» »

zadnji zvocniki tiho!

zadnji zvocniki tiho!

odklop99 ::

V prejsnjem comp. sem imel SB Live 5.1 in mi je lepo delalo vse...ko sm vkljucil logitech Z560 (4.1) imam pa samo 2 banaci...ena gre v "zeleno" druga pa v "crno" na zvocni...vsaj tko je blo pr SB Live 5.1!
Zdej sm pa kupu novo kisto z osnovno plato Abit NF7 k ma ze integrirano zvocno not 6.1(ce se ne motim) in mi nikakor ne uspe dobit zvika vn na zadnjih zvocnikih...delata samo prvedva in woofer!
Mogoce kdo ve kako resit ta problem...k mislm da je sam ena banalna fora, ki jo pa ne znam odpravit!Ce kdo ve pls help me :)

Lp


/edit
še slikca

na sliki se vidi pet priklopov zadaj na računalniku ter dva konektorčka od zvočnikov.
  • zavaroval slike: Predator ()

CaqKa ::

kakšne izhode imaš na trenutni integrirani zvočni?
kakšni vhodi so na teh 560 zvočnikih?

en eno ful banalno vprašanje.. zakaj ne uporabiš prejšne 5.1 soundblaster karte... je namreč dosti boljša od trenutne 6.1 integrirane. (no ja.. razn če je integrirana soundstorm)

odklop99 ::

Ker je tista kartica sla s tastarim racunalom :)
Na teh zvocnikih mam izkode 2 banaci(zeleno in crno)- woofer pa je uklucne v remote panel na zvocni pa imam: mic., line in, front R+L, rear R+L + center+subwoofer



Lp

odklop99 ::

ja je soundstorm



Lp

CaqKa ::

mene zanima koliko je fizično teh priklopov.. ne koliko jih pač piše v knjigici da jih je...
a maš možnost poslikat? eno ter drugo zadevo?
lahko mi pošlješ tudi na mejl slike pa jih bom objavil. stran na

CaqKa ::

sliko imaš dodano v prvi post.
nekj mi ni jasno pri teh zvočnikih in sicer: woofer pa je prikloplen v remote
kakšen remote? ne razumem tega
sicer pa vštekaj oni dve bananci v vhoda na zvočni od rear L+R ter v front L+R
če zelenega vštekaš v zelenega črnega pa v črnega.. a potem špila?

odklop99 ::

ma woofer je povezan do remote controle(tm k je volume,bas,fad.) in pol iz tam gresta ta 2 prikljucka(zelen in crn)
Ja ce tko ustekam mi delata sam sprednja satelita!
Sej prej sm mel tud tko sam da je bil SB live 5.1!
A je mozn da je kej plata sfukana?hmm...
sam pomoje ni, ker ce ustekam pa zelenega v crno"luknco" pa mi delata sam zadnjedva zvocnicka!
ej cist se mi bo sfukal...sprobal sm ze skor vse driverje...pa nc...a je kje mogoce se za nastavt...nevem...



Lp

CaqKa ::

aha.. torej tvoji zvočniki so v bistvu 4.0
iji pa v driverje od soundstorma.. mislim da se celo v windowsih to zbere in sploh ne rabiš it v drivere od zvočne.. skratka nastavi da imaš 4.0 zvočnike.

odklop99 ::

izhodi pa tkole izgledajo

na wooferju:

in to je ta remote control :

in iz tega remote controla gresta unedva cinca(zelen in crn) v racunalo ki ima tiste izhode v uni zgornji slikci!


Lp

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

CaqKa ::

si nastavil na 4.0?

LoneWolf ::

Sprednji zvocniki gredo v zeleni prikljucek, zadnji v oranznega, v Windows pa v Control Panel ustrezno nastavis kaksne zvocnike imas (4.1, verjetno). Mora delat, pri meni spila BP.

odklop99 ::

ja seveda da sm nastavu na da imam 4.1
ej nevem...zmeri bl sumim da je plata sfukana al pa vsaj zvocna na plati :(



Lp

CaqKa ::

ej pa toti zvočniki so 4.0 ne pa 4.1 ker imaš samo dva vhoda na njih... ta dva vhoda sta lahko samo stereo kar pomeni 2xstereo= 4 kanali. če bi imela ta dva vhoda več polov kot jih imajo recimo sonijeve kamere potem ti pa priključek več nebi pasal v tvojo plato in bi rabil konverter.. ampak stvar ni taka.

The B ::

Seprav če daš preizkušanje tona v CP od nvidie se nč ne sliš iz zadnjih zvočnikov?
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Desk-Star ::

Poglej v katero stran imaš obrnjen gumb fader(to mora bit tm zravn kjer se štela glasnost)

|KoRn| ::

Hmm jaz imam NF7-S pa soundstorm gor, vendar so priključki isti... veš kaj probaj, meni je delovalo, baje imajo ABIT-ke zamenjana oranžen in črni vhod, torej -- daj črno bananco v oranžni vhod in sprobaj zadevo.

Če ne gre, probaj nabavit najnovejše gonilnike za zvočno in se probaj tam poigrat (naj ostane črni priključek v ornažnem). Če sprobuješ zvok z winamp-om, se večkrat zgodi da delajo samo sprednji zvočniki, razlog je banalen, namreč winamp privzeto uporablja windows sound bla bla (shit), to moraš zamenjat v nastavitah winamp-a, tako da se bodo uporabljali driverji/kodeki od zvočne na plati.

Probaj... :D

odklop99 ::

Ja sem probal dat tud v oranzno, pa nic,pa seveda da imam fader obrnjen na "open", zvok testiram pa tm pr nvidea test room, k das testing front left, front right, rear left,rear right...
Sem tudi sprobal dost razlicnih driverjev, in pr vseh je isto! :(
Tud nekje sm ze zasledil da je loh plata v kurcu...sam...nevem no...
A je kje v biosu se kej posebi za odpret vse kanale?al mas ze avtomatsko vse kanale odprte?


Lp odklop

odklop99 ::

Fantje najlepsa hvala vsem...sem koncno ugotovu...izklopt sm mogu sam eno klukco k sm jo najdu na eni strani pod dodatnimi moznostmi...in to je bla za dolby surround encoding!Funkcija se mi je avtomatsko prizigala ko sem dal testing...in potem sm odkljukal se eno moznost automatic surround in zdej lepo dela!
Peesda sam mi je pa to zivcev popil!

Se 1x najlepsa hvala vsem!


Lp odklop


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik in domači disko

Oddelek: Zvok in slika
111680 (1385) Korenchek
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11014768 (8707) FlamE#7

Zvočniki Genius SW-5.1 Home Theater Wood

Oddelek: Zvok in slika
244059 (3385) CaqKa
»

abit nf7-s in 5.1 zvočniki??

Oddelek: Pomoč in nasveti
11903 (735) mamamia
»

Genius 5.1 & Abit NF7-S 2.0 problem

Oddelek: Strojna oprema
51106 (959) falotXP

Več podobnih tem