» »

Ozvočenje kompletnega stanovanja

Ozvočenje kompletnega stanovanja

PhotoBlaz ::

Rad bi ozvočil stanovanje. V teh stvareh pa nisem domač.
Glavni vir zvoka bi bil PC in pa TV, ki se bi oba nahajala v dnevni sobi, kjer bi bil tudi receiver. V dnevni sobi bi želel stereo zvok (2 zvočnika) + woofer, v ostale 3 sobe pa bi napeljal recimo po en zvočnik v vsako, če se to da.
Kar precej pomembno mi je, da se bi dalo izklapljati določene zvočnike po sobah. Če ni druge opcije za izklop posameznega zvočnika bi želel izklopiti vsaj vse ostale sobe ob enem (torej ali se predvaja zvok samo v dnevni sobi, ali v ostalih sobah, ali pa povsod)

Kakšne/katere komponente in zvočnike mi svetujete, da bo zgoraj opisano mogoče? ...povezave,...trgovine?
Rad bi čimbolj kvaliteten zvok, recimo do 1000€ za komplet.... ne rabim pa sistema z nekimi divje hudimi avdiofilskimi karakteristikami.

Kot dodatno me zanima tudi kak zvočnik za zunanjo uporabo na terasi.

Hvala za nasvete, ker res ne vem na koga drugega se bi obrnil.

kixs ::

Kupis si brezzicne slusalke ;)

PhotoBlaz ::

Kixs, v stanovanju nisem sam...slušalke odpadejo.

Okapi ::

Da se, (guglaj multi room audio), ampak je komplicirano, sploh za 4 sobe. Če hočeš, da bo kolikor toliko OK.
Priporočam, da si nabaviš kakšen sistem, ki zna streamat muziko iz serverja. Recimo od Philipsa Streamium. Komponente prilagodiš potrebi in denarnici.
http://www.streamium.philips.com/

O.

Scorpia ::

Ali pa kupiš, kakšen navaden stereo reciver za dnevno in kakšne ok zvočnike. Drugod po sobah napelješ samo audio cinch kabel, ostalo pa računalniške zvočnike... za računalnik pa kakšno 7,1 kartico uporabiš, pa naštimaš da vsak izhod igra stereo.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

SaXsIm ::

Zakaj pa bi to rad? A bi hkrati želel poslušati različno glasbo v posameznih prostorih, ali enako?
SaXsIm

Trancedeejay ::

Uf, koliko bluzenja po nepotrebnem. Na portalu Audio Kontakt smo že imeli nekaj podobnih vprašanj. Za vaš namen bi bilo najbolje, da kupite nek močnostni ojačevalnik (končno stopnjo) in nanj priklopite "switcher", ki prilagodi tudi impedanco. http://artsound.be/en/products/accessor...
Na končno stopnjo priključite switcher in potem imate opcijo izklapljanja zvočnikov in upravlja glasnosti v vsaki sobi. V koliko pa bi želeli glasnost upravljati v sami sobi pa bo potrebno poseči po multi room sistemu .
Have a nice Day

Matt

Seveda, v moji predlagani rešitvi je zvok v vseh sobah isti.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Zgodovina sprememb…

cojss ::

@Trancedeejay: Kako pa je s pasivnimi regulatorji glasnosti? Mislim da sem nekaj takega enkrat zasledil v conradu, pa če ni nek močan zvočnik, bi še verjetno šlo skoz.

Malo bolj "pametna" rešitev bi bila pa v vsaki sobi ena poceni android tablica/raspberry pi/... povezana prek wifi-ja in nanjo potem aktivni zvočniki. Verjetno obstaja tudi kak software potem za to, da lahko z glavnega pc-ja upravljaš kaj se predvaja na kateri tablici in pa na sami tablici pa še verjetno se najde kak remote za telefon.

PhotoBlaz ::

Kar je predlagal Trancedeejay je pomojem nekaj takega kar bom rabil.
V vseh prostorih se bo predvajalo enako ob enem. Glasnost se lahko upravlja v dnevni sobi na taki Switch enoti.

Ali bi mi lahko podali točne linke do naprav in zvočnikov, ki jih rabim...predvsem do tistega ojačevalca/receiverja ali karkoli se reče. Sem namreč čisto zelen okoli tega in niti ne vem kaj skupaj paše.
Kaj pa je fora različnih ohmov zvočnikov?
Kako pa zgleda multi room sistem...kakšna povezava?

Hvala!!

PhotoBlaz ::

Sem malo raziskoval to področje. Kaj pa nek receiver/ojačevalec z multi-zone opcijo. V tem primeru če razumem prav bi lahko na njem nastavljal različno glasnost in različno glasbo za različne sobe. Recimo da se bi lahko omejil le na 2 coni (dnevna soba-cona1 in ostale sobe-cona2). Bi to funkcioniralo?
Je opcija, da imam v teh ostalih sobah recimo samo po en zvočnik (mono zvok)?

SaXsIm ::

Še vedno si premalo napisal. Zakaj boš sistem rabil, kakšne so razdalje, kakšno jakost pričakuješ. Za instalacije se namreč uporabljajo drugi sistemi (100V), pa če ni zadeva preveč zahtevna, bi porabil kar en ojačevalec z zadostno močjo na različnih impedancah, in vzporedno zvezal zvočnike, v vsako sobo pa bi dal pasivni regulator (kot imajo to v šolah). Bo verjetno najceneje.
SaXsIm

PhotoBlaz ::

V dnevni sobi, kjer bi bil 2.1 sistem bi rad malo boljši zvok, ostalo je oddaljeno max. 8m kabla in bi bilo zgolj za to, da se zvok širi po celotnem stanovanju, da ni vse skupaj samo v dnevni sobi. Ob enem če je možnost mi je seveda super, da se lahko določi različen source za različno sobo (da ne bomo vsi poslušali TV-ja po celem stanovanju). Regulacija je brez problema lahko na samem receiverju, zaradi čim-enostavnejše inštalacije.

Receiver recimo kaj podobnega kot tole? http://www.mimovrste.com/artikel/120000...
Ali je boljše pogledati za Sony-jem, Pioneerjem,...?

Vseeno se bom obrnil še na portal Audio Kontakt, da ne bom tukaj preveč sitnaril za vaše predloge komponent.

Daniel ::

Tale tema pa je kot nalašč zame, imam namreč čisto isto konfiguracijo, 4 sobe in pa dnevna z 5.1 konfiguracijo, je pa kabel do sob le 0,75 mm2 (ali morda celo 0,35, moram preveriti) in pa en zvočnik na sobo. Stanovanje je še v fazi gradnje tako, da se sedaj malce informiram o možnih kombinacijah.

Okapi ::

IMHO je takšno "ozvočenje" stanovanja fail. V vsaki sobi hočeš poslušati glasbo neodvisno od drugih sob, tega pa se s samo enim receiverjem za celo stanovanje ne da doseči. Kar se danes počne, je to, da imaš v vsaki sobi en sistem, ki je sposoben streamat glasbo iz enega strežnika, na katerem imaš naloženo vso glasbo.

Majhni ojačevalniki ali aktivni zvočniki so dandanes tako poceni, da je morebitni prihranek pri takšnem centralnem ozvočenju zanemarljiv, vsaj ko enkrat ugotoviš, da bi rad v sobi št. 2 poslušal drugo glasbo kot v sobi št. 1.

O.

PhotoBlaz ::

Okapi, fail ali ne, vsak sam pri sebi dobro premisli kaj želi imeti. Ne poznaš mojih razlogov, niti ne veš ali je soba 1,2,3,4 sploh soba, ali je to kak drug prostor, terasa, predsoba, hodnik...kjer nimaš audio sistemov.
Jaz sprašujem predvsem po tehniki, ki bi moje želje izpolnila.

PhotoBlaz ::

Hvala vsem za odgovore povezave in mnenja.

bdoxx ::

kaj si se odločil?

PhotoBlaz ::

Še raziskujem, tako enostavna ideja da bi prišel domov in prižgal "radio", ki se bi slišal po celem stanovanju se je izkazala za precej kompleksnejšo. Javim končno odločitev, ko bo :)

vladovujica ::

jaz bi na tvojem mestu kupil v eni od naših trgovin reciver in pripadajoče zvočnike,za ostale zvočnike pa bi uporabil 100v linijo(kjer lahko v vsakem prostoru reguliraš svoj zvočnik)tudi od zunaj za kopalnice obstajajo tudi proti vlagi investicija cca 300eu odločiš se ša samo za vgradne ali nevgradne(z ohišjem)-deluje preverjeno in preprosto za upravljanje-z čim majn gumbi seveda

neocodexx ::

Pozdravljeni, imam podoben problem kot OP, le da jaz to nameravam narediti precej enostavneje in ceneje:

- Streamalo bi se samo iz 1 pcja v drugi prostor,
- Nadzor bi bil preko wifi - android tablice, telefona.

Potrebno je torej kupiti samo zvočnike. Prosim za konkretne predloge s povezavami. Katere (pc?) zvočnike kupiti. Nisem zahteven, 4.1 ali 5.1 je čisto dovolj, za 7.1 nimam prostora, ne rabim THX, cenovni rang je cca 150-300€.

- [Dodatna opcija] V tem prostoru bi zvočnike izkoristil tudi za priklop na tv/media server. Kako bi napeljal da bi bilo preklaplanje med obema viroma (pc/tv) čimbolj ceneje in enostavno? Na katere izhode v tv priklopit? Potrebujem kakšne dodatne kable, pretvornike? Obstaja kakšen "switch" gadget, v katerega bi napeljal kable od pcja in potem iz tega ven še v tv, kar bi potem enostavno preklapljal?

Read: Pomembno, da je vse skupaj cheap in simple, brez kakšnih činč kablov in naprednih hi-fi zadev. Bi pa nabavil kak simple gadget za switchanje, če to obstaja.

hotlips ::

Živjo.

Jaz sem pred časom gledal nekaj v tej smeri in so mi v oko padl Sonos Play 3 oz 5 sistemi.
Tud po testih so zelo dobri oz jih priporočajo. Samo ne vem kako je s ceno in dobavljivostjo pri nas.

lp.hl

Fun x ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
21539817 (10925) Ales
»

Enostaven multi room sistem

Oddelek: Zvok in slika
253576 (2814) prowb
»

Kakšen receiver kupiti

Oddelek: Zvok in slika
192141 (1787) zacetnik11
»

Zvok po celem stanovanju

Oddelek: Zvok in slika
191989 (1369) Trancedeejay
»

[Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8212498 (9647) miko 55

Več podobnih tem