» »

DFI Ultra D + A64 3500+, čudne temperature

DFI Ultra D + A64 3500+, čudne temperature

IČA ::

Bratu sem sestavil mašino A64 3500+ in DFI Ultra D plato in zdaj me zanimajo temperature, ki jih gledam v Everestu, za procesor piše v idile 22°C, hlajenje je stock hladilnik in na njem se ventilator komajkdaj zasuče, poleg te temperature je še temp. CPU diode, ki je za kakih 10°C višja. Katera je dejansko prava temperatura procesorja?
Zaenkrat še ni kaj navito in voltaža je tudi default 1.38V. Samo 22° se mi zdi precej prenizka, da bi to bilo res: Sem za 15min obremenil proc pa je temperatura sicer narasla na dobrih 30°C in po prenehanju obremenitve spet takoj padla na prej omenjenih 22.
Ima res tako hladen proc ali pa ga senzorji kaj serjejo oz. Everest ne zna odčitavati pravih temperatur pri tej plati.
Seveda me to zanima, ker bi proc rad navil zato pa je seveda potrebno točno spremljati porast temeratur.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Prva slika pod obremenitvijo z OCCT, druga v idile.

Bidox14 ::

meni je to tudi čudno, meni pa recimo ob 100 % obremenitvi temp. proca skoči na 27, jedra pa 34... Kera je sedaj prava temp. za proc? reko bi, da jedro... samo kaj pa je pol procesor?

MSI K9N Platinum, x2 4000+, 2GB Geil Ultra 800MHz, 7600GT, 450GB SataII

Je res zanimivo vprašanje. Moja ASrock plata ima čisto normalno odčitavanje temeperatur in se točno ve kaj je kaj, ima pa res precej manj senzorjev.

jest10 ::

Poglej s programom CoreTemp. Ta 100% pokaže pravo vrednost

Spajky ::

here we go again, preklete temperature!

Vse te vrednosti teh temperatur za vse v kompu (če ni hardware pokvarjen) so približno točne, so pa za veliko večino ne-tehnično dobro podkovanih uporabnikov močno zavajajoče ponavadi, ker ti ne vedo, kje so senzorji in kako so kalibrirani, če so sploh točno, tako hardwer (+bios) kot tudi programi za nadzor!!! , zato pa non štop prihaja do teh primerjalnih debat. Za primerjave se lahko uporabi direktno samo ENAK hardwer in softwer!, če niso zadeve posebej za vsak sistem personalizirano kalibrirane (kar sem jest npr. napravil za moj sistem; na moji strani pod komp/benči)

V grobem za povprečen današnji sistem:

- realne povprečne temperature v čipu so okoli 60°C med delom, idle rahlo nad 50°C, full load okoli 70°C. Velja za Cpu, grafo, chipset npr.

- za te iste čipe so temperature dna njihovih hladilnikov (z ventom) cca. 10° nižje.

- "pasivno" hlajene zgornje komponente in njih hladilniki pa imajo lahko tudi preko 10° višje temperature od zgoraj navedenih ...

prečekirajte si malo moje temperature na moji strani in ostalo, malo kmečke logike ne škodi uporabit pri razmišljanju ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

He, he, he Spajky vse razumem, sprašujem samo kateri odčitani podatekje "pravi". Nikjer ne sprašujem kakšne so temperature pri drugih, ker pri različnih pogojih primerjava tako ali tako ni realna.
Drugače pa sem tvojo stran že pred časom predelal.

lp
IČA

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sapphire Radeon X1900XT 256MB na testu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19711317 (7340) tiborrr
»

Opteron 165 brez IHS-ja - višje temperature? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
554461 (3348) gfighter
»

AMD x2 situacija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
27917893 (10636) OChack
»

AMD 3700+ pomoč naviti

Oddelek: Navijanje
432410 (1678) m0LN4r
»

help?athlon 64 ima 64stopinj?