Forum » Operacijski sistemi » triple boot in menjava procesorja ter plate
triple boot in menjava procesorja ter plate
drejc ::
(duplirano iz izbe kaj kupiti, ker tam nisem dobil odgovora)
Trenutno mam socketA athlonaXP na 2000mhz (1700+ oc). Zanimam se za menjavo plate in procesorja, konkretno A64 3800 X2 + AsRock 939DUAL-SATA2 (ker ma tako agp kot pcxpress slot) in mam 2 vprašanji.
- trenutno imam triple boot (grub: debian stable in w2k3 ter wxp), pa me zanima kaj od tega bi bilo treba reinštalirat (rekompajlat) da bo dewal točno tako kot sedaj?
- kakšna je trenutna situacija z 64 bitnimi wxpji? A so drajverji za ati in plato že stabilni...so hitrejši od 32bitne različice?
Hvala!
Trenutno mam socketA athlonaXP na 2000mhz (1700+ oc). Zanimam se za menjavo plate in procesorja, konkretno A64 3800 X2 + AsRock 939DUAL-SATA2 (ker ma tako agp kot pcxpress slot) in mam 2 vprašanji.
- trenutno imam triple boot (grub: debian stable in w2k3 ter wxp), pa me zanima kaj od tega bi bilo treba reinštalirat (rekompajlat) da bo dewal točno tako kot sedaj?
- kakšna je trenutna situacija z 64 bitnimi wxpji? A so drajverji za ati in plato že stabilni...so hitrejši od 32bitne različice?
Hvala!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
- Archimedes of Syracuse
roscha ::
Debian:
V primeru da imaš generičen kernel + discover, ni problema, razen.. Stable?! Prastar kernel, zna manjkat kak modul za chipset.
Brez discover-ja bo treba kak modul za chipset ročno naložit (če obstaja)
Custom kernel: bootal boš lahko, par errorjev okrog modulov za chipset, to je pa to. Na roke skompajlat novega.
V glavnem nič pretresljivega.
Win? Hehe to bo še hec. Tko 90% stavim da bo potreben reinstall.
V primeru da imaš generičen kernel + discover, ni problema, razen.. Stable?! Prastar kernel, zna manjkat kak modul za chipset.
Brez discover-ja bo treba kak modul za chipset ročno naložit (če obstaja)
Custom kernel: bootal boš lahko, par errorjev okrog modulov za chipset, to je pa to. Na roke skompajlat novega.
V glavnem nič pretresljivega.
Win? Hehe to bo še hec. Tko 90% stavim da bo potreben reinstall.
zee ::
Debian bo preživel bp, Windowsi pa zagotovo ne. mogoče, če iz sistema poženeš v Safe modu, po menjavi plate pa sistem znova zbudiš v Safe modu in upaš, da se bo sistem zložil skupaj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
_Sajmon_ ::
Sam sem Athlona 1800+ zamenjal z A64 Dual Core 3800+ + Gigabayte GA-K8NSC-939 plata in ni bilo druge kot xp-je na novo namestit (obdržal sem vse preostale komponente, od grafične, rama in diskov). Med butanjem so se mi elegantno obesili. Safemode ni nič pomagal...
Zanimivo, da je (ponovna) aktivacija XP-jev uspela brez težav. Mimogrede: na MS SLO ti tolerirajo zamenjavo hardwera če crkne, če pa ga sam zamenjaš (nadgradnja) pa ne...
Zanimivo, da je (ponovna) aktivacija XP-jev uspela brez težav. Mimogrede: na MS SLO ti tolerirajo zamenjavo hardwera če crkne, če pa ga sam zamenjaš (nadgradnja) pa ne...
kixs ::
Sam sem nadgradil iz Athlon XP-M 2500 in Abit NF7-S 2.0 z Nforce2 cipsetom na Athlon X2 3800+ in DFI LP UT Ultra-D z Nforce4 cipsetom. Drugo je ostalo enako, saj sem graficno 6600GT na AGP-ju zamenjal z enako na PCIe.
Windows XP se je normalno nalozil, kot da se ne bi nic spremenilo Sicer sem potem seveda sel sformatirat, da bo vse tako kot mora bit
LP
Windows XP se je normalno nalozil, kot da se ne bi nic spremenilo Sicer sem potem seveda sel sformatirat, da bo vse tako kot mora bit
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje do Opterona 939 (Dual core) ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6783 (4945) | Pyr0Beast |
» | RAM Real Life Speed anketa - prošnja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 9185 (6624) | tiborrr |
» | WinXP in menjava osnovne ploščeOddelek: Operacijski sistemi | 1541 (1342) | gm80 |
» | K8: Athlon64, AthlonFX, Opteron (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Strojna oprema | 47259 (25128) | RC14 |
» | Intel Celeron II, 633 MHzOddelek: Pomoč in nasveti | 2382 (2123) | Spajky |