» »

Kako nati lastnika, če imaš IP?

Kako nati lastnika, če imaš IP?

rebro ::

Pozdravljeni!

Zanima me, če se da najti lastnika nekega IPja, ki se večkrat skuša povezati v FTP srežnik. Namreč imam FTP strežnik in zadnje čase sem dostikrat opazil v logih, da se nek nepoznan IP želi vpisati z sicer znanim uporabniškim imenom. Lastnika tega upor. imena sem vprašal, če je ta čas kaj dostopal, pa pravi, da ne,gesla pa tudi ni izdajal nikomur. Torej sumim nepovabljenega gosta. Težava pa je , ker je to zmeraj drug IP, torej dinamičen v grupi 86.61.x.x, torej Siolov. Ali obstaja morda kakšen program, ki bi lahko izsledil tel. priključek ob ponovnem poskusu vpisa na FTP?

Hvala!

imagodei ::

Preprost odgovor: NE. To informacijo imajo na SiOL-u in bi ti jo teoretično lahko posredovali, v praksi pa se to ne bo zgodilo. Lahko pa uporabnika, ki ti "nagaja" opozorijo, pot do kakršnekoli resne akcije je pa še vedno dolga.

Zakompliciran odgovor: Z uporabo raznih kombinacij hekerskih orodij in morda celo trojancev, bi lahko zgruntal, kdo je oseba, ki stoji za temi vdori. Je pa to nelegalno. Kako se to naredi, ne sprašuj mene, je moje znanje prekratko, da bi ti lahko odgovoril. Je pa imel Moj mikro v zadnjem letu ali dveh objavljenih cel kup člankov na to temo. Bi ti dal tudi povezave, ampak to bi bilo pa čisto preko meja vsake etike, ker - ponavljam - je vdiranje NELEGALNO!
- Hoc est qui sumus -

rebro ::

Hvala, bom malce pobrskal

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Filitriranje prometa pri ISP-jih

Oddelek: Omrežja in internet
423090 (2485) BlazP
»

internet v študentu... SEKA (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
685846 (3569) zee
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42725919 (15630) Jakka
»

Moji miksi za vse privržence balkana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7524002 (22527) nokia6310
»

Radio Slovenija o nadzoru interneta v Sloveniji

Oddelek: Novice / Zasebnost
272804 (2804) MrStein

Več podobnih tem