 mašinama pa je high end?
Come on...

Gr0unD Zer0 ::

ne monitor, pač pa TV.

če buljiš v TV iz metra razdalje pa ti ne morem pomagat.


če je možnost dveh kartic, ena sama pač ni high-end

Zheegec ::

No te razne primerjave so res off-topic. Za 1.5k € se sestavi mašino, ki bo današnje igre poganjala na 1920x1200, čez eno leto se zamenja grafiko in ostaneš na 1920x1200, pa je zadeva rešena za minimalno dve leti in pol, pa imeš ves čas grafiko boljšo kot PS3, sploh pa sedaj na začetku, ko so igre še slabo optimizirane (XboX360 ima dosti boljšo grafiko, primerljivo PCju).

Pa še igre so večinoma arkadne na konzolah, tako da zame odpade >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gjurisic ::

Predrag.

Gr0unD Zer0 ::

če me ni motilo, da je na ps2 480i, potem me tu ne bo, da je "samo" 720/1080p

jaz pri špilih dejansko ne gledam samo na grafiko, pač pa da se ob špilu zabavam(zato tudi raje spilam par let star burnout, kot pa nova jajca od NFS-ja)

glede menjave grafične: tu mi ne bo trebalo najmanj 5 let nič menjat(razen mogoče kaki totalno prekomerno velik disk...)

in ob kompu rabim še monitor, ki bo podpiral tako resolucijo, kar pa stane najmanj toliko kot PS (pač sem dejansko na tega naletel.)

z arkadami nič ni narobe, če so zabavne...
v kake simulacije z volanom (vzemimo za primer pač dirkačine, ker jih je nekak najlažje razdelit) se mi ni za poglabljat(polek tega je to še dodaten strošek)
ni špila ki bi bil všeč čisto vsakemu.

če bi se spravljal pisat vse subjektivne (ki itak nimajo teže nikjer, razen pri meni) razloge, zakaj imam raje konzolo kot pa makino od pcja, bi bilo menda preveč branja

Vesoljc ::

> in ob kompu rabim še monitor
medtem ko je tv pac zastonj


> bi bilo menda preveč branja
ze tko je...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Gr0unD Zer0 ::

konec koncev kupim komp za 1,5k ter monitor za 600€, ali pa ps3 za 600€ pa tv za 1,5k

isti falus, razen da ne bom rabil menjavat grafe, dokupit rama itd...


p.s. ki je zaj oni moderator ki je tak proti enovrstičnicam?

gwertix ::

da ne odpiram nove teme, bi samo nekej vprašal ... a obstaja kaka spletna stran, kjer se da donloadat ps3 igro (seveda demo vezijo - tako kot pri pc-jih, kjer je demo). Pač da igro provaš preden jo kupiš.
A obstaja kaj takega???

Tr0n ::

V Playstation Networku.

Tihi Mi53k ::

Na PS3 si narediš USA/UK/JAP račun in greš v Playstation Store.

Berserker ::

Mene zanima kje bi dobil beta ključ za bad company 2 in gow3 demo.?

blaz87 ::

Evo vam malo, tutoriala glede HD-ja, za tiste ki tega ne veste seveda.

link: http://dvb-t.apek.si/kaksen_hdtv_spreje...

Lp!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993326 (40069) XsenO
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514468 (10987) PARTyZAN
»

Novice s konzolastičnega sveta

Oddelek: Novice / Konzole
365648 (3435) Matheeew
»

Wii razgrabili

Oddelek: Novice / Konzole
396338 (4426) Dr_M
»

PlayStation 3 že v proizvodnji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
7910795 (8927) Tr0n

Več podobnih tem