» »

PS3 vs. XBOX 360

PS3 vs. XBOX 360

««
10 / 23
»»

Mavrik ::

To se je že nekaj govorilo vendar NE bo. Če ap bo po pa verjetno enih 10 mescev po PS3 verziji - tko da0:)

A maš kakšen vir za ta stavek ali je pa to samo pobožna želja? Avtoji so s PC verzijo trojke že pokazali, da so fleksibilni, kar se ekskluziv tiče. Kar se pa zamika tiče... tisti ki hočejo igrati tukaj in zdaj so že itak šli stran vreč denar za PS3. Ostale pa dvomim da bo par mesecev motilo.
The truth is rarely pure and never simple.

Luc ::

Eto tud jaz lastnik xbox 360.

Nekdo je spraševal za zvok? Odličen je.. jaz mam preko optike na samsungov domači kino zvezan.. plus še na 102cm LCD TV.. ne morem opisat užitkov..res noro.

Sploh mi ni več da bi sedel za pisalno mizo in igral igre in gledal v ubogi 19 inčni monitor :D , če se zleken v kavč, vzamem v roke brezžični gamepad in samo uživam.

Je res eni pravi mali HTPC. Vsaj jaz ga povezal v omrežje, tako dostopam še do slik in mp3 na računalniku.

PS3 bo vsekakor tudi makina. A 200 evrov je več je vseeno preveč, pa sploh ker bluray niti ne vem kaj bi z njem v Sloveniji počel oz. kaka bo podpora. Tudi glede na špile mi bolj ustreza xbox 360. Gears of War, Table Tennis, prihajajoča Forza Motorsport 2, Halo 3, ... in super delujoč xbox live arcade sistem (UNO, Mutant Storm, .. prihaja Worms, Sensible Soccer, ..) so dovolj dobri razlogi.

LordWorm ::

To je pa zanimivo da ima digitalni izhod ker recimo pri audigyju ali Xfi-ju ni smiselno uporabljat digital out ker potem niso vkljuceni eax ipd efekti. Externi dac imam zelo dober tko da je to dobrodosla novica.
Se da stimat volume na samem xboxu?

Zanimam se za tole varjanto z novim DVD pogonom:
http://www.playgame.biz/index.php?pojdi...
ima kdo?

Nekdo se je pritozeval nad visokim pingom, kako je zdej s tem??
ni podatka

matjash ::

Mislim da če hočeš met Dolby Digital ali DTS v filmih/igrah more imet naprava na katero misliš xbox priključiti dekoder za ta dva formata, zato sem jaz vzel Logitech Z5500 (320€), sem rahlo okleval če ne bi raje vzel Z5400 ki ga dobiš po dosti ugodnejši ceni (180€ - Pixmania.com), ampak sem zelo zadovoljen z njimi. To ti govorim če misliš kakšne računalniške zvočnike priključit, ker hišni kini imajo verjetno vsi tud dekoder (nisem 100%). Volume se da pri poslušanju glasbe enostavno regulirat, med igro pa nažalost le v menijih, tako da bi ti prišel kar prav kakšen daljinec.

Trenutno pa še iščem najugodnjejšo varjanto za brezžični povezavo do xboxa saj bi bil kabel zelo nezaželjen (estetika). Tako da bom pinge komentiral ko bom to uštimal.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

Gr0unD Zer0 ::

p.s. kaj na ps3 bos lahko igral spile od ps2?

ali ne bo mogoče zaradu blu-ray pogona?

obljubili so tako za xbox360 kot za ps3 da bosta popolnoma kompatibilna s prejsnjimi spili a zal ni tako. vecinoma ne, baje pa da delajo na tem - novi firmware bo prisel in odpravil tezavo.

Q: ali je mozno priklopit PC in xbox360 na en 19" LCD (imam samsung 970p)?
ni podatka

Natančno na ta monitor jaz nameravam (zaenkrat) priklopit Xbox 360. Nabaviti moraš VGA kabel, je pa dejstvo da so igre pisane za 16:9 razmerje in bo zadeva mela črn rob.

glavno da se špila:D

Naposled je uradno, kar se je šušljalo že nekaj časa: PS3 bo Sony v Evropi splavil 23. marca letos, za ceno 599 evrov.

moram fotru rečt naj puško očisti, jaz grem pred big banga kempat:D

Zgodovina sprememb…

Mavrik to mi je jasno, ampak mene zanima ce bi lahko nekak imel na ta monitor priklopljen PC in xbox360 hkrati. Mozno?

GroundZero sprobal so MK: Deception na xbox360 in so poligoni tako prekrival sliko da ni blo za spilat...
Je pa trenutno xbox360 bolsi nakup kot PS3 ker je hitrejsi in cenejsi, a Sony ze dela hitrejso varjanto PS3.
To se sicer ne slisi kul ampak bojo pa zato cene "pocasnejsih" modelov nizje.
ni podatka

kak hitrejšo varianto?
misliš v 65nm namesto 90nm?
da pa ki res naredijo višje frekvence pa bojkotiram sony...
si bom oni prvi gameboy nabavo

LordWorm: Rabil boš en VGA switcher. Pač eno zadevo s kero boš preklaplal med vhodoma.

ali pa switch na monitorju

@LOL ::

kdor misli da je čas za nove konzole se moti.
Prihaja God of War 2>:D - na PS2>:D
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: @LOL ()

ki bo pa spet podobno kratek kot god of war 1.
saj ne rečem, nenormalno sem uzival v tisti brutalnosti, ampak devilu ne seže do podplatov, kaj šele kolen(da mam 100 ur igranja pri DMC3 že nekaj pove)>:D

kot super smash brothers iz n64 proti tekken 5

Zgodovina sprememb…

Kane & Lynch samo na PC in xbox360

Eidos has confirmed that forthcoming killer-app Kane & Lynch: Dead Men will not be coming to the PlayStation 3, instead remaining exclusive to the Xbox 360 and PC.

Trailer (September 2006)
---------------------

Nov Flatout za xbox360 v juniju 2007.

Coming in June 2007, the game is considerably improved over last years outing.

Developed by Bugbear Entertainment, FlatOut Ultimate Carnage is rebuilt from the ground up and specifically developed to take advantage of the additional feature sets and improved processing ability of the Xbox 360 to produce an entirely new, breathtaking FlatOut experience.

Some of the many brand new design and gameplay components featured in FlatOut Ultimate Carnage include 12 cars racing on screen up from eight in FlatOut 2, five all-new single player and two all-new multiplayer game modes over the Xbox Live online game service, over 8,000 dynamic objects per track up from 5,000 in FlatOut 2, widescreen High Definition resolution (720p), dynamic lighting and shadowing all with proper real-time environment mapping on all vehicles, downloadable content via Xbox Live, and 20,000 polygons per car up from 7,500 in the previous generation.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

"kak hitrejšo varianto?
misliš v 65nm namesto 90nm?"

to ja. koker sem jst razumel bo to pospesilo PS3 in odpravilo rahel problem ki ga ima, to je, da je xbox360 enostavno hitrejsi...

http://xbox360.ign.com/articles/617/617...
ni podatka

Am...
a) to je 2 leti star članek
b) Sony ma že zdaj velike probleme z izdelavo cellov, prehod na 65nm bi še to bolj poslabšal (razen če jih že izdeluje pri 65nm)

je kje novejsi clanek o xbox360 vs ps3? katiri je hitrejsi?
ni podatka

Tr0n ::

Wii je hitrejsi.

da ni ki res.
moj tetris, ki sem ga dobil zraven praška pelje scat vsak superračunalnik:D

če so na jajcih od ps2 iztisnili ven lepoto od GT4, GOW, DMC3, Ace combat...
potem bo na ps3 tudi:P
5 MHz gor ali dol...
xbox ma to prednost, da je dlje zunaj, in so programerji pogruntali par zadev

Orbit89 ::

en Offtopic oprašanje.

Mi zna negodo naštet vse zelo dobre ali olične igre ob nastanku PS2, torej do leta 2003.
Ker bom kupil tale PS2 in bi rad imel vse kolikor toliko dobre igre za PS2.

LP

@LordWorm

Ne se niti začeti obremenjevati kateri je močnejši. To sploh ni važno ker sta obe zelo dobri konzoli. Odloči se na podlagi iger ki jih misliš igrati, saj konec koncev le to šteje. Zakaj bi si kupil Ferrarija če misliš voziti po gozdnih poteh oziroma Jeepa za po avtocesti?

točno:D

se strinjam!

vsec so mi Tom Clancy spili ala Rainbow six, Ghost Recon...pa seveda pretepaske ala MORTAL KOMBAT, kak wrestling, FRPjke ala Oblivion, akcije kot so FEAR in CoD, zelo mi je usec tudi sablanje v Jedi Outcast.

mislim da je xbox360 direkt zame.
ni podatka

Pesimist ::

Kupi kdo Xbox 360 steatlh firmware, VGA kabel zraven orginalnih. Par iger (13). Kuplen decembra 24tega v Mulleru. Samo 320 euro :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Predvidem da svoj xbox prodajas zaradi slabega online spilanja? Mislis da nebojo zrihtal tega?
ni podatka

Sej ne, ampak vsi hvaljo on-line špilanje. Očitno ma Sawyer probleme z ne vem čemu...

hja...vsi slovenci ali vsi americani...m?
ni podatka

reason ::

^^ to je pa igra ki je spreobrnila nekaj GT fanov - Forza Motorsport 2 (Physics trailer)

ne jaz Xbox prodajam ker so vsi spili totalka brezvezni. Online spilanje pa je in ni vredu sej popravit laga vsekakor nikol nebojo mogli razen ce japonce in americane vselijo tebi kot podnajemnike :D . Ko se na americana povezes si v lag pizdi in japonca seveda. Ce gres cooperirat slovenceki ok te je cool drugace pa ziva bedarija. GOW kaj sem probal metki letijo ko da si gasilec to ze takoj na zacetki igre lahko stestiram ko vstrelim v steno pa vidim ok metek se je pojavo po pol ali 1 sekundi komaj igra bo totalka suxala. Zato pa reje prodam pa si namesto tega kupim enako cenovno vredno graficno pa back to PC. Na PCju namrec mam dosti vec dobrih iger ki pa jih nemorem igrati oz tekso ker mam zaurac grafo pa proc. Tam vem da bom dosti bol happy. Za mene pri konzole gamingu ni prihodnosti pa se lahko taki kot so APB, GOW, Assasin Creed na glavo postavijo ce me v srcu edino avto racing na simulacijskem nacinu zanima.

Zgodovina sprememb…

matjash: ja hehe ce bi reko da zgloeda bedno bi moral lagati. Samo ni pa nic takega kaj ze ni blo na PCju nareto uspesno pred menda dvema letom. :D Drugace pa forza je za konzolo, ni detajlev medna ce bos lahko dirkal z 40+ ludi online 99% bo uporablalo gamepade, fizika je veliki vprasaj prav tako obcutek. In potem je edina igra na Konzoli ki nekaj obetava medtem pa mam na PCju 3 take spile in supervolan ampak nemorem spilat zarad svoh masine ker sem reje investiral v Xbox 360 tokrat :D . Ce se le da to napako popravit tudi ce zgubim like 100 evro so be it.

reason ::

prazaprav nism neki fan gt, sm pa dal čez use gt, glede po slikah sodeč zgleda gt hd bol realna, nekod me un trailer ni spreobrnu mogoč če bom kdaj probo ta špil, to pa verjetn bom predn predn se bom odloču za nakup konzole.

meni se predvsem dopade kak se gume zvijajo med ovinki samo to sem ze sicer vido v Life for Speed ampak fajn da se je kdo drugi tudi spomno fstavit not. Majn fajn ker ni to sumulacija zgorlj konzolska drkalica. GT mislim da stem cilas na Grand Turisme ne. Well jaz mam v mislim sportne simulacije tipa GTR, EA F1,Papy Nascar pa razne druge variacije modov za rfactor. Ampak nic od tega nemorem resno uzivat z 6600GTjem. Igre ne da samo stekajo se prav grdo zgledajo zato bi rabo max texture in cim vecjo resolucijo da se pribliza lepsi grafiki hehe. Kaki 8600GT bi moral kompletno zadoscat zato in ima da majn stane kot Xbox360.

nope, ni reakcije na forzo 2

meni se ne zdi neka konkurenca...
sem igral prvi del sicer, pa mi je bil še gran turismo 3 boljši
juts my opinion

Meni je pa naredil že prvi del obratno reakcijo, pri Gran Tourismu mi je manjkala simulacija in čeprav je grafično izgledala slabše od takratnih dirkačin se mi je od vseh najbolj dopadla Forza. Namesto GTja pa sem ob nakupu xboxa igral PGR3. Nova Forza 2 pa izgleda že zdaj lepa za oči (z grafičnega vidika) in če je samo AI še malo bolj izpopolnjen (že tako ni imela primerjave z drugimi) je zame must buy. Pa uni trailer je od septembra 2006 in so razvijalci povedali da to ni še končni produkt in da bodo še dosti dali na grafične izboljšave.

saj res da je inteligenca totalno out pri gt, ampak pri nobenem drugem špilu nisem tolko time trialov zvozil kot pa pri gt.
enostavno tisti filing, ko se na izi pelješ po progi z najslabšimi gumami, ter čutiš vsak cm neravnine na asfaltu...
pri 300kmh na ravnini le mansa>:D

ter driftanje z starim volvotom, rally z golfom V ali pa s toyoto supro(FR)

ali pa iztiskanje zadnje rezerve iz gum ter iskanje milimetrov za izboljsanje idealne linije za tistih par jeb**ih tisočink z 1000 konjsko mrcino brez elektronskih pomagal...

ko se v zadnjem ovinku pred ravnino zalepiš za rit nasprotniku, ter ga za pol havbe premagaš, ali pa magari zgubiš, in veš da te ni scheatal debilni AI s catch up fintami, ampak ker si slabo vozil/imel preslab avto/delal pol minutni burnout in ti je požrlo gume pol kroga prej

driving misije, ki niso debilno otežene z goljufivimi nasprotniki, ampak je odvisno le in samo od tvojega znanja.

zanimive, edinstvene ter skoraj genialno speljane proge...

to in še veliko več je špil, ki mu noben drug ne seže do kolen.(vem da so boljše simulacije, hujše arkade, ampak to je pač moje mnenje)

no nevermind v sredo bom verjetno 99% prodal zadevo pa se ne priblizav vec konzolam za nekaj casa lol vsej zivljensko dobo Xboxa in PS3 oz ce za komp nehajo delat spile prej :D . Razumes spili so mi zastojn, delajo vsi na netu a vseeno mislim da so totalni kurc vsi po vrsti bah.

ko boš dal otipljiv denar za špil, boš drugače gledal na stvar.
dokler pa dobiš vse zastonj z neta, pa bodi lepo tiho

samo to je res cudno ker pri jokerju (kjer so res zaupanja vredni) hvalijo xbox360 vsepovprek vkljucno z igranjem online. oni nimajo nic od tega da hvalijo neko konzolo ali bilokateri hardwer...

igre za xbox v jokerju dobivajo visoke ocene vcasih dobi ista igra na xboxu vec kot na PCju.

nadgradnja PCja za igre je pa zame metanje denarja stran. pa tut ce ga vrzes stran in kupis hudo masino nebo niti priblizno dolg casa huda poleg tega bo na momente se vedno kej cuknilo ker pac nimas 6GB rama in ker ima OS.

glede na slabo iskusnjo bom pa vseeno si xbox raje isposodil od playgame pa se bom potem odlocil...
ni podatka

Sej ce se igrajo sami med sabo online bo normalno kot na lan sej bo ping pod 20 hehe. Vse moje izkusnje direktno z Fight Night 3 so bile.
1. Dela odlicno kot offline
2. dela z velikim lagom do 1500ms
3. dela kot slideshow
4. prekinja med igro
5. ven letis

najvec je dela z lagom nekje od 700-1000ms

potem so se pa razne antike playerov seveda >:D

To je sicer vse odvisno od playerov samo razumi ti da nimas vedno 2 kolega s kerimi lahko spilas zato moras random searchanje pri igrah uporabalt in tam je cisti loto na koga naletis. GOW pa je vecinoma tak da mas vsej enih 500-1000 pinga torej nic podobno temu kaj smo na pcju vajenu ko igramo na slovenskih, austriskih, uk streznikih razen ce sam hostas. V Xboxu ni namesnkih serverov tu vsak sam hosta in vse odvisno od tistega ko hosta. Joker? Daj ne se hecat lol verjetno najbol debilna revija v nasi prelepi napredni kokoski...

Jaz sem se sicer odloco da bom obdrzal Xboxa samo nebom pa vec nic v njega vlagal. Prej izlagal, gametag pa menjaval vsakih 30 dni ker nemislim niti centa placat za ta Live service. :D

Zgodovina sprememb…

samo da je zastonj, pa je ql ne?

M-XXXX ::

Tudi sam si ogledujem tale XBOX360! Zdaj me zanima kjev sloveniji bi se ga dalo kupiti- poleg bolhe
Kašne so razlike med Premium, Premium extreme, core, core extreme, kater se naj bolje splača?

Core verzija je najbolj okleščena verzija konzole.
Premium verzija pa ima (za razliko od Core verzije) priložen brezžični kontroler, 20GB trdi disk, komponentni kabel pa še kako malenkost.

Potem naj gledam za Premium verzijo! Kje se najbolj splača kupiti??

Pejd v Muellerja. Imajo baje precej konkurenčne cene in nič kaj dražje kot v tujini.
Zagotovo pa vzemi Premium ker ima dodatke za katere boš kasneje pri Coru doplačal in preplačal vse skupaj. Nujno Premium če je le novcev dovolj

Pa dobiš v Mullerju verzijo z čipom ali brez?
Se dobi v Mullerju novejšo verzijo- kjer ni pregrevanja in podobno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Pa dobiš v Mullerju verzijo z čipom ali brez?

Kaj misliš :\

Res malo nesmiselno vprašanje!:8) :D
Potem se mi najbolje splača kupiti kar preko bolhe? Najmanj sitnosti?
««
10 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9515110 (11629) PARTyZAN
»

kaj menite o novem playstationu 3 (strani: 1 2 )

838928 (5133) blaz87
»

Nakup konzole (strani: 1 2 )

505332 (3846) marcel282
»

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

Oddelek: Novice / Konzole
428720 (3491) RuskiSnajper
»

PS3 vs. XBox 360 [grafika, strojna oprema]