» »

Plazma kupljena v Hoferju

Plazma kupljena v Hoferju

barracuda ::

Pozdravljeni!

Lani, decembra, sem kupil plazmo v Hoferju. Plazma deluje ves čas v redu in sem zadovoljen, razen:!!!: ko se na ekranu prikaže preveč bela slika (recimo reklame), mi začne utripati (kot da bi se prižigal in ugašal ekran). Najprej sem mislil, da je problem v kabelski televiziji, zato sem naročil siolov paket, vendar nič bolje. Zadevo sem poizkusil tudi korigirati z barvnimi nastavitvami, oz. nastavitvami svetlosti ekrana, pa ni bilo nič bolje.
Na koncu sem se odločil zadevo reklamirati.
Na Hoferju so prijazno posredovali moje informacije naprej v Gericom (Avstrija). Čez par dni je dostavna služba prevzela tv in ga odpeljala na servis. Dostavljalec mi je rekel, da je to utripanje slike baje tovarniška napaka. Pripeljali so ga nazaj v zelo kratkem času, cca. 1 teden "popravljenega". Na servisnem listu je pisalo, da so zamenjali nek konektor in izvajali neke teste.
Televizor je še dolj zanič, kot je bil. Slika sedaj še bolj utripa, skratka zelo sem razočaran!!!

Danes mislim še enkrat obvestiti Hofer in zadevo reklamirati. Če se ne bo izšlo lepo, bom pa obvestil tržno inšpekcijo.

Ali se je to še komu zgodilo???


Lep pozdrav in hvala za odgovore.

Stepni Volk ::

Model?
Glede nato, da so ga peljali na Gericom servis je Gericomova?

barracuda ::

Aja, se opravičujem, sem pozabil napisat. Gericomova je.

Stepni Volk ::

In model?

barracuda ::

ne vem kateri model je, ker nikjer ne piše. Je pa edina plazma, ki so jo prodajali takoj ob otvoritvi. In sicer je 42".
Bila je pa 250.000,00

pavka ::

Slišal sem, da so ravno plazme iz Hoferja zelo zelo slabe kvalitete.
Več glav več ve!!!

Jernej L ::

slišal sem da je vsa roba v hoferju bolj slabe kvalitete.. izogibaj se hoferja v velikem loku.

pavka ::

Poleg tega zelo težko uveljavljaš garancijo.Na vse načine te hočejo nategnit;((
Več glav več ve!!!

barracuda ::

Sej zato pa, če se bo zadeva zakomplicirala, bom obvestil inšpekcijo.

Drugega mi itak ne preostane.

Rok za odpravo napake pa imajo 45 dni od prve prijave.
Če mi v tem času ne bodo popravili, bom zahteval novo ali pa denar nazaj.

kikicar ::

To je tale model Gericom GTV 4214 42", a ne?:)

barracuda ::

Ja, možno. Možno je pa tud, da je 4211, ne vem, ker so slike simbolne.

Pujcek ::

ja pizda, kako ne ves ker model? a na racunu k si kupu pise samo plazma tv pa nic ker model? a v navodilih tut ne? kaj pa na servisnem papirju k si ga nazaj dubu? a pise samo plazma tv???? ja fak no, a na tv-ju zadi tut ni nobene nalepke kjer pise model????
ja fak, sej sploh ne ves kaj si kupu...
:)

BlackHole ::

Pa kako lahko greš plazmo kupit v Hoferja? Si res pričakoval, da boš poceni prišel skozi?
LP Marko

miko 55 ::

dobr svetujmo človeku, ne pa kurcat. to ga bomo ob drugi priložnosti.:D lej nazaj jo nes pa reč da ne dela. pol pa je ne prevzet če bo v enem tednu nazaj. ko jo boš pripeljal na servis reč prodajalcu naj jo prižge in skupaj poslikajta z navadnim fotičem. ko pride nazaj vztrajaj da jo še na servisu prižgeta in pogledata. če ne dela daj nazaj. :D

NASVET, KATEREGA SE DRŽI KOT KLOPA: BODI TEŽAK IN SE NE PUSTI PREPRIČAT TRGOVCU, KATERI TE BO POSKUŠAL NA VSE MOŽNE NAČINE NATEGNIT, DA JO PROBAJ DOMA, KER BO TAKO IMEL IZGOVOR DA SI JO SPET POKVARIL TI ( MOGOČE MED PREVOZOM ). ČE SE DRUGIČ ISTO ZGODI JO SPLOH NE PREVZET AMPAK ZAHTEVAJ POSLOVODJO TRGOVINE IN MU RAZLOŽI ZAKAJ GRE. ČE SE VEDNO NE BO NIČ, KLIČI DIREKTORJA IN NAJAVI PRIHOD. PA VSE SKUPAJ PRINES V NJEGOVO PISARNO.:D :D :D :D :D :D :D

zcetrt ::

Instant kava je dobra in poceni v Hofferju... Da pa plazmo flikneš v voziček in bibip naredi prodajalka najprej na nekaj kislih smetan, pivo in potem na plazmo, na to se bo treba pa še privaditi.

Sicer ne vem, kakšni ste ljudje, ki znate pizdit pred trgovci in nadrejenimi (oz. to na veliko razglašate), ampak mislim, da barracuda še ni prišel do stopnje, ko bi iskal številko balkanske mafije. Ti "poceni" nakupi so tvegani (lastne izkušnje, pfej), sploh če gre za večje vsote. A če se naučiš poceni kupovati dobre stvari, si pa cel car.

Barracuda, skuliraj se in poizkušaj zlepa, dokler gre. Meni Philips tv pri rumeni barvi črnobel rata (npr. pri reklamni špici Kanala A) ali pa če je preveč blondink na TV-ju, a me ne moti pretiroma, ker ni veliko situacij, kjer bi tako sliko želel videti v barvah. JG, današnja elektronika je tako zakomplicirana, da čudno, da sploh kaj dela. Serviserji pa tak poden, da čudno, da jih sploh kdo dela. Se pa še vedno najdejo strokovnjaki.

Srečno.
4.

miko 55 ::

je kot nasvet, ker sem sam trgovec in te lahko obrnem kakor semi tisti trenutek zazdi da je zame najbolje. še posebej če je stresna situacija. :D :D :D :D :D

BASTA

barracuda ::

Pujcek in Blackhole ..... a sta danes HIGH? al kaj? :)) :))
Najbolj se je mal norca delat, pa govort: "jest sem pa pameten in se mi kej tazga nikoli ne more zgoditi".
Ne veš kako te lahko recimo nateguje uvoznik za Sonyja, ki prodaja tudi Palm dlančnike, ko se ti le-ta pokvari. No, pa me očitno, Pujcek in Blackhole, tudi takrat ni izučilo!!! Kupil sem dlančnik (v dobri veri, da je Palm firma kateri lahko zaupaš), pa se mi je pokvaril. Šele po dobrih dveh mesecih sem od njih iztržil čisto nov dlančnik naslednje generacije, ki je bil še 1x dražji od prejšnjega, s pomočjo tržne inšpekcije.

Navsezadnje sem v prvem postu vprašal, če ima še kdo kakšne izkušnje s tem, oz. sem skušal navezati stik z še kom, ki je v tej situaciji. Mogoče bi lahko jaz komu na koncu, ko se tole reši, svetoval, kaj naj ukrene, ne?

He, he, :)) se smejem, ko berem tele vaše komentarje. Vsaj nekaj vas je, ki ste normalni in ki vsaj poizkušate pomagati. Ostali pa prosim, ne oglašajte se!!! :|

Danes je dostavljalna služba prišla še enkrat po tv. Model je rekel, da ve že na pamet naslove od strank in da je nekaterim že 6x peljal takšno plazmo na servis.
No, in sem klical na tržni inšpektorat. Bili so ZELO prijazni! Rekli so, da lahko zahtevam denar nazaj, brez problemov!!! In to tudi mislim narediti, če ne bo napaka odpravljena, ko pride nazaj iz servisa.

Pač bo še nekaj časa trajalo, ampak na koncu mislim, da se bom jaz sladko smejal. Drugače pa Pujcek in Blackhole, se lahko jaz vama smejim, saj, ČE mi vrnejo denar, potem sem pol leta gledal tv program in divxe ter igral svoj Xbox na big screenu zastonj, ne?

LP

Steinkauz ::

Mi smo kupil dva za 200k odlična prenosnika v hoferju in delata brez problemov. Mogoče je pa pač ta serija plazm v k*rcu(spomini na ibm diske, k so bli vsi kul pol pa ena serija crkval vse po spisku). Zahtevaj zamenjavo plazme, če še vedno ni kul pa keš nazaj. Če nočjo pa inšprektor valda :D

barracuda ::

No, sej, to sem zgoraj napisal!

:D

Drugač pa itak jaz ne kritiziram Hoferja kot firme. Na tak šit smo naleteli, zdej se mormo pa nekak zmazat iz njega (jaz in še ostali kupci teh plazm). :D

BlackHole ::

Drugače pa Pujcek in Blackhole, se lahko jaz vama smejim, saj, ČE mi vrnejo denar, potem sem pol leta gledal tv program in divxe ter igral svoj Xbox na big screenu zastonj, ne

Ja, če misliš, da si zmagal, potem najboljše, da ko ti denar vrnejo, še enkrat kupiš enak model in tako nadaljuješ dokler gre. Če se ti zdi, da si res zastonj gledal. Z denarnega vidika morda res, kaj pa živci in izgubljen čas, pa čas ko si brez plazme ipd. Nisem ti dal nasveta, ker se mi je zdelo da jih imaš že dovolj in tudi nisem še bil v taki situaciji, sicer bi ti ga dal.
LP Marko

5er--> ::

Mogoče ima TV kakšno nastavitev pri Picture mode (ali kaj podobnega). Probaj se malo igrat z nastavitvami.
Pri nas ima (sicer navadna TV) možnost Dynamic -> popravlja osvetljenost slike glede na to kar je na tv.
Npr.: Črna slika in se prikažejo beli podnapisi -> TV spremeni kontrast celotne slike. Včasih zna bit nadležno.

barracuda ::

Blackhole, vseeno se ti zahvaljujem, ker mi nisi dal nasveta. :D :D :D

barracuda ::

Zdaj pa še enkart. V prvem postu sem spraševal, če se je ŠE KOMU TO ZGODILO z plazmo kupljeno v Hoferju. :O :O :O :\
In ne za nasvete, kako naj poizkusim napako odpraviti. OK?:\

Če se je še komu zgodilo, naj mi pošlje zs.

Melanholija ::

Mi mamo to palzmo doma jo je foter kupo pa dela bp zazdaj in upam da bo tako tudi naprej, so pa mel baje kr dost problemov z njo cev kup reklamacij, ko so jo pripeljal domov že ni delala pol so bli pa sami krivi ker so jo kao med prevozom poškodoval...mi smo dobil popolnoma delujočo hvala bogu ker hofer pa uveljavljanje garancije je pa res obup, poznam velik ljudi ki je mel velik problemov, jst tam nebi kupo nič, kjer še zobna pasta smrdi :D ..! Pa velik sreče! >:D

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hofer-> Medion-> Garancija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
42289392 (46525) joze67
»

Računalnik iz Hofer-ja

Oddelek: Kaj kupiti
4215821 (4372) MIRAN67
»

Zanimiva ponudba hofer (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Kaj kupiti
852162291 (77724) Alamar
»

Core duo gericom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11912360 (7699) rokipoki
»

Kateri LCD-tv ???

Oddelek: Kaj kupiti
102259 (1939) lsadar

Več podobnih tem