Forum » Zvok in slika » surround zvočniki vprašanje?
surround zvočniki vprašanje?
quadro933 ::
Ok, sem bolj laik na tem področju. Imam zvočnike Logitech 5.1 x-530 ter dvd predvajalnik. Na dvd predajalniku imam analogne izhode 5.1, stereo izhod (L,R), koaksialni ter optični avdio izhod. Zadaj na wooferju so priključeni ostali zvočniki s banancami. Iz enega satelita so speljani oranžen črn ter zelen kabe za priklop na vir zvokal. Zdaj me zanima, če imam povezan dvd iz L,R preko nekega adapterja na tri (zele, oranžen, črn) to je pol samo stereo a ne? Upam da sem dovolj jasno povedal. Na wooferju ni nobenih drugih prključkov.
še slikovno povem:
takole izgleda satelit s priključkom na woofer ter tremi vhodi
satelit
preko adapterja, ki ima na eni strani priključke za L,R na drugi pa priključke zelen, oranžen ter črn, je vse skupaj priključeno na DVD player
woofer
woofer z priključki
Če se ne motim je tole samo stereo, kaj pravte?
takole izgleda satelit s priključkom na woofer ter tremi vhodi
satelit
preko adapterja, ki ima na eni strani priključke za L,R na drugi pa priključke zelen, oranžen ter črn, je vse skupaj priključeno na DVD player
woofer
woofer z priključki
Če se ne motim je tole samo stereo, kaj pravte?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: quadro933 ()
že dobil kable. Ženski del ki se razcepi na dva moška (L,R). V Conradu je posamezni kabel 1000 SIT.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27953 (15209) | psytoma |
» | [5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27510 (11596) | Hrenowsky |
» | [5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 16805 (10744) | FlamE#7 |
» | Genius 5.1 Home Theater na receiver?Oddelek: Zvok in slika | 1326 (1176) | ddeben |
» | zadnji zvocniki tiho!Oddelek: Zvok in slika | 1825 (1713) | odklop99 |