» »

kaj menite o novem playstationu 3

kaj menite o novem playstationu 3

«
1
2

gasperon ::

ta forum sem odpru za prijatelja ki dela seminarsko v soli in vas prosim ce kaj poveste vasa mnenja

mtosev ::

Mislim da se predragi. Tudi v USA so.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Orbit89 ::

Jaz priporočam tvojemu prijatelju naj naredi seminarsko o trenutno aktualnih konzolah, pa se bo prišparal grdih pogledol ali še kaj hujšega od fanboy od kake druge konzole.:D :D :D
Se že spomnim, kaj je bilo ko sem naredil seminarsko o Half-Life...
1. Matast na Quake 3 Arena!
2. Zadrogiran z Wolfenstein!
3. Utopljen v Red Facion!
...in tako naprej.

LP

Gr0unD Zer0 ::

mnenja bodo padla 23.
:D

smrad ::

Moram reči da je PS3 dobesedno amazing. Res je mogoče malo predrag vendar se samo zaradi blu-raya gotovo splača dati 600€. Joystick je enake oblike kot je bil pri PS2 ( kar gotovo vsi veste ) in je zelo zelo lahek. Mogoče je konzola malo prevelika vendar vseeno je lepega izgleda. Ob igranju sem čisto ponorel in sem se odločil da jo bom sam prav gotovo kupil :D

Gr0unD Zer0 ::

se 12 ur pa pol do odprtja big banga :D
meni že take dela...
bančna kartica bo počasi eksplodirala (po nakupu bo pa valda sledila implozija:\ )

kak se bo nočna vlekla danes...

Pesimist ::

Vceraj sem sel v BigBang MB gledat monitore pa slucajno grem mimo oddelka za konzolo pa so meli PS3 odklopleno ali celo hin. Zraven pa en vlki TV in PS2 pa je en debeli cca 35 letni clovek spilo GTA menda pa ko sma z kolegom sla mimo je naju tak gledo kot da bi mu htela vzeti zadni kos pizze ki jih je mel na tistem trosedu. Tak si ternutno tebe predstavlam zaj :D

Zheegec ::

Hehe BB Giga pri Koloseju kjer je tudi uradni "event" za PS3 ima na zalogi "celo" 50 kosov, me prav zanima ce bodo razgrabljeni ze prvi dan :) namerava kdo kampirat?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

AlexUS ::

Dans sem bil v Big Bangu v Lj pa so meli na 3x TV(mislim da so bili plazma) priključene PS3, pa je tko noro zgledalo da bi prec kupu...
Grafika špica!!
Mel so eno fight igrco ki je zgledala totalno resnična(sem mislil da gledajo kakšen film, je bla tolk realno) pol ena streljačina pa F1.
Noro, če nebi bila tako zasoljena cena bi si to konzolo prec umislu.

Tak da po mojem raztura tale PS3..


LP
Modrost ni debelost, debela je norost.

SynTax64 ::

Ja res, grafika trga, ampak kar se pa tiče cene pa 8-O .
Najboljše počakat kakih pol do enega leta pa pol nabavit za kakšnih 200€ - 250€.
Za zdaj kupit je absolutno predrag, NE HVALA.

DominusSLO ::

Najboljše, da vam ga mtosev iz USA prinese.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Mavrik ::

Dajte, ne sanjat. Xbox 360 skoraj dve leti po izidu še itak stane skoraj isto, pa ima opazno nižje stroške izdelave kot PS3. Da bi se PS3 pocenil v pol leta za več kot polovico cene so blodnje.

Drugače pa... padajo že kritike, da recimo Virtual Fighter 5 zgleda in se tudi igra precej zanič proti več kot leto staremu DOA4 za Xbox 360. Prav tako je že nekaj kritik, da imajo igre pri PS3 večinoma samo nabildano grafiko, igralnost pa popolnoma zanič (tista formulščina recimo se vozi kot po tirnicah, ne pa kot dirkalnik).

Kot so tudi v Jokerju zapisali... trenutno PS3 ponuja zelo malo, saj dobrih iger praktično ni, Blu-Ray filmov se pri nas tudi ne dobi, online servis za Slovenijo ne dela, kar pomeni, da tudi plačljivi downloadi odpadejo. Čez pol leta, ko bo to porihtano, pa bodo tudi PS3jke na policah popolnoma iste, pa še za to absurdno ceno vam bodo navrgli še kakšen špil zastonj.
The truth is rarely pure and never simple.

Gr0unD Zer0 ::

no jaz sem danes kupil zadevo in nimam še negativnih mnenj.

zraven sem vzel resistance:fall of man in sem prijetno presenečen nad špilom.
akcija vleče, trupla ter ostale zadeve frčijo ko zmešane, orožja so meni osebno zakon, malo starih, malo futurističnih... pa še sovragi so presenetljivo inteligentni...
pričakoval sem manj...

edini sux je pomanjkanje vibracij pri padu

Zgodovina sprememb…

kotnikd3 ::

jst se POPOLNOMA strinjam z Mavrikom.

kle mate test grafike med xboxom 360 in ps3....in boste SAMI pogruntal (al pa prebral) da POVSOD zmaga xbox360.:D 8-) (slika igre kaže ps3, ko greš z miško čez, se pokaže pa od xboxa grafika) XBOX vs PS3

filmov blue ray itq še ni, pa v jokerju so napisal da ima blueray baje polno napak (minuto traja da se film začne predvajat).......za playstation 3 pa itq še ni igrc v 1080p resoluciji, prva izmed takih bo Lair.

sm zanima me GroundZero, a je dobr občutek pr SIXAXIS????:D dons v bigbangu sploh niso vedl kwa je tu xD

PS: mawrik, sm zanima me če igraš cod2 ? d vem če si ti tisti...me geForce

Pesimist ::

Ja to se mi zdi absolutno pretiravanje ko pridejo ludi pa recejo super grafika. Xbox pa je ze veni kolko leto pa pol ki ma isto ce ne bolso grafiko. :\

Phoebus ::

Malo je še prezgodaj. Tudi vsi špili ki so zdaj, niti pod razno ne izkoriščajo konzole tako kot bi se dalo; sploh pa po mojem to velja za NFS, ki je na ziljon platformah..dajmo konzoli kako leto, da bodo prišli tapravi špili, pa bomo vidli...

Pesimist ::

kaj ti pomaga to ce pa ma bol svoh graficno kot xbox.

JutriPS3 ::

Lep pozdrav, komentar bo malo daljši.
Jutri grem po PS3. Prej sem imel tudi PS2, N64 ter tudi Sego Saturn tako da malo bolj poznam področje od raznih wannabejev tu gori;)

Zadnji teden konkretno pregledujem razne poste na naših "tehnoloških" forumih (tule in pa predvsem Jokerjevo izbo Konzolec kjer je že kar nekaj komentarjev lastnikov).:)
Odločil sem se napisati post saj je dobro da se kaj razjasni.


Ja to se mi zdi absolutno pretiravanje ko pridejo ludi pa recejo super grafika. Xbox pa je ze veni kolko leto pa pol ki ma isto ce ne bolso grafiko.

kaj ti pomaga to ce pa ma bol svoh graficno kot xbox.

Ne veš NIČ. Povej mi kakšno grafiko so imele prve Xbox360 igre, povej mi kako grafiko so imele prve PS2 igre, povej mi kako grafiko so imele prve |vstavi poljubno konzolo|. Če ne poznaš se vsaj zadrži in ne komentiraj. Biser konzole je TUDI v tem da se kakovost grafike v življenjski dobi konzole drastično poveča. Prvi PS2 naslovi so bili res žalost. Pa poglejte naprimer god of war 1 (dvojka je baje tudi grafično US verzija precej biser 480p;) in se po komentarju Snetega ki piše za Joker lahko pomeri z nekaterimi Xbox360 naslovi IN TO ZA PS2 (dve))! Tako da @Sawyer, počakaj kako leto ko bodo razvijalci izkoristili potenciale konzole pa se bo potem videlo. Že res, da je morda samo grafični čiš močnejši pri 360 samo je pa arhitektura 100x prilagodljiva od 360 (ki je itak en PC preoblečen v konzolo). Grem stavit da bodo čez 3 leta tudi grafično špili povozili 360ine (ki že sedaj kažejo skorajda maximum). Počakajmo na kak ekskuzivni špil za PS3. Baje pa da Motorstorm izgleda fenomenalno! Toliko o grafiki -> če misliš Sawyer da je vse odvisno samo od grafičnega čipa se motiš - ok, na PCju že, samo ne na konzolu ko je namensko vse povezano in optimizirano>:D Arhitektura je 100x bolj integrirana in ni takega ločevanja ter počasnih prenosov med opremo kot je to v PCju (baje lahko že cell precej razbremeni Nvidia Syntheseizer pri izvajanju, pa ne vem katere fore še). Me pa tudi pretirano NE zanima. Vem pa to (prebral v Jokerju) da je oče PS1 že 10 let nazaj skoraj razmišljal o nekaj takem kar se reče Cell in tovrstno procesiranje. Sawyer: primerjaš igre za 360 katera je v prodaji leto pa pol in so se razvijalci že konkretno "priučili", s PS3 katera šele začenja pot in zahteva težavneje programiranje in vse (tako kot PS2 pa pogljemo katere bisere imamo sedaj -> pa kaj je blo s prvimi igrami, utripanje in nazobčani robovi; pa poglej sedaj). Če tega nisi sposoben dojeti očitno nisi najbolj pameten ali pa si samo še en PC freak ki je glasen ko je govora o konzolah. Pusti času čas:)

Kot so tudi v Jokerju zapisali... trenutno PS3 ponuja zelo malo, saj dobrih iger praktično ni, Blu-Ray filmov se pri nas tudi ne dobi, online servis za Slovenijo ne dela, kar pomeni, da tudi plačljivi downloadi odpadejo. Čez pol leta, ko bo to porihtano, pa bodo tudi PS3jke na policah popolnoma iste, pa še za to absurdno ceno vam bodo navrgli še kakšen špil zastonj.

1.Evo sem si kupil ta mesec Jokerja prvič po dveh letih. Samo zaradi PS3 in opissa Ressitanca. Ne vem kaj si ti bral. Vendar ga je Sneti nasplošno precej hvalil. Precej precej pohvalil njegovo zasnovo, strukturiranost in POTENCIAL.
2. tisto da je pomanjkanje dobrih iger trenutno je logično. Saj koliko časa je rabil 360 da je prišel na ene 5 odličnih naslovov, koliko naslovov ima pa Wii kvalitetnih (ima dva za 9/10??? -nima). Počakajmo eno leto pa bo iger zvrhana bera (do takrat bo pa vsaj god of war 2 za PS2 še preigrat:) ) Pa tudi Ressistance so v Jokerju precej solidno ocenili in kar me veseli je to da je umetna inteligenca na visoki ravni. Se že veselim jutrišnjega dne.
3. glede onlina si pa mimo udaril. Poglej si v rubriko konzolec na jokerjevemu forumu (ja sej vem, forum je totalno mimo, samo ta rubrika je pa zelo zanimia in tudi izveš precej objektivnih informacij), ko nek lastnik že lepo igra demo igre;) ki jih vleče preko mreže tako da tistih pol leta ne velja. Malo bolj se pozanimaj preden se govori neumnosti. Aja pa še nekaj baje da bo mreža zastonj! Nekaj so kritizirali tudi kompatibilnost naslovov za nazaj (tukaj) s softwersko modulacijo ko še ni bilo firmwarea. Ja hudiča jasno če pa še ni bilo najnovejšega firmwarea saj tudi ne bi prišel v poštev saj je uradni dan izida v Evropi danes.:\ Precej smešno bi bilo če bi imel PS3 probleme z gnanjem preko emulatorja. Pa obstaja tudi seznam naslovov s podporo tako da si malo preberite.
4.absurdna cena - lol ravno prej berem eno temo kjer se nekateri širokoustijo kako pa je 300eur poceni za eno grafično kartico (pol cene PS3). Eno jebeno grafično kartico. Tukaj pa absurd. You must be kidding me. Oz. koliko stanejo namenski HDVD ali BD predvajalniki. Tista toshiba je toliko kot PS3 (da pa bi dal samo za hd predvajalnik 600 eur je pa res absurd, tule se pa strinjam). Cena je relativen pojem veš. Poglej ene jebene prenosne mp3 predvajalnike - tudi čez 400eur. Jaz kupujem že sedaj PS3 ker dobiš za ceno ogromno (...+wireless,bd pogon (filme si bom naročil iz tujine -> doma imam tudi True HD sony bravio tako da zame pride v poštev)). Samo za 600 eur ne boš dobil takega hi-tech paketa. Spomni pa se koliko je stala PS2 od lansiranju v SLoveniji - se mi zdi da je blo okrog 110-120k;) Ko bo tehnologija še napredovala in bodo izboljšali proces izdelave, stroški padli pa lahko pričakujemo tudi znižanje. Recimo meni se zdi malce oderuška cena Wiija -> 250eur (sploh če primerjamo z Xbox360, to je pa tudi že Sneti pokritiziral mimogrede), malo predelani Gamecube, cmon (si ga bom pa vsekakor nabavil za drugo konzolo nextgena v bajti).

Še eno stvar so izredno pohvalili. Samo zasnovo PS3! za razliko od 360 je praktično neslišna (za razliko od 360 ki so jo precej kritizirali glede tega)! In to je v dnevni sobi precej velik +. Če omenimo da ima še integriran adapter je to še toliko več vredno.
Pa baje da misli Sony držati podporo 8 let! Evo kupiš nekaj za 600eur in uporabljaš osem let (tudi grafika se skorajda konstantno zvišuje in grem stavir da bodo naslovi čez ene 5 let še zagotovo dva koraka nad današnjimi tako da ji ne bo kmalu zmanjkalo sape). Ni boljše gaming mašine od konzole (če ti je tip iger na konzolah všeč - itak pa se zdaj žanri že precej prepletajo in širijo). Kupiš in imaš mir (naj mi pove en lastnik PCja s kakšno grafiko bo gnal čez 4 leta najnovejše naslove - verjetno bo ločljivost nekje 800x600 z detajli na MIn in večino izklopljenimi - nekje na ravni Quaka kajne;) ). :)
Da zaključim, konzola ima potencial; trenutna bera iger je bolj pičla (kar je napisal že @Maverik). Tako je vedno z vsemi konzolami. Vendar se stanje popravi v kakšnem letu (dokaz xbox360)

Da ne omenjamo da se bo lahko PS3 prelevil tudi v pravi zmogljiv računalnik. Zagotovo bo možen priklop brezžične tipkovnice in inštaliranje katere od distribucij linux-a. Ne bo lepšega kot brskanje po netu in (morda tudi programiranje) na 1080p sliki na 40" ekranu:) Ok Sony je zamudil, vendar bo vsaj paket tak da bo njegova življenjska doba toliko let. Če bo pol tak biser kot PS2 bo vredno. Jupi sedaj pa samo še počakati malce homebrew sceno s tem Linuxom in pa podobno:)

Groundzero: veliko veselja z novim otročičkom0:)
I can't wait:)

ps: Sneti je testiral na testni verziji konzole direkt od Sonya ki omogoča poganjanje backupov. Aja pa igre so jim poslali kar na BD-recordable ploščkih:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JutriPS3 ()

TechBeats ::

Prvi utisi u Bigbangu, nč posebnga, grafika sm mislu da bo bolj konkretna, sm že na računalniku vidu dost dost boljše špilke - vizualno gledano. Pa tud una fighterska špilka ni nevem kwa bl podn k ne...
Men se zdi škoda keša za ps3, raj si kupm grafo dx10 pa core2duo proc za tak keš. >:D

kotnikd3 ::

jst tut. škoda mi je dnarja dat za konzolo. pol morš še itq met Full HD tv, če hočš konzolo izkoristet
zdej bom kupu core2duo pa dx10 falango pa bo. crysis oz dx10 špili bodo pomoje konzolino grafiko potolkli.

sj se spomnite kaj je crytek rekel: da imata playstation 3 in xbox 360 premalo moči da bi poganjala CRYSIS :D :D :D :D :D :D :D potrjeno :D
ps: microsoft bo z windows visto poskušal čim bolje združiti svetova PC-ja in XboXa 360; pa directx 10 bo pomoje res next-gen, microsoft pa s tem meri h čim redkejši zamenjavi grafične kartice- enkrat kupš dx10 grafo, pa jo maš (upam) za dve leti
samo poglejte kakšne next gen učinke lahko prebavi PC, katere ps3 in xbox ne moreta video ,

Jst ::

Tiste slike z gamespota kažejo ravno boljšo sliko PS3.

Nfs: PS3 boljše osvetljevanje. Kako lahko vir svetlobe, ki je zadaj, osvetli prvo stran? (pri XBoxu)?

COD: XBox360 tako očitno, kot da bi na ps3 laufal na 640x480 z soften photoshop filtrom. Tu je očino nekaj zelo narobe.

Maiden: obe konzoli kažeta dokaj enako grafiko. Pri eni sliki zgleda PS3 boljši, pri drugi XBox in tako naprej...

MarvelUA: enako. S tem, da je pri PS3 malo preosvetljena slika. Če ne bi bilo razlike v jakosti brightness, potem ne bi sploh ločil razlik.

NBA2K7: PS3 rahlo bolj ostra slika. Boljša tekstura tal. Plus pri zadnji sliki XBoxa je očitno nekaj narobe: kot da bi bila resolucija OKOLICE (mislim na ljudi izven igrišča) 640x480 z smoothness photoshop filtrom.

FightNR3: spet problem XBoxa z svetlobo. Čeprav so na XŠkatli zastave mnogo lepše - zmečkane. Plus PS3 ima malenkost bolj ostre teksture. Vendar okoliški ljudje zgledajo lepše na iksu.

TonyHawk8: tukaj PS3 nima za burek.

(pozna ura, naprej se mi ne da gledat)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Pesimist ::

lol preberi si kaj nakoncu pise da Xbox totalno poowna PS3 v vseh teh igrah. TI pravis da ma slabso osvetlevanje v Xboxu? LOL v PS3ju pa sploh ni osvetevanja okolice hehe. :\

mikko ::

Grem danes k tamalmu PS3 sprobat.
Me pa zanima, kje bi se dal kakšne igrce dobiti, "mimovrste" or something>:D

Mavrik ::

Glejte, prvo kot prvo, delati primerjave o grafiki istih iger na obeh konzolah je praktično bedarija, ker se zelo pozna, za katero konzolo je bila igra najprej napisana. Tako, da to niso neke primerjave, ki bi pokazale pravi potencial in zmogljivost konzol.

JutriPS3:
Lep post, samo škoda, da vmes pišeš bedarije.
Že, da se bo grafika izboljšala, samo ti tvoje primerjave nekak ne delajo usluge. Namreč, nedopustno je, da ima recimo Virtual Fighter animacijo, kot bi vsi liki imeli artritis. Dead or Alive 4, ki je izšel skupaj z Xboxom ima še dandanes zelo impresivno animacijo ter tudi na pogled lepo (čeravno rahlo nepodrobno) grafiko.
Že res, da je morda samo grafični čiš močnejši pri 360 samo je pa arhitektura 100x prilagodljiva od 360 (ki je itak en PC preoblečen v konzolo).

Neresnica. Xbox1 je bil preoblečeni PC. Xbox 360 pa ima tri IBM PowerPC jedra (tudi PPE v PS3 je PowerPC based), kar mu da kar dovolj strojne moči. Samo zavedati pa se moraš nekaj. Tile SIMD procesorji, niso pretirano primerljivi s svojimi PC vrstniki. Številke kažejo, da so sposobni zelo hitro računati s plavajočo vejico, ko pa jim enkrat daš eno bolj zakomplicirano kodo, z veliko vejitvami, pa začnejo zelo švicati in jih že dvojedrni PC procesorji dohitevajo. Kaj si hotel povedati s prilagodljivo arhitekturo mi ni jasno. Na PS3 maš pač 6 procesorjev za vsako izmed niti, na Xboxu pa 3 procesorje s po dvema. Na obeh moraš programirati z večimi threadi naenkrat, pri obeh se moraš lepo namučiti da izkoristiš SIMD procesorje.

Grem stavit da bodo čez 3 leta tudi grafično špili povozili 360ine (ki že sedaj kažejo skorajda maximum). Počakajmo na kak ekskuzivni špil za PS3. Baje pa da Motorstorm izgleda fenomenalno! Toliko o grafiki -> če misliš Sawyer da je vse odvisno samo od grafičnega čipa se motiš - ok, na PCju že, samo ne na konzolu ko je namensko vse povezano in optimizirano>:D Arhitektura je 100x bolj integrirana in ni takega ločevanja ter počasnih prenosov med opremo kot je to v PCju (baje lahko že cell precej razbremeni Nvidia Syntheseizer pri izvajanju, pa ne vem katere fore še).


Spet malo mimo govoriš. Ne glede na vse, izrisovanje grafike pade vedno na grafični procesor, ker čeprav so vodila izjemno hitra, so še pogosto za operacije prepočasna, da bi lahko računal grafiko s celli. Najbolj mi je pa zanimiv tvoj popolnoma neutemeljen stavek, da bo PS3 imel lepšo grafiko. Namreč... poglejmo strojno opremo. PS3 ima čip baziran na GeForcih serije 7, kateri ima 256MB svojega pomnilnika in lahko ob hudem udarcu hitrosti naslovi del ostalega pomnilnika. Xbox 360 ima na novo razviti čip s 48 unified shaderji ter sposobnostjo naslavljanja 320 MB pomnilnika. Razlike glede na zasnovo je za skoraj eno generacijo grafičnih kartic, pa če še dodaš dejstvo, da imaš lahko na 360ki večje teksture, je zelo težko razumeti, kako bi lahko imel PS3 opazno lepšo grafiko.

primerjaš igre za 360 katera je v prodaji leto pa pol in so se razvijalci že konkretno "priučili", s PS3 katera šele začenja pot in zahteva težavneje programiranje in vse (tako kot PS2 pa pogljemo katere bisere imamo sedaj -> pa kaj je blo s prvimi igrami, utripanje in nazobčani robovi; pa poglej sedaj).


To je res, za PS3 je neumno težko programirati. To je tudi ena prednosti 360ke, saj le-ta uporablja DirectX, ki omogoča precej lažje programiranje, in kar je pomembnejše, lažji prenos na PC, zato je bolj smotrna za razvoj s stališča razvijalca.

Evo sem si kupil ta mesec Jokerja prvič po dveh letih. Samo zaradi PS3 in opissa Ressitanca. Ne vem kaj si ti bral. Vendar ga je Sneti nasplošno precej hvalil. Precej precej pohvalil njegovo zasnovo, strukturiranost in POTENCIAL.


Saj, kot sem tudi na njihov forum zapisal, mislim da je bil opis rahlo zavajujoč in pristranski (včasih omenjajo druge konzole, ko je PS3 boljši, pozebi na obstoj le-teh ko ni...). Odgovor je prišel, da so oni meli testno konzolo, na kateri še ni delalo skoraj nič (ne online servis, ne stare igre, ipd) in bo zato prišel en bolj objektiven opis naslednji mesec.

3. glede onlina si pa mimo udaril. Poglej si v rubriko konzolec na jokerjevemu forumu (ja sej vem, forum je totalno mimo, samo ta rubrika je pa zelo zanimia in tudi izveš precej objektivnih informacij), ko nek lastnik že lepo igra demo igre;) ki jih vleče preko mreže tako da tistih pol leta ne velja. Malo bolj se pozanimaj preden se govori neumnosti.


Jaz sem govoril o plačljivih prenosih, ne demotih. Torej tiste igre, ki bodo izšle samo on-line (GT HD). Če bi res bral tisti forum, kot mi ga mečeš v obraz, bi opazo, da uporabniki ne morejo kupovati, ker Slovenije ni na seznamu, če se predstaviš kot da si v drugi državi, pa ti noče vzeti kreditne kartice, in ne moreš plačati. Predplačljive kartice po vzoru Xbox Live ne obstajajo.

bsurdna cena - lol ravno prej berem eno temo kjer se nekateri širokoustijo kako pa je 300eur poceni za eno grafično kartico (pol cene PS3). Eno jebeno grafično kartico. Tukaj pa absurd. You must be kidding me. Oz. koliko stanejo namenski HDVD ali BD predvajalniki....


Dejstvo je, da je BD trenutno neuporaben standard. Filmov pri nas ni, lepše grafike ne bo dal, kvečjemu več FMVjov ali pa morda večje igralne svetove bomo videli. Čeprav močno dvomim v to, ker skupaj z velikostjo igre narašča tudi cena razvoja, in dvomim da bo nekdo šel se zapufat za tistih par miljonov kupcev PS3jke. Dejstvo je, da se konzole v primerjavi s PCjem splačajo. Dejstvo je, da ima PS3 proti Xboxu absurdno ceno za to, kar ponuja. Večina ljudi tako ali tako ne rabi BD predvajalnika, isto kot večina ljudi ni šla kupit HD-DVD pogon za Xbox.

Še eno stvar so izredno pohvalili. Samo zasnovo PS3! za razliko od 360 je praktično neslišna (za razliko od 360 ki so jo precej kritizirali glede tega)! In to je v dnevni sobi precej velik +. Če omenimo da ima še integriran adapter je to še toliko več vredno.


To je res. Xbox 360 je nemarno glasen, še posebej DVD pogon.

(naj mi pove en lastnik PCja s kakšno grafiko bo gnal čez 4 leta najnovejše naslove - verjetno bo ločljivost nekje 800x600 z detajli na MIn in večino izklopljenimi - nekje na ravni Quaka kajne;) ). :)


Lastniki konzol igrajo 4 leta stare naslove pri 640x480 ;)

Za zaključek... govoriti da PS3 nima potenciala je neumno. Toda, govoriti, da je občutno boljši od 360ke je tudi bedarija. Namreč gre se za to, da ima 360ka trenutno občutno boljši online servis, ter bero iger. Večji problem za Sony pa leži drugje. To je 10 milijonov prodanih 360k. PS3 bo težko prodal toliko konzol do konca leta, kar pomeni da razvijalci ne bodo navdušeni nad razvojem ekskluziv. Če maš ti 5 miljonov prodanih PS3jk in 10 milijonov 360k, imaš 5 mil potencialnih kupcev na eni in 10 mil potencial kupcev na drugi strani. Če narediš vzporedni razvoj, imaš 15 mil potencialnih kupcev. Tako bo v prihodnosti, namesti da bi videli neke nore igre na PS3, bomo prej videli ogromen kup iger, ki bodo izšle za obe konzoli, ter nekaj over-hypanih ekskluziv. Trend že gre v to smer, saj je opazno da PS3 izgublja ekskluzive eno za drugo. Ko pa boš imel veliko istih iger na obeh konzolah, bo še pa odločala samo cena. In tukaj je že zmagovalec znan.

Ne glede na vse, pa ostajam pri mnenju, da je PS3 trenutno neuporaben cigel, na katerem lahko igraš celo eno dobro in eno nadpovprečno igro. Čez pol leta, ko bo Sony prišel k sebi, bo pa PS3 še vedno isti na tržišču. Le morda bo kaj cenejši, ali pa bodo kakšne zastonj špile delili. Nakup zadeve zdaj je zato nesmotrn, oz. celo neumen če nimaš HDTVja sposobnega 720p slike. Samo to zadnje velja tudi za 360ko.
The truth is rarely pure and never simple.

M-XXXX ::

Temu pa se reče pravi odgovor!:D

Še eno vprašanje: Kako da ima xbox 360 skoraj 10x večji memory bandwith kot PS3?
Še ena zanimiva in dobra primerjava med Xbox-om in PS3 v zmogljivosti!

atasmrk ::

Glede tele primerjave sem pa malo skepticen. Predvsem zato, ker (ce jest stvar prav razumem) jo je napisal MS. Na IGN-ju so samo objevili tisto, kar so dobili od malega mehkega. Drugic pa zato, ker je bila stvar objevljena 20 maja 2005. Od takrat se je veliko spremenilo.

Sony v analizi izpade kot firma, ki je v nekem trenutku nametala skupaj nekaj komponent, pri tem pa pozabila komponente smotrno povezati, ali pa jim je dodelila vlogo, za katero niso najboljse. Vem da se to v korporacijah rado dogaja (en kravatar nekaj doloci, pa ceprav nima ravno veliko pojma o stvar), pa vseeno mislim, da tako slabo vendarle ne nore biti. Sicer so zafrknili enzenirji, ki so zadevo nacrtovali.

M-XXXX ::

To je taprava debata- nobeden ne vpije to sux, ono sux,... (rezen Sawjer se je nekaj vmešal)
Za mene so obe konzole zelo dovršene, močne, napredne in za mojga XBOX-a 360 mi ni žal niti €!

mzidy ::

Meni tudi ne.8-)
Mene je najbolj prepričala v nakup cena, saj sem za 515€ dobil: XBOX36Premium Splinter Cell Double Agent, PGR3 in Kameo, še en brezžični kontroler in dva play and charge kita; Za PS3 bi dal 600€ + 50€ kontroler + 2x60€ za špila, kar pa mi je malo preveč, saj filme ne gledam, da bi potreboval BD pogon, mrežni kabel pa tudi ne moti tako, da bi moral dati 70€ za brezžičnega:)

Za tako ceno bi moral PS3 biti absolutni zmagovalec, a to še zdaleč ni, saj to dokazujejo "vojne" PS3 vs XBOX360

Jst ::

|Sawyer|: Jaz sem gledal samo slike in me ne briga kaj so pisali. Nisem oboževalec konzol in se mi zdi tako Xbox kot ps3 neuporaben - zame.

Ostala dejstva pa kažejo na Xboxov trenutno boljši položaj. Kar je napisal Mavrik, se načeloma strinjam z vsem.

Ampak, da si iz tistih slik videl, da ima ps3 tako extremno zanič sliko... ti lahko rečem samo to, da obstajajo zdravniki z nazivom optik.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Pesimist ::

menda bos kr ti rabil zdravnika za oke pa se najbolse da gres preverit ce mas disleksijo. Ki sem te reko da ma zanic grafiko!

Gr0unD Zer0 ::

grafika to, grafika ono...
jaz včasih špilam extreme g 2 na N64, pa je špil boljši od Carbona...
špilam tekken na ps2, pa je boljsi od... kaj je že na pcju?>:D (xbox sicer ma pretepačine, a nobene konkurenčne)

bi še več napisal, samo me glava boli pa se mi ne da razmisljat

Presky ::

Kaj PS3 ima lahko brezžično povezavo interneta preko mojega ruterja?

Drugače pa se da tudi priklopiti brezžične miške na PS3...jas si ga bom nabavil poleti in vem, da mi ne bo žal, ker še nikoli me ni razočarala konzola...simple, vstaviš igro in že igraš z kavča ali postelje (ni večjega užitka), brez zajebancij kot pri PCju ala prilagajanje nastavitev grafični, instaliranje, zatikavanje, 100 patchov...

Upam le, da bodo kmalu prišli novi joypadi z "vibro" ;)
BIOHAZARD 4

Zheegec ::

Ja net dela brez težav že na testni verziji z 1.5FW.

Za vse lastnike PS3 - z 1.6FW pride tudi Folding@Home klient - vklopite ga, team number je 10824 če se ne motim!!!! PS3 je zelo močna mašina za operacije s plavajočo vejico.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gr0unD Zer0 ::

Upam le, da bodo kmalu prišli novi joypadi z "vibro" ;)


jaz ga po pravici povedano po enem dnevu ne pogrešam več. kaka vibra?:D

nvidiaboy ::

nvidiaboy ::

>:D Aja pa še to :D :))

Pesimist ::

to je ze staro ko svet oz tocno tak dolgo ko je PS3 ze zunaj lol. Aja pozabo sem da ste jo komaj predvcerejsnem dobli >:D

nvidiaboy ::

Tist na strani UKresistance je od 23 marca ko je pol to lahko staro ???

Pesimist ::

zato ker so to ameriski klipi in kdaj so v ameriki ze dobli PS3? Kr nekaj cajta nazaj.

nvidiaboy ::

A ti znaš brati ???? Piše Here are some photos from the London PS3 launch !!!! Nauč se brat ....

Pesimist ::

ti ves kaj so photos in kaj movie clip? Ocitno ne nub!

nvidiaboy ::

Spet si dokazal da ne znaš brati ... ker sm napisal (Tist na strani UKresistance je od 23 marca ko je pol to lahko staro ???) Ti mi pa neki od klipov začneš >:D ;(

nvidiaboy ::

http://www.ukresistance.co.uk/
http://www.johng.co.uk/2007/03/22/huge-...

Še par slik in razlag iz 23 marca v Angliji .... Prou disaster je tale PS3 >:D
Lahko jim edin pomagamo da gremo usi nabavt svoj PS3 sam problem je k nas ma večina že X360...>:D :D

>>><<< ::

Bof - Ps 3
Lol, glejte kakšen je po mnenju Bofa izgled ps 3. :D
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

>>><<< ::

Link, ki sem ga dal več ne dela. Zgleda, da so spremenili sliko. Jaz sem pa naredil screenshot>:D .

Evo ga
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Pesimist ::

mah PS3 majo na kile v bofu lol. Machos popularnost.

Tr0n ::

V UK je kar popularna. Fastest selling console in London baje. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Mavrik ::

Prosim da držite enovrstičnice in žaljivke zase.
The truth is rarely pure and never simple.

JutriPS3 ::

Sem prej prebral nekaj neumnosti ki jih je napisal DigitalDope (upam da sem prav napisal).
Vtisti po uporabi PS3ke.
Za njo bi dal tudi 1000EUR
Facts:
- najcenejši BluRay predvajalnik na trgu -> pogledal sem že 2 BluRay filma in sedaj vem da je bilo vredno dati par k EUR za Bravio X2000:)) Slika je nebeška in kristalno čista. Prav neverjetno napram DVD filmom. Fenomenalno.
- igre sedaj še niso bogve kaj. Je pa motorstorm prav zabaven. Osebno čakam na igro Lair ki bo prva "true HD" igra (1980*1080)>:D Po slikah sodeč bo fenomenalna. Vendar je najpomembnejša igralnost tako da raje vidim da je igralnost na vrhuncu ter grafika solidna. Sodeč bo ta igra imela oboje na vrhuncu
- hehe samo smejim se nekaterim ko hvalijo kako poceni so prišli čez ko kupijo grafo za 300 EUR:\ Muslim HALO, gnala vam bo igre nekak 1 leto od izida na 1280*1024, po dveh letih pa kaj -> medium ali low detajli in slaba resulacija -> delalo vam pa bo>:D Sam sem tako preskrbljen nadaljnih 6 let minimalno. Igre čez 3 leta bodo drugi svet kot te sedaj (kakor so bile prve PS2 po grafiki tko solidne, so bile one kasneje 2 svetova nad njimi)
-zadeva je napram Xbox360 s takimi featuri kot jih ima PS3 poceni.1) Pri Xbox360 ne moreš menjati diska z večjim 2) HD-DVD predvajalnik stane 200$ -> in pazi ni namenjen igram ampak LE filmom. S tem da imaš poleg še eno škatlo ter množico kablovja. Pa tut precej glasen baje je>:D S tem si že nad ceno PS3ke. Da tišine slednje ne omenjamo. Če omenimo še da dobimo free online servis se tista razlika v ceni hitro pokrije>:D Je pa tut Xbox360 odlična zadeva, to pa priznam in vredna vsakega cekina.
- prav smilite se mi nekateri ostri zagovorniki PCja ko igrate igrice na ubogih 19" ekranih>:D medtem ko jaz špilam (oz. bom ko pridejo prave igre) na cca 100cm diagonale. Lepo zleknjen v fotelj z brezzičnim ploščkom v rokah.
- še enkrat za vse nejevernike!: ne jokat nad sedanjimi igrami ker ne pokažejo pravega obraza PS3. Dejte potem še jokcat nad ubogimi lastniki Geforce 8800GTX ko so dali 600EUR za grafo, iger za DX10 pa kar ni>:D (in jih še dolg ne bo v pravi količini in kvaliteti -> takrat bo pa grafa lahko gnala te igre v kaki resoluciji in detajlnih=>:D )
-PS3 je bila investicija za daljše obdobje in ne kot nekateri patetični zagovorniki PCjev ko se zgražajo nad ceno PS3 po drugi strani pa imajo mokre sanje nad napajalci za 40k sit (če pa to ni precenjeno pa ne vem kaj je) in pa grafami za 150k sit ki bodo čez 3 leta samo za na odpad
- kakor sem omenil: najcenejši HD-DVD predvajalo Toshiba stane tolko kot PS3 (če ni še dražji) in dela kaj: samo poganja HD filme, nič drugega. Konzola je pred svojim časom. Prave zobe bo pokazala čez 2,3 leta.
- igra je vse kaj drugega kot samo grafika. zaradi takih kot ste vi sedaj masovno izdelujejo po EA stajlu igre ki so igralno pač poden (NFSji novi, FIFE...).
- v Anglijo so v eni trgovini (bilo je že tukaj napisano) talali Sonyeve Bravie ampak to ne katerekoli ampak best model (X serijo)

Koliko si pa ti dal za PC DigitalDope?>:D Ti je zmožen moganjati sedanje igre na 1900*... resoluciji? Če da, si dal verjetno 1000EUR +.

mah PS3 majo na kile v bofu lol. Machos popularnost.

Pa veš zakaj je tako? Morda ne veš da so dobili zares veliko pošiljko PS3 in ne tako kot Wii ki je sicer izšel prej (uradno:\ ) vendar v tako malih količinah da je bil dosežen le hype, me zanima koliko Wiijev bi bilo po BigBangih če bi jih dobili enih 300. Pa tut ni bilo pričakovat da se bo ravno par sto slovencev direkt stegnilo za nakup saj je tukaj standard precej nižji kot v UK denimo. Tam gre pa kot vroče žemljice.

Sam jo kupim tudi mojemu birmancu ko bo šel k birmi. Seveda v kompletu s par igrami ter dodatno opremo
Jaz sem zadovoljen, izredno. Žal se glasi samo neko frocovje ki nima pojma. je pa res da je nakup res smisel šele takrat ko si lastite (full)HD TV. Šele takrat se pokaže prava lepota te zadevice. kakor sem rekel, zadeva je pred časom (podobno kot PS2 tistega časa)

Senitel ::

Dajte že nehat primerjat PS 3 z PS 2... PS 2 je imel za svoj čas (in ločljivost TV) hudo močan grafični čip. PS 3 ima nekoliko spremenjenega GeForce 7900 GTX (v bistvu v vseh pogledih okleščen 7900 GTX razen kar se shader kicka tiče).
PS 2 je bil svoj čas hudo močna zadeva, PC-ji pa so grafično (in v bistvu splošno hardwaresko) tako PS 3 kot XBox 360 že prehiteli. BluRay filmov ni (pri nas v trgovinah), ko bo (če se bo) zadeva zares prijela bodo na razpolago predvajalniki bistveno cenejši od PS 3.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993296 (40039) XsenO
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514460 (10979) PARTyZAN
»

Novice s konzolastičnega sveta

Oddelek: Novice / Konzole
365645 (3432) Matheeew
»

Wii razgrabili

Oddelek: Novice / Konzole
396335 (4423) Dr_M
»

PlayStation 3 že v proizvodnji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
7910791 (8923) Tr0n

Več podobnih tem