» »

[C++]SDL+linux: Nalganje slik in drugih datotek

[C++]SDL+linux: Nalganje slik in drugih datotek

Matrin ::

Zdravo!:D Prvi post na linux forumu:D

No preidem k zadevi. Pred kratkim sem se preselil na linux, tako da nimam pojma o tem kako stvari tu potekajo. Moj problem je, da ko hočem naložiti sliko z SDL knjižnico, uporabim samo ime datoteke, ker sem predvideval da bo podobno kot v windowsu, programiskal to datoteko potem relativno na svoj položaj v imeniku. In ko zaženem program z KDevelop, se to res zgodi. Ko pa potem hočem zagnati program tako kot vsakega drugega, mi išče datoteke pšo domačem imeniku, to je "/home/up_ime/". To mi dela tudi z ostalimi datotekami, ki jih naložim z fstream knjižnico.

Najlapša hvala za pomoč:D

Matrin

Gundolf ::

Imaš že tako bližnjico nastavljeno. Če v konzoli poženeš program ti sigurno ne bo brskal po home imeniku.

Matrin ::

U, v konzoli pa res dela. Sn sem v SuSE 10.1 pognal program ravno tako kot v windowsu, in ne preko bližnjic. Kako pa zdaj ta program nastavim, da se bo pravilno zagnal?

Ja po moji trial and error metodi sem skušal popravit zadevo, in sem kr v tri dni preienoval "program" v "./program":D Sicer ne verjamem da bo hujši problem, amapak ali je način da rešim prostor, ki ga je ta program zasedal. Če vam ni čisto jasno, kaj se je zgodilo, jaz sem preimenoval program tako, da se imenuje "direktorij višje, program", in ga je poslalo vragu v tazadnjo.

Gundolf ::

Si hotel "chmod +x program" napisat?
Saj ne moreš preimenovati "program" v "./program". To je eno in isto. Ena pikica označuje trenutni direktorij, dve pikici označujeta parent direktorij.

> Sn sem v SuSE 10.1 pognal program ravno tako kot v windowsu
Hmmm, no ja. Verjetno je odvisno v katerem file managerju si ga pognal in kot kakšen uporabnik. Boš moral to bolj natančno povedati in ti bo morda kakšen guru lahko svetoval. Lahko se pa še malo sam poigraš.

Matrin ::

Pa res.Samo kaj je pa potem naredilo z njim?

Gre pa. Z desnim miškinim gumbom sem kliknil na program, in izbral s seznama lastnosti. Potem sem v oknu, ki se je pojavil, pred ime programa napisal "./", in ko sem uveljavil je program izginil. Prvo logično mi je bilo, da ga je poslalo direktorij višje in dir. višje in dir. višje... Zdaj pa res ne vem zakaj je sploh izginil. No ja ni tk važno.

Glede programov, ki jih uporabljam pa uporabljam osnovni (upam da kaj takega obstaja, js nisem kaj extra naštimavo ko sem istaliral SuSE) paket SuSE programov, konquerer za brskanje po datotekah, firefox za net, KDE namizje.Za kaj več boste rabili bolj specifično napisat kje naj pogledam, ker res ne vem kaj je še relevantno.

Gundolf ::

Važen je podatek - konqueror, to ti je file manager ki ga uporabljaš in v katerem si pognal program. Zdaj nej se pa kdo javi, če ve zakaj ti ga je pognalo v home direktoriju.

Quikee ::

Mogoče ti ga je skril, ker skrite datoteke in direktoriji so označeni kot .imeDatoteke =)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Namestitev Linux-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
614706 (3796) Roadkill
»

Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1089252 (6703) kriko1
»

Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
805211 (4303) kriko1
»

Suse 9.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
664785 (4071) moj_nick
»

Linux rookie

Oddelek: Operacijski sistemi
241891 (1469) dr.J

Več podobnih tem