» »

Ventilator na R8500 ruzi - kako resiti problem?

Ventilator na R8500 ruzi - kako resiti problem?

OmaDesala ::

Imam graficno kartico HIS Excalibur R8500. Ventilator na njej mi je zacel nagravzno piskat ("ruzit"). Ker R8500 nimajo lukenj, sem zelo omejen kar se tice hladilnikov.
Slika kartice je tukaj Ventilator sem ze odstarnil in spihal, a se vedno ruzi (predvsem ob zagonu PCja).

Kje dobiti ekvivalenten ventilatorcek 4x4 cm ali poiskati kako drugo resitev. Ce se le da brez da bi dajal rebra z GPU. Sem mislil dati proc ventilator in pod plosco dati kakega vecjega. Prosim za nasvete kako naj resim ta problem. Vsaka ideja dobrodosla. Pa se to: graficna ni navita in deluje na privzetih vrednostih.

Seveda ideja je tudi da kupim drugo kartico, samo to mi je izhod v zadnji sili.

kopriwa ::

Ena rešitev je da razdreš ventilator ga podmažeš pa probaš če je kej bolš. Lahko kupiš 40mm ventilator, prodajajo jih recimo v cool-pc, mlacom, pa verjetno še drugje, ga našraufaš na rebra in stvar bi morala laufat. Lahko tudi narediš nosilec za večji ventilator, z improvizacijo se da marskej narest.

Hmmmm kako ga pa razdrem?
Se druge ideje, predlogi.....

itak37 ::

Pred kratkim je bila ena podobna tema na ST-ju,
samo za info, jest laufam R8500 kar brez ventilatorja, seveda ne igram 3d iger.

kopriwa ::

če ti bo kaj pomagalo fixing fan

XS!D3 ::

Odšraufi fan dol iz rebr dej uno nalepko ATI dol odlep, pol pa porin vn ventilator, vse skupi spuci, pa uzem dol uno gumico k je na osi, lažej dol, podmaž, nazaj zmontiri vse pa bi mogl delat.

gfighter ::

Tole bi znala biti prava rešitev zate.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

@gfighter Enostavno a ucinkovit. Hvala!
@kopriwa Sem dal nalepko dol, samo tisti zatic je presneto majhen in se kar ne upam spustiti v to. Bom po moje kar pustil in uporabil resitev z vecjim ventilatorjem.
Hvala vsem za nasvet.

Sem nasel se eno (podobno) resitev pa bom pripopal link do clanka s slikami, za v bodoce ce bo se koga zanimalo kako to narediti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo pokvarjene grafične

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
302137 (1349) Pyr0Beast
»

Radeon 8500LE - brez ventilatorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6892 (784) tiborrr
»

hlajenje radeona 9100

231387 (1150) DjTonic
»

MSI GF4Ti4200 sreca Vulcana12 :>

312034 (1405) lambda
»

Za vse lastnike Herc. r8500LE! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
33019952 (12584) sharp

Več podobnih tem