Forum » Zvok in slika » Pametno ozvočenje stanovanja!
Pametno ozvočenje stanovanja!
Chene78 ::
Jest mam pa sledeče vprašanje oziroma problem! Zadeva je taka; zdele napeljujemo štrom pa kable za zvočnike po mansardnem stanovanju pa bi rad imel zvočnike skoraj, da ne v vsaki sobi. Vse skupaj bi nekako speljal na computer (vse zvočnike), priklopil na eno mal bolj zmogljivo zvočno kartico. Zdej pa, kako bi jest to speljal, da bi lohk npr. v vsaki sobi mel drugo muzko al pa drgač - kako bi jest speljal, da ne bi v vseh sobah špilala muza pa da ne bi za vsako "spremembo" moral it do računalnika - da bi to nekako daljinsko speljal. Slišal sem že za variante ala prek bluetooth na gsm-ju, da bi na gsm instaliral software in bi prek telefona vklapljal in preklapljal med komadi.
Is anything above possible?
Lp
Chene
Is anything above possible?
Lp
Chene
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Damjan Jagar ()
zlobcek ::
Hmmm ideja je dobra.
Zlo podobno premišljujem jest, ker bom v recimo 3. letih na situaciji odseljevanja. Zdej na mobitelih se že dobi programska oprema za krmiljenje - recimo winampa preko bluetooth, vendar za sistem, ki bi ga imel ti, je to bolj bogo. Kako se obnaša par zvočnih kartic v istem čurunalniku je tudi vprašanje.
Osebno sem mislil stvar izpeljat bolj v smislu nekega centralnega računalnika, v katerem bi imel veliiiiiko diskovnega prostora in bi bil povezan na TV anteno - kakršnakoli že bo (verjetno kabelska), za zajem preko tunerja, zbirko filmov in muske in bi pridno dilal rožice. Gor pa bi se povezoval s klenti (spalnica, dnevna soba, kuhinja, kopalnica in še en svoj malo boljši računalnik v pisarni, ki bi itak delal vse potem na svojo roko). Vse bi bilo zgrajeno okoli gigabitne povezave, da lahko brez problema čez mrežo gledam dvd-je.
Zdej prakticiram server in klienta v moji sobi na TV-ju in se obnese odlično, četudi imam gor celerona 900 na eni miniaturni plati in ličnem ohišju, ki paše ob audio sistem. Stvar sem res naredil skoraj zastonj. Najdražje je bilo ohišje. Server je močnejši.
Edini večji problem je, ker bi morali imeti klienti v kopalnici in kuhinji touch screen in bi moral biti praktično cel računalnik v monitorju + tv. Kar je pa malo drago. Itak mi je važno najprej, da imam v dnevni zraven tv-ja nekaj in v spalnici.
Zlo podobno premišljujem jest, ker bom v recimo 3. letih na situaciji odseljevanja. Zdej na mobitelih se že dobi programska oprema za krmiljenje - recimo winampa preko bluetooth, vendar za sistem, ki bi ga imel ti, je to bolj bogo. Kako se obnaša par zvočnih kartic v istem čurunalniku je tudi vprašanje.
Osebno sem mislil stvar izpeljat bolj v smislu nekega centralnega računalnika, v katerem bi imel veliiiiiko diskovnega prostora in bi bil povezan na TV anteno - kakršnakoli že bo (verjetno kabelska), za zajem preko tunerja, zbirko filmov in muske in bi pridno dilal rožice. Gor pa bi se povezoval s klenti (spalnica, dnevna soba, kuhinja, kopalnica in še en svoj malo boljši računalnik v pisarni, ki bi itak delal vse potem na svojo roko). Vse bi bilo zgrajeno okoli gigabitne povezave, da lahko brez problema čez mrežo gledam dvd-je.
Zdej prakticiram server in klienta v moji sobi na TV-ju in se obnese odlično, četudi imam gor celerona 900 na eni miniaturni plati in ličnem ohišju, ki paše ob audio sistem. Stvar sem res naredil skoraj zastonj. Najdražje je bilo ohišje. Server je močnejši.
Edini večji problem je, ker bi morali imeti klienti v kopalnici in kuhinji touch screen in bi moral biti praktično cel računalnik v monitorju + tv. Kar je pa malo drago. Itak mi je važno najprej, da imam v dnevni zraven tv-ja nekaj in v spalnici.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 70967 (11164) | edi123 |
» | Inštalacije v hiši - mal nasvetov potrebujem (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25509 (5797) | ramon |
» | Ozvočenje kompletnega stanovanjaOddelek: Zvok in slika | 3654 (2514) | Fun x |
» | Kaj je garsonjera, 1,5 sobno stanovanje..Oddelek: Loža | 31013 (30019) | LeQuack |
» | Omrežitev bajteOddelek: Omrežja in internet | 2103 (1959) | Karen |