» »

DV v Divx

DV v Divx

OOTBOXZY ::

Imam DV camero s katere sem si s programom Pinnacle 8 presnel film na PC in ga s tem programom tudi obdelal. Koncna dolzina filma je cca. 80 min. Sedaj bi rad ta film spravil na enega ali dva CD-ja (DIVX ali XVID) in to seveda s kar najboljso mozno kvaliteto. Ce poizkusim s Pinnaclom, zadevatudi slucajno ni dovolj dobra za velikost filea ki ga naredi. Ali mi lahko kdo pomaga pri tem? Prosim upostevajte, da sem na tem podrocju cisti zacetnik in zato potrbujem navodila v stilu Step by step.
LP

OOTBO XZY

Buggy ::

Tudi jaz imam popolnoma enak problem kot ti. Sem naredil "mini filmcek", ki je dolg samo 2 minuti in ko grem na make movie, mi z nobenim codecom ne naredi manj kot 300 MB 8-O . Tudi jaz sem zacetnik in uporabljam Studio 8, vendar me to zelo muci. Ce mu dam izbiro DivX codec, in odkljukam stran "insert video to AVI" mi da pri oceni koliko bo to zavzelo prostora 18 MB, ko pa dam "create AVI" mi pa na koncu zopet rata 300 MB. Se najmanjsi koncni izdelek (in hkrati kvaliteten) sem dobil ko sem sel delati "custom" MPEG in sem dal tisti drsnik spodaj cisto na desno. Filmcek je bil zelo kvaliteten (tudi na full screen) in velik je bil "le" 130 MB.
Prosil bi nekoga, ki pozna kako se da v Studiu 8 filmcek cimbolj stisniti, da pa pri tem ne bo trpela kvaliteta izdelka.

R@C@ ::

...jaz sem v meniju Make Movie izbral all codecs, ter za stiskanje izbral Xvid codec, pa se mi zdi da naredi najmanjši file od vseh codecov. Mam pa probleme z DivX 5.05...ker mi v tem codecu noče narest filma, pa sem registriral Pro Codec. Skoz mi neke erore meče...

pivmik ::

Priporočam, da si najprej dejta inštalirat Adobe Premiere pol pa bom dal nadaljna podrobna navodila.
In inštalirajta XviD kodek!

A sta sploh naštimala, da je DivX kodek 1-pass? (ker vam meče errorje)
Pa bitrate nastavita na recimo 4000kbps.

A zvok zakodirata v MP3??? Verjetno pride tako velik AVI fajl zaradi neskrčenega zvoka(ki ponavadi zasede več kot sam video).


Dagaja se tudi, da če "piratsko registriraš" ti divx kodek, ta proizvede defektne(nekvalitetnea ali velike) filme. Raje uporabita XviD kodek, da ne bo komplikacij.
LP, Gregor GRE^

Buggy ::

R@c@: Nekaj sem na forumih zasledil da ima Studio 7 (morda tudi 8) probleme z 505 verzijo DivX-a (Pro ali ne pro)

Picnic: Verjetno imas prav glede zvoka, kajti pri tem nisem nic stelal. Samo kako pa to izberem v Studiu 8, saj mislim da je na voljo samo neki PCM. Ko pridem domov bom poskusil, hvala. Kar pa se tice Premiera je pa za moje znanje malo prevec kompliciran...sem se nekaj igral z njim pa sem obupal. Ta Studio 8 pa je zelo prijazen do takih amaterjev kot sem jaz.

pivmik ::

... in rezultati so temu primerni (amaterski rezultati).

"Neki" PCM - pulse code modulation - (Preprosto povedano neskrčen zvok v surovi obliki)

Ja moreš imet inštaliran LAME kodek za zakodiranje zvoka:
http://www.media-video.com/sections.php?op=printpage&artid=85
http://sygma21.multimania.com/Freeware/lame_dshow.zip
(priporočam uporabo CBR)

Če ne lahko tudi kasneje zvok zakodiraš v MP3 s programom VirtualDub(+lame +wavemp3), ki pa ni lenuhe/amaterje.
LP, Gregor GRE^

~Panter~ ::

En uprašanje. Zakva za hudiča mi pr Pinaccle Studio ne dela zvok? K naprimer uvozm .mpg filmčk, mi ne predvaja zvoka, samo na vsake tolko cajta dobim kakšn klip zvoka vmes, naprimer če ene parkrat stisnem pavzo pa play. Pa tud k mi nardi .avi file tam ni zvoka. A bo treba res probat z Adobam? Drgač mi je kr luštn programčk, dost podobn windows movie makerju(tuki je sam slabost da ne morš v .avi obliko spravt, al pa sem sam jest tok zabit da ne znam:( )
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

~Panter~ ::

Ah, že najdu kuko se v .avi sprav :8) . Ostane mi še problem z zvokom pri pinnaclu. Pa ne vem zakaj, ampak v VirtualDubu ne morem pr audio settings naštimat compression? Se prav ne morem v mp3 spravt zvoka. Je sivo napisan compression pa volume pa conversion. :\
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

mared ::

Pinnacle studio ne podpira stiskanja zvoka, zato dobiš tako veliko datoteko. Zadevo boš moral rešiti z virtual dubom. Ampak bodi pozoren kako boš izvozil avi datoteko v pinnaclu. Najbolje je uporabiti kakšen losless kodek, tipa Huffyuv "neki takega". Nato izvožen avi odpreš z virtual dubom in uporabiš stistanje videa in avdia. Kako? Uporabi iskanje. Slaba plat rešitve je veliko zasedenega prostora na disku (1x zajet video + 1x urejen video narejen z npr. Huffyuv kodekom)

~Panter~ ::

Hm, stiskanje zvoka pa prostor na disku sploh ni problem tuki. Problem je ker mi zadeva noče zvoka posnet al kaj jest vem. K uvozm video z zvokam, mi ga ne predvaja v pinnaclu. To me ob živce spravla.
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu

pivmik ::

Pri kompresiranju zvoka v VirtualDub moreš v meniju "Audio" kliknit na "Full Processing Mode", in v meniju "Video" na "Direct Stream Copy".
Tako ti bo naredilo v zelo manjšem času saj ne bo še enkrat kompresiralo Videa in s tem kvaliteta se ne bo poslabšala.

Za Pinacle pa ne vem v čem je problem.
V Premiere meni tega ne dela.
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje avi filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
373146 (2542) gruntfürmich
»

Pretvorba DV v DivX

Oddelek: Zvok in slika
323250 (2153) teoo
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392387 (1774) marS
»

Pinnacle Studio 8.1 - pomoč

Oddelek: Zvok in slika
101702 (1579) CaqKa
»

Sergio & Predavanje od Voodoo do GeForceFX (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
796074 (4330) Jeebs

Več podobnih tem