» »

rezanje videa mpg

rezanje videa mpg

lebang1 ::

Zanima me ali veste za en program s katerim lahko izrežeš nekaj delov iz .mpg videa,ki je bil posnet s tv-tunerjem pa da se mu format ne spremeni.
Poiskusil sem že z virtualdub, mpeg splitterjem,ultra video splitterjem.
Pa usi pretvorujo v drug format (avi, mpeg...) kar pa traja... in še kvaliteta se poslabša.

#000000 ::

Ja pa izbereš ob izvažanju-shranjevanju keter kodek ali samo save as ?

lebang1 ::

virtualdub ima samo sava as avi.... ultra video spliter pa ima kot avi,mpeg(1,2), vcd, svcd, dvd, wmv. Katerokoli možnost dam ni spremeni format in noben program nisem dobil da bi mi dal kot mpg.

#000000 ::

Kokr sm mislu, nisi pač prebral nobenih navodil vodičev ipd. torej lahko izvoziš tud drug format oz. video stisneš z drugim kodekom, poišči mal pod Video / compresion / in poglej kolk kodekov imaš naloženih / in tolk kok jih imaš v tolk lahko video file zakodiraš, seveda pa je treba povedat da je potrebno tud kako nastavitev premaknit pač po potrebi 'kaj bi rad dobil ven. LP

edit: in kaj je mpg kot mpeg !

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

lebang1 ::

Easy Video Splitter mi noče zaznat (odpret) posnetka

#000000 ::

Dej prosim mal preber tole in za desert še tole. drugač pa če nebo šlo z Virtual dub pejt na google.com in poišči program Virtual Dub MOD s tem bo šlo zihr. LP

#000000 ::

marS ::

če ti noče zaznat pomen verjetno da ni po standardig mpeg. mogoče je v tem problem. meni reže vse kar dam not.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

lebang1 ::

No ja....
Virtual dub ima samo save as avi
Virtual dub mod pa ima save as avi,ogm,mkv (vsaj ta mod ki sem ga jaz dobu)
Noben pa nima mpeg, kar pomeni da usi pretvorujo iz mpeg v avi/ogm... Kar zmanša kvaliteto.
Pa še to če kaj pomaga
Ima kdo še kakšno idejo?

#000000 ::

Hja pa ti veš kako nastane avi divx, xvid, matroska, mpeg 1,2,,4 ipd. ?

mislim da zate bo tole super zadeva, sploh ker se ti ne da prebrat niti tega kar te res zanima, kaj šele ostalega kar te ne zanima preveč, sorry, >:D pa brez zamere

Kliknzi LP


edit: če slučajno fališ navodila oz, kaj to je :D
Introduction

Have you ever been limited to the videotape format? Especially when you really wanted to share films with your family and friends.
WinAVI Video Converter can help you solve your problems!
It is a software program for converting video formats at fast speeds and high quality.
WinAVI Video Converter supports almost all formats of video including :
AVI, MPEG1/2/4, VCD/SVCD/DVD,
DivX, XVid, ASF, WMV, RM,
QuickTime MOV, and Flash SWF.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

lebang1 ::

Ta programi winavi mi ne dela na posnetkih posnetih z tv-tunerjem, če pa že je samo zvok

#000000 ::

Lej da se ne zajebavamo in ugibamo kaj ti zaen format tv karta proizvede, pejt na google najdi program Gspot in ga instaliraj, pol pejt in desni klik na ta tvoj video file, in odpri z Gspot, tam ti bo pokazal kateri format ti naredi, nared screenshot in ga prlimaj tukaj gor. Obstaja pa še ena možnost, da pač daš to narest nekomu ki to zna, sicer te bo nekaj stalo ampak ti boš imel mir. LP

lebang1 ::

Ali veš še za kakšen program razen Gspot, ker ta podpira le avi... in ne mpeg :\

#000000 ::



Ne vem kako to misliš da ne podpira, men podpira. Mal poglej kaj tu sploh ustvari TV karta, oz. preber zihr kje v navodilih piše. LP

Stajerc ::

Ponavadi kartice za zajemanje videa služijo prikazovanju videa (v tvojem primeru TV) in predvsem cenejši modeli nimajo vgrajenega čipa za avtomatsko kodiranje v mpeg2. Zato s priloženim programom za tvojo TV kartico ko pritisneš snemanje se najvrjetneje zgodi ena od teh dveh stvari:

1.)Video se posname v poseben format z čudno končnico ki ga podpira redkokiri predvajalnik in je namenjen samo gledanjo z tem tvojim programom ali pa,


2.)Video se posname v nestisnjenem formatu in so datoteke zelo velike namreč ker če ne bi to preveč obremenjevalo tvoj računalnik - kodiranje avtomatsko z kakim kodekom.

Zato ker ti pa ne odpre doben predvajalnik oziroma video spliter te datoteke pa sumim da gre za prvo varianto. se pravi neodpre ti ker je nepoznana končnica oziroma kodek.

Na računalnik si inštaliraj video codec predlagam divx in pa mpeg2 obvezno takega ko dopušča tud kodiranje ne sam predvajanje, potem pa v programu od televizije pošišči kjer so video nastavitve ali nastavitve snemanja in v tistem okencu mora se nahajat kodek ko si ga predhodno inštaliral in ga izberi in nastavi. Če program nima te možnosti sploh pa glej na konec tega teksta.

Mislim da če ga boš pravilno nastavil da nebo datoteka slabše kakovosti kot je sedaj in ti bo odprlo z vsakim programom standardnim.

Če gledaš analogno tv (vhs) mislim da 640 * 480 resolucija več sploh ne pride v poštev.

Če pa digitalno pa kodiraj v mpeg2 obvezno ker signal na tv je tako mpeg2 kodiranje in če boš pravilno zadel nastavitve mislim da bo kodiranje hitrejše kot da bi v divX. Morda se motim nevem.

Samo mislim pa da če kartica nima strojne podpore za kodiranje v mpeg2 da v real time - se pravi kodiranje istočasno ko gledaš nebo možno ker je prezahtevno za računalnik. Odvisno spet kak računalnik imaš.

(Tu naprej beri če nima program podpore za video nastavitve:)

Tako da poglej končnico filma ki jo imaš in če je mpg ali avi potem nevem kje je težava če pa je kaki RT ali bog si ga vedi kaj pa googlaj pa najdi konverter med tem formatom v mpg ali divx ali podobnega standardnega in prvo datotek pretvori v ta standardni format šele nato reži daoteko in oblikuj.


Malo na dolgo vem samo drugače ne gre.

Lep pozdrav
Have a nice day.

lebang1 ::

"Stajerc" hvala za use informacij,bom drugič rajši dal snemat v drugem formatu (imam na volj tele)
"#00000" če te zanima tole.
(Če dam snemat kot uncompressed avi za 10s dobim velikost videa 57Mb,kot mpeg 8Mb, kot wmv pa 700Kb) kvaliteta je podobna.

#000000 ::

Ja pol je super ane si pač naštimaš format kerga pač rabiš, recimo da bi rad naredu DVD oz. video ki bi ga predvajal vsi DVD predvajalniki (hišni mislim) pol daš mpeg če češ narest avi oz divx boš pač moral shrant v nekompresiran avi, katerega boš kasneje ko porežeš vse in dodaš zmontiraš ipd. z Virtual dub-om prekodiral v recimo divx-xvid, ali tudi v mpeg 2 pač to je od potrebe odvisno, lahko pa daš v wmv in boš predvajal na vseh pc jih brez problema, pa še file ti naredi mali.

Slučajno imaš srečo da je nekdo tukaj gor imel podobne probleme kot ti, ian je našel tale uporaben program http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=202268#neprebrano

jc ::

http://www.doom9.org/DigiTV/dvb-basics.htm

Tu si preberi od tretjega koraka naprej, mislim da je točno to, kar rabiš.

lebang1 ::

OK, s programom Mpeg Video Wizard sem odrezu video in ni spremenlo format :)) :))
Za drugič bom pa dal u drugem formatu.:D

Jan987 ::

Sicer mal stara tema, vendar sem naletel na ravno enak problem kot avtor teme, imam tudi isto tv-kartico. Problem pa je da je ta program ki ga je podal avtor teme trenutno ne dostopen za download tako da z njim ne morem.

Od programske opreme na raćunalniku imam tudi adobe premiere pro, vendar z njim ne morem odpreti videa v mpeg 2 formatu ter pa virtual dub, ki pa vseskozi zahteva kompresiranje.

Še kakšna ideja za rešitev problema?

jan01 ::

Poskusi z najnovejšim VirtualDubMod Surround 1.6.0.0-.
Pri virtualdubu imaš možnost direct stream copy, shraniš v avi(avi je le kontejner, video bo ostal v mpeg2!)...
Poglej na stran http://free-codecs.com kjer imaš veliko stvari primernih za tvoje delo(npr TMPGEnc, Cuttermaran, Elecard Stream Cutter, MediaCoder,....)

Povej, kaj sploh hočeš? Kot sem razbral imaš video v mpeg2 in ga najbrž hočeš porezati. V kaj želiš prekodirat(v kater format, container)?
Povej!

lp

Jan987 ::

Zbistvu mi je zdej nekej uspelo z tem virtual dubom ki je podan v drugem postu, vendar sem dal da save as avi al kaj je že pa mi je naredu fail z 80gb za 30min prej pa je bil fajl okol 40min in 1,5gb, tako da tukaj nakaj ni vredu.


Ubistvu pri meni gre za posnetke iz analogne kamere, ki sem jih preko tv-kartice spravil v digitalni format, potem pa sem ga hotel malo obrezati, obrezan izdelek pa bom verjetno uporabil v uled-ovem vidual studiu kjer mu bom dodal glasbo, kakšne napise itd.

jan01 ::

Pa si dal direct stream copy? ker drugač je po deffault na full processing mode, kompresija pa je privzeto nastavljena na Uncompressed RGB.
V glavnem izberi video-> direct stream copy.
Lahko pa si izbereš pri izbir compression za video npr mpeg2, dvx, xvid, ...

Kakor sem rekel, poglej na http://free-codecs.com za kakšna uporabna orodja.
Poskusi npr tudi:
http://free-codecs.com/download/Cutterm...
http://free-codecs.com/download/Stream_...
http://free-codecs.com/download/AviDemu...
http://free-codecs.com/download/MediaCo...
http://free-codecs.com/download/TMPGEnc...
....
Malo probavaj, kateri ti je bolj uredu in s katerim hitreje prideš do željene stvari...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

Jan987 ::

No sm probov dt direct stream coppy pa mi je pol k sm hotu shranit napisal tole:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: podtalje ()

Jan987 ::

Zdej sem še z avi demux-erjem probov ampak formata ki ga le ta shrani ne morem odpret. Drugač je pa za rezat mal bl enostaven od wirtual duba, drgač pa pomoje deluje na približno istem principu.

jan01 ::

Joj sem malo zamešal stvari, že nekaj časa nisem s tem delal..
naredi takole:
Ker adobe premium nekam ne mara mpeg2 (mara pa avi) ga bomo naredili s virtualdbmodom(link sem že podal). Zloadati si moraš le še kodek Panasonic DV Codec. Nekam ga odzipaj, z desnim klikni na fajl .inf in izberi install. Zdaj zaženi virtualdubmod, odpri tisti video(mpeg2 oz karkoli že imaš), pod video izberi full processing mode, pod compression pa izberi Panasonic DV CODEC(smo ga ravno posneli). Zdaj samo še shrani.
Deluje?


/*
Sem slučajno videl na torrentleechu v enmu 0days packu Womble.MPEG.Video.Wizard.v06.2006.WinALL.Regged-BLiZZARD, pa sem se spomnil, da je enemu v prejsnih postih s tem uspelo..
*/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

jan01 ::

Režeš lahko tudi z:
-Womble MPEG Video Wizard DVD
-TMPGEnc MPEG Editor
-free: Cuttermaranin Mpeg2Schnitt(rabita demumuksan video in audio-lahko narediš z zastonskim tmpgenc
...
-da o kakšnih bolj naprednih(==dražjih) programih ne govorim.

lp

Jan987 ::

Zdej sem naredil po janovih navodilih in mi javlja tole:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: podtalje ()

jan01 ::

Pozabi na virtualdubmod. Ti že imaš mpg in pretvarjanje v avi bi le pomenilo izgubljanje kakovosti. Drži se tistega kar sem v svojem prejšnem postu povedal. Uporabi tisti free način, ali pa na kakršenkili način si si priskrbel drag adobe premium pro in uledovo zadevščino, si priskrbi preprosti orodji Womble MPEG Video Wizard DVD ali pa TMPGEnc MPEG Editor. Po koncanem delu z npr TMPGEnc MPEG Editor pa z uledovim videostudiom dokončaš...

#000000 ::

Jani123 Dej za foro nekam uploadaj kak MB tega tvojega videa. LP

Jan987 ::

kaj ti bo to?

#000000 ::

Ja da probam narest kar hočeš ti, da vidm če se res ne da. LP

Jan987 ::

No zdej mi je prbližn ratal zrezat pa to tko da je to ok.

Zdej me pa zanima, kateri program je najboljši za oblikovanje nekakšne predstavitve, tako da bi imel recimo za podlago glasbo in da bi lahko dodajal napise. Delal sem z uled video studio, ampak mi ni uspelo naredit lepih prehodiv med glasbo, tako da se zelo grdo sliši.

Torej kaj svetujete za delanje z mpeg2 videom?

#000000 ::

Ja ja ja :D takle mamo knede. Tega softwera je tolk da glava boli. in nekateri so čist free celo. Probaj s kakim vegas-om al pa recimo AVID free je tud dobra zadeva, pa še popolnoma zastonj, pol maš tuki še zweistain (upam da sem prov napisu) in še kr neki zadev pri katerih lahko koristiš 30 trial. LP

jan01 ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5814669 (8075) Revenant
»

Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12412175 (10030) Jst
»

Rezanje Mpeg2 posnetka.

Oddelek: Programska oprema
141744 (1568) il
»

Kateri kodek za video

Oddelek: Zvok in slika
71963 (1872) gruntfürmich
»

Mpeg2 to AVI ?!?!?

Oddelek: Programska oprema
71152 (1089) sh4rk

Več podobnih tem