Forum » Kaj kupiti » Kje kupiti SP/DIF kabel CD-ROM ---> zvočna
Kje kupiti SP/DIF kabel CD-ROM ---> zvočna
tha_man ::
Zanima me, kje bi lahko dobil kabel za digital audio povezavo cdroma in zvočne? Sprašujem po trgovinah pa nikjer nimajo...
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Cosmo ::
Sam si ga bos moral naredit - vzemi analogni audio kabl, ga na obeh koncih razpolovi, pa bos dobil 2 pinski spdif.
Lp
Lp
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
cekr ::
Ne boš ga dobil nikjer, si pa lahko pomagaš z navadnim audio-povezovalnim kablom, ki mu odbiješ dva kontakta, potem pa povežeš. Če pa ti ne paše v vtičnice, vtič še malo poreži, na zvočni pa lahko odstraniš tisto plastiko, pa ti bo šlo skupaj.
bastadu ::
Da malo oživim to temo
Kje kupiti cca. 1,5m kabla za digitalno (koaksialno) povezavo zvočnikov, se pravi kabel mora biti 75 ohmski, na eni strani mora biti 3,5mm mono jack, na drugi pa 1 chinch. V BOFu (v MBju) imajo tak kabel samo 5 in 10 meterske dolžine (kar je zame občutno preveč, povrh vsega še drago), v BB (tudi v MBju) tak kabel sicer imajo (sicer je imel stereo 3,5mm jack), ampak z mojim Audigyem sploh ni hotel delati (baje zaradi stereo jacka, ki naj bi mel dvoje kontaktov zvezanik skupaj -- razlaga prodajalca)... Prečesal sem že skoraj cel MB, pa tega kabla ni za dobiti, ponujajo mi samo stereo varianto, tako da bi potem 1 chinch visel v zraku kar pa ni opcija... Če je kdo videl ali ve kje bi lahko tak kabel imeli, prosim z besedo na plano. Hvala!
Kabel bi naj izgledal nekako takole (na sliki sta 2 kabla, jaz rabim samo enega):
Kje kupiti cca. 1,5m kabla za digitalno (koaksialno) povezavo zvočnikov, se pravi kabel mora biti 75 ohmski, na eni strani mora biti 3,5mm mono jack, na drugi pa 1 chinch. V BOFu (v MBju) imajo tak kabel samo 5 in 10 meterske dolžine (kar je zame občutno preveč, povrh vsega še drago), v BB (tudi v MBju) tak kabel sicer imajo (sicer je imel stereo 3,5mm jack), ampak z mojim Audigyem sploh ni hotel delati (baje zaradi stereo jacka, ki naj bi mel dvoje kontaktov zvezanik skupaj -- razlaga prodajalca)... Prečesal sem že skoraj cel MB, pa tega kabla ni za dobiti, ponujajo mi samo stereo varianto, tako da bi potem 1 chinch visel v zraku kar pa ni opcija... Če je kdo videl ali ve kje bi lahko tak kabel imeli, prosim z besedo na plano. Hvala!
Kabel bi naj izgledal nekako takole (na sliki sta 2 kabla, jaz rabim samo enega):
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
tha_man ::
Lol, kje si to izkopal? Btw., še vedno nimam SP/DIF-a Ampak ga več ne rabim ker sedaj muzika itak špila preko IDE-ja
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Highlag ::
Bastadu
Preden se vržeš v nakup: Si prepričan, da je tvoj HiFi kompatibilen z SPDIF izhodom tvoje zvočne kartice? Bral sem, da Audigy uporablja neke svoje standarde, ki niso nujno kompatibilni z HiFi komponentami.
Sam se bom počasil lotil izdelave Optičnega SPDIF izhoda za mojo ZS kartico.
Poglej tole: Audigy SPDIF
Preden se vržeš v nakup: Si prepričan, da je tvoj HiFi kompatibilen z SPDIF izhodom tvoje zvočne kartice? Bral sem, da Audigy uporablja neke svoje standarde, ki niso nujno kompatibilni z HiFi komponentami.
Sam se bom počasil lotil izdelave Optičnega SPDIF izhoda za mojo ZS kartico.
Poglej tole: Audigy SPDIF
Never trust a computer you can't throw out a window
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Highlag ()
bastadu ::
Imam podoben kabel kot je na sliki in deluje. Kabel ki sem ga kupil v BB je imel stereo 3,5mm jack in ta kabel ni delal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 49860 (18354) | Matej_K |
» | [5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27671 (14927) | psytoma |
» | problem povezava zvočne kartice z ojačevalcemOddelek: Pomoč in nasveti | 1474 (1359) | St235 |
» | DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!Oddelek: Zvok in slika | 7692 (5472) | milos75 |
» | "Studijska" zvočna karticaOddelek: Zvok in slika | 4149 (3153) | igor0203 |