» »

WiFi in WLAN - kaj je razlika

WiFi in WLAN - kaj je razlika

Morphling81 ::

Pri siolu sem naročil ADSL in nameravam si narediti brezžično mrežo, ker imamo v hiši dva prenosnika. Pri naročilu paketa duo sem dobil večnamensko napravo Sagem F@st 3344, ki kolikor mi je znano v osnovi ne podpira brezžične mreže. Vem da je možno kupiti wireless router in ga nanj priklopiti ter si tako ustvariti brezžično mrežo in s tem tudi internet. Ko pa sem prebiral navodila sem zasledil, da ta naprava podpira WiFi z razširitveno kartico PCMCIA, ki se jo da dokupiti. Zanima me če ta kartica potem opravlja enako nalogo kot bi jo wireless router in pomeni da si bom z nakupom te kartice omogočil vzpostavitev brezžične mreže in interneta. Zanima me tudi kakšen je domet takih naprav (ali deluje brez problema po celi hiši tudi skozi več sten) in če niso mišljene kot wireless router, kakšna je njihova naloga?

Hvala za odgovore.

mini-moris ::

Pozdravljen!
Ce prav razumem kar si napisal tvoj router podpira wi-fi, torej ce ze imas v prenosnikih brezicne kartice, ti ni potrebno tega dokupit ker delujeta na enakem principu... tako, da ce poskusi prvo s prenosnikom se povezat na router pa bos videl.. upam, da sem ti saj kaj pomagal sporoci kaj si naredil oz. ce ti je uspelo... good luck
Ubuntu, best there is.....

Morphling81 ::

Moj adsl modem/router trenutno ne podpira WiFi, lahko pa dokupim PCMCIA kartico ki to omogoča. Trenutno zadeve še nimam priklopljene, ker čakam da mi siol vklopi adsl, samo zanimam se, če se mi splača kupit to WiFi kartico, da si bom lahko postavil brezžično mrežo ali je bolje da kupim WLAN router za ta namen. To kartico bi rad kupil predvsem zato, da mi ne bi bilo treba imeti dodatnega WLAN routerja in samo še več naprav ki potrebujejo napajanje in kable ki ležijo vsepovsod.

'FireSTORM' ::

ta kartica je bolj za majnše mreže
lokalna mreža ne stoji ravno dobro na tem
vsaj meni pada mreža preko tega modema in te kartice, vedno ko kaj začnem prenašat, par bajtov še prenesem potem pa mi cela mreža pade(računalniki še ostanejo na internetu, le ne vidijo se več med sabo dokler ne resetiram modema)
domet pa je dokaj kratek
jaz bi ti bolj priporočal če je dosti sten in dokaj debele stene, kak wireless router
boljši signal, in boljši hitrejši prenos po mreži, pa še mreža bo bolj stabilna
meni sicer net na wifi kartici dela ok, razen ko sem malo dalj vstran in v spodnjem nadstropju hiše mi včasih malo prekinja zaradi slabega signala

čul sem pa dosti primerov za to kartico da včasih dela včasih ne

nisem ravno najbolj navdušen nad to kartico
torej bi ti priporočal router

glede kablov ki ležijo naokrog, kable se da pošteno organizirat, verjemi :)
tudi jaz sem mel đunglo kablov vedno, ampak sem vse lepo povezal in kolko mi jih je blo preveč sem ali odrezal in ponovno skupaj polotal in izoliral, ali pa lepo višek zmotal skup in spel skupaj
seveda tako da potem kabli niso bli našpanani
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568536 (5365) c23po
»

Router za uporabo Xtremerja z žično povezavo

Oddelek: Zvok in slika
193524 (2068) libreus
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8710048 (6789) janezek67
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544069 (19609) imallears
»

Wireless router canyon cn-wf514

257307 (5312) jancus

Več podobnih tem