» »

PS3 vs. XBOX 360

PS3 vs. XBOX 360

««
7 / 23
»»

Mr.B ::

Ati je naredil dobro jedro.

Če grafične pogone repliciramo na PC-je, je NV sama nehote izjavila, oziroma vsi ki so testirali PR da je sedaj slika končno enaka ali boljša od ATI-jeve rešitve. In v PS3 konzoli je teoretično za eno generacijo slabši grafični pogon, kot je v PC-ju, za ATI-ja pa temu revno ne moremo trditi.

Pa še z blu-ray em te ne posiljujejo, ker vse lepo špila z DVD medijem, sicer 8GB če je dvostranski.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Kato ::

Xbox v 1080p? A niso rekli ,da ne bodo delal iger v tej resoluciji?

@LOL ::

Pa še z blu-ray em te ne posiljujejo,

In zakaj te posiljujejo? Ne razumem tega? Ravno tako kot te Xbox posiljuje z DVDjem.:\ JA najbolj da nam dajo igre na modulih da ne bo nesporazumov
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

matjash ::

To je verjetno bolj marketinška poteza da zaprejo Sonyju gobec, še vedno bo 90% iger raje koristilo 720p + 4xAA+8xAF (+HDR?) kot da bi forsirali razvijalce v višje resolucije in omejitve bonbončkov saj itak 90% ljudi ki si lasti konzolo nima 1080p televizije. Pa kolkor sem slišal se tud evropska unija dogovarja da naj bi se oddajalo oddaje v 720p in snemalo v 1080p. Sploh dvomim da je katera postaja zmožna predvajat signal 1080p 24/7 se pravi da lahko samo res pravi filmski entuzijasti opravičijo nakup pol miljona (ne)vrednega televizorja + dragega HD-DVD/BluRay predvajalca + plačujejo 50$ za Bluray filme.
... bolje pozno kot nikoli.

Pesimist ::

Hmja nemorem se odlocit med PS3 in Xbox :D
Prendosti Xboxa so vec iger ce mod chip vzemes samo to je tak irelevantno ker me samo dve igri trenutno zanimata za PS3 pa me samo ena zanima. Tota pa je tudi na Xboxu drugac. Zdaj ce res nemislis kot po skafu vse spilat se niti ne splaca modat zadeve.
PS3 pa je zgleda dost mocnejsi od Xbox ce govorijo o 120fps v 1080i zmoznostih v prihodnje.

Se se spomnim kak je blo pred leti ko se je broadband masivno uveljavo. Vsaki shit sem z neta potegno pa vsej probal. Danes redko kiro se tak da ce bi vzel samo kaki Fight night 3 pa GOW na Xboxu je to vse samo se splaca konzolo samo za dve igri kupit?

Potem se je pa online play kak bo sony zrihtal je vprasanje.

@LOL ::

Fight night 3 pa GOW na Xboxu je to vse samo se splaca konzolo samo za dve igri kupit?

DA:))

Jaz sem kupil PS1 samo zaradi Gran Turisma in pa Tekkena
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Mr.B ::

Pri Xboxu lahko hkupiš ali pa ne HDDVD. Pri sony-u pa si posiljen z blu-ray. Pa če prav ne boš kupil nikoli blu-ray film. Iz diska PS3 ali Xbox boš pa lahko predvajal oba, peči pa jih ne boš mogel.
Za Xbox pa se ve, da če hočeš imeti HD film ali kaj drugega na 1080p pa lahko dokupiš ali HD prevajalnik, ali pa potegneš na disk, in is tam gledaš.
Zaradi lepših filmskih sekvenc, pa res ne bom kupil igre.

In kolikor je do sedaj razvidno, tisti giga flopsi in ostalo, se na PS3 ne more v igrah še primerjati z Xbox360. Kvaliteta slike je slabša.

Kar se tiče pa TV-jev, vse kar se prodaja pod 500k SIT je 720p, vse te akcije ni nikjer televizorja, ki bi bil 1080i, kaj šele 1080p!
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

@LOL ::

vse kar se prodaja pod 500k SIT

Povečini. Prejšnji meseec je prišla reklama od Big Banga (se mi zdi da ta trgovina) kejr so ponujali 1080p Toshibo za manj ko 500k sit. Aja ekran je bil se mi zdi 82 sam nisem sure. Drugače pa so malo večji tovrstni ekrani takoj blizu milijona sit.

Pri Xboxu lahko hkupiš ali pa ne HDDVD.

Ok potem lahko trdiš da si tudi pri PS2 in Xbox1 bil posiljen z DVDji čeprav bi veliko igric še vedno lepo laufalo na CDje:\ Sploh pa Sony pdopira tudi DVD če se ne motim tako da baš neke izgube ni. Če bodo animacije še kvalitetnejše in zvok še boljši ter omogočena še raznovrstnejša vsebina zadeva zihr takoj preseže 15GB (dvomim da bodoči MSG4 lahko spraviš na kaj manj kot par DVDjev). Namesto da bomo lastniki PS3 menjavali DVDje kot pri Xboxu bomo lepo nadaljevali z akcijo. Pa ne mi zdaj govoriti da je tisti HDDVD dodatek priročen. Ker pač ni. ŠE par dodatnih kablov + dodatna naprava ki poleg vsega še deluje manj estetsko da o enak iceni ne govorimo. Kam bi pa prišli če bi vsi razmišljali tako. TEmu se reče tudi napredek in prav je tako.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Kato ::

vse kar se prodaja pod 500k SIT


Dobi se kakšne pet 1080p televizorjev v Slo. pod 500.000 sit, večinoma kakšne čudne firme, pa nekateri imajo varke (recimo gericom ima matriko ,ki podpira 1080p nima pa inputa ,ki to podpira). Tudi pri uni Toshibi je nekaj podobnega.

Ok potem lahko trdiš da si tudi pri PS2 in Xbox1 bil posiljen z DVDji čeprav bi veliko igric še vedno lepo laufalo na CDje


Verjetno ta ni podpiral le DVD-R ali DVD+R, ampak je oboje, kajne.

ŠE par dodatnih kablov + dodatna naprava ki poleg vsega še deluje manj estetsko


Sej lahko zadevo ugradiš, pa kdo sploh to hoče? Tudi samega materjala HD-DVD ali Bluray je zelo malo v 1080p. Pa kje v Slo. prodajajo filme na HD-DVD ali Bluray formatu?

Mr.B ::

Težava v konzoli imeti bluray, je v tem, da SONY razmišlja tako kot je z izzidom PS2, ko je bila PS2 tudi najcenejši DVD predvajalnik. In takrat je bil DVD defakto standard. Danes pa to ni. Večina bi kupila HD-dvd in ne blu rey. In kar je še bolj hecno, je to, da ga MS Vista ne podpira(še) Podpira HD-DVD in to bo defakto standard, pa če vsak bluray SONY podari DEll-notbooku , samo če ga MS ne podpira, je samo ena naprava ki ti kuri elektriko.
Blu-Ray bo tako kot je bila Beta, zmagal pa je VHS.

Bluray v igrah je prednost samo tega, da imaš lepe dolge vmesne sekvence, ki jih samo preskočiš, ostale vsebine je pa za DVD. In MS ima prov, še dolgo čase bo dovol DVD, če ne bo pa dvostranski 8GB, pa še to na račun vmesnih sekvenc višje resolucije.

In LOL ti nekaj trdiš o igralnosti, zanimajo te pa funkcije, ki so v igri drugotnega pomena.
In MS tudi ve da prehod na 1080p pomeni strošek, ki si ga bo bolj malo privoščilo. Počakati bo treba kako leto da bo cena 1080p standard, no Slovenija mora vpeljati HD TV 720p do leta 2010, do takrat bo pa v Evropi 1080p, mogoče standard, s ceno 200k.

In če že moraš kupiti danes novi TV, dobiš odlične TV-je za 100k, ki pa so CRT.

v konzoli imeti bluray, je v tem, da SONY razmišlja tako kot je z izzidom PS2, ko je bila PS2 tudi najcenejši DVD predvajalnik. In takrat je bil DVD defakto standard. Danes pa to ni. Večina bi kupila HD-dvd in ne blu rey. In kar je še bolj hecno, je to, da ga MS Vista ne podpira(še) Podpira HD-DVD in to bo defakto standard, pa če vsak bluray SONY podari DEll-notbooku , samo če ga MS ne podpira, je samo ena naprava ki ti kuri elektriko. Del love BluRay, zato pa stagnera...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

@LOL ::

Sej lahko zadevo ugradiš, pa kdo sploh to hoče? Tudi samega materjala HD-DVD ali Bluray je zelo malo v 1080p. Pa kje v Slo. prodajajo filme na HD-DVD ali Bluray formatu?

Poglejte, PS3 bo na trgu tja 7 let in ne neka prehodna zadeva kot si nekateri predstavljajo. Skratka pripravljen je na prihodnost. Čez par let se bodo pa tudi denimo 1080p TVji tolk pocenili da bodo dosegljivi. Kot bo bluray ali HDDVD standardna oprema. Vsekakor + da je vgrajen in ne neko dodatno kupovanje kot pri xbox2. Pač sony gleda vizionarsko (seveda je vgradnja v PS3 tudi strateškega pomena za bluray tabor). Ko bo prodanih par 10 mio konzol bo seveda ta trg tako močan da ne bo pogorel tako kot z Betamax-om.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

matjash ::

Lahko da gleda vizionarsko samo jih bo ta blueray še drago stal, konzole zaradi njega niso dobavljive, se pravi da bo xbox do konca leta mel že okoli 10MIO konzol PS3 pa okrog 500k in do marca napovedujejo da bo xboxov 15MIO PS3jev pa 2-3 MIO in tle bo začel Sony izgubljat saj se bo več game developerjev odločalo za xbox saj morajo pokrit stroške izdelave igre in še kaj zaslužit - gears of war je bila prodana v miljonski nakladi v 1 mesecu. Stroški izdelave MGS4 pa so mislim da okoli 20MIO $$$ Zato tudi PS3 izgublja ekskluzive ker je 1 leto prepozen, poleg tega pa je še dosti lažje razvijat igre za xbox. Hardversko vemo da je dobro podkovan ampak mislim da se ponavlja situacija ko je bil xbox1 hardversko boljši od ps2 in je celo mel nekaj dobrih ekskluziv (Halo, Ninja Gaiden) ampak vseeno ni imel prihodnosti ker je bilo PS2 iger do takrat verjetno že 2000. Za 360ko pa je že sedaj na voljo okrog 100+ iger če ne štejemo še Live! Arcade (resda ta prednost ni tako očitna kot v prej omenjenem primeru). Pa a si 1 leto nazaj po forumih slišal govoriti sony fanboye da je MS konzola dobra, zdej je pa že kar nekaj spreobrnjencev ki Sonyja če jim verjamemo po trditvah na forumih ne bodo kupili.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

Mr.B ::

LOL@
Kje si pa pri resni uporabi videl, da bo delala elektronika 7let ?
Micro blu-ray pogoni, pa tudi ne zdržijo. Komu pa po petih letih še dela dvd pogon v prenosniku. Meni ne, je pa res da sem že menjal 2x prenosnik.

DVD je bil standard če ne razumeš. Blu ray pa skoraj verjetno nebo, ker če ga MS ne podpre, bo moral sony kar konkretno lobirati pri filmski industriji. MS ve da je prihodnost video on demand.

Danes je usb ključ 2GB standard, čez dve leti bo 10GB minimalni standard, kar bo dovolj za 1080i film.
Uporabnost pa je v primerjavi z blu-ray , kakšna. V žep pač ne bo šlo... To je uporabnost kupovanja zabavne elektronike za 7 let naprej. Bluray bi dal SOny kot dodatek, pa bi zaslužil s prodajo konzole….
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pesimist ::

Hmja te se bom pa za boxa odloco samo ce pravijo da je glasni kot Mig :))

@LOL ::

Kje si pa pri resni uporabi videl, da bo delala elektronika 7let ?

Denimo DVD v PS2 meni deluje že hm tko na oko 5 let. Pa še ni videti da bi zgubil dušo. Pa sem poleg iger pregledal precej DVDjev na njem.

Blu ray pa skoraj verjetno nebo

Kakor sem že napisal. Kdo bo zanemaril par 10 mio lastnikov PS3 (bluray) čez par let?

MS ve da je prihodnost video on demand.

Vendar ne še tako kmalu. Vsaj ta generacija konzol bo še preživela. Prvo bo potrebno izgraditi ustrezno infrastrukturo magari z optiko ko bo hitrost 100mbit standardna pa lahko razmišljajo o čem takem. Sedaj je kakršnokoli prenašanje velikih količin videa neizvedljivo (ne govorimo sedaj o divxu)

Bluray bi dal SOny kot dodatek, pa bi zaslužil s prodajo konzole…

Lahko bi tudi tako. Vendar pa je bluray stateškega pomena za Sony kot za cel bluray tabor ki predstavlja precej priznanih in renomiranih podjetij

Čas bo pokazal svoje. Vendar nekaj je nespregledljivo: PS je blagovna znamka in to jako močna. In če se jim čez par let ko bo stanje jasno izide bodo povrnjeni vsi napori v zvezi z PS3 in tako dalje. Glede vojne HDDVD vs Bluray je pa jasno da je v MS interesu trenutno da propagira HDDVD kakor se da saj niso neumni da bodo pljuvali v lastno skledo.

Hmja te se bom pa za boxa odloco samo ce pravijo da je glasni kot Mig

Ja po branju nekaterih postov deluje PS3 praktično neslišno kot tudi hladnejše. Očitno so malo bolje zdizajnirali kot MS kot ko se spomnimo se je prvim lastnikom po večurnem igranju usuvalo:\

Pa da ne bi kdo misliv da sem kakšen fanboy. Jaz si bom omisliv tako Xbox360 kot PS3. Prvega zaradi GoW franšize in Forze2 ki pride, drugega zaradi Devil May Cry 4 (:8) ), Tekkena, Virtua Fighterja, Street Fighterja, Golden Axa (upam da Sega naredi tako kot se spodobi), MSG4, God of War 2 itd itd. Nasploh je za fane pretepačin PS3 zagotovo najboljša konzola saj sta Tekken in Virtua Fighter ter kakšen SF nad konkurenco (DOA za Xbox denimo). Konzole kupujemo zaradi iger ljudje:\ . Prav tako si omsiliv tudi Wiija ko ga bodo prodajali v črni barvi in ko vidim če bodo na voljo še kakšne dobre igre poleg Zelde (upe polagam na MArio Galaxy).
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

matjash ::

No konec novembra so vseeno oklicali DMC4 za PS3 eksluziv tako da je manj možnosti da ga res uzremo na škatli. Se je pa dosti govorilo da naj ne bi bil ekskluziv:

However, in an interview with the lead producer of the game, Hiroyuki Kobayashi, he says that the game will not be a Playstation 3 exclusive. This either means: 1. PS3 is getting a timed exclusive or 2. Devil May Cry 4 will be a multi-platform title from the start.


EDITED: Popravljeno 0:)

Tle maš pa en gameplay ki skoraj malo preveč spominja na staro franšizo in se mi zdi malo ponavljajoč - GamePlay
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

@LOL ::

Skoraj zagotovo bo PS3 ekskluziva, vsaj za določen čas (tako kot 3 ko je kasneje izšla za PC) če ne drugega. ČE bo na ravni 3ke bo ta naslov prodajal konzolo
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Kato ::

Tole zgleda pa precej dolgočasno.

@LOL ::

Tole zgleda pa precej dolgočasno.

Kakor za koga. Večini ena boljših iger. Fora pri tej igri je IZZIV :8) (ok igralnost, vzdušje in vse ostalo tudi). Že na normal je težavnost enaka kot drugje na hard, da o kaki drugi težavnosti ne govorimo. Ena redkih iger k kateri se vračaš k igranju. Skratka ena redkih iger ki se ni podjarmila novodobnim standardom (aka denimo NFSji novi kjer končaš z uporabo enega ali dveh prstov) in deluje precej old-school - takrat ko so bile igre še zajebano težke in jo nisi končal kar v enem dnevu
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Pesimist ::

Pa kaj si nor je to Xbox al sesalec? http://www.youtube.com/watch?v=Uq14_8rTJWg

Kaj je to res tak bad ass glasno? http://www.youtube.com/watch?v=jt65Khaixbw&NR HAHHAHAHAHHAA pa daj bejzi ce pridejo vse igre zastojn s tem nebi htel vklopit!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

matjash ::

prvi posnetek je pravi ampak vseeno ni glasnejši od večine računalnikov tud mojega.

za drugi posnetek - a ti to resno sprašuješ? :\
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

Pesimist ::

Sem vido en posnetek ko snema od nevem 3-4 metre spila igra cujes igro in istocasno tudi konzolo kot da kdo vrta nezno. Moj racunalnik je prakticno neslisni tak da ce mas staro garo bog pomagi :D

Glede drugega posnetka. Sej pa vidis da ga Bill klice jau normalno da resno mislim drugace ja Bill Gates nebi klical :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Skoda da pri PS3 nedobis daljinca zram to se mi pri Xboxu dopade.

c3p0 ::

Kaj je to res tak bad ass glasno? HAHHAHAHAHHAA pa daj bejzi ce pridejo vse igre zastojn s tem nebi htel vklopit!


Ti si pa "malce" naiven? 8-O

Pogon je glasen, a ne tako kot je prikazano v teh videih. Sploh pa med igranjem nič ne moti, saj verjetno zvoka nimaš na mute. Če daš mikrofon dovolj blizu biločesa, bo tisto glasno kot reaktivec.

Se pa dobi že nov firmware, ki DVD da v quiet/slow mode.

matjash ::

samo začetne serije so imele daljinec zraven, al govoriš o hd dvd dodatku?

Še dva bisera ki prihajata januarja - LOST PLANET in MASS EFFECT ;) se mi že cedijo sline.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

Pesimist ::

Ne Premium majo daljince. Nekaj sem bral pa pravi folk da vecina iger delajo za Xbox pa jih portajo na PS3 pol. Baje je COD3 super na Xbox in slab na PS3 in podobne zadeve jau.

Sej me Xbox bol mika samo ce nebi mel vseh teh problemov. Pa napajalni kabel ma taki vlki adapter za polovico boxa :D. PS3 pa ma vse not samo tanki strikec ven visi.

Bom si jutri vzel cas pa par revivow iger prebral ko so na PS3 in xbox da vidim kak kaj pravijo.

Xbox live se mi grugace zdi da bo bolsi kot PS3 online. Ce ne druga zarad velikega stevila prodanih konzol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

JanezekNovak ::

Glede portov samo ena zadeva, počakat treba da izdelovalci začnejo obvladat PS3 pa bodo tudi igre enaka, če ne boljše izgledale kot na Xboxu 360.

Blu-Ray predvajalnik v PS3 je taktična poteza.

Ps3 bo s tem prinesel Blu-Ray v domove, ter bo Sony služil z igrami, z licencami za Blu-Ray diske itd.

Kolikor ima zgube s PS3 trenutno, jo bo naknadno pokril z Blu-Rayem.

Vendar na koncu za gamerje ne bo odločal ne DVD, ne Blu-Ray, ampak samo igre.

Tako, da konzola, ki bo imela največ dobrih ekskluziv bo verjetno zmagala.

Idealno za vse bi pa bilo če bi Wii, Xbox360 in PS3 imeli vsak 33.3% delež, ter vsak čimveč dobrih iger!


PS: Me pa zanima, če bo Wii še vedno tako zanimiv za igranje čez par let, ali je pa Wii zanimiv samo za par dni potem se pa človek tega "mahanja" naveliča!
http://www.euroairsoft.com/

Tr0n ::

Dokler bo uporaba Wii kontrolerja v igrah smiselna, ne vidim razloga, da bi se navelical.

Za primer lahko povem, da delujejo kontrole v Zeldi: TP zelo naravno in intuitivno. Zamah z nunchukom (spin attack) in zamah z WiiMote (navaden napad) je preprost, pri tem pa roke pocivajo na stolu ali nogi. Ko te napade kaksna posast enostavno ze avtomatsko zamigas s kontrolerjem in sploh ne razmisljas, da bi lahko kako drugace izvedel napad. Vse ostalo (lock, zoom, use,...) upravljas z gumbi, aimas pa s krizcem, ki ga prosto premikas z WiiMote.

Dejansko se zelo hitro navadis in cez cas popolnoma pozabis na kontrole in enostavno igras igro.

Upajmo samo, da razvijalci ne bodo pretiravali s funkcionalnostjo, ki jo imajo na voljo. :)

Mavrik ::

Še en filmček, ki kaže kako zanič prikazuje PS3 starejše PS2 igre.
The truth is rarely pure and never simple.

Pesimist ::

ja sej te kotrole so bol easy in naravne kot pa stiskat joystik, to mi je ze jasno samo mene osebno to niti najmajn ne potegne in da bi se muco zraven spilanja :D . To kaj ma PS3 v svojem stock gamepadu za avijone je cisto dovol za mene. Anyway trenutno lahko samo dve igri poimenujem ki me zanimata in ena bo baje tak za PC tudi na Xboxsu seveda. PS3 pa ma samo eno igro. V prihodnje na konzoli pa nevem kaj bi se blo zanimivega ki bi mi blo vredno 16k pac. Sem gledal recimo za Xbox dobis pri mantisu Fight night 3 za 10k rabljen disk. To je ze vredu zdaj pa da bi vse sekond hand kupoval, ok samo te treba pac cakat ko budalo da se folk navelica.


Mogo bi tudi primerjavo med Live in PS Online videt nekje ker ce PS3jev online dleuje slabo ga nocem. In bodo tudi demoti online za vsak spil.

Sej ne recem da bo v prihodne se dosti spilov ki me bojo mikali ampak noja. Sej na PCJu trenutno tudi ni nic takega hehe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Heh, ce imas toliko denarja, da razmisljas med 360 in PS3, si definitivno nabavi 360. Ogromna izbira iger, zelo cool online servis, downloadable demoti, Live Arcade, GamerTags itd...

Tu nimas kaj dosti za razmisljat. :)

@LOL ::

Heh, ce imas toliko denarja, da razmisljas med 360 in PS3, si definitivno nabavi 360.

Trenutno je tako, kaj bo čez 1 leto je pa vprašanje
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Pesimist ::

tolko denarja no 600 evrov oz dolarov je bla cena ne? Ce vzemes zaj evre za nas reveze je se to krepko pod 200k kot smo prvo govorili a ne.
Jaz mam rad detajle tak da zdaj bom vse movije od PS2, Xbox do PS3,Xbox 360 pogledo za fight night. Na PS3 sem ze vido in zgleda nenormalno hudo >:D. Review pise da sta si Xbox in PS3 podobna le da ma PS3 bol detajlirane ludeke tak da se ze kaze moc konzol malo.

Zgodovina boxing gamesev :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

kotnikd3 ::

Sm neki bi vprašal izven topic..:
SIOL ponuja HD-signal, se mi zdi.
res? (paket trio) je ta "hd" signal u 1080i ???
Kdaj bo slo začela prejemat kakšen p. HD signal? (mi smo u kameni dobi, vsaj naprot Ameriki):D

Zheegec ::

Kotnikd3: Siol o HD še sanja, T-2 že ima nekaj, kakšen je signal pa ne vem. Je pa kar OK stream, do 25Mbit MPEG4.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Kato ::

Kukr jaz vem je 1080p še zelo daleč pa ne samo v Slo ali Evropi. Problem je ker je precej dalši kot 1080i ali 720p, ampak sej 1080i čist zadošča sej tako ali pa tako plazma in LCD delujeta na osnovi točk in ne črt , tako ,da ko tv dobi 1080i signal ga združi skupaj in v teoriji bi to moralo biti 1080p. Baje ,da zelo mal ljudi sploh loči med 1080i in 1080p.

Pesimist ::

Hehe vse sem pregledo zdaj in sem se za PS3 odloco. Napram 360 so spet grafiko in modele updejtali.
Ilegalne udarce pa na PS3 verziji izvedes da sunes kontroler ko se razpizdis lol. Upam samo da ga nebom fukno :D

@LOL ::

Čak Sawyer če te pravilno zastopim.
Nagibaš se k nakupu PS3 le zaradi tega ker je v eni igrci v primeru slednjega za 0.01% izboljšane teksture? LOL
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Pesimist ::

ne ker je online free, ker je konzola bolse oblikovana, tisja, hladnejsa, mocnejsa... pa se kaj bi se najslo.

matjash ::

Si spregledal mojo povezavo ko so ocenjevali xbox in ps3 verzijo fight nighta. Sony je imel skoraj 1 leto več za development igre in publika je dala glas xbox verziji - kje si slišal da ma boljše teksture?
... bolje pozno kot nikoli.

Pesimist ::

Nisem vido linka. Developer je govoro da so texture bolse, koza ludekov, modeli ko se pripravi da vdari mu zile izstopijo, v znoju se svetloba odbija pa take podobne fore. Povrhu tega kak so spilali na 1080i ce EAjeve igre tega ne podpirajo sploh?

Drugac si pa ta movie poglej kjer je clear da ma PS3 ostrejso sliko. 360 vs PS3

Drugace pa ma MS plane izdati kako hladnejso, tisjo in free net konzolo mogoce? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

matjash ::

na 1080p so igrali.

Fight Night Round 3 was one of the first games to really show off the Xbox 360's graphics power with fantastic lighting and incredibly detailed player models. The PS3 still has great looking player models but the crowds are less detailed and the lighting effects are definitely inferior. If the graphical losses weren't enough, the PlayStation 3 version takes almost twice as long as its 360 counterpart to load into the menu screen, and a third longer to load a quickplay.


+ tega so vsi ki so igrali obe verziji povedali da je sama igralnost boljša pri škatli.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

Mentor73 ::

Hmm, jaz sem se pa odločil za XBOX360.

LOL, ti si razvajen snob.Tvoji argumenti so neutemeljeni in si zasnovani na ČE ali KO. (ČE(BULA)).

Si ponosen, da nisi plebejec ha. ;).

PS3 se bo moral še dokazat. Bomo videli.

Očitaš kable zunanji enoti HD-DVD. Ja pa kaj, kablov že tako in tako imamo preveč za vse ostale komponente, zato še eden ne bo prdstavljal takšen problem. Vseeno je pa lažje menjati zunanji pogon kot pa celo konzolo pri okvari. BTW, tebi se mogoče ni pokvarilo, se pa je drugim.

Pa še nekaj, nove enote XBOX360 delujejo tišje.

Najbolj so pa seveda važni špili, od samo lepe grafike se ne da uživat pri igranju. In tukaj ima zaenkrat prednost Xbox360.

Kar se pa tiče PC-ja, hja dokler bodo špili kot je Guild Wars samo za PC-je, bom pač tudi nadgrajeval PC-je.

LP,

Mentor

PS. Sawyer načeloma ni tako drastične razlike, da bi sploh kateri očital, da ima grdo grafiko hehe.
Pa seveda, prikazana grafika je tudi odvisna od kvalitete zaslona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mentor73 ()

Pesimist ::

matjash: To je totalno nasprotje kaj je producent igre govoril in kaj tisti filmcek prikazuje. Sej bi reje kupo Xbox sploh zarad mod chipa. Samo je definitivno glasnejsi. ima bad ass napajalni kabel ki ma taki badass adapter gor da se prestrasis ko ga prvic vidis, potem live je za placat kar se bi kupo gold ok samo mah nevem no. Ce kupis modano konzolo pa se lahko bojis banov potem vsak dan hehe. Aja pa divx nikakor ne podpira Box. To pa mi je zelo vazno ker bi box laptop nadomestit mogo.

Zdaj sem pogledo mnogo utube movijev ki prikazuje Live proti PS3. Sicer smao z strani Live kaj nima PS3. In mene osebno nic ne pritegne toti multi profili pa odprianje cahtov. Btw kak te chatas ce ni tipkovnice?

PS3 pa ma Linux in webbrowser to pa spet Box nima pa divxe bo igral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Face it n00bz.

Wii > Xbox360 > PS3

Pesimist ::

Poglej to recimo. Slika je cista na obeh le da je PS3 model se bol detajliran. 360 VS PS3

Ko so obe ogri na gamespotu igrali online so opazili mali lag v Xbox in no lag v PS3.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

matjash ::

se pravi:

Prednosti:
+ detajli na modelu

Slabosti:
- publika ima manj detajlov
- grafični efekti so slabši
- rabi skoraj 2x toliko časa da pride do menuja
- rabi 1/3 več časa za naložit igro
... bolje pozno kot nikoli.

Pesimist ::

Eto ta producer govori kolko bolse je od 360 verzije Video

Mentor73 ::

Hmm COD3 se mi zdi bolje na Xbox360.

Potrebno bi bilo primerjati v živo.

matjash ::

Pusti ti producerja in poglej končni produkt, reviewe in primerjave obeh iger face to face. Al boš zaupal MS-ju če ti bo rekel da je Vista brez napak oziroma Sonyju če ti bo rekel da so njihovi TVji nepokvarljivi?

PS: Še enkrat podajam Tr0nov link do primerjave iger ki jih najdemo na obeh konzolah. Ne samo slikc gledat potrudte se pa tud preberte kaj piše o specifični igri.
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()
««
7 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9514466 (10985) PARTyZAN
»

kaj menite o novem playstationu 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
838588 (4793) blaz87
»

Nakup konzole (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
504973 (3487) marcel282
»

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

Oddelek: Novice / Konzole
428578 (3349) RuskiSnajper
»

PS3 vs. XBox 360 [grafika, strojna oprema]

Oddelek: Konzole
456270 (5438) Berserker

Več podobnih tem