» »

WinXP in menjava osnovne plošče

WinXP in menjava osnovne plošče

gm80 ::

Namen imam zamenjati osnovno ploščo in proc, pa nebi rad še enkrat nalagal windowse. Vem da jih je priporočljivo, ampak bom na novo naložil ob menjavi diska, ki je tudi v planu.

Enkrat je že nekdo napisal postopek kaj je treba storiti, vendar ne najdem tiste teme.

Prosim če mi lahko kdo napiše postopek ali pa če se kdo spomni te teme in da link.

LP, Grega

civic_ ::

izi ko pasulj.

boot iz cdja pol pa izbereš možnost REPAIR

delfinus ::

Odinstaliraj vse gonilnike za chipset (Nforce, VIA, ULI odvisno od chipseta) in ostale onboard zadeve (sound, mrezna, graficna) sele nato odmontiraj staro plato. Montiras novo plato, ce se slucajno zatakne, pa WinXP instaliras preko obstojece verzije na nacin Repair. Vse zadeve ti bodo tako ostale. Sam sem zamenjal kar nekaj plat, cpujev, graficnih in sveze instalacije zaenkrat se nisem delal (ni bilo potrebe). Zadeva pa tudi deluje stabilno in hitro. lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

bobby ::

Repair v večini ne dela, se vedno zatakne, ko se nalaga gonilnik za ide in winsi zašteknejo in se ne naložijo do konca.

need info: a boš ostal na istem čišsetu? (torej iz nvidie na nvidio al iz naprimer nvidie na uli?)

je pa tko da v device managerju, kjer imaš kontrolerje za diske, izbereš iz npr nvidia nastaviš na standard microsoft gonilnik za ta kontroler. potem pa shut dovn. menjaš plato in potem zadevo prižgeš itak

je pa še neki, zdej maš na IDE kontrolerju pa bi šel na SATA? če je tud to, potem ta procedura ne velja.

no eno opcijo sem dal, naj še kdo drug predlaga.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Sej glih to je problem ker repair ne deluje vedno :(

Ne vem ker čipset mam, bi mogu pogledat. Je pa ena plata od Epox-a stara ca 5 let. Zdej grem pa na Asrock dual sata.

Sej pomoje mam že zdej naštimane ms gonilnike za kontroler (bom preveril).

Ne vem kaj si mislil z IDE in SATA? Saj disk ostaja isti in bo priklopljen na IDE.

LP, Grega

bobby ::

ja sm mislu da do sedaj si imel disk na ide priključku, pa da boš kloniral ga na sata,.. to mi je na misel prišlo pa sem vprašal.

aha, no pol pa tko nared, odinštalirej gonilnike za plato, pa restart, pol pa preveri, če se je postavlo na standard M$ gonilnik za kontroler. če ni, nastav na standard in pač narediš menjavo plate
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Sm delu po navodilih vendar neuspešno :(

Dobim bluescreen STOP: 0x0000007E (0x00000005, 0xF7E5B750, 0xF8A40430, 0xF8A4012C)
za 0x0000007E sem našel opis: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED, kaj si lahko pomagam z ostalimi ciframi pa nevem.

V safe mode pridem normalno in so se mi tudi naložili driverji za vso novo opremo.

Mi preostane še kaj razen nove inštalacije?

Če dam novo inštalacijo čez staro brez formata je potrebno še enkrat vse programe inštalirat, al ostanejo?

lp, Grega

boštjan ::

če delaš novo inštalacijo,bo treba tudi programe na novo,ne vseh,odvisno od samega programa.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Celoten postopek menjave plošče:
1. Odstraniš driverje od chipseta in onboard zadev oziroma jih nadomestiš s standardnimi driverji.
2. Zamenjaš plato
3. bluescreen
4. safe mode - naložiš vse driverje
5. bluescreen
6. safe mode - odstraniš vse driverje, ki so sumljivi
7. bluescreen
8. safe mode - pogledaš log (seveda ni nič not)
9. pregledaš net kaj zavraga je 0x0000007E (seveda ne doma ker nič ne dela)
10. probaš vse namige, ki jih dobiš na netu in od kolegov
11. repair (ne vem zakaj se nisem to že prej spomnil)
12. po uspešnem repairu še vedno bluescreen
13. presnameš vse podatke iz sistemske particije (zadeva ki bi se presnela v 15min je trajala 5ur v safe modu)
14. format
15. instalacija

skratka M$

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP se noče namestiti

Oddelek: Strojna oprema
15913 (634) filip007
»

Windows 7 64bit zmzne ob zagonu