» »

hd tv - pc

hd tv - pc

Pouh ::

Zivjo.
Odlocil sem se kupiti nov tv. Izbral sem tega.
Zanima pa me se nekaj stvari:
-recimo da imam HD film, velikosti 4gb, ki ga lahko spravim na dvd. Imam dvd predvajalnik. Mi bo ta predvajalnik predvajal hd film?
- V prihodnosti zelim povezati tv z racunalnikom. Koliko je lahko maximalna dolzina kabla (jaz bi ga rabil 10m). Bi si mogoce ze zdaj lahko ogledal kaksen hd posnetek iz racunalnika (p4 2200mhz, 1gb rama, 6600gt) ali bi mi vse skupaj stekalo?
- pa kater woofer naj kupim v najnizjem cenovnem razredu (max 20k.....da dam lahko noge gor)

lp, primoz

Scorpia ::

Če dvd ni hd ti ne bo predvaja ali pa če bo, bo v pal načinu.
Kabel je lahko tudi 20m pa ne bo nič slabše.
Tvoj računalnik bo komot predvaja 720dpi(tvoj tv ma tolk) več pa ne more. Vsaj 2.4 moreš imet da gledaš kokr ne glih tekoče v višji rezoluciji od 720dpi. Tko da tvoj računalnik bo dober za ta tv.

Pouh ::

Kabel naj ne bi bil s-video, ker bi kvecjemu imel crno-belo sliko ali pa zelo nizko resolucijo.
Naslednja opcija je bila vga kabel, ki pa ga imajo v bofu max. 1,5m. Prodajalec mi je rekel, da bi z dodajanjem podaljskov sliko samo se slabil (10m...).
Potem pride se zadnja moznost dvi - hdmi (saj mislm d je neki tazga). To je baje najkvalitetnejsi prenos slike. Sam 5m tega kabla stane cca. 20k8-O . Zame 3much.

Zdj sm se odlocu, da bom najbrz kupu (ne se kmalu) nek dvd predvajalnik(od pionnerja za 25k), kateri bo imel hdmi vhoz/izhod in ga bom lahko priklopil na tv in na njem fural 1366 x 768.
Mi bo ta predvajalnik fural hd film s koncnico .xvid??

Aja ta tv je drgac supr... ravno prav za oddaljenost 3m

javaman ::

Do pred 1 mesecem nazaj sem uporabljal 10-metrski VGA kabel na projektorju, pa se motnje niti niso poznale.

Pouh ::

Na kateri resoluciji?

Johansen ::

Enako. Uporabljam 10m VGA kabel iz kompa na projektor pa se sliki nic ne pozna. Gledam na 800x600, kar je native resolucija projektorja.

miranpozar ::

1) Tegale Sonyja sem gledal v BigBangu in me kvaliteta prikaza ni ravno navdušila. Poleg tega ima Sony zadnje čase renome ne ravno najbolj kvalitetne robe (beri: pogosti obiski po servisih).

2) Navaden DVD predvajalnik ti ne bo prikazal HD filma, kvečjemu boš slišal samo zvok. Tudi tisti Pioneer za 25k SIT, ki si ga omenil, ne. To, da ima predvajalnik HDMI izhod še ne pomeni, da prikazuje HD ločljivosti, oziroma dekodira HD posnetke. Taka samostojna enota je v naših trgovinah trenutno samo Kiss DP-600, (cca 300€) katerega pa ti toplo odsvetujem (porazna kvaliteta slike, strojna podhranjenost za dekodiranje HD posnetkov, velike težave z zanesljivostjo, itd.).

3) Za povezavo predvajalnika s televizorjem pa seveda velja, da si v nobenem primeru ne smeš privoščiti podaljševanja (štukanja) kablov, če ti je karkoli do kvalitete. In verjami, da se na velikih sodobnih televizorijh nepravilnosti in že manjše napake še kako opazijo. Zato morajo biti predvsem daljši kabli kvalitetnejši in posledično dražji. Od slabšega k boljšemu velja sledeči vrstni red kablaže:
- RF ("antenski kabel")
- kompozitni (rumen "cinch" konektor za video in rdeč in bel za zvok)
- S-video (podoben konektor ko tisti od PS/2 tipkovnice ali miške)
- Scart
- VGA (navaden analogni izhod iz računalnika)
- komponentni (rdeč, plav, zelen konektor)
- HDMI (digitalen, kot DVI)

4) Za HD ločljivosti moraš uporabiti VGA, komponentno ali HDMI (lahko tudi s pretvornikom iz DVI v HDMI) povezavo. Računalnik, ki si ga omenil bo morda dovolj samo za ogled 720p nizkokvalitetnih DivXov in podobnega. Za ogled pravega 1080p ali kvalitetno "deinterlaced" 1080i materiala ali celo h.264 kodiranih filmov pa bo absolutno premalo! Govorim iz lastnih izkušenj - jaz sem naprimer zamenjal svojega Athlona64 3200+ z 1GB dual channel DDR RAMa, RaAdeonom 9800 PRO AIW z Intel Core2Duo, GF7600GT (ta ima polen PureVideo) in 1GB DDR2. TV je 42" LG HD plasma, povezana z navadnim VGA kablom (tudi meni se je zdelo pretirano pljuniti tistih 15 - 20 kSIT za DVI-HDMI kabel).

5) Še opozorilo - ko boš enkrat zares kvalitetno videl kvaliteten HD posnetek, poti nazaj več ni! To je tako velik preskok v prihodnost (hmm... sedanjost), da je skoraj neverjetno.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38370266 (3155) matobeli
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219998 (9511) kozorog
»

kako razporediti kablovje za projektor?

Oddelek: Zvok in slika
272961 (2719) msenjur
»

HD televizor imamo kako izkoristiti?

Oddelek: Zvok in slika
373753 (1753) IVo
»

Kje dobiti kabel DVI-HDMI

Oddelek: Kaj kupiti
92537 (2399) MaX

Več podobnih tem