» »

PS3 vs. XBOX 360

PS3 vs. XBOX 360

««
8 / 23
»»

Pesimist ::

Ce ti pravim da nevem od kot prihaja ta izjava ker so film posneli split screen pa je PS3 verzija totalno bolsa. Od kvalitete textur do modelov. 360ka je blurana prevec. Mogoce je bla to kaka prejsna verzija sej je komaj decebra izsla zadeva.

Tisti tvoj artikl pa je 5 mesecev star.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Ma prvo generacijo (PS3) iger in drugo generacijo (Xbox360) iger je tezko primerjat. Za PS3 so na hitro sportali zadevo, vsaj v vecini primerov je tako. Tako kot so Zeldo tudi na hitro sportali iz GCja na Wiija in dodali nove kontrole.

Trenutno stanje se ne odraza dejanskega stanja. Tako nekako. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

matjash ::

JA prav maš ne vem kako da sem bil lahko tako neumen in nisem opazil kako superiorna je grafika v PS3 verziji, pa kako lepa prednost je da bom lahko med zagonom dal kavo kuhat, pred fightom pa cigaret skadil. Sony ti si genij.
... bolje pozno kot nikoli.

Pesimist ::

Kaj pa 3rd gen spili bodo al kaj? :D

Sej vprasanje je zakaj je to tak ker mnogo je ziher smao portov z Xboxa brez dodatnega dela. Samo vprasanje pac zakaj je to tak ker ni dovol mocno al ker so se zdaj spomnili in dodali stvar pac pri round 3.

Res bi rad vido igro ki izkorisca konzolo do take mere da ze fps padne pod default. To bi blo pol nekak max grafika. Ziher je zalje super model nareti pri fighter spilah ko sta samo 2 ludeka na ekranu kot pa kakem 3D shooteru al pa podobno.

Ker v vseh movijah govorijo da so dodali te dodatke v spil ker je PS3 tolko mocnejsa kao da prej ni blo mozno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Igre, ki res 100% izkoriscajo doloceno konzolo pridejo sele cez cas, lahko tudi po vec letih. Primer so razni Shadow Of The Colossus ali Gears of War in podobni.

Takrat so specifikacije in razne rutine za developerje ze jasne, znane so zmogljivosti hardwara, developerji kiti so dodelani, razvijalci bolje poznajo okolje pa se kaksne razlog se bi nasel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Pesimist ::

torej Gears of War totalno izkorisca Xboxa? Govorice se sirijo da bi PS3 spet nej zamudil evropo za dobrih 6 mesecev in priso komaj septembra lol. Cim se to potrdi narocim Xbox :D

baje tudi ni niti vec 6 mesecev do izida fight night 4 LOL!!! Najbolse da pocakam ehhe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

matjash nehaj z sarkazmom in tupimi izjavami. Jaz se nocem niti prepirat kiro je bolse al PS3 al Xbox360 jaz hocem samo vedet kira je najbolsa kot najmocnejsa in ne samo za danes ampak tudi prihodnje spile. Da nebo cez leto ratal PS3 na 360 skok kot je zaj Xbox na PSX recimo. Ce sta pa oba enako mocna pa tolko bolse. To pa je seveda vprasanje ce bomo zvedli prej kot v 5 letih torej tik pred koncem zivljenske dobe konzole spet. Torej nocem kupit macka v zaklu ce bom pol vidi da PS3 moc graficno porazi 360 pri fight night round 4 recimo.

Ce pogledam zdaj analiziram dobre lasnosti posameznih konzol.

360 dobre lastnosti:
XboxLive (verjetno bolsi od PS3 online)
GOW (to se moram preverit movije ce me sploh zanima)
APB (nevem ce bo na PS3 sploh)
Trenutno dosti spilov zgleda bolse.
modchipi
cena

360 slabe lasnosti:
Placniski Live sicer ni tak drago ampak vseeni minus.
Kontroler neki cudni sej ma levo zgoraj rocico spodaj pa Dpad.
Nima dobenih senzorjev.
glasna konzola
vroca konzola

PS3 dobre lastnosti:
tiha konzola,
mlacna konzola,
dober gamepad z senzorji in pressure mocjo baje?
Free Online servis
Na japonskem baje v prvem tednu prodala vec konzol kot Xbox v letu dni?
Verjetno bolsa nalozba za prihodnost.

PS3 slabe lastnosti:
nima dobenih exkluzivov ki me zanimajo.
APB zgleda kot da nebo?
cena
Vprasanje kdaj bo sploh za dobit, Septembra 2007 kot govorice pravijo?

No v glavnem ce bi mi lahko kiri garantiral da bo med bodoco grafiko, da bo maximalna razlika v spilih kot je danes med FNR3 na 360 in PS3 mi se nebi bilo tesko odlocit za Xbox kljub tolkim minusom kot mu dam.

Pesimist ::

Ali ve kdo ce se velja ta artikl ali je ze outdated in PS3 medtem pridno jedo fruteke? Xbox owns PS3

roli ::

Kontroler neki cudni sej ma levo zgoraj rocico spodaj pa Dpad.

To je stvar navade.Ponavadi pa tega pada sploh ne rabiš.Verjami mi,da,ko enkrat igraš s tem kontrolerjem ne maraš več tistega od PS.
http://www.r00li.com

matjash ::

Zaenkrat ima xbox360 lepšo prihodnost in zato ga tudi več zagovarjam. Ampak vseeno si želim da bi tudi PS3 uspel ampak v tej meri da bi si bila nekako enakovredna. Tako bi dobili odlične igre tako na eni in drugi strani.

""We have built up a certain brand equity over time since the launch of PlayStation in 1995 and PS2 in 2000 that the first five million are going to buy it [the PS3], whatever it is, even if it didn't have games." David Reeves, CEO, Sony Computer Entertainment Europe."


...ampak Sony mi s takimi izjavami deluje preveč arogantno in samovšečno in to se jim vrača.

Tr0n ::

Trenutno je najvecji problem PS3 installer base (se pravi stevilo folka s PS3) in pa cena. Developerjem iger se bolj splaca oz. je bolj smiselno razvijat igre za konzolo, ki ima vecji installer base, ki pa ga PS3 zaenkrat se nima.

Zato pa pravim, da je pametno pocakat se najmanj kaksno leto.

Mr.B ::

Zgornja izjava je malo za nos povlečena.
Nimajo folka ker ni konzol. Drugo pa so prodajne številke PS2. Prodaja se relativno odlično, za tako staro konzolo. A je Sony nor, da bi se odpovedal zaslužkom od prodaj igr za PS2.
Ko bo prodaja padla, bodo že začeli ven PS3 pošiljati bolj masovno, verjetno pa bo proizvodnji proces cenejši. Po drugi strani, pa bo developer iger dovolj usposobljen, da bo dal bolj dodelane igre ven….
Fante , to je kapitalizem.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tr0n ::

Ah, ne vem no, tole je riskantno pricakovat, da bo potem pa folk kar zacel na veliko PS3 kupovat, ko bodo vsi imeli ze Xbox360 ali Wii.

Zacetek je zelo pomemben in tega je Sony "zajebal".

@LOL ::

No Tron če smo pošteni tudi N ni kaj prida. Kaj od dobre igre je sedaj odzunaj? Zelda EDINO, vse ostalo je multiplatform. Tako da trenutno z Xboxx360 prav tako popuši kot najcenejša prostitutka v Amsterdamu.
Trenutno ža Wii in PS3 (OBA) nista sposobna konkurirati Xbox kar je razumljivo saj je ta na trgu 1 leto in ima veliko kakovostnih špilov ki jih obadva ne bosta imela še precej časa.
Tko da ne bodi fanboy in poglej realno stanje.:\ Pa ne mi sedaj raztne miniigrice ki se prodajajo za 50USD primerjati z GoW ki je čista mojstrovina in igra katera izzide enkrat na par let. Proti temu Wii nima protiorožja trenutno (razen Zelda vendar patetično izpade neizgovorjava) Xbox je trenutno daleč nad obema saj ima ¸leto prednosti
Torej PS3 in Wii imata nekje 1,2 ekskluzivo in res dober špil, Xbox360 pa nekje 10 zagoto.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Tr0n ::

Govorim za prihodnji razvoj in potencial le-tega, ne trenutno stanje, ki, kot sem napisal, ne odraza dejanskega.

Kar se tice pa "fanboy" naziva pa raje kar tiho bodi. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

@LOL ::

Kar se tice pa "fanboy" naziva pa raje kar tiho bodi. :)

Dragi Tron, lastim si 3 različne konzole, sem daleč od fanboya.
Samo hecna mi je bila tvoja izjava nekje: Wii>Xbox360>PS3 kar očitno kaže na znake fanboyevstva. Trenutno je Xbox360 daleč pred vsemi
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Tr0n ::

Jah d0h, ce ne locis heca od resnega argumenta, potem si pa res fanboy. :)

Pesimist ::

Kaj te ma veze to zdaj? Sej pa igre na PS2 in PS3 so kot dan in noc ze danasnje tak da kak lahko reces da dela za PS2 igre te. Sej pa v tem je cela fora da zgledajo graficno lepse na PS3 in developerji vecinoma delajo za vsako konzolo posebej. Drugace bi ja blo vseeno kiro konzolo mam ampak ocitno ni tako. Bol bi me zanimalo vzroki pac zakaj je EA naredo to z PS3 verzijo. To da je osvetljavo ludekov zajebo je tesko verjet ampak fakt da so tudi konzola igre isto bugaste kot PC ostaja sevedno tak da cist mozno da je tudi napaka kot je napaka da costum boxerem obraz ne otece pac. Zato bi najreje pocakal na Fight Night 4 tam bo se izkazalo ali se ma Xbox moc ali ne vec samo cakanje je dolgocasno in ce se le da to prej zvedet zakaj nebi :D

No jaz simple pricakujem en review ali guide ki mi bo povedo da cez 1 leto bo PS3 zgledal bolse in zakaj ali pa da bota oba isto zgledala in zakaj tak kot oni review zgoraj ki pravi da je Xbox mocnejsi ker ma vsesplosne procesorje in Core pocasnejsi ker ma namenske in le 1 pravi uporabni procesor eh?

Xbox ma 3 dual core kar da 6 procesorjev ven, PS3 pa 7x 1 core cell medtem je 1 vedno rezerviran za neko stvar in da ze 6 ven potem se pa je 1 tudi za neko foro pozabo pa da 5 ven. Ampa da PS3 mocensji pri nekem float point racunanju ki ga le 30% iger izkorisca wtf...
Tell me kiro bo zgledalo bolse cez leto dni in ne neki bla bla :D

Meni se vecinoma gre za mutliplatform igro in trenutno ne za excluzive. Sem pogledo GOW videje pa se mi nedopade spoloh. naziganje gor in dol tega mam ze dovol.

Sem pa ze tudi Crysis vido na Xbox 360 pa zgleda nekak enako kot PC dx10 kaj te vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

matjash ::

Xbox nima 3 dual core procesorje, Ima 3 IBMjeve 3,2 gigaherčne procesorje + multithreading medtem ko ima PS3 1 IBMjev 3,2 GHz procesor + 6 "cell" procesorjev ampak je izredno težko izrabit to moč procesorjev že za xbox so rabli 1 leto da je GoW pokazal česa je ta konzola zmožna s tem da je igre dosti lažje pisati za xbox. PS3 ima teoretično moč ampak kolko jo bo developerjem uspelo uporabiti je pa druga zgodba. Splošno je znano da ima Xbox boljšo grafično kartico medtem ko ima PS3 boljšo procesorsko moč. Pa pri PS3ju je še problem z RAMom ker si ga deli (xbox ima vgrajen Embedded RAM), več o tem bi znal kak Senitel povedat oziroma uporabi Google.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

opeter ::

|Sawyer|, kako bedarijo so napisal... kot je Matjash rekel, XBox nima 3x dual core procesorje (to bi blo skupaj 6 jeder), ampak ima trojedrni PowerPC v sebi.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Pesimist ::

Ja sem si prebral zdaj oni opis obeh. Zdaj da te Xbox 360 igre imajo bolso grafiko na Boxu je razumljivo ce primerjas da ma te Box 3 vecnamenske procesorje proti PS3 ki ma samo enega. Ostale SPEje pa tak se ne uporablja verjetno dobena igra. Prva generacij iger pise da vse uporablajo samo 1 core kot PC izvedniki tak da GOW uporablja ze vsej 2 cora al ne? Koncna moc bi reko da je verjetno Xbox celo mogoce mocnejsi oz vsej ne zaostaja prevec. Zdaj ce je 3x vsesplosni procesor hitrejsi kot 1x z 7 SPEjami je vprasljivo sicer... Omenjali so tudi da se razvoj iger poveca za 1 do 2x tak dolgo ce hocejo vec kot 1 procesor uporabit ;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

@LOL ::

Sawyer: prave medsebojne razlike med Xbox in PS3 bodo bolj znane čez let ali dve ko bodo developerji znali izkoristiti potencial.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Pesimist ::

Jah mislim da bom kr boxa naroco pondeljek te. Pa oni globe modchip da ce me ze banajo z live da se lahko vedno izklopim pa grem live z orginalnim firmwarom :D

Pesimist ::

ze danes igre zasedajo 19GB tak da ta HD DVD bo x360 se krvavo rabo kmalu in to bo spet 200 evrov na konzolo jau!!!

Pesimist ::

Nekaj se ki te majo sploh xbox 360 igre za prodat? Mantis ma neko bedno izbiro a je kaka prava trgovina? Nakoncu bom boxa kupo pa nikjer fight night dobo LOL!!!

Pesimist ::

Ah to je tisti movie ko govori o kao mocnejsi PS3. PS 3 Visual Trailer Jebemti upam da bo cimprej FN4 slike zunaj.

Pesimist ::

Na Ebayu dobim Fight Night 3 ze za 7190Sit z postnino vred novo. Pri nas pa so hteli 11 jurjev za rablenega izvednika? kaj te so taki svinski grebatori kurc bom pa na ebayu narocal od dans dalje :\

opeter ::

kaj te so taki svinski grebatori kurc bom pa na ebayu narocal od dans dalje :\

Ej, pa ti si pameten ratal... :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Pesimist ::

samo te bom nemskega dobo pa nebo nic vredni v slo ce bi htel kdaj prodat :'(

matjash ::

sawyer nauči se uporabljat gumb popravi ne pa da serješ poste enga za drugim. To je forum in ne msn.
... bolje pozno kot nikoli.

Pesimist ::

Ja a se da ki v Mbju to sranje kupit kje drugje ko jenormalna cena in ne 135-145k :\
Ona Play trgovina hoce 50% avans wtf kaka trgovina te je to... Ocitno en z garaze prodaja nekaj ni zauplivo pac.

trdoreh ::

nevmesna ampak vseeno prosim za odgovor...
zanima me, če uporabim kit za odklepanje dvd pogona pri xbox 360,
bom pri uporabi konzole imel probleme s povezovanjem na live (internet)?

Hvala...

Pesimist ::

ne enkrat bos samo ban faso na ethernet interno addresso potem bo pa za vecno onemogocen dostop do neta za ta xbox in network adapter :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

trdoreh ::

Pa obstaja kaka varjanta (mislim odkodiranje), ki nebi skodila internetni povezavi oz. bi preprecila ban?

Pesimist ::

sej trenutno so vse variante baje nedetekljive online samo to ne pomeni da bodo tudi v bodoce. Placaj zdaj za modificiranje pa lahko nakoncu ostanes z 130k neuporabnim kosom plastike. Najbol safe nacin je modchip ki ima funkcijo vklopa in izklopa tak da gres pac online z izkloplenim pa te nemorejeo nikakor detektirat samo to spet defeats the purpose meti modchip ne :D . Torej ce mislis samo online spilat se pomoje ne splaca igrackat okrog kupi si rablen disk ce je ze starejsi nebo priso vec kot 8k recimo pa mirno spilas online. Ali pa reskiraj spilas vse povprek pa ti bo ban skoraj garantiran enkrat. V najbolsem primeru bo samo tvoj racun banan in ne konzola v najslabsem pa IP, IPMaska in racun :D

Se se spomnimo Steama? 1 leto si lahko spilal vse povprek potem pa so naekrat bani leteli hehe :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Mene se pa drugace zanima ce ve kdo kdaj bi nej prisli novi Xboxi ven z novimi procesorji ki se ne grejejo ko hrenovka na stedilniku? Jaz samo vem da je za 2007 oblubleno kdaj pa tocno se bi nej zacelo in kak nej vem da ga dobim ko ga dobim pa sta dve drugi stvari...:\

@LOL ::

LOL 2 posta v dveh minutah :-/
Dej navadi se uporabljat Uredi:))
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Pesimist ::

pa ce pol 10x uredi pise spodaj tak ze zdaj 2x brez da dodajam kaj :D

Dajte zavraga ki nej dobim Xbox v pofukani sloveniji da ne stane 135k in da ma clovesko garancijo 2 leti in ne pohableno 1 leto. Nemodificiran!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

matjash ::

V sloveniji pravijo da jih majo v Mulerju ampak ne vem kakšno ceno ima.

Jaz sem mojga kupil v Udinah za 390€.
... bolje pozno kot nikoli.

Pesimist ::

jap sem se lih vclano v konzole slovenija stran pa lih vido da vsi pravijo da je najbolse v mullerju za 95k ga kupit. Majo kake igre tam tudi? Ze dolgo dolgo nisem bil tam in se te sem bil v onem na jurcicevi pa se ne spomnim da bi kdaj koli konzole vido tam hmja. Sicer pa jih se do pred 1 mesecem sploh nisem isko :D

roli ::

Ja muller ima konzole in igre zanje.
http://www.r00li.com

@LOL ::

Ne vem Sawyer ali si totalno nesposoben. Dovolj je že da v bolho vpišeš iskalni niz Xbox 360 pa ti najde dost robe za okol 105.000 sit, denimo pri playgame.biz:\
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Pesimist ::

jaz rabim trgovino ki lahko vstopim not in vzemem in ne posiljanje prek neta zarad reklamacij in podobnih zadev. Muller will do just fine pa se ceneje je >:D

@LOL ::

jaz rabim trgovino ki lahko vstopim not in vzemem in ne posiljanje prek neta zarad reklamacij in podobnih zadev

Sej prek spleta je še lažje.
Sicer pa se mi zdi da greš do playgame.biz tudi osebno iskat;)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Pesimist ::

heh ce je predalec izven Mb nikakor :D. Drugac bom pa tak mogo igre narocevat z UKja samo zanimivo da stane FNR3 ki je star 9 mescev vec kot GOW :\

roli ::

Je predaleč iz MBja.
Trgovina je v Straži (blizu Novega Mesta).

Čeprav sem se v dveh urah zapeljal po mojega Wiija tudi jaz v MB.Če nimaš prevoza je to seveda težje.
http://www.r00li.com

Pesimist ::

MAh ko me odbija sem ze mel skoraj denar v roki potem pa en na forumu napise da je kupo zadevo prejsni teden pa pravi da je glasna in vroca da bi rabo cepke in led :D . Grem vseeno gledt v mullera mogoce me bo sino trenutek nepameti >:D

matjash ::

Sawer sej te zastopim da si 16 let šparal denar da bi si zdej eno konzolo nabavu ampak tvoje osebne odločitve in razmišljanja nas ne zanimajo to je tema o PS3 in XBOX360 če imaš kakšno kritiko, pohvalo ali novico o teh dveh konzolah kar ustreli na dan drugače si odpri svoj blog.

Mimogrede Xbox dobiva še eno igro ki je bila sonyjev ekskluziv - Virtua Fighter 5 sicer nekaj mesecev pozneje (poletje 2007) ampak vseeno bolje pozno kot nikoli.

LP
... bolje pozno kot nikoli.

LuGi ::

:crknuodsmeha:

http://www.gamepro.com/news.cfm?article...

PC World calls PS3 a top tech mistake of 2006

8. PlayStation 3: Late, Expensive, and Incompatible

When it was announced in spring 2005, the Sony PlayStation 3 was going to be the greatest thing to hit home gaming since a hedgehog named Sonic. Then came the delays. By the time the PS3 arrived, it was six months late, and Nintendo's cheaper and more innovative Wii had stolen much of its thunder. At $599 for the 60GB model, the PS3 is twice the price of the original PlayStation 2, yet research firm iSupply--which describes the PS3 as having supercomputer qualities--estimates that Sony still loses more than $200 per unit.

Thanks to manufacturing delays, Sony shipped an estimated 150,000 units for the North American launch, or less than half the number it had originally planned. And the PS3 was incompatible with more than 200 PlayStation and PS2 games, though Sony is addressing that problem through online updates.

The good news? Game-crazed youth are buying up PS3s and reselling them on eBay for double the asking price. And unlike, say, Sony batteries, they don't catch fire--at least, not yet.

Big Mistake: Trying to turn a supercomputer into a gaming device.

Bigger Mistake: Failing to drive a stake through the heart of Nintendo when the opportunity offered.

Gimme five

mtosev ::

:D :D :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
««
8 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514496 (11015) PARTyZAN
»

kaj menite o novem playstationu 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
838616 (4821) blaz87
»

Nakup konzole (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
505012 (3526) marcel282
»

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

Oddelek: Novice / Konzole
428588 (3359) RuskiSnajper
»

PS3 vs. XBox 360 [grafika, strojna oprema]

Oddelek: Konzole
456277 (5445) Berserker

Več podobnih tem